Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Hyvää joulua!
Osallistu io-techin piparikakkutalokilpailuun 2024 Linkki osallistumisketjuun >>>
SER-huutokaupat hyväntekeväisyyteen käynnissä! Linkki huutokauppaan >>>
Antaako se nyt koneille julkiset ip osoitteet? Jos saat operaattorin julkiset ip osoitteet koneille se ei ole tietoturvan kannalta optimaalista eikä niitä ip osoitteita yleensä riitä kuin viidelle laitteelle.Alko toimiin uudella modeemilla, kai se nyt oikein meni että adtranista rj45 kiinni tuohon frizbox lan1 sillä ainakin sai netin toimiin, piti vaan jotain repeater asetusta muuttaa frizboxista ensin
Onko netin nopeus nyt se mitä tilasit?Alko toimiin uudella modeemilla, kai se nyt oikein meni että adtranista rj45 kiinni tuohon frizbox lan1 sillä ainakin sai netin toimiin, piti vaan jotain repeater asetusta muuttaa frizboxista ensin
En kerennyt tutkimaan asiaa tarkemmin, kun piri töihin lähteä. Illalla katson, että miten on asia, manuaalia ei ole tallessa, mutta netistä jotain nopeesti kaivoin ja pitäs olla mahdollista.Antaako se nyt koneille julkiset ip osoitteet? Jos saat operaattorin julkiset ip osoitteet koneille se ei ole tietoturvan kannalta optimaalista eikä niitä ip osoitteita yleensä riitä kuin viidelle laitteelle.
Fritzboxissa pitäisi olla ethernet wan päällä... Mahdollisesti LAN1 portti voi tällöin toimia WAN liitäntänä. Pitäisi lukea manuaalista. Myös DHCP serveri pitäisi olla frizboxissa päällä jakamassa sisäverkon ip osoitteet.
1000mbts liittymä ja ethernetkaapelilla kiinni, niin 985 tuli isoimmillaan. Katson tuota vielä illalla paremmin ja huomenna. Sen verran vanha tuo frizbox 3940, että ei tekisi pahaa ostaa uus tilalle, niin saisi wlanin kuuluun ympäri taloa kunnolla.Onko netin nopeus nyt se mitä tilasit?
Paras ratkaisu on aina kytkeä johdolla reitittimeen sellaiset laitteet jotka tarvitsee luotettavaa ja nopeaa yhteyttä. Jos pakko saada langaton yhteys pelaamaan kaksikerroksisessa talossa olisi hyvä olla vähintään 2kpl wlan tukiasemia ja mieluiten piuha kulkea tukiasemien välillä.Nyt kuulemma ongelma, että pojan koneella netin nopeus tyyliin 15mbps, modeemit alakerrassa. Mikähän olis järkevin ratkaisu tuohon? Saako uudemmalla reitittemellä paremmat singnaalit?
Modeemit pakko pitää alakerras ja sielä kaapelilla oma kone kiinni. Joku tuon tapanen pitää hommata, mutta mikäs se sellanen laite on että saisi netin kulkemaan pistorasian kautta? Olenko ymmärtäny jotain aivan väärin?Paras ratkaisu on aina kytkeä johdolla reitittimeen sellaiset laitteet jotka tarvitsee luotettavaa ja nopeaa yhteyttä. Jos pakko saada langaton yhteys pelaamaan kaksikerroksisessa talossa olisi hyvä olla vähintään 2kpl wlan tukiasemia ja mieluiten piuha kulkea tukiasemien välillä.
Esim TP-Link Deco BE65 WiFi7 -mesh-tukiasema
Toinen noista päätukiasemaksi ja reitittimeksi joka kytketty modeemiin. Decojen väliin myös piuha ja toinen yläkertaan.
Parempi melkein vetää langattomasti tukiasemien väli sitten jos ei ethernet kaapeli onnistu. Noiden powerline adapterien toiminta voi vähän vaihdella eikä niillä ainakaan gigabittiin päästä.Modeemit pakko pitää alakerras ja sielä kaapelilla oma kone kiinni. Joku tuon tapanen pitää hommata, mutta mikäs se sellanen laite on että saisi netin kulkemaan pistorasian kautta? Olenko ymmärtäny jotain aivan väärin?
TP-LINK TL-PA7017P KIT Powerline-adapteri, 2kpl 68,99
Nopea Powerline-adapteri tukee HomePlug AV/AV2 standardia.www.verkkokauppa.com
Tää olisi helppo toteuttaa kun huoneet päällekkäin. Nykyinen kaista riittää yläkerran tv.lle mutta tuo pojan huone just kaiken betonin ja oven takana niin varmaan siksi se singnaali heikko
Nyt kotona, nopeustesti näytti sen 800 reilu, sitten palauti tehdasasetukset tuohon friz boxiin ja nyt ei sitten ole vakaata wifi yhteyttä kellään, ja nopeustesti heittelee 100-400 välillä lanissa. Mitähän tein väärin? Niin ja ei meinaa päästä modeemiin kiinni, vaan heittää sivun lataamisvirhettäParempi melkein vetää langattomasti tukiasemien väli sitten jos ei ethernet kaapeli onnistu. Noiden powerline adapterien toiminta voi vähän vaihdella eikä niillä ainakaan gigabittiin päästä.
Decot osaa automaattisesti käyttää langatonta yhteyttä tukiasemien välillä jos ethernet kaapelia ei ole kytketty välille.
Mutta voihan sitä tosiaan kokeilla noita powerline adaptereita ja jättää wifit ostamatta. Jos pistorasiat on saman sulakkeen takana voi nopeus olla kohtuullinen.
Näyttäs että frizbox ei jaksa reitittää gigabitin yhteyttä. Ei olisi mikään ihme jos lähinnä adsl modeemiksi oli aikanaan tarkoitettu. Voi hyvin olla vaikka on gigabitin portit ei kuitenkaan prosessoritehoa ole tarpeeksi reititykseen. Oletan että ethernet piuhalla koitit tuon fritzboxin kauttakin ettei wlanin hidastelusta kyse.Tässä oli suoraan adtranilla kiinni, kävi yli 1000mbts ja lähetyskin oli tuon 100, sitten laitoin frizboxin kiinni ja latausnopeus heitteli 60-400 välillä ja lähetys tuon vaivasen 1.3
Palautin vaan tehdasasetukset tuohon frizboxiin, kun ”haamulaitteita” paljon kertyny vuosien saatos ja nyt sinne ei meinaa päästä tuolla boxin ip.lla sisään ollenkaan. Onkohan tuo purkki jo niin vanha, kun näyttää olevan viimesin firmis 2017, ainakaan en heidän sivulta uudempaa löytäny.
Jos palautit tehdasasetukset, niin ota adtran irti ja käy fritzin asetuksista laittamassa WAN-portti takaisin päälle. Muuten fritz jakelee nettiin päin IP-osoitteita ja adtran taas julkisia osoitteita sisäverkkoon, kilpailevat keskenään.Nyt kotona, nopeustesti näytti sen 800 reilu, sitten palauti tehdasasetukset tuohon friz boxiin ja nyt ei sitten ole vakaata wifi yhteyttä kellään, ja nopeustesti heittelee 100-400 välillä lanissa. Mitähän tein väärin? Niin ja ei meinaa päästä modeemiin kiinni, vaan heittää sivun lataamisvirhettä
Kyllä, ethernet piuhalla testattu ja wifi pätkii nyt huolella eikä sielä ole minkään sortin lataustehoa, eikä lähetystehoa ollenkaan. Eli friz box eläkkeelle?Näyttäs että frizbox ei jaksa reitittää gigabitin yhteyttä. Ei olisi mikään ihme jos lähinnä adsl modeemiksi oli aikanaan tarkoitettu. Voi hyvin olla vaikka on gigabitin portit ei kuitenkaan prosessoritehoa ole tarpeeksi reititykseen. Oletan että ethernet piuhalla koitit tuon fritzboxin kauttakin ettei wlanin hidastelusta kyse.
Pitää tää vielä testata nyt.Jos palautit tehdasasetukset, niin ota adtran irti ja käy fritzin asetuksista laittamassa WAN-portti takaisin päälle. Muuten fritz jakelee nettiin päin IP-osoitteita ja adtran taas julkisia osoitteita sisäverkkoon, kilpailevat keskenään.
Ei pidä fritzboxiin syttyä DSL-valo, koska puhelinpiuha ei pidä olla kytkettynä.Nyt ei pääse enään ollenkaan kiinni tuohon friz boxiin. Adtran on pois päältä eikä mikään piuha mene siihen kiinni friz boxista. Kai tuo nyt sitten hajos, ei syty dsl valo ollenkaan tuohon, kai se pitäisi tulla vaikka on gfast liittymä? Ainakin toimi vielä toissapäivänä
Ei siihen pääse käsiksi, ei wlanin, eikä kaapelin kautta. Tulee vaa tuollanen ilmotus että vastaa liian hitaasti, virrat oon ottanu pois jne.Ei pidä fritzboxiin syttyä DSL-valo, koska puhelinpiuha ei pidä olla kytkettynä.
Juu ei sillon syty, mutta ei syty edes, kun rj11 on seinässä kiinni. Kai se vaan hajos kertakaikkiaan. Ei pääse millään laitteella kiinni boxiin, frizbox verkko kuitenkin on laitteiden mukaan olemassa, mutta ei sillä pääse nettiin ja siinä on rj11 kaapeli kiinni.Ei pidä fritzboxiin syttyä DSL-valo, koska puhelinpiuha ei pidä olla kytkettynä.
Jaa nyt pääsin kiinni tuonne boxiin, tein uudelleen tehdasasetusten palautuksen. Minkä nyt tähän valitsen, yhteys on elisa, mutta laitankosen, vai existing connection over LAN?
noniin, adran on kiinni eli valitsin over lan. Tein ohjeiden mukaan ja nyt päivittää. Nyt modeemi on taasen hengissä mutta nopeudet lan kaapelin kautta naurettavat, samoin wifi vaikka 5ghz yhteys.Jos meinaat laittaa Ftizboxin suoraan puhelinrasiaan ilman Adtraa niin valitse operaattorisi. Jos Adtra välissä niin Existing over LAN.
Täasä 3940 mallis ei ole erillistä wan porttia. Käski kytkeä alussa kiinni over lan kaapelin lan1 porttiin että osaa konfiguroida.Jos palautit tehdasasetukset, niin ota adtran irti ja käy fritzin asetuksista laittamassa WAN-portti takaisin päälle. Muuten fritz jakelee nettiin päin IP-osoitteita ja adtran taas julkisia osoitteita sisäverkkoon, kilpailevat keskenään.
Pitääkö tästä nyt rastittaa jotain?
Vai onko tällä jotain asetuksia mitä pitää muuttaa?
Sen testasin, adtranilla 1000mbts ja sitten feiz box adtranin kans niin nopeudet tippuu älyttömästi. Kauppaan siis tieni vie.Ei
Ei
Testaa nyt vielä niin että kone suoraan Adtraan kiinni ja kokeilet mikä nopeus. Sen jälkeen Fritzbox väliin ja kokeilet mikä nopeus. Jos Fritzbox kuristaa nopeuden niin uutta reititintä ostamaan. Jotain hämärää tuossa on kun nopeudet jää niin alhaiseksi. Ei pitäisi olla mistään asetuksista kiinni. Eihän Ftizboxista nyt mene mitään kaapelia puhelinrasiaan?
Suosittelen kanssa kauppaan menemistä.Vai onko tällä jotain asetuksia mitä pitää muuttaa?
En löytänyt mitään järkevää asetusta tuosta boxista, tuntu, kun oli alkanut lagaan älyttömästi, kun tuon gfast yheyden laitto kiinni.Suosittelen kanssa kauppaan menemistä.
Sitä mietin että toi "existing connection over LAN" voisi käsittää niinkin että tulee pelkäksi wlan access pointiksi/ethernet kytkimeksi ilman että toimii reitittimenä. Silloin sinulla ei olisi ollenkaan reititintä verkossa ja saisit julkiset ip osoitteet laitteille.
Jotenkin tuolta pitäs löytää selkeä asetus millä lan1 portti määritellään WAN portiksi. Se voisi olla tuo fiber asetus kun ei siinä kuitu liitäntääkään ole... mutta ihan arvailua. En tiedä olisiko joku paikka asetuksissa, että saisi ihan itte määritellä asetukset. Pääseekö asetukset mahdollisesti määrittelemään jos valitsee "other service provider"(?)
Decot on kyllä helposti hallittavia ja mobiilisoftakin on ihan toimiva. Aika vähän noissa on rj45 portteja... jos yhdistää purkit toisiinsa ethernet piuhalla ja toiseen tulee modeemi niin siinä ne sitten tulikin täyteen. Toki purkkien väli hoituu langattomastikin hyvin jos ei montaa seinää ole välissä. LAN portin puolen voi helposti tarvitessa jakaa kytkimellä jos decon lähistöllä tarvitsee enemmän laitteita liittää ethernet kaapelilla.En löytänyt mitään järkevää asetusta tuosta boxista, tuntu, kun oli alkanut lagaan älyttömästi, kun tuon gfast yheyden laitto kiinni.
Kävin verkkokauppa.com ja sinne marssin asiakaspalveluun ja esitin asiani, myivät tämän
Tuotteen TP-LINK Deco X10 WiFi 6 -Mesh-tukiasema, 2-pack arvostelut
Verkkokauppa.com - todennäköisesti aina halvempi!www.verkkokauppa.com
Asennuksen jälkeen alkoi kummasti kaista riittään kaikille laitteille, myös pojan koneelle tulee 10ms pingillä 120mbps, eli pystyy pelaamaan. Ostin varuiksi jo ne powerline adapterit, mutta ne saa palauttaa takaisin ja vaikka ostaa yksi decopönttö lisää, jos tarvetta ilmenee.
Juu tuolanen 5 porttinen kytkin onkin, mutta ainakin toistaiseksi tuolla toisella decolla sai vakaan yhteyden ylös jokapuolelle.Decot on kyllä helposti hallittavia ja mobiilisoftakin on ihan toimiva. Aika vähän noissa on rj45 portteja... jos yhdistää purkit toisiinsa ethernet piuhalla ja toiseen tulee modeemi niin siinä ne sitten tulikin täyteen. Toki purkkien väli hoituu langattomastikin hyvin jos ei montaa seinää ole välissä. LAN portin puolen voi helposti tarvitessa jakaa kytkimellä jos decon lähistöllä tarvitsee enemmän laitteita liittää ethernet kaapelilla.
TP-LINK TL-SG105E -5-porttinen kytkin 25,99
Hallittava Gigabit Ethernet verkkokytkin, jossa on viisi 10/100/1000 Mbps Auto MDI/MDIX RJ45-porttia. Hyödyntää TP-LINK Green teknologiaa ja käyttää näin ollen mahdollisimman vähän virtaa.www.verkkokauppa.com
2023 syyskuussa näyttäisi tulleen uusin firmware.Onkohan tuo purkki jo niin vanha, kun näyttää olevan viimesin firmis 2017, ainakaan en heidän sivulta uudempaa löytäny.
Katoppa, löysin sitten jonkun todella vanhan. Luulis, että tuo purkki olisi ittensä päivittäny. No, ainakin noilla decon purkeilla onnistu helposti ja ainakin toistaiseksi kahdella purkilla riittää hyvin kaikille laitteille kaistaa, vaikka oli päällä pelikkari, 2x pöytäkonetta ja iptv taustalla.
Itsellä astranin vieressä yksi purkki, josta kaapeli omaan pöytäkoneeseen ja yläkerras toinen decon purkki ja kaikki on ainakin toistaiseksi todella tyytyväisiä tilanteeseen, ei pätkimisiä yms ollut, vaikka kuormaa oli paljon.Täällä taloyhtiön liittymä vaihtuu Telialta Elisalle marraskuun alussa ja jatkossa siis myös täällä tämä G. Fast käytössä tuosta eteenpäin. Mielenkiinnolla kyllä odotan millaisia nopeuksia vanhalla puhelinverkolla on mahdollista saada käyttöön.
Irtisanoin äsken Telian liittymäni ja laitoin Elisalle tilauksen sisään 600M liittymästä. Tähän asti ollut maksiminopeus Telialta 100M (VDSL2). Laitoin Elisalle samaan tilaukseen nyt suoraan TP-Link Deco X50 AX3000 WiFi6 mesh-reititin 3 kpl -setin tulemaan, kun sattui olemaan tuolla tarjouksessa ja vaimolla oli 70e lahjakortti turhana lojumassa.
Tähän asti on ollut käytössä Telian modeemi, jossa Wifi (yläkerrassa) ja lisäksi alakerrassa ASUS RT-N56U, josta ei ole mitään muistikuvia kuinka vanha laitos on kyseessä. Yläkerrassa pöytäkone ja läppärin telakka piuhalla kiinni modeemissa ja alakerrassa töllö ja PS5. Sainko järkeiltyä päässäni oikein, että saan nämä samalla tavalla piuhoilla kiinni jatkossakin kuin nyt ja lisäksi yksi Deco saa jäädä langattomasti vahvistimeksi johonkin sopivaan sijaintiin? Eli jatkossa modeemilta piuhat kahdelle Decolle joista piuhat noille neljälle laitteelle.
Itsellä ei ole Decoja, mutta uskoakseni modeemilta kaapeli vain yhteen Decoon.Täällä taloyhtiön liittymä vaihtuu Telialta Elisalle marraskuun alussa ja jatkossa siis myös täällä tämä G. Fast käytössä tuosta eteenpäin. Mielenkiinnolla kyllä odotan millaisia nopeuksia vanhalla puhelinverkolla on mahdollista saada käyttöön.
Irtisanoin äsken Telian liittymäni ja laitoin Elisalle tilauksen sisään 600M liittymästä. Tähän asti ollut maksiminopeus Telialta 100M (VDSL2). Laitoin Elisalle samaan tilaukseen nyt suoraan TP-Link Deco X50 AX3000 WiFi6 mesh-reititin 3 kpl -setin tulemaan, kun sattui olemaan tuolla tarjouksessa ja vaimolla oli 70e lahjakortti turhana lojumassa.
Tähän asti on ollut käytössä Telian modeemi, jossa Wifi (yläkerrassa) ja lisäksi alakerrassa ASUS RT-N56U, josta ei ole mitään muistikuvia kuinka vanha laitos on kyseessä. Yläkerrassa pöytäkone ja läppärin telakka piuhalla kiinni modeemissa ja alakerrassa töllö ja PS5. Sainko järkeiltyä päässäni oikein, että saan nämä samalla tavalla piuhoilla kiinni jatkossakin kuin nyt ja lisäksi yksi Deco saa jäädä langattomasti vahvistimeksi johonkin sopivaan sijaintiin? Eli jatkossa modeemilta piuhat kahdelle Decolle joista piuhat noille neljälle laitteelle.
Kyllä kaikki kannattaa piuhalla laittaa mitkä vaan saa. Mitä useampi mesh-purkki on langattoman yhteyden perässä, sitä vähemmän wifi-kaistaa jää käyttöön.Itsellä ei ole Decoja, mutta uskoakseni modeemilta kaapeli vain yhteen Decoon.
Varmaan toimisi siis näinkin, mutta itsellä menee tuossa jo siis piuha valmiiksi nykyisen modeemin ja alakerran reitittimen välillä niin ajattelin, että toimisi tuolla paremmin kuin langattomasti. Vai pitääkö Decot linkittää piuhoilla halutessaan eikä voi siis kytkeä kahta tällaista suoraan modeemiin? Sitten tarvitsen vissiin vielä jonkinlaisen kytkimen tuohon lisäksi että saan yläkerran Decoon pöytäkoneen ja läppärin telakan piuhalla kiinni, jos täytyy olla siis noin.Itsellä ei ole Decoja, mutta uskoakseni modeemilta kaapeli vain yhteen Decoon.
Decot saa vaihdettua reititinmoodista AP-moodiin, jolloin voit tehdä noin (jos siis modeemissa on myös reititin): How to set up Deco to work in Access Point mode | TP-LinkVarmaan toimisi siis näinkin, mutta itsellä menee tuossa jo siis piuha valmiiksi nykyisen modeemin ja alakerran reitittimen välillä niin ajattelin, että toimisi tuolla paremmin kuin langattomasti. Vai pitääkö Decot linkittää piuhoilla halutessaan eikä voi siis kytkeä kahta tällaista suoraan modeemiin? Sitten tarvitsen vissiin vielä jonkinlaisen kytkimen tuohon lisäksi että saan yläkerran Decoon pöytäkoneen ja läppärin telakan piuhalla kiinni, jos täytyy olla siis noin.
Modeemiksi tulee tuo Elisan Zyxel: Zyxel GM4100 G.Fast -modeemin ohjeet - ElisaDecot saa vaihdettua reititinmoodista AP-moodiin, jolloin voit tehdä noin (jos siis modeemissa on myös reititin): How to set up Deco to work in Access Point mode | TP-Link
Tuo Zyxel GM4100 on myös reititin, mutta siinä ei ole WiFiä.
Täältä tarkemmat speksit: https://www.studerus.ch/de/support/download/60709
Jos Zyxel on vain modeemi eikä reititin, niin tarvitset yhden Decoon reitittimeksi.Komppaan Elisaa ettei ole. On kyllä sekava käyttöohje täällä, kun on aivan eri kategorioiden laitteita lyöty samaan manuaaliin, jossa on näyttökuvia ihan oikeista reitittimistä Zyxel GM4100 G.Fast -modeemin ohjeet - Elisa
Täytyy varmasti selvitellä tätä sitten kun yhteys aukeaa ja saa nuo laitteet käyttöön ja toimintaan. Tuon Zyxelin siis sai veloituksetta liittymän tilauksen yhteydessä, niin ihan sillä tuli otettua tuo.@MJay Nyt menee mielenkiintoiseksi, kun mainitsit ostaneesi tuon Zyxelin modeemiksi.
Tässä lainauksia parin viikon takaisesta keskustelusta.
Jos Zyxel on vain modeemi eikä reititin, niin tarvitset yhden Decoon reitittimeksi.
Jos kytket kaksi Decoa suoraan Zyxeliin, niin sitten sinulla on kaksi Decoa reitittimenä ts. sinulla on kaksi kotiverkkoa.
AP-moodissa Deco ei toimi reitittimenä vaan tässä tapauksessa oma reititin. Decot voi kytkeä suoraan omaan reitittimeen.Kuten jessenicin linkkaamasta ohjeesta näkyy, modeemissa on kiinni vain yksi reititin (=eka Deco) ja muut Decot toimivat Access Pointeina ja ovat yhteydessä ekaan Decoon langallisena tai langattomana.
Paitsi tämä ei ole reititin vaan modeemi, eli sinun pitää laittaa erillinen reititin modeemin perään, johon kytket Decot tai kytkeä ensimmäinen Deco suoraan modeemiin reititintilassa ja kytkeä loput Decot siihen.Modeemiksi tulee tuo Elisan Zyxel: Zyxel GM4100 G.Fast -modeemin ohjeet - Elisa
Ja tuossa on siis nuo kaksi RJ45 paikkaa mihin oli ajatus kytkeä ylä- ja alakerrassa kummassakin yksi Deco. Jos ei toimi näin niin täytyy hommata jonkinlainen kytkin vielä yläkertaan, niin saa kaiken tarpeellisen piuhalla kiinni.
Eikö tosta manuskasta saa käsityksen että on reititin? Ei vaan ole wlania. Laitteessa 2kpl LAN merkittyjä porttejakin. Olisi aika harhaan johtavaa jos ei olisi NATtia ja reititystä.AP-moodissa Deco ei toimi reitittimenä vaan tässä tapauksessa oma reititin. Decot voi kytkeä suoraan omaan reitittimeen.
Paitsi tämä ei ole reititin vaan modeemi, eli sinun pitää laittaa erillinen reititin modeemin perään, johon kytket Decot tai kytkeä ensimmäinen Deco suoraan modeemiin reititintilassa ja kytkeä loput Decot siihen.