1. Kauppa-alueen säännöt, ohjeet ja tiedotteet (LUE ENSIN!)

Tärkeä Epärehelliset kaupankävijät ja huonot kauppakokemukset

Viestiketju alueella 'Kauppa-alueen tiedotteet ja keskustelu' , aloittaja Ylläpito, 14.11.2016.

 1. Rehelinen Asiakas

  Rehelinen Asiakas

  Viestejä:
  1
  Rekisteröitynyt:
  02.09.2017
  Itselle tapahtui omituisen oudosti Huuto.netissä. Kysyin eräältä ihmiseltä jonlta kysyin yhtä levyn kuntua väitti, ettei pystyisi lähettämään munmuassa emailin kautta kuvaa, ja että halusi watsappissa lähettää kuvan. Itse aloin heti arvelemaan asiaa. Huom! Henkilö ei edes ole tunnistautunut. Noh, sen jälkeen hän sanoi nostavansa hintaa syynä että "Se olisi liianpaljon vaivaa laittaa kuvaa kyseiseen huutoon." Omasta mielestä kyseinen väite oli avian absurdi. Noh, myyjä sitten posti huudon tämän jälkeen. Olisi varmaan nyysinyt rahatkin. Jokatapuksessa kannattaa aina varoa keltä ostaa ja mitä. Henkilön nimimerkki on: "Pelitmyy" Suosittelen varovaisuutta.
   
 2. mäggäri

  mäggäri BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  838
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Informaatioarvo tällä viestillä: 0.00


  Lisäksi suosittelen että puhdistat peilisi, vika voinee löytyä sieltä. Luulempa ettei kyseinen myyjä halua tehdä kauppaa kaltaistesi kanssa, jotka etsivät pääsääntöisesti kirjekavereita vain.

  pelitmyy - Palautteet ja oma kuvaus - Huuto.net
   
  Datsyuk13, syvalta ja Von dutch tykkäävät tästä.
 3. Mane

  Mane

  Viestejä:
  421
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  No joo, näyttäisi hepulla olevan sen verran positiivista palautetta että itse en olisi todnäk. jaksanut alkaa penäämään mitään kuvia "todisteeksi". Sinänsä ymmärrän myyjää hyvin, koska puhelimella näpsäisty kuva ja lähetys whatsapilla onnistuu suht vaivattomasti mutta omalla kohdalla alkaa rasittamaan se vaiva kun eka otat kuvan ja sitten arvot sen puhelimesta koneelle jonka lisäksi uppaat sen johonkin random kuvapalveluun tai huuto.nettiin (jos kyseessä joku osa tai laite jonka kuvan löytää helposti netistä vaikkapa valmistajan sivulta).

  Esim. itselläni useampi sata positiivista palautetta (sekä olen myös tunnistautunut). Myin huuto.netissä näytönohjainta jonka huutaja huusi ja kaupat sulkeutui. Sen sijaan että ennen kauppoja hessu olisi ollut yhteydessä tai pyytänyt sitä ja tätä, niin kauppojen _sulkeuduttua_ alkaoi tulemaan spämmia sähköpostiin että pitää laittaa valokuvaa myytävästä tuotteesta. No, kaivoin kopan pöydän alta ja avasin, otin kuvan näyttiksestä (vielä käytössä ja kiinni koneessa siis). No, tämän jälkeen olisikin pitänyt silti tehdä kaupat postiennakolla vaikka myynti-ilmossa selvästi mainittu että joko rahat käteen ja kortti toiseen käteen f2f kaupat tai siten rahat tilille ja rahojen näkymisen jälkeen kortti postiin.

  Lopulta suostui maksamaan rahat tilille jonka jälkeen n. 5h välein tekstiviestipommitusta että joko rahat näkyy ja onko kortti postissa. Oli ensimmäistä kertaa tosi lähellä kauppojen peruuntuminen minun puoleltani, vaikka lähemmäs 20v olen mm. netissä tavaraa ostanu ja myynyt.
   
 4. Saarri6

  Saarri6

  Viestejä:
  26
  Rekisteröitynyt:
  16.08.2017
  No sattuipa itselle ihan näillä foorumeilla, sälli tuli tarjoamaan 980ti (osto-ilmoitukseni johdosta) ja ostin sen häneltä 300€, siirsin rahat tilille jonka jälkeen tämä löi yhteydet poikki eikä ole vastannut mihinkään viestiin. Rikosilmoitus poliisille vetämässä mutta eipä tässä voi muuta kuin toivoa.. ei edes puhelinnumero toimi mutta luulis että tilinumero on oikea jonka hän antoi..
   
  Viimeksi muokattu: 03.09.2017
 5. svk

  svk Tukijäsen

  Viestejä:
  634
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Milläs nimellä pyörii täällä?
   
 6. Von dutch

  Von dutch

  Viestejä:
  966
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Tämä.
  En tiedä mitään vittumaisempaa tunnetta kuin viestipommitus "joko joko joko" vaikka oletkin sanonut ajan X postitukselle.
  Siksi noudot :cigar2:
   
 7. Saarri6

  Saarri6

  Viestejä:
  26
  Rekisteröitynyt:
  16.08.2017
  Tuollainen Pimppana
   
 8. Haukka81

  Haukka81

  Viestejä:
  239
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Hieman huono maku jäi käyttäjästä superheke.

  Sovittu kaupat näytöstä ja nouto. Peruu kaupat paria tuntia ennen noutoa.

  Ylimääräistä vaivaa vaan aiheuttaa nää hupiostajat.
   
 9. Saarri6

  Saarri6

  Viestejä:
  26
  Rekisteröitynyt:
  16.08.2017
  Juu eli tämän ukon nimi *Snip*, näyttäisi olevan jonkinlausta taustaakin tuossa huijaus bisneksessä. varokaa kuin ruttoa tai ottakaa maila käteen
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 03.09.2017
 10. Rantakemisti

  Rantakemisti Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  2 237
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Muistutetaan taas ettei viestiketjussa ei saa julkaista henkilötietoja, kuten nimeä, osoitetta, sähköpostiosoitetta, puhelinnumeroa tai tilinumeroa!
   
  svk tykkää tästä.
 11. Saarri6

  Saarri6

  Viestejä:
  26
  Rekisteröitynyt:
  16.08.2017
  Foorumeille pitäisi tehdä threadi jossa niin voi tehdä, kyseessä ammattihuijari josta ilmeisesti löytyy yllättävän paljon infoa netistä, kusettanut asuntokaupoissa, elektroniikassa jne. Hänestä pitäisi saada ostajille tietoa
   
 12. Rantakemisti

  Rantakemisti Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  2 237
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ongelma on vain siinä, että foorumin ketjusta muodostuu henkilörekisteri johon kirjatut henkilöt eivät ole suostuneet. Vaikka kyseiset henkilöt olisivat rikkoneet lakia niin se ei oikeuta rikkomaan lakia laittoman henkilörekisterin muodossa.

  Henkilötietolaki 523/1999 - Ajantasainen lainsäädäntö - FINLEX ®

  Pahimmassa tapauksessa se nimi ei edes kuulu huijarille, vaan kyseessä on identiteettivarkaus ja huijari käyttää jonkun paikkakunnalla asuvan nimeä. Esimerkiksi erään ystäväni nimeä käytettiin useammassa huijauksessa ja tämän henkilötiedot sitten kiersivät Suomi24:n ketjuissa sekä muilla foorumeilla. Viimeisenä yllätyksenä huijatut soittelivat uhkauspuheluita ja lopulta asiaa puitiin käräjillä.
   
  SR50La, Temeee, copter ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 13. svk

  svk Tukijäsen

  Viestejä:
  634
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Entäs kauppiaspalautteissa, kuten ton pimppanan tapauksessa on käynnyt?
   
 14. Rantakemisti

  Rantakemisti Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  2 237
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kävin putsaamassa tuon palautteen. Ei käynyt mielessä, että nimeä olisi sinnekin jaettu.

  Tämä henkilötietojen jakaminen rikkoo myös foorumin omia sääntöjä. Joten ei jaeta niitä tässä ketjussa, muissa ketjuissa, profiilissa, kauppiaspalautteessa, chatissa eikä missään muuallakaan tällä foorumilla.
   
  Temeee, copter, Saarri6 ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 15. Saarri6

  Saarri6

  Viestejä:
  26
  Rekisteröitynyt:
  16.08.2017
  Identiteetivarkaus, keksityn nimen käyttäminen, ja tilinumeron ja pankkitieton kautta yhteystietojen kalastelu ovatkin eriäviä asioita. :vihellys:
  Selvä, pysytään foorumin säännöissä, mutta sen verran sanon että kyllä siitä sodan saa aikaiseks jos 300 egeä katoaa ku tuhka tuulee.. Asiasta kukkaruukkuun, Pimppana rikkoi hiljaisuuden ja palasi kuvioihin tänä iltana, lupasi lähettää paketin huomenna. Näillä termeillä lupasin poistaa hänestä kaiken loskan jos näyttis toimiva :tup:
   
  svk tykkää tästä.
 16. mäggäri

  mäggäri BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  838
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  @Saarri6

  Kauan noista sun kaupoista on aikaa?  Mikäli alle 2vko, ehdotan käyttäjälle Saarri6 2vko motivaatiobannia hätäilystä.
   
 17. Saarri6

  Saarri6

  Viestejä:
  26
  Rekisteröitynyt:
  16.08.2017
  29.8 hän sai rahat tililleen jonka jälkeen ei ole vastannut mihinkään, paitsi eilen myöhään illalla. Jos itse olet sellainen sälli jota ei kiinnosta jos 300€ katoaa kuin pieru saharaan niin sitten, mutta muuten saat vetää sukset jalkaan ihan itse.. --> ;)

  ja eiköhän tää ala tuolla postauksella luistaa jo liian off-topic, I'm done here tält osin, bännien aneluille kai on omakin palsta jossain
   
  Viimeksi muokattu: 04.09.2017
 18. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  3 539
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Poliisissa nauretaan sinulle, jos kolmen arkipäivän jälkeen menet tekemään rikosilmoituksen.

  Onhan se huonoa käytöstä myyjältä ja huono kauppakokemus, mutta niin on kyllä näin hätäisesti huijariksi kutsuminen ja nimen julkaisu..
   
 19. Saarri6

  Saarri6

  Viestejä:
  26
  Rekisteröitynyt:
  16.08.2017
  Viiden, itseasiassa, mutta tuskinpa poliiseilla paljon varaa naureskella, tai no mihinkäs muuhun ne siellä aikaa saisi käytetyksi.. Tosiaan herrasta löytyypi niin paljon kokemuksia muilta, ettei huijariksi kutsuminen ollut ollenkaan hätäistä. Enpä ala tilannetta enää selittelemään sen enempää, ellei kortti katoa taas, siihen asti taitaa moderaattori itse päättää mitä haluaa tehdä ja sen voin ottaa vastaan :tup:
   
 20. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  3 539
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Siis varmasti myyjässä on jotain vikaa ja radiohiljaisuus on aina huono merkki - ihan oikein soi hälytyskellot sinunkin päässäsi.

  Voi kuitenkin olla pimppanalla syy tähän kaikkeen ja joku syy viivyttelyyn. Ja jos pakettisi tulee perille, mutta hieman myöhässä, ei hän ole huijari, vaan ainoastaan laiska kauppakumppani. Ymmärrän, että se on ärsyttävää, mutta nyt lynkkaat vähän liian nopeasti. Ja meilläkin posti oli auki vaan ma-pe ennen siirtymistä asiamiesposteihin ja pakettiautomaatteihin. Niitä ei ole välttämättä jossain korvessa. Ei kyllä kiinnosta häntä nyt puolustella, kun selvästi jotain ongelmia on ollut. Lähinnä vaan, että jämäkästi ja kärsivällisesti voi viedä kaupat loppuun, vaikka paketti ei lähde heti seuraavana päivänä.

  Ei suuresti pahalla, mutta ymmärrän sen, että myyjää alkaa ärsyttämään jatkuva viestittely ja painostus. Se on vaan väärin reagoida lopettamalla kokonaan viestittely. Mitä yritän nyt hienovaraisesti sanoa, niin ostajana voisit toimia paremmin olemalla kärsivällisempi ja antamalla myyjälle vähän aikaa korjata virheensä rauhassa, vaikka hän ei ole sitä ansainnut mielestäsi.

  Tässä kyseissä tapauksessa näyttäisi olleen laiska myyjä, ehkä jopa huijari - ja yli-innokas ostaja, joka on polttamassa myyjää roviolla, kun epäilee rahojensa kadonneen. Kumpikaan ei ole hirveän hyvä asia.
   
 21. Saarri6

  Saarri6

  Viestejä:
  26
  Rekisteröitynyt:
  16.08.2017
  Viestiä hänelle laitoin vasta torstaina (rahat sai tiistaina) että mites paketin kanssa, ja uudestaan pe, la ja su yhden viestin päivässä hienovaraisesti. Hänellä oli ilmeisesti vittumainen pomo.. Yritin olla kärsivällinen kyllä mutta kuumotus tosiaan kasvaa kun rahat menee sielä missälie, tästä eteenpäin kyllä joko nouto vaikka hevonkuusesta tai postiennakko niin ei tule mitään epäselvyyksiä.
   
 22. sbasil

  sbasil Tukijäsen

  Viestejä:
  1 273
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  ^Eihän tuo nyt ole liikoja vaadittu myyjäosapuolelta, että laittaa osat myyntiin vasta silloin, kun kerkiää kauppoja hoitamaan. Oma kiire on huono tekosyy. Jos on kiire, niin parempi siirtää myyntitapahtuma kiireettömämmälle ajanjaksolle, tai hoitaa kaupat käteisellä F2F (tai siirtää rahat takas ASAP). Se on sitä elämänhallintaa. :)

  Viestihistoriasta voisi kyllä melkein kuvitella, että kyseisellä jampalla ainakin ko. näyttis on olemassa. 3DMark-ketjuissa ainakin aktiivisesti ilmoitellut SLI-tuloksiaan. Josko tuo sieltä vielä perillekin tulisi. :rolleyes:
   
 23. jeebeli

  jeebeli

  Viestejä:
  50
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Käyttäjä Fonku päätti jättää saapumatta sovitulle paikalle. Tälleen perheellisenä olisi muutakin tekemistä, kuin istua turhanpäiten Alepan parkkipaikalla.
   
 24. mäggäri

  mäggäri BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  838
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sijainnit yms natsaa sen verran kivasti, että @Rantakemisti vois tehdä salapoliisityötä, nyt haiskahtaa rekkaus&bannauspäivämäärien yms puolesta että tapaus "dukki" ja "Fonku" ovat sama hlö. :cigar2:


  Molemmat nimimerkit sattumoisin samalta kylältä jne... ;D Betsaan virtuaaliset 100eur että ovat yksi ja sama hlö.
   
  Von dutch ja Rantakemisti tykkäävät tästä.
 25. Rantakemisti

  Rantakemisti Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  2 237
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kyseessä oli sama henkilö ja oli jo näemmä kerännyt negatiivista palautetta samasta aiheesta kun Dukki.
   
  Temeee, Taneli-, Aaltoliike ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 26. volvo

  volvo

  Viestejä:
  48
  Rekisteröitynyt:
  27.01.2017
  Itte en myy millekään postiennakkovinkujille mitään, niin paljon jääny paketteja hakematta. SE VITUTTAA. Jos ei oo munaa lyödä rahoja tilille heti (varmistaen toki kuka on kyseessä, vaikka pyytämällä ajokortin kopsun) ni saa olla ostamatta.Oikeastaan suurempi helpotus.
   
 27. null

  null

  Viestejä:
  277
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  Pyytää edestakaiset toimituskulut tilille ennenkuin paketti lähtee menemään. Näin ei tule myyjälle tappiota.
   
 28. Von dutch

  Von dutch

  Viestejä:
  966
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Toimituskuluihin tällöin kannattaa sisältää myös aika, pakkauskulut yms. :tup:
   
 29. volvo

  volvo

  Viestejä:
  48
  Rekisteröitynyt:
  27.01.2017
  raha ei korvaa sen perseilyn tuskaa kun paketoitu, lähetetty, tyhjät vastaukset onko paketti haettu, tekstiviesti paluu-ilmoituksesta ja kas kaks-kolme viikkoa menikin sitten jo. Ja muuten, posti ei korvaa mitään paketteja ellei ole särkyvänä lähetetty. ja silloinkin max 70% arvosta. Kokemusta on. Mun puolesta muut myyjät voivat ennakoilla lähetellä mutta kun se niitti tulee ni siihen loppuu.
   
  hsalonen tykkää tästä.
 30. Welmari

  Welmari

  Viestejä:
  383
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Eipä kiinnostaisi paljoa jollekin random-palstalaiselle alkaa ajokortista (ja samalla sotusta) laittaa kuvaa.
   
  SR50La ja jhalmu tykkäävät tästä.
 31. volvo

  volvo

  Viestejä:
  48
  Rekisteröitynyt:
  27.01.2017
  Niin no, jos pelko on väärinkäytöstä niin kannattaa peittää muutama kohta. Pääasia että maksaja tietää kenelle on maksamassa. Jos on joku parempi keino niin saapi käyttää. Jos tavaraa ei maksun jälkeen lähde, niin säästää aikaa ja vaivaa kun ei tarvi poliisilta kysyä tyypin nimeä ja tietoja.esim Prepaid tapauksissa kun ei liittymän omistajan nimeä saa vaikka kuin koittais.
   
 32. Welmari

  Welmari

  Viestejä:
  383
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mitä niillä tiedoilla teet? Poliisihan tapauksen tutkii ja vie eteenpäin.
   
 33. volvo

  volvo

  Viestejä:
  48
  Rekisteröitynyt:
  27.01.2017
  Se on ainakin parille vanhemmalle ihmiselle kenelle oon myyny koneen ollu hyvä juttu kuulemma. Eikä oo mun korttia vielä ainakaa väärinkäytetty. Ja jos näin, ni tiedänpähän kelle oon kuvan lähettäny.Harkintaa voi käyttää.
   
 34. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  3 539
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itse pistän kauppakumppaneille puhelinnumeroni, joka ei käsittääkseni ole salainen ja omissa nimissäni tämän vuosikymmenen. Sähköpostiosoitteen ja oman osoitteen saa myös, vaikka olisin myyjänä.

  Niinkuin @volvo sanoi:
  En kyllä lähettäisi mitään ajokorttia, passia tai henkilökorttia. Joku voi tehdä identiteettivarkauden. En tunne ketään, jolle näin olisi käynyt, mutta lehdestä olen lukenut, että esim. laskulla on tilattu pakettiautomaattiin kallista tavaraa, saapumisilmoitus omaan prepaid-kännykkään ja lasku henkilötietojen omistajalle.
   
  FireExit tykkää tästä.
 35. edup

  edup

  Viestejä:
  627
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jep, ei todellakaan mitään henkkarien kuvien lähetystä. Siinähän se huijari sitten käyttää seuraavissa kaupoissa kuvaa sun henkkareista kun tuolle tielle lähdetään.

  Poliisi saa ne huijarin tiedot kyllä tilinumeron perusteella kaivettua, eli niin kauan kun pitää maksut suomalaisen pankkijärjestelmän piirissä, eikä maksele bitcoineilla tai paypalilla, ei niillä tarkemmilla tiedoilla itse tee yhtään mitään.
   
 36. Rantakemisti

  Rantakemisti Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  2 237
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ihan samoilla linjoilla, laitan aina oman nimen, osoitteen, puhelinnumeron, sähköpostiosoitteen ja joskus myös työmailin jos myyn jotain sellaista joka voi vaatia nopeampaa vastaamista. Ja tämä kaikki vaikka minulla on maistraatin myöntämä turvakielto, mutta jos joku alkaisi vaatimaan kuvia henkkareista tai muuta hämärää niin jäisi kaupat tekemättä.
   
 37. Rozor

  Rozor

  Viestejä:
  953
  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Itse olen muutamaan kertaan myynyt postiennakolla.
  En ole myydessä sitä mainostanut, mutta kysyttäessä olen ollut valmis lähettämään kahdella ehdolla :
  1 myyjä maksaa kustannukset
  2 myyjä maksaa 10-20% ennakkoa riippuen tuotteen hinnasta.
  Torissa kun myy postilla 500€ osaa, niin kyllä siinä ostajaa vähä mietityttää.
  Murossa ja täällä ei ole koskaan kysytty postiennakolla, vaan on luotettu myyjään :tup:
  Tori nyt muutenki on kauppapaikkana täynnä hukattua potentiaalia kun myyjille ei voi antaa palautetta.
   
 38. RaWsHaRk

  RaWsHaRk BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  22
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  itse en mielelläni jakele puhelinnumeroa kun on jo yhdestä häiriköstä kokemusta ja numero ollut sama vuodesta 1995..
   
  jhalmu tykkää tästä.
 39. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  3 539
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Vähissä on häiriköt, vaikka huuto.netissä olen tehnyt yli 200 kauppaa ja täälläkin lähemmäs 20. Ei normaalia ihmistä kiinnosta soitella häirikköpuheluja jollenkin miehelle, ellei koe tulleensa kusetetuksi. Ehkä oli niin, että ostaja ei ollut tyytyväinen kauppaan, mutta kauppa oli sinun mielestäsi (ja kaikkien muidenkin) ok, niin raukka sitten häiriköi, kun ei muutakaan osaa.

  Lisäksi tärkeimpänä se, että ilman numeroasi en voi lähettää pakettiautomaattiin ja se maksaa sinulle ainakin 4 euroa lisää, koska posti on kallis.

  Kyllä osoitteenkin saajat voivat tulla ovelle häiriköimään ja se on juuri se tarkoitus. Voi tulla antamaan suoraa palautetta, jos myymäni tietotekniikka ei toimi.

  --

  Eräältä ostajalta sain vihaisia sähköpostiviestejä (ja ehkä myös tekstareita) myös viikonloppuna, kun rahoja ei näkynyt ja en ollut siten lähettänyt mitään. Tämä oli häiritsevää, mutta ihan hiljaa siellä on oltu, kun kaupat sitten peruttiin kahden arkipäivän jälkeen.
  Kummallekaan ei jäänyt hyvä fiilis, mutta kumpikaan ei häirinnyt toista enää sen jälkeen.
   
 40. sbasil

  sbasil Tukijäsen

  Viestejä:
  1 273
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tälläkö oli kuitenkin onnellinen loppu ja myyjä lopun viimeksi rehellinen? Kannattanee tuo täälläkin mainita, kun useampi viesti ko. käyttäjää kohti melko negatiivista.
   
 41. Saarri6

  Saarri6

  Viestejä:
  26
  Rekisteröitynyt:
  16.08.2017
  Tosiaan kuten kaverin palautteista jo näkyykin, homma saatiin pussiin :tup:
   
 42. mäggäri

  mäggäri BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  838
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No hyvä että 48h kohdalla hätäilit jo maksimit ja haukuit myyjän. Ei vittu taas tätä touhua. :facepalm:
   
  Trumpetti, Taneli-, syvalta ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 43. outonaapuri

  outonaapuri Pro Tukijäsen

  Viestejä:
  865
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mikä 48h? Ite laskeskelin kyllä enemmän, jos noita viestejä oikein luin. (Toki arkipäiviä kolme ? No on sekin enemmän kuin 48h)

  Muokkaus: No jokatapauksessa siis liian hätäinen oli, että ei sillä.
   
  Viimeksi muokattu: 16.09.2017
 44. Saarri6

  Saarri6

  Viestejä:
  26
  Rekisteröitynyt:
  16.08.2017
  Joo kyllä siinä kaksi viikkoa maksusta meni että sain paketin, ainakin itse laittasin paketin heti postiin kun saan rahat mutta tietääpä etten sinulta odota pakettia kahenkaan viikon sisällä sitten jos tilailee, perseestänsä puhujat voi lopettaa kitisemisen :D

  Ja juu, vasta n. viikon päästä täyden hiljaisuuden jälkeen aloin riehumaan jos yhtään lukutaitoisia löytyy sitä selvittämään jos kerta kiinnostaa.. mutta kaveri oli siis kaapattu työasioihin
   
 45. volvo

  volvo

  Viestejä:
  48
  Rekisteröitynyt:
  27.01.2017
  Ehkäpä se on viisainta. Tuo puhelinnumeron vaihto kyllä on mielestäni pakollista, ainakin omissa kaupoissani. Haluan myös ostajan puhelinnumeron jo ihan siksi että saa lähettetyä automaatista, ja jos jotain sähellystä tapahtuu on kiva itse soittaa, puhelimessa nää hommat hoituu kaikkein parhaiten.
   
 46. Rozor

  Rozor

  Viestejä:
  953
  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Vissiin karman laki iski meikään, ku just kehuin että omat postiennakkokaupat on aina onnistunut.
  Tämä siis niin kauan kunnes törmäsin käyttäjään @Jare624.
  Kaupanteko hänen kanssaan vaikutti muutenkin kohtuullisen hankalalta, kun olisi esim pitänyt ajokortista lähettää kuva hänelle ja paketti erikseen vietävä postiin, että ilmeisesti saisi kirjailla tarkastusoikeuden.
  Noh, ennenkö paketti oli edes saapunut määränpäähän hän ilmoitti viestillä että ei aio pakettia noutaa, koska vkl aikana rahat on kummasti kadonneet vaikka pari päivää sitten kauppa sovittiin.
  Itsehän olin paketin laittanut heti seuraavan päivän postiin kun kaupat oli sovittu.
  Hän kuitenkin maksoi postimaksut, mutta onhan se nyt turhauttavaa lähettää paketti toiselle puolelle suomea kääntymään.

  Muutenki voisi koko kauppa-alueelle, myös ostetaan puolelle, laittaa 30pv karenssin jos se yhtään näitä trolleja hillitsisi.
   
  SR50La, Datsyuk13, zZzz ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 47. Von dutch

  Von dutch

  Viestejä:
  966
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Olisit nyt numeron guugeloinut mikä on ilmoituksessa. Matkapuhelinfoorumilla, että hopeisessaomenassa bannattu. Kumma juttu :btooth:
   
 48. P0rtier

  P0rtier Team H2O

  Viestejä:
  351
  Rekisteröitynyt:
  09.01.2017
  Mielestäni kannattaa postiennakolla kaupatessa vaatia X% kauppasummasta ennen paketin laittoa. Pelkät postikulut nyt pystyy jättämään tuollain hakematta, mutta jos siitä tuotteesta jotain etukäteen maksaa niin karsii kyllä kummasti tuollaista vatulointia.

  Ja eipähän harmita itseäkään sitten niin paljoa jos sen päättääkin jättää lunastamatta, olethan saanut silloin "ilmaista rahaa" etukäteen.
   
  Rozor tykkää tästä.
 49. Rozor

  Rozor

  Viestejä:
  953
  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  En itse ainakaan pikaisella googlettelulla löytänyt mitään muuta kuin, että sama numero ollu käytössä vuodesta 2014.

  Hän maksoi 35€ ennakkoon, et jää tuosta meikälle varmaan 20€ kun ilmeisesti pitää maksaa 5€ et saa paketin postista takaisin.
  Ilmeisesti joku on valmis maksamaan 50€ että naapuri ei saa 100€.
   
 50. DrCane

  DrCane

  Viestejä:
  15
  Rekisteröitynyt:
  16.09.2017
  Nyt täytyy avautua. Kantapään kautta tullut opittua, että ehdottomasti surkein kauppapaikka on Tori (ainakin rehelliselle ostajalle). Jonkin aikaa kohtuuhintaista/speksistä puhelinta skoutannut, saldona yksi esitutkinta ja ilmeisesti yksi väistetty tapaus.

  Kyseisen paikan tuotteet (ainakin puhelimien osalta) voi jakaa ryhmiin: kalliit, rikkinäiset, rikkinäiset & kalliit, menee heti tai vedätykset. Josta päästäänkin mahdollisen vedätyksen yleisiin piirteisiin:
  * Myyjä ole rekisteröitynyt tai on ollut rekisteröityneenä hyvin vähän aikaa. Toki poikkeuksiakin on.
  * Myyjä ei ole tunnistautunut ja/tai pisteet ovat vähäiset. Tunnistautumisella ei itseasiassa ole merkitystä, kiinni jää tarvittaessa muutenkin ja pistemäärää saa kasvatettua nappikaupalla (myymällä jotain euron-parin skeidaa).
  * Kuvia ei ole, niitä ei saa pyytämällä, ne on tuhnuisia tai ne on kopioitu muualta.
  * Tuote roikkuu myynnissä pidemmän aikaa, vaikka sen luulisi menevän jonkin ominaisuuden perusteella nopeastikin. Löytöjä on siis aikuisten oikeasti hyvin harvoin.
  * Myynti-ilmoitus ei häviä senkään jälkeen kun kaupoista on jo sovittu, koska rahaa halutaan myös muilta. Rehellisissä kaupoissa myyjä on vain laiska.
  * Myyntipaikan keskitasoa alempi hinta.
  * Tavaraa yritetään myydä parempikuntoisena kun se on.
  * Joku hommassa haiskahtaa. Jos joku tuntuu olevan vinossa, et todennäköisesti ole väärässä. Ostaja saa esimerkiksi toiselle vedätettävälle tarkoitetun mailin "Joko maksoit?", vaikka et ole vielä edes saanut tilitietoja.
  * Sähköpostiosoite, tilinumero, käyttäjänimi tai puhelinnumero on huono, muttei mahdoton tapa tunnistaa vedättäjä. Kaikkia edellä mainittuja on enemmän tai vähemmän helppo hankkia lisää, nimen voi feikata mutta laiskat varioi.

  Näihin kuviin, näihin tunnelmiin.

  /avautuminen
   
  Viimeksi muokattu: 20.09.2017