EVGA lopettaa yhteistyön NVIDIAn kanssa

Dudem

Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 851
Olihan mielenkiintoinen uutinen/tapahtuma. Tarpeeksi kauan kun lapioi paskaa, niin jossain vaiheessa sitä saa vaan tarpeekseen ja haluaa keskittyä muuhun. Siellä GamersNexuksen videolla mainitaan esim. EVGA:n johtajan halu keskittyä perheeseensä, eikä ainakaan sanonut olevansa aikeissa eläköityä.

GamersNexuksen videolla on maininta myös siitä heidän virtalähde puolesta joka oli 20% yrityksen liikevaihdosta, mutta tuotteissa oli 300% parempi kate. Loput 2% oli sitten tätä kaikkea muuta mitä he tuottavat, 78% oli näytönohjaimet siis GN:n mukaan. Saa nähdä nyt sitten palaavatko tulevaisuudessa tekemään vielä näytönohjaimia muille firmoille vai keskittyvätkö sitten vain muihin tuotteisiinsa ja pienentävät firman henkilöstön samalla. Kun GN:n mukaan eivät olleet aikeissa antaa kenkää ja aikovat pitää huolta ainakin osasta työntekijöitään.

ja,evga näytää lopettavan kokonaan myös intelin ja amd:n näykkärien valmistuksen.

'EVGA will not be making cards from competitors either, such as AMD or Intel'
Ei se ollut edes aloittanut niiden valmistusta. Alusta asti pelkästään Nvidian näytönohjaimia tehneet.
 

demu

Conducător & Geniul din Carpați
Tukijäsen
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
4 410
EVGA on nimeä myöten (EVGA) näytönohjaimiin sitoutunut.
Nyt jos näytönohjaimista luovutaan ja keskitytään virtalähteisiin, voisi nimeäkin ehkä vaihtaa.
Tässä ehdotukseni:
1663400703320.png

:hmm:
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
129
Ymmärrettävä päätös jos nvidian kommunikointi evgan suuntaan ollut ala-arvoista. On mielestäni törkeää, että tulevan kortin hintatiedot kerrotaan vasta julkaisussa. Jäi käsitys GN:n videosta, että evgalla ei tämän vuoksi ole ollut aikaa suunnitella korttiaan niin hyvin kuin olisivat halunneet.

Eiköhän siellä ole suunnitelmat tulevalle selvillä joista ei vielä hiiskuta ulkopuolelle, toivottavasti.
 
Liittynyt
11.12.2016
Viestejä
744
Ei taida jäädä jäljelle yhtään valmistajaa, jonka Nvidia-korttiin voi laittaa vesiblokin ilman takuun raukeamista. :(
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Premium-jäsen
S Y N T H W A V E
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 134
EVGA kertoi GamerNexukselle, että 80% liikevaihdosta tulee Nvidian GeForce näytönohjaimista mutta tulosta niillä ei juuri tehdä. EVGA tekee pelkästään virtalähteillä neljä kertaa enemmän tulosta kuin näytönohjaimilla.
Graphics cards are reportedly 80% of EVGA's current business, but that doesn't mean it plans to close up shop because of its split with Nvidia—it told Gamers Nexus that it doesn't even have layoffs planned. Once EVGA finishes selling off its stock of RTX 30-series cards, it will focus on its other products, which include motherboards, power supplies, and other PC components and peripherals.

The majority of EVGA's revenue comes from sales of its Nvidia graphics cards right now, but Han told Gamers Nexus that the margin is incredibly thin, and that EVGA makes 300% more profit on power supplies.
Vaikka EVGA sanookin päätöksen olleen periaatteellinen kyllästyttyään Nvidian touhuun, niin taustalla on ihan selkeät taloudelliset intressit. Samasta syystä Suomessakin on lopetettu positiivista tulosta tekeviä paperitehtaita (esim. Kaipola, Onko Kaipolan tehdas kannattava, UPM:n Jussi Pesonen? Toimitusjohtaja kaartelee, mutta nimeää Kaipolan UPM:n heikoimmaksi). Kannattavuus ei vain ole ollut riittävän korkealla tasolla resursseihin nähden.

Ethereumin louhinnan loppumisen myötä markkinoille varmaankin virtaa ennennäkemätön määrä käytettyjä näytönohjaimia, mikä vaikuttaa varmasti myös uusien korttien myyntiin. Siinä mielessä EVGAlla on loogiset perusteet lopettaa olematonta tulosta tekevä näytönohjainbisnes, kun tulevaisuuden näkymät eivät ainakaan parane.

Mitä tulee Nvidiaan, niin EVGAn kokemukset kertovat samaa kuvaa, mitä media on kokenut aiemmin. Ei ole tosiaan helppo kumppani.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 961
Onkohan marginaalit samoja esim. Asus/MSI:n kanssa vai onko saaneet neuvoteltua yhtään parempia diilejä NVIDIAlta?

BFG, XFX, EVGA…lista sai uuden jäsenen.
 
Liittynyt
11.02.2019
Viestejä
1 783
Vaikka EVGA sanookin päätöksen olleen periaatteellinen kyllästyttyään Nvidian touhuun, niin taustalla on ihan selkeät taloudelliset intressit.
Joo, itse ymmärsin niin että CEO ei halua jatkaa NVIDIAn kanssa touhuamista eikä antaa hommaa kenellekään muulle koska pelkää ettei sitä pidettäisi yhtä korkeatasoisena. Ja kun tällä hetkellä 30 sarjan Steven mukaan yliostettu varasto uhkaa vaan tuottaa tappiota valmistuksen & kuljetusten kallistuttua sekä hintojen tultua alas samaan aikaan kun pitäisi laittaa rahaa kiinni 40 sarjan tuotantoon niin on helpompi vaan heittää hanskat tiskiin kuin yrittää kaapia homma tuottavalle tasolle aina vaan huonommassa bisnistilanteessa.

Eli syyt lopetukselle on ihan selvät, vaikkei brandin kuoppaamiselle GPU-puolella paljon järkeä olekaan. Ehkä sitten joskus tulee paluu ja ihmiset on vähintään yhtä innoissaan kuin ajatuksesta että Voodoot tulisi (brandinä) takaisin.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
3 173
Videoista tuli sellainen fiilis, että EVGA:n omistaja ja vanha patu kokee tulleensa Nvidian henkilökohtaisesti loukkaamaksi ja siitä nyt jonkinnäköiset ego raivarit ja pillit pussiin.
 
Liittynyt
21.02.2017
Viestejä
5 035
Videoista tuli sellainen fiilis, että EVGA:n omistaja ja vanha patu kokee tulleensa Nvidian henkilökohtaisesti loukkaamaksi ja siitä nyt jonkinnäköiset ego raivarit ja pillit pussiin.
Jaa ite sain kyllä sellasen kuvan että bisneksen kannattavuus on aidosti merkittävä tekijä päätöksen takana eikä vain tekosyy.

Tossa vielä vähän kuvaajaa videoiden lisäksi:

Jon Peddien kuvaaja suattaapi kertoa miksi AIB-valmistajaa saattaa harmittaa

edit: Tulipa katottua GN:n video uudestaan tuoreemmilla silmillä ja selvästihän Steve siinä sanoo, ettei päätös ole EVGA:n toimarin mukaan ollut taloudellinen. Ei vaan enää kiinnostanut tehdä näyttisbisnestä Nvidian ehdoilla, side silmillä.

Ehkäpä tossa on sittenkin vähemmän kyse bisnespuolen menestyksestä kuin alkuun käsitin ja enemmän kyse toimarin turhautumisesta.
 
Viimeksi muokattu:

mie

Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
146
Samasta syystä Suomessakin on lopetettu positiivista tulosta tekeviä paperitehtaita (esim. Kaipola, Onko Kaipolan tehdas kannattava, UPM:n Jussi Pesonen? Toimitusjohtaja kaartelee, mutta nimeää Kaipolan UPM:n heikoimmaksi). Kannattavuus ei vain ole ollut riittävän korkealla tasolla resursseihin nähden.
Offtopic: Mielestäni tilanne ei ole vastaava. Upm ei poistunut markkinoilta, se vain sulki yhden heikosti kannattavan tehtaan ja siirsi sen tuotannon muille tehtailleen. Paperissa oli ylituotantoa ja se paransi Upm:n kokonaistulosta. Evga poistuu kokonaan näytönohjainmarkkinoilta.

Ilmeisesti Nvidian säännöt on tehty enemmän suurvalmistajien mieleen. Evga ei nähnyt, että sen niche tuotteille olisi ollut enään markkinarakoa. Suuret riskit, mutta pienet voitot.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
22 124
Videoista tuli sellainen fiilis, että EVGA:n omistaja ja vanha patu kokee tulleensa Nvidian henkilökohtaisesti loukkaamaksi ja siitä nyt jonkinnäköiset ego raivarit ja pillit pussiin.
Näin voisi päätellä, mutta nykyään toimitusjohtajilla ei ole sitä 50%+ äänivaltaa yhtiöissä, vaikka ovat olleet mukana alusta asti.
Ja jos 80% bisnessektori ajetaan alas, niin tällaista ei tehdä ilman yhtiökokouksen päätöstä.
Tuntuu enemmäkin siltä, että toimari on jo pitkään ollut tyytymätön, perusteli asian hyvin yhtiön hallitukselle, näytti laskevat voittokäyrät, näytti $300 tappiot/tuote koska Nvidia, niin hallitus päätti, että keskitytään sitten jatkossa muualle.
Ei se päätös siirtyä Microsoftiin ollut Elopin tekemä, Elop tuli tavallaan kaupan päälle. Nokian hallitus päätöksen takana oli. Ei toimari tee näin suuria päätöksiä yksin.
 
Liittynyt
11.02.2019
Viestejä
1 783
Tossa vielä vähän kuvaajaa videoiden lisäksi:
Tuosta Peddien kuvaajasta olisi kiva tietää mitä se oikein tarkalleen ottaen esittää, lähteestä en löydä tietoa.

NVIDIAn luvut on ilmeisesti koko yhtiön luvut, eli sisältää konesalit yms. AIB-partnerien kohdalla jää mysteeriksi onko 10% joku keskiarvo ja mistä. Ainakin Gigabyten ja Asuksen luvut on 2021 ollut enneminkin 20% kuin 10%. Mutta onhan se vaikuttava käppyrä katsella jos ei muuta, yksi viiva valuu alas ja toinen singahtelee ylös.
 
Liittynyt
06.11.2016
Viestejä
3 343
Onkohan marginaalit samoja esim. Asus/MSI:n kanssa vai onko saaneet neuvoteltua yhtään parempia diilejä NVIDIAlta?

BFG, XFX, EVGA…lista sai uuden jäsenen.
XFX kohdalla Nvidia ei tykännyt kun XFX alkoi valmistamaan myös ATI:n kortteja ja lemppas XFX:n ulos.
No katsotaan jos pikku hiljaa porukka tajuis että Nvidia tuotteita ei kannata ostaa ennen kuin firma muuttaa asenteitaan.

Mutta turha sitä toivoa kun pelaajat ovat niin saatanan tyhmiä että ainoastaan tuijotetaan fps lukemia. Joten Nvidian kortti on vähänkin nopeampi kuin AMD tai Intelin niin Nvidia ostetaan ja tuetaan firmaa mikä on käyttäytynyt yli 20 vuotta päin persettä.
 

demu

Conducător & Geniul din Carpați
Tukijäsen
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
4 410
Tällä tulee olemaan merkittävä vaikutus etenkin Pohjois-Amerikan markkinoilla.
Anandtechin mukaan EVGA:n markkinaosuus on ollut liki 50%.
En ihan purematta niele tuota markkinaosuusarviota, mutta muilla AIB-valmistajilla voi joka tapauksessa olla aika työ paikata EVGA:n jättämä aukko.

...
And if NVIDIA doesn’t fill in the gap, then NVIDIA’s remaining AIBs will no doubt be happy to do it. The volume vacuum from EVGA’s exit means almost half the NVDIIA North American video card market is up for grabs. It is a huge opportunity to reshape that landscape and grab the kind of market share that would take years and years to peel away under more normal circumstances. So although a dark day for EVGA, opportunity knocks for the AIBs who remain.
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
6 111
Näin voisi päätellä, mutta nykyään toimitusjohtajilla ei ole sitä 50%+ äänivaltaa yhtiöissä, vaikka ovat olleet mukana alusta asti.
Ja jos 80% bisnessektori ajetaan alas, niin tällaista ei tehdä ilman yhtiökokouksen päätöstä.
Tuntuu enemmäkin siltä, että toimari on jo pitkään ollut tyytymätön, perusteli asian hyvin yhtiön hallitukselle, näytti laskevat voittokäyrät, näytti $300 tappiot/tuote koska Nvidia, niin hallitus päätti, että keskitytään sitten jatkossa muualle.
Ei se päätös siirtyä Microsoftiin ollut Elopin tekemä, Elop tuli tavallaan kaupan päälle. Nokian hallitus päätöksen takana oli. Ei toimari tee näin suuria päätöksiä yksin.
Ei taida olla pörssiyhtiö kyseessä.
 
Liittynyt
08.11.2016
Viestejä
1 274
Videoista tuli sellainen fiilis, että EVGA:n omistaja ja vanha patu kokee tulleensa Nvidian henkilökohtaisesti loukkaamaksi ja siitä nyt jonkinnäköiset ego raivarit ja pillit pussiin.
EVGA toki puolustelee omaa päätöstään, sitä en kiellä. Mutta että "vanha patu kokee tulleensa Nvidian henkilökohtaisesti loukkaamaksi ja siitä nyt jonkinnäköiset ego raivarit ja pillit pussiin." on kyllä melkosta NVIDIA-fanboy bullshittiä. Tässäkin ketjussa on jo annettu linkkien kera esimerkkejä, siitä kuinka veemäistä on olla NVIDIA:n "kumppani".
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
3 173
Näin voisi päätellä, mutta nykyään toimitusjohtajilla ei ole sitä 50%+ äänivaltaa yhtiöissä, vaikka ovat olleet mukana alusta asti.
Ja jos 80% bisnessektori ajetaan alas, niin tällaista ei tehdä ilman yhtiökokouksen päätöstä.
EVGA on yksityisomistuksessa, ja tälläinen "laitetaan 80% liikevaihdosta lihoiksi ja soitetaan Youtubettajat palaveriin ennen lehdistötiedotetta tai työntekijöille ilmoittamista" kyllä kuulostaa noin suunnilleen juuri siltä, että 100% osakkeista omistava toimitusjohtaja sooloilee.
 

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 607
EVGA on yksityisomistuksessa, ja tälläinen "laitetaan 80% liikevaihdosta lihoiksi ja soitetaan Youtubettajat palaveriin ennen lehdistötiedotetta tai työntekijöille ilmoittamista" kyllä kuulostaa noin suunnilleen juuri siltä, että 100% osakkeista omistava toimitusjohtaja sooloilee.
Ei se ole "sooloilua" jos omistat firman. Sooloilua siitä tulee kun lähdet tekemään jotain vastaavaa etkä omista sitä firmaa.
 
Liittynyt
13.01.2017
Viestejä
4 668
Tuossa alkuperäistä tutkimusdataa mitä Arstechnican artikkelin käppyröissä on käytetty.

Onhan tuo touhu aika raakaa Nvidialta. Ensin asetetaan hintakatto top-end näytönohjaimelle (tämä mainitaan tukkajeesuksen videolla) ja sitten leikataankin omavalmiste-kortin hintaa useilla satasilla ilman että ilmoitetaan AIB-partnereille.
 
Liittynyt
07.10.2017
Viestejä
1 100
Ei se ole "sooloilua" jos omistat firman. Sooloilua siitä tulee kun lähdet tekemään jotain vastaavaa etkä omista sitä firmaa.
Et selkeestikkään ymmärtänyt tuon postauksen pointtia, kun takerrut sivuseikkaan ja kaikenlisäksi selität täysin itse keksimiäsi määritteitä tuolle sanalle.

Toi kuulostaa just siltä että joku tehnyt päätöksen ilman että on konsultoitu muita osakkaita/johtajia/asiantuntijoita. Tätä voisi kutsua myös sooloiluksi, eikä firman omistussuhde liity sanaan mitenkään.
 
Liittynyt
08.08.2019
Viestejä
2 322
Toi kuulostaa just siltä että joku tehnyt päätöksen ilman että on konsultoitu muita osakkaita/johtajia/asiantuntijoita. Tätä voisi kutsua myös sooloiluksi, eikä firman omistussuhde liity sanaan mitenkään.
Tai sitten päätös on pitkällisen harkinnan tulos, joka johtuu siitä, että Nvidia kohtelee AIB-valmistajaa tai valmistajia todella huonosti, ja Evgan kate ei yksinkertaisesti ole näytönohjaimista riittävä, suhteessa käytettyihin resursseihin? Katsokaa ne videot, siinä niitä syitä on avattu, ja aika villiä olla näkemättä, että Nvidian toiminta on ollut melko kyseenalaista. Vihreän leirin näkökulmasta tätä on toki herkullisempi laittaa Evgan syyksi, kuin että Nvidian toiminnassa olisi vikaa.

Isot firmat on aina jossain määrin ahneita -viisaus pitää paikkaansa kun tulosta pitää maksimoida, mutta se että kohtelet toista bisnes-kumppania asiallisesti, ei maksa mitään, ja kantaa usein hedelmää pitkässä juoksussa.

Nvidialle tämä toki on melko sama, heippa Evga, myydään piirit muille valmistajille samalla hinnalla, bisnes luistaa ja mikään ei muutu? Tekisi mieli kuluttajana jo protestoida ostovalinnalla, mutta vittuko olen huono idealisti.
 
Liittynyt
08.11.2016
Viestejä
1 274
Et selkeestikkään ymmärtänyt tuon postauksen pointtia, kun takerrut sivuseikkaan ja kaikenlisäksi selität täysin itse keksimiäsi määritteitä tuolle sanalle.

Toi kuulostaa just siltä että joku tehnyt päätöksen ilman että on konsultoitu muita osakkaita/johtajia/asiantuntijoita. Tätä voisi kutsua myös sooloiluksi, eikä firman omistussuhde liity sanaan mitenkään.
Lukaseppa uudestaan @spede alkuperäinen viesti, johon @hsalonen ja minä vastattiin. @Kaotik pelkästään reagoi niihin. Ja kerro mulle, että se speden alkuperäinen viesti ei ollu mitään NVIDIA-fanboyn tuottamaa tarinaa = ilmeisesti skippasit sen speden alkp.viestin kokonaisuudessaan, niin ei kannata rueta huutelemaan "sivuseikoista".
 
Liittynyt
07.10.2017
Viestejä
1 100
Tai sitten päätös on pitkällisen harkinnan tulos, joka johtuu siitä, että Nvidia kohtelee AIB-valmistajaa tai valmistajia todella huonosti, ja Evgan kate ei yksinkertaisesti ole näytönohjaimista riittävä, suhteessa käytettyihin resursseihin? Katsokaa ne videot, siinä niitä syitä on avattu, ja aika villiä olla näkemättä, että Nvidian toiminta on ollut melko kyseenalaista. Vihreän leirin näkökulmasta tätä on toki herkullisempi laittaa Evgan syyksi, kuin että Nvidian toiminnassa olisi vikaa.

Isot firmat on aina jossain määrin ahneita -viisaus pitää paikkaansa kun tulosta pitää maksimoida, mutta se että kohtelet toista bisnes-kumppania asiallisesti, ei maksa mitään, ja kantaa usein hedelmää pitkässä juoksussa.

Nvidialle tämä toki on melko sama, heippa Evga, myydään piirit muille valmistajille samalla hinnalla, bisnes luistaa ja mikään ei muutu? Tekisi mieli kuluttajana jo protestoida ostovalinnalla, mutta vittuko olen huono idealisti.
Näin voi hyvinkin olla. Otin vaan kantaa tuohon että nopeesti lukemalla tuosta päätöksestä voi helposti tulla fiilis jonkunnäkösestä sooloilusta.
Mutta kyllähän firmoissa käydään noin isot päätökset lähes aina tarkasti läpi ja varmasti konsultoidaan asiantuntijoita ennen lopullisen päätöksen tekoa.
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
2 707
XFX kohdalla Nvidia ei tykännyt kun XFX alkoi valmistamaan myös ATI:n kortteja ja lemppas XFX:n ulos.
No katsotaan jos pikku hiljaa porukka tajuis että Nvidia tuotteita ei kannata ostaa ennen kuin firma muuttaa asenteitaan.

Mutta turha sitä toivoa kun pelaajat ovat niin saatanan tyhmiä että ainoastaan tuijotetaan fps lukemia. Joten Nvidian kortti on vähänkin nopeampi kuin AMD tai Intelin niin Nvidia ostetaan ja tuetaan firmaa mikä on käyttäytynyt yli 20 vuotta päin persettä.
Ei nyt aina näin mustavalkoista, aikamoista yksinkertaistamista tuo. Minulla oli gsync-näyttö, aikaan jolloin vielä amd ja nvidian syncit ei kelvanneet ristiin. Striimatessani käytin nvenciä, oli parempi kuin radeonin vastaava. DlSS painoi myös RTX-kortin valinnassani. Myös huonoja kokemuksia Radeonin ajureista (toki kauan aikaa sitten). Fps-lukemat tietysti tärkeitä, mutta katsoin paljon muita asioita ensin, mitä luettelinkin.
Nyt toki paljon muuttunut asiat, Radeonin omat tekniikat Dlls:n vastaavissa jo ok, pakkauskoodekki jo hyvä myös (striimaamiseenkin), säteenseuranta kehittyy (tuo ei tosin minulle merkinnyt aiemminkaan paljoakaan), näyttöjen synccaustekniikat käy ristiin.
Eli kyllä näitä ostopäätöksiä tehdään paljon muistakin syistä kuin fps:n takia.

Rautaa ostetaan siihen tarpeeseen mihin tarvitaan, minua ei kiinnosta siinä kohtaa politiikka ja mitä haluan turhan emotionaalisuuden takia tukea. Mutta joku toki voi toimia toisin.
Jospa Intel saisi homman toimimaan myös, lisää kilpailua on vain jees. Hyvä myös että ratukat nyt erinomainen vaihtoehto monin tavoin, lisää painetta kilpailuun, kuluttaja voittaa.

Lisättäköön että hassua haukkua pelaajaa tyhmäksi, jos se ostaa kortin jolla saa paremman Fps:n :facepalm:
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
11 437
Tällä foorumilla näköjään toisaalla että firmassa olisi ollut sisäisesti erittäin tulehtunut tilanne jo pitkään(?)
 

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 607
Ei nyt aina näin mustavalkoista, aikamoista yksinkertaistamista tuo. Minulla oli gsync-näyttö, aikaan jolloin vielä amd ja nvidian syncit ei kelvanneet ristiin.
Kun nyt siihen yksinkertaistamiseen sun muuhun, niin ei ollut aikaa jolloin "amd ja nvidian syncit ei kelvanneet ristiin". Tarkoitat aikaa, jolloin nvidialla oli tuki vain omalle poropietarisyncille eikä alan standardille. Ei ollut mitään "AMD:n synciä", FreeSync oli vain markkinointinimi Adaptive-syncille. Nykyään se on sitten jo vähän enemmän tarkemmasta versiosta riippuen mutta sisältää sen adaptive-syncin siellä pohjalla kuitenkin.
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
2 707
Kun nyt siihen yksinkertaistamiseen sun muuhun, niin ei ollut aikaa jolloin "amd ja nvidian syncit ei kelvanneet ristiin". Tarkoitat aikaa, jolloin nvidialla oli tuki vain omalle poropietarisyncille eikä alan standardille. Ei ollut mitään "AMD:n synciä", FreeSync oli vain markkinointinimi Adaptive-syncille. Nykyään se on sitten jo vähän enemmän tarkemmasta versiosta riippuen mutta sisältää sen adaptive-syncin siellä pohjalla kuitenkin.
Oli miten oli, näyttö oli ajalta, jollon nvidian versiolla sitoi kätensä. Onneksi sekin muuttunut, kuten sanoin.
 
Liittynyt
07.10.2017
Viestejä
1 100
Lukaseppa uudestaan @spede alkuperäinen viesti, johon @hsalonen ja minä vastattiin. @Kaotik pelkästään reagoi niihin. Ja kerro mulle, että se speden alkuperäinen viesti ei ollu mitään NVIDIA-fanboyn tuottamaa tarinaa = ilmeisesti skippasit sen speden alkp.viestin kokonaisuudessaan, niin ei kannata rueta huutelemaan "sivuseikoista".
En mä ottanut kantaa onko asia todella näin niinkuin spede sanoo tai että olenko itse sama mieltä. Mutta silti speden näkökulma asiaan on ihan ymmärrettävä ja validi, jonka takia turha lähteä takertumaan yksittäiseen sanaan joka ei varsinaisesti liittynyt tuon näkökulman pointtiin.

En itsekkään arvioi että asia noin olisi, mutta ymmärrän silti jos osa ihmisistä tulkitsee asian tuolla tavalla. Tyhmää lähteä hyökkäämään erilaisia näkökulmia omaavia vastaan.
 

Taneli-

☤ Virallinen ⚔ testaaja ☣
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 733
Ihan kunniotettava päätös, mutta ei lupaa kyllä firmalle hyvää. Mistä muusta EVGA oikeasti tunnetaan? Emolevyjä taitaa olla lähinnä NA markkinoilla.
Itse tunnen yhtiön lähinnä sen virtalähteistä. Erittäin hyviä esim. EVGA G2 750W ja G3 850W ovat itselläni käytössä.
 

escalibur

"Random Tech Channel" @ YouTube
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 124
Mutta turha sitä toivoa kun pelaajat ovat niin saatanan tyhmiä että ainoastaan tuijotetaan fps lukemia.
Aika ylimiellinen väite. Suurinta osaa pelaajista tuskin kiinnostaa kenen ja miten valmistamaa rautaa koneen sisällä on. Tärkeintä on itse pelikokemus. Kyse ei ole tyhmyydestä, vaan puhtaasti omasta kiinostuksen kohteesta.

Jos jeesustelulinjalle lähdetään, niin voidaan selvittää monikohan yritys käyttää vaikkapa eettisesti oikein valmistettua tinaa yms? Muussa tapauksessa teeskennellään tekevämme oikein, määrittelemällä itse itselleen missä kulkee eettisyyden rajat.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
12.12.2016
Viestejä
1 774
Vesijäähdyttäjille tämä oli kova kolaus. Ainut valmistaja, joka ei pistänyt vastaan alkuperäisen jäähdyttimen vaihdosta. Käytännössä myös ainut valmistaja, joka antoi vaihtaa tahnat. Valmiita blokillisia korttejakin oli tarjolla ensimmäisenä Ekwb:n kanssa yhteistyössä.
 
Liittynyt
06.11.2016
Viestejä
3 343
Aika ylimiellinen väite. Suurinta osaa pelaajista tuskin kiinnostaa kenen ja miten valmistamaa rautaa on koneen sisällä. Tärkeintä on itse pelikokemus. Kyse ei ole tyhmyydestä, vaan puhtaasti omasta kiinostuksen kohteesta.

Jos jeesustelulinjalle lähdetään, niin voidaan selvittää monikohan yritys käyttää vaikkapa eettisesti oikein valmistettua tinaa yms? Muussa tapauksessa teeskennellään tekevämme oikein, ihan vain sen takia että itse päätämme missä kulkee eettisyyden rajat.
Itseasiassa ei ole.
Täälläkin asian näkee oikein hienosti että suurin osa tuijottaa vain benchmark lukuja ja se siitä.
Jos tuote A. tarjoaa vaikka 200fps ja B. tuote 205fps niin porukka valkkaa sen B vaikka mitä paskaa kyseinen firma ois tehnyt ja vaikka tuolla suorituskyky erolla ei loppupelissä olisi mitään väliä.

Nvidia pökitti näytönohjainten hinnat ylös ja nykyään on "normaalia" että näytönohjain makaa 1000€ ja sitten vielä porukka puolustaa sitä että se on OK.
Niin kyllä porukka on aikasta aika tyhmää.
Myöskin aika äkkiä porukka on unohtanut tämän Nvidian GGP:n ( Nvidia GPP fiasco : Complete story & different outlook towards competition ) joka olisi tehnyt pahaa tuhoa jos se olisi mennyt hiljakseen käyttöön.
Kun esim Asus lähti Nvidian leikkiin mukaan ja oli jo kerennyt painattamaan AMD korteille uudet ei ROG laatikot. Kun AMD tuotteita ei saanut myydä samalla tunnetulla peli brändillä kuin Nvidia tuotteita.

Myöskin pelien kehityksesä Nvidia on kilpailua yrittänyt kampittaa vaikka oli jo ylivoimaisessa johdossa että ei siihen ollut mitään tarvetta. Tungetaan siis peleihin omaa juttua mikä ei toimi kilpailijoiden tuotteilla tai ihan vaan rampautetaan kilpailijan tuote kyseisessä pelissä määrätyillä valinnoilla.

Että ihan hienoa että EVGA toi pitkästä aikaa esille kuinka "kiva" firma Nvidia on. Ja miksi sitä ei pitäisi tukea ostamalla sen tuotteita.
Nvidian tuotteissa ei siis ole vikaa, mutta itse firmassa KYLLÄ.

Ja ei jonkun firman boikotointi mitään vaikeaa ole. On vaan ostamatta niitä ja ostaa kilpailin tuotteita mielummin vaikka eivät välttämättä ihan samoja fps antaisikaan :)
Itselläni on boikotti listalla näiden firmojen tuotteen: Apple, Ubisoft, EA ja Nvidia. Ja hyvin olen pärjännyt ilman niitä :)

Nyt kun jokus Intel saa näytönohjaimensa ulos niin ei tarvitse aina ostaa AMD kortteja eli hienoa että tulee yksi peluri lisään tähän "taisteluun".
 

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 607
Itseasiassa ei ole.
Täälläkin asian näkee oikein hienosti että suurin osa tuijottaa vain benchmark lukuja ja se siitä.
Jos tuote A. tarjoaa vaikka 200fps ja B. tuote 205fps niin porukka valkkaa sen B vaikka mitä paskaa kyseinen firma ois tehnyt ja vaikka tuolla suorituskyky erolla ei loppupelissä olisi mitään väliä.
Ei mene noin yksinkertaisesti, NVIDIA myy nimellä tuon päälle. Se on nähty markkinaosuuksissa kun AMD:lla on ollut nopeimmat kortit.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
1 166
Itseasiassa ei ole.
Täälläkin asian näkee oikein hienosti että suurin osa tuijottaa vain benchmark lukuja ja se siitä.
Jos tuote A. tarjoaa vaikka 200fps ja B. tuote 205fps niin porukka valkkaa sen B vaikka mitä paskaa kyseinen firma ois tehnyt ja vaikka tuolla suorituskyky erolla ei loppupelissä olisi mitään väliä.
Massa ostaa Nvidiaa vaikka se olisi selvästi hitaampi kortti. Esimerkiksi 3050 on myynyt moninkertaisesti verrattuna RX 6600 joka on 30% nopeampi ja maksaa saman tai jopa vähemmän. Steam surveyssä ero on kuusinkertainen, vain yksi seitsemästä ostajasta päätyi 6600:seen(katsoi benchmarkkeja?). Mielestäni hyvin pieni osa ostajista tuijottaa mitään benchmarkkeja, Nvidian maine on niin vahva että AMD:n pitää voittaa reilusti jokaisella tasolla pari sukupolvea ennenkuin muutosta tulee tai nvidian paskoa korttinsa. Mahdoton tehtävä kun kumpikin yhtiö käyttää samaa valmistajaa. Väki tulee jatkossakin ostamaan nvidiaa sokkona katsomatta mitään revikoita.
 

escalibur

"Random Tech Channel" @ YouTube
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 124
Itseasiassa ei ole.
Täälläkin asian näkee oikein hienosti että suurin osa tuijottaa vain benchmark lukuja ja se siitä.
Jos tuote A. tarjoaa vaikka 200fps ja B. tuote 205fps niin porukka valkkaa sen B vaikka mitä paskaa kyseinen firma ois tehnyt ja vaikka tuolla suorituskyky erolla ei loppupelissä olisi mitään väliä.

Nvidia pökitti näytönohjainten hinnat ylös ja nykyään on "normaalia" että näytönohjain makaa 1000€ ja sitten vielä porukka puolustaa sitä että se on OK.
Niin kyllä porukka on aikasta aika tyhmää.
Myöskin aika äkkiä porukka on unohtanut tämän Nvidian GGP:n ( Nvidia GPP fiasco : Complete story & different outlook towards competition ) joka olisi tehnyt pahaa tuhoa jos se olisi mennyt hiljakseen käyttöön.
Kun esim Asus lähti Nvidian leikkiin mukaan ja oli jo kerennyt painattamaan AMD korteille uudet ei ROG laatikot. Kun AMD tuotteita ei saanut myydä samalla tunnetulla peli brändillä kuin Nvidia tuotteita.

Myöskin pelien kehityksesä Nvidia on kilpailua yrittänyt kampittaa vaikka oli jo ylivoimaisessa johdossa että ei siihen ollut mitään tarvetta. Tungetaan siis peleihin omaa juttua mikä ei toimi kilpailijoiden tuotteilla tai ihan vaan rampautetaan kilpailijan tuote kyseisessä pelissä määrätyillä valinnoilla.

Että ihan hienoa että EVGA toi pitkästä aikaa esille kuinka "kiva" firma Nvidia on. Ja miksi sitä ei pitäisi tukea ostamalla sen tuotteita.
Nvidian tuotteissa ei siis ole vikaa, mutta itse firmassa KYLLÄ.

Ja ei jonkun firman boikotointi mitään vaikeaa ole. On vaan ostamatta niitä ja ostaa kilpailin tuotteita mielummin vaikka eivät välttämättä ihan samoja fps antaisikaan :)
Itselläni on boikotti listalla näiden firmojen tuotteen: Apple, Ubisoft, EA ja Nvidia. Ja hyvin olen pärjännyt ilman niitä :)

Nyt kun jokus Intel saa näytönohjaimensa ulos niin ei tarvitse aina ostaa AMD kortteja eli hienoa että tulee yksi peluri lisään tähän "taisteluun".
Hienosti sivutit kaiken mitä yritin sanoa. Ja ei en välitä NVIDIA:sta yhtään sen enempää kuin AMD:stä, tai mistään muustakaan yrityksestä.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
3 433
Tuo katehomma oikeastaan korostuu näytönohjaimissa. Hitto jos 1399$ tehdään tappiota 3090TI korttia myydessä, niin ollaan aika syvissä vesissä.

Nvidian siivun on oltava hiton iso (tietty omat valmistuskulut ja kehityskulut päälle). Toisekseen tuo tekee toiminnasta todella pääomavaltaista, jos katteet on 5-6% tasoa (silmämääräisesti arvoitu ketjun käppyröistä), niin en yhtään ihmettele miksi halutaan pois, jos Nvidia kohtelee vielä kuin karjaa.

Siis paljon rahaa kiinni inventaariossa (kiitos kalliiden korttien ja matalan katteen), homma perustuu määrään ja jos markkina yskii, niin suhteessa ihan liikaa rahaa on kiinni korteissa, joiden arvo voi tipahtaa hetkessä tappiolliseksi. Minimoimalla varastot ja tekemällä eriä vain tukkurien tilauksista ollaan nappikaupassa, kun markkinaosuus laskee toimitusaikojen kasvaessa ja matalien katteiden takia takia tuotot laskee rajusti.

En yhtään ihmettelesi, jos varaston tyhjennyksissä olisi tullut "ai haluat piiriä x, saat sitä jos tilaat samalla huonommin myyvää y:tä" - tason tarjouksia. Tai jos haluat ekan 3kk aikana saada Lovelacea, niin parasta tilata Ampereakin. Ei hätää, ei me heti julkaista ko. segmenttiin korvaavaa tuotetta.
 
Liittynyt
09.11.2018
Viestejä
3 227
Toki voi toivoa että Nvidia tekee muutoksia tiettyihin toimintatapoihin.
Sanotaanko, etten ole kovin optimistinen. Ainakin noista jutuista päätellen (jos ne pitävät suunnilleen paikkansa, joka on todennäköistä) Jensen haluaa Nvidian Applen asemaan. Eli tilanteeseen jossa koko tuotantoketju on vertikaalisesti sidottu omiin käsiin alusta loppuun asti. Tämä tarkoittaa käytännössä OEM tuottajien aseman heikentämistä. Eri asia, etteikö kehitys voisi pysähtyä ja/tai hidastua esim. maailmanlaajuisen näytönohjainten ylitarjonnan takia. Tällöin NVIDIA varmaan mielellään antaa OEM tuottajien kantaa riskin markkinoiden heitellessä voimakkaasti.
 
Liittynyt
06.11.2016
Viestejä
3 343
Hienosti sivutit kaiken mitä yritin sanoa. Ja ei en välitä NVIDIA:sta yhtään sen enempää kuin AMD:stä, tai mistään muustakaan yrityksestä.
Juu, yritykset eivät ole ystäviäsi. Ne vaan haluavat viedä rahasi.
Mutta Nvidian käytös on vaan vuosia ihmetyttänyt, kun erillisnäytönohjain markkinoista kuitenkin hallitsee aikasta ylivoimaisesti. Joten ei ole mitään syytä käyttäytyä kuin mulkku niin kumppaneita kuin kuluttajia kohtaan.
Joten ei voi kuin boikotoida niiden tuotteita ja toivoa että muutkin tekisi että menisi Nvidialle asia perille että tämä ei vaan vetele.

Massa ostaa Nvidiaa vaikka se olisi selvästi hitaampi kortti. Esimerkiksi 3050 on myynyt moninkertaisesti verrattuna RX 6600 joka on 30% nopeampi ja maksaa saman tai jopa vähemmän. Steam surveyssä ero on kuusinkertainen, vain yksi seitsemästä ostajasta päätyi 6600:seen(katsoi benchmarkkeja?). Mielestäni hyvin pieni osa ostajista tuijottaa mitään benchmarkkeja, Nvidian maine on niin vahva että AMD:n pitää voittaa reilusti jokaisella tasolla pari sukupolvea ennenkuin muutosta tulee tai nvidian paskoa korttinsa. Mahdoton tehtävä kun kumpikin yhtiö käyttää samaa valmistajaa. Väki tulee jatkossakin ostamaan nvidiaa sokkona katsomatta mitään revikoita.
Tuo on kyllä totta. Nvidia on tuon markkinoinnin hoitanut vaan paljon paremmin kuin AMD. Tosin AMD:llä oli vuosia rahat aika tiukoilla että aika vaikeata tais niillä olla tuo markkinointi.
Mutta yleisesti joo pelikortti = Geforce.
Ja yllättävän kovassa on usko vieläkin että AMD:lla on paljon ajuri ongelmia ja Nvidialla ei ole. Vaikka onhan noita ongelmia ollut aina molemmilla ja nyt kun Intel tulee mukaan niin niillä varmaan niitä ongelmia vasta onkin.

Nvidian halvempia kortteja varmaan myy aika paljon juuri tämä että niillä on NOPEIN kortti markkinoilla joten jostain syystä ihmiset saavat mielikuvan että hitaammatkin ovat parempia kuin kilpailijoilla.

Ei mene noin yksinkertaisesti, NVIDIA myy nimellä tuon päälle. Se on nähty markkinaosuuksissa kun AMD:lla on ollut nopeimmat kortit.
Millois viimeksi AMD/ATI on viimeksi ollut ykkönen ? Itse muistelin että mennään tuonne HD 2000 - 4000-sarjaan saakka. Kun uudemmissa Nvidia ollut aina ykkönen.
Ja olet oikeassa Nvidia tai no Geforce brändi on pirun vahva.
Tulee olemaan Intelilläkin vaikea sitä rikkoa vaikka varmaan kyllä yrittävät parhaansa.

Mutta se pitää sanoa että Nvidian varsinkin USAn markkinoille on kova kolaus kun EVGA lopettaa hommat. Euroopan hommiin tuskin vaikuttaa mitenkään, kun aika vähän niitä täällä myydään. Mutta olen itse pitänyt aina EVGA parhaimpana Nvidian korttien tekijänä ja taas AMD puolella Sapphireä.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 550
Millois viimeksi AMD/ATI on viimeksi ollut ykkönen ? Itse muistelin että mennään tuonne HD 2000 - 4000-sarjaan saakka. Kun uudemmissa Nvidia ollut aina ykkönen.
Ja olet oikeassa Nvidia tai no Geforce brändi on pirun vahva.
Tulee olemaan Intelilläkin vaikea sitä rikkoa vaikka varmaan kyllä yrittävät parhaansa.

Mutta se pitää sanoa että Nvidian varsinkin USAn markkinoille on kova kolaus kun EVGA lopettaa hommat. Euroopan hommiin tuskin vaikuttaa mitenkään, kun aika vähän niitä täällä myydään. Mutta olen itse pitänyt aina EVGA parhaimpana Nvidian korttien tekijänä ja taas AMD puolella Sapphireä.
Tais se 79xx olla viimenen kova amdllä.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 961
Itselleni tärkein asia näyttisten kanssa on ollut vuosikausia ajureiden yleinen toimivuus ja siinä Nvidia on ollut minusta edellä silloin kun kortti on vielä nopeuden puolesta ollut relevantti. AMD-näyttisten kanssa löin hanskat tiskiin 295X2:n kanssa joten tuota uudemmista ei kokemusta.
 

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 607
Millois viimeksi AMD/ATI on viimeksi ollut ykkönen ? Itse muistelin että mennään tuonne HD 2000 - 4000-sarjaan saakka. Kun uudemmissa Nvidia ollut aina ykkönen.
Tais se 79xx olla viimenen kova amdllä.
R9 295X2 oli oman sukupolvensa nopein (ja kyllä, myös NVIDIAn nopein oli siinä sukupolvessa kahden GPU:n kortti eli siitä on turha purnata)
Samoin sitä edeltänyt 7990 oli nopeampi kuin NVIDIAn 690. Ja taisi olla 6990:kin nopeampi kuin 590 mutta siitä en ihan niin varmaksi enää muista.
 

Tup3x

Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 334
NVIDIA:lla on muutama kiva ominaisuus ajureissa, mikä AMD:ltä puuttuu. Sen takia itselle on hyvin vaikea vaihtaa pois. Saa nähdä miten on Intelin kanssa.

Mitä EVGA:han tulee, niin tuntuu siltä (lippiksestä vedettynä), että ovat putkeen tehneet vääriä valintoja mainausbuumin alla ja nyt sitten kun ethereum merge tapahtui, niin heittivät lusikan nurkkaan. Luultavasti useiden asioiden summa tämä. Jotain siellä kyllä on tehty väärin.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
1 166
Mitä EVGA:han tulee, niin tuntuu siltä (lippiksestä vedettynä), että ovat putkeen tehneet vääriä valintoja mainausbuumin alla ja nyt sitten kun ethereum merge tapahtui, niin heittivät lusikan nurkkaan. Luultavasti useiden asioiden summa tämä. Jotain siellä kyllä on tehty väärin.
Päätös oli tehty puoli vuotta sitten(nvidia tiesi huhtikuussa) ja muutenkaan mainaajat ei ole ostanu kortteja tammikuun jälkeen merkittäviä määriä. ETH merge taisi vaikuttaa vaan julkistamisajankohtaan.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
959
Nvidian siivun on oltava hiton iso (tietty omat valmistuskulut ja kehityskulut päälle). Toisekseen tuo tekee toiminnasta todella pääomavaltaista, jos katteet on 5-6% tasoa (silmämääräisesti arvoitu ketjun käppyröistä), niin en yhtään ihmettele miksi halutaan pois, jos Nvidia kohtelee vielä kuin karjaa.
Kryptobuumin aikana kaikilla oli katteet kunnossa, sen jälkeen on myös Nvidian gross margin laskenut reilusti eli sielläkin on kyllä hintoja laskettu.
 

IcePen

Typo Generaatroti ;-)
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 985
Näin voisi päätellä, mutta nykyään toimitusjohtajilla ei ole sitä 50%+ äänivaltaa yhtiöissä, vaikka ovat olleet mukana alusta asti.
Ja jos 80% bisnessektori ajetaan alas, niin tällaista ei tehdä ilman yhtiökokouksen päätöstä.
...
EVGA ei ole pörssiyhtiö se on yksityisesti omistettu yhtiö joten omistaja/toimitusjohtaja päättää.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
240 778
Viestejä
4 203 397
Jäsenet
70 987
Uusin jäsen
Rosmonautti

Hinta.fi

Ylös Bottom