Darwin-palkintoehdokkaat (Darwin Awards)

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Sampsa, 17.01.2017.

 1. elmo

  elmo

  Viestejä:
  616
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  On kyllä aika äly hoi järki älä jätä pysädys varsinkin jos vielä pimentänyt auton. Kuitenkin ainut selvä varmaan tuosta seurueesta. Mutta niinpä se taitaa yleensä olla, että laitetaan se kellä vähiten ajokokemusta rattiin kun muut kaatokännissä ja sitten paukkuu. Ja mistä voisi ajatella, että ovat kaatokännissä. No siitä ettei helvetti tajua sitä suoralla tiellä tulevaa rekkaa jonka valot ovat näkyneet pakosti hyvinkin pitkään. Ikävästi näkyy oletettavasti verilammikko? tuolla IS:n sivulla ja aika keskellä ajorataa.
   
 2. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi

  Viestejä:
  3 715
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Lappeenrannassa on ollut LprHC Fest viikonloppuna, joten ovat hyvinkin saattaneet olla sieltä tulossa, ja arvatenkin vähän tuollaisia "koviksia" lienee ollut kyseessä, jo autostakin päätellen...

  Ihmettelen kyllä, että rekkakuski on ainut, jota poliisit tällä hetkellä jostain epäilee. Tässä onnettomuudessa saattaa olla neljäkin syyllistä, ja rekkakuski jopa vähäisin niistä.
   
 3. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  6 437
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Jos se porukka oli tapahtumahetkellä tappelemassa siinä tiellä, niin ei todellakaan kannata olettaa että autossa ollessa olisi ollut aikaa mitään rappeja etsiä. Ja jos tuo kuva pitää paikkaansa, niin sen mukaan auto oli kyllä ihan siististi siinä tien reunassa. Se nyt vaan oli tuollainen hillitön jenkkiletukka, joka täyttää silti puolet ajoradasta. Kovin pahasti siihen autoon ei rekka ole näköjään edes osunut, joten se on tavallaan sivuseikka. Tappelijat ovat oletettavasti olleet keskemmällä tietä.

  Ikävä juttu rekkakuskin kannalta, mutta onhan se hyvä juttu että asia kuitenkin tutkitaan, niin ei jää jossiteltavaa kuskin toiminnasta tai ajoneuvon kunnosta.
   
 4. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi

  Viestejä:
  3 715
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Auto olisi kuvasta päätellen mahtunut kyllä kokonaan piennarviivan oikealle puolelle. Ja onhan se joo "siististi" parkkeerattu, mutta laittomasti, ja saattaa olla laittomasti parkkeerattu tuolla tavalla vaikka pysähdykselle sinänsä olisi hyvä perustekin. Luulisin, että tieliikennelaki varmaan edellyttää, että piennarta on käytettävä hyväksi niin hyvin kuin mahdollista.

  Lisäksi auto on saattanut olla ennen törmäystä vieläkin keskemmällä..
   
 5. King_Diamond

  King_Diamond

  Viestejä:
  31
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Onneksi koko vitun afrikalle täältä löytyy rahaa!
   
 6. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi

  Viestejä:
  3 715
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Onhan se kieltämättä aika älytöntä, että ulkomaalaisia kyllä pelastetaan ja autetaan vaikka kuinka ja paljon, mutta sitten satunnaista kotimaista matkailijaa hädässä ei auteta.

  Ja tavallaan ymmärrän että tällainen linja on otettu, että jokaisella on vastuu omista matkoistaan. Fine, ihan ok. Mutta sitten jos samanaikaisesti otetaan tuhansia ulkomaalaisia kehitysmaista tänne ja kiintiöpakolaisia jopa tuomalla tuodaan, ja nyt puhutaan vielä ISIS-lasten "noutamisesta", niin se ei ihan nyt sitten sovi oikein yhteen tämän asian kanssa..

  Sitä paitsi jossei muuta, niin miksei valtio voisi auttaa osittain vaikka "velaksi", ja potilas sitten makselee jonkin verran takaisin kun kykenee?

  That being said, tämä Thaimaan kaveri olisi varmaankin kuollut joka tapauksessa... Ja mahdollisesti oli itseaiheutettu sairaus, hidas itsemurha.
   
 7. Ukko Ylijumala

  Ukko Ylijumala BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  201
  Rekisteröitynyt:
  20.07.2019
  Jaa, että olen oikein elämänkoululainen kun ymmärrän että moottoriliikennetiellä ei kävellä keskellä yötä. :lol:

  Ps. Se on "elämänkoululaisuus" ei "elämän-koululaisuus" :cigar2:
   
 8. Matolaatikko

  Matolaatikko

  Viestejä:
  774
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2018
  Pps. Se on elämämkoulu, ei elämänkoulu.
   
  Aloe, Nutjob, jeppejehu ja 7 muuta tykkäävät tästä.
 9. Lallijuoppo

  Lallijuoppo

  Viestejä:
  5 557
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Mutta mikseivät ne ulkona olleet nähneet rekan lähestyvän? Ehkä siinä sitten todellakin oli sellainen riita, että ei nähdä eikä kuulla mitään muuta kuin se jolle siinä huudetaan.
  Kaikki olisivat hengissä eikä autossakaan olisi edes kolhua, jos kaikki olisivat olleet pientareella.
   
 10. emagdnim

  emagdnim

  Viestejä:
  996
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Tuo luumäen tilanne kuulostaa (en ole viimeisimpiä juttuja lukenut), että siellä on painittu keskellä tietä. Eikait sitä yöllä kirkkailla valoilla tulevaa rekkaa voi huomioimatta jättää ellei ole ihan pirun aineissa. Tähän aikaan vuodesta tuolla on kuitenkin melko vähän valoa (oliko se klo 2?). Mut saako yleisö muuta tietoa poliisilta, kuin "riitely"? Miksi alunperin piti pysähtyä? Oliko pakottava tarve? Miksi tosiaan eivät lähestyvää rekkaa huomanneet? Kukaan? Edes autossa istuneen kuskin kuvittelis takana tulevien valojen vilkkuvan jossain peilissä ja herättävän huomion. Yleensäki autossa istuessa takana tulevan valot kyllä huomaa, varsinki pitkät.

  edit: jaa, en ollutkaan vielä viimeisellä sivulla. Noh, enivei 5 senttiäni luumäki keskusteluun yllä.
   
  Viimeksi muokattu: 23.07.2019
 11. Holpikka

  Holpikka

  Viestejä:
  232
  Rekisteröitynyt:
  10.11.2016
  Tuosta luumäen tapauksesta,
  käy kyllä kuskia sääliksi, jos tilannetta ajattelee, miehet huutaa takapenkillä "Auto seis mä tapan sut tms" kuinka moni 23-24 vuotias nainen osaa ajaa pimeässä ison letukan kymmenen sentin tarkkuudella tien sivuun, tuossahan on tuon kuvan mukaan tolpat max, puoli metriä kyljestä, jopa voinut ajatella että kun asfaltti loppuu ei sinne saa ajaa

  Ja uskallan väittää että ei noita koneita sammuteta, jätetään hyrisemään koska jenkki. toisin sanoen "kynttilän valot" ollut kyllä päällä
  okei ei tielle mitään asiaa, mutta, ryssän rekat olisi pitänyt kieltää viimeistään eu liityttyä, aina ne odottavat viime tinkaan muunmuassa jarrutuksia jos tulee joku tilanne,
  Keväällä täälläkin päin joku kuoli, ja keskellä päivää, kun kuorma auto ei jarruttanut 80 alueella, (ja provot sikseen mutta rus kilvet oli), joku oli kääntymässä, rekka ajoi vastaantulevan sitten kuoliaaksi
   
  Viimeksi muokattu: 23.07.2019
 12. Calle

  Calle

  Viestejä:
  82
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Missään ei kait ole kerrottu oliko tuossa tilanteessa vastaantulevaa liikennettä, se kuitenkin aina heikentää hieman näkyvyyttä eteenpäin hyvälläkin kelillä. Sitten taas jos rekka on ajellut rauhassa pitkät päällä niin mikäli samalla ei ole katsottu jotain netflix-leffaa niin olishan kuskin pitänyt havaita jo pitkältä että edessä on jotain poikkeavaa...
   
 13. Pakana

  Pakana

  Viestejä:
  1 180
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Yksi vaihtoehto on myös sellainen "kooma-ajaminen" jossa on tavallaan kyllä hereillä, mutta toimii ihan 100% automaatilla. En tarkoita mitään varsinaista väsymystä, vaan jonkinlaista hypnoosia, johon vaipuu kun ajaa pitkiä aikoja tasaisen hurinan säestämänä sellaisella hitaan tuntuisella nopeudella (kuorma-autolla ajaminen tuntuu esim motarilla todella hitaalta, koska sitä tietä katselee korkealta ison massan kyydistä).
   
 14. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi

  Viestejä:
  3 715
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Rekkakuskin mukaan henkilöautossa ei olisi ollut valoja päällä.

  Iltalehti

  Ajoin kyseisellä tiepätkällä tänään myöhään illalla, ja tarkastelin tilannetta vähän sillä silmällä, että jos nyt tulisi mutkassa vastaan pimeitä tiellä seisoskelijoita, niin ehtisinkö reagoida. Ja vastaus on, että kyllä ja en. Jos olisin ihan äärimmäisen skarppina ja herkeämättä tarkastelisin mitä valokeilan päässä näkyy, niin ehkä sitten joo olisin ehtinyt jotain tehdä. Toisaalta onko liikaa vaadittu, että ihminen on koko ajan niin äärimmäisen skarppina. Ehkä on liikaa vaadittu.

  Mielestäni pääsyylliset onnettomuuteen on aika yksiselitteisesti tiellä seisoskelijat, ihan siksikin, että moottoriliikennetiellä ei ylipäätään saa seisoskella. Ne on luultavasti seisseet auton vasemmalla puolella, ja tästä syystä eivät ole helposti "päässeet rekkaa pakoon", vaikka olisivat sen huomanneetkin, sillä niiden olisi pitänyt siis kiertää auton keulan tai takaosan puolelta pientareelle turvaan - ja siis yksi ehti, kaksi ei.

  Henkilöauton kuljettaja on syyllinen siihen, että autot törmäsivät hieman keskenään, mutta ei henkilöauton kuljettaja ole siitä vastuussa jos matkustajat jalkautuvat tielle tapattamaan itsensä.
   
 15. Ukko Ylijumala

  Ukko Ylijumala BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  201
  Rekisteröitynyt:
  20.07.2019
  Siellä on kolmen promillen kännissä painittu keskellä tietä ja jääty rekan alle. Ei porukka lähde selvin päin selvittelemään välejään yöllä keskelle moottoriliikennetietä.
   
  Nutjob tykkää tästä.
 16. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi

  Viestejä:
  3 715
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Poliisi väitti, että alkoholilla ei ilmeisesti ollut osuutta tapahtumiin, mutta oudolta minustakin tuntuu ettei olisi ollut.
   
 17. Calle

  Calle

  Viestejä:
  82
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Käsitin että tarkoitettiin nimenomaan kuskeja, voin toki olla käsittänyt väärinkin...
   
  Ukko Ylijumala tykkää tästä.
 18. Pakana

  Pakana

  Viestejä:
  1 180
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Millä todennäköisyydellä jostain harrasteautotapahtumasta tulee koko surue vesilinjalla yöllä kotiin??:lol:
   
  Nutjob, Ukko Ylijumala ja Cereal killah tykkäävät tästä.
 19. Lagittaja

  Lagittaja

  Viestejä:
  1 980
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Iltalehti on kirjoittanut alkoholista vain "Rekkakuskia epäillään siitä ja siitä. > Alkoholilla ei epäillä olevan osuutta asiaan" jossa ainakin minusta se asia on rekkakuskin epäilyt syyllisyydestä.
  Voisin vannoa että jostain luin että auton kuljettaja olisi ollut selvinpäin mutta en kyllä sellaista viittausta yhtäkkiä löytänyt kun pläräsin muutaman uutisen läpi.
   
 20. Kostaja86

  Kostaja86

  Viestejä:
  30
  Rekisteröitynyt:
  04.01.2018
  Kuskit ollut selvinpäin,mutta jonkun uutisen näin että kuolleiden ja loukkaantuneen alkoholin käytöstä ei ole vielä varmuutta ja tutkivat asiaa.

  Suomessa aina täytyy joku syyllinen löytää ja kuolleita kun ei saada oikeuteen niin sinne menee joko kuorma-auto kuski tai henkilöauton kuljettaja.

  Jos käy ilmi,että auto ollut pysähdyksissä osittain ajokaistalla ilman valoja,kallistuisin siihen että henkilöauton kuljettajaa syytetään tapahtuneesta,muussa tapauksessa kuorma-auto kuskia.

  Vuosia sittenhän oli tapaus,että nuorisoporukka ollut mökillä,kuski valvonut koko yön ja joku 0.2promillea veressä. Ajoi stop merkin takaa suoraan yhdistelmän eteen ja kaikki muistaakseni kuoli. Yhdistelmänkuski päätyi oikeuteen,oli ajanut 60 alueella ajopiirturin mukaan vähän ylinopeutta. Muistaakseni käräjäoikeus tuomitsi,mutta hovin päätöstä en muista.

  Edit:
  Linkki aiheeseen Kuusi nuorta kuoli kolarissa – rekkaa kuljettanut Pekka odotti tuomiotaan kuusi vuotta: "Halkoja on tullut hakattua"
   
  Viimeksi muokattu: 24.07.2019
 21. Lallijuoppo

  Lallijuoppo

  Viestejä:
  5 557
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Minusta olisi aika outoa, jos kuolemaan johtaneesta kolarista ei tutkittaisi syyllisyys näkökohtia.
   
  WaspPike tykkää tästä.
 22. Cereal killah

  Cereal killah

  Viestejä:
  2 836
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kun rekka ajaa moottoritien normaalivauhdilla kahden tyypin yli niin siinä voi olla sen verran märkiä länttejä jäljellä että mahtaako niistä saada mitään kunnollisia alkoholitestejä aikaiseksi.

  edit: joskus katsoin jonkun vanhan Formula1- videon missä ratavalvoja menee radan yli ja tulee yliajetuksi. Ei jäänyt kuin lammikko :sdarra:
   
 23. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi

  Viestejä:
  3 715
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Mun mielestäni henkilöauton kuljettajaa ei voi syyttää siitä, mitä aikuiset matkustajat touhuaa auton ulkopuolella. Eli näiden matkustajien kuolemaan hän ei olisi suoraan eikä lakiteknisesti syyllinen.

  Kuitenkin henkilöauton kuljettajaa voi syyttää siitä, että ajoneuvot ovat osuneet toisiinsa, koska henkilöauto oli laittomasti pysäköity.

  (Poikkeustilanne voisi olla sellainen, että kuljettaja pysäköi autonsa päähänpistona, ja matkustajat toteavat tilanteen olevan vaarallinen ja jalkautuvat pois, mutta eivät ehdi pakoon ennen kuin rekka tulee. Sitten henkilöauton kuskia voisi syyttää myös kuolemista. Mutta nythän matkustajat siis ovat ihan vapaaehtoisesti hengailleet keskellä tietä.)
   
  Viimeksi muokattu: 24.07.2019
 24. ttjm

  ttjm

  Viestejä:
  4 854
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Nyt ainakin tiedän mikä helvetin Miikka on ilmestynyt Finnairin mainosten kommentteihin kummittelemaan Twitterissä. Tätä ennen siellä manguttiin vaan päästöistä.
  Mitä nyt kuvista katsoin, niin ei ollut kyllä missään matkustuskunnossa.

  Matkavakuutukset on aika halpoja siihen nähden mitä niillä saa kun kakka oikeasti osuu tuulettimeen.
   
 25. Lallijuoppo

  Lallijuoppo

  Viestejä:
  5 557
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Joo, se on kyllä ihan äärimmäisen typerää olla ulkomailla ilman vakuutusta. Mikä ihme saa ihmiset kuvittelemaan, että joku sitten auttaisi heidät sieltä pois? Etenkin, kun on säännöllisin väliajoin näitä uutisia, että ollaan aika hankalassa tilanteessa. Sekin ihmetyttää, että nämä tyypit, jotka ns. taistelevat vallassa olevaa isänmaanpetturihallitusta vastaan, ovat sitten kuitenkin jatkuvasti itkemässä poliisin suojelua tai valtion jeesaamista, kun ollaan vähän tiukassa paikassa.
   
  Nutjob ja ttjm tykkäävät tästä.
 26. Kostaja86

  Kostaja86

  Viestejä:
  30
  Rekisteröitynyt:
  04.01.2018
  Juu,tottakai kuuluu tutkia kuolemaan johtavissa kolareissa syy ja tuomita virheen tekijä. Enemmän tarkoitin sitä,jos vaikka kolmion takaa tullut kuolee,niin helposti suomessa oikeudessa istuu se toinen osapuoli.

  Jos tässä tapauksessa kuorma-auto kuski lopulta saa tuomion, niin ei se mielestäni oikein mene. Kuolleet kuitenkin pysähtynyt moottoritielle ja lähteneet ajoradalle yöllä pimeässä.
   
  Nutjob tykkää tästä.
 27. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi

  Viestejä:
  3 715
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Voihan se rekkakuskikin olla osasyyllinen, etenkin jos huomio on ollut turmahetkellä jossain missä ei pitäisi olla, kuten älylaitteessa.. Kuitenkaan missään tapauksessa ei vaikuta siltä, että tästä nyt enimmäkseen voisi rekkakuskia syyttää, ihan sama mitä se siellä hytissä on puuhaillut. Rekka sentään ajoi siellä missä pitääkin eli moottoriliikennetiellä suurin piirtein nopeusrajoituksen mukaan, eikä esimerkiksi jalkakäytävällä!! Toisaalta jalankulkijat taas olivat ihan väärässä paikassa... Ja pysäköity auto.
   
 28. Lallijuoppo

  Lallijuoppo

  Viestejä:
  5 557
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Tosin jos siinä rekassa nyt paljastuu jotain puutteita ja kuskinkaan lepoajat tai ajo-oikeudet eivät ole kunnossa, niin toki niistä nyt sitten tulee rangaistukset. Mutta muistini mukaan mitkään tuollaiset syyt eivät ole syy tuomita kuolemantuottamuksesta, jos ne eivät olleet onnettomuuden syy ja todetaan ettei ollut mahdollista varautua siihen, että auto on pysähtynyt osittain tielle.
   
  WaspPike tykkää tästä.
 29. Edqar

  Edqar

  Viestejä:
  1 260
  Rekisteröitynyt:
  22.11.2016
 30. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  2 805
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Olisikohan palkintoainesta?

  Junan katolta löytyi kuollut ihminen Vantaalla

  "Junan katolta löytyi kuollut ihminen Vantaalla"


  Jäniksenä esimerkiksi jännityksen vuoksi halunnut junan (junan vaunun?) katolla matkustaa ja saanut vähän sähköä?
   
 31. pähk1nä

  pähk1nä

  Viestejä:
  488
  Rekisteröitynyt:
  15.11.2016
  No ei se sinne katolle ole vahingossakaan päätynyt, että ihan oikeassa ketjussa.
   
  Ukko Ylijumala tykkää tästä.