- Liittynyt
- 24.10.2016
- Viestejä
- 471
Pari Daikinia ollut kesästä asti ja ollaan oltu tosi tyytyväisiä. Käytännössä mitään ei ulkoyksiköstä sisälle kuulu ja hyvin lämmittää taloa.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Tuohon kohtaan tulee talvisin paljon lunta, jos olisi bulkkimaateline, ilppi olisi lumen peittämä suurilta osin ainakin jos saman verran tulee lunta mitä viime vuonna.
Entinen Pana ei kuulunut mitenkään sisälle samalla telineellä, kuin vasta -20 asteessa, jossa se kuulosti siltä että yritti lähtä lentämällä lämpimämpään maahan.
Joo Jousivaimentimia näyttää olevan olemassa ja netissä näytetään kehuvan että resonointiäänet olisi poistuneet, varmaankin vaihdan ne kumisten tilalle.
= Pienentää kompuran kierrosmäärää, ts. käytössä olevaa tehoa.Eikö mitsussa ole toimintoa ulkoyksikön hiljentämiseen?
Ainakaan ottoteho ei laske.= Pienentää kompuran kierrosmäärää, ts. käytössä olevaa tehoa.
Näissä pitäisi ilmoittaa teho millä arvot on laskettu.Ikävä kääntää veistä haavassa, mutta itse asiassa ainakin Daikin taitaa pestä Mitsun COP-vertailussa.
SCOP (Helsinki -22C) Daikin Perfera 40 4.19 Mitsubishi RW35 4.00 Toshiba Premium Plus 35 4.00
Miksi? Pumppu voi ottaa seinästä yhden tai viisi kilowattia, mutta kuitenkin tekee lämpöä neljä kertaa sen määrän.Näissä pitäisi ilmoittaa teho millä arvot on laskettu.
Näin maallikkona tekisin oletuksen, että meillä on kolme pumppua. Yksi ottaa tehoa 1 kW, toinen 2 kW ja kolmas 3 kW.... jokaisen COP on sama. Vaikka COP onkin sama, niin on aika eri tuotteista kyse... seuraavaksi pitäisi tarkastella hintalappua ja/tai tarvetta muuten. Mutta hyvinkin oleellista tietoa puuttuu.Miksi? Pumppu voi ottaa seinästä yhden tai viisi kilowattia, mutta kuitenkin tekee lämpöä neljä kertaa sen määrän.
Daikinissa ei ole pohjapeltiä ollenkaan, joten ei myöskään tarvetta sulatella sitä pohjapeltiä.Näissä pitäisi ilmoittaa teho millä arvot on laskettu.
SCOP (Helsinki -22C) |
Mulla on LN35 maatelineellä sepelillä ja makkarin seinän takana, ainoa kerta kun ulkoyksikön kuulee on illalla, jos lähtee sulatus päälle, mutta hyvin vaimeasti ulkoa sisään ja sisäyksikkö makkarin vieressä olkkarissa pitää kovempaa kiehuntaa silloin. Hyvällä alustalla kun värinät eivät välity asuntoon on paras tapa asentaa ja tollaset jouset/tärinävaimentimet kyllä auttavat muuten.Meillä kanssa puutalo, makuuhuone 2 kerroksessa ja seinätelineellä mitsun RW35 kuului kuin rekka olisi tyhjäkäynnillä pihassa. Vaihdatin maajalat ja yhden talven kuuntelin sitä ääntä(rekka häipyi, mutta kovilla pakkasilla oli resonointi jo melko kovaa. Nyt asensin jouset alle ja sanotaanko näin ettei äänet ole kokonaan hävinneet, mutta ehkä vähän vaimentuneet. Mielenkiinnolla odotan paukkupakkasia.
Eilen kävi asentajat laittamassa 2x Boschin ilmalämpöpumppuja pirttiin, josko sähkön kulutus nyt hiukan laskisi. Lattialämmityksellä vähän kallista. Ostin Shelly 1PM Plussat väliin ja asentaja asensi ne samalla, niin nyt näkee tarkkaan kuinka paljon kuluttavat virtaa. Hienoja kapistuksia.
Tuliko Shellyt asennettua mihin?
Itse tilasin niitä myös pumppujen kaveriksi, mutta on vielä auki, että laittaisiko ne sisätilohin ryhmäkeskukseen vai ulos turvakytkinten tai ulkoyksiköiden venttiilinsuojusten sisään.
Täällä samanlainen asennus pari vuotta vanhalla Panasonicilla eikä pihaustakaan kuulu. Mietin, että tuoko joissain tapauksissa ongelman esiin esim. ulkoyksikön lähellä oleva raitisilmaventtiili? Vinkkinä, että niihin saa myös parempia äänieristeitä.2 x Toshiba Premium+ 25 maatukitelineillä. Telineiden alla 40x40x5cm betonilaatat hieman irti sokkelista. Pihaustakaan ei ole ulkoyksiköiltä kuulunut sisälle asti.
Ainakaa tämä ei minulla voi olla, koska ei ole korvausilmaventtiilejä lähimainkaan, olen 95% varma että kyseessä on kompressorin resonointi, koska sitä samaa ääntä kuulu hiljaisempana kun on ulkoyksikön ihan vieressä kauempana ulkona ei edes kuulu kuin tuuletin vaimeasti, mutta sisälle kuuluu melko lujaa ja kuulostaa siltä kuin kaivuri olisi takapihalla touhuamassa. Ja se siis vaimeni hetkeksi, kun sulatti kumitötsät. Nyt tilasin kuitenkin Entraden jousisetin, josko niillä auttaisi hetkeksi. Sekä kaikennäköisistä jämäpaloista aloitin katoksen teon, josko se edes vähän auttaisi tuohon kennon umpeen jäätymiseltä takaa.Täällä samanlainen asennus pari vuotta vanhalla Panasonicilla eikä pihaustakaan kuulu. Mietin, että tuoko joissain tapauksissa ongelman esiin esim. ulkoyksikön lähellä oleva raitisilmaventtiili? Vinkkinä, että niihin saa myös parempia äänieristeitä.
Eikö kaikki Seijat olekaan vain jäähdytyskäyttöön tarkoitettuja?Seyan kanssa tässä talvilämmitys näyttänyt ihan erilaista äänimaailmaa kuin kesäviilennys. Ääneekkäämpi, selvästi. Lämpöykkösen asentamat kumityynyt välittivät pikkupakkasella todella tehokkaasti hieman epätasapainoisen puhaltimen jurinan tai komperssorin murinan rakenteita pitkin sisälle. Kiinnitys ulkoseinssä. Vaihdoin vitosen jouset kevyelle puolelle ja kutosen jouset raskaammalle puolelle. Jurinat loppuivat, mutta sulatuksen puhinat kuuluvat vielä. Noh, niiden kanssa elää ihan sujuvasti.
Eikö kaikki Seijat olekaan vain jäähdytyskäyttöön tarkoitettuja?
Mää laitoin Shelly 1PM palikat kahteen pumppuun turvakytkimien sisään. Oli just sopiva tila.Tuliko Shellyt asennettua mihin?
Itse tilasin niitä myös pumppujen kaveriksi, mutta on vielä auki, että laittaisiko ne sisätilohin ryhmäkeskukseen vai ulos turvakytkinten tai ulkoyksiköiden venttiilinsuojusten sisään.
Ja vie enemmän sähkö kuin suora sähkölämmitys? Eikö se nimenomaan tarkoita että tietyn pakkasasteen jälkeen suora sähkö on halvempi kuin pumppu?Käytä normaalisti.
Saattaa tippua cop 1.Ja vie enemmän sähkö kuin suora sähkölämmitys? Eikö se nimenomaan tarkoita että tietyn pakkasasteen jälkeen suora sähkö on halvempi kuin pumppu?
Tuskin coppi alle yhden menee ikinä. Toinen on se, että noita ei olis hyvä pakkasilla kylmästä käynnistellä, kun kompuraöljyt ihan jähmeänä.Ja vie enemmän sähkö kuin suora sähkölämmitys? Eikö se nimenomaan tarkoita että tietyn pakkasasteen jälkeen suora sähkö on halvempi kuin pumppu?
2010 TM on testannut pumppuja ja siellä on Toshiba voittanut testin.Itsellä Toshiban Daiseikai (en muista tarkemmin) malli lämmittäjänä ja toi on jostain vuodelta 2010-2011 paikkelta niin noissa ton ajan vehkeissä vissiin tehosuhde laskee aika paljon kun paljon pakkasta.
Kysymys kuuluu että mikähän tuo pakkasraja ton ajan vehkeissä on ja mitä silloin kannattaa tehdä? Laskea pumpun lämpötilaa reilusti mutta pitää päällä vai sammuttaa koko paska?
Siksipä kysyinkin. Tähän asti pumppu huutanut talvisin säässä kun säässä mutta näillä sähkönhinnoilla ajattelin että jos tollakin voisi jotain optimoida ja säästäny.. mutta ilmeisesti jos oikein ymmästin niin pahimmillaankin pumppu vie sen mitä suora sähkö normaalisti..?Tuskin coppi alle yhden menee ikinä. Toinen on se, että noita ei olis hyvä pakkasilla kylmästä käynnistellä, kun kompuraöljyt ihan jähmeänä.
Itellä ainakin kaikki pumput ollut koko talven päällä pakkasista huolimatta. 5-eri ikäisestä ja hintaisesta pumpusta kokemusta.
Ongelmahan on siinä, että pakkasella pumppu ei tiedä luotettavasti oikein mistään, onko kenno kuurassa vai ei. Siksi moni merkki sulattelee harvakseltaan "varmuuden vuoksi" ja samalla sulatukseen kuluvasta ajasta päättelee kennon jäätymisasteen. Sulatusvaiheessa sulatuksen keston (kennon lämmön nousu) perusteella pumppu voi päätellä jään määrän. Se että pakkasella ei sulata koskaan on vähän riskipeliä.Ja -20°C lämpötilassa ei ole yleensä sulatuksiellakaan mitään tarvetta, mutta typerämmät pumput sulattelevat aiitä huolimatta aivan kuten nollassakin.
Omassa Seyiassa on pakkasrajana -15CJa vie enemmän sähkö kuin suora sähkölämmitys? Eikö se nimenomaan tarkoita että tietyn pakkasasteen jälkeen suora sähkö on halvempi kuin pumppu?
Ongelmahan on siinä, että pakkasella pumppu ei tiedä luotettavasti oikein mistään, onko kenno kuurassa vai ei. Siksi moni merkki sulattelee harvakseltaan "varmuuden vuoksi" ja samalla sulatukseen kuluvasta ajasta päättelee kennon jäätymisasteen.
Ulkoyksikön tulipalon ollessa kyseessä veikkaisin itse sähköliitännän virhettä.En kovin perillä pummpujen tekniikasta, mutta eikös nuo ulkoyksikköt ole melko yksinkertaisia laitteita ja komponenttien pintalämpötilat pysyvät matalina?
Rivitalo syttyi liekkeihin Mikkelissä – asukkaat evakuoitu, yksi loukkaantui lievästi
Oletettavasti ulko yksikkö syttynyt palamaan.
Toki aina sähkövika mahdollista.
Kaipaako nuo ulkoyksiköt huoltoa paloturvallisuuden kannalta?
Ei voi tietää testaamatta.kertokaa oi nerot jos ilpissä piuha kiinni vaikkei sitä käytä niin sulatteleeko se silti sitä ulko yksikkoä pitääkö panna virratomaksi piuha seinästä ja talviteloille eli huppu päälle
Kaverilla on uusi Toshiba Premium+ ILP. Siitä ei kuulemma tule juuri lainkaan vettä/jäätä alla olevaan astiaan eikä kenno jäädy. Samaan aikaan minulla tuli Samsungilla laastipaljuun runsaasti vettä/jäätä. Onko tuo Toshiba jotenkin erilainen tai parempi hyötysuhteeltaan vai mistä tuo selvä ero voi johtua? Samalla paikkakunnalla ollaan.
Onkohan Toshibassa isompi ulkoyksikön kennon pinta-ala ja siten korkeampi kennon lämpötila suhteessa pyydettyyn lämmitystehoon?Kaverilla on uusi Toshiba Premium+ ILP. Siitä ei kuulemma tule juuri lainkaan vettä/jäätä alla olevaan astiaan eikä kenno jäädy. Samaan aikaan minulla tuli Samsungilla laastipaljuun runsaasti vettä/jäätä. Onko tuo Toshiba jotenkin erilainen tai parempi hyötysuhteeltaan vai mistä tuo selvä ero voi johtua? Samalla paikkakunnalla ollaan.