Mistä tuon tekstin kaivoit.
Iso tekiä myös ilmanvaihdolla, jos ei tuloilman lämmitystä ja tuona aikana vaihda ilman muutamaan kertaan niin voi jäähtyä vähän nopeammin vs pelkällä lämmönvaihtimella otata ulosmenevästä lämmön talteen, saati jos tulo ilmaa lämmittää.
Mutta jos jollain systeemillä 5 astetta 12 tunnissa (ulko sisä ero alussa 30 astetta), niin jos se ero on 20 astetta, niin voidaan arvailla että siinä menee pidempään että sama pudotus.
Jos nyt ollaan HKI seudulla niin talvikuukausien keskilämmöt on muutama aste pakkasta, joten noilla luvuilla voi suuren osan aktiivilämmitystä siirtää yösähköön. Kovemmilla pakkasilla voi tinkiä ja riippuen millä ilmanvaihdolla esimerkki luvut syntyneet niin yrittää hidastaa jäähtymistä tinkimällä mm ilmanvaihdossa. onko eristettavää jne ja voi sitten ihan arpoa kuinkapaljon on valmis maksamaan korkeammasta minimi lämmöstä, vai ostaako enemmin villavaatetta lisää.
Jos ihan sikailee, niin katsottava kuinka niukaksi lämmitystehot on mitoitettu, tarkoitain sitä että tehot riittää halvan ajan lämmitykseen.
Edit:
Ja etelässä on pilvettömään päiväsaikaan vähän apuja auringosta.
Lumienlapiomista on varoiteltu, mutta eriskois tilanteessa kaikki konstit voi käyttää, jos on valmis noin paljon tekemään.
Kosteiden tilojen suhteen ehkä kananttaa olla vähän tarkempi ja vedellä luttaamista välttää, ja pyykkien kuivaus miettiä, haituminen imee energiaa.