Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
TämäMeitä on moneen junaan. ^^ Laitoin jo hyvän aikaa sitten Fractalille ehdotuksen Torrent XL kotelosta, johon voisi heittää 200mm tuulettimet kiinni.
Ei mahdu. Mulla oli 292mm GPU +ML240 radi, niin jouduin vielä vaihtamaan radin alemman tuulettimen 15mm matalaan malliin että mahtui.Onko joku sattunut testaamaan mahtuuko 300mm pituinen näyttis Define C koteloon, jos edessä on AIO-radi 25mm paksuisilla tuulettimilla (pull)?
Kiitos tiedosta!Ei mahdu. Mulla oli 292mm GPU +ML240 radi, niin jouduin vielä vaihtamaan radin alemman tuulettimen 15mm matalaan malliin että mahtui.
Totta, moneen junaan on. Itse voisin olla kiinnostunut Torrentin Nano-versiosta [...]
kunnolliset 92mm tuulettimet.
Ainakin NF-A9 on käsittääkseni ihan ok ropeli.Eikai tollaisia olekkaan.
Menee turhan säätämiseksi, joten pitää tyytyä lyhyempiin kortteihin.Alemman fanin voi toki laittaa ulkopuolelle pull-moodiin, mutta sitten joutuu tinkimään pölynsuodatuksesta.
Etutuulettimien suodatin. Eilen juuri putsasin, kyllä oli pölyä. Suosittelen ehdottomasti pitämään paikallaan. Itse otin katosta suodattimen pois et 240 aio pääsee puhaltaa ulos. Oli kyllä pölyä kertynyt jäähdytykseen, et onko sit tullut ylhäältä vai jostain muualta. Mulla orkkis puhaltimet + alhaalla yksi noktua. Psu suojat paikallaan.Siirsinpähän rojut Phanteks P300A -> Meshify 2 Compactiin. On kyllä mukava palata takaisin Fractal Designiin ja huomaa, että on eri hintaluokan kotelo. Paljon hyviä ominaisuuksia ja modulaarisuus on kyllä viety aivan uudelle tasolle. Kaapelinhallinta on helppoa ja osille ja työskentelylle on hyvin tilaa.
Alkuperäinen tuuletinkonfiguraatiokin on varmasti riittävä järeämmällekin kokoonpanolle. Kolme asiallista tuuletinta tuli kotelon mukana. Päätin kuitenkin laittaa omat tuulettimet eli 3 x Be Quiet! Silent Wings 3 120mm eteen ja yksi Pure Wings 2 120mm taakse. Staattinen paine on ainakin omien aiempien testien perusteella erittäin hyödyllinen ominaisuus etupaneelin kohdalla ja siinä Silent Wingsit ovat selvästi parempia kuin Pure Wingsit tai mukana tulleet Fractalit. Lisäksi positiivisen paineen ansiosta ilmaa ulostuu kyllä vähän joka puolelta, eli myös näyttiksen vierestä takaa ja katosta, eikä kattotuulettimelle tunnu olevan tarvetta. Takatuuletin pyörii kiinteästi 1000RPM, kaksi alempaa etutuuletinta 900RPM ja ylin etutuuletin 800RPM. Kone on miellyttävän hiljainen ja tuulettimia ei tarvitse ajaa yhtä kovaa kuin Phanteksissa. Kolmas etutuuletin auttaa kivasti.
Aloin miettimään, onko pölynsuodatinta ollenkaan tarpeellista pitää edessä? Etupaneeli on äkkiseltään katsottuna ihan samanlaista Mesh-verkkoa kuin Phanteksissa, enkä koskaan kokenut sitä ongelmaksi. Verkko on helppo imuroida, pysäyttää isoimmat pölypallot ja karvat ja sähköisellä paineilmapuhaltimella puhdistaa koneen sisältä vaikka kuinka usein. Erittäin näppärä kylkipaneelien avaus helpottaa vielä tuossa. Nyt ilman pölynsuodatinta BFV:ssä prossun lämmöt olivat noin 60-63C ja näyttiksen 70C, eli Phanteksista tultiin yli 5 astetta prossun osalta alas ja näyttiksen kohdalla pari. Prossuna on melko virtasyöppö Intel i7-11700F ja näyttiksenä kellotettu RTX 3060 Ti.
Pari miinustakin löytyi. Taaemman emolevyn alla olevan läpiviennin käyttö vaati virtalähteen siirtämisen hetkeksi sivuun. Vasta sitten sain liittimet mahtumaan läpi ja virtalähteen takaisin. Lisäksi PSU shroudin toisesta peitelevystä napsahti pala irti manuaalin ohjeiden mukaan varovasti irroittaessa. Ei hyvä. Onneksi pysyy paikallaan vielä ja on vain pieni kosmeettinen haitta, mutta kyselin jo Fractalilta uutta. Kuitenkin lopulta aika pieniä ongelmia ja kokonaisuutena pirun hyvä kotelo. Melko hintavakin oli, mutta jos vihdoin olisi kotelo, jota ei tee heti mieli vaihtaa. Nyt on tullut vaihdeltua jatkuvasti, kun joko on tullut konetta päivittäessä ilmanvaihto ongelmaksi tai muuten vain alkanut ärsyttämään jotkut asiat. Harrastus se tämäkin on
Light Tint -lasin takaa ledit tosiaan eivät näy ihan yhtä kirkkaasti kuin kuvassa. Oli pakko laittaa yksi RGB-nauha kattoon, niin on mukava tunnelmavalaistus. Kaapeleita tulee varmaan vielä siistittyä hieman lisää.
Phanteksiin ja säännölliseen siivoukseen tottuneena käytän vielä toistaiseksi ilman pölynsuodatinta. Kone on kuitenkin hieman nostettuna lattialta ja sähköisellä paineilmapuhaltimella putsaa koneen minuutissa sisältä. Nyt kotelon sisällä ei näytä vielä olevan kuin pieni määrä hienoa pölyä PSU shroudin päällä, mutta etupaneelin verkko on jo napannut vaikka mitä pölypalloja ja karvoja. Katossa suodatin saa olla, kun sillä ei ole lämpöihin vaikutusta, eikä katossa olekaan tuulettimia.Etutuulettimien suodatin. Eilen juuri putsasin, kyllä oli pölyä. Suosittelen ehdottomasti pitämään paikallaan. Itse otin katosta suodattimen pois et 240 aio pääsee puhaltaa ulos. Oli kyllä pölyä kertynyt jäähdytykseen, et onko sit tullut ylhäältä vai jostain muualta. Mulla orkkis puhaltimet + alhaalla yksi noktua. Psu suojat paikallaan.
Okei, mielenkiintoista. Omalla kohdalla 3 x 120mm vei ylivoimaisen voiton, kun otti kokoonpanon hiljaisuuden lämpöjen ohella huomioon. Periaatteessa olisi hauska kokeilla vielä 2 x 140mm versiota noista Silent Wingseistä, mutta ei viitsi maksaa melkein 30€ kpl tuulettimista, jos eivät pärjääkään 3 x 120mm kokoonpanolle. Netissä pari juttua tuli vastaan, joissa 140mm tuulettimet aiheuttivat turbulenssin takia ylimääräisiä ääniä. Ilmeisesti metallirunkoa tulee peittämään hieman lapoja. Phanteks P300A:ssa tämä oli oikeasti paha ongelma.Nuo fractalin 140mm tuulettimet on täysin susia. Sen takia se pärjäsi niin huonosti gamers nexuksen testissä. Tosin hyvinhän pärjäsi siinä "standard fan" testissä jossa jokaisella kopalla oli samat noctuan tuulettimet samoilla paikoilla. Mutta eipä sekään täysin ideallinen tapa testata ole.
Testailin myös 2x 140mm vs 3x 120mm edessä ja minä sain päinvastaisen tuloksen eli 2x 140mm voitti hieman lämmöissä. 140mm oli Noctuan NF-A14, 120mm Noctuan NF-A12x25. Eli molemmat edustaa hyvin lähelle parasta mitä niiden kokoluokkaan sai. Vähän jännä miten saatiin eri tulokset, ehkä näytönohjaimen pituus tuohon vaikuttaa, mun 3080 ti tuf on 30cm eli 3cm pidempi kuin sinun 3060 ti dual(Nvm olikin 3070 dual koneessa testihetkellä 4kk sitten). Minulla on siis myös juuri sama Meshify 2 Compact kotelo.
Tosin enpä ehtinyt tehdä hirveän hyvää vertailua, palautin Noctuan NF-A12x25 tuulettimet samalla reissulla kun ostin korvaavat 2xNF-A14. Tarkoituksena jossain välissä ostaa 3kpl Phanteksin t30-120 tuulettimia eteen ja testata vielä tarkemmin et kumpi konfiguraatio voittaa. En kyllä noita Noctuan NF-A14 tuulettimia suosittele tähän koppaan, kun ne resonoi niin helposti. Helposti toki biossista sääti manuaalisen curven jossa ei resonoinnit kuulunut. Jos vielä nuo Phanteksin t30-120 häivää paremmalla testillä noctuoille niin pitänee laittaa taakse ja kattoon Phanteksit. Nuohan on nykyään 120mm tuulettimien kuninkaat hiljaisuudessa ja tehoissa.
Cpu cooleri Noctua U14S @ 500rpm | Cpu cooleri Noctua U14S @ 1000rpm | |
Muistikammat | 44C | 48C |
SSD | 57C | 63C |
GPU | 69C | 71C |
GPU coolerin RPM | 37% | 40% |
Samasta ongelmasta kärsi Phanteks P300A. Ja siinä puhuttiin tasan 10 asteen erosta näytönohjaimen lämmöissä, kun sääteli prossun jäähdytystä. Jotenkin prossun jäähdytys sotki näyttiksen ilmavirran täysin tai vei siltä viileän ilman itselleen. Nykyisessä Meshify 2 Compactissa en havainnut vastaavaa ongelmaa.Mielenkiintoinen havainto, että tosiaan cpu cooleri korkeimmilla kierroksilla nostaa muiden komponenttien lämpötiloja.
Define Compact 7, etupaneelin pölysuodatin poistettu
Edessä 3 x Arctic P12 @ 1200rpm
Pohjassa 1 x Arctic P12 @ 1200rpm
Takana 1 x Arctic P12 @ 1200rpm
Testinä 90min sessio RDR2:sta.
Eipä se pohjassa oleva yksi tuuletin paljoa koko paletissa paina, kun pohjassa on pölysuodatan paikallaan. Etupaneelin pölysuodattimien poisto tosiaan laski lämpöjä viitisen astetta. Tässä kopassa kun etupaneelin ilmanotto on surkea, semmoset kapeat pystyaukot molemmilla puolilla.
Nimenomaan. Ja pölyiset tuuletinlavat ei kuljeta ilmaa yhtä hyvin kuin sileät, eli lopputulos on aika yhtä tyhjän kanssa.Niin no haittaako ne 5 astetta jos se ei näy tehoissa ollenkaan? Cpu tuskin thermal throttlettaa eikä gpu:takaan kiinnosta onko siellä 60 vai 65C.
Infy sanoi:Compact 7 kotelosta poistin etupaneelin pölysuodattimet, pelilämmöt laski ihan mukavasti:
SSD 59C 53C Emolevy 48C 43C Muistikapula 1 52C 50C Muistikapula 2 54C
50CGPU 74C 72C GPU hotspot 92C 90C GPU fan pwm 48% 40%
Radeon 6800XT, Ryzen 3700X, 5 x Arctic P12 @ 1250rpm, kolme edessä, yksi takana ja yksi pohjassa.
Ei ole mekanismia, tiukasti on tosin kiinni. Esim meisselillä vähän nurkasta varovasti niin lähtee hyvin.Miten R6 kotelosta pitäisi saada se katon tuuletuskolon ritiläosa irti siitä metallilevystä? Onko siinä joku lukitusmekanismi kun ohjeläpyskän kuvien mukaan lähtee irti ottamalla mutta ei vaan irtoa vaikka miten revin.
Siinä metallissa on "klipsut"Miten R6 kotelosta pitäisi saada se katon tuuletuskolon ritiläosa irti siitä metallilevystä? Onko siinä joku lukitusmekanismi kun ohjeläpyskän kuvien mukaan lähtee irti ottamalla mutta ei vaan irtoa vaikka miten revin.
Hyvää on vaikea määritellä. Ilmankierto on melko varmasti riittävä, ellei osat ole ihan markkinoiden pahimpia virtasyöppöjä ja kiukaita. Mutta silti ilmankierto on huono verrattuna paremmin hengittäviin koteloihin. Eli käytännössä hiljaisuutta ja mahdollisimman alhaisia lämpöjä tavoitellessa tuo ei ole hyvä valinta. Define Mini C:ssä tuskailin umpinaisen etupaneelin kanssa. Tungin kotelon aivan täyteen tuulettimia ja melutaso oli jo niin kova, että äänieristyksien hyöty meni siinä. Silti aina lämmöt ja melu laski merkittävästi, kun otti vain etupaneelin irti.Saako Fractal Define 7 compactista ilmakierroltaan hyvän jos runttaa 3 tuuletinta eteen ja 1 taakse? Onko kellään kokemuksia? Vs. esim. meshify kopat.
Tuosta olen osin eri mieltä. Coil whine on kyllä ikävää avoimessa kotelossa ja sille ei voi oikein mitään muuta kuin toivoa, ettei satu pahasti sirisevää komponenttia kohdalle. Mutta tuulettimien melun suhteen hyvin hengittävän mesh-kotelon saa erittäin hiljaiseksi. Ja tuulettimien huuto tulee pelikuulokkeiden läpi, mutta pieni coil whine ei. Mesh-kotelossa tuulettimia ei oikeasti tarvitse ajaa kovaa, kun ilma virtaa niin hyvin. Definessä itsellä oli aikanaan ongelmana näyttiksen tuulettimien melu. Niitä piti huudattaa kovaa, jotta kortti ei kuumene liikaa. Vaihdoin paremmin hengittävään koteloon ja näyttiksen tuulettimien nopeus romahti ja kokoonpano hiljeni reilusti. En enää koskaan osta suljettua koteloa.Nimenomaan hiljaisuutta tavoitellessa Definet ovat parhaita markkinoilla olevia koteloita. Tulisin Meshifyn kanssa hulluksi oman näyttiksen coil whinen kanssa, kun taas Definessä siitä ei kuulu inahdustakaan, kuten ei muistakaan kotelon tuulettimista. Toki kolikon kääntöpuoli on muutaman asteen kovemmat lämmöt, mutta itse otan aina mielummin lämmöt kuin metelin. Ei mulla ole mekaanisia levyjäkään enää yhtään.
Tuosta olen osin eri mieltä. Coil whine on kyllä ikävää avoimessa kotelossa ja sille ei voi oikein mitään muuta kuin toivoa, ettei satu pahasti sirisevää komponenttia kohdalle. Mutta tuulettimien melun suhteen hyvin hengittävän mesh-kotelon saa erittäin hiljaiseksi. Ja tuulettimien huuto tulee pelikuulokkeiden läpi, mutta pieni coil whine ei. Mesh-kotelossa tuulettimia ei oikeasti tarvitse ajaa kovaa, kun ilma virtaa niin hyvin. Definessä itsellä oli aikanaan ongelmana näyttiksen tuulettimien melu. Niitä piti huudattaa kovaa, jotta kortti ei kuumene liikaa. Vaihdoin paremmin hengittävään koteloon ja näyttiksen tuulettimien nopeus romahti ja kokoonpano hiljeni reilusti. En enää koskaan osta suljettua koteloa.
Gamers Nexus tekee "noise-normalized" testit kotelolle. Eli kokoonpanon melu säädetään 36 desibeliin ja sitten mitataan lämmöt. Tuossa näkee, miten ylivoimaisia hyvin hengittävät mesh-kotelot ovat. Eli samalla melutasolla ne ovat paljon viileämpiä kuin suljetut kotelot. Tämä tarkoittaa sitä, että lämpöjen puolesta tuulettimien kierroksia voi hyvin laskea, jolloin melutaso laskee entisestään. Suljetuissa koteloissa lämpöjen puolesta taas varaa ei enää ole. Define 7:n arvostelussakin Steve totesi, että lämpöjen kanssa on ongelmia ja paremmin hengittävällä etupaneelilla tuulettimia voisi ajaa merkittävästi hiljempaa saaden silti hyvän jäähdytyksen aikaan. Oven avaus ja suodattimen poisto laski lämpöjä 16 astetta, mikä on jo aika järkyttävä ero.
Tuossa on vielä kattava testi aiheesta. Eli vertailtiin suljettua ja äänieristettyä koteloa mesh-koteloon. Sama lopputulos oli tuossakin, eli hyvin hengittävä kotelo pääsee samaan hiljaisuuteen merkittävästi paremmilla lämmöillä. Tuossakin toki äänen sävy jäi vertaamatta, eli mahdolliset coil whinet ja kovalevyn surinat ja muut.
Airflow vs. Silent Case: Noise-Normalized Thermals - YouTube
Ketjun otsikkoon liittyen Fractal Designin Torrent pitää tällä hetkellä kärkipaikkaa tässä testissä. Linkkaamasi testi on jo 3v vanha.
Ketjun otsikkoon liittyen Fractal Designin Torrent pitää tällä hetkellä kärkipaikkaa tässä testissä. Linkkaamasi testi on jo 3v vanha.
Totta, mutta se ei varsinaisesti mairittele Fractal Designea, että noin tuplasti halvempi Lian Li:n koppa on lähes virhemarginaalin päässä siitä. Itseasiassa Noise normalized CPU + GPU jos laskee yhteen, niin Lian Li 215 on hieman viileämpi samalla melutasolla. Pitää todella paljon tykätä tuosta Torrentista, jos siitä on 200e valmis maksamaan
No samaa nyt voidaan sanoa monesta muustakin tuotteesta. Miksi kukaan ostaisi ohjevähittäishinnalla 3090 korttia kun 3080TI on melkein samalla tasolla (tai 6900XT kun 6800XT)? Miksi ostaa mitään muuta Zen 3 prosessoria kuin 5600X koska peleissä ei saa vastaavia prosentteja lisää tehoa kuin mitä hinnassa maksaa lisää (tai miksi ostaa sitä kun 3600X saa niin paljon halvemmalla)? Miksi kukaan ostaisi mitään muuta kuin sen noin 20€ kotelon koska maksamalla esim. 100€ ei saa 5x hiljaisempaa, 5x viileämpää jne jne.
Tai miksi esim. itse ostin uuden kotelon kun vielä on täysin toimivana se Fractal Design R2 minkä ostin Verkkokaupasta 2010 99,8e hintaan?
Jos tarkoitat, ettei rationaaliset päätökset ohjaa aina ostokäyttäytymistä, ja että monenlaisille tuotteille on kysyntää, niin pitää paikkaansa.
Tuossa on vielä kattava testi aiheesta. Eli vertailtiin suljettua ja äänieristettyä koteloa mesh-koteloon. Sama lopputulos oli tuossakin, eli hyvin hengittävä kotelo pääsee samaan hiljaisuuteen merkittävästi paremmilla lämmöillä. Tuossakin toki äänen sävy jäi vertaamatta, eli mahdolliset coil whinet ja kovalevyn surinat ja muut.
sama ongelma Noctuan NF-A14 -tuulettimien kanssa
Tulipahan kiusallinen ongelma Meshify 2 Compactissa vastaan.
Edessä olevat 3 x Be Quietin 120mm tuuletinta saavat ärsyttävää huminaa aikaan. Tämä johtuu siitä, että tuulettimien lavat pyörivät liian lähellä 120mm-tuulettimien kiinnitysrautoja, mikä puolestaan aiheuttaa turbulenssia. Jos tuulettimia liikuttaa hieman taaksepäin, niin ääni katoaa. Ylimääräisten aukkojen teippaaminen ei auttanut. Sain ongelmaa lievennettyä ottamalla kotelon mukana tulleet kovalevyjen kiinnityskumit hyötykäyttöön ja laitoin ne tuulettimien ruuvien ympärille. Nyt tuulettimet ovat kauempana rungosta ja pykälää hiljaisemmat, mutta vielä kuuluu pieni humina.
Onkohan tässä nyt vaihtoehtoina enää toisten tuulettimien kokeilu tai kotelon leikkely, mihin en mielellään lähde? Redditissä yhdellä oli sama ongelma Noctuan NF-A14 -tuulettimien kanssa ja kuulemma vaihto Arcticin P-sarjalaisiin ratkaisi sen. Täälläkin joku taisi valitella Noctuan sivuäänistä. Toki noissa Arcticeissa on taas ihan omat ongelmat ujelluksen kanssa.
Itse myös katsoin tuollaisia, mutta rupesin miettimään, riittääkö ruuvien pituus. Nyt kovalevyn vaimennuskumien kanssa ihan millistä kiinni, että kierteet riittää. Pidemmillä ruuveilla saisi tuulettimia vielä kauemmas etupaneelista, mutta semmoisten löytäminen Suomesta on haastavaa.Ajattelin vielä kokeilla, josko saman vaikutuksen saa aikaan tällaisella:
Itsellä oli Phanteks P300A ja siinä omat Be Quietit olivat erittäin hiljaisia. Toki senkään kohdalla suunnittelu ei ollut mennyt ihan putkeen. 140mm-tuulettimien kohdalla rungon levy kirjaimellisesti peitti ison osan tuulettimen lapoja, mikä aiheutti turbulenssia ja heikensi ilmavirtaa. Tuon takia piti ostaa 120mm-tuulettimet. Lisäksi ylempi etutuuletin ja prossujäähy sotkivat näyttiksen ilmavirtaa. Jos prossulle ja ylätuulettimelle laittoi minimikierrokset, kävi näyttis 69 asteessa ja jos löi täysille, nousi näyttiksen lämmöt 79 asteeseen! Tuo oli jotain käsittämätöntä. Nykyisessä Meshifyssä kolmas etutuuletin onneksi korjasi tuon ongelman, eli siinä mielessä olen tyytyväinen jäähdytykseen.Samaa huomasin kun laitoin 3x nf-a12x25 eteen Meshify 2 Compactiin. Sain manuaalisesti säädettyä ne jonnekkin vajaan 900rpm paikkeille jossa ei pahemmin huminaa kuulunut. Muistaakseni jotain resonointia/turbulenssia sain vaimennettua sillain että pidin hieman eri kierroksilla tuulettimia. Priorisoin näytönohjaimen lämpöjä niin noin 900rpm oli alatuulettimet(nekin hieman eri kierroksilla) ja ylimmäinen noin 800rpm. Kävin kuitenkin vaihtamaan nuo tuulettimet kahteen NF-A14 tuulettimeen ja ne kyllä saa humisemaan vielä enemmän. Mutta nekin säätyi lähes äänettömiksi, kun jaksoi biosissta manuaalisesti laittaa tietyille kierroksilla, joka tässä tapauksessa oli noin 790- ja 780rpm. Hassua että jos tiputan nuo vaikka 700- tai 750rpm niin ovat äänekkäämpiä huminansa kanssa... 140mm tuulettimien kanssa piti myös poistaa se pienempi psu peitelevy ihan edestä. Jos se oli paikallaan ja tiputti alimmaisen etutuulettimen ihan alas, jolloin gpu lämmöt on alhaisimmat, niin humina oli paljon voimakkaampi. 120mm tuulettimien kassa se piti myös poistaa että sai kaikki 3 kiinni.
Olen muuten tyytyväinen koteloon, erittäin helppo oli kasata. Suht pieni mutta tilaa tarpeeksi isoille cpu jäähyille ja pitkille näytönohjaimille. Mutta äänentasojen(resonointi, humina, turbulenssi) suhteen petyin hieman, vaikka sain säädettyä ihan mieleiseksi. Mietin itseasiassa kopan vaihtoa, aiemmin oli Phanteks P400a ennen kuin koneen myin pois ja mietin pitkään että vaihdanko siihen takaisin. En muista että siinä olisi samanlaisia ongelmia ollut, mutta taisin ajaa 120mm tuulettimia siinä paljon pienemmillä kierroksilla kun näyttis ja prossua ei vienyt niin paljon virtaa ja kävivät viileämpinä. Päätin kuitenkin pitää tämän kun P400a ei saa ilman lasista sivupaneelia. Kone tuossa pöydällä näytön oikealla puolella niin ikävästi nuo lasiset sivupaneelit heijastavat näyttöä siitä joka häiritsi aika paljon.
Itsellä näköjään kaikkien kolmen etutuulettimen vetäminen ihan alas näyttää tuovan parhaat näyttiksen lämmöt. Pelasin eilen tunnin Metro Exodusta 3 x 120mm tuuletinta edessä yläasennossa ja lämmöt tasoittuivat 73-74 asteeseen. Siirsin tuulettimet niin alas kuin voi, ettei etupaneeli tule tielle. Nyt tunnin session jälkeen lämmöt jäivät 71-72 asteeseen. Huoneen lämpötila, näyttiksen tuulettimien kierrokset ja tehonkulutus samat molemmissa testeissä, eli PSU shroudiinkin puhaltaminen näköjään auttaa näyttiksen lämmöissä kivasti. Nyt alan olemaan lämpöihin ja melutasoon oikein tyytyväinen.Joo, testailinkin monta tuntia optimaalisia paikkoja noille kahdelle 140mm etutuulettimelle ja looppasin 4k Heavenia. Paras oli kun otti etummaisen psu peitelevyn pois ja laittoi noin 1-2cm alemmas mitä meni peitelevy päällä. Jos vielä alemmas laittoi niin gpu lämmöt nousi hieman. Jos otti toisen isomman peitelevyn pois niin lämmöt myös nousi. Ohjasin myös nuo näyttiksen virtapiuhat ylhäältä, en tiedä vaikuttaisiko lämpötiloihin jos ne olisi alapuolelta laitettu.
Hakusessa olisi ollut Fractal R5 koteloon tempered glass paneeli, vaan en löydä mistään. Onko kellään tietoa mistä tuota olisi saatavilla?