Grillit & grillaus

Kahden aikuisen ja yhden lapsen talouteen olisi hakusessa hinta-laatusuhteeltaan hyvä kaasugrilli. Onkohan tämä Ströme paras mitä kohtuu rahalla saa?

 
Kahden aikuisen ja yhden lapsen talouteen olisi hakusessa hinta-laatusuhteeltaan hyvä kaasugrilli. Onkohan tämä Ströme paras mitä kohtuu rahalla saa?

Valitettavasti nuo halvemman pään grillit on juuri niitä halvemman pään tuotteita. Ruostuu puhki parissa vuodessa tai sitten et saa varaosia tai muuten prakaa.

En halua kuulostaa rikkinäiseltä levyltä mutta Weber E-310 on todella hyvä 3-polttiminen grilli. Sen saa sellaiseen vajaaseen 600e
Ymmärrän kyl että linkkasit 159e grillin ja tarjoan 600e grilliä mutta kun se laatu näkyy siinä hinnassa
 
Itsellä oli 6 vuotta grilli joka maksoi aikoinaan 300 euroa. Ihan hyvin grillasi, mutta pikkuhiljaa paikat hajosi. Levyt oli kuitenkin kuin uudet kun olin niitä huoltanut.

Kannattaa vähän miettiä myös mikä on tarve. Jos grillaa makkaran viikossa niin ei varmaan kannata jotain Weberiä ostaa vaan pärjää halvemmallakin.
 
Valitettavasti nuo halvemman pään grillit on juuri niitä halvemman pään tuotteita. Ruostuu puhki parissa vuodessa tai sitten et saa varaosia tai muuten prakaa.

En halua kuulostaa rikkinäiseltä levyltä mutta Weber E-310 on todella hyvä 3-polttiminen grilli. Sen saa sellaiseen vajaaseen 600e
Ymmärrän kyl että linkkasit 159e grillin ja tarjoan 600e grilliä mutta kun se laatu näkyy siinä hinnassa
Napoleonin ja Weberin 3 -polttimen grillejä saa nelosella alkavista tarjouksista suht usein. Lisäksi torista löytyy noita käytettynä. Toki jos budjetti on tiukka ja/tai grillaus on luokkaa satunnaiset makkarat niin kokeilemalla selviää kestääkö omassa käytössä miten pitkään Ströme.

Esim verkkokaupassa nyt Napoleon: Napoleon Legend 365 -kaasugrilli 479,00

Edit. Appiukolla edelleen käytössä minun entinen, vuonna 2010 ostama Weber Q3000 -sarjan kaasugrilli eli pitkäikäisiä laitteita nuo kyllä on.
 
Valitettavasti nuo halvemman pään grillit on juuri niitä halvemman pään tuotteita. Ruostuu puhki parissa vuodessa tai sitten et saa varaosia tai muuten prakaa.

En halua kuulostaa rikkinäiseltä levyltä mutta Weber E-310 on todella hyvä 3-polttiminen grilli. Sen saa sellaiseen vajaaseen 600e
Ymmärrän kyl että linkkasit 159e grillin ja tarjoan 600e grilliä mutta kun se laatu näkyy siinä hinnassa
Mieluummin torista käytetty weber spirit tai genesis, jos jaksaa hetken etsiä niin löytää tuolla hinnalla
 
Kahden aikuisen ja yhden lapsen talouteen olisi hakusessa hinta-laatusuhteeltaan hyvä kaasugrilli. Onkohan tämä Ströme paras mitä kohtuu rahalla saa?

Meillä oli käytössä n. 8v verkkokauppa.comin vastaava kaasugrilli, Anton Oliver GS-300. Ostettu 2016 ja toimi vielä kesän 2023, kunnes hankittiin Weber. Polttimot ruostui aika huonoon happeen, mutta niitä sai elvytettyä poraamalla kaasujen reiät auki. Lämmönjakolevyt oli jo tosi happamat. Sekä pohjan rasvapelti aivan rikkipuhki. Paremmalla hoidolla olisi toiminut pommin varmasti 10v. Oli todellakin hintansa väärtti. Maksoin tuosta 179e.
 
Meillä oli käytössä n. 8v verkkokauppa.comin vastaava kaasugrilli, Anton Oliver GS-300. Ostettu 2016 ja toimi vielä kesän 2023, kunnes hankittiin Weber. Polttimot ruostui aika huonoon happeen, mutta niitä sai elvytettyä poraamalla kaasujen reiät auki. Lämmönjakolevyt oli jo tosi happamat. Sekä pohjan rasvapelti aivan rikkipuhki. Paremmalla hoidolla olisi toiminut pommin varmasti 10v. Oli todellakin hintansa väärtti. Maksoin tuosta 179e.
Eiks Anton Oliver ole joku verkkiksen oma merkki? Mä ostin sieltä joskus halpis hiilihissigrillin ja se oli kyllä niin paskaa tekoa että yksikään ruuvinreikä ei ollut kohdallaan ja vuosi kuin seula eikä minkäälainen lämmönsäätö tullut kysymykseenkään.
Pistin vähän palautetta ja sain puolet hinnasta takas, mutta ei se kyllä ollut edes sen arvoinen.
 
Eiks Anton Oliver ole joku verkkiksen oma merkki? Mä ostin sieltä joskus halpis hiilihissigrillin ja se oli kyllä niin paskaa tekoa että yksikään ruuvinreikä ei ollut kohdallaan ja vuosi kuin seula eikä minkäälainen lämmönsäätö tullut kysymykseenkään.
Pistin vähän palautetta ja sain puolet hinnasta takas, mutta ei se kyllä ollut edes sen arvoinen.
On tai oli. En osaa sanoa onko sitä merkkiä vielä tarjolla. Onko toi Ströme tullu tilalle.
 
Prismoissa asiakasomistajapäivät sunnuntaihin asti, vähän kaikesta -15%. Himoinnut jo pari kesää vaihtaa vähän isompaan grilliin, niin lähti Napoleon Rogue 525 tilaukseen hintaan 934€. Napoleon Rogue 525-1 kaasugrilli | Prisma verkkokauppa

Isommissa grilleissä hiukan suolaiset toimituskulut 84€. Tulipa nouto myymälästä valittua, 70 km suuntaansa, mutta kyllähän tuo paljon halvemmaksi tulee käydä itse hakemassa. Seuraavaksi tutkimaan mitä lisäkilkkeitä voisi tuohon hankkia.:cool:
 
Prismoissa asiakasomistajapäivät sunnuntaihin asti, vähän kaikesta -15%. Himoinnut jo pari kesää vaihtaa vähän isompaan grilliin, niin lähti Napoleon Rogue 525 tilaukseen hintaan 934€. Napoleon Rogue 525-1 kaasugrilli | Prisma verkkokauppa

Isommissa grilleissä hiukan suolaiset toimituskulut 84€. Tulipa nouto myymälästä valittua, 70 km suuntaansa, mutta kyllähän tuo paljon halvemmaksi tulee käydä itse hakemassa. Seuraavaksi tutkimaan mitä lisäkilkkeitä voisi tuohon hankkia.:cool:

Tuosta myös hyvällä marginaalilla halvimpaan hintaan yksi parhaita jos ei paras hiiligrillejä.
 
Kaikki muut materiaalit ns. ikuista eli keramiikkaa, rosteria ja alumiinia, bambuosat varmaankin menevät vaihtoon jollain aikavälillä ja itse kärry on tavallista terästä.
Jos materiaalien "ikuisuus" on kynnyskysymys, niin miten tämän laita käytännössä oikein on? On kai hyvin tunnettua, että (maalattu) pelti on grillissä varsin lyhytikäistä ja muovi ja puu kestävät aikansa mutta miten on emaloidun pellin ja keramiikan laita?

Omienkin havaintojen mukaan laadukkaasti emaloitu pelti on hyvinkin pitkäikäistä (ei mene miksikään 10 vuodessa). Keramiikasta ei ole omia kokemuksia mutta sen uhkana on eri rapautumismekanismit: huokoinen keramiikka imee kosteutta, joka voi talvella jäätyä ja kuumennettaessa höyrystyä kovalla paineella. Keramiikka on huono lämmönjohde, joten (nopeasti) lämmitettäessä lämpötilaerot voivat aiheuttaa suuriakin jännityksiä.

Täälläkin on kerrottu halkeilleista keramiikkaosista mutta onko hiili-Weberiä saatu ruostumaan puhki?
 
Täälläkin on kerrottu halkeilleista keramiikkaosista mutta onko hiili-Weberiä saatu ruostumaan puhki?
Itellä Weberin 57 ollu tossa kuistilla 12 vuotta, eikä oo puhki. Ostin muutama vuosi sitten kaveriksi peltikamadon (joku kamander), mutta käytännössä Weber käytössä aina, paitsi pitkät vedot.
 
Jos materiaalien "ikuisuus" on kynnyskysymys, niin miten tämän laita käytännössä oikein on? On kai hyvin tunnettua, että (maalattu) pelti on grillissä varsin lyhytikäistä ja muovi ja puu kestävät aikansa mutta miten on emaloidun pellin ja keramiikan laita?

Omienkin havaintojen mukaan laadukkaasti emaloitu pelti on hyvinkin pitkäikäistä (ei mene miksikään 10 vuodessa). Keramiikasta ei ole omia kokemuksia mutta sen uhkana on eri rapautumismekanismit: huokoinen keramiikka imee kosteutta, joka voi talvella jäätyä ja kuumennettaessa höyrystyä kovalla paineella. Keramiikka on huono lämmönjohde, joten (nopeasti) lämmitettäessä lämpötilaerot voivat aiheuttaa suuriakin jännityksiä.

Täälläkin on kerrottu halkeilleista keramiikkaosista mutta onko hiili-Weberiä saatu ruostumaan puhki?
Materiaalit ovat vain yksi asia mikä vaikuttaa. Kun investoinnin tekee, niin kestävyys on toki olennainen asia. Kaiken saa rikki jos taivasalla pitää, lämmittää liian nopeasti jne. Ominaisuudet ovat oma juttunsa hankinnassa, fiilis myös.

Weber on yksi hyvin tuotteistettu peltipönttö muiden joukossa, brändinä ei minua varten eikä hintansa väärti myöskään ominaisuuksiltaan.
 
Jos materiaalien "ikuisuus" on kynnyskysymys, niin miten tämän laita käytännössä oikein on? On kai hyvin tunnettua, että (maalattu) pelti on grillissä varsin lyhytikäistä ja muovi ja puu kestävät aikansa mutta miten on emaloidun pellin ja keramiikan laita?

Omienkin havaintojen mukaan laadukkaasti emaloitu pelti on hyvinkin pitkäikäistä (ei mene miksikään 10 vuodessa). Keramiikasta ei ole omia kokemuksia mutta sen uhkana on eri rapautumismekanismit: huokoinen keramiikka imee kosteutta, joka voi talvella jäätyä ja kuumennettaessa höyrystyä kovalla paineella. Keramiikka on huono lämmönjohde, joten (nopeasti) lämmitettäessä lämpötilaerot voivat aiheuttaa suuriakin jännityksiä.

Täälläkin on kerrottu halkeilleista keramiikkaosista mutta onko hiili-Weberiä saatu ruostumaan puhki?
Puhki asti ei ole vielä mennyt, mutta 6 vuotta kattamattomalla terassilla säiden armoilla (=räystään alla) aikaansa viettänyt Master Touch 57 alkaa vähitellen näyttää ensimmäisiä ruostumisen merkkejä jalkojen liitoskohdista. Vielä tuota uskaltaa käyttää, mutta täytyy pitää silmällä, sillä eihän se kovin kiva skenaario olisi jos liitokset pettää kokonaan ja kuuma pallo tipahtaa terassille. Lisäksi tuon "one touch"-puhdistusjärjestelmän väliin pääsi jossain vaiheessa poikkeuksellisen sitkeä hiilenpala ja väänsi yhden kolmesta siivekkeestä ylös. Tähän mulla on varaosat jo olemassa, mutta ei ole vielä tullut vaihdettua kun nyt kamadon hommaamisen jälkeen tuo Weber on toiminut lähinnä kamadon osien säilytyspaikkana.
 
Ensimmäisenä noista halpiksista menee polttimot ja niiden tukiraudat/rakenteet polttimoille jos eivät ole rosteria tai alumiinia. Eli kaikki mikä on polttimoiden lähella. Itse kuorethan kestää aikaa varsin hyvin olivat tehty mistä tahansa.

Polttimoitahan saa monesti uusia, mutta jos polttimoiden kannakkeet ovat ruostuneet puhki, niin sitten käsissä on se 100kg romurautaa omalla pihalla.

Itsekin menin pitkään halpislinjalla, mutta alkoi ottaman päähän se 4 v välein roumuraudan purkuoperaatio ja kuskaus kaatopaikalle. Ja onhan se lämmönjako laatupelissa selkeästi parempi kuin noissa halpiksissa.

Rahalle saa tässä selvää vastinetta, joka on aika harvinasita monessa muussa tuoteryhmässä.
 
Viimeksi muokattu:
Sunsetin eri hiiliä tullut nyt testattua ja omaan makuun quebracho on selkeä voittaja, melko savuinen ja palat aika sopivia pussissa. testissä oli myös coffee joka myös sopivan kokoista palaa mutta todella vahva savun maku, liian savuinen minulle. Longan oli maultaan miellytävän mieto mutta ilmeisesti itse pitäisi pilkkoa nuo rungonpalat hiilen kokoisiksi. Nuo sunsetin kuvaukset pitää kyllä hyvin paikkansa.

Jatkoin makutestiä perheelle ja tein Marienburgeilla yhden spatchcock kanan, vaimolle tuo kelpasi oikein hyvin kun ei välitä savunmausta lainkaan. Omaan makuun lähes mauton kun hiilen maku ei tarttunut juuri lainkaan, ehkäpä kontrasti coffeella grillattuun kanaan oli liian iso. Pointti että tulen jatkossa käyttämään eri hiililaatuja eri lihojen grillaukseen. Pulled porkit, hampurilaiset ja brisketit quebracholla. Kana ja muut miedommat lihat muut marienburgilla johon sekaan 1-2 palaa quebrachoa.
 
Oletteko testanneet kookosbrikettejä? Toki niitä roudataan maailman ääristä, mutta noin muuten vaikuttaa mielenkiintoiselta vaihtoehdolta.
 
Nyt menee täysin muisteloksi. Weberin perus briketit oli kookosta vielä 10+v sitten, mutta sitten vaihtoivat muuhun. Oli hyvää tavaraa siihen aikaan, kun kovapuut maksoivat paljon, jos kaipaa neutraalia eli ei kummoisempaa makua, niin miksi ei.

Toisaalta taas, onko siinä eroa, onko se puristettu hiilipöly erilaista kookoksesta tai jostain muusta? En tiedä, en muista, kun en brikettejä käytä, koska haluan hiilien ”makua”.

Kaikki ne käytännössä roudataan maailman ääristä, jos ei Pielavetisiä kilohiiliä koivusta käytä.

Edit: Jaa, niin. Marienburg taisi olla Latviasta. Hyvin neutraali sekin.
 
Viimeksi muokattu:
En minä hiilistä luovu, lähinnä jos jonkun muun savunlähteen kanssa käyttää pidemmässä sessiossa. Nuo Motonetin Premium-hiilet ovat olleet kyllä maun ja laadun puolesta erinomaisia.
 
Puhki asti ei ole vielä mennyt, mutta 6 vuotta kattamattomalla terassilla säiden armoilla (=räystään alla) aikaansa viettänyt Master Touch 57 alkaa vähitellen näyttää ensimmäisiä ruostumisen merkkejä jalkojen liitoskohdista. Vielä tuota uskaltaa käyttää, mutta täytyy pitää silmällä, sillä eihän se kovin kiva skenaario olisi jos liitokset pettää kokonaan ja kuuma pallo tipahtaa terassille. Lisäksi tuon "one touch"-puhdistusjärjestelmän väliin pääsi jossain vaiheessa poikkeuksellisen sitkeä hiilenpala ja väänsi yhden kolmesta siivekkeestä ylös.
Jalkojen kiinnitysosien ruostuminen irti pallosta kai on mekanismi, jolla Weberistä tulee lopulta käyttökelvoton. Tai voihan pallon vielä asetella kivien varaan. Epäilenpä kuitenkin, että ensimmäisistä ruosteen merkeistä irtoamiseen kuluu melkoisesti aikaa. Pallossa kiinniolevat osat voivat hapantua nopeamminkin mutta niitä saa varaosina. Alumiiniset osat ei ole mitenkään ikuisia grillin lämmössä
Itsekin menin pitkään halpislinjalla, mutta alkoi ottaman päähän se 4 v välein roumuraudan purkuoperaatio ja kuskaus kaatopaikalle. Ja onhan se lämmönjako laatupelissa selkeästi parempi kuin noissa halpiksissa.
Tämä. Ero ei ole vain kestävyydessä vaan myös grillausominaisuuksissa on olennaisia eroja.

Samaa on hiiligrilleissäkin: Weberin ilmareiät on niin suuria ja säädöt tarkkoja, että grillillä pystyy tekemään kontrolloitua grillaamista kansi kiinni. Useimpien pelti-halpiksien reiät on liian pieniä ja hiillos sammuu kansi kiinni. Niillä grillaaminen on pelkkää avohiilloksella paahtamista.
 
Jalkojen kiinnitysosien ruostuminen irti pallosta kai on mekanismi, jolla Weberistä tulee lopulta käyttökelvoton. Tai voihan pallon vielä asetella kivien varaan. Epäilenpä kuitenkin, että ensimmäisistä ruosteen merkeistä irtoamiseen kuluu melkoisesti aikaa. Pallossa kiinniolevat osat voivat hapantua nopeamminkin mutta niitä saa varaosina. Alumiiniset osat ei ole mitenkään ikuisia grillin lämmössä

Tämä. Ero ei ole vain kestävyydessä vaan myös grillausominaisuuksissa on olennaisia eroja.

Samaa on hiiligrilleissäkin: Weberin ilmareiät on niin suuria ja säädöt tarkkoja, että grillillä pystyy tekemään kontrolloitua grillaamista kansi kiinni. Useimpien pelti-halpiksien reiät on liian pieniä ja hiillos sammuu kansi kiinni. Niillä grillaaminen on pelkkää avohiilloksella paahtamista.
Tai sitten tiiveys on niin onneton että vaikka kaikki räppänät on kiinni niin hiillos on käytännössä aina täysillä eikä ole minkäänlaista lämmönsäätöä.
 
Itelläki tollane vastaava hommattuna kamadoon mut en oo saanu aikaseks ottaa käyttöön, kerro sitten tuliko se kaltevuus ongelmaksi smashburgereiden teossa kun saat tehtyä…

Toimii hemmetin hyvin 🍻

20250530_193057.jpg
20250530_193204.jpg
 
Tai sitten tiiveys on niin onneton että vaikka kaikki räppänät on kiinni niin hiillos on käytännössä aina täysillä eikä ole minkäänlaista lämmönsäätöä.
Weberin vapaa ilmanotto kaasusytytyksen kautta sekä myös huonosti tiivistyvä kansi olivat yksiä syistä myös miksi Weber aiheutti hylkyreaktion.

Ilmeisesti saranoiduissa varsinkin on ollut ongelmaa.
 
En minä hiilistä luovu, lähinnä jos jonkun muun savunlähteen kanssa käyttää pidemmässä sessiossa. Nuo Motonetin Premium-hiilet ovat olleet kyllä maun ja laadun puolesta erinomaisia.

Näin arvailulla, Motonetin hiilet ”samaa” leppää, kuin vaikka Merienburgit. Ei briketit ole mikään onni ”pidempään sessioon”.

Tiheys on se seikka, jos leppä painaa vaikka sen 400kg/m3, niin queberacholla mennään yli 1000kg/m3 painoihin. Ainakin Marienburg myydään litroina, joka vastaa X vähemmän ns. Y määrän ”kovapuuhiiltä”. Joskus laskin. Löytynee ketjusta.
 
Tuli hankittua tämmöinen Napoleon TQ285 -pikkugrilli. Valikoin tietoisesti tämän mallin, koska laite on tarkoitus ottaa autoretkille mukaan, ja tilaa on kovin rajallisesti.

Napoleon TravelQ TQ285-1 kaasugrilli | Prisma verkkokauppa

Ajattelin kuitenkin, että saattaisin tuota myös kotosalla terassilla käyttää aina välillä jos tarvitsee vain jotain nopeasti saada tehtyä, "kunnollinen" grillaaminen hoituu jatkossakin Weberin hiiligrillillä. Mutta vakiona tuohon menee vain nuo pienet retkikäyttöön tarkoitetut pikkupullot kiinni (mikä oli etukäteen toki tiedossa ja tarkoituskin), niin voiko tuosta vain ruuvata letkun irti ja halutessaan laittaa tämmöisen tilalle jos haluan käyttää isompaa 5 kg kaasupulloa?

Anton Oliver Max A1 -matalapainesäädin ja letku 12,99 .

En näistä kaasuhommista tiedä siis yhtään mitään, niin sori jos on tyhmä kysymys.

(Tuosta TQ285:stä olisi olemassa myös pro-versio jokseenkin samaan hintaan, jossa tulisi ilmeisesti vakiona tarvikkeet isoon kaasupulloon liittämiseksi. Mutta tuota pro:ta en halunnut kun siitä puuttuu taittuvat jalat ja on muutenkin leveämpi. Pienessä peräkontissa joka sentti lasketaan, vaikka terassilla hyvin tilaa olisikin.)
 
Tuli hankittua tämmöinen Napoleon TQ285 -pikkugrilli. Valikoin tietoisesti tämän mallin, koska laite on tarkoitus ottaa autoretkille mukaan, ja tilaa on kovin rajallisesti.

Napoleon TravelQ TQ285-1 kaasugrilli | Prisma verkkokauppa

Ajattelin kuitenkin, että saattaisin tuota myös kotosalla terassilla käyttää aina välillä jos tarvitsee vain jotain nopeasti saada tehtyä, "kunnollinen" grillaaminen hoituu jatkossakin Weberin hiiligrillillä. Mutta vakiona tuohon menee vain nuo pienet retkikäyttöön tarkoitetut pikkupullot kiinni (mikä oli etukäteen toki tiedossa ja tarkoituskin), niin voiko tuosta vain ruuvata letkun irti ja halutessaan laittaa tämmöisen tilalle jos haluan käyttää isompaa 5 kg kaasupulloa?

Anton Oliver Max A1 -matalapainesäädin ja letku 12,99 .

En näistä kaasuhommista tiedä siis yhtään mitään, niin sori jos on tyhmä kysymys.

(Tuosta TQ285:stä olisi olemassa myös pro-versio jokseenkin samaan hintaan, jossa tulisi ilmeisesti vakiona tarvikkeet isoon kaasupulloon liittämiseksi. Mutta tuota pro:ta en halunnut kun siitä puuttuu taittuvat jalat ja on muutenkin leveämpi. Pienessä peräkontissa joka sentti lasketaan, vaikka terassilla hyvin tilaa olisikin.)
CGA600 on sen grillissä olevan liittimen tyyppi, varmimmin adapterin saat kun otat yhteyttä Napoleoniin.
 
Näin arvailulla, Motonetin hiilet ”samaa” leppää, kuin vaikka Merienburgit. Ei briketit ole mikään onni ”pidempään sessioon”.

Tiheys on se seikka, jos leppä painaa vaikka sen 400kg/m3, niin queberacholla mennään yli 1000kg/m3 painoihin. Ainakin Marienburg myydään litroina, joka vastaa X vähemmän ns. Y määrän ”kovapuuhiiltä”. Joskus laskin. Löytynee ketjusta.
Juurikin noin. Ei oo ihme että normi lehtipuuhiilet myydään monesti litroina ja tiheämmät kg tavarana. Kannattaa verrata energiasisältöä painon eikä tilavuuden perusteella aivan kuten polttopuiden kanssa. Energiasisältö on pitkälti sama kunhan lasketaan kilojen mukaan.
 
Juurikin noin. Ei oo ihme että normi lehtipuuhiilet myydään monesti litroina ja tiheämmät kg tavarana. Kannattaa verrata energiasisältöä painon eikä tilavuuden perusteella aivan kuten polttopuiden kanssa. Energiasisältö on pitkälti sama kunhan lasketaan kilojen mukaan.
Jep. Kiloina myydään myös nuo ensiostoksena hommaamani, ja lähes puolta painavampi tuo säkki kuin vastaava litratavara.

 
Äh, suosittelen tuota mitä aiemmin kirjoitin, huomaat kyllä eron noihin "premium" hiiliin, kokeile kun säkki alkaa tyhjetä :thumbsup:
 
Juurikin noin. Ei oo ihme että normi lehtipuuhiilet myydään monesti litroina ja tiheämmät kg tavarana. Kannattaa verrata energiasisältöä painon eikä tilavuuden perusteella aivan kuten polttopuiden kanssa. Energiasisältö on pitkälti sama kunhan lasketaan kilojen mukaan.
Bilteman grillihiilet ovat myös painavaa tavaraa, myydään 2.5kg ja 10kg säkeissä ja se 10kg säkki ei ole kovinkaan ison näköinen.
 
Tuli ostettua piiiitkästä aikaa Marienburgin hiiliä kun sunsetin kovapuuhiilet loppuivat ikävästi kesken grillihommien ja jessus noi on kyllä surkeita. Palavat nopeasti, kipinöivät, tuhkaavat, eikä makukaan ole kummoinen. Hyvä puoli noissa on se että säkki kuluu moninkerroin nopeammin kovapuuhiilissä.
 
Jep. Kiloina myydään myös nuo ensiostoksena hommaamani, ja lähes puolta painavampi tuo säkki kuin vastaava litratavara.


Pussista löytynee FSC ja numero, niin sillä pääsee todennäköisesti jyvälle, että mitä tavaraa nuo ovat oikeasti.


Bilteman grillihiilet ovat myös painavaa tavaraa, myydään 2.5kg ja 10kg säkeissä ja se 10kg säkki ei ole kovinkaan ison näköinen.

Sama lienee Julan halvoissa pikku pusseissa. Queberachoa, mutta ongelma on hiilien fyysinen koko. Hyvin pientä on eli ”laatuluokka” on sieltä alapäästä.
 
Äh, suosittelen tuota mitä aiemmin kirjoitin, huomaat kyllä eron noihin "premium" hiiliin, kokeile kun säkki alkaa tyhjetä :thumbsup:
Varmasti eroa löytyy, ja kokeiltua tulee muitakin vaihtoehtoja.

Pointti oli, että nähtävästi nuo ovat ainakin Marienburgiin verrattuna parempi vaihtoehto koska tarjoavat hyvän savun, eivät pala sekunnissa eivätkä kipinöi yhtään.

Brikettejä polttelin 3kg säkin kun rasvapolttelin pallogrillistä luopumisriittinä parissa erässä valurautaisia ja hiiliteräksisiä vanhoja ja pari uutta paistinpannua muurinpohjapannun lisäksi.

Briketeistä on ainakin helppo todeta että eivät ole läsnä minun ruoanlaitossani.
 
Tuli ostettua piiiitkästä aikaa Marienburgin hiiliä kun sunsetin kovapuuhiilet loppuivat ikävästi kesken grillihommien ja jessus noi on kyllä surkeita. Palavat nopeasti, kipinöivät, tuhkaavat, eikä makukaan ole kummoinen. Hyvä puoli noissa on se että säkki kuluu moninkerroin nopeammin kovapuuhiilissä.
Jännä juttu, itellä menee helposti vaikka vuorokauden marienburgilla kamadolla, ei pauku eikä kipinöi (poislukien juuri nyt käytössä oleva isompi 50l pussi, aiemmat kymmenet 30l pussit ei käytännössä ikinä), tuhkan määrä on hyvinkin pieni ja savun maku on loistava 🤔

Plussana se että grilli on todella nopeasti kovissa lämmöissä vs kovapuuhiilet.
 
Marienburg 30L hiilet eivät minulla kipinöi ollenkaan, hiilien koko hyvä brikettikoreihin ja kestää 2-3 kertaa grillata possun ja kanan filettä/pihvejä. Minusta tuhkan määrä koreja käyttämällä vähäinen. Weberin kaasusytytyksellä syttyy nopeasti ja kun lyö luukut kiinni, niin myös sammuu.
 
Jännä juttu, itellä menee helposti vaikka vuorokauden marienburgilla kamadolla, ei pauku eikä kipinöi (poislukien juuri nyt käytössä oleva isompi 50l pussi, aiemmat kymmenet 30l pussit ei käytännössä ikinä), tuhkan määrä on hyvinkin pieni ja savun maku on loistava 🤔

Plussana se että grilli on todella nopeasti kovissa lämmöissä vs kovapuuhiilet.
Tämän sisällön näkemiseksi tarvitsemme suostumuksesi kolmannen osapuolen evästeiden hyväksymiseen.
Lisätietoja löydät evästesivultamme.
Tuon kun katsoo, niin jäisi arkena grillaamatta kovapuuhiilillä. Kokemusta ei vielä ole, mutta väitän että kamadon tarkempi ilmasäätö ja piippumaisempi olomuoto ovat juuri sopiva yhtälö perushiilen kanssa.

Minusta tuntuu, että tässä sekoittuu nyt 2 asiaa. Kaasugrillaamisen vaihtoehto eli nopeahko hiiligrillaus ja sitten pitkät vedot matalammilla lämmöillä sekä savustaminen. Mielestäni kaikkiin kolmeen näistä tarvitaan oma polttoaineensa, tai sekoitus useampaan polttoainetta / savun lähdettä.
 
Onko kenelläkään kokemusta esim. näistä? Grillihiilikauppa.fi

Koivuhiili palaa uskoakseni kovalla lämpötilalla, ja nopeasti? Savuntuotto aika minimaalista?

Haluan priorisoida, mistä tuo hiili on kotoisin. Kotimaisia ei ihan hirveästi ole tarjolla..
 
Onko kenelläkään kokemusta esim. näistä? Grillihiilikauppa.fi

Koivuhiili palaa uskoakseni kovalla lämpötilalla, ja nopeasti? Savuntuotto aika minimaalista?

Haluan priorisoida, mistä tuo hiili on kotoisin. Kotimaisia ei ihan hirveästi ole tarjolla..
On kokemusta, en suosittele. Juurikin syttyi nopeasti, paloi kuumana mutta myös nopeasti ja omaan makuun mitätön savun tuotto/maku.
 
Onko kenelläkään kokemusta esim. näistä? Grillihiilikauppa.fi

Koivuhiili palaa uskoakseni kovalla lämpötilalla, ja nopeasti? Savuntuotto aika minimaalista?

Haluan priorisoida, mistä tuo hiili on kotoisin. Kotimaisia ei ihan hirveästi ole tarjolla..
Jos ajattelee noiden hiilien ympäristökuormaa niin siinä tapauksessa kannattaisi nimenomaan käyttää Queberacho tai Coffee hiiliä koska niitä varten ei puuta kasvateta erikseen vaan syntyy sivutuotteena ja oliko vielä haittapuutakin osa jota yritetään hävittää.
Jos taas vaan kotimaisuutta ajaa niin sitten ei toki.
 
Löytyykö kokemuksia parilagrilleistä?
Tsiigailu blackstone 22" weberin pallon kaveriksi. Käyttö olisi smashburgerit, pyttipannut, fried rice ja ylipäätään kesällä lieden käytön vähentäminen.
Blacktone olis prisman alesta tarttunut jo mukaan, muttei ole saldoa. Tokmannissa olis BBQ King parilagrilli vain 50€ blackstonen normi hintaa kalliimmalla ja lähes tuplat isommalla grillaus alalla. Mutta puolison mielestä alkaa olla jo ehkä turhan iso terassille ja sen laatu hieman epäilyttää.
Mustangin parila taas on ehkä hieman snadi ja parila emaloitua valurautaa, mut blackstona puolet halvempi. Tai vaihtoehtoisesti hankkii rengaspolttimen ja muurikan/paellapannun.
 
Löytyykö kokemuksia parilagrilleistä?
Tsiigailu blackstone 22" weberin pallon kaveriksi. Käyttö olisi smashburgerit, pyttipannut, fried rice ja ylipäätään kesällä lieden käytön vähentäminen.
Blacktone olis prisman alesta tarttunut jo mukaan, muttei ole saldoa. Tokmannissa olis BBQ King parilagrilli vain 50€ blackstonen normi hintaa kalliimmalla ja lähes tuplat isommalla grillaus alalla. Mutta puolison mielestä alkaa olla jo ehkä turhan iso terassille ja sen laatu hieman epäilyttää.
Mustangin parila taas on ehkä hieman snadi ja parila emaloitua valurautaa, mut blackstona puolet halvempi. Tai vaihtoehtoisesti hankkii rengaspolttimen ja muurikan/paellapannun.
Ei ole kokemusta Blackstonesta mutta räpläsin tänään k raudassa muutamia malleja. Pelkästään sen kannen rakenne riitti vakuuttamaan että en tarvitse moista vehjettä. Jos nostaessa kantta se heiluu kuin hullun mulkku koska on todella ohutta peltiä niin en pysty vakuuttumaan että se on muutenkaan mitenkään laadukas laite. Kärkimallissa näytti olevan airfryer myös mukana mikä sitten lieneekään... Vahva kutina että Amerikan hetken huijaus kyseessä. Ostaisin kunnon parilla levyn grilliin enkä moista kiinassa millin pellistä tehtyä rakkinetta
 
  • Tykkää
Reactions: Vee
Löytyykö kokemuksia parilagrilleistä?
Tsiigailu blackstone 22" weberin pallon kaveriksi. Käyttö olisi smashburgerit, pyttipannut, fried rice ja ylipäätään kesällä lieden käytön vähentäminen.
Blacktone olis prisman alesta tarttunut jo mukaan, muttei ole saldoa. Tokmannissa olis BBQ King parilagrilli vain 50€ blackstonen normi hintaa kalliimmalla ja lähes tuplat isommalla grillaus alalla. Mutta puolison mielestä alkaa olla jo ehkä turhan iso terassille ja sen laatu hieman epäilyttää.
Mustangin parila taas on ehkä hieman snadi ja parila emaloitua valurautaa, mut blackstona puolet halvempi. Tai vaihtoehtoisesti hankkii rengaspolttimen ja muurikan/paellapannun.

Haluatko siis käyttää sitä parilaa hiiligrillin rinnalla? Jos ei pakollista niin tarpeet täyttävän muurinpohjapannun laittaisin hiiligrillin ritilälle.
 
Haluatko siis käyttää sitä parilaa hiiligrillin rinnalla? Jos ei pakollista niin tarpeet täyttävän muurinpohjapannun laittaisin hiiligrillin ritilälle.
Ajatus olisi käyttää rinnalla ja myös vaimoa ajatellen, hän kokee kaasun helpommaksi hiiliin verrattuna.

Ei ole kokemusta Blackstonesta mutta räpläsin tänään k raudassa muutamia malleja. Pelkästään sen kannen rakenne riitti vakuuttamaan että en tarvitse moista vehjettä. Jos nostaessa kantta se heiluu kuin hullun mulkku koska on todella ohutta peltiä niin en pysty vakuuttumaan että se on muutenkaan mitenkään laadukas laite. Kärkimallissa näytti olevan airfryer myös mukana mikä sitten lieneekään... Vahva kutina että Amerikan hetken huijaus kyseessä. Ostaisin kunnon parilla levyn grilliin enkä moista kiinassa millin pellistä tehtyä rakkinetta
Pitää käydä testaamassa. Hintaa kuitenkin sen verran että tympii hieman, jos jo ekan talven jälkeen on ruosteessa.
 
Ajatus olisi käyttää rinnalla ja myös vaimoa ajatellen, hän kokee kaasun helpommaksi hiiliin verrattuna.


Pitää käydä testaamassa. Hintaa kuitenkin sen verran että tympii hieman, jos jo ekan talven jälkeen on ruosteessa.
Pelkkää tuota varten kaasuvehkeet ehkä hiukan yliampuvaa. Toki jos rengaspolttimen sytytys ei ole ongelma niin kyllähän se muurinpohjapannun kanssa toimii, ja hiilelläkin sitä voi käyttää.

Onko sähköä tarjolla? Menisikö irtonainen induktiotaso?
 
Mites hiiliprofessorit suhtautuu perinteiseen grilliin jossa poltetaan koivupuuta ja lopuksi hiilloksella käristerään ruuat? Entäpä männynkäpyhiillos? Täyttäkö laatukriteerit?
 
Mites hiiliprofessorit suhtautuu perinteiseen grilliin jossa poltetaan koivupuuta ja lopuksi hiilloksella käristerään ruuat? Entäpä männynkäpyhiillos? Täyttäkö laatukriteerit?
En ole hiiliprofessori, Marienburgit on tähän mennessä hifeintä mutta tuolla koivuhiilloksella on tullut tehtyä jo vuodesta X lähtien. Ja toimiihan se, ei kummoista kivilatomusta tarvi ja hiillos on kuumaa joten kokkailu on aika hektistä.

Ja monesti juurikin sitä käristämistä, kovin kallista härkää en ehkä tekisi (tai no, helvetin hyvän pinnan saisi jos tavoitekypsyys vaikka uunissa) mutta ohkaista kanaa ja possuhan tykkää kuumasta.

Yhdet elämäni parhaista possupihveistä tuli tuolleen tehtyä kun oltiin männävuosina paikassa josta lähimpään grillejä myyvään kauppaan oli vajaa 100km, vanha halpispallogrilli mureni käsiin ja yhtä vanhat pirkkahiilet olisi pitänyt polttaa kuiviksi.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
284 071
Viestejä
4 877 041
Jäsenet
78 762
Uusin jäsen
Hennessy76

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom