Ei poliittinen keskustelu taloudellisen riippumattomuuden(FI) ja aikaisen eläköitymisen(RE) tavoittelusta

Pitäsköhän kokeilla tehdä joku cooking for FIRE ja shopping grocereries for FIRE videosarja? Ei olis paha rasti videoida realistisesti muutama nopea ja halpa resepti + mistä ainesosat. Sellasia että mahdollisimman helposti omaan makuun lautasella modattava annos, helppo ja halpa. Ei mitään tarvit nämä 10 maustetta, sous viden, riisinkeittimen ja/tai special chef taidot, että onnistuu. Varmaan tuubista nyt jo löytyy nopeita helppoja ruokia, mutta vois brandata FIRE:lla ja halpuudella. Vois olla ihan vaan kana+riisi, papu/linssikeitto, vihreät pakastepapavut jauhelihalla, kaurapuuro parilla tapaa ja linkin superhyvästä kebab-reseptista yksinkertaistettu versio jne.

Muutenkin ollut mielessä kokeilla saisko vr 3d formaattiin tehtyä jotain ruuanlaittohommaa niin samalla vaivalla kuvaisi 2d versiotkin. Voi toki olla, että lopputulos niin latteaa ettei sitä saa pelastettua tuubitasoiseksi. Videoprojektit pitää mielen virkeenä kun ei osaa ja joutuu opettelemaan uutta. Jos ei työ pakota ajattelemaan niin harrasteiden rassattava kuulaa ettei aivot haperru.

Tämä on ihan paras, mutta tarpeettoman monimutkainen siihen että saa 4.5/5 maun + puuttuu pari niksiä millä helpottaa elämää reseptin kanssa.


Toinen superhyvä, mutta saa muokattua tekemisen todella helpoksi ilman, että maku menee huonoksi

Voisi olla ihan hyvä idea. Kokkaaminen ei lopulta ole mitään kovin rakettitiedettä ja vähän opettelemalla saa kyllä tehtyä erittäin maistuvaa ruokaa suhteellisen halvalla. Jos on perhettä, tai haaveilee sellaisesta niin sitä suuremmalla syyllä se kannattaa opetella. Siinä voi tosin sivuvaikutuksena käydä vähän niin, että ravintolapöperöt eivät sen jälkeen maistukaan enää niin erikoiselta, jos homman oppii oikein hyvin (mikä yleensä kyllä tapahtuu aika väistämättä kun ruokaa tekee usein ja kokeilee erilaisia juttuja).

Halvan mutta maistuvan sapuskan videoista tulee kyllä aina mieleen tämä klassikko... :)

 
Mutta kun mukaan otetaan lapset niin vaatii aika täysin sitten sitä, että parisuhteessakin molemmat on omistautuneet fire ajatukselle. Muuten homma ei toimi juuri sen takia kun ne lapset maksaa keskimäärin aika reilusti. Lasten varjolla varakkaankin perheen budjetti saadaan kyllä täysin kulutettua ilman, että siitä jäisi mitään säästöön :). Lapset on myös mahdollista kasvattaa "halvalla", mutta vaatisi kertaheitolla suurempaa omistautumista kuin oman navan ympärillä pyöriminen. Tyyliin joudut päivittäin rajoittamaan ja perustelemaan toimintaa muille sen sijaan, että käyt asiat kerran pääsi sisällä läpi ja päättä toimia niin. Huomattavasti raskaamapaa ja kuluttavampaa, moni ei ole tuollaiseen kasvatukseen valmis.

Millaisten asioiden rajoittamista siis tarkoitat, jotain kalliita harrastuksia tai vastaaviako?
 
Musta kyllä kuulostaa lähinnä lapsen rahojen kynytykseltä jos tämä laitetaan alaikäisenä maksamaan vanhempiensa luona asumisesta.

Alaikäisten lasten rahoja ja varoja ei saa käyttää lasten elatukseen. Tämä on suomessa hyvin yksiselitteisesti vanhemman velvollisuus ja tätähän jopa valvotaan edunvalvonnan vuositilien piirissä olevilta lapsilta.
 
Alaikäisten lasten rahoja ja varoja ei saa käyttää lasten elatukseen. Tämä on suomessa hyvin yksiselitteisesti vanhemman velvollisuus ja tätähän jopa valvotaan edunvalvonnan vuositilien piirissä olevilta lapsilta.

Rupesinkin jo miettimään että onkohan se edes laillista...
 

Statistiikka

Viestiketjuista
254 804
Viestejä
4 431 094
Jäsenet
73 421
Uusin jäsen
liptoni

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom