- Liittynyt
- 10.01.2019
- Viestejä
- 19 316
Jep.Tässä olen samaa mieltä siinä mielessä, että tulisi keskittää voimavarat ja pakkokeinot niille toimialoille, joilla on eniten väliä. Esimerkkinä: on kohtuutonta ja väärin vaatia esimerkiksi omakotitaloasujia luopumaan öljyn käytöstä lämmityksessä, ellei siihen oikeasti saa kunnollista taloudellista avustusta. Tällä hetkellä tuo avustus taitaa olla 4 000 - 6 000 € per asunto, eli eipä tuolla moista remonttia kata.
Jos hiilineutraalisu tarvitaan vuoteen 2060 mennessä, 2035 jotain nykyisen ja sen väiltä, niin on ihan turhaa pyrkiä 2035 mennessä neutraaliuteen.
Esim henkilöauto on hyvin tehokas liikkumisen väline, jos ilmastomuutoksen takia siiinä ei tarvi luopua fosiilisista 2035 mennessä, niin se on kallista ja epätehokasta kiirehtimistä ja johtaa epätehokkaisiin valintoihin. Eikä edes tarjoa kustannustahekoasta innovatiivi alustaa Suomelle.
Energia (sähköntuotannolle) pitää olla selkeä tiekartta, meidän hyvinvoinnin kannalta tärkeää että on edullista energiaa ja on tärkeää että tulevaisuudessa on puhdasta energiaa ja että ydinvoima pidetään puhtaana. Tuuli, aurinko ym hankkeet tärkeitä, mutta ei niihin ole ollut järkeä takoa rahaa ylenmäärin, käjistäen jokainen lykätty investointipäätös on ollut kehittyvillä tengologia alueilla säästöä.
Viittasit että pakkoa tarvitaan, joo, mutta ei kananta ampua itseään jalkaan, jos teräksentuotanto pitää olla neutraali jonain vuonna, niin se pitää olla, kiirehtiminenkin siinä hukkaan heitettyä rahaa.
On totta että jos odotetaan, ja myöhästytään niin muut menee ohi, tuotantolaitokset ajetaan alas ja jatketaan siellä missä modernimmat, teknologia ja osaaminen hankitaan sielä mistä parasta.
Mutta jos 2035 ei tarvi olla neutraali, tai siitä ei ole hyötyä, niin Suomessa monia asioita joihin ei kannata säädöksin puuttua, entaa mennä sinne asti kun kannattaa vasta muuttua.