• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

Elokapina

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 981
No olisiko se ookoo jos valtaajat maksaisivat vuokraa valtaamastaan kadusta tai muusta tiestä? Esim. ekoterroristit Koneen säätiön avustuksilla vuokraisivat koko kehä3:n vaikkapa kuukaudeksi?
Voisihan tuolle sopivan hinnan keksiä? Kehä 3 vuokraaminen vaikka 500 000 000 €/päivä? Olisi nopeasti valtion velkakin kuitattu jos joku olisi tuon valmis maksamaan.
 

PCB

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 855
Mistähän ihmeestä tällainen täyskäännös yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpidossa voisi johtua? Ilmeisesti olosuhteet ovat muuttuneet siten, ettei enää ole sitä ylellisyyttä että voisi jättää reagoimatta ja toivoa parasta. Ehkä nyt on ymmärretty, että jos aletaan päivästä toiseen diskuteeraamaan, se on myös viesti itään ja "mielenosoituksia" saattaapi tulla lisää vaikka mihin.
Kyllä se nimenomaan on viesti itään silloin, jos aletaan laittomasti poliisin toimesta pippurisumuttamaan, kuten tässä taannoin. Ja se viesti kuuluu että "jee, mekin ollaan tulossa Putinin Venäjän linjalle". Elokapina on ainakin tähän saakka ollut kyllä fiksu liike, tekee aikalailla kaiken oikein.
 
Liittynyt
17.03.2019
Viestejä
1 227
Edelleen näistä jokavuotisista eloterrorismi -kokoontumisista tulisi tehdä laittomia niin kauan kuin tukitaan julkisia teitä ja haitataan muiden veronmaksajien elämää. Varsinkaan kun elokapinankin agendana olevat väitteet ja ongelmat eivät ole Suomessa vaan muualla maailmassa eli menköön sinne paikanpäälle esim. Kiinaan tai Intiaan mieltään osoittamaan. Suomessa tästä tulisi tehdä rikollista.
 

kuoris

Tukijäsen
Liittynyt
28.06.2017
Viestejä
3 518
Edelleen näistä jokavuotisista eloterrorismi -kokoontumisista tulisi tehdä laittomia niin kauan kuin tukitaan julkisia teitä ja haitataan muiden veronmaksajien elämää.
Varma kesän merkki kun elokapinalaiset ja romanialaiset ”kerjäläiset” kadulla. Aika silkkihansikkain näihin suhtaudutaan toisin kuin Venäjällä.

Gretakin osallistuu kesäkuun 25. päivä. Siinä sitten voivat kapinalaiset ottaa yhteis selfieitä riisto-iPhoneilla.
 
Liittynyt
12.10.2021
Viestejä
2 706
Onko mitään akateemista tutkimusta tms., millainen vaikutus elokapinan kaltaisella aktivismilla oikeasti on... mihinkään ilmastonmuutokseen liittyvään politiikkaan tai toimintaan?

Oma näppituntumani tuntuu vain olevan että Elokapinan tempaukset lähinnä vain ärsyttää vastapuolta, ja varmasti vastaavasti luo elokapinalaisissa yhteenkuuluvaisuuden ja "kivan" tekemisen tuntemusta.

Osaako kukaan omalta osaltaan sanoa että hänestä tuli ns. ilmastonmuutosaktivisti ja ilmastonmuutoksen vastustaja esim. Elokapinan tempausten takia? Heräsi ajattelemaan Elokapinan aiheuttamassa ruuhkassa että perhana ihan totta, ilmastonmuutos ei olekaan kiva juttu ja hitsit sitä pitääkin vastustaa! Jotenkin uskon että useimmat olivat jo ns. ilmastonmuutosaktivisteja, jo ennen osallistumistaan Elokapinan toimintaan. Tietty sitten ovat ihmiset jotka jonkun mielenterveysongelman takia (Asperger tms.) tarvitsevat jotain aktivismia elämässään, sinänsä sama onko se elokapinointi vai kansallissosialismi vai kommunismi (näitä kuuluisia tapauksia joissa punk-tytöstä kuoriutuu vanhempana muslimikäännynnäinen, tärkeintä ei ole millä laidalla ollaan, kunhan ollaan jollain laidalla, välillä ihan eri laidoilla).

En tiedä, jotenkin vain mietin ettei minuun vastaavasti vetoaisi se jos vaikka natsit järjestäisivät Helsingissä marssin ja alkaisivat mellastaa ja heitellä ulosteitaan ohikulkijoiden päälle, ei se saisi minua heräämään että hitto ihan oikeassahan nuo kansallissosialistit ovat, hyviä pointteja heillä on, enpä tullut ennen ajatelleeksi miten tärkeää on kaasuttaa juutalaiset ja luoda arjalainen übermensch-rotuinen herrakansa hallitsemaan maailmaa.

Jos mietin millaisiin mielenosoituskulkueisiin edes viitsisin osallistua... joku pro-Israel kulkue voisi olla sellainen, mutta se johtuu ihan vain siitä että haluaisin osoittaa muille että monet kannattavat Israelia Lähi-idän konfliktissa, varsinkin kun narratiivi suomalaisessa mediassa jne. tuntuu olevan lähinnä vain palestiinalaisten puolella. En oikeasti usko että kulkueeseen osallistumalla saisin muutettua pro-Hamas tyyppien mielipiteitä (pikemminkin saisin vain kärjistettyä niitä lisää, ehkä se olisikin tarkoitus että saisin lisättyä heidän harmistustaan), enkä usko että valtaapitävätkään Suomessa muuttaisivat mielenosoituksen takia politiikkaa. Tosin jos pro-Israel kulkuekin alkaisi aiheuttaa järjestyshäiriöitä, luultavasti lähtisin kulkueesta pois. Eijjaksa.

Vaaleissa se todellinen vaikutus on, vaikutan äänestämällä puolueita jotka ajattelevat suht samalla tavalla minulle tärkeistä asioista, kuin minä. Ehkä osaltaan Elokapina toimii varaventtiilinä aktivisteille koska tarpeeksi moni muu kansalainen ei kannata samaa?
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
25.02.2021
Viestejä
1 606
Onko mitään akateemista tutkimusta tms., millainen vaikutus elokapinan kaltaisella aktivismilla oikeasti on...
Kyllähän suomenkin historia on täynnä 'onnistunutta' aktivismia?

1905 suurlakko ajoi yhtenäisen äänioikeuden, sananvapauden ja päätti sortokauden.

Jääkäriliike loi edellytykset Suomen itsenäisyydelle ja sen pysymiselle.

1981 setan toiminnasta seurasi homoseksuaalisuuden poisto rikoslaista.

Osa näkee jopa avoimen lähdekoodin myös tietynlaisena aktivismina.

Maailmalta noita historiallisesti merkittäviä esimerkkejä löytyy niin paljon, ettei jaksa ruveta listaamaan osaat kyllä varmaa wikipedian aukasta tarvittaessa itsekin.

Pikemmin voisi kyllä kysyä niinpäin, että onko mitään todella merkittävää saatu koskaan aikaan ilman minkäänlaista aktivismia?
 
Viimeksi muokattu:

kuoris

Tukijäsen
Liittynyt
28.06.2017
Viestejä
3 518
Ainakaan äänestämällä mitään kovin merkittävää ei ole saatu aikaan.
Ainakin täällä vaalit ovat suht rehellisiä toisin kuin naapurissa. Ehkä me ollaan tyhmiä äänestäjiä.

Talonpoikaismarssi taisi aikanaan tuoda jotain vaikutusta kommunismin vastustamiseen. Mutta elokapina on enemmän lifestyle juttu.
 

kibe

Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
1 972
Kyllähän suomenkin historia on täynnä 'onnistunutta' aktivismia?

1905 suurlakko ajoi yhtenäisen äänioikeuden, sananvapauden ja päätti sortokauden.

Jääkäriliike loi edellytykset Suomen itsenäisyydelle ja sen pysymiselle.

1981 setan toiminnasta seurasi homoseksuaalisuuden poisto rikoslaista.

Osa näkee jopa avoimen lähdekoodin myös tietynlaisena aktivismina.

Maailmalta noita historiallisesti merkittäviä esimerkkejä löytyy niin paljon, ettei jaksa ruveta listaamaan osaat kyllä varmaa wikipedian aukasta tarvittaessa itsekin.

Pikemmin voisi kyllä kysyä niinpäin, että onko mitään todella merkittävää saatu koskaan aikaan ilman minkäänlaista aktivismia?
Jos tuossa on kaikki aktivismin saavutukset, niin joo. Aika paljon on saavutettu ilman minkäänlaista aktivismia. Eikä toki aktivismi aina tuo pelkkää positiivisuutta. Kuten vaikkapa nyt jenkeissä. Kaikki joutuu toimimaan enemmän tai vähemmän varpaillaan ettei riehuminen, mellakointi, somepommitus ym lähde liikkeelle. Suomessa tilanne on ehkä vielä tällä hetkellä vakaampi, mutta jäljessä tullaan. Kyllähän jossain yliopistomaailmassa tms aletaan olla aika tarkkoja, ettei kenenkään tunteet vaan saisi kolhua. Aktivismissa tullaan aika monesti siihen, että kuinka paljon valtaa pienellä mutta äänekkäällä ryhmällä pitäisi olla. Riittääkö sata, tuhat vai viisi tuhatta ihmistä muuttamaan maan suuntaa jossain asiassa? Tuossa ollaan kuitenkin aika kaukana vielä yleislakosta.
 
Liittynyt
12.01.2021
Viestejä
528
Pitäisi ehkä vielä määritellä aktivismi, onko sitä pelkästään näkyvä vaikkapa elokapinen tyylinen huomionhaku ja miekkarit, vai meneekö sen piiriin muukin kolmas sektori eli kaikenlainen yhdistyksissä ja muualla tehtävä epävirallinen lobbaus ja ruohonjuuritoiminta. Esimerkiksi ammattiliittojen julkiset ulostulot, neuvottelut ja työtaistelut voisi lukea aktivismiksi nekin, ja näillä saavutetaan jatkuvasti jotain. Ei ehkä isoja mullistuksia, mutta harvassa isot kertavoiton mahdollisuudet täällä järjestäytyneessä länsimaailmassa muutenkin ovat.

Itse olen vähän samoilla linjoilla kuulemani lausahduksen "mikään ei muutu jos kukaan ei suutu" kanssa. Isot ja nopeat muutokset vaativat taakseen myös tunnetta, vaikka pitkäjänteinen työ voi olla lopulta tehokkaampaa. Elokapina on löytänyt hyvin tavan suututtaa ihmisiä, muutoksen suunta toki voi olla myös toinen kuin heidän hakemansa. Tämä riski on aina olemassa kun lähtee tietoisesti ja julkisesti nostattamaan myrskyä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 981
En tiedä minkälaisilla konkreettisilla toimilla noita muita asioita on saavutettu, mutta ainakin itseäni lähinnä ärsyttää jos autotiellä edessäni istuu kasa hippejä ja matkantekoni hidastuu. Kyllä tuossa ensimmäinen ajatus on että käyn kippaamassa hippien viereen kasan autonrenkaita ja pistän ne palamaan, eikä se että alkaisin säästämään luontoa tms.

Eikä sillä, toki ilmastonmuutoksen torjunta on tärkeä homma, mutta minusta typerä keino tuo liikenteen vaikeuttaminen asiaa edistää.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 503
Elokapina on vähä-älyisten ja tunteilla reagoivien ihmispoloisten kultti.
Mitään todellista vaikutusta sillä ei ole mihinkään muuhun kuin yhteiskunnan toimintojen haittaamiseen. Terrorisoimalla kansalaisten elämää kyseinen kultti kuvittelee olevansa oikeutettuja sanelemaan tuulesta temmattuja ja älyvapaita vaatimuksiaan, joilla ei ole mitään todellisuuspohjaa.

Suomi on tehnyt ja tekee voitavansa ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi nykyisen teknologisen ja taloudellisen todellisuuden rajoissa huomioiden meidän mitättömän koon ja olemattoman mahdollisuuden vaikuttaa muun maailman päästöihin.
Ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen kiihtyminen on muutenkin isossa kuvassa vain ohimenevä vaihe ihmiskunnan kehityksessä. Teknologinen kehitys tulee ratkaisemaan ongelman ajan kanssa itsestään.
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
2 768
Täällä Lappeenrannassa törmäsin heihin viime joulun alla, kun töhrivät halpatuonti-vaateliikkeen ikkunat ostoskeskuksessa kaikenlaisilla iskulauseilla, parhaaseen osteluaikaan. Huvittavaa kyllä muutama heistä jäi siivoamaan jälkiään vartioiden vahtiessa vieressä. Jos nyt esimerkiksi vastustaa halpatuontiyhtiöiden etiikkaa, järkevämpää olisi vaikka tehdä kirjoituksia mediaan ja vaikka nettisivut missä käsittelee noita asioitaan (ehkä tekevätkin, en tiedä). En usko että yrittäjien ja normaalien työssäkäyvien ihmisten kiusaaminen vaikuttaa kehittävästi mihinkään suuntaan.

Enemmän tuntuu narsistiselta huomionhaulta, kuin aidolta asioihin vaikuttamisen halulta.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 369
Mikä siis tossa noitten agenda on?
Tyhmyys, älykääpiöisyys.
BBC:n mukaan jotain gretathunbergmaista idiotismia:

Ovatkohan suomalaiset varautuneet noihin vandaaleihin?
Miten on esimerkiksi Ateneumin tilanne? Helsinkiin nuo vajakit varmaan ensimmäisenä Suomessa iskevät.
 

PCB

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 855
Aivan loistavaa toimintaa. Tuollaisen jauheen nyt seuraava sade huuhtoo pois, ja saatiin asialle kansainvälinen huomio. :syes:
 
Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
1 181
Älykääpiöt ovat tuhonneet Stonehengeä:



Kuinka paljon nämä terroristit saavat aikaan tuhoa ennen kuin yhteiskunnat tekevät tästä terrorismista lopun?
Historiallista maailmanperintökohdetta jonka rakensivat jotkut hippidruidit vuonna kivi ja miekka on vandalisoitu, koska ilmanstonmuutos ja öljy on paha? Elikkäs myynkö nyt autoni, ryhdyin vegaaniksi, kannustan rajatonta maahanmuuttoa ja kommunismia, vai miten tämän nyt pitäisi mennä näiden kehareiden ajatusmaailman mukaan?

Taidan silti edelleen mennä jussiksi mökille vanhalla bensarutkulla grillaamaan punaista lihaa. Äänestän myös jatkossakin konservatiiveja. Vähän nyt yritystä siihen eloapinoidenwhatevermitäovatkaan vaikuttamiseen, eihän tuo oikein toimi. :D

Hyvää Juhannusta tietenkin kaikille samalla.
 
Liittynyt
12.10.2021
Viestejä
2 706
Elokapina on löytänyt hyvin tavan suututtaa ihmisiä, muutoksen suunta toki voi olla myös toinen kuin heidän hakemansa. Tämä riski on aina olemassa kun lähtee tietoisesti ja julkisesti nostattamaan myrskyä.
Tuota vähän itsekin mietin. Elokapina tuntuu vähän samanlaiselta aktivismilta kuin vaikkapa natsikulkueet, PVV ja mitä näitä on. Uskon itse että kyseisenkaltaiset aktivismit saavat osanottajia ja kannattajia vain tahoista jotka jo valmiiksi ajattelevat kyseisellä tavalla, ja enemmän onnistuvat vain polarisoimaan ja lisäämään myös omaa vastustustaan vastapuolessa.

Sitten erikseen Thunbergin kaltaiset autistiset ja helposti ohjailtavissa olevat hölmöt, jotka on helppo saada jonkin, melkeinpä minkä tahansa asian, aktivisteiksi. Huomaa jo kuinka hän on alkanut siirtää aktivismiaan ilmastonmuutoksesta Hamasin tukemiseen. Vähän samanlainen ilmiö kuin mainitsemani tapaukset jotka nuoruudessaan ovat olleet länsimaista yhteiskuntajärjestystä vastustavia punkkarityttöjä ja/tai "kettutyttöjä", ja vanhempina löytävät uuden kodin islaminuskoon kääntymisestä jota kautta voi myös osoittaa inhoaan länsimaista yhteiskuntaa vastaan, Sinead O'Connor lienee kuuluisin esimerkki, mutta on niitä Suomessakin, jonkun suomalaisen muslimijärjestön kantasuomalainen kovan linjan käännynnäisnainen oli nuoruudessaan punkkariaktivistityttö.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
12.10.2021
Viestejä
2 706
Maailmalta noita historiallisesti merkittäviä esimerkkejä löytyy niin paljon, ettei jaksa ruveta listaamaan osaat kyllä varmaa wikipedian aukasta tarvittaessa itsekin.

Pikemmin voisi kyllä kysyä niinpäin, että onko mitään todella merkittävää saatu koskaan aikaan ilman minkäänlaista aktivismia?
Uskotko vastaavasti että esim. PVV:n ja vastaavien natsimarssit lisäävät merkittävästi niiden kannatusta ns. tavallisten ihmisten parissa, varsinkin sitä kautta että asiasta joskus ehkä eri mieltä ollut saattaisi alkaa ajatella sen ehkä olevankin ihan ok ideologia ja liike? Oletko huomannut itsessäsi viisarin värähtämistä kohti natsismia, jos olet nähnyt natsikulkueen?

Se toki pitää paikkansa että asiasta jo valmiiksi samaa mieltä olevat mellakointiaktivismi voi saada kerättyä yhteen, eli herätettyä nukkuvat kannattajansa, mutta jos tuollaista massaa ei valmiiksi ole, ei merkittävää osanottajuuttakaan tule, ainakaan siten että demokraattisesti valittujen vallanpitäjien tarvitsisi muuttaa sen takia politiikkaansa.

Tuon näkee esim. millainen vaikutus esim. USA:n pro-palestiina ja pro-hamas mielenosoituksilla on maan vallanpitäjiin ja muun kansan mielipiteeseen asiasta. Merkittävää muutosta Israel-politiikkaan ei näy (onneksi), ja taitaa USA:n kansa valita seuraavaksi presidentikseen Trumpin joka tulee luultavasti vetämään vieläkin Israel-ystävällisempää ulkopolitiikkaa. Kumma juttu?

Meinasin itse käyttää 70-luvun USA:n opiskelijoiden Vietnam-mielenosoituksia esimerkkinä oikeasti vaikuttaneesta aktivismista, mutta ehkä sielläkin se todellinen juurisyy olikin sekä suurehkot miestappiot kaukana vieraassa sodassa (jolla ei ole suoraa uhkaa USA:aan joten varmasti monelle tuli mieleen, pitääkö sinne lähettää amerikkalaisnuoria kuolemaan), ja sodasta julkitulleet amerikkalaisten tekemät yksittäiset hirmuteot jotka muuttivat ns. tavallisen kansan mielipiteen sodan vastaiseksi. Se enintään kanavoitui myös mielenosoituksiin, mutta todellinen syy oli yleisen mielipiteen muutos sodan vastaiseksi.

Tietenkin, jos joku mielenosoituksista menee vallanpitäjien kannalta huonosti, esim. mellakkapoliisit ylireagoivat ja tappavat mielenosoittajia, silloin ko. mielenosoitus saattaa hyvinkin saada vastapuoltakin enemmän mielenosoittajille myönteiseksi, säälipisteitä ropisee. Ehkä tätä Elokapinakin toivoo, että joku yksittäinen poliisi taas kaasuttaisi heitä suoraan naamalle ja joku mummeli saisi siitä sätkyn ja tulisi enemmän myötämieliseksi elokapinalaisille.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
25.02.2021
Viestejä
1 606
Whadabaut pvv, natsimarssit, israel, Hamas ja Vietnamin sota? Ettei vaan elokapina herättele nyt vähän turhan suuria tunteita, ettei järki pysy mukana? Sellainen vaikutelma tuosta nyt lähinnä tuli, kun ensimmäisenä höpötetään jostain natsimarsseista.

Onko Suomessa paljonkin tarvittu mellakkapoliiseja elokapinan mielenilmauksissa? Itse muistan lähinnä rauhanomaisia mielenilmauksia, missä ketään ei ole mitenkään satutettu.
 
  • Tykkää
Reactions: PCB
Liittynyt
16.11.2022
Viestejä
134
Täytyy ihmetellä viranomaisen eli tässä poliisien toimintaa noissa mielenosoituksissa. Eikö niihin pidä hakea lupa poliisilta?
Luvassa kai on määritelty alue tai reitti, missä sitä mieltä osoitetaan. Mitä varten lupa annetaan tuollaisille aluille tai kaduille, kun tiedetään minkälaiseksi homma menee. Antaisivat luvan sellaisille alueille, missä voivat sitten istuskella ketään häiritsemättä. Jos eivät pysy siellä, niin mielenosoituksen voi hajottaa laittomana.
 
Liittynyt
12.10.2021
Viestejä
2 706
Whadabaut pvv, natsimarssit, israel, Hamas ja Vietnamin sota? Ettei vaan elokapina herättele nyt vähän turhan suuria tunteita, ettei järki pysy mukana? Sellainen vaikutelma tuosta nyt lähinnä tuli, kun ensimmäisenä höpötetään jostain natsimarsseista.
Onko Suomessa paljonkin tarvittu mellakkapoliiseja elokapinan mielenilmauksissa? Itse muistan lähinnä rauhanomaisia mielenilmauksia, missä ketään ei ole mitenkään satutettu.
Sinähän niitä muita mielenosoittajia toit alunperin julki, oliko sekin whataboutismia? Ymmärrän jos et halua vastata varsinaiseen kysymykseeni.

En ole kuullut että natsienkaan marsseilla on erityisemmin ketään satutettu tai tarvittu mellakkapoliiseja ainakaan natsien itsensä vuoksi. Ongelmaa on voinut tulla jos takku.net anarkistiaktivistit ovat päättäneet yrittää jotenkin häiritä ko. marssia ja aiheuttaa yhteenottoja (jonka natsit tosin tuntuvat ottavan mielellään vastaan, molemmat puolet tuntuvat hakevat fyysistä konfrontaatiota toistensa kanssa, vähän kuin nuorisojengit jotka sopivat tappelevansa paikassa x, pamput ja pullot sallittu aseina).

Elokapina taas hakee konfrontaatiota tavallisen, varsinkin autoilevan, kansan kanssa, ja onhan siellä kuulemma jotain kaasutustakin tapahtunut, eli konfrontaatiota haetaan myös poliisin kanssa, uhriutumista varten. Ei kyse ole mistään pelkästä eduskuntatalon tai Tuomiokirkon portailla lippujen heiluttelusta, sen osoittamisesta että tavallisen kansan parissa on paljon kannatusta mielenosoitukselle, ihan jo satatuhatpäisen osallistujajoukon perusteella. Kun on tarpeeksi mielenosoittajia, ei tarvitse mellakoida ja aiheuttaa järjestyshäiriöitä, kuten Elokapina ja muut vasemmistoanarkistit tekevät.
 
Viimeksi muokattu:

PCB

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 855
Täytyy ihmetellä viranomaisen eli tässä poliisien toimintaa noissa mielenosoituksissa. Eikö niihin pidä hakea lupa poliisilta?
Luvassa kai on määritelty alue tai reitti, missä sitä mieltä osoitetaan. Mitä varten lupa annetaan tuollaisille aluille tai kaduille, kun tiedetään minkälaiseksi homma menee. Antaisivat luvan sellaisille alueille, missä voivat sitten istuskella ketään häiritsemättä. Jos eivät pysy siellä, niin mielenosoituksen voi hajottaa laittomana.
Ei niihin mitään lupia tarvita, ilmoituksen voi tehdä poliisille. En nyt ole varma leikitäänkö tässä tahallaan tietämätöntä, koska ideahan on nimenomaan herättää huomiota, ja sen saa jos istuu harmittomasti kadulla ja siten aiheuttaa pientä haittaa rajatun ajan. Muutenkin tuossa toteutetaan sanavapautta ja kookontumisvapautta. Nämä Elokapinan demonisoijat ja hipeille pamppua -tyypit asemoin itse suoraan sinne putinhenkisten ryhmään. Suomi on Suomi ja demokraattinen länsimaa nimenomaan sen vuoksi, että mieltä saa osoittaa, eikä sitä estetä mielivaltaisesti. Jotenkin sitä aina toivoisi, että näitä asioita koulussakin opetettaisi enemmän.
 
Liittynyt
12.10.2021
Viestejä
2 706
Ei niihin mitään lupia tarvita, ilmoituksen voi tehdä poliisille. En nyt ole varma leikitäänkö tässä tahallaan tietämätöntä, koska ideahan on nimenomaan herättää huomiota, ja sen saa jos istuu harmittomasti kadulla ja siten aiheuttaa pientä haittaa rajatun ajan. Muutenkin tuossa toteutetaan sanavapautta ja kookontumisvapautta. Nämä Elokapinan demonisoijat ja hipeille pamppua -tyypit asemoin itse suoraan sinne putinhenkisten ryhmään. Suomi on Suomi ja demokraattinen länsimaa nimenomaan sen vuoksi, että mieltä saa osoittaa, eikä estetä mielivaltaisesti. Jotenkin sitä aina toivoisi, että näitä asioita koulussakin opetettaisi enemmän.
Eduskuntatalon tai Tuomiokirkon portailla lipun heiluttelu, ja tärkeiden kulkuväylien blokkaaminen, eivät ole sama asia.

Jos Elokapina menisi osoittamaan mieltään Eduskuntatalon portaille (ei blokkaamaan sen edessä olevaa Mannerheimintietä), osoittaen esim. suurella osallistujamäärällään että "kansa" vaatii samaa kuin he, tuskin juuri kukaan valittaisi siitä (että he osoittavat mieltään; saattavat kyllä valittaa siitä asiasta minkä vuoksi mieltä osoitetaan, jos ovat siitä eri mieltä; sekin kuuluu sananvapauteen).

Elokapina, kuitenkin suht marginaalisena ja pienenä ilmiönä, hakee juuri järjestyshäiriöitä ja lisäksi konfrontaatiota esim. poliisin kanssa, uhriutumista varten.

Elokapinan toiminta vertautuu mielessäni siihen että joku päättäisi käydä polttamassa tyhjänä olevan vastaanottokeskuksen jotta sinne ei voida vastaanottaa tulossa olevia turvapaikanhakijoita. Tai jos paikalla on jo turvapaikanhakijoita, pyrkii tekemään sen tavalla että asukit pääsevät kyllä varmasti pakoon ja pois rakennuksesta ennen tihutyötä, eli tuhopolton tarkoitus ei sinänsä ole aiheuttaa ihmisuhreja, vain estää mielestään väärän toiminnan toteuttaminen.

Tai no, jos tuhopoltto kuulostaa edelleen liian radikaalilta, sanotaan sitten että käy laittamassa pikaliimaa kaikkien ovien lukkoihin ja karmeihin jotta ovia ei voida käyttää ja vastaanottokeskuksen käyttö tarkoitukseensa vaikeutuu tai muuttuu mahdottomaksi. Silloin ei kenenkään henki varmasti vaarannu.

Vaikka olen ns. maahanmuuttokriittinen, en kannata tuollaista tihutyötä vastaanottokeskuksia kohtaan, sen enempää kuin Elokapinan aiheuttamia tarkoituksellisia järjestyshäiriöitä.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
25.02.2021
Viestejä
1 606
En tiedä taas sitten miten tiellä istuminen ja vastaanottokeskuksen polttaminen liittyvät toisiinsa?

Aivan lapsellista demonisointia, kun koittaa väkisin jotain kristalliyön natseja ja muita rasistisia rikoksia johonki rauhanomaiseen luonnonsuojeluporukkaan liittää. Hurjin tempaus on kuitenkin hetken aikaa liikenteen haittaaminen. Sitä liikennettä haittaa muutenkin lähes kaikki mielenilmaukset.

Mutta ei varmasti mitään omaa agendaa tässä taustalla vaikuttamassa, vaan rauhallisin ja objektiivisin silmin selvästi asia nähdään ja natsit vaan nyt sattuu tuleen ekana mieleen.
 
Liittynyt
12.10.2021
Viestejä
2 706
En tiedä taas sitten miten tiellä istuminen ja vastaanottokeskuksen polttaminen liittyvät toisiinsa?
Ei vaan vastaanottokeskuksen ovien käytön estäminen esim. pikaliimalla (laitoin tuon tarkennuksen koska arvasin että joku näyttelee närkästynyttä kun mainitaan sana "tuhopoltto", vaikka sitten tyhjään vastaanottokeskukseen). Molemmissa pyritään estämään inhoamansa toiminta ulkoparlamentaarisin keinoin, oli se sitten esim. autoilu tai vastaanottokeskuksen toiminta tai tihutyöt vaikka turkistarhaa kohtaan.

Mutta ei varmasti mitään omaa agendaa tässä taustalla vaikuttamassa, vaan rauhallisin ja objektiivisin silmin selvästi asia nähdään ja natsit vaan nyt sattuu tuleen ekana mieleen.
Ymmärrän että harmittaa kun osoitan ko. aktivismin todellisen luonteen ja yhteneväisyyden muihin vastaavanlaisiin aktivismin muotoihin.

Jos yrität kovasti piirtää rajaviivaa veteen noiden välille, missä se raja sitten mielestäsi menee että aktivistisen toiminnan aiheuttama haitta ja järjestyshäiriö on hyväksyttävää, ja milloin ei? Miksi Espalla tai Mannerheimintiellä jopa varsin pitkään (tunti- ellei päiväkausia) tapahtuva kaiken liikenteen häirintä on jotenkin vähemmän vakavaa, kuin vastaanottokeskuksen ulko-oven käytön esto? Onhan sekin vain väliaikainen haitta, ovi ja/tai lukko voidaan aina uusia tai murtaa kokonaan auki.

Veikkaan syyn olevan että taustalla oleva poliittinen ideologia ja agenda vaikuttaa siihen, hyväksytkö toiminnan vai et.

Tästä muistuukin elävästi mieleen YLE:n ajankohtaisohjelma missä samat toimittajat toisessa ohjelmassa puolustivat Elokapinan oikeutta estää liikenne Eduskuntatalon edustalla, mutta kun saman tekivät jotkut muistaakseni bensanhinnan korotusta vastustaneet autoilijat, vai oliko mahdollisesti jopa Rajat kiinni-porukkaa, täysin samat toimittajat ja kommentaattorit vaativat samassa ohjelmassa poliisia tekemään jotain ja ettei tuollainen häiriön aiheuttaminen pitäisi olla sallittua.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
12.10.2021
Viestejä
2 706
Ei vaan vertaat laillisia mielenilmauksia rikolliseen toimintaan. Lapsikin tuon näkee.
Kadulla istuminen ja tarkoituksellinen liikenteen estäminen, varsinkin paikalla jota poliisi ei ole hyväksynyt, ei ole laillinen mielenilmaus.

Miksi luulet että poliisi kaasutti Elokapinan mielenosoittajia siellä Kaisaniemen paikkeilla? Eikös se ollutkaan ihan laillinen mielenilmaus ainakaan poliisien tulkinnan mukaan?
 
Liittynyt
25.02.2021
Viestejä
1 606
Jep jep, kaksoisstandardi havaittu ja todistettu.
Mitä ihmettä sä nyt taas selität? Kyllä minusta saa hipit, natsit ja kaikki siltä väliltä mieltä ilmaista vapaassa demokraattisessa maassa.

Tosin vastaanottokeskusta ei saa polttaa tai tehdä muuta laissa kiellettyä ilkivaltaa toisen omaisuutta tai terveyttä vaarantaen.

Sinä nämä väkisin jostain syystä halusit liittää yhteen, en minä.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
244 939
Viestejä
4 271 842
Jäsenet
71 584
Uusin jäsen
FaraPistäViestiäOstanDuck

Hinta.fi

Ylös Bottom