Etkö edelleenkään ymmärrä? Ei ole naisten töitä, eikä ole miesten töitä. On vain töitä. Jos jokin ala on naisvaltainen ala, niin se vain tarkoittaa, että sillä alalla on töissä enemmän naisia kuin miehiä. Se ei silti edelleen ole naisten ala, eikä ne työt sillä alalla ole naisten töitä.
Näin tasa-arvo intoilun aikaan olen erityisesti samaa mieltä.
Feministien ja muiden valheellisesta miesten ja naisten palkkaerosta nillittäjien pitäisi ymmärtää, että ei työpaikanvalintaa tehdä niin, että valitaan erikseen työ ja erikseen palkka. Vaan palkka tulee työn mukana. Joten jos itse valitsee pienipalkkaisen työn, niin silloin saa pientä palkkaa, huolimatta siitä onko nainen vai mies. Feministeillä tuntuu olevan se ajatus, että naisen pitäisi saada valita se pienipalkkainen työ, mutta siihen pitäisi sitten saada suuri palkka.
Feministi tasa-arvoi intoilijoiden on syytä muistaa että työantaja valintaa tehdessä miettii, mikä olisi sopiva työhön monelta kantilta, mikä hänen kustannus jne.
Jos on kaksi valmistunutta insinööriä, osaamisen ym osalta tasavahvoja, varusmiespalvelut suorotettu (no oikea termi on mikä on, mutta se riski sama) mutta toinen näyttää siltä että hän todennäköisesti synnyttää, kerran tai useammin seuraavan 10v aikana. Aiemmin tämä oli merkittävä kustannus ja siis hinnoiteltava. (vapaan ajoittuminen ei ole työantajan hallinnassa, niiden kesto ei ole työantajan hallinnassa, ja pitkien poissaolojen lisäksi todennäköisyys lyhyisiin poissaoloihin kasvaa, tämän lisäksi työantaja on sidottu poissaolevaan työntekijään)
Tuosta erosta nyky tegnologialla ei päästä kokonaan eroon, mutta sitä voidaan tasata lomien osalta, valinnaisia vapaita vähentään, ja yhtä pitkät pakolliset molemmille vanhemmille (se onko järkevää ja tehokasta on toinen asia)
Edellä olevasta on seurannut lisäksi se että naisen työura on voinut olla herkästi useampia vuosia lyhyempi, en tiedä mikä keskimääräinen, mutta jos pari lasta, niin äkkiä siinä vuosi heilahtaa, monella monia vuosia.
Toki mies ja nainen pystyy joustavuuteen, sukupuolesta riippummatta, no vähän erilaisia terveys riskejä. Mutta tyantajaa ei kiinnosta pystyykö, vaan se todennäköisyys. Eli herkästi siitäkin painolastia sukupuolen mukaan. Vaikka tasa-arvoistuminen on vähentänyt käytännön eroja, niin fakta tilastojen puutteessa päätöksiä tekevä joutuu tukeutumaan mutuun (maalaisjärkeen hehe...), Jos on 20v tehnyt niitä päätöksiä ja palkannut naisen, joka on 15 vuotta ollut enemmän joillain perha vapailla/lyhennyksillä, lasta hoitamassa kuin täysipäiväisesti töissä, niin ei pidä ihmetellä jos potenttiaalinen alkoholisti alkaa jo ihan näyttää hyvältä vaihtoehdolta.
Jos henkilö on ollut pois työmarkkinoilta / ura kehitys ollut seis käytännössä 3-5 vuotta, niin siinä lähtee aika takamatkalta kilpailijoihin verrattuna.
Eihän se sinulta ole pois, jos joku toinen saa työstään enemmän palkkaa.
Tämä ihan hyvä, on syytä miettiä onko järkevää tasata asioita heikentämällä toista, sehän on kaikilta pois.
Vai olisko tosiaan parempi keskittyä siihen miten oman työnarvoa parantaisia, ja muutenkin työntekijän houkuttelevuutta parantaisi.
Edelleen on asenteita, naisten työt ja miesten työt, tiukkaa miessovinismia kuten ketjussakin tullut ilmi, mutta se tänäpäivänä jo aika mennyttä, mutta kannattaa toki pitää huoli että myös jatkossakin vähänee. Jotkin aktiivi feministit, vai pitäskö sanoa naissovinistit toimillaan lähinnä tekevät hallaa naisille.