No kyllä sillä 440 miljoonan YLE:n leikkauksella on vaikutusta, se vastaisi 5% nykyisestä alijäämästä. Jos sinulla on parempi näkemys niin kerro toki mistä leikkaisit itse 10 miljardia että valtion budjetti saataisiin tasapainoon.
Niin, jostain kumman syystä luin Hesarista että nimenomaan nämä Pohjanmaan yrittäjät olisivat mielummin persujen kuin vihersosialistien kanssa hallituksessa. RKP:n Helsingin ja Turun sosialistiosasto toki haaveilee sinipunan perään. Siinä olet oikeassa että sosialismi sykkii vahvasti RKP:ssä. Parasta mitä RKP voisi tehdä on jättää punablokin omaan arvoonsa, sanoa hej då! ja antaa Biaudetin ja kumppanien loikata vasemmistoliittoon.
Suhtautuminen perussuomalaisiin jakaa Rkp:n piirijohtajia: ”Näen epämiellyttävänä yhteistyön”
Granrothille itselleen mieluisin hallituspohja olisi kokoomus, Sdp, Rkp ja vihreät.
Muiden piirien puheenjohtajat ovat lausunnoissaan varovaisempia.
Pohjanmaan piirin puheenjohtaja
Henrik Antfolk on Granrothin kanssa eri mieltä hallitukseen menemisestä perussuomalaisten kanssa.
”Tietysti riippuen siitä, kuinka neuvottelut menevät. Mutta ei minulla ole mitään sitä vastaan.”
Antfolk korostaa, että asia on tällä hetkellä hallitustunnustelija Orpon eikä Rkp:n käsissä. Orpo päättää, mitkä puolueet hän kutsuu hallitusneuvotteluihin. Antfolk toteaa Suomen tarvitsevan toimivan hallituksen ja korostaa neuvottelujen merkitystä.
Rkp:n Helsingin piirin puheenjohtaja Simon Granroth ei haluaisi, että Rkp lähtisi hallitukseen perussuomalaisten kanssa. Muut HS:n haastattelemat piirien puheenjohtajat ovat avoimia yhteistyölle.
www.hs.fi
Tältä tuntuisi yhteistyö perussuomalaisten kanssa – Nyt puhuvat suomenruotsalaiset
Furu ajattelee, että oikeistohallitus olisi Suomelle juuri nyt hyväksi.
”Olen huolissani Suomen velkaantumisesta. Edellisen hallituksen aikana velka lisääntyi. Nyt ollaan siinä pisteessä, että pitää olla tiukempi.”
Hän katsoo, että oikeistohallitus ajaisi erityisesti yrittäjän etua, ja katsoo että tämä olisi oikea lääke työllisyyden nostamiseksi.
Esimerkiksi Turussa Rkp:n edustajilla on hyvin erilaisia näkemyksiä keskenään. Simola niputtaa Turun ja Helsingin samantyyppisiksi alueiksi. Näissä Rkp on hänen mukaansa jakautunut porvarisiipeen ja liberaalivasemmistosiipeen. Sen sijaan Pohjanmaa on hyvin perusoikeistolainen, samoin Itä- ja Länsi-Uusimaa sekä Varsinais-Suomessa Turunmaan saaristoalue.
”Jos puolueen sisäiset, selkeät näkemyserot entisestään vahvistuvat tulevalla hallituskaudella, on mahdollista, että jotkut voivat jopa jättää puolueen ja siirtyä muihin puolueisiin.”
HS selvitti suomenruotsalaisten tuntoja hallitusneuvotteluista. Maan vanhimman yhä ilmestyvän lehden päätoimittaja povaa Rkp:n mahdollisesta hallitustaipaleesta vaikeaa.
www.hs.fi