Game of Thrones

Viestiketju alueella 'TV- & nettisarjat, elokuvat ja musiikki' , aloittaja Ano, 17.10.2016.

 1. Jurppii

  Jurppii

  Viestejä:
  6 965
  Rekisteröitynyt:
  18.05.2017
  Jos sä nautit niin hyvä niin mutta sarja ei tarvitse miekkaasi ja kilpeäsi suojakseen. Anna muidenkin olla rauhassa eri mieltä sarjan tasosta.
   
  WeirdFM tykkää tästä.
 2. lunkwill

  lunkwill

  Viestejä:
  962
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Mut silti sä et pysty antaa muiden pitää tai ainakin olla välittämättä sarjan epäkohdista ilman mukanokkelia kommentteja miekasta ja kilvestä. :tup:
   
  Piccolo tykkää tästä.
 3. vrds

  vrds

  Viestejä:
  325
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  No kovasti näyttää ärsyttävän jos ja kun on eri mieltä kuin "muut". Ihan yhtälailla saan ilmaista oman mielipiteeni. Itselle ihan sama jos jotain ottaa koville kun hyvä sarja muka "paskottiin". Edelleen mainitsin ja yritin perustella miksi viimeiset kaudet ja erityisesti viimeinen kausi ei noudata aikaisempien kaavaa ja miellytä faneja, mutta se varmaan meni täysin ohi. Helpompi vain laittaa kaikki aivottomien käsikirjoittajien piikkiin.

  Rautalangasta: sarja piti laittaa nippuun ajassa n ja sen takia ei nyt varmaan voitu toteuttaa jotain hurjimpia visioita ja piti mennä ohituskaistaa. Kai se HBO jotain on osannut tehdä oikein, kun sarja herättää osassa ihmisistä näin suuria tunteita...

  Edit: uskoisin että esim. joku Sopranos tai The wire oli pikkaisen helpompi lopettaa kuin tämä.
   
  Viimeksi muokattu: 15.05.2019 klo 22:08
  Piccolo ja vemppu tykkäävät tästä.
 4. Tzandels

  Tzandels

  Viestejä:
  558
  Rekisteröitynyt:
  28.11.2016
  Niin, siis mitään hurjia visioitahan ei ole vaadittu. Valtaosa materiaalista, jolla viimeisestäkin kaudesta olisi saanut paremman kokonaisuuden, olisi käsittänyt lähinnä eri hahmojen välistä dialogia tai vastaavia tuotannon kannalta aika yksinkertaisia kohtauksia, joissa haaste on lähinnä siinä että osaa kirjoittaa kyseiset kohtaukset.

  Tämä "kiire saada homma pakettiin" oli nimenomaan käsikirjoittajista kiinni, koska he päättävät että viimeisistä kausista tulee edeltäviä kausia lyhyempiä. Lisäksi he ovat pitkälti kirjoittaneet viimeisen kauden sisällön, koska kirjoja ei ole enää lähdemateriaaliksi ja kirjailijan puolesta on annettu käytettäväksi vain loppuratkaisu ja muutamia avaintapahtumia. Loput sisällöstä, eli se miten loppuratkaisuun päästään, on juuri Benioffin ja Weissin kynäilemää. Tämä sisältö ei sitten ole ollut samaa tasoa kuin aikaisemmin, mikä taas on synnyttänyt kritiikkiä sarjaa kohtaan.
   
  Duke Nukem ja Jurppii tykkäävät tästä.
 5. Stanley H. Tweedle

  Stanley H. Tweedle

  Viestejä:
  2 257
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ei minua ainakaan ole kiinnostaneet mitkään faniteoriat tai muut spekuloinnit.

  Aloin katsomaan sarjaa ihan kokeilumielessä ja se alkoi toimimaan ensimmäisen jakson jälkeen. Kausilla on ollut muutama sekundajakso ja vastapainoksi muutama huippujakso. Sarja huononi ensimmäisen kerran siinä kohtaa, kun tekijät vähensivät tissejä ja väkivaltaa siveyden sipuleiden ulinan takia. Silti se oli vielä varsin katsottava ja kiinnostava.

  Ei sillä lopulla ole muuta väliä, kunhan se olisi jotenkin johdonmukaisesti tehty eikä tällaista Varjoankkamaista meininkiä mitä viimeinen kausi on nyt ollut.

  On se nyt kumma, että tämän toteaminen menee tunteisiin siinä määrin, että pitää avautua muiden mielipiteistä.

  Kerro nyt ihmeessä, miksi sarjaa ei saisi kritisoida? Miksi välität niin paljon? Voisithan vaan nauraa..
   
  ttjm tykkää tästä.
 6. vrds

  vrds

  Viestejä:
  325
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Missä sanoin ettei saisi saisi kritisoida tai että välitän niin paljon? Kirjotin juuri vastakkaisesti ja eriävän mielipiteen, sekä lisäksi yritin perustella mielipiteeni ja pohtia miksi loppu ärsyttää monia. Näköjään vaikeaa ymmärtää mitä ja miksi kirjoitin.

  Lisäksi aiemmin mainittuun kommenttiin liittyen, käsikirjoittajat tuskin päättivät että sarjan lopusta tulee lyhyempi. Unohdin lisäksi "kirja on aina parempi kuin elokuva/sarja". Tämän takia ymmärrän nyt paremmin miksi isoa osaa nyppii tietyt asiat. On vaan tietyllä tavalla koomista että niin monesta sarjan katsojasta tulee pro käsikirjoittaja, ohjaaja plus n. muuta nimikettä verrattuna ammattilaisiin.
   
 7. Tzandels

  Tzandels

  Viestejä:
  558
  Rekisteröitynyt:
  28.11.2016
  Esität aika paljon lähinnä omia mutu-tuntumiasi asiasta.

  Kausien pituus on nimenomaan kiinni sarjaa tuottavien henkilöiden suunnitelmista. Kirjoissa sinänsä olisi riittänyt runsaasti lisämateriaalia aiemmillekin kausille, mutta sitä on luonnollisesti leikattu pois ja muokattu tv-sarjaformaatista johtuen.

  Viimeisille kausille taas leikattavaa ja muokattavaa ei niinkään ollut, vaan kyse on ollut sarjan tekijöiden luovuudesta ja kyvystä tuottaa sisältöä.

  Game of Thrones showrunners confirm when the show will end

   
  Jurppii tykkää tästä.
 8. vrds

  vrds

  Viestejä:
  325
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Sitä voi jokainen miettiä mielessään kiinnostaako HBO:ta viivan alle jäävä voitto vai "sarjaa tuottavien henkilöiden" mielipide tai kommentit ja mistä päätös on tullut laittaa homma nippuun. Sarjasta tuli melko varmasti HBO:lle sekä lypsylehmä, että riippakivi (tietynlainen rakkikoira) samaan aikaan ja uskoisin että melkolailla paras lopputulos saadaan sillä kädellä mikä jäi kouraan millä piti saattaa homma maaliin. Lisäksi olet täysin oikeassa että menen ihan mutu-tuntumalla. Joskus vaan asioille on ihan niinkin yksinkertainen syy kuin raha. HBO:lla on lukuisia menestyneitä ja hyviä sarjoja arvioiden perusteella (sekä myös tietenkin floppeja) joita olisi voinut jatkaa vielä useamman seasonin.
   
  Viimeksi muokattu: 15.05.2019 klo 22:48
 9. Tzandels

  Tzandels

  Viestejä:
  558
  Rekisteröitynyt:
  28.11.2016
  Mutu-tuntumassa ei sinänsä ole mitään pahaa, mutta se on määritelmällisesti pelkkä mielipide joka perustuu omaan tunteeseen asiassa, eikä siksi oikein johda kovin kummoiseen keskusteluunkaan.

  "Sarjan käsikirjoittaminen on mennyt heikompaan suuntaan. Jaksoissa tapahtuu asioita joissa ei ole logiikkaa ja jollaisia ei olisi aiemmin tapahtunut."
  vs
  "Minusta tuntuu, että esittämänne kritiikki on aiheetonta, luulen että kritiikin esittäjiä nyppivät nämä asiat, jotka juuri keksin syyksi nyppimiseen."

  --

  Raha on taustalla pääasiallisena motivaattorina tuottaa tv-sarjoja. Samalla määrällä rahaa, ei kuitenkaan aina saa samanlaista laatua. Laatu riippuu sarjan tekijöistä ja tekotavasta. GoT:n tapauksessa käytettävissä olevan rahan määrä on itse asiassa vain kasvanut kausi kaudelta. Sarjan tekijät ovat pysyneet samoina, mutta käytettävä pohjamateriaali on muuttunut.

  HBO:lle viimeisenkin kauden laatu ja menestyminen on tärkeää siinä mielessä HBO on jo tilannut samaan maailmaan sijoittuvan spin off-sarjan. Eli aiheella halutaan tehdä jatkossakin rahaa. Tekijät tosin vaihtuvat, mutta GoT:n lopun laatu ei voi olla vaikuttamatta siihen miten helppoa tai vaikeaa uusi sarja on myydä katsojille.
   
  Jurppii tykkää tästä.
 10. Alkuelio

  Alkuelio

  Viestejä:
  70
  Rekisteröitynyt:
  28.08.2017
  Mä olen katsonut koherentimmalla juonenkuljetuksella varustettua pornoa. Kyse ei ole mieltymyksistä, vaan siitä että koko kausi on kaikilla objektiivisilla mittareilla veristä ripulia.

  Toki mielipiteitä saa olla, mutta tällaiset mielipiteet kertoo enemmän niiden haltiasta kuin 'piteen kohteesta.
   
 11. lein

  lein

  Viestejä:
  161
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  "BENIOFF: HBO would have been happy for the show to keep going, to have more episodes in the final season. We always believed it was about 73 hours, and it will be roughly that. As much as they wanted more, they understood that this is where the story ends."
  https://ew.com/

  HBO halusi siis lypsää tästä enemmän rahaa, mutta D&D:tä ei kiinnostanut enää.

  Mutuilet liikaa.
   
 12. vrds

  vrds

  Viestejä:
  325
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Juu, juuri tätä meinasin old school SWOT-analyysin (ei sentään SWAT toisin kuin Samsung päätteli) termeillä. Face lift:ä (lisää rahaa) kun hyvää lähdemateriaalia ei enää ollutkaan käsillä.
   
  Viimeksi muokattu: 15.05.2019 klo 23:35
 13. selectamatic

  selectamatic

  Viestejä:
  232
  Rekisteröitynyt:
  23.04.2019
  Eiköhän HBO olisi tämän mieluiten nähnyt yhtenä parhaista sarjoista, eikä yhtenä tv historian suurimmista fiaskoista.

  Ei tämä mitään uusia kausia olisi tarvinnut, vaan asiansa osaavat käsikirjoittajat, että olisi järkevä loppu tälle saatu.
   
  piru tykkää tästä.
 14. vrds

  vrds

  Viestejä:
  325
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Joku roti nyt noihin kommentteihin varmaan olisi paikoillaan, vaikka en itse tätä viimeisintä tuotantokautta ihan noin huonona itse pidä.

  Lisäksi HBO eittämättä olisi halunnut lypsää lisää sarjalla (kuten jo kirjoitin), mutta tyhjästä on paha nyhjäistä. Edelleen on erikoista, että niitä maagisia hyviä ja osaavia käsikirjoittajia on ilmeisen paljon ilman töitä ja HBO palkkasi ne huonoimmat.

  Tein näköjään itsestäni helpon maalin purkaa pettymys. Ei haittaa, omassa elämässä on ollut paljon isompia murheita.

  Edit: Ja onhan se nyt selvä että alkup. "käsikirjoittajaa" eli kirjailijaa on mahdotonta korvata. Ei kai nyt voi tulla yllätyksenä kenellekään.
   
  Viimeksi muokattu: 15.05.2019 klo 23:21
 15. vemppu

  vemppu

  Viestejä:
  51
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  se on ollut hauskinta tässä ketjussa kun arvostelijat ottavat mielipiteensä jostain tuubi-arvosteluista...

  lisäksi jos tää paskan loppu, omasta mielestäni myös kiirehditty ja typistetty vs. alkukausien rakentelu, on niin paska niin hakekaa töihin HBO:lle ja hoitakaa homma paremmin... monta muutakin kirjoihin perustuvaa leffaa on toteutettu ihan yhtä paskasti, kuten Bournet ja sekin oli kuitenkin ihan katsottava...

  Mutta ootellaan nyt tulevaa maanantaita... "Se viimeinen kisahan määrittelee miten hyvä olet", sen seuraavan päivän, kunnes unohdetaan.
   
 16. lein

  lein

  Viestejä:
  161
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Siis tämän sarjan takana on ollut sama tuottajakaksikko kahdeksan tuotantokautta ja nämä ovat käsikirjoittaneet itse juuri nämä neljä viimeistä jaksoa, sekä näköjään ohjasivat myös viimeisen jakson itse.

  rotten tomatoes got s4 s8.png

  Tuosta näet ammattikriitikoiden mielipiteet jaksojen tasosta.

  En ymmärrä miksi joillakin tuntuu menevän tunteisiin se, ettei tästä viimeisestä kaudesta pidetä.
   
 17. Tzandels

  Tzandels

  Viestejä:
  558
  Rekisteröitynyt:
  28.11.2016
  Tässä voi olla takana myös ihan normaaleja sopimuskuvioita. Eli nykyisten tekijöiden sopimus HBO:n kanssa kattaa luultavasti tämän kyseisen sarjan kokonaisuudessaan ja he määrittelevät sisällön ja pituuden. Toki ohjaajia ja tuottajia on vaihdettu toisilla aikaisemminkin tv-ja elokuvahistorian saatossa. Sarjan alkamisen jälkeisissä haastatteluissa kirjailija itse tosin kertoi olleensa tiukka sen suhteen, kuka hänen kirjoistaan saa tuottaa tv tai elokuvasovituksia. Tuolloin Benioff ja Weiss ilmeisesti onnistuivat vakuuttamaan kyvyillään sovittaa kirjat tv-sarjaformaattiin ja HBO puolestaan kelpasi aikaisempien tuotantojensa pohjalta.
   
  vemppu tykkää tästä.
 18. vrds

  vrds

  Viestejä:
  325
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  En minä tarvitse ammattikriitikoiden tai keittiökriitikoiden arvosteluja tai IMDB-pisteitä muodostaakseni oman mielipiteeni. Missä kohdin esim. itselläni meni tunteisiin? Jos nyt ei mennyt ihan perille asti pointti, niin koitin pohtia miksi sarja päättyy kuten päättyy ja miksi se ei miellytä kaikkia. Kaikki päättyy aikanaan ja aina ei voi sanella miten. Helpoin lopetus olisi varmaan ollut jättää kaikki auki ja jättää n-kappaletta arvoituksia spekulaatioille, mutta varmaan ollut syyt/sopimukset laittaa homma päätökseen tietyssä kaavassa. Enkä tosiaan tiedä mitä viimeisessä jaksossa tapahtuu, mutta ei tarvinne olla kummoinen ennustaja, että se saa kohteekseen kritiikkiä.
   
  Viimeksi muokattu: 15.05.2019 klo 23:49
 19. Maranki

  Maranki

  Viestejä:
  129
  Rekisteröitynyt:
  07.11.2018
  Tzandels ilmaisi oikein hyvin mikä minuakin nyppii: logiikan puute, niin maailman sisäisen kuin hahmojen. Omilla toiveilla juonenkäänteiden tai hahmojen kohtalon suhteen ei ole tässä suhteessa niinkään väliä, suosikkeja on mennyt ennenkin, mutta se on tehty tyylillä. Ja missä on aikaisempien kausien hyvä dialogi, josta saattoi irrottaa hahmon luonteen tai tilanteen kiteyttäviä one linereita?
   
 20. vemppu

  vemppu

  Viestejä:
  51
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Sitä en ymmärrä miksi tämänkaltaisessa sarjassa pitää käyttää useita eri ohjaajia ja tuntuu leikkaajatkin vaihtuneen moneen kertaan... välillä on ollut rauhatonta diskomeininkiä verrattuna alkukausiin... Ei, ei näin... - Ja tosiaan kuten mainitsit, raha se on joka ratkaisee valitettavasti.

  Siltikään en pidä tätä GoT sarjaa "televisiosarjan suurimpana fiaskona", vai miten sen joku ilmaisi. Ja aion katsoa viimeisenkin jakson samalla odottavalla kannalla kuten tähänkin asti... Tietämättä mitään, vuotta aikaisemmin, jostain spoilereista ja jo tehdyistä ennakkoarvioista... Some on pilannut maailman ja suuren osan ihmisistä samalla...
   
 21. R+L=J

  R+L=J

  Viestejä:
  46
  Rekisteröitynyt:
  03.04.2019
  Tämänhetkinen lopetus, eli siis Dany flippaa ja Jon todnäk joutuu hänet hoitelemaan, on varmaan yksi kaikkein vanhimpia teorioita mitä löytyy mikä on 100 varmasti jokaisen aiheesta googlanneen kartalle osunut joskus. Toteutus on se mikä tässä nyt mättää todella pahasti, HBO olisi ilomielin antanut lisää aikaa ja rahaa mutta puuhakaksikko päätti pikavauhdilla (silti tarvitsi 2v tämän kaikkein paskimman kauden suunnitteluun) ajaa homman loppuun vetämällä joka kerran aidan matalimmasta kohdasta.
  Ei tämä backlash ole ihan tyhjästä syntynyt, taso on pudonnut ihan vitusti.
  Sitten nuo idiootit vielä tekee noita inside jaksoja missä säälittävästi selittelevät noita typeryyksiään kun ei niitä kukaan ymmärrä ilman niitä(usein ei edes niiden kanssa). "Dany kind of forgot about the Ironfleet" jne...

  Surunvalittelut SW faneille jo etukäteen.
   
 22. bombjack

  bombjack

  Viestejä:
  212
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  [​IMG]
   
  Fleimi, Ponnistus, Mika__ ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 23. evakko

  evakko

  Viestejä:
  188
  Rekisteröitynyt:
  20.06.2017
  Muuten hyvä mutta tuolloin myös Jon olisi tullut alas. Eli hänen olisi täytynyt selviytyä uskottavasti elossa pudotuksesta koska hänellä on oletettavasti merkittävä osa loppuratkaisussa. Tai miten olisi selitetty että Dany mieluummin lentää yksin taistelussa kun Jon pääsi osallistumaan taisteluun Talvivaarassa.

  Tietenkin sekä Jonin että lohikäärmeen menettäminen olisi ollut erittäin hyvä peruste Danyn toiminnalle mutta jos sarjan lopun on sovittu noudattavan Martinin linjausta ja jos siinä Jon on vielä elossa niin eihän muu onnistu.
   
 24. Tzandels

  Tzandels

  Viestejä:
  558
  Rekisteröitynyt:
  28.11.2016
  Itsekään en katso tv-sarjojen tai leffojen ennakkoja tai trailereita, koska ne yleensä heikentävät sitten sitä varsinaista katselukokemusta. Jälkianalyysit ja making-of tyyliset videot ovat sitten asia erikseen, jotka monesti syventävät kokemusta. GoT on edelleen keskimäärin hyvä sarja, mutta viimeiset kaudet heikentävät kokonaisuutta ikävästi.

  Vaihtuvia ohjaajia voi periaatteessa selittää sillä, että halutaan joku ansioitunut tai taitavaksi tunnettu tyyppi ohjaamaan tietyntyylinen jakso. Itse en oikeastaan ole kiinnittänyt huomiota GoT:n ohjaajiin, ennen kuin kasikauden kolmosjaksossa, koska taistelukuvaus oli niin heikko. Ohjaaja sattui sitten jaksoa käsitelleessä HBO:n youtubessa julkaisemassa taustavideossa esittelemään näkemyksiään ja syytkin selvisivät. Tyyppi hakee taistelukuvauksissaan pääasiassa dramatiikkaa ja tiukkoja tilanteita, jotka yllättäisivät katsojia. Aika pitkä video, jonka laitan spoilereihin, koska kanavalla on myös noita preview-videoita.

  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]

  Jos tuntee aihepiiriä yhtään enempää, niin GoT taistelukuvauksissakin riittää hollywood-kliseitä. Ohjaajan ja tuottajien taiteellinen näkemys jyrää yleensä realistisen taistelukuvauksen 100-0, olettaen että sellaista on pyritty jonkin asiantuntijan toimesta saamaan. Tämä on sinänsä ikävää, koska maailmassa riittää esimerkiksi keskiaikaiseen sodankäyntiin perehtyneitä historoitsijoita ja toimivat taktiikat ja strategia oli kirjoissakin keskeisessä roolissa. Tv-tuotannossa pääasia on kuitenkin, että asiat toimivat sarjan sisällä omalla loogisella tavallaan.
   
  iltanen tykkää tästä.
 25. Tzandels

  Tzandels

  Viestejä:
  558
  Rekisteröitynyt:
  28.11.2016
  Osumienhan ei ole pakko olla välittömästi tappavia. Eli vaikkapa jonkinlainen hätälaskeutuminen kuolettavasti haavoittuneella lohikäärmeellä. Muutama katto tai kellotorni hidastaa murskautuessaan vähän vauhtia (saadaan vähän ensimakua tuhon sinfoniasta, joka pian koittaa) ja lopulta torille, jossa Lannister-sotilaat voivat toimia muussaantuvana laskeutumisalustana?

  Lannisterit saattavat vaikkapa perustellusti suuttua tästä kun juuri antautuneiden kimppuun käydään uhata Jonia, mikä pakottaa Danyn (taas) pelastushommiin. Tahrattomille ja Dothrakeille tämä on merkki taistelun jatkumisesta ja sitten lähtee mylly käyntiin, kun Danylla palaa pinna lopullisesti.
   
  James tykkää tästä.
 26. Jurppii

  Jurppii

  Viestejä:
  6 965
  Rekisteröitynyt:
  18.05.2017
  No eihän tuollaisen juonikuvion kirjoittaminen nyt ihmeitä tosiaan vaatisi. Siellähän voi olla skorppari tai pari, vaikka vaunuissa vedettävä, jota Dany ei ole matalalentovauhdista huomannut kun ei korkealta huomaa kokonaista laivastoa. Lohikäärmeet ratsastajineen istumassa muurin päällä olisivat sitten olleet helppo kohde, josta ratsastaja voisi uskottavasti pudota jääden henkiin.

  Toki tässähän Quyburnkin näki parista kilometristä, ettei yhtään ballistaa kaupungissa enää ole joten voihan se Danykin olla kasvattanut edellisjakson jälkeen silmät...
   
 27. RouVix

  RouVix

  Viestejä:
  225
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  Pointtiisi ei suhtauduttu hirvittävän suopeasti, koska se vaikutti olevan:

  a) "No se loppuu näin koska se loppuu"

  sekä

  b) "No nörttei harmittaa ku ei omat fantasiat toteutunut"

  Mikäli siellä oli joku syvällisempi ajatus taustalla, niin se meni ainakin itseltäni ohi. Keskityit lähinnä keskustelemaan muista keskustelijoista, etkä itse sarjasta, mm:

  EDIT: Ja disclaimerinä, mulle on ihan sama miten sarja päättyy. Kuten todettua, esim Mad Queen Dany on ollut selkein ja pedatuin lopetus tarinalle varmaan jo pari vuosikymmentä. Ei se ketään harmita. Vaan se, että siihen päätöksen päädytään aivan luokattoman typerien käänteiden kautta.
   
  Datsyuk13, Medi, ttppii ja 7 muuta tykkäävät tästä.
 28. arcane

  arcane

  Viestejä:
  701
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Niin, samoja mielipiteitähän ei voi muodostaa itsenäisesti... :facepalm: Varmaan youtube-arvostelutkin katsovat ensin yhden arvostelun, ja kaikki kopioivat siitä yhtenävän mielipiteensä, jota sitten kaikki yhdessä julistavat.

  Viesteihisi hyökätään kovaa, koska kirjoitustyylisi on tahallisesti tai tahattomasti erittäin hyökkäävä, lokeroiva ja käytännössä kaikki arvostelijat rivien välistä lukien idiooteiksi leimaavia, vaikka samalla toitotat, että ei MUA ei kiinnosta teidän mielipiteet, ja MÄ osaan ajatella itse, ja tää on näin koska tää on näin. Ja kun sitten vielä heitetään tätä, että muilla menee nyt tunteisiin. Viestiesti kirjoitusasusta päätellen ei sieläkään näppäimistöä naputella missään zen-meditaatiossa. Edit: (Jahas, meni vemppu ja vrds jo sekasin)

  Vaikka imdb-arvosanat, youtube-arvostelut ja tämän foorumin keskustelu ei kiinnostaisi, niin onhan siitä nyt ihan selvästi luettavissa, että pettyneitä on runsaasti - osa enemmän ja osa vähemmän, osa aiemmin, osa myöhemmin. Samoin kuin yleinen konsensus on se, että varsinkin viimeinen kausi on mennyt monen mielestä pahasti metsään. Niitä voi käyttää omansa argumenttinsa kanssa, ne voivat muuttaa omaa mielipidettä tai vahvistaa sitä.

  Hohhoijaa.

  Henkilökohtaisesti yleisesti kehuttu "Cleganebowl" jätti todella kylmäksi. En tiedä johtuiko meikkauksesta, efekteistä vai mistä, mutta zombie-Clegane näytti jotenkin kamalan teennäiseltä ja CGI:ltä, vaikkei ehkä sitä ollutkaan... Hetki jonka uskoin, oli Houndin turvonneet silmät ja verinen naama. Muuten hommassa oli huomattavan vähemmän fiilistä ja tunnetta kuin esimerkiksi Briennen ja Houndin kaksintaistelu aiemmin - johon Houndin tarina olisi saanut päättää.
   
  Viimeksi muokattu: 16.05.2019 klo 09:56
  Jurppii tykkää tästä.
 29. Jurppii

  Jurppii

  Viestejä:
  6 965
  Rekisteröitynyt:
  18.05.2017
  Se jätti kylmäksi koska se oli merkityksetön, irroitettu lopputarinasta eikä vaikuttanut mihinkään. Sandor antoi jopa Cersein mennä koska näki, että kaik on män joka tapauksessa eikä kukaan selviä.
   
 30. vrds

  vrds

  Viestejä:
  325
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Ihan höpöä väittää että olen keskittynyt kirjoittamaan muista kirjoittajista. Koko pointti oli ihmetellä ja pohtia joukkolynkkausta yleisesti ihan universaalisti niiden KATSOJIEN osalta, jotka ovat vaivautuneet esim. antamaan huonoja IMDB-pisteitä. Sellainen massahysteria joskus aiheuttaa pienen suhteellisuudentajun menetyksen kun on esim. pettynyt. Ymmärrän huonommat arviot kyllä hyvin, en vain että tämä olisi nyt ollut ihan niin huono, verrattuna moni oikeasti heikompi esitys. Ei ole mitään eri asteikkoa GoT:lle (ainakaan minulle), vaikka ilmeisesti monelle tuntuu olevan.

  Enkä minä kirjoittanut sen takia että odottaisin jotain suopeutta tai yleistä hyväksyntää, kuten en myöskään ole "hyökännyt" ketään yksittäistä kirjoittajaa kohtaan. Edelleen, esitin eriävän mielipiteen. Lisäksi en ole maininnut nörtti-sanaa kertaakaan - aivan turhaa vääristelyä ja yritystä väittää että lokeroisin ihmisiä.

  Uskon edelleen että useita nyppii kun päätös ei näytä olevan jotain maagista (en edelleekään tiedä miten kadunmies käsikirjoittaja olisi tarinan kirjoittanut sekä lisäksi osannut ammattitaidon tuottaa se kokonaisuudessaan onnistuneesti loppuun asti niin, että lopputulos olisi huomattavasti parempi nykyiseen verrattuna), osittain harmittaa kun sarja loppuu (ja ehkä myös aika sekä rahat tekijöiltä - tätä ei Googlella varmaan löydy mikä on asioiden oikea laita) ja asiat saavat päätöksen eikä spekuloitavaa enää juuri ole. On helpompi ehkä osittain syyttää vaikka näitä "luokattomia käänteitä" (joita toki on ollut, mutta tässä kohtaa mielestäni se suhteellisuudentaju hieman tuntuu pettävän ja on vain täyttä kuraa tai rautaa, ei mitään siltä väliltä). Lisäksi emme tiedä miten vapaat kädet tekijöillä on ollut, vaan onko tullut jotain ohjenuoraa tehdä asiat niin kuin ne on tehty.

  Ja en todellakaan odottanut että pointtiini suhtauduttaisiin jotenkin "suopeasti". Kai minä nyt luin täältäkin muiden kommentteja asiasta ja suurin osa niistä oli hyvin negatiivis-sävytteisiä.
   
  Viimeksi muokattu: 16.05.2019 klo 09:54
 31. Maranki

  Maranki

  Viestejä:
  129
  Rekisteröitynyt:
  07.11.2018
  Kieltämättä tällekin olisi voinut antaa jonkin merkityksen. Ja Houndin repliikissäkin veljen kypärän irrottua olisi ollut parantamisen varaa. Ehkä jotain tyyliin: "That's you, that's what you've always been, uglier than me." Tai ylipäänsä jotain samanlaista kuin aiempien kausien dialogit.
   
 32. Mika__

  Mika__ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  603
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2019
  Sandor antoi kaiken muun mennä koska veljensä kohtaaminen on ollut hänen tavoitteensa jo lapsuudesta, milloin veljensä tarjoili hänelle tulta naamariin. Koko elämän kestänyt vihanpito ja kosto nyt on kovinkaan merkityksetön.
   
  Jepu577 tykkää tästä.
 33. Maranki

  Maranki

  Viestejä:
  129
  Rekisteröitynyt:
  07.11.2018
  Tarkoitin merkityksellistä pääjuonen kannalta (ok, kieltämättä Qyburnin eliminointi oli tyylikäs). Veljesten tuhoisa kohtaaminen oli varsin odotettu juonenkäänne jo sarjan alkuvaiheiden jälkeen.
   
  Viimeksi muokattu: 16.05.2019 klo 11:29
 34. Jurppii

  Jurppii

  Viestejä:
  6 965
  Rekisteröitynyt:
  18.05.2017
  No olisi kuvitellut, että kirjaimellisesti olankohautuksella olisi voinut lopsauttaa Cersein pään olkapäiltä siinä sivussa. Jos siis olisi kokenut, että tilanne on sellainen, että joku tästä vielä pois kävelee hengissä. Mitä se siis ei ollut.
   
 35. RouVix

  RouVix

  Viestejä:
  225
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  Cersein sipsutus Houndin ohi oli melkein huvittavampaa, kuin Qyburnin kohtalo. "Juu eipä tässä mitään, minä tästä vaan... älkää antako häiritä".

  Nyt kun asiaa mietin, niin en oikein ymmärrä miksi Hound oli niin fiksaantunut Gregorin tappamiseen. Joo, olihan se mulkku sillon skidinä, mutta jotenkin aika laihalta syyltä se tuntuu itsensä tapattamiselle. Viimeiseillä kausilla Hound on kuitenkin näyttänyt aika paljon sympatiaa ja välittämistä muistakin kuin itsestään, niin miksi se nyt sitten itseasiassa heittää sen kaiken pois. No, vastaus on tietysti että piti saada Cleganebowl ruudulle. Tokihan Cleganebowlia olisi voinut käyttää vaikka tapana päästä käsiksi Cerseihin, mutta ei... Annetaan sen nyt vaan kasuaalisti mennä.

  Vielä vähemmän ymmärrän miksi Zombi-Gregor muka vihaa pikkuveljeään niin paljon, että se vanha kauna pursuaisi jostain kuolleen miehen alitajunnasta niin vahvasti, että se saa Gregorin hylkäämään luojansa ja tehtävänsä. Esim. seiskakaudella ei vaikuttanut välittävän tipan tippaa Houndista. No, vastaus on tietysti että piti saada Cleganebowl ruudulle.
   
  Datsyuk13 ja piru tykkäävät tästä.
 36. Jurppii

  Jurppii

  Viestejä:
  6 965
  Rekisteröitynyt:
  18.05.2017
  Cleganeilla olisi ollut tuhat tilaisuutta tappaa toisensa milloin vaan. Mistä sitä uutta vihaa edes on päässyt syntymään sen jälkeen kun Sandor jätti Kuninkaansataman joskus Blackwater Bayn aikoihin? Luulin itsekin, että Aryan ja Sandorin kohde olisi ollut Cersei ja Gregor olisi osunut kohdalle.
   
 37. arcane

  arcane

  Viestejä:
  701
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Mika__, vrds ja ttjm tykkäävät tästä.
 38. Maranki

  Maranki

  Viestejä:
  129
  Rekisteröitynyt:
  07.11.2018
  Toisaalta aika monta Star Wars -kirjaa ja vastaavaa on poistettu kaanonista ;)

  Mutta joo, kyllähän tuo menee jo yli. Pitää vaan tyytyä siihen, että paskan möivät ja toivoa, että blu ray -levyille tulisi edes joitakin lisättyjä kohtauksia.
   
 39. Piccolo

  Piccolo

  Viestejä:
  194
  Rekisteröitynyt:
  05.01.2017
  Viihdyttävämpää katsoa mielensäpahoittamista kuin itse sarjaa :D
   
  vemppu, selectamatic ja S@ber tykkäävät tästä.
 40. Stanley H. Tweedle

  Stanley H. Tweedle

  Viestejä:
  2 257
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Sehän on paskan sarjan merkki :cigar:
   
  SweeneyTodd ja nkossu tykkäävät tästä.
 41. Stanley H. Tweedle

  Stanley H. Tweedle

  Viestejä:
  2 257
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ihanko tosissaan joku toimittelija koki tarpeelliseksi tehdä jutun tästä :facepalm:
   
 42. selectamatic

  selectamatic

  Viestejä:
  232
  Rekisteröitynyt:
  23.04.2019
  Eipä tässä muutakaan ole tehtävissä.   
  Duke Nukem tykkää tästä.
 43. Nightuser

  Nightuser

  Viestejä:
  991
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Onko näiden videoiden kylväminen oikeasti tarpeellista :facepalm:

  Ei sillä eihän tuo kiellettyä ole, mutta katsooko joku noita täällä. Tunnustaako kukaan?
   
  Fleimi tykkää tästä.
 44. selectamatic

  selectamatic

  Viestejä:
  232
  Rekisteröitynyt:
  23.04.2019
  Minä ainakin. Hyvää viihdettä.
   
 45. Tzandels

  Tzandels

  Viestejä:
  558
  Rekisteröitynyt:
  28.11.2016
  Turhan moni noista arvosteluvideoista on loputonta ylireagoinnilla mehustelua. Kaitpa juuri sillä kerää eniten seuraajia, mutta se käy pidemmän päälle vähän yksitoikkoiseksi.
   
  Murhh ja Fleimi tykkäävät tästä.
 46. Stud

  Stud

  Viestejä:
  192
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Olenkohan ainoa, jonka mielestä sarjassa ei ole enää ainuttakaan miellyttävää hahmoa? Ei oikeasti voisi vähempää enää kiinnostaa se, kuka kuolee, kuka saa valtaistuimen jne. Odotan ensi maanantaita lähinnä nähdäkseni millaisen paskamyrskyn tuo viimeinen jakso tulee nostattamaan, en niinkään itse jakson näkemistä. Jon Snow ei ole koskaan kuulunut sarjan mielenkiintoisimpiin hahmoihin, nykyään koko hahmon näkeminen lähinnä vituttaa, "you r muh queen!", Dany muuttui tylsästä girl power feminismitoteemi-hyviksestä 100% pahikseksi käden käänteessä, Tyrion ei ole edes varjo entisestään, pelkkä typeriä päätöksiä kerta toisensa jälkeen tekevä, tossun alla inisevä soijakääpiö, Sansa, Bran ja Arya.. lol. Tässä viimeisessä kaudessa on tosin kieltämättä tyypillistä GoT yllätyksellisyyttä, siinä missä leuka tippui lattiaan aikoinaan Nedin teloituksen ja red weddingin seurauksena, nyt se tippuu siitä, kuinka perinpohjaisesti sarjan luojat ovat onnistuneet ryssimään yhden kaikkien aikojen parhaimman ja suurimman TV-sarjan.
   
  Duke Nukem, Toffeli, Infinity ja 8 muuta tykkäävät tästä.
 47. ttjm

  ttjm

  Viestejä:
  4 331
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Oma suosikki oli ehkä Hound, kun se oli sellainen "vittumitäpaskaa"-kyyninen hahmo. Pystyi porilaisena samaistumaan :D

  Jäljellä olevista ei oikein kukaan säväytä.
   
 48. Apinamakina

  Apinamakina

  Viestejä:
  347
  Rekisteröitynyt:
  14.07.2017
  Ite aiemmin pitänyt Jon Snowsta, mutta tällä kaudella hahmo tosiaan muuttunut täysin tylsäksi statistiksi, ei ole tehnyt juuri mitään koko kauden aikana.

  Isoin pettymykseni hahmoissa tosiaan Tyrion, joka on täysin erilainen kuin mitä ensimäisissä kausissa, missä Tyrion oli parhaimmillaan ja kenties sarjan paras hahmo jonka tekemisiä oli oikeasti mielenkiintoista seurata. Sama päti myös Littlefingeriin ja Varykseen.
   
  Jezme tykkää tästä.
 49. psymbiote

  psymbiote

  Viestejä:
  170
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Viimenen jakso: Arya tappaa Danyn John Snow maski päällään. Samalla John Snow on matkalla muurin taakse. Sansa nousee valtaistuimelle.
   
 50. RouVix

  RouVix

  Viestejä:
  225
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  Ymmärtääkseni kasvottomien miesten / Aryan pitää tappaa se, jonka naamaa haluaa käyttää.

  Mutta mielenkiintoinen ajatus. Onko se muuten lesbo- ja/tai insestiseksiä vai ei kumpaakaan jos Arya harrastaa Danyn kanssa seksiä Jonin naama päällä?