Mahdollisesti. Ainakin DNA-firmiksellä on Lisäasetukset-Järjestelmä-PIN-koodin hallintaSaako tossa poistettu SIM-kortin PIN koodin, vai pitääkö käyttää puhelimessa?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Mahdollisesti. Ainakin DNA-firmiksellä on Lisäasetukset-Järjestelmä-PIN-koodin hallintaSaako tossa poistettu SIM-kortin PIN koodin, vai pitääkö käyttää puhelimessa?
Saa pois.Saako tossa poistettu SIM-kortin PIN koodin, vai pitääkö käyttää puhelimessa?
?Millaiset Quality of service -asetukset B818 mallista löytyy? Saisi olla vähintään MAC-osoitteen perusteella myönnettävät ja reilusti konffattavat muutenkin. Onko muita reititin-modeemi vaihtoehtoja missä olisi hyvät QoS-säädöt, tai onko suosituksia erillisille modeemi&reititin combolle?
Ei löydy minkäänlaisia QoS-asetuksia ainakaan DNA-variantista. Joku parempi reititin/palomuuri kylkeen.
Ei löydy minkäänlaisia QoS-asetuksia ainakaan DNA-variantista. Joku parempi reititin/palomuuri kylkeen.
Eikös lain mukaan palautusoikeus ole etämyynnissä? Ja nimenomaan etämyyntiä on kaikki muu paitsi kivijalkaliikkeessä käyminen?Kiinnostuin tästä purkista ja soitin DNAlle jossa olen ollut asiakas pitkän aikaa, että tilaan tuollaisen ja jos ei pelitä paremmin kuin vanha B715 niin palautan 14pv sisällä. Eipä saakkaan palautusoikeutta. Se onnistuisi jos tilaisi laitteen uuden liittymän kanssa mutta ei vanhan olemassa olevan liittymän tapauksessa. Sanoin että kysyppäs vielä esimieheltä, ei suostunut kysymään joten tilattava jostain toisaalta.
Jep, näin se valitettavasti menee. Jos ei liike erikseen myönnä palautusoikeutta (tyytyväisyystakuu), niin sitä ei silloin ole, jos tuote otetaan käyttöön. Dna:n sivujen mukaan tyytyväisyystakuun saa tällä hetkellä vain määräaikaisella sopimuksella b715, ja 5G H112 laitteille. Myyntipalveluun soittamalla voisi saada myös b818:lle kenties. Vaatii jonkun liittymän ottoa sen kylkeen, mutta molemmille myönnetään se 30vrk testausaika.
Itseänikin kiinnostaisi testailla tätä laitetta. Pitänee kait soitella sinne myyntipalveluun.
P.S. vähän outo hintapolitiikka dna:lla kun sekä b818 että b715 molemmat saman hintaisia, 180e?
Olen vertaillut tässä aikani kuluksi käytössä lomien aikana noita Huawein tuotoksia.
B525, B715 ja B818.
Jos kenttä ja yhteys tukiasemaan on ns suora ja hyvä, tuo B818 pesee kaikki.
Jos kenttä ailahtelee ja yhteys tukiasemaan ei ole ns suorahko, tuo B715 toimii paremmin ja vakaammin ja nopeammin kuin B818.
Mielenkiintoista. Itselläni ei ole mitenkään erikoisen hyvä kenttä, joten tuskin tuo 256QMA tuo juurikaan parannusta nopeuteen. B715 (3CA) siis nykyisin käytössä. Tuo B818 on käsittääkseni 5CA laite? Saattaa olla että sillä saisi kuitenkin useamman carrierin käyttöön Yhteisverkossa, ja sitä kautta nopeus paranisi. Eipä tuota tiedä ennenkuin kokeilee. Tukeekohan B818 esim. B1+B1+B3+B3+B20 komboa? Tai mitä tahansa 5CA komboa noilla taajuuksilla.
Nopeus nykyisin on yllättävänkin hyvä noin huonolla SINR:llä.
Verkkokaupan malli EI ole samalla firmwarella, puuttuu ihan hitosti toimintoja, mukaanlukien taajuuksien lukitus.Laitteen saa palauttaa käyttämättömänä. Aika vaikea todentaa modeemin toimivuus. Onneksi samaaa purkkia saa verkkokauppa.comista
Laitteen käyttönä pidetään esimerkiksi:
- virran kytkemistä päätelaitteeseen
- SIM-kortin tai muun vastaavan älykortin asettamista laitteeseen ja laitteen käyttöä
Elisa vahvisti itselleni että jos pistän sim kortin sen modeemin sisään ja palautan niin saan max 70% kauppahinnasta (joka on muutenkin 50e kalliimpi kuin dna:n), niin empä nyt todellakaan elisaa kehuisi...Juuri tuonntakis en dna kanssa asioi ihan haista paska firma ollu aina.. Elisalla omat asiat toiminu hyvin niin mielelläni kannan euroni heille..
DNA:n vehkeessä piti laittaa "vain 4g" valituksi että taajuuslukitus valikko aukeaa.
Tälläistä comboa ei ole tuettuna oikein: Huawei B818-263 (B818-263) | 4G/5G Bands & CA Combos . Yhteisverkossa combo on 1C-3C-20 joka tosi harvinainen - eipä tietääkseni ole päätelaitetukea. 1-3C-7C kyllä löytyy ja 1-3C-20.
C = Contiguous CA max 40 MHz.
Joo, eipä näytä tukevan. Harmi ettei omassa tukiasemassani ole B7 taajuutta, sillä saisi jo tuettuja 5CA komboja. Mutta onhan tuo mainitsemasi 1-3C-20 jo sellainen kombo mihin b715 ei pysty, joten paljon mahdollista että nopeus paranisi reititintä vaihtamalla.
Miksiköhän B818 ei tue B1+B1 2CA komboa, mutta b715 tukee?
Elisa vahvisti itselleni että jos pistän sim kortin sen modeemin sisään ja palautan niin saan max 70% kauppahinnasta (joka on muutenkin 50e kalliimpi kuin dna:n), niin empä nyt todellakaan elisaa kehuisi...
Mitä taajuuksia noi yhdistelmät pitävät sisällään?
B1=2100, b3 1800 b7 2600 b20 800 b28 700
Mitä taajuuksia noi yhdistelmät pitävät sisällään?
Joo, tämän huomaa ihan käytännössäkin kun lukitsee b715 reitittimestä vain B1 taajuuden, ilmestyy + merkki näytölle, eli CA menee päälle, ja nopeus 100Mbps paikkeilla, mutta kun lukitsee esim. B1+B20 taajuudet, kombo ei olekaan B1+B1 +B20, vaan pelkkä B1+B20, eikä nopeus juurikaan muutu.
Lähimasto antaa 800+1800+2100Mhz, sellasta lukitusta ei o. Ei varmaan haitanne, jos on yks ylimääräinen taajuus, eli b1+b3+b7+b20B1 = 2100MHz, B3 = 1800MHz, B7 = 2600MHz ja B20 = 800MHz sekä B28 = 700MHz
Lähimasto antaa 800+1800+2100Mhz, sellasta lukitusta ei o. Ei varmaan haitanne, jos on yks ylimääräinen taajuus, eli b1+b3+b7+b20
B1+B3+B7 löytyy DNA:sta 3:nneksi alimmainen listallaDNAn purkissa ei näy, ja ne on noilla numerokoodeilla.
Sori, ei.Sekö on 800+1800+2100Mhz?
Sellainen haitta ylimääräisestä bandista voi jossakin paikassa olla, että masto B1+3+20 olisi kauempana ja ruuhkaton. Toinen B7-masto lähellä ja ruuhkainen, ja siihen DNA:n B818 voisi päätyä tarjoten hitaamman downloadin kuin se optimaalisempi masto.Lähimasto antaa 800+1800+2100Mhz, sellasta lukitusta ei o. Ei varmaan haitanne, jos on yks ylimääräinen taajuus, eli b1+b3+b7+b20
Sama antenni, tämä tulossa postissa, onko tämä oikea? Data-SystemsNäyttää jo paremmin sopivalta ja kuvassa melkein samalta kuin tämä halvempi Sovitin, SMA naaras - SW9/TS9 uros, RG-174, 1 m, yhteensopiva myös E5577 kanssa
Mikähän purkki ton kaveriksi kannattaisi ottaa, että saisi paremmat wifi-kantavuudet taloon
Eiköhän monessa nykyisessä WLAN-reitittimessä ole paremmat ominaisuudet? Samalla sammutat WLAN-ominaisuuden ja siltaustila päälle.
Siltaustilan jälkeen modeemi koskee hyvin vähän liikenteeseen
Mitä tuo siltaua tekee siis?
Siltaavassa tilassa tietokoneet (ja muut verkkoa käyttävät laitteet) saavat IP-osoitteen suoraan operaattorilta.
Reitittävässä tilassa reititin ottaa itselleen yhden IP-osoitteen, jonka kautta liikenne sitten ohjataan NAT:in avulla tietokoneille.
Siltaava:
+ Jokaisella laitteella oma IP-osoite, joka helpottaa esim. konsolien verkkopelien pelaamista ja palvelimien pitämistä, kun ei tarvitse puhkoa portteja reitittimen asetuksiin
- Operaattorien yleensä tarjoama 5 IP-osoitteen määrä ei riitä kuin viidelle laitteelle
- Operaattori saattaa jakaa IP-osoitteita eri osoiteavaruuksista, jolloin koneiden lähiverkotus ei suoraan onnistu
Reitittävä:
+ Hitusen parempi tietoturva, kun NAT-toimii välissä palomuurina estäen kaiken ylimääräisen liikenteen sisäverkkoon päin
+ Koneet pääsevät aina samaan osoiteavaruuteen, joten lähiverkon pitäisi toimia suoraan
- Rasittaa enemmän verkkolaitetta, koska kaikki liikenne pitää ohjata NAT-taulun mukaan (ongelma erityisesti tiettyjen P2P-ohjelmien kanssa)
Vain viisi laitetta? Wow.