Excel keskustelu

Liittynyt
24.02.2017
Viestejä
90
Jos haluat kaavoilla tuon tehdä, niin esim. tuohon H3-soluun:
=SMALL(IF($F3=A3:A;B3:B); 1)

Eli tuolla IF:llä haet arrayn niistä arvoista, mitkä osuu ko. päivälle, ja sitten SMALL palauttaa sulle sen 1. pienimmän arvon.

Toinen vaihtoehto on tietty tehdä pivot-taulu, mitä kannattaa opetella hyödyntämään jos tämänkaltaisia aggregointeja tarvitsee tehdä enemmänkin.
Tämä ratkaisu antaa #NAME -erroria. Pivotillakin yritin ratkaista aiemmin, mutta siinäkin tuli omat taidot vastaan.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 269
Tämä ratkaisu antaa #NAME -erroria. Pivotillakin yritin ratkaista aiemmin, mutta siinäkin tuli omat taidot vastaan.
Äh, näköjään sähläsin jotain noiden solu-rangejen kanssa. Laita sinne vaikka A3:A365 ja B3:B365 tms. mitä sulla nyt sitä dataa onkaan, niin toimii.
 
Liittynyt
18.11.2016
Viestejä
38
Onko kenelläkään ollu vastaavanlaisia ongelmia Sharepointissa sijaitsevan Excel-tiedoston kanssa, jossa on sisään rakennettu tietokantahaku?

Jos tietokannan päivittää niin toistuvasti Excel ilmoittaa satunnaiselle käyttäjällä, että tiedosto ei ole ajantasainen ja täytyy joko tallentaa oma tiedosto jotta omat muutokset säilyvät tai vaihtoehtosesti hylkäämään omat muutokset. Pikkasen raivostuttavaa kun sharepointissa pitäisi olla mahdollista toimia synkronisoidusti samalla tiedostolla.
 
Liittynyt
23.11.2018
Viestejä
38
Mites exelissä saikaan formatoitua kentät suomalaiselle päivämäärälle?
Yrittänyt nyt vähä joka tavalla mutta huonolla menestyksellä. esim. custom formatissa jos laittaa mallin mukaan typeksi pp.kk.vvvv muuttaa kentän arvon aina muotoon 00.01.1900.
Ihan perusjuttuja kai muttei google setä oikeen löytäny toimivaa mallia.
Tietty saa toimimaan jos ihan vaan tekstinä laittaa, mut pitäis tämä varmana onnistua ihan oikeassa päivämäärä formaatissakin?
 
Liittynyt
27.01.2021
Viestejä
154
Mites exelissä saikaan formatoitua kentät suomalaiselle päivämäärälle?
Yrittänyt nyt vähä joka tavalla mutta huonolla menestyksellä. esim. custom formatissa jos laittaa mallin mukaan typeksi pp.kk.vvvv muuttaa kentän arvon aina muotoon 00.01.1900.
Ihan perusjuttuja kai muttei google setä oikeen löytäny toimivaa mallia.
Tietty saa toimimaan jos ihan vaan tekstinä laittaa, mut pitäis tämä varmana onnistua ihan oikeassa päivämäärä formaatissakin?
Ymmärsinköhän oikein. Siis solut vain suomalaiselle päivämäärälle esim. 27.7.2022?
Tämä muotoilu ja itse soluun kirjoitetaan ilman tähteä: 27.7.2022.

pvm.jpg
 
Liittynyt
23.11.2018
Viestejä
38
joo onnistuu noin jos laitan / -merkit pisteen tilalle, tuossa mallissakin siis tässä koneessa Lajissa 14/3/2012
eli ongelmana saada exeli ymmärtämään piste tuon / merkin tilalla
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 730
joo onnistuu noin jos laitan / -merkit pisteen tilalle, tuossa mallissakin siis tässä koneessa Lajissa 14/3/2012
eli ongelmana saada exeli ymmärtämään piste tuon / merkin tilalla
Onhan koneen päivämäärä- ja maa-asetukset kunnossa? Nuo nykyiset excelin versiot tuntuvat kaivavan noita asetuksia aika moneen paikkaan käyttiksen localesta eli jos kieli/maa-asetukset koneella on englanniksi niin excelikin tykkää käyttää niitä. Ja o365-ympäristössä noihin vielä vaikuttaa se mitä organisaatiossa on määritelty oletusasetuksiksi. Töissä aika/päivämäärä/vastaavien asetusten kanssa olen enemmän kuin tarpeeksi tapellut...
 
Liittynyt
27.01.2021
Viestejä
154
joo onnistuu noin jos laitan / -merkit pisteen tilalle, tuossa mallissakin siis tässä koneessa Lajissa 14/3/2012
eli ongelmana saada exeli ymmärtämään piste tuon / merkin tilalla
^Meinasin samaa. Tarkista että itse Windowsissa on aika asetus oikein: Tässä nopeasti googlella ohje enkku versioon: Excel International Formats | CustomGuide

Tässä kuva miltä pitäisi Suomalaisessa näyttää. Tuon Muoto alta valitset Suomen jos Windows on enkku versio.
Aika.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
8
Saisiko täältä vinkkiä mitä MS-Excel functiota tai työkalua tulisi käyttää. Tahtoisin muodostaa kolmiakselisen taulukon analysoimalla kilpa-auton moottorinohjauksesta kerättyä anturilogia.

Taulukon pystyakselilla olisi moottorin imusarjan paine: (MAP) 0-105, 5:n hypyn välein.
Vaaka-akselilla moottorin kierrosluku: (RPM) 400-7200, 400:n hypyn välein.
Kolmannelle akselille, eli itse taulukkoon tulisi sitten kerätä halutun anturin data. Esimerkiksi (Total fueling error +-%) Bonuksena tämä data olisi kiva olla valittavissa eri anturitiedoista. Soluosuma taulukon akseleille pitää saada ohjattua MAP ja RPM akselien mukaisesti kyseiseltä ajankohdalta.

Datamassa on luettu 10Hz taajudella, eli 10 riviä tietoa sisältää yhden sekunnin login. Jokainen anturitieto on eroteltu omiin sarakkeisiin, joissa otsikot.

Koska esimerkiksi moottorin tyhjäkäydessä (MAP 55 + RPM 800) saadaan kokoajan osumaa samaan soluun, tulisi laskea solusta (Total fueling error%) keskiarvo. Ja bonuksena pitäisi saada vielä tieto montako osumaa kyseiseeen soluun on kerätty.

Olen yrittänyt Googlella etsiä oikeaa funktiota tuloksetta. Kaikki hakutulokset ehdottaa "Data Table" ominaisuutta, jota kuitenkaan en ole ehkä osaamattomuudestani johtuen käyttää oikein.

Liitteenä kuva värikoodattuna joka kertoo ehkä tapauksen paremmin.
Excel-fueling-err.png
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
622
Taulukon pystyakselilla olisi moottorin imusarjan paine: (MAP) 0-105, 5:n hypyn välein.
Vaaka-akselilla moottorin kierrosluku: (RPM) 400-7200, 400:n hypyn välein.
Kolmannelle akselille, eli itse taulukkoon tulisi sitten kerätä halutun anturin data. Esimerkiksi (Total fueling error +-%)
Olen joskus tehnyt jotakin hieman samanlaista ja lopputulos oli, ettei Excel ole oikein sopiva vempele tämmöiseen toimintaan.

Data pitäisi ensin putsata siten, että jos siellä on samoja MAP+RPM tuloksia enemmänkin niin ne pitäisi poistaa datasta ja korvata keskiarvolla .. tai ehkä jopa mediaanilla.

Jonkin muun datan tapauksessa tuo jatkuisi siten, että sovitetaan pienimmän neliösumman 2d-taso dataan jotta saadaan monimuuttujamalli tehtyä.
 

Tasalakki

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
05.09.2022
Viestejä
244
Hei, miten tähän saa:

1662550499308.png


Siten että tuohon yhteensä tulee laskettu summa, että yhteenlasketut kerrat täsmäävät tuohon keskimmäiseen palkkiin mikä kaava pitää laittaa? Eli Timille pitäisi tulla 2 kertaa kuten myös Anselmille 2 kertaa tässä esimerkissä.
 
Liittynyt
27.01.2021
Viestejä
154
Hei, miten tähän saa:



Siten että tuohon yhteensä tulee laskettu summa, että yhteenlasketut kerrat täsmäävät tuohon keskimmäiseen palkkiin mikä kaava pitää laittaa? Eli Timille pitäisi tulla 2 kertaa kuten myös Anselmille 2 kertaa tässä esimerkissä.
En tiedä ymmärsinkö oikein, mutta eikä tämä menisi yksinkertaisesti LASKE.JOS kaavalla ja perään -(1) miinus 1
=LASKE.JOS(A1:C5;"Timi")-(1) tai jos halutaan laskea kaikki Timit yhteen niin ilman, eli =LASKE.JOS(A1:C5;"Timi")
 
Viimeksi muokattu:

Tasalakki

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
05.09.2022
Viestejä
244
En tiedä ymmärsinkö oikein, mutta eikä tämä menisi yksinkertaisesti LASKE.JOS kaavalla ja perään -(1) miinus 1
=LASKE.JOS(A1:C5;"Timi")-(1) tai jos halutaan laskea kaikki Timit yhteen niin ilman, eli =LASKE.JOS(A1:C5;"Timi")
Pystyykö tätä tekemään jotenkin näin että.

1662558488786.png


Elikäs tarkoitus siis: tuohon keskimmäiseen palkkiin lisättäisiin tarpeen tullen nimiä ja olipa ne missä järjestyksessä tahansa niin laskisi aina tuon vasemmanpuoleisen alueen summan. Tää Summa.jos ilmeisesti väärä funktio.
 
Viimeksi muokattu:

TheMeII

Übertaktungspotenzial
Liittynyt
13.11.2016
Viestejä
6 647
Pystyykö tätä tekemään jotenkin näin että.



Elikäs tarkoitus siis: tuohon keskimmäiseen palkkiin lisättäisiin tarpeen tullen nimiä ja olipa ne missä järjestyksessä tahansa niin laskisi aina tuon vasemmanpuoleisen alueen summan. Tää Summa.jos ilmeisesti väärä funktio.
Tuo laske on juurikin se oikea ehto millä saat montako jotain on listassa, summa toimii vain numeroille
 
Liittynyt
27.01.2021
Viestejä
154
Pystyykö tätä tekemään jotenkin näin että.



Elikäs tarkoitus siis: tuohon keskimmäiseen palkkiin lisättäisiin tarpeen tullen nimiä ja olipa ne missä järjestyksessä tahansa niin laskisi aina tuon vasemmanpuoleisen alueen summan. Tää Summa.jos ilmeisesti väärä funktio.
En saa tätä täällä oikein näkyviin. Laitan kohta kuvan.

Tuo SUMMA.JOS antaa tulokseksi 0. Minulla toimi oikein.

LASKE.JOS.jpg
 
Viimeksi muokattu:

Tasalakki

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
05.09.2022
Viestejä
244
Jaa kyykkääköhän tää nyt sitten siihen, että kokeilen tätä nyt LibreOfficella enkä Excelillä. Ja olikos vielä niin että Excelin vanhoissa versioissa myöskään ei kaikki toimi kuten uusimmissa.
 
Liittynyt
27.01.2021
Viestejä
154
Ei kyllä toimi tämä siis LIbreO:lla.
Tuo kaava on kyllä excelissä toimiva. En ole libreä vuosiin käyttänyt ja kaiken ymmärryksen mukaan ei tuo SUMMA.JOS pitäisi missään nimessä toimia, kun sillä lasketaan numeroita. Kaiketi joku vastaava pitäisi siitäkin löytyä, mutta ei ole kyllä hajuakaan.
 
Viimeksi muokattu:

Tasalakki

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
05.09.2022
Viestejä
244
Tuo kaava on kyllä excelissä toimiva. En ole libreä vuosiin käyttänyt ja kaiken ymmärryksen mukaan ei tuo SUMMA.JOS pitäisi missään nimessä toimia, kun sillä lasketaan numeroita. Kaiketi joku vastaava pitäisi siitäkin löytyä, mutta ei ole kyllä hajuakaan.
Juu juu, tossa jo sanoin että nyt se toimii kun kaava on oikein.
 

Tasalakki

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
05.09.2022
Viestejä
244
Entäs tällaiseen jatkuvaan taulukkoon miten tuon keskiarvon pystyy laskemaan funktiolla:

1662628626552.png


Pystyykö sitä vetämällä kopsaamaan tuohon jatkuvaan listaan mitenkään?
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
622
Entäs tällaiseen jatkuvaan taulukkoon miten tuon keskiarvon pystyy laskemaan funktiolla:
Pystyykö sitä vetämällä kopsaamaan tuohon jatkuvaan listaan mitenkään?
Tämä on pelkkä dollaritemppu, kannattaa tajuta kun tuota saattaa tarvita melko paljon vuosien mittaan..
 

Liitteet

TheMeII

Übertaktungspotenzial
Liittynyt
13.11.2016
Viestejä
6 647
Ja noiden dollareiden kanssa ero $B$3 B$3 $B3 sekä B3 välillä kannattaa sisäistää, helpottaa hirveästi kun noita joutuu joskus oikeasti käsittelemään
 

Tasalakki

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
05.09.2022
Viestejä
244
Ja noiden dollareiden kanssa ero $B$3 B$3 $B3 sekä B3 välillä kannattaa sisäistää, helpottaa hirveästi kun noita joutuu joskus oikeasti käsittelemään
Nämä on kyllä ihan täysin hepreaa, jotenkin ne liittyi että mikä kopioitaessa siirtyi ja mikä ei.

Miten muuten saa siten, että vasta arvon lisättyä näkyy se keskiarvo tuossa oikealla? Eli muuten olisi pelkästään blancona.
 

Tasalakki

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
05.09.2022
Viestejä
244
If(d3>=4;Average($D$3;D3);"")

tai ehdollisena muotoiluna teksti valkoiseksi kun solu <4
Tämä ei tepsi siihen, että riippumatta arvosta olisi blanco ruutu jos vasemmalla sarakkeella ei ole arvoa saako sitä niin?
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
473
Sen saa juuri niinkuin haluat*

Ohjelmointiin ja excelöintiin löytyy monia hyviä oppaita ja kursseja, ei kun perehtymään

(* Kaava ei voi palauttaa tyhjää solua, eli isblank(kaava) on aina false)
 

Tasalakki

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
05.09.2022
Viestejä
244
Koodi:
=IF(D3<>"";AVERAGE($D$3;D3);"")
Tällähän se onnistui.

Ohjelmointiin ja excelöintiin löytyy monia hyviä oppaita ja kursseja, ei kun perehtymään
Pitäisi kyllä käydä joku kurssi. Perusjutut kyllä onnistuu, mutta vähänkin oudommat niin ei tahdo googlellakaan onnistua. Lisäksi vielä kun kotona on LibreOffice ja töissä vanhahko Excel Suomeksi sekin niin aiheuttaa omat haasteensa.
 

Tasalakki

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
05.09.2022
Viestejä
244
Entäs tällaisen taulukon täyttäminen siten, että:

1663265652241.png


Oikeanpuoleiseen taulukkoon tällä kaavalla:
1663265687615.png


Vasemman kaava sitten tämä:
1663265859782.png


Kokonaismäärä on tuon 40 kuten pitääkin. Pystyykö tekemään että kaikilla olisi tasan tuon 4 kertaa ja vielä siten, että ei pystyisi olemaan kuten tuossa kuvassa elikäs tämä kohta:
1663265795300.png


Onnistuuko mitenkään?
 
Liittynyt
03.11.2016
Viestejä
296
Jos on 365 käytössä, laita jokaisen noiden oikealla olevien neljän alueen ekaan soluun RANDARRAY(5;2;1;10;TRUE). Sillä pitäisi toimia. Jos ei ole noita array funktioita käytössä, saa tuon kikkailtua siten että tekee samankokoiset apualueet noille alueille muualle joissa satunnaiset desimaaliluvut (RAND()) ja sitten käyttää RANK funktiota tuossa alueessa laittamaan ne järjestykseen yhdestä kymmeneen. Alueen muoto saattaa aiheuttaa sen kanssa päänsärkyä. Suosittelen siis muuttamaan sitä.

Funktioiden suomennokset joudut etsimään itse tai vaihtamaan excelin kielen englanniksi.

Seuraavan kerran kannattaa näyttää mikä solu on mikä. Tuota sai lukea aika moneen kertaan ennen kuin tajusi mitä haetaan.
 

Tasalakki

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
05.09.2022
Viestejä
244
Elikäs näitä:

1663400597569.png


Olisi tarkoitus olla 40 yhteensä, tässä siis nyt 4. Joten solukkoja tulisi täten kokonaismäärä 400 (tuossa siis nyt 40).

Henkilöistä 8 (100 %), 1 (80 %) ja 1 (50 %) tulisi tälleen ns. slotteja:
1663400736343.png


Ja pitäisi vielä saada siten, että mielellään kaikki tulisivat tasan jakautuen, siis nämä ovat ma-ti-ke-to-pe ja viikot vaihtuu alaspäin mentäessä.

Hemmetti kun kotona on Libre ja töissä Office (ei taida olla 365 valitettavasti). Auttaako yhtään eteenpäin?
 
Liittynyt
11.11.2016
Viestejä
1 740
Ms.Office Excel 2013 ja uudemmat versiot:

Miten saan valittua alueelta solut, joiden sisältö on muu kuin 0 ja poistettua näiden solujen sisällön?

Vähän kuin Find & Replace, jossa voisi valita kaikki solut, jotka eivät sisällä nollaa.
 
Liittynyt
11.11.2016
Viestejä
1 740
Toinen ongelma:

Millä funktiolla voin etsiä suuresta määrästä soluja vastineita, ja kuinka monta näitä löytyy?

Esim. Kuinka monta kertaa sana solun A1 sana "X" löytyy soluista B1:B4208 ja vastaavasti A2, A3, A4 ..jne
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
109
Toinen ongelma:

Millä funktiolla voin etsiä suuresta määrästä soluja vastineita, ja kuinka monta näitä löytyy?

Esim. Kuinka monta kertaa sana solun A1 sana "X" löytyy soluista B1:B4208 ja vastaavasti A2, A3, A4 ..jne
COUNTIF varmaan hakusessa.
 
Liittynyt
23.09.2022
Viestejä
6
Osaisiko joku guru auttaa avutonta kun pitäisi saada visualisoitua dataa excelissä ja omat taidot ei riitä. Eli esimerkkinä on 2 kioskia jotka ovat auki seuraavasti 1.1.2022 . Kioski 1 on auki 24h, Kioski 2 on auki pätkissä klo 07:00-12:00, 15:00-18:00 ja 22:15-23:15. Miten tuon aukiolon saisi visualisoitua siten että näkisi esim. palkeina minkä osan vuorokaudesta kumpikin kioski on ollut auki ko. päivänä?
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
622
Olisi tarkoitus olla 40 yhteensä, tässä siis nyt 4. Joten solukkoja tulisi täten kokonaismäärä 400 (tuossa siis nyt 40).
Jos nyt ymmärsin mitään, niin tuossa pienemmässä versiossa joka lukua pitää olla 4 kpl ja summa on tietysti 40 kun on 10 henkilöä, ja sinun pitäisi keksiä joku keino saada numeroita oikeanpuolen soluihin 1..10 ... ja yritit käyttää satunnaislukuja jotenkin.

Ongelma näyttää milp- tai minlp-ongelmalta, jotka on aika vaikeita. Kokeilin Excelin solverilla (joka siis satunnaisfunktioiden sijaan etsii soluihin kokonaislukuja) ja se löytää kyllä ratkaisun mutta se kestää hieman. Joten sitten 10x suurempi henkilömäärä on jo varmaankin liian raskas.

Jos olisi tarkemmat tiedot mitä yritetään ja miten nuo rajoitukset menee tarkkaan ottaen, niin asialle voisi löytyä ajan kanssa parempia keinoja. Mutta tämä jää sinulle :)
 

Liitteet

Tasalakki

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
05.09.2022
Viestejä
244
Jos nyt ymmärsin mitään, niin tuossa pienemmässä versiossa joka lukua pitää olla 4 kpl ja summa on tietysti 40 kun on 10 henkilöä, ja sinun pitäisi keksiä joku keino saada numeroita oikeanpuolen soluihin 1..10 ... ja yritit käyttää satunnaislukuja jotenkin.

Ongelma näyttää milp- tai minlp-ongelmalta, jotka on aika vaikeita. Kokeilin Excelin solverilla (joka siis satunnaisfunktioiden sijaan etsii soluihin kokonaislukuja) ja se löytää kyllä ratkaisun mutta se kestää hieman. Joten sitten 10x suurempi henkilömäärä on jo varmaankin liian raskas.

Jos olisi tarkemmat tiedot mitä yritetään ja miten nuo rajoitukset menee tarkkaan ottaen, niin asialle voisi löytyä ajan kanssa parempia keinoja. Mutta tämä jää sinulle :)
Kiitoksia vaan tästä, mutta taidan jättää koko homman koska tuohon on jo jokin ratkaisu löydetty muiden taholta, ja sain siitä tarkempaa dataa (joka ei ole täysin aukoton, mutta riittävä omasta mielestäni) ja täten jätän tämän keissin omalta osaltani tähän. :bored:
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
622
Kiitoksia vaan tästä, mutta taidan jättää koko homman koska tuohon on jo jokin ratkaisu
Tuolta aukeaa laaja diskreetin matematiikan maailma. Jos kiinnostaa niin hae Nurse Scheduling milp hakusanoilla. Niissä eri hoitajia asetellaan eri aika-slotteihin heidän osaamisensa ja potilaiden vaikeusasteen mukaan, ruokatunteja ja maksimi työ/pv rajoja huomioiden. Ne ovat hirvittävän vaikeita, jos hoitajien määrä menee jotakin melko pientä määrää vähänkään suuremmaksi. Jokunen hoitaja vielä lisää niin mikään maailman tietokone ei saa laskettua jotakin optimia (= hommat jaetaan mahdollisimman tasaisesti hoitajien kesken tms.).
 

Tasalakki

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
05.09.2022
Viestejä
244
Tuolta aukeaa laaja diskreetin matematiikan maailma. Jos kiinnostaa niin hae Nurse Scheduling milp hakusanoilla. Niissä eri hoitajia asetellaan eri aika-slotteihin heidän osaamisensa ja potilaiden vaikeusasteen mukaan, ruokatunteja ja maksimi työ/pv rajoja huomioiden. Ne ovat hirvittävän vaikeita, jos hoitajien määrä menee jotakin melko pientä määrää vähänkään suuremmaksi. Jokunen hoitaja vielä lisää niin mikään maailman tietokone ei saa laskettua jotakin optimia (= hommat jaetaan mahdollisimman tasaisesti hoitajien kesken tms.).
Luulen että jostain tällaisesta tuo on saatukin. Jostain hiton syystä vain tässä järjestelmässä (en väitä että tuossa nimenomaan) on että nämä henkilöt ja niiden "numerot" vaihtuvat ajan kuluessa toisiin joka luo hankaluutta sitten luoda taulukko jossa olisi muutkin kuin vain numerot elikäs nimet!
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
622
nämä henkilöt ja niiden "numerot" vaihtuvat ajan kuluessa toisiin joka luo hankaluutta
Hyvällä tuurilla jos sinun kertoman probleeman vääntäisi alusta lähtien eri muotoon kuin mitä sinulla on, niin voisi saada aikaan nopeasti ratkeavan version. Siinä pitäisi päästä eroon kokonaisluvuista ja ne pitäisi mielellään saada binäärimuuttujiksi tai reaalilukumuuttujiksi, jolloin asiat alkaisi sujumaan paremmin. Näiden ongelmien muotoilu helpoksi (solverille) on vaikeaa ja vie toisinaan monta päivää vaikka olisi ihan helponkuuloinen ongelma.
 

Tasalakki

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
05.09.2022
Viestejä
244
Hyvällä tuurilla jos sinun kertoman probleeman vääntäisi alusta lähtien eri muotoon kuin mitä sinulla on, niin voisi saada aikaan nopeasti ratkeavan version. Siinä pitäisi päästä eroon kokonaisluvuista ja ne pitäisi mielellään saada binäärimuuttujiksi tai reaalilukumuuttujiksi, jolloin asiat alkaisi sujumaan paremmin. Näiden ongelmien muotoilu helpoksi (solverille) on vaikeaa ja vie toisinaan monta päivää vaikka olisi ihan helponkuuloinen ongelma.
Mulla on tarkemmat tiedot excelissä mutta ei kotona vaan röipaikalla. Jätetäänpä mietintään tämä, kiinnostaisi kyllä ratkoa koko keissi siten, että olisi aukoton.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
622
Jätetäänpä mietintään tämä, kiinnostaisi kyllä
Se voisi auttaa jos tekisit excelin missä päivät ma,ti,ke... menee riveillä ylhäältä alas ja sarakkeissa olisi sitten eri henkilöt nimillä (ei numeroilla)

Ja sitten ongelma, että nyt pitäisi laittaa rasteja ruudukkoon siten, että a) tätä ei saa olla b) näitä pitää olla aina x kpl c) kauempaa katsoen koko jutun pitää olla z:aa pienempi/suurempi

Ja missä vaiheessa tämä kalenteri olisi valmis, eli sen voisi aloittaa huoletta alusta, jolloin kalenteria pitäisi tehdä vain y päivän mittainen.

Tai jotakin semmoista.
 

Tasalakki

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
05.09.2022
Viestejä
244
Se voisi auttaa jos tekisit excelin missä päivät ma,ti,ke... menee riveillä ylhäältä alas ja sarakkeissa olisi sitten eri henkilöt nimillä (ei numeroilla)

Ja sitten ongelma, että nyt pitäisi laittaa rasteja ruudukkoon siten, että a) tätä ei saa olla b) näitä pitää olla aina x kpl c) kauempaa katsoen koko jutun pitää olla z:aa pienempi/suurempi

Ja missä vaiheessa tämä kalenteri olisi valmis, eli sen voisi aloittaa huoletta alusta, jolloin kalenteria pitäisi tehdä vain y päivän mittainen.

Tai jotakin semmoista.
Näinkö tarkoitat?
Tää olisi kaava mikä toistuu parittomat ja parilliset viikot.

1664559069301.png


Eli 50 prossaa ja 80 prossaa toisella. Nuo on ne ehdot ja poikkeustapaukset. 8 vetää sitten 100 % ja tosiaan yhdelle ja samalle päivälle ei saisi tulla päällekkäin sama henkilö. Lisäksi pitäisi ottaa huomioon vielä sekin että päivät pitäisi mennä tasan eli ma-ti-ke-to-pe kaikille yhtä paljon vuoroja.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
622
Ei ihan vielä, vaan jotakin tähän ehkä tähän tapaan ...

Ja lisää rajoituksia, pitääkö joka rivillä olla kaksi rastia eli ykköstä vai miten ...
 

Liitteet

Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
193 839
Viestejä
3 497 972
Jäsenet
62 448
Uusin jäsen
Makke96

Hinta.fi

Ylös Bottom