Huawei B818

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja jones-
  • Aloitettu Aloitettu
Noissa taisi olla, että pitää olla DNA:n sim-kortti sisässä että se osaa hakea sen uuden DNA:n firmwaren.
Itsellä ei ole koskaan ollut muuta kuin Elisan sim B818-263:ssa, ja kyllä se lopulta sai päivitystarjouksen 11.0.2.1(H251SP3C182) :een
 
Tämän laitteen 2,4 ghz wifi pätkii kummasti, että ei tämä voi olla ac verkko vaikka noin väittävät. 5 gigasella toimii vähä paremmin.

Ethernet piuhalla saa hyvät vauhdit.

Dna simillä ei ole tullut päivitystä, eli sama versio kuin tukisivuilla mainittu.
 
Viimeksi muokattu:
Miksiköhän en voi valita manuaalisesti wifi 2.4 ghz kanavia 1-4, kun ne olisivat kauempana mikron käyttämästä taajuudesta 2450mhz? Kanava 13 menee sekin lähes tukkoon, kun laittaa mikron päälle. Mikro on aivan uusi ja saman se teki edellinenkin mikro.

Lisäys: Ootteko huomanneet, että wifi yhteydelle on erillinen salasana vielä erikseen lisäasetuksissa? Ihmettelen miksi. Löytyy ku sieltä kaivelee link+ asetuksen alla. Kyllä alkaa epäilyttää tämä värkki.

2,4ghz wifillä netti on kyllä hidas vaikka olisi vapaat kanavat. Tämä alkoi, kun tuli Yhteisverkko tänne. Ethernet on vain nopea.Sisäverkossa taitaa silti nopeutta olla. Pitää kai hommata wifi laajennin 5ghz kaistalle ja siitä Ethernet piuha telkkariin. Ei tämä taida muuten kohentua.
 
Viimeksi muokattu:
Osaako joku käyttää sujuvasti "ipv6-osoitteiden luottolistaa" ? Windows-koneella on 3 2001: alkuista ipv6-osoitetta, joista yksi on ipconfigin mukaan temporary ja jos surffailen vaikka ipv6-test sivulle, se kertoo että ipv6-osoitteeni on juuri tuo temporary.

Mutta siis, mitä syötetään Huawei B818 kenttiin, että saadaan aikaan testimielessä jotakin näkyvää joka ei toimi ensin, mutta alkaa toimia kun luottolistalle lisätään jotakin? :)

Oletetaan vaikka että mulla on tuttava jolla windows ja hänelläkin on joku ipv6 temporary osoite. Onko ajatus että sallin hetkeksi hänen ipv6-osoitteesta minun porttiin 12345 tulevan yhteyden? Molempien temporary ipv6 vaihtunee viikon-kuukauden välein varmaankin (?) joten vähän hankalalta tuntuu, varsinkaan kun ei oikein käsitä.
 

Liitteet

  • luottolista.png
    luottolista.png
    28,3 KB · Luettu: 40
  • luottolista2.png
    luottolista2.png
    11,8 KB · Luettu: 42
Saako 818:sin asetuksista sammumaan ja käynnistymään uudelleen vaikka 3 päivän välein?
 
Saako 818:sin asetuksista sammumaan ja käynnistymään uudelleen vaikka 3 päivän välein?
1713352082536.png

Näkyy saavan. Mutta mitä tarkoittaa "whether it needs to restart", arpooko vehje itse toimiiko se mielestään oikein vai onko käynyt kääntäjälle (lukijalle) moka ja tarkoitetaan esim. ettei käynnistetä uudestaan jos on verkossa aktiivisuutta ja lykätään seuraavaan kertaan? :D
 
Reilu 4 vuotta (Elisa versio) käytössä ollut purkki vajaan viikon käytössä olleella DNA (SYV) liittymällä, APN testit asetuksillani X.

APN testit (reitittävänä):
Internet 79/45 22ms
Data.dna.fi 87/45 23ms
Julkinen.dna.fi 91/47 22ms

Ja sitten purkki sillatuksi: 115/47 21ms
 
Pakko heittää tähän kysymystä, että ootteko DNA:n SYV verkossa saaneet enää 2,4 ghz wifillä kunnollisia nopeuksia? Kun tuli uusi verkko, tämä 2,4 wifi taajuudella nopeudet ulospäin on enää 10 mbps luokkaa. Ethernet liitännällä saa maksiminopeudet ja 5 ghz:n taajuudella jopa 70 mbps. Liekö purkki vaan hajoamassa.
 
Ethernet liitännällä saa maksiminopeudet ja 5 ghz:n taajuudella jopa 70 mbps. Liekö purkki vaan hajoamassa.
Kannattaa käyttää erillisiä wifi-accesspointeja jo senkin takia, että laitteen optimaalinen sijainti celluverkon suhteen harvemmin on optimaalinen wifi-tukarille
 
Mitä mitä mitä? 4 vuotta ollut mulla käytössä Elisalta ostettu B818 ja Elisan liittymä. Vajaan kuukauden ollut SYV masto käytettävissä ja DNA:n liittymä mulla reilun viikon.

Tuli hommattua modattu DNA:n B818 (tosin vielä 2x2 ulk. antenneilla kuten Elisankin purnukalla) ja sepäs otti SYV:stä UL eli rupesi lähettelemään tavaraa kun testaillut tätä DNA:n versiota.

Pelkästään B3 eli 1800Mhz motukassa päällä: @ 100Mbps UL ...eli DC-UL B3 vai miten se oikeasti pitäisi noin terminologisesti ilmaistakkaan...
DNA_B818_SYV.jpg


DNA:n purkissa on esivalittavana myös yksi 4-bandin kombo (Elisan purkissa ei yhtään 4-bandin komboa). Tosin LTE H-Monitorilla kun saa haluamansa itse valittua niin ihan sama...
 
Viimeksi muokattu:
Mitä mitä mitä? 4 vuotta ollut mulla käytössä Elisalta ostettu B818 ja Elisan liittymä. Vajaan kuukauden ollut SYV masto käytettävissä ja DNA:n liittymä mulla reilun viikon.

Tuli hommattua modattu DNA:n B818 (tosin vielä 2x2 ulk. antenneilla kuten Elisankin purnukalla) ja sepäs otti SYV:stä UL eli rupesi lähettelemään tavaraa kun testaillut tätä DNA:n versiota.

Pelkästään B3 eli 1800Mhz motukassa päällä: @ 100Mbps UL ...eli DC-UL B3 vai miten se oikeasti pitäisi noin terminologisesti ilmaistakkaan...

Vakaimmin se B818 boksi toimi omakohtaisen parin vuoden kokemuksella, kun jätti pois ne alle 1000 Mhz taajuudet kokonaan ja käytti vain 1800-2600 Mhz taajuuksia.

Pingit ja jitterit ja nopeuden vaihtelut sai pienimmäksi kun käytti muistaakseni vain 1800 tai 2100 Mhz taajuutta. Toki huippunopeus jäi pienemmäksi, mutta muuten yhteys oli parempi sillä tavalla.

Maaseudulla hiljaisen tukiaseman pelkkä 800 Mhz taajuus toimi hyvin kun tukiasemasta ei ollut muuta taajuutta tarjolla. Aina antoi enemmän nopeutta mistä maksoi.
 
Samat havainnot mulla kun tolla Elisan B818:lla ajellut tässä viikon Yhteisverkossa, B1+B3+B3 (2100+1800+1800) pienimmät pingit ja pienin jitteri.

Itsellä ei ole 2600Mhz verkkoa saatavilla mutta jo pelkällä B3 (+B3):lla irtoaa ~120-130Mbps, riittää aikahyvin kun jo tälläkin bandilla pyörii kaikki 4K-streamit ja josta jää vielä vajaa 100Mbps jos VPN päällä Eurooppaan.
Pitää vielä hieroa B1 kehiin sekä toiset 2 lisäantennia nykyisten Iskra P60 lisäksi niin pitää sitten katsella loppupelit.
Tänään tullut, toinen B818 on DNA firmwarella oleva purkki jollaisen halusin ja joka myös modattu eli syö 4 lisäantennia.

Kahdella antennilla nyt 1800Mhz:
RSRQ -3.0dB
RSRP -83dBm
RSSI -61dBm
SINR 13dB

RSRQ on mulla pienempi kuin Elisan purkilla samassa verkossa ja pelkällä 800Mhz (B20) kaistalla RSSI on purkin näyttämä minimi eli <=51dBm (kuten oli Elisankin purkilla Elisa tai DNA liittymillä).
 
Kahdella antennilla nyt 1800Mhz:
RSRQ -3.0dB
RSRP -83dBm
RSSI -61dBm
SINR 13dB

SINR arvossa riittää vielä hieromista että saa tehokkaimmat modulaatiot käyttöön.

Antennia kokeilla liikutella ylös- ja alas ainakin ja katsoa vaikutus SINR arvoon ja kokeilla mahdollisesti suunnata hieman sivuunkin tukiasemasta.

Antennien väliset etäisyydet myös optimoida sen halutun taajuuden mukaan.
 
SINR kyllä heikoin arvoista, 30 kun on maksimi. Antennien välinen etäisyys pienempi kuin optimi, 77cm.
Nyt jotain ~50cm kun jokunen päivä sitten muutin kokeeksi noiden etäisyyttaä
 
Millä nopeudella teidän b818:n 2,4 ghz wifi tykittää? Mulla tais juuri tuon firmware päivityksen (11.0.2.1)(H251SP3C182) ja SYV verkon tulon jälkeen tippua wifi nopeus ihan surkeaksi. Ei mitään väliä onko laitteen vieressä testaamassa vai ei ja todettu sama ongelma toisessakin osoitteessa. Oon ajatellut auttasko yhtään olla yhteydessä Huaweihin. Melkein arvaan, että DNA:lle ei kannata ottaa tästä mitään yhteyttä. :devilish: Asun tosiaan aivan 400 metrin päässä tukiasemasta ja signaali on voimakas.

Jos laittas asunnon keskelle tämän purkin ja vetäs siitä ethernet piuhan tietokoneelle tai sitten laittasin toisen vahvistimen/toistimen toiselle puolelle asuntoa ja se 5 ghz:n wifiin ja siitä ethernet telkkariin ja jos se toistin vielä loisi 2,4ghz wifiverkon, niin saattas vähä helpottaa. Tosin sisäverkon nopeus on hyvä jo nyt, mutta nettiin ainoastaan ethernetin kautta pääsee nopeasti. :cautious: Kummallisuutena 5 ghz wifi toimii ongelmitta vaikka sanotaan, ettei se mene kunnolla seinien läpi. Menee näköjään paremmin kuin 2,4 taajuuden wifi, muttaku ei nämä suurinosa laitteista tue kaksoistaajuus wifiä, niin ei taajuusvaihdosta ole ratkaisuksi. :hmm:
 
Kokeilin purkin Wifiä 2.4Ghz, onnetonta menoa. Ekalla vedolla 38Mbps ja toisella 30Mbps (Speedtest eli Ookla app Android).

5Ghz Wifillä antoi jo sitten täyden kaistani (1800Mhz ja 130+Mbps), mm. Upload karvan päälle 100Mbps.
Yksi seinä välissä ja ~5 metriä luurilta purkkiin.

Niin kuin moni ja sanonut että ulkoinen Wifi purkki näihin kiinni tai kunnollinen reititin jolla tekee myös sen Wifin.

Ulkoisella reitittimellä saa muitakin hyötyjä; mm. saa B818:sta täyden suorituskyvyn kun voi itse modeemia ajaa Wifi, palomuuri yms. pois kytkettyinä ja modeemi sillattuun tilaan ja jättää suosiolla Wifi ja palomuuri jutut reitittimelle (jossa on oma prosessori ja muistit tekemässä noita hommeleita) ja B818 rauta saa keskittyä siihen olennaiseen eli pelkkään nettiyhteyteen.

Omissa testeissäni noilla motukan toimilla ( Elisan B818 + Elisan liittymä ) 1-2ms pienempi latenssi sekä DL/UP nopeutta hieman lisää, ~5% DL.

Samat tein heti tälle DNA B818 kun perjantaina tämän sain.
 
Viimeksi muokattu:
No, sulla sentään irtoaa tuon verran, mutta ku mulla on kaikki yhteydet ulospäin 10 mbps ja tämä nettikaista jakautuu kaikille laitteille jotka siinä wifi taajuudella on. o_O Ei tämä tällänen ennen ollut. Sai jopa 80 mbps nopeuksia 2,4 ghz:n wifillä. Että minä kyllä tuota firmwarea epäilen.
 
Mutuna voisi epäillä että Wifi lahoamassa purkista, eikös täällä jtn. vastaavia mainintoja ollut joistakin muistakin purnukoista, siis jossain toisessa aiheessa?

Se Wifi-moduuli kait lämpenee (kuumuu?) aika kivasti varsinkin jos isoja tiedosto määriä siirtelee Wifin kautta, ja nykyaikana kun kohtuu kuormaa Wifillä voi olla vaikka 10 tuntia putkeen, esim. 4K-streamia netistä katselee (sarja-maraton :) )+ muu samanaikainen aktiviteetti samassa verkossa niin kyllähän sillä on "taukoamatonta" lähetystä varsin pitkään ja jos vielä modeemin asetuksissa maksimi lähetysteho (kuten yleensä on, suorituskyky: Kauas tjsp.) päällä ja pari vuotta ko. toimintaa niin mistä noista tietää eli jos se Wifi-chippi rupeaa lahoamaan ylilämmöistä tai piirilevyn lähiympäristön komponentit piirilevyllä heikkenee?
 
Ihan mahdollinen skenaario, mutta lähiverkossa nopeuksissa ei ole samaa ongelmaa. Ainoastaan nettinopeudet 2,4 wifillä tosi surkeat. Oon tässä resetointeja tehnyt ja kokeillut eri kanavia jne. Ei muutosta. Vois arvioida esim. jos virtalähde ei antas riittävästi virtaa, niin laite vaan sammuilisi itsestään. Ei voi olla siitä kyse. :hmm:
 
Niinpä, modeemi toimii esim. kaapelilla tai 5Ghz Wifillä ihan normaalisti mutta pelkästään se Wifi (2.4Ghz) puoli lahoaa jos se osio ollut kovassa kuormassa vuosia eli vaikuttaa todennäköisesti vain ko. 2.4Ghz Wifiin.
Siellä lienee eri chipit 2.4Ghz ja 5Ghz Wifeille..
 
Mutta sitten tämä, että 2,4 wifillä kyllä nopeutta riittää lähiverkossa olevien laitteiden välillä, että onkos se wifi piiri sittenkään lahonnut. :hmm: Vai firmware ja uudet asetukset pielessä. Saapa nähdä mitä huawei vastaa jos vastaa.
 
Nyt on SYV + antenni modattu DNA B818 4x4 MIMO External antenneilla, talon sisällä antennit nurkassa omassa 2m tolpassaan, eilen Ooklalla 400+km päästä Helsinkiin Yhteisverkossa ja pelkästään B3+B3 DL 200Mbps ja UL 108Mbps. Matkaa mastoon 1.1km, antenneja en ole sen ihmeemmin suunnannut, lisäsin vain 2.5v varastossa ollutta 2 Iskra antenniani ja kunhan vain osoittavat visuuaalisesti maston suuntaan.

Merkittävin ero verrattuna vakio Elisa B818 (2 ulkoista antennia) on SINR tuplaantuminen mitä nyt tällä modatulla ja 4 ulkoisella antennilla saanut. Keskimäärin sellaiset ~5dB parempi SINR vrt. 2 antennia.

Toki RSSI sekä RSRP paranivat ~5dBm ja myös korjaus eli RSRQ vakaantui joka nyt keskimäärin -3dbm ja -6dBm välillä, noin 95% ajasta kun ennen oli parhaimmillaan -6dBm, keskimäärin ehkä -8dBm tjsp...

Joutaa toi 4 vuotta palvellut, entinen Elisa B818 nyt myyntiin...
Pitää kyllä todeta että ei voi kun ihmetellä miksi Elisa ei ole IKINÄ päivittänyt ko. suosikki 4G purkin firmistä, ei yhtään päivitystä julkaisun jälkeen.

Tässä DNA B818 monia lisäominaisuuksia, suurimmalle osalle ei mulla mtn. käyttöä mutta periaate että olisi asiakkaille mahdollisimman monilipuoliset valikot on hyvä DNA:n puolella jo tietoturvankin osalta. Elisan purkissa alkuperäinen v.2020 (julkaisu) firmware, DNA purkkiin tullut joka vuosi 1 päivitys, viimeisen 11kk takaa eli 5/2023 eli yli 3 vuotta purkin julkaisun jälkeen joka on hyvä juttu, siitä pisteet DNA:lle!

DNA Huawei B818 : ****/***** (Jos DNA julkaisee vielä jonkun 2024 päivityksen niin sitten annan DNA purkille *****/*****).
Elisa Huawei B818 : ***/*****

Kokeilin myös sinkkuja pelkästään B20 (800Mhz 4G) päällä, RSRP -65dBm ja -67dBm välillä. :geek:
Latenssi sama 20ms mitä saan pelkällä B3:lla (tai no SYV niin itseasiassa saan B3+B3) joka tuntuu olevan mun käyttöön paras vaihtoehto (SYV mastossa B1+B3+B20+B28+N28) mitä tulee minimi latenssiin ja hyvään nopeuteen.

Pelkkä B3+B3 (1800Mhz) valittuna ikivakaa/kiinteä RSSI -59dBm ja ikivakaa/kiinteä RSRP -84dBm jolla siis aiemmin mainitsemani 200/108 Mbps tulos saatu eilen.
DNA_4G_only1800.jpg


Antenneina mulla 2x ISKRA-P60 (4G+5G taajuudet) 108cm sekä toiset 2kpl ovat aiempaa versiota, en muista mallia, ovat kummiskin 2x ISKRA antennit (pelkät 4G taajuudet) jotka ovat 105cm. Molemmat ostettu aikoinaan Satshop.Fi, ja vaikka noi P60 ilmoitetaan 110cm pitkiksi, niin kyllä noi mun antennit ovat 108cm pitkät eikä 110cm.

Tainnut Slovenian tehtaalla iskeä hieman "halpuutus" eli leikataan tuotannossa pari senttimetriä lyhyemmät tangot alumiinitangoista niin tulee materiaali säästöä... :confused2:
 
Viimeksi muokattu:
Onko tässä B818-laitteessa mahdollisuutta taajuuslukita LTE700+LTE800+LTE900?

Mastona olisi Yhteisverkon eNB ID 42530
eli ilmeisesti
B8 = 900 MHz (Bandwidth 10 MHz)
B20 = 800MHz (Bandwidth 20 MHz)
B28 = 700MHz (Bandwidth 10 MHz)
 
Onko tässä B818-laitteessa mahdollisuutta taajuuslukita LTE700+LTE800+LTE900?

Mastona olisi Yhteisverkon eNB ID 42530
eli ilmeisesti
B8 = 900 MHz (Bandwidth 10 MHz)
B20 = 800MHz (Bandwidth 20 MHz)
B28 = 700MHz (Bandwidth 10 MHz)
Ainoastaan kaksi lowband taajuutta on mahdollista olla kombossa yhtäaikaa. Taitaa koskea kaikkia chipsettejä markkinoilla valmistajasta riippumatta tämä tekninen rajoite.
 
Ainoastaan kaksi lowband taajuutta on mahdollista olla kombossa yhtäaikaa. Taitaa koskea kaikkia chipsettejä markkinoilla valmistajasta riippumatta tämä tekninen rajoite.

Persketti, nyt kun katoin tuon kuulemma Satshopista aikanaan ostetun DNA-softaisen B818-263:n hallintasivuilta taajuuskombot niin eihän tuolla ollut B20+B8 tai B20+B28 komboja. Onko niitä mahdollista saada jollain tavalla käyttöön?

B818-263
Nykyinen versio: 11.0.2.1(H251SP3C182)

1.png2.png3.png4.png
 
Viimeksi muokattu:
Persketti, nyt kun katoin tuon kuulemma Satshopista aikanaan ostetun DNA-softaisen B818-263:n hallintasivuilta taajuuskombot niin eihän tuolla ollut B20+B8 tai B20+B28 komboja. Onko niitä mahdollista saada jollain tavalla käyttöön?

B818-263
Nykyinen versio: 11.0.2.1(H251SP3C182)

1.png2.png3.png4.png
Automaatilla laite osaa enemmän komboja, mutta en tiedä toimiiko juuri nuo, b20+b28 uskoisin mahdolliseksi.
 
Persketti, nyt kun katoin tuon kuulemma Satshopista aikanaan ostetun DNA-softaisen B818-263:n hallintasivuilta taajuuskombot niin eihän tuolla ollut B20+B8 tai B20+B28 komboja. Onko niitä mahdollista saada jollain tavalla käyttöön?
LTE-H:lla voi pakottaa halutut taajuudet käyttöön, eri asia tukeeko modeemi CA-comboa kyseisillä taajuuksilla. Kyllä ne pitäisi automaatillakin toimia. Veikkaisin että uudempi modeemi tarvitaan alataajuuscombojen käyttöön.
 
Persketti, nyt kun katoin tuon kuulemma Satshopista aikanaan ostetun DNA-softaisen B818-263:n hallintasivuilta taajuuskombot niin eihän tuolla ollut B20+B8 tai B20+B28 komboja. Onko niitä mahdollista saada jollain tavalla käyttöön?

B818-263
Nykyinen versio: 11.0.2.1(H251SP3C182)
Ei tue eikä tule tukemaan.
 
Veikkaisin että uudempi modeemi tarvitaan alataajuuscombojen käyttöön.
Mikähän näistä uudemmista alataajuuskomboja tukevista modeemeista olisi edullisin/riittävän hyvä, sellainen mikä tukisi Iskra P60-antenneja? :hmm:

edit. päädyttiinkin tähän settiin ZTE MC889 5G-ulkomodeemi + ZTE T3000 WiFi-sisäreititin
Tosiaan ZTE MC889 5G-ulkomodeemi + ZTE T3000 WiFi-sisäreititin -setti tuli hankittua.

CA:ssa toimii B8+B20 sekä B8+B28 kombot. Jälkimmäisellä nopeus on nyt Telian 50 M -liittymän rajoituksen mukainen, ja tämä vieläpä laitteiston ollessa sisätiloissa mastoa kauemmalla puolella taloa:

asetuksetCA – kopio.PNG


asetukset.PNGasetuksetCAb8b28.PNG

B818:lla nopeus oli LTE900:ssa 24-28 Mbps, LTE800:ssa 10-18 Mbps ja LTE700:ssa 26-27 Mbps:
Huawei B818.png
 
Viimeksi muokattu:
1800(B3) + 2100(B1), SYV masto + DNA 5G-400 liittymä.
Wifin (5Ghz, ulk. reititin) kautta kännykällä mitattuna, TV:ssä (Wifi) oleva Analiti ohjelma antoi 22ms ja reilut 260/90Mbps.

APN:
Tein itse muokatun yhteyspisteen asetuksilla Julkinen IP + IPv6 pois päältä.
Screenshot_20240515_023959_Speedtest.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Laitoin ekaa kertaa siltaavaksi tämän ja tuntuisi pikaisen selaimen käytön perusteella ainakin yhteys toimivan. Sitä, miten hyvin oikeasti kaikki toimii en oikein osaa mitatakkaan.

Jäi mietityttämään(kaiken muun lisäksi), että olisiko ennen siltaavaan tilaan laittoa täytynyt ottaa manuaalisesti palomuurit sun muut pois päältä vai meneekö tuon siltauksen myötä kaikki pois, mitä pitääkin? Näitä asetuksiahan ei pääse enään siltaavana säätämään. Wifin otin pois päältä ennen tilan vaihtoa.
 
1800(B3) + 2100(B1), SYV masto + DNA 5G-400 liittymä.
Wifin (5Ghz, ulk. reititin) kautta kännykällä mitattuna, TV:ssä (Wifi) oleva Analiti ohjelma antoi 22ms ja reilut 260/90Mbps.
Tuolla yhdistelmällä liittymää myöten maksimit on tätä luokkaa. SINR pitää olla yli 20. Dnan 400Mbps liittymän DL limitti on 450, siihen en pääse kuin ottamalla B20 taajuuden kyytiin. Masto on kilometrin päässä ja ulkoselta antennilta on näköyhteys.

16182115021.png
 
Mulla on aikoinaan DNA:lta ostettu B818 ja vuosia toimettomana olleena. Nyt otin Elisalta netin ja aikani kikkailin ton kanssa enkä saanut toimimaan. Vie siis aina tonne DNA:n sivulle laittamaan asetuksia, tilanne hieman eskalaloitui ja nyt pyytää tuolla sim-kortin asetuksissa PUK koodia mitä tietysti ei ole kun ei ole DNA:n liittymiäkään. Käsitin että juurkin sim kortin koodin kysely pitäisi tuolta poistaa että saa netin toimimaan.
Onkohan tämä ihan tekemätön paikka?
 
Mulla on aikoinaan DNA:lta ostettu B818 ja vuosia toimettomana olleena. Nyt otin Elisalta netin ja aikani kikkailin ton kanssa enkä saanut toimimaan. Vie siis aina tonne DNA:n sivulle laittamaan asetuksia, tilanne hieman eskalaloitui ja nyt pyytää tuolla sim-kortin asetuksissa PUK koodia mitä tietysti ei ole kun ei ole DNA:n liittymiäkään. Käsitin että juurkin sim kortin koodin kysely pitäisi tuolta poistaa että saa netin toimimaan.
Onkohan tämä ihan tekemätön paikka?
Pitäshän sen suoraan toimia jos liittymä on aktivoitu, mutta puk koodin varmaan saat siihen elisan korttiin elisan verkkosivuilta omasta liittymä kohdasta. :confused:
E: vai kysyykö b818 pin koodia ei dna liittymiltä ja sen olet laittanut useammin väärin ja siksi kysyy puk koodia vai mitä tapahtunut?
 
Joku baguetten arvauksen kaltainen juttu varmaankin. Mulla on Dna:lta ostettu B818 johon laitoin Elisan simmin ilman mitään ongelmaa. Sisään ja se toimii. Apn piti kai lisätä itse mutta netti taisi toimia väärälläkin apn:llä ...
 
Pitäshän sen suoraan toimia jos liittymä on aktivoitu, mutta puk koodin varmaan saat siihen elisan korttiin elisan verkkosivuilta omasta liittymä kohdasta. :confused:
E: vai kysyykö b818 pin koodia ei dna liittymiltä ja sen olet laittanut useammin väärin ja siksi kysyy puk koodia vai mitä tapahtunut?

Siis kun laitan Sim-kortin sisään ja laitteen päälle ja sen jälkeen etsin vapaita wifi verkkoja niin löytyy tuo DNA mokkula. Yhdistän siihen ja laitan ton mokkulan salasanan mikä on siellä alhaalla tarrassa. Tuon jälkeen se vie automaattisesti DNA sivuille kirjautumaan ja muokkaamaan asetuksia..
En siis pääse siihen Elisan nettiin mitenkään.
 
Siis kun laitan Sim-kortin sisään ja laitteen päälle ja sen jälkeen etsin vapaita wifi verkkoja niin löytyy tuo DNA mokkula. Yhdistän siihen ja laitan ton mokkulan salasanan mikä on siellä alhaalla tarrassa. Tuon jälkeen se vie automaattisesti DNA sivuille kirjautumaan ja muokkaamaan asetuksia..
En siis pääse siihen Elisan nettiin mitenkään.
Se varmaan vie sinne mokkulan kirjautumissivulle 192.168.1.1 joka on dna brändätty. Ei se ole varsinaisesti mikään DNA:n sivu ja toimii normaalisti joka operaattorin simillä.
 
Mulla on aikoinaan DNA:lta ostettu B818 ja vuosia toimettomana olleena. Nyt otin Elisalta netin ja aikani kikkailin ton kanssa enkä saanut toimimaan. Vie siis aina tonne DNA:n sivulle laittamaan asetuksia, tilanne hieman eskalaloitui ja nyt pyytää tuolla sim-kortin asetuksissa PUK koodia mitä tietysti ei ole kun ei ole DNA:n liittymiäkään. Käsitin että juurkin sim kortin koodin kysely pitäisi tuolta poistaa että saa netin toimimaan.
Onkohan tämä ihan tekemätön paikka?
Voi olla tyhmä kysymys mutta siis oothan poistanut sim kortilta pin kyselyn ennen b818n slottiin laittoa?
 
...ja toimii normaalisti joka operaattorin simillä.
Kyllä, mutta vasta sen jälkeen kun edellä mainittu APN-profiili on tehty ja laitettu oletukseksi, kun nykyään on muitakin APN nimiä käytössä kuin "internet". Eli pitää tiedostaa mitä profiilia B818 käyttää ja onko se sopiva omaan liittymään ja käyttöön
 
Saako tähän ulkoisen antennin 4Gtä varten? Mökillä hieman heikko signaali joten siitä voi olla apua. Ja jos saa, millainen siihen sopii ?
Manuaalisa ei ole sanaakan noista main ja div "liittimistä".
 
Viimeksi muokattu:
Saako tähän ulkoisen antennin 4Gtä varten? Mökillä hieman heikko signaali joten siitä voi olla apua. Ja jos saa, millainen siihen sopii ?
Manuaalisa ei ole sanaakan noista main ja div "liittimistä".

tottakai saa. täällä iskra p-58:t käytössä.

eli tarviit mimo antennit siihe (suuntaavista jos kyse niin kaksi haravaa, ne asetetaan 90 asteen kulmaan toisistaan)
 
B818 on sitten TS-9 liittimet eli jos ostat Iskrat (kaapeleissa SMA liittimet) niin pitää ostaa myös SMA > TS-9 muutoskaapelit.
 
Jos ei modaa eli sisältä ottaa antennit pois, kuoreen 4xSMA, niin saa parhaimmat nopeudet.

Mitäs hyötyä tosta muka on? Ei tää tue kun 2CA. Voihan antenneja laittaa rinnakkain vaikka kuinka mutta eikö kaksi hyvää oikein suunnattua antennia ole järkevin...
 
Siis laitetaanko antenni kiinni tässä ylhäällä olevan luukn alla oleuviin liittimiin 8 Main ja DIV )

HUAWEI-B818-263-4G_3.jpg


Ja tälläine kaapeli adapteri :
mut eihän tuollainen TS9 sinne sovi ?

2_650269-1073x1043.jpg


Onko sisäantenneistä kokemusta, toimivatko ( ei tarttis katolle mitään iuutta piiskaa viritellä )
 
Mitäs hyötyä tosta muka on? Ei tää tue kun 2CA. Voihan antenneja laittaa rinnakkain vaikka kuinka mutta eikö kaksi hyvää oikein suunnattua antennia ole järkevin...

Kuten @olkitu kirjoitteli 4x4 Mimosta eli saadaan lisää kapasiteettia jopa yhdellä taajudella ja ainakin itselle lisääntyvä kapasiteetti käy

Testissä Huawei B818 4G-reititin - MT-TECH.FI

Laitteessa on tuki 256QAM/64QAM modulaatioille ja 4×4 MIMO 1, 3, 7, 38, 40, 41, 42, 43 taajuuksille

Elisa ja DNA parantavat 4G-verkon nopeuksia käyttäen 4x4 MIMO:a - MT-TECH.FI

Elisa ja DNA ovat ottaneet 4×4 MIMO-tekniikan 4G LTE-verkoissaan käyttöön. Pääasiassa tätä käytetään kaupunkien keskusta alueilla. 4×4 parantaa parhaimmillaan mobiiliverkon nopeutta lähes tuplasti perinteiseen verrattuna kunhan on käytössä tuettu päätelaite. Testasin aikaisemmin syksyllä Elisan 4G-verkossa huippunopeuksia käyttäen 4×4 MIMO:a.

4×4 MIMO:n avulla voidaan lähes tuplata mobiiliverkon maksiminopeus käyttäen samaa taajuuskaistaa kuin ennen. Nykyisin pääasiassa 4G-verkko käyttää 2×2 MIMO:a eli kahta antennia. Tällöin esimerkiksi 1800Mhz taajuusalueella 20Mhz taajuuskaistalla enimmäisnopeus on 190Mbps 256QAM-modulaatiolla. Kuitenkin käyttämällä 4×4 MIMO:lla voidaan nostaa samaa taajuuskaistaa käyttäen jopa 300Mbps nopeuksiin.
 
B818 on sitten TS-9 liittimet eli jos ostat Iskrat (kaapeleissa SMA liittimet) niin pitää ostaa myös SMA > TS-9 muutoskaapelit.
Sopiiko tuollainen TS-9 mukamas tuonne luukun alla oleviin liittimiin.?Kuvissa TS-9 näyttää aika isolta vs luukun liittimet.
 

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuista
262 726
Viestejä
4 564 017
Jäsenet
75 013
Uusin jäsen
52375

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom