Tai sitten sä tulkitset sopimusta väärin kun otetaan huomioon se että käytännössä lähes kaikki länsimaat, ja varmaan moni muukin maa, toimii juuri tuohon mun kuvaamaan tapaan.
Se, että monessa paikassa on maan tapana toimia väärin ei tee siitä oikeaa.
Tässä progressiivit ovat toimineet sikäli ovelasti, että ollaan alettu muuttaa sanojen merkitystä, joten voidaan väittää, että sopimuksella tarkoitetaan eri asiaa kuin mitä sillä alunprin on tarkoitettu, kun tulkitaan sopimusta siten että sanoilla on eri merkitys kuin sopimusta alunperin allekirjoittaessa.
IMHO tämä sanojen merkityksen muuttaminen on hyvin epärehellistä ja törkeää touhua.
Toki YK:n sopimuksilla on se taipumus että ne laahaavat jäljessä arvoiltaan länsimaita koska ne pitää aina hyväksyttää tyyliin jokaisessa diktatuurissa ja teokratiassa mitä maailmasta löytyy.
Nyt menee logiikka kahdella tavalla väärinpäin:
1) Eihän millään sopimuksilla ole mitään merkitystä, jos on meta-asenne, että niistä ei tarvi piitata, jos ei haluta.
Sopimusten koko POINTTI on se, että niitä pitää noudattaa vaikka sopimus on oman maan
sillä hetkellä vallalla olevien poliittisten arvojen vastaisia.
Oikea ongelma YK:lla on se, että se on munaton valvomaan, että sen sopimuksia noudatetaan.
2) Diktatuurit ovat paljon nopeampia tekemään päätöksiä kuin demokratiat, kun riittää että yksi hallitsija haluaa että päätös tehdään.
Parlamentaarinen demokratia on asia, jossa pitää asiaa miettiä vaikka kuinka paljon kun ensin kukin puolue muodostaa oman mielipiteensä asiaan, sitten odotetaan että tulee hallitus jonka puolueiden enemmistö haluaa asiaan, ja sitten joissain asioissa pitää vielä saada 2/3 enemmistö jos asia vaatii perustuslain muutosta.