1. Kauppa-alueen säännöt, ohjeet ja tiedotteet (LUE ENSIN!)

Tärkeä Epärehelliset kaupankävijät ja huonot kauppakokemukset

Viestiketju alueella 'Kauppa-alueen tiedotteet ja keskustelu' , aloittaja Ylläpito, 14.11.2016.

 1. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  2 351
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Eikös se riipu, onko pankille antanut luvan ko toimintaan?
   
 2. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  2 351
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Mikä on perustelu tälle?
   
 3. rapukala

  rapukala Official Ässrock advocate R♿T #46 Team Luumu

  Viestejä:
  451
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Vaikka nykyinen tietosuojalaki ehkä mahdollistaisikin tilinumeron laillisen julkaisun niin lienee aika turhaa ruveta sitä noudattamaan kun kuukauden kuluttua voimaan tuleva EU:n kattava tietosuojalaki sanoo näin :''Henkilötieto = Kaikki tunnistettuun tai tunnistettavissa olevaan luonnolliseen henkilöön liittyvät tiedot'' :rolleyes:

  ''
  Henkilötieto (personal data)

  Tietosuoja-asetus ei yksityiskohtaisesti määrittele, mikä on henkilötietoa, vaan asetuksen mukaan kaikki henkilöä yksilöivä tieto on henkilötietoa. Henkilötietoja ovat näin ollen esimerkiksi nimi, kotiosoite, valokuva, sähköpostiosoite, sosiaalisen median päivitykset, tilaukset ja ostokset, pankkitiedot, käyttäjätunnus ja salasana, maksukorttinumero sekä IP-osoite.
  ''

  ''Sampsalla on tummat hiukset...'' Ja häkki heilahtaakin jo:tup:
   
 4. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  2 705
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Onkohan tämä ketju nyt hyvä paikka tällaiselle keskustelulle? Henkilötietolain vaikutuksista voinee keskustella siihen pyhitetyssä ketjussa:
  Tässä on ketjussa on käsittääkseni tarkoitus keskustella epäonnistuneista kaupoista foorumin sisällä eikä yleisesti kaupankäynnin kommelluksista.
  Tällä hetkellä ketju ei oikein palvele tarkoitustaan, sillä keskustelu rönsyilee vähän joko puolelle. Yleisesti nettikaupankäynnistä ongelmineen voi keskustella Netin kauppapaikat(Tori, huuto, ebay, ...) -ketjussa.
   
  hsalonen tykkää tästä.
 5. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  2 351
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Elikkä siis tulevaisuudessa on täysin kiellettyä tässä threadissa keskustella käyttäjätunnuksen suorittamasta huijauksesta tai edes linkata ko ketjuun.

  Entä, jos tilinumerosta lasketaan jonkun scriptin avulla hashi, joka ei mene takaisinpäin. Tama hashi sitten esim "huijarit" threadiin josta voi etsiä hakutoiminnolla, kun saa maksua varten tilinumeron. Jos tilinumeroa ei syötetä foorumille missään vaiheessa (vaan hashi lasketaan käyttäjän koneella), niin foorumille ei tule edes potentiaalista henkilön tietojenkäsittelyä. Käsitellään vain numerosarjoja, jotka saadaan tietyllä algoritmilla yksisuuntaisesti tilinumerosta.
   
  Kanajorma tykkää tästä.
 6. outonaapuri

  outonaapuri Pro Tukijäsen

  Viestejä:
  1 195
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No nyt kuulostaa helpolta ja hyödylliseltä
   
 7. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  2 351
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Kyllä se on melko helppoa ja hyödyllistä, jos kauppapaikalla on esim huijarit threadin ekassa postauksessa linkki siihen laskuriin.

  Jos tuo kuva tuossa ikonissasi ei ole omasi, niin oletko kysynyt muuten kuvan henkilöltä luvan hänen naamansa käyttöön tuollatavoin?
   
 8. outonaapuri

  outonaapuri Pro Tukijäsen

  Viestejä:
  1 195
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mikä on "ikoni" ja miten se liittyy tähän keskusteluun?

  Lähinnä tuumisin, että tuollaista systeemiä tulisi ennen kauppoja käyttämään ehkä alle 10% täällä kauppaa tekevistä ja pelkällä googlellakin löytyisi jo 50% niistäkin tilinumeroista. Tuolta löytyy myöa foorumeita minne noita tietoja voi surutta työntää ylläpidon asiasta kiinnostumatta, jolloin ne tulevat googlella hakijalle esiin. Joten oikein näe järkeä alkaa kikkailemaan tuollaisen systeemi kanssa foorumilla jossa on tietojen jakaminen linjattu kielletyksi ja perusteltu se.
   
 9. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  2 351
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Tarkoitan tuota terroristin lärvin kuvaa, tiedät kyllä.

  Mitä helpommaksi huijaaminen tehdään tuollaisilla typerillä kielloilla, sitä enemmän huijareita pesiintyy paikalle.
  Mitä tulee rekistereihin, niin ne pitää olla listattu ja niiden käyttöä mietitty entistä enemmän, mutta käsittääkseni jos on syy, niin erilaisia rekisteri virityklsiä saa olla. Niiden käytölle vain voi olla rajoituksia..

  Jos rekisteröinti ei ole muuttunut jotenkin radikaalisti, niin uuden käyttäjätunnuksen teko ei ole huijarille ongelma. Ja jos aikaa huijailla, niin käyttäjätunnuksia voi tehdä muutaman jo etukäteen. Pankkitilin uusiminen taas vaatiikin jo lisää nypläystä. Ja mitäköhän pankkikin tuumaa, jos yrittää sätää uuden tilin muutamia kertoja kuussa tai useammin..
   
 10. spede

  spede

  Viestejä:
  1 427
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Ainut järkevä keino kitkeä huijausta on vahvan tunnistautumisen (eli pankkitunnusten) kautta joku vihreä lätkä avatariin, missä lukee "tämä kaveri on tunnistautunut". Toki vaatii palstan ylläpidolta urheilua koodauksen ja rekisterin pitämisen muodossa. Koska vahvan tunnistautumisen käyttäminen maksaa sivustolle, niin tässä voisi vielä olla joku kympin maksu. Kaikki hyötyvät ja sen jälkeen niiden tunnistautumista kaihtavien kaiffareiden myynti-ilmoitukset voi suoraan laittaa ignoreen. Joo, voisi edelleen huijata sen yhden kerran, mutta tällöin myyjästä olisi kuitenkin tietoa tallessa ainakin sen HETU:n verran.

  Moista systeemiä odotellessa kannattaa nyt ainakin ne isommat kaupat jättää väliin, jos myyjä on uusi tai ei ole millään tavalla ollut aktiivinen palstalla (ei postauksia). Tuolla nyt varmaan välttää 99% skenaarioista.
   
 11. rapukala

  rapukala Official Ässrock advocate R♿T #46 Team Luumu

  Viestejä:
  451
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kyllähän nämä monet sankarit ihan omilla pankkitunnuksilla täällä häärää joten ei paljon tunnistautuminen muuta sitä asiaa:vihellys: Jos haluaa kyseisenlaisia ominaisuuksia niin voi siirtyä vaikka huuto.net yms palveluihin. Hyvin tämä on pelannut täällä kun jättää edellä mainitsemasi tapaukset rauhaan.
   
 12. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  5 183
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Lievästi OT, mutta tilinumero on yksilöivä tieto, niinkuin @copter sanoi, ja voin jo nyt pistää Googlelle viestiä, että poistakaa mun tilinumero hauista. Nimenkin ehkä saa sieltä pois yhtä helposti.

  Lisäksi olen niin vanha, että muistan ajan, jolloin tilinumerolla ja henkilötodistuksella sai rahaa pankista. Siksi en julkaise kenenkään tilinumeroa ja ei teidänkään pitäisi. Ei kenenkään huijarin tilillä ole rahaa, mutta sitten tulee se ensimmäinen tapaus, jossa ostaja on maksellut keskiviikkona ja riehuu täällä lauantaina tilinumeron kanssa, kun ei ollut postissa noudettavissa 3 päivän sisällä.
   
 13. outonaapuri

  outonaapuri Pro Tukijäsen

  Viestejä:
  1 195
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Niin, aika monilla täällä on erilaisia naamoja avatareina ja käsittääkseni tätä ei ole kielletty, ellei suoranaisesti esiinny kyseisenä henkilönä. Mikäli näin ei ole, modet varmaan kertoo ja vaihdan ton pois.

  Niin, minä en ole kenenkään numeroita tai nimiä ollut levittelemässä koska en ole joutunut huijareiden kanssa kauppaa tekemään.

  Periaatteessa esimerkiksi nimen julkaisua vastaan minulla ei olisi henkilökohtaisesti mitään vastaan, mikäli kyseessä olisi selkeä ja todettu huijari. Ongelma on vaan juurikin siinä, mihin hsalonenkin viittaa, että hätäisimmät voisi olla niiden kanssa aikaisessa liikenteessä. Ja kun säädöksetkin on tehty tollasten pito kieltämään niin en oikein näe järkeväksi yhden foorumin alkaa noita kiertäviä systeemejä tekemään, siinä on aika iso miinaan ajamisenkin riski.

  Griffin tai joku muu voi varmasti täysin vapaasti lyödä pystyyn kauppapaikan joka vaatii tunnistautumiset ja vaikka rahat palvelun kautta mallilla toimivan systeemin (rahat pysyy palvelussa kunnes toimitettu, vähän kuin paypal) jos kokee sellaiselle olevan tarvetta. Itse voin luvata tulla palvelua kokeilemaan ja käyttämäänkin :tup:
   
 14. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  5 183
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nimen saa ja melkein pitäisikin laittaa (sääntöjen puitteessa). Kuinka vaikeaa se on nyt kirjoittaa se rekisteriseloste, joka mahdollistaisi tämän? Tosin GDPR rikkoo tämän kuitenkin.

  Muilla foorumeilla, esim. Hopeinen Omena tämä onnistuu.

  edit: ja sori, tuli keskustelua täällä, mutta en halua ihmisten luulevan, että komppaan huijareita. Nimi julki vaan (sääntöjen salliessa), mutta tilinumero on semmoinen henkilökohtainen asia, kuin henkilötunnus, että ei saa julkaista.
   
 15. outonaapuri

  outonaapuri Pro Tukijäsen

  Viestejä:
  1 195
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No siinä tapauksessa ehdottomasti pitäisi, modethan noita sitten voisi napsia pois epäselvissä tapauksissa ja hätäisimmät.

  Mites tuo rapukalan mainitsema tuleva muutos asiaan, siitä ymmärsin että nimikin riittäisi? En ole asiantuntija näissä enkä juuri edes perehtynytkään joten selvennystä kaipaisin.
   
 16. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  2 351
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Niin.. Sillä tilinumerolla et saanut siis mitään, silloinkaan, niinkuin et nytkään. En ole itse onnistunut tilinumeroa näkemään juurikaan ongelmana. Henkilötunnusta sensijaan en ole antanut esim kun soittivat kerran pankista, koska ei siitä soittajasta voinut olla täysin varma.
   
 17. Rantakemisti

  Rantakemisti Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  2 464
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Foorumin perustamisen yhteydessä on päätetty ettei tähän ketjuun saa jakaa mitään henkilötietoja ja todennäköisesti suurimpana syynä on nuo @hsalonen mainitsemat hätähousut. Siihen liittyy aika paljon ylimääräistä työtä, että moderaattorien pitäisi jatkuvasti arvioida onko jonkun nimi julkaistu ihan syystä vai ei. Tämän lisäksi henkilötietolaissa seisoo seuraavaa:

  3 luku
  Arkaluonteiset tiedot ja henkilötunnus

  11 §
  Arkaluonteisten tietojen käsittelykielto

  Arkaluonteisten henkilötietojen käsittely on kielletty. Arkaluonteisina tietoina pidetään henkilötietoja, jotka kuvaavat tai on tarkoitettu kuvaamaan:

  1) rotua tai etnistä alkuperää;
  2) henkilön yhteiskunnallista, poliittista tai uskonnollista vakaumusta tai ammattiliittoon kuulumista;

  3) rikollista tekoa, rangaistusta tai muuta rikoksen seuraamusta;
  4) henkilön terveydentilaa, sairautta tai vammaisuutta taikka häneen kohdistettuja hoitotoimenpiteitä tai niihin verrattavia toimia;
  5) henkilön seksuaalista suuntautumista tai käyttäytymistä; taikka
  6) henkilön sosiaalihuollon tarvetta tai hänen saamiaan sosiaalihuollon palveluja, tukitoimia ja muita sosiaalihuollon etuuksia.


  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]

  @Sampsa haluatko tarkemmin avata ketjun sääntöjen syitä tai näetkö tarvetta sääntömuutoksille?
   
 18. aint2bright

  aint2bright Tukijäsen Team SER

  Viestejä:
  166
  Rekisteröitynyt:
  24.06.2017
  Suomen oikeusjärjestelmä oli taas vauhdissa, täälläkin riehunut Lahden sankari sai tuomion :tup: 123 syytekohtaa (122 petosta ja 1 varkaus) ja lopputulos 4kk vankeutta jonka suorittaa ehdollisena... :kippis:
   
  torpedoija, MrSirManSir, Hanku ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 19. Veetiboy

  Veetiboy

  Viestejä:
  66
  Rekisteröitynyt:
  25.08.2017
  Ja jatkaa varmaan touhujaan kuten ennekin:rage:
   
  rane58 tykkää tästä.
 20. Hanku

  Hanku

  Viestejä:
  123
  Rekisteröitynyt:
  16.01.2017
  Tuliko kellekään muulle kirje Päijät-Hämeen Käräjäoikeudelta?
   
 21. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  5 183
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tietenkin rahat menevät ulosottoon. Sitten on luottotiedot pilalla. Ne ovat ulosotossa pari vuotta, ja sitten pitää velkojan muistaa uusia se velka. Itsehän uusisin maailman tappiin, vaikka kyse olisi kuinka pienestä summasta.

  En itse pistäisi ollenkaan vankilaa satunnaiselle huijarille, mutta 123 huijausta on kyllä semmoinen veijari, että pieni putkareissu voisi olla paikallaan.
   
  Hanku ja rane58 tykkäävät tästä.
 22. Kizmo

  Kizmo

  Viestejä:
  525
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  99,99 % varmasti ko. tyypillä on jo ulosotossa niin paljon rahaa ettei millään ole enää mitään väliä. Itsekin olen asianomistajana tuossa, tuskimpa vain ikinä rahojani näen mutta muistan kyllä uusia velan varmasti, ihan kiusallani.
   
  Hanku, jeppe82, rane58 ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 23. rane58

  rane58

  Viestejä:
  522
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Rikollisten suojelu ja hyysäys on yhteiskunnan erikoisessa suojelussa..... :facepalm:
   
  Veetiboy tykkää tästä.
 24. edup

  edup

  Viestejä:
  1 052
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Se on mahdotonta. Katso Henkilötietolaki 2. Luku 8 §

  Et saa tuollaisia tietoja käytännössä käsitellä ilman asianomaisen siihen erikseen antamaa suostumusta. Moneltako huijarilta tai huijariksi syytetyltä luulet tuollaisen suostumuksen saavan?

  Hopeinen Omena ynnä muut foorumit siis satavarmasti rikkovat henkilötietolakia tuolla toiminnallaan.
   
 25. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  2 351
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Ilmoitetaan käytännöstä rekisteröitymisvaiheessa. Rekisteröitymistä siis ei voi suorittaa antamatta tuota lupaa.
  Eli luvan saa tai huijari ei rekisteröidy foorumille.
   
 26. Taneli-

  Taneli- ☤ Virallinen ⚔ testaaja ☣ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 638
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nuo eivät vain ole oikein sitovia sopimuksia. Esim. tämä tuskin menisi lävitse kovin monessa oikeudessa...
   
 27. No Ctrl

  No Ctrl

  Viestejä:
  10
  Rekisteröitynyt:
  20.12.2016
  Ei ne tietenkään ole juridisesti päteviä, forumin sääntöjen rikkomisesta voi vain antaa forumilta kenkää. Rikoksista kuten petoksesta antaa tuomion käräjäoikeus.

  Luin tämän threadin alusta loppuun ja synkintä oli se, että pitkäaikainen käyttäjä (jo edelliseltä forumilta tuttu nimimerkki) voi täällä ilman seuraamuksia valehdella ja sen jälkeen vielä ylimielisesti vittuilla.
   
  Veetiboy tykkää tästä.
 28. Apukuski

  Apukuski

  Viestejä:
  397
  Rekisteröitynyt:
  19.07.2017
  kirjejaba nimimerkki otti yhteyttä ilmoitukseeni ja jatkettiin YV:llä. Hän ehdotti vaihtoa ja suostuin hänen ehdotukseen.
  Seuraavana päivänä ei kaverista kuulu ja illalla ilmoittaa että "sain paremman tarjouksen".

  Ihme pelleilyä tällainen että itse ottaa yhteyttä, ehdottaa kauppaa jonka hyväksyn. Sen jälkeen aktiivisesti näkyy foorumilla tarjoavan jo minulle tarjottuja tavararoita, joista kaupat sovittu.

  Ei voi suositella kenellekkään.
   
  Hanku tykkää tästä.
 29. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  5 183
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tätä tarkemmin katsottuani, huomasi varmaan vaan tehneensä huonon diilin ja hoiti asian huonosti. Varsinkin, kun 2700X:iä sai halvalla Gigantista/Powerista, niin sai varmaan sellaisen.

  Huonot tavat, mutta tuskin on huijarista kysymys.
   
 30. Apukuski

  Apukuski

  Viestejä:
  397
  Rekisteröitynyt:
  19.07.2017
  Mistäköhän sanan huijari sinä tähän keskusteluun vedit? Sinun koko kommentissa ei tällä kertaa ole oikein mitään lisäarvoa minun kirjoitukseeni :)

  edit: koska siis erittäin huonot kauppatavat oli kyseessä. Ei rikollinen toiminta.
   
  Viimeksi muokattu: 29.04.2018
 31. JMM84

  JMM84

  Viestejä:
  29
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  knaitek case saatu päätökseen, vuosi meni riidellessä kyseisen firman kanssa(mm. euroopan kuluttajakeskus mukana). Ei voi kyseistä kauppaa suositella kenellekkään!
   
 32. Shikanjyo

  Shikanjyo #low&slow

  Viestejä:
  533
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Pysy siellä omassa treadissa, tässä keskustellaan tämän foorumin kauppiaista ja ostajista.
   
  Nakkilan Nalle, Taneli- ja jeppe82 tykkäävät tästä.
 33. Xanthe_

  Xanthe_

  Viestejä:
  139
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Itsellähäni on menossa ulosottoon mutta itselläni on oma tarina 40-70kilon eurolle ja en kuitenkaan huijaamaan lähtisi ketään. Oli ja on yhä tarkoitus maksaa kaikki kuten pystyn. Mitäpähän annoin laskujen kasaantua ja en maksanut kun jouduin taipumaan sairaustapaukseen ulkomailla olevan tyttöystävän siskon takia (sen lisäksi kun pidän pystyssä kokonaista perhettä jolla ei ole tällä hetkellä enään omia tuloja) pariksi kuukaudeksi ja kerkesi mennä perintään 2kk (josta en ollut niin tietoinen ja olin 2kk kuluessa juuri valmiina maksamassa mutta kerkesivät laittaa perintään just kun olin yrittämässä maksaa erääntyneen lasku(t)) jolloin loppui maksukyky kun en voinut mennä suunnitelmani mukaan maksaa yksi kerrallaan. Lindorff firma on ###### ja kiitos siitä että jouduin nyt käräjäoikeuteen sen takia (halusi 100-300€ per firma /kk ja ei minun palkoillani). Annoin sit muitten valua käräjäoikeuteen kun ulosotto oli henkilökohtaisesti ainut tie yhdistää kaikki.

  Tämän siitä saa kun auttaa muita heikolla suunnitelmalla ja sitten itse masentuu ja ei jaksa aukaista kirjeitä tarpeeksi ajoissa kun ei minua auteta tarpeeksi ihan vain kun en ollut 24 vuotias (3kk myöhemmin olin) niin myönnetty lainaa pankista. Se on kun osuu väärään kohtaan lisä-hätätapaus elämässä.  Sanotaan kunnia maininta American Expressille joka sinnitteli pisimpään että maksaisin koska en aikaisemmin ollut ees jättänyt maksamatta 1600€ maksua. Nyt en vain kyennyt. Pahoittelen kaikille firmoille semi anonyymisesti.  Ymmärrän fiiliksen ja en hyväksy huijaamista/ryöstämistä/hyväksikäyttämistä vaikka olisi mikä tilanne. Itseltänihän on huijattu 500€ verran suurin summa kerralla ja en voi tehdä asialle mitään. Loput on näitä suomen 118 huijareita joihin menin lankaan harmillisesti ja typerästi. Siitä ei voi mitään muuta kuin oppia.

  Olen töissä kyllä.


  Että etukäteen ilmoitan itseni tänne perus katsauksella vapaaehtoisesti ennen kuin joku hyperaktiivinen alkaa mussuttaa minusta seuraavien vuosien aikana kun selvittää tietoni kuinka huono ihminen olen ollut tietojen perustella mitkä hän löytää/tarkistaa (luottotiedot) jos olen myyjänä/ollut myyjänä jonkun ihmeen takia.
   
 34. Hessu

  Hessu Tukijäsen

  Viestejä:
  3 020
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Uskallan kyllä väittää, että kukaan ei ala tuollaisia tonkimaan kenestäkään, ennen kuin jonkin sortin ongelma syntyy. Hoidat vaat vaat kauppasi sovitusti ja vikkelään niin ei mitään ongelmia asioiden kanssa. Kuten jo aiemmin tässä ketjussakin totesin, tulee kauppiaan ja ostajan molempien tietää se, että ei lupailla tyhjiä vaan toimitaan niiden lupausten mukaisesti ja informoidaan kauppakumppania, mikäli jotain esteitä tulee.
   
 35. Xanthe_

  Xanthe_

  Viestejä:
  139
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Jep ja eilinen tavara jonka myin täällä on pakettiautomaatissa luvatusti. Mutta oon kohdannut sen verran omalaatuisia ihmisiä että halusin tuoda ilmi nyt kun eksyin ketjuun tai jos joku on arkaillut jos tutkinut etukäteen oikealla nimelläni. Oli asiaa maksamattomuudesta ja ulosotosta. Henkilöhtaisesti en ymmärrä niitä jotka heittää ns. pyyhkeen kehään pienestä että elämä pilalla ja kääntyy leveälle tielle pilaten loputkin mahdollisuudet kuten amerikassa suurin osa heti tekee jos joku katastrofi. Halusin jos joku miettii tätä että asiat voi tehdä toistekkin vaikka matka olisikin hyvin pitkä että se kannattaa kyllä. Myös jopa itsemurha johon eräs omalla luokallani ammattikoulussa päätyi sen jälkeen kun rahaa otti mistä sai. Ei niin.
   
 36. Juhalius

  Juhalius

  Viestejä:
  451
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Mitäs tekisitte tässä tilanteessa?

  Myin pari poweria noin 3 viikkoa sitten ja lähdin itse ulkomaille, delegoin niiden lähetyksen mitä ei ole tapahtunut sillä aikaa kun olin poissa. Viime viikon johonkin asti pääsin tänne iotechiin kirjautuun ihan nätisti mutta sitten meni 30d umpeen ja en saanut 2fa:ta mailista ennen kuin eilen sunnuntaina.

  Eilen kun tänne kirjauduin niin täältä toki löytyi powerista kysymys, kerroin olleeni ulkomailla ja että palaisin asiaan eilen illalla. En tätä tehnyt koska kotiin pääseminen venyi aamuyölle.

  Tänään heräsin siihen kun puhelin soi ja joku helium huutaa että "VITUN MULKKU! MISSÄ MUN POWERIT ON!"... Tälläiseen herätykseen vaan valitettavasti loppuu mun "asiakaspaveluinto", koitin kyllä ainakin puolikiltisti pariinkin otteeseen kertoa mikä on tilanne ja että saisin asian selvitettyä noin 5 minuutissa.

  Mut tämä ei nyt kelpaa, ostaja ei halua tuotteita eikä rahojaan takaisin, kuulemma nyt ensin poliisi selvittää onko powerit olemassa... ...siis ihan oikeasti joku luulee että suomen poliisilla on milliäkään intressejä lähteä selvittämään oliko joku kauppa nyt "pikavippi" vai ei.

  Eli mitäs tekisitte? Lähettäisittekö tuotteet tuolle ostajalle nyt vaikkei niitä halua? Tilinumeroa ei anna rahojen palautukseen ja vähän veikkaan et lähettää poweritkin takaisin.

  ... Joo pitkälti tää on "mun" oma vika mutta silti ei oikeasti kiinnostaisi säilyttää kenenkään powereita hyllyssä pahimmillaan useita kuukausia. Eli niin kauan kun joku poliisilta viitsii soittaa minulle ja sen jälkeen esittää tämän saman kysymyksen ostajalle (rahat vai tuote?)... Jos siis tuossa kohtaa sit päättääkin että ne powerit ois yhä kivat.
   
  Viimeksi muokattu: 15.05.2018
 37. Hessu

  Hessu Tukijäsen

  Viestejä:
  3 020
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Tuossa tilanteessa sanoisin vain, että mikäli ei kumpikaan kelpaa (powerit tai rahojenpalautus) niin siinäkös tekee ilmoitusta sun muuta. Laita vielä viestillä asia kertaalleen ja pahoittelet tilannetta. Siinä vaiheessa kun setäsininen soittelee niin kerrot tilanteen ja sanot, että et voi oikein mitään tehdä.
   
 38. Taneli-

  Taneli- ☤ Virallinen ⚔ testaaja ☣ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 638
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Musta mustalla on hieman vaikea lukea mutta itse tekisin seuraavasti:
  Lähettäisin virtalähteet ostajalle ja pitäisin kuitin (eli toimisin kuten alunperin sovittu). Jos poliisi jossain vaiheessa kysyy asiaa voisin näyttää kuittia jolloin kävisi ilmi että paketti on lähetty => vika olisi siis postissa eikä kummassakaan (ostajassa eikä myyjässä). Tietysti jos posti tuo sinulle myöhemmin saman tuotteen takaisin (eli vastaanottaja ei sitä lunasta), vika ei ole sinussa. Eli jos ostaja ei uudestaan ota yhteyttä / vastaa viestiisi kun kysyt mitäs tehdään ja kerrot paljonko maksaisi lähettää paketti uudestaan olet tehnyt oman osuutesi.

  Toinen vaihtoehto on vaan sitten todeta postissa että: "nämä virtalähteet eivät ole enää minun, olen niistä maksun saanut ja lähettänyt ostajalle jonka nimi näkyy paketissa. En siis ota näitä vastaan enää koska eivät ole minun omaisuuttani. Varmaan jokin virhe tapahtunut, lähettäkää takaisin ei koske minua..."

  Koska onhan se hieman outoa jos ostaja kieltäytyy ottamasta rahaa tai tuotetta vastaan. Ei vika silloin ainakaan myyjässä ole. Toki ostajalle varmasti ikävää mikäli myyjä lähtenyt maasta pois eikä tuotetta kuulu mutta kun asia on selitetty vika on itsessä jos ei ota rahaa tai tuotetta vastaan.

  Tämä siis oma mielipiteeni.

  Edit: se että ET lähettäisi virtalähteitä vaikka olisit saanut maksun ei minusta ole hyvä vaihtoehto. Koska pahimmillaan ostaja voi väittää että olet maksun saanut mutta et lähettänyt mitään tuotetta => olet huijannut kaupassa. Tietysti pahimmillaan hän itse väittää ettei ole koskaan soittanut sinulle tai ainakaan sanonut ettei halua tuotetta eikä rahoja takaisin.
   
  Viimeksi muokattu: 15.05.2018
 39. Juhalius

  Juhalius

  Viestejä:
  451
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Näin olen tehnytkin. Pari kertaa tekstarilla ja iotechin kautta sama.

  Kuten sanoin tuolle ostajallekin niin ei vaan kiinnostaisi säilöä sen powereita nyt muutamaa kuukautta, kesä ja kesälomat joten hienosti todnäk menee syksyyn ennen kuin soittelevat. Tämänkin väänsin rautalangasta että ei se poliisi tänne tule mitään katsomaan ja ainoa mitä tästä operaatiosta seuraa on nyt se että poliisi esittää tämän saman kysymyksen sinulle pahimmillaan kuukausien kuluttua (tuote vai rahat? kysymyksen siis)... Mut joo, mä pistän ne kaappiin ja jään odotteleen poliisioperaatioo :)
   
 40. Hessu

  Hessu Tukijäsen

  Viestejä:
  3 020
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Antaahan kaverin nyt vaan selvittää päätään hetken aikaa. Voisit ehkä tägätä tännekin keskustelua varten. Samalla moderointi voisi hieman ehkä oikoa asiaa.
   
 41. Janetski

  Janetski

  Viestejä:
  688
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Ei kai väärin olisi jos tämä hermonsa menettäneen ostajankin tähän ketjuun liittäisi? :think: Tietäisi muutkin sitten jatkossa, että jos vastaavia hasardeja sattuu niin kauppakumppanilla saattaa mennä periaate kaiken muun edelle?
   
 42. spede

  spede

  Viestejä:
  1 427
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Henkilökohtaisesti pyrkisin palauttamaan rahat ja hyvittämään koitunutta harmia jollain tapaa. Toki vaikea toteuttaa, jos ostaja käy kuumempana kuin prossu kesken prime95 ajon.

  Kyllähän ostajalla on ihan aihe olla vittuuntunut, jos miltei kuukauden pituiseksi venyy toimitus, mutta tuollaiset hv-soitot aamutuimaan silti asiattomia luonnollisesti.
   
  PäteväKatainen tykkää tästä.
 43. Juhalius

  Juhalius

  Viestejä:
  451
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Moderoinnin ei tarvitse oikoa yhtään mitään, asia kun on pilkulleen juurikin noin miten sen kirjoitin ja sen saa ihan vapaasti modet tarkastaa :)...

  En linkitä ostajaa ihan siksi koska en tullut nyt jättään hänestä huonoa palautetta vaan kysymään miten muut hoitaisi tämän asian.

  Nyt ne powerit rupes maistuun ostajalle taas kun tarpeeksi monta kertaa kysyi, eli lähettelen ne tänään.
   
 44. Hessu

  Hessu Tukijäsen

  Viestejä:
  3 020
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Tarkoitin, että modet voisivat ihan suoraan ostajallekin koittaa puhua järkeä. Kuten jo spede mainitsikin niin tokihan tuosta kannattaa jonkunlainen korvaus maksaa lisäksi.
   
 45. outonaapuri

  outonaapuri Pro Tukijäsen

  Viestejä:
  1 195
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Heitä 10e seteli pakettiin powereiden väliin, näin ite tekisin. Koska on tuo tosiaan ryssimiseksi mennyt jos yli 1kk kestänyt lähetellä oli syy mikä tahansa.
   
 46. Azzeri69

  Azzeri69

  Viestejä:
  32
  Rekisteröitynyt:
  20.09.2017
  Jollakin kokemusta tämmöisesta kaverista kun Dimze täällä TechBBS:ssä. Ostin häneltä viikkositten näytön ja ei ole paljon kyseistä jätkää täällä tai missään muuallakaan näkynyt. XL2411 BenQ näytön ostin häneltä... Xxxx halusi nimeksi tilisriitoon.. En tietenkään tajunnut niemä edes googlailla ennekuin siirsin rahat kun katsoin et onnistuneita kaupankäyntejä foorumilta kuitenkin löytyy. Googlesta löytyy vanha muron ketju missä kyseinen nimi liitettynä johkin paskaan.

  Edit: ei hlötietoja tänne
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 15.05.2018
 47. Arska

  Arska

  Viestejä:
  133
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Samalta jampalla ostin huutiksen kautta 8700k:n kuun vaihteessa. Väitti viime viikolla lähettäneensä, mutta eipä ole näkynyt ja puhelimeen ei uskalla enää vastata. Annoin vielä mahiksen hoitaa asian kuntoon maksamalla hinnan huomiseen mennessä takaisin ennen jatkotoimenpiteitä.. saas nähdä.

  Itsekin luotin iotechin palautteisiin ja uskalsin maksaa suoraan tilille.
   
 48. Hessu

  Hessu Tukijäsen

  Viestejä:
  3 020
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Samalla kaverilla on melko paljon kyseenalaisia kokemuksia pitkin muitakin foorumeita ja parilla meni täälläkin noutokaupat ohi. Pahalta vaikuttaa. Rikosilmoitusta menemään jos ei ala kuulumaan.
   
 49. Azzeri69

  Azzeri69

  Viestejä:
  32
  Rekisteröitynyt:
  20.09.2017
  Jaaha... Ei siis kauheen hyvältä tämä keissi näytä.
   
 50. JoonaxPeke

  JoonaxPeke

  Viestejä:
  832
  Rekisteröitynyt:
  19.02.2017
  tälläsissä keisseissä jo huonoo kokemusta toiselta foorumilta jne niin rikosilmotusta suoraan vaan. sen verran korkeita summia ja modet vois pistää sit jäähylle ettei enempää tee hallaa? haemittavaa paskaa jotkut tekee kyllä. tärkeintä oikeesti jos postitus viipyy niin ollaan jeto yhteydessä ja kommunikoidaan. itselläkin kun piti kotelo ja osat lähettää samassa ja piti pakkailla vähän diy tyyliin niin infosin ostajaa reilusti kokoajan. minusta se on rehtiä peliä ku se viestin kirjoitus ei kestä kauaa ja varmasti löytyy puhelin jolla saa txt tai sitte kirjauduttua tänne foorumille.