Kaasulla ”grillaamista” on tullut harrastettua pidempään, mutta kaipuu tulen ääreen vei kotareissun jälkeen voiton ja Motonetin rosteripallo on sulattanut sydämen piippusytyttimen, kemikaalittomien sytykkeiden ja erittäin hyvien + kohtuuhintaisten premiumhiilien (20€/10kg) ansiosta.
Pallo on toki rimpula, säädettävyys mallia korvakuulolta, mutta loistavaa ruokaa tuolla tekee koska miehestähän se lopulta kiinni on.
En välttämättä näe itseäni savustamassa, kaasutoiminen pizzagrilli on erikseen, mutta silti jos leikitään ajatuksella että keraaminen munagrilli olisi seuraava niin avatkaahan harrastajat ajatuksianne. Ehkä tässäkin mahdollisuus luo sitten uusia toimintatapoja. Olisi toki ajatus omassa pihassa savustetusta kalasta aika jees.
Piippusytytin sopii omaan arkiruoanlaittoon oikein mukavasti. Tuossa vaurioituneessa tapauksessa joku kommentoi epäilynsä piipun käytöstä, eikö kamado sitä kestä?
Ymmärtääkseni ei toisaalta välttämättä tarvitsisi, kun munan muoto itsessään tukee tehokasta alkupalamista?
Onko ison vihreän ja halvimman motomunan välillä todellista materiaalieroa? Verkkokaupan Ströme oli noin erimerkiksi erittäin vakuuttavan oloista tekoa. Jos metalliosat on rosteria ja keramiikassa ei merkittäviä eroja ole niin ikuinenhan tuo on.
Ströme Kamado L -hiiligrilli 899,00
Noin 50cm pitää olla grillausalaa, 43cm pallon kanssa pärjää, mutta erilämpöisten alueiden kanssa tulee ahdasta.
Miksei laadukkaampi ja vähän isompi pallokin voisi tulla kysymykseen, mutta ruostumaton / ns. ikuinen materiaali kestävyyden osalta voisi olla nyt prioriteetti.