Custom rom -esittelyketju

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 092
Virallinen 15.1 olisi nimeenomaan se paras vaihtoehto. Jokunen vuosi takaperin oli cyanomodgen käytössä ja päivitykset tuli nätisti siihen, sitten puhelin piti laittaa takuuhuoltoon ja sen jälkeen ei enää jaksanut alkaa asentelemaan custom romeja. Nyt puhelimen takuu ummessa niin miksipä ei jotain uutta kokeilis.

Ehkäpä päädyn kuitenkin tuohon 14.1 versioon, tuskin nyt mitään isompaa menetän 14.1 vs 15.1?
Paremman puutteessa unofficialkin käy mutta periaatteessa official toki parempi.

Lineage OS 14.1 on Android Nougat 7.1 ja 15.1 on puolestaan Oreo 8.1. Jos et Oreota kaipaa, niin 14.1 kelvannee myös.
 
M

mustekylpy

Vieras (tunnus poistettu)
Samsungin A5 ja A7 voin suositella HadesRomia
[ROM][A520x/A720x][TW-8.0.0] hadesRom Stock v4.0 [22.06.2018]

Poistaa läjän turhaa tauhkaa (osa Knox-peräistä joka ei toimisi Custom romilla kuitenkaan) ja uusimmassa versiossa saa HadesRc:n kautta kytkettyä taskulampun ääninappeihin. Pari sekuntia ääni ylös ja lamppu syttyy, painallus ääni alas ja lamppu sammuu (myös aikakatkaisu ettei jää vahingossa päälle). Tuo taskulampun pikanappi on itselle ollut aina se kuningasominaisuus jota ei vakio-ohjelmistoissa juurikaan näe.

Myös jotain pienempää käytettävyys parannuksia löytyy, mm. S9 kamera on hieman kätevämpi kuin vakio. Ei tee ihmeitä kuvan laadulle, mutta nimenomaan käytettävyys vähän parempi. Ei myöskään kysy käynnistyksen jälkeen turhaan lukituskuviota, vaan voi käyttää suoraan sormenjäljellä. En ikinä ymmärtänyt mikä idea tuossa edes oli, sillä sormenjälki on vaikeampi feikata kuin perinteisen lukituksen arvaus ja koskee vain ensimmäistä käynnistyksen jälkeistä lukitusta.

Jos haluaa rootin, niin Magisk ja Magisk Manager hoitaa homman. Netflix ja Nordean ohjelmat ainakin toimii tuon piilotustoiminnolla.
[2018.4.29] Magisk v16.0 - Root & Universal Systemless Interface [Android 5.0+]
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 092
Johdanto
AOSP Extented (AEX) on vuonna 2016 maailman kartalle noussut custom rom, joka on saavuttanut hyvin nopeasti suuren suosion. AEX tarjoaa käyttäjilleen puhtaan AOSP kokemuksen muutamilla laajennuksilla, jotka on poimittu häpeilemättä muista custom romeista (cherry-picking). Tavoitteena on sulava käyttökokemus ajan tasalla olevilla tietoturvapäivityksillä. Päivitykset tulevat laitteeseen OTA:na vähintään kerran kuukaudessa. Android Oreo versioon tuettuja laitteita on tällä hetkellä 75 kappaletta ja kokonaisuudessaan AEX on saatavilla vajaaseen 200 laitteeseen.

Ulkonäkö ja sovellukset
Nimensä mukaisesti AEX perustuu puhtaaseen Androidiin, joten ulkonäön suhteen AEX ei tarjoa yllätyksiä. AEX:n kehittäjät eivät ole edes lähteneet kikkailemaan tehostevärien suhteen toisin kuin monessa muussa custom romissa on tapana. Bootanimation sen sijaan on todella näyttävä (linkki). Käynnistysohjelmaksi on valittu Googlen puhelimista tuttu Pixel-käynnistysohjelma, joka tukee oletuksena näytön sulkemista kotinäyttöä tuplaklikkaamalla.

Esiasennettuja sovelluksia on kaikkiaan 17 kappaletta: AEXPapers, Android-näppäimistö (AOSP), Asetukset, Camera, Galleria, Kalenteri, Kello, Laskin, Pixel-käynnistysohjelma, Puhelin, Retro Music, SIM Toolkit, Taustakuvat, Tiedostot, Via, Viestit, Yhteystiedot. AOSP:n ulkopuolisia sovelluksia ovat AEXPapers, Retro Music ja Via verkkoselain. AEXPapers on AEX:n kehittäjien omaa käsialaa ja se pitää sisällään todella tuhdin pakkauksen AEX henkisiä taustakuvia. Taustakuvia on saatavilla vaaleana ja tummana, jolloin Androidin vakio teeman saa vaihdettua Oreo 8.1 ominaisuuden mukaisesti vaaleaksi tai tummaksi. AEXPapers on myös ainoa päällekäinen sovellus koko sovelluskauttauksessa Taustakuvat sovelluksen kanssa.

Retro Music on intialaisen kehittäjän Hemanth Savaralan luoma musiikkisoitin, joka on saavuttanut Play Kaupassa yli puoli miljoonaa latausta. Kyseessä ei siis ole AEX:n kehittäjien tekemä sovellus. Savaralan on pyrkinyt tekemään sovelluksesta esteettisesti kauniin ja helppokäyttöisen. Ulkoasu mukailee löyhästi Material Designin suuntaviivoja mutta vaikutteita on otettu vahvasti iOS-käyttöjärjestelmästä. Valittavana on kolme teemaa, jotka ovat Clearly White, Kinda Dark ja Just Black. Lisäksi käyttäjä voi itse säätää ulkoasua asetuksien kautta.

Aloitusnäkymästä löytyy omat valikot toisto historialle, viimeksi lisätyille ja eniten soitetuille. Lisäksi kappaleita voi selata biisien, albumeiden, artistien ja soittolistojen mukaan sekä kansioittain. Lisäominaisuuksia ovat mm. uniajastin, kappaleiden toistaminen ilman taukoja ja oma taajuuskorjain. Taajuuskorjain tosin on vielä alpha vaiheessa, minkä vuoksi kehittäjä ei suosittele sen käyttöä.

Via selain on puolestaan kiinalaisen kehittäjän käsialaa. Kehittäjä kertoo selaimen olevan sekä nopea että minimalistinen mutta silti käyttäjän kustomoitavissa. Lisäksi kehittäjä lupaa, ettei selain lähetä minkäänlaisia ilmoituksia käyttäjälle. Selaimen aloitussivu on oletuksena hyvin pelkistetty sisältäen vain osoite- ja hakukentän sekä Via logon. Aloitussivu on kuitenkin käyttäjän muokattavissa persoonallisemman näköiseksi ja luonnollisesti vaihdettavissa haluamaansa osoitteeseen. Osoitekenttä on mahdollista siirtää näytön alalaitaan ulkoasun teemaa vaihtamalla.

Kaikki tavanomaiset perusominaisuudet kuten yö- ja yksiyisyystila ja kirjainmerkit löytyvät ja halutessaan käyttäjä voi selata verkkosivuja myös työpöytä tilassa. Lisäksi User Agentin voi vaihtaa joksikin seuraavista: Chrome (PC), IE 11 (PC), iPhone, Symbian ja Custom. Lisäasetuksista löytyy paljon erilaisia säätöjä, kuten mainostenestäjä (oletuksena päällä), erilaisia eleitä ja mahdollisuus käyttää skriptejä.

Kamera
AEX:n kamerasovellus on hyvin pelkistetty ja asetukset ovat todella suppeat. Valittavana on vain valo- ja videokuvaustila mutta esimerkiksi panoraamatila loistaa poissaolollaan. Käyttäjä voi asettaa etsinkuvaan kuvausta helpottavan ruudukon sekä säätää salaman toimintaa (automaatti tai kokonaan pois päältä). Lisäksi itselaukaisun ajastimen voi asettaa joko 3 tai 10 sekuntiin. Manuaalinen valkotasapainon säädin voidaan ottaa käyttää asetuksista. Asetuksista voidaan myös valita kameran ja videokuvauksen resoluutio molemmille kameroille ja kytkeä sijainnin tallennus päälle. Alla on muutama kuvakaappaus säädöistä ja pari esimerkkikuvaa.

Ominaisuudet
AEX:n lisäominaisuudet ovat koottu asetuksiin Laajennukset -osioon. Osiosta löytyy kattava lista custom romeista tuttuja ominaisuuksia mutta mukana on myös joitain vähemmän tunnettuja ominaisuuksia. Ensimmäisenä valikossa on tilapalkin muokkaukset tuttuine säätöineen. Käyttäjä voi valita valikosta näytettävät tilapakin symbolit sekä hallita kellon ja akun varauksen esitystapaa ja sijaintia. Akun varauksen esitystavaksi voi valita myös kapean palkin näytön yläosaan symbolin sijasta. Muita ominaisuuksia ovat verkkoliikenteen mittari ja operaattorin tekstin muokkaus niin tilapalkissa kuin lukitusnäytölläkin. Viimeisenä listassa on Muut laajennokset, josta löytyy verkkodatan symboleiden säädöt ja tilapalkin eleet (näytön kirkkauden säätö ja tuplaklikkauksella näytön sulkeminen).

Ilmoituspaneeli valikko pitää nimensä mukaisesti sisällään ilmoituspaneelin pikavalikon ja ilmoitusten säädöt. Pikavalikon kirkkauden säädin voidaan esimerkiksi kytkeä pois näkyvistä, jos kirkkautta haluaa säätää tilapalkin kautta. Lisäksi ulkoasua voidaan muokata kattavasti efektien ja ylätunnisteiden avulla. Käyttäjä voi myös säätää pikavalikon alas vetämisen toiminnallisuutta. Pikavalikko voidaan esimerkiksi asettaa oletukseksi ilmoitusvalikon sijaan silloin kun ilmoituksia ei ole ilmoitusvalikossa. Huomionarvoisena seikkana AEX sisältää ruuduntallennusominaisuuden ja se piilotettuna pikavalikon yhden symbolin taakse.

Ilmoitusten suhteen käyttäjä voi halutessaan pakottaa sovelluksia käyttämään laajennettua ilmoitustapaa ja lisätä sovelluskuvakkeille ilmoitusten lukumäärän ilmoittavan symbolin. Ilmoitusäänien asetuksia voidaan myös säätää ja käyttäjä voi asettaa aikarajan sovelluksien ääni-ilmoitusten tiheydelle. Tämä on varsin kätevä ominaisuus esimerkiksi (liian) aktiivisten WhatsApp -viestiketjujen kanssa. Asetuksissa on myös oma valikko Heads up -ilmoituksille sekä puheluiden värinä asetuksille ja akun latauksen ilmoitusvalolle.

Seuraava kokonaisuus on Siirtyminen valikko, josta löytyy perätä neljä erilaista navigointitapaa. Ensimmäinen niistä on perinteinen navigointipalkki, jonka näppäinasettelua ja korkeutta voidaan muokata. Toinen on hieman paremmilla säätöominaisuuksilla varustettu SmartBar, jonka toimintaperiaate on kuitenkin samanlainen perinteisen navigointipalkin kanssa. Kolmas vaihtoehto Fling navigointi, johon on tutustuttu aiempien custom romien parissa (kts. Resurrection Remix OS). Neljäs mahdollisuus on Edge gestures eli eleisiin perustuva navigointi. Oikealta tai vasemmalta pyyhkäisy toimii takaisin painikkeena ja alhaalta ylöspäin pyyhkäisy kotipainikkeena. Valitettavasti eleitä ei voi muokata kattavammin mutta Edge gesturesia voi käyttää myös yhtä aikaa muiden navigointitapojen kanssa.

Navigoinnin tapaan AEX tarjoaa neljä erilaista viimeisimmät sovellukset näkymää. Vakio Androidin (AOSP) lisäksi valittavana on Grid ja Android Go version pelkistetty näkymä sekä SlimRomsista tuttu Slim Recent. AOSP, Grid ja Android Go tyyleille löytyy yhteiset säädöt mutta ja Slim on muokattavissa erikseen. Ensiksi mainittuihin näkymiin voi lisätä muistinkäytön mittarin ja kustomoidun ikoni paketin. Tyhjennä kaikki -painikeen sijainti on myös muutettavissa.

Lukitusnäytön lisäasetukset löytyvät niin ikään Laajennukset -osiosta. Lukitusnäytön alakulmissa olevat kuvakkeet ovat käyttäjän muokattavissa ennalta määriteltyjen toimintojen kautta. Lisäksi käyttäjä voi asettaa lukituksen ohituksen kasvojen tunnistuksen jälkeen ja asettaa automaattisen lukitusruudun sävytyksen taustakuvan perusteella. Valittavana on myös kaksi elettä: Kaksoisnapautuksella näytön herättäminen ja Pocket detection. Jälkimmäinen pyrkii ehkäisemään ruudun avautumisen ja vahinkopainalluksien syntymisen taskussa. Lisäksi lukitusruudun kello-, päivämäärä- ja musiikkinäkymä on muokattavissa valikon kautta.

Viimeisenä Laajennukset -osiosta löytyy Järjestelmä valikko, joka on ehkä AEX:n mielenkiintoisin kokonaisuus mutta samalla sekalaisin. Valikkoon on ripoteltu erilaisia lisäominaisuuksia hieman kummallisessa järjestyksessä. Esimerkiksi Yleiset Säädöt kohta sisältää kuulokkeiden toimintaan ja ruudunkaappausten ottamiseen liittyviä säätöjä. Tällaisia ovat musiikin automaattinen toistaminen kuulokkeita kytkettäessä ja kolmen sormen pyyhkäisyele ruudunkaappaukselle. Lisäksi valikossa mielenkiintoisia akun säästämiseen liittyviä toimintoja kuten Wakelock Blocker, jolla käyttäjä voi estää haluamiensa herätteiden toiminnan. Suspend Actions puolestaan sisältää eräänlaisia tehostettuja virranhallinnan toimintoja, kun näyttö suljetaan. Käyttäjä voi asettaa puhelimen vaihtamaan 2G tilaan ja/tai disabloimaan mobiilidatan näytön ollessa suljettuna. Myös GPS:n voi laittaa pois päältä samaan tapaan. Viiveen voi asettaa yhdestä minuutista aina puoleen tuntiin saakka.

Lisää osittain virranhallintaan liittyviä omaisuuksia löytyy Sovellusten toiminta valikon takaa. Valikon kautta käyttäjä voi hallita yksittäisten sovellusten toimintoja esimerkiksi puhelimen käynnistyksen yhteydessä. Käyttäjä voi mm. estää tietyn sovelluksen käynnistymisen automaattisesti tai estää siltä tiettyjä oikeuksia kuten sijainnin haun.

Animations valikon kautta käyttäjä voi muokata kattavasti järjestelmäanimaatioita. Valittavana on myös Android 9.0 Pie version animaatiot. Lisäksi sää palveluille on oma valikko, josta voi asettaa säätiedot tilapalkkiin tai lukitusruudulle. Painikkeet ovat myös säädettävissä virta- ja volumepainikkeiden osalta. Taskulampun voi laittaa käynnistymään virtapainikkeen tuplaklikkauksella tai sen pitkään painamisella ja laajennettuun käynnistävalikkoon vai asettaa lisää valintoja. Äänenvoimakkuus painikkeilla voi puolestaan vastata saapuvaan puheluun tai hallita musiikin toistoa. Viimeisenä valikosta löytyy System app remover, jolla voi poistaa järjestelmäsovelluksia.

Suorituskyky ja huomiot
Tällä kertaa testijakso suoritettiin kahdessa osassa keväällä ja syksyllä. Keväällä puhelimeen asennettiin AOSP Extended 5.4 versio (Oreo 8.1) ja syksyllä se päivitettiin uusimpaan 5.7 versioon (Oreo 8.1), joka oli peräisin heinäkuulta 2018. Näin ollen tietoturvataso oli päivätty 5. heinäkuuta 2018. Lisäksi laitteeseen asennettiin OpenGAPPS:n pienin GAPPS paketti (pico) Play Kauppaa varten. Ensimmäisellä käynnistyksellä tallennuskapasiteetista oli käytetty 4,38/16 Gt, mikä oli enemmän kuin Nougatilla. Syynä lienee järjestelmä -osio, joka vei tallennustilasta 3,7 Gt.

Testijakson aikana AEX toimi Nexus 5:lle todella sulavasti ja viiveettä mutta täysin ongelmatonta käyttö ei ollut. Syksyllä tehdyn päivityksen jälkeen puhelimen käynnistyksen yhteydessä näyttöön ilmaantui error -ilmoitus, joka ei kuitenkaan vaikuttanut käyttöön millään tavalla. Samoin Retro Music -sovellus pysähtyi pariin otteeseen mutta ongelma poistui, kun poistin sovelluksen datan asetuksista. Näiden ongelmien taustalla lienee ns. dirty flash, jonka suoritin vanhan version päälle. Yleensä tällaisia ongelmia ei ole tullut vastaan, kun dirty flashin on tehnyt saman Android version sisällä (8.1 -> 8.1). Tällä kertaa AEX 5.4 ja 5.7 versioiden välillä saattoi olla normaalia suurempia muutoksia, mistä myös indikoi järjestelmä -osion vaatiman tallennustilan pienentyminen 3,7 -> 3,5 Gt.

Joka tapauksessa OTA:na saapunut päivitys onnistui asentaa ongelmitta asetuksiin rakennetun päivityskeskuksen kautta. Samassa valikossa on myös lisäosa Magisk moduulin asennukselle. Lisäksi AEX:n lisävalikot olivat paikoittain käännetty ilahduttavasti suomeksi, joskin välillä kääntäminen oli verrattain heikkoa (esim. Operaattorin nimen teksti valikko).

Laitteen käyttäminen koostui pääosin nettiselauksesta ja pikaviestittelystä mm. WhatsAppilla. Päivittäin Screen-On-Time (SOT) oli kahden tunnin tuntumassa. Akun varaus oli jokaisen päivän päätteeksi alle 50%, joten toista päivää laitetta ei uskaltanut käyttää ilman latausta. Latausten välinen aika vaihteli 14-18 tunnin välillä. Kaiken kaikkiaan akun kesto jätti hieman toivomisen varaa verrattuna Nougat romeihin, sillä parina päivänä akkua oli päivän päätteeksi jäljellä alle 10%. Ero voi johtua Oreon ja Nougatin välisistä eroista. Toisaalta AEX tarjoaa verrattain paljon erilaisia säätöjä, joilla akun kestoa voidaan parantaa.

upload_2018-9-20_15-53-4.png

PCMark Work 2.0 battery life: 1h 55min
GFXBench Battery lifetime T-Rex: 102 min
YouTube-video WiFi 1h 1080p: 32 %


AnTuTu (v7.1.0): 48808
 • 3D (v7.0.6): 5458
  • Marooned: 2521
  • Garden: 2937
  • Refinery: Not Supported
 • UX: 13644
  • Data Secure: 1437
  • Data Processing: 1844
  • Image processing: 3077
  • User Experience: 7286
 • CPU: 26316
  • CPU Mathematics: 6003
  • CPU Common Use: 3581
  • CPU Multi-Core: 16732
 • MEM: 3390
  • RAM: 1645
  • ROM: 1745
GeekBench 4 (v4.3.0) LG Nexus 5 - Geekbench Browser
 • Single: 1005
 • Multi: 2254
PCMark (v2.0.3716): 3702 (Work 2.0 performance)

3DMark (v2.0.4580): 964 (Sling Shot)
 • Grafiikkatestien tulos: 1025
  • Grafiikkatesti 1: 6,50 FPS
  • Grafiikkatesti 1: 3,40 FPS
 • Fysiikkatestin tulos: 798
  • Fysiikkatestin 1. osa: 18,40 FPS
  • Fysiikkatestin 2. osa: 8,20 FPS
  • Fysiikkatestin 3. osa: 4,10 FPS
GFXBench (v5.0.0)
 • Mahattan: 662,9 Frames (11 Fps)
 • 1080p Manhattan Offscreen: 572,7 Frames (9,2 Fps)
 • T-Rex: 1287 Frames (23 Fps)
 • 1080p T-Rex Offscreen: 1237 Frames (22 Fps)
 
Viimeksi muokattu:

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 092
Lineage OS:iin on muuten lisätty puheluiden tallennusominaisuus mutta ominaisuus on rajattu tietyille markkina-alueille lakiteknisistä syistä.
Dialer has got a lot of new features:
 • Call recording
  • This feature is not available for all countries / devices. Remember that you are responsible for complying with any laws, regulations and rules that apply to the use of this functionality and any recordings it produces
 • Call statistics
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 092
LG G4sta viimein poistivat mahdollisuuden herättää näyttö tuplaklikkauksella, joka on mieletön parannus.
Tuohon kun tulee uusi versio, niin onko se mahdollista helposti vain päivittää ilman wipeä tai muuta?
Nyrkkisääntönä on, että saman Android version sisällä voi asentaa uuden päivityksen ns. dirty flashina. Silloin ei tarvitse tehdä factory resettiä vaan pelkkä cachen ja dalvik cachen wipe riittää (ei siis vaikuta puhelimessa olevaan dataan). Jos päivittää esimerkiksi Oreosta Pie versioon, niin silloin suositellaan aloittamalla puhtaalta pöydältä (full wipe). Joskus tosin saattaa tulla pieniä ongelmia vastaan dirty flashillä, kuten minulla kävi tuon EAX:n kanssa. Yleensä ne hoituu kuitenkin viimeistän sovellusdatan pyyhkimisellä yksittäisten sovellusten kohdalla.

Asensin nyt tuohon Nexus 5:een Franco Kernelin ja tutkin samalla tämän puhelimen ominaisuuksia. Qualcomm binnaa omat piirit etukäteen niiden kulkemisen mukaan (kts. Snapdragon 801 PVS Bin Guide Helps You Make the Most from Your SoC) ja minun Nexus 5:ssä on PVS 2 arvolla varustettu Snapdragon 800 piiri. SD800:n kohdalla asteikko on 0-6 välillä eli tällä yksilöllä on lähtökohtaisesti kohtalainen kulkevuus. Franco Kernelillä ajattelin alivoltittaa prosessoria ja tutkia, kuinka paljon akun kesto paranee. Vastaavasti ElementalX Kernelillä sitten ylikellotus.


Lähde: XDA
 
Viimeksi muokattu:

Juha Uotila

Mobiilimiäs vol.2
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 291
Tutoriaali video custom rom (TWRP) asennuksesta olisi myös mukava. Päädyn tuohon Lineage OSään, se kun parantaa akun kestoa, kun saan puhelimeni takaisin.
Tuon G4n yhteydessä sanottiin, että custom romin asentaminen ei poista takuuta laitteesta, toisaalta taas LGn sivuilla sanotaan, että Bootloaderin avaaminen poistaa takuun. Mahtaako tuon Lineagen voida asentaa ilman Bootloaderia ja voiko sen avata ilman, että sen tekee LGn sivujen kautte?
Vaatii Bootloaderin avaamisen, joka taasen "lopettaa" valmistajan takuun. Tosin eipä G4:llä taida muutenkaan enää juuri takuuta olla, ellei nyt jostain ole saanut ostettua ihan bränikkää luuria 2v takuulla.
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 092
Tutoriaali video custom rom (TWRP) asennuksesta olisi myös mukava. Päädyn tuohon Lineage OSään, se kun parantaa akun kestoa, kun saan puhelimeni takaisin.
Tuon G4n yhteydessä sanottiin, että custom romin asentaminen ei poista takuuta laitteesta, toisaalta taas LGn sivuilla sanotaan, että Bootloaderin avaaminen poistaa takuun. Mahtaako tuon Lineagen voida asentaa ilman Bootloaderia ja voiko sen avata ilman, että sen tekee LGn sivujen kautte?
TWRP:n asennuksen tutoriaali olisi siinä mielessä hieman haastava, että jokaisella laitteella on vähän omat kikkailunsa. Pääpiirteittäin asennus tapahtuu seuraavasti (esimerkkinä Vernee Thor):
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 092
Puhelimen ylikellotus ja CPU:n jännitteen säätäminen

Puhelimen ylikellottaminen eroaa PC komponenttien ylikellottamisesta merkittävästi jäähdytyksen osalta. Siinä missä tietokoneelle voidaan rakentaa erilaisia jäähdytysmekanismeja, joudutaan puhelimessa tyytymään valmistajan jäähdytysratkaisuihin (ellei käyttäjä ryhdy radikaaleihin toimenpiteisiin). Tämän vuoksi lämmöntuotto on puhelimessa lähes poikkeuksetta ylikellottamista rajoittava tekijä. Jo normaalitilanteessa älypuhelimet thorttlaavat eli pudottavat CPU:n kellotaajuuksia alemmas ennemmin tai myöhemmin rasituksen aikana. Tämän vuoksi paras tapa saavuttaa korkeampia kellotaajuuksia on alivoltittaminen eli CPU:n jännitteen pudottaminen alaspäin. Kun CPU toimii alemmilla jänniteillä, CPU:n lämmöntuotto on alhaisempi. Näin alivoltittamisella saadaan lisää pelivaraa kellotaajuuksien nostamiseen, kun normitilanteeseen nähden samalla jännitteellä voidaan saavuttaa korkeampia kellotaajuuksia.

Lähtökohtaisesti valmistajat asettavat prosessorit toimimaan valmiiksi optimaalisesti. Esimerkiksi Qualcomm ”binnaa” piirinsä PVS arvon mukaan. Valmistajien ”binnaukset” ovat kuitenkin epätarkkoja, sillä jokainen CPU on yksilö (kts. Snapdragon 801 PVS Bin Guide Helps You Make the Most from Your SoC). Tämän vuoksi käyttäjällä on useimmiten hieman pelivaraa säätää prosessorin toimintaa alivoltittamalla ja ylikellottamalla. Alivoltittamalla voidaan parantaa laitteen akun kestoa ja ylikellottamalla puolestaan suorituskykyä.

Custom kernelit
Android laitteiden ylikellotus vaatii kellottamista tukevan custom kernelin. Kernel on Android-käyttöjärjestelmän perusta, joka tarjoaa yhteyden laitteiston ja käyttöjärjestelmän välille. Kerneliä muokkaamalla voidaan siis säätää eri komponenttien (CPU, GPU, muistit jne.) toimintaa. Kellotaajuuden ja jännitteen säätämisen ohella käyttäjä voi esimerkiksi vaihtaa governor ja I/O scheduler -tiloja sekä hallita muistin toimintaa eri käyttötilanteissa. Custom kerneleillä saadaan usein parannettua laitteen toimintaa tietynlaisissa olosuhteissa riippuen siitä, millaisia ominaisuuksia kernelin kehittäjä on tavoitellut. Osa custom kerneleistä tarjoaa suppeammat säätömahdollisuudet kuin toiset.

Franco Kernel
Franco Kernel on portugalilaisen Francisco Francon tekemä custom kernel, joka tähtää erityisesti akun keston parantamiseen. Franco Kernelin kantavana periaatteena on ”Flash & forget” eli asennuksen jälkeen käyttäjän ei tarvitse huolehtia asetuksista. Halutessaan käyttäjä voi kuitenkin muokata kernelin toimintaa mutta esimerkiksi ylikellotusominaisuudet loistavat poissaolollaan, sillä ylikellottaminen heikentää akun kestoa. Sen sijaan kernelissä on pyritty asettamaan idle -tilan virrankulutus minimiin. Franco tarjoaa käyttäjälle kolme esiasetettua tilaa, jotka ovat Performance, Balance ja Power-Saving. Oletuksena kernelissä on valittuna Balance.

Francisco Francon haastattelu:

ElementalX Kernel
ElementalX Kernel on kanadalaisen Aaron Segaertin rakentama custom kernel. Siinä missä Franco Kernel tähtää akun keston parantamiseen, pyrkii ElementalX Kernel tarjoamaan parhaan kompromissin akun keston ja suorituskyvyn suhteen. Tämän vuoksi ElementalX Kernelistä löytyy ylikellotusominaisuudet ja kernel käyttää oletuksena Aaronin kehittämää ElementalX governoria. Kyseinen governor ei nosta kellotaajuutta herkästi kovin korkealle peruskäytössä mutta kovassa rasituksessa kellotaajuus nostetaan äärimmilleen. Aaron käyttää ElementalX kernelin asennuksessa Aroma Installeria ja ylikellotustaajuudet valitaan asennuksen yhteydessä.

Aaron Segaertin ajatuksia akun kestosta ja custom kerneleistä löytyy alla olevan linkin takaa:

Molemmat kehittäjät ovat tehneet omat maksulliset sovellukset kernelin asetuksien muokkamiseen mutta halutessaan käyttäjä voi käyttää myös muita sovelluksia kuten Kernel Adiutoria. Henkilökohtaisesti en kokenut FK ja EK Kernel Managereita kovinkaan helposti lähestyttäviksi, minkä vuoksi päädyin käyttämään Kernel Adiutoria. Lisäksi esimerkiksi EK Kernel Managerin jännitteen säätäminen bugitti sen verran, että sillä ei saanut säädettyä Nexus 5:n CPU:n jännittettä.

Suorituskyky (ElementalX Kernel)
Ennen kuin asensin Nexus 5 puhelimeen custom kernelin selvitin, millä PVS arvolla puhelimen prosessori on varustettu. Android terminaaliin syötetty "dmesg | grep PVS" komento paljasti, että Qualcomm oli arvioinut piirin kulkemisen arvolla 2 asteikolla 0-6. Mitä suurempi PVS arvo on, sitä alhaisemmilla jännitteillä prosessori saavuttaa tietyn kellotaajuuden. Oletuksena PVS 2 arvolla varusettu Nexus 5 toimii seuraavilla jänitteillä eri taajuuksilla:
Taajuus (MHz)Jännite (mV)
300775
422775
576775
729790
883810
1036830
1190850
1344875
1497895
1651925
1804950
1958970
2112995
22651025

Ylikellotuspotentiaalia selvittäessä sain Nexus 5:n toimimaan ElementalX:n maksimi kellotaajudella 2956 Mhz -100 mV alivoltituksella. Alhaisemmalla jännitteellä puhelin ei enää suostunut toimimaan vakaasti kyseisellä taajuudella. Rasituksessa puhelin ei kuitenkaan kyennyt pitämään kaikkia neljää ydintä aktiivisena vaan pudotti vähintään yhden ytimen pois pelistä rasituksesta riippuen. Jos ytimien hallinnan otti pois päältä ja pakotti puhelimen käyttämään kaikkia ytimiä, sammui puhelin rasituksen aikana ylikuumenemisen johdosta. Lopulta 2803 Mhz osottautui korkeimmaksi vakaaksi taajuudeksi.

Alimmillaan puhelimen sai toimimaan vakaasti -150 mV alivoltituksella mutta tällöin korkein kellotajuus piti pudottaa 2496 Mhz. Kyseiset asetukset osoittautuivat parhaimmaksi kompromissiksi akun keston ja suorityskyvyn suhteen. Jossain testeissä puhelin jopa suoriutui paremmin @2496 Mhz -150 mV alivoltituksella kuin @2803 Mhz -100mV, sillä lämmöntuotto oli näin pienempi ja thorttlausta esiintyi vähemmän.


@2496Mhz-150mV@2803Mhz -100mV
Taajuus (MHz)Jännite (mV)Taajuus (MHz)Jännite (mV)
300625300675
422700422750
652720576770
729730729780
883750883800
9607601036810
10367701190820
11907901344840
12678001497850
14978351651885
15748501804900
17288801958930
19589202112970
226597522651025
234299023421040
2419100524191055
2496102024961070
XX25721085
XX26491100
XX27261115
XX28031140

Huomionarvoinen seikka testeissä oli, että vakio asetuksilla Nexus 5 thorttlasi enemmän kuin alivoltitettuna ja kellotettuna. Alla olevissa kuvissa ensimmäisenä on vakio asetukset, seuraavana @2496Mhz -150mV ja viimeisenä @2803Mhz -100mV. @2496Mhz -150mV asetuksilla thorttlausta oli vähemmän kuin @2803Mhz -100mV mutta ero ei ollut suuri.

Sama tilanne toistui AnTuTu testissä, sillä @2496Mhz -150mV asetuksilla saavutettiin parhaimmat pisteet useista toistoista huolimatta. Ero tuli suurimmaksi osaksi CPU osion Multi-Core pisteistä. Todennäköisesti puhelin thorttlasi useamman ytimen rasituksessa enemmän @2803Mhz -100mV kuin @2496Mhz -150mV asetuksilla korkeammista jännitteistä johtuen.


Nexus 5Stock @2,3Ghz@2,5Ghz (-150mV)@2,8Ghz (-100mV)
AnTuTu (v7.1.0)488086485260551
3D (v7.0.6):545855745493
Marooned:252125902541
Garden:293729842952
Refinery:NANANA
UX:136441847619374
Data Secure:143728432390
Data Processing:184433203670
Image processing:307735313549
User Experience:728687829765
CPU:263163659231555
CPU Mathematics:600389048906
CPU Common Use:358152545456
CPU Multi-Core:167322243217193
MEM:339042104129
RAM:164523432196
ROM:174518671933

Muissa testeissä @2803Mhz -100mV asetuksilla saavutettiin korkeimmat pisteet, mikä johtunee ei niin kuormittavista testiskenaarioista. Tällöin puhelin kykeni pitämään kellotaajuuksia mahdollisimman korkealla pidempään. Sekä Geekbench (single core) että PCMark testeissä saavutettiin parhaimmillaan noin 16% paremmat tulokset ylikellottamalla kuin vakiona. Jostain syystä Geekbench multi core tulokset olivat epäloogisen heikot custom kerneleillä (ElementalX sekä Franco). Todennäköisesti heikot tulokset johtuivat piirin tunnistumisesta yhden ytimen prosessoriksi, sillä tulokset pysyivät heikkoina niin vakio asetuksilla kuin ylikellotettunakin.


Nexus 5Stock @2,3Ghz@2,5Ghz (-150mV)@2,8Ghz (-100mV)
GeekBench 4 (v4.3.0)linkkilinkkilinkki
Single100511091169
Multi225411381249
PCMark (v2.0.3716)
Work 2.0 Performance370241374321

Akun keston osalta ajoin testit samoilla asetuksilla mutta ajoin testit myös @2265Ghz -150 mV asetuksilla, jotta paras mahdollinen akun kesto saadaan selvitettyä normaali suorituskyvyllä. PCMarkin akkutestissä tulos parani -150 mV alivoltituksella 36% vakioon nähden. Myös @2,8Ghz -100mV asetuksilla saavutettiin 14% parempi tulos kuin vakiona. PCMarkin akkutesti simuloi sekalaista peruskäyttöä, joten testi ei todennäköisesti vaadi voimaakkaasti korkeimpia kellotaajuuksia. Tämä näkyy alla olevissa kuvissa, jotka kuvaavat prosessorin kuormitusta testin aikana (@2,8Ghz). Sen sijaan raskaampaa grafiikkaintensiivistä käyttöä eli pelaamista simuloiva GFXBench akkutesti rokotti @2,8Ghz -100mV asetuksilla tulosta -8%. Muilla asetuksilla Nexus 5 suoriutui testistä samoin kuin vakiona, mikä johtunee GPU painoitteisesta testistä. (Tässä yhteydessä keskityin vain CPU:n säätöihin ja jätin GPU:n vakio asetuksille).


Nexus 5Stock @2,3Ghz@2,3Ghz (-150mV)@2,5Ghz (-150mV)@2,8Ghz (-100mV)
PCMark (v2.0.3716)
Work 2.0 Battery1 h 55min2h 36min2h 26min2 h 11min
GFXBench (v5.0.0)
Battery lifetime T-Rex102 min101 min102 min94 min


Testin suoritusaika oli 2h 11min mutta ennen testiä puhelin oli idlessä noin 40min. Täten kuvassa näkyvät prosenttiosuudet eivät kerro testin rasitusta oikein mutta kestoista voidaan todeta, että eniten käytettiin 1728 Mhz:n taajuutta.
Päivitys:
Ajoin vielä akkutestit Franco kernelillä vertailuksi @2,3Ghz ja -150 mV alivoltituksella. Franco kernelillä PCMark akkutestin tulos parani vakioon nähden peräti 50%.

Yhteenveto
Nexus 5:n suorituskykyä saatiin parannettua yllättävän paljon custom kernelin ansiosta. Vakionakin yllättävän paljon esiintynyttä thorttlausta saatiin hillittyä alivolttiamalla ja tätä kautta lämmöntuottoa vähentämällä. Samalla puhelimen kellotaajuuksia saatiin nostettua verrattain paljon CPU:n osalta. Täytyy kuitenkin muistaa, että täysin riskitöntä tällainen touhu ei ole ja pahimmassa tapauksessa käyttäjä voi onnistua rikkomaan laitteen. Kultaisena ohjeena kannattaa muistaa, että alivoltitus- tai ylikellotusasetuksia ei pidä asettaa oletukseksi ennen kuin ne varmasti testannut vakaiksi. Tällä tavoin vältytään ikäviltä bootloopeilta käynnistyksen yhteydessä. Testien perusteella custom kernelin asentaminen on yksi tehokkaimmista tavoista puristaa kaikki irti puhelimen suorituskyvystä.
 
Viimeksi muokattu:

hrk

Liittynyt
23.07.2017
Viestejä
867
SDK Platform Tools release notes | Android Developers

Android Platform Toolsit eli adb ja fastboot suoraan sylttytehtaalta (ilman ajureita).
Tuossakin saattaa olla paljon turhaa. Win10-koneessa riittävät perustehtäviin seuraavat:

adb.exe
AdbWinApi.dll
AdbWinUsbApi.dll
fastboot.exe
libwinpthread-1.dll

Myöskään ei Win10-koneeseen yleensä tarvitse asentaa mitään luurikohtaisia USB-ajureita. Käyttöjärjestelmän oma ajurituki riittää.
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 092
Lisäsin tuohon ylikellotus artikkeliin akkutestien tulokset myös @2496Mhz -150mV asetuksilla. Tulos heikkeni hieman verrattuna @2265Mhz -150mV asetuksiin. GFXBench akkutestissä ei ollut eroa @2265Mhz -150mV asetuksiin (tai vakioon) nähden.
 
Liittynyt
06.02.2017
Viestejä
203
Ööäää? Mitä mää en ymmärrä?
Miks mä en oo löytäny/en löydä mitään voltage säätö hommelei? Mistä sää siis niitä säädät:eek: toi "dmesg | grep PVS" ei toimi. Elemental X kernel sisällä. Op6 puhelimena

Edit: se on tuttua, että kernel adiutorilla lasken suorittimen taajuutta kohdasta "suorittimen suurin taajuus". Mutta seny ei täs tapauksessa oo idea:D
 
Viimeksi muokattu:

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 092
Ööäää? Mitä mää en ymmärrä?
Miks mä en oo löytäny/en löydä mitään voltage säätö hommelei? Mistä sää siis niitä säädät:eek: toi "dmesg | grep PVS" ei toimi. Elemental X kernel sisällä. Op6 puhelimena

Edit: se on tuttua, että kernel adiutorilla lasken suorittimen taajuutta kohdasta "suorittimen suurin taajuus". Mutta seny ei täs tapauksessa oo idea:D
Tuota jännitettä voi säätää ElementalX kernelillä sillä EK Kernel Managerilla (jos ei bugita) tai esimerkiksi Kernel Adiutorilla. Se jännitteen säätö löytyy välilehdeltä CPU:n jännite kts. kuva. Tuo komentokehote koodi riippuu käsittääkseni puhelimesta ja piiristä. OP6:lla voi olla eri.
Screenshot_Kernel_Adiutor_20180927-161300-432x768.png
 
Liittynyt
06.02.2017
Viestejä
203
Tuota jännitettä voi säätää ElementalX kernelillä sillä EK Kernel Managerilla (jos ei bugita) tai esimerkiksi Kernel Adiutorilla. Se jännitteen säätö löytyy välilehdeltä CPU:n jännite kts. kuva. Tuo komentokehote koodi riippuu käsittääkseni puhelimesta ja piiristä. OP6:lla voi olla eri.
Nah eipä itellä löydy tota volttien säätöö
Screenshot_20181002-201314__01.jpg
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 092
Nah eipä itellä löydy tota volttien säätöö
Screenshot_20181002-201314__01.jpg
Näköjään kehittäjät eivät ole löytäneet keinoa SD845:n alivoltittamiseen. SD835:n alivoltitus sen sijaan onnistuu ainakin OP5/5T ja Pixel 2 puhelimilla. Nuo kernelit ovat aina puhelinkohtaisia ja ominaisuudet vaihtelevat niidenm ukaan. Nykypiirien klusterit (esim. 4+4) vaikeuttavat jännitteen säätämistä, sillä keskenään erilaisia ytimiä pitäisi pystyä hallitsemaan eri tavalla. Nexus 5:n SD800 piirissä on vain 4 samanlaista ydintä, joten jännitteen säätäminen on helpompaa.
Entä alikellotus laskisiko sillä ja vielä alemmilla volteilla.
Luonnollisesti alikellottamalla saataisiin akun kestoa parannettua entisestään, kun virrankulutus olisi pienempi. Samalla kuitenkin suorituskyky heikkenisi. Jännitettäkään tuskin saadaan tuosta juurikaan alemmas, vaikka kellotaajuutta pudotettaisiinkin.
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 092
Asensin Franco kernelin takaisin ja laitoin samat alivoltitus asetukset (-150 mV) kuin ElementalX:lläkin mutta ilman ylikellotusta (kun sillä ei voi kellottaa eli siis @2265 Mhz). Suorituskyky tipahti luonnollisesti samalle tasolle kuin vakio kernelillä (AnTuTu: 49479, PCMark Work 2.0 Performance: 3760, Geekbench 4 Single: 989) mutta PCMark akkutestissä tulos parani roimasti 2h 53min. Pitää vielä ajella GFXBech akkutesti ja päivittää tuohon artikkeliin.

EDIT: Testit ajettu:
 
Viimeksi muokattu:

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 092
Asensin Nexukseen uusimman Unlegacy Android Projectin (UAP) Android Pie 9.0 beta version. En tosin tiedä kannattaako tästä mitään isompaa juttua kirjoittaa, kun UAP on täysin raaka AOSP julkaisu. Jotain benchmarkkeja voisi ehkä ajella. Ihan hauska ajatella, että 5 vuotta vanhassa puhelimessa on uusin Android ja uusimmat tietoturvapäivitykset sisässä :geek:.
 
Viimeksi muokattu:

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 092
Latasin koneelle tuohon UAP 9.0 Pie versioon pohjautuvan First Ever romin Nexus 5:lle. Kyseessä on vähän erikoinen custom rom, jossa on pyritty tekemään käyttökokemus kuin Pixel 2 puhelimella (mm. kulmat pyöristetty softalla). Kehittäjä on puolalainen Marcin Grygiel, jonka toimintatavat eivät aina ole menneet kaikkien taiteen sääntöjen mukaan. Grygielillä on kuitenkin ollut monenlaisia projekteja aiemminkin (mm. emuloitu Windows 7 Nexus 5:llä). Pitänee kokeilumielessä testata tuota Pie romia.
Korjaa kuvaa.
Korjaa se kuvas:mad:
Ei näy kuin img.
Kuva korjattu
 
Liittynyt
05.02.2018
Viestejä
19
Minkä takia uusiin android one puhelimeen jotkut käyttäjät asentavat custom romit? Käsittääkseni käyttis on suht puhdas valmistajan pakko appseistaan, joten tietosuojan takiako sitä custom romia asennetaan?
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 092
Minkä takia uusiin android one puhelimeen jotkut käyttäjät asentavat custom romit? Käsittääkseni käyttis on suht puhdas valmistajan pakko appseistaan, joten tietosuojan takiako sitä custom romia asennetaan?
Kyllähän custom romin asentamiseen löytyy muitakin syitä kuin bloatista eroon pääseminen. Osa varmaan haluaa uusia ominaisuuksia tai paremman päivitystuen, mitä valmistaja kykenee tarjoamaan. Android Onen tapauksessa veikkaan noita ominaisuuksia, sillä vakio Android on kuitenkin aika suppea ominaisuuksiltaan.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 112
Xiaomi Redmi Note 3 asensin OmniRom:in. Aluksi siis android 6 ja nyt 8.1. Rom tehty 12.8. Nopea ja varmatoiminen näyttäisi olevan.

[ROM][OFFICIAL][8.1] OmniROM [WEEKLIES][05/08/2018]

Muutin kellon vasemmalle ja akkuun prosentit. Aika monipuolisesti pystyy säätämään jos haluaa.
Screenshot_2018-10-07_190802.jpg

Kernel tukee android 8. Pitäisi tutkia miten android 9 toimimaan? Toisaalta nytkin on nopeampi kuin vanhalla MIUI 10 betalla. Kernelin ja TWRP:n päivitin myös, mutta täytyisi ilmeisesti löytää parempi android 9:ä tukeva kernel.
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 092
Xiaomi Redmi Note 3 asensin OmniRom:in. Aluksi siis android 6 ja nyt 8.1. Rom tehty 12.8. Nopea ja varmatoiminen näyttäisi olevan.

[ROM][OFFICIAL][8.1] OmniROM [WEEKLIES][05/08/2018]

Muutin kellon vasemmalle ja akkuun prosentit. Aika monipuolisesti pystyy säätämään jos haluaa.

Kernel tukee android 8. Pitäisi tutkia miten android 9 toimimaan? Toisaalta nytkin on nopeampi kuin vanhalla MIUI 10 betalla. Kernelin ja TWRP:n päivitin myös, mutta täytyisi ilmeisesti löytää parempi android 9:ä tukeva kernel.
Custom kernel asennetaan vasta romin päivittämisen jälkeen. Jos sinulla on tuo Snapdragon variantti Redmi Note 3:sta (Kenzo), niin voit asentaa siihen jonkin noista Pie 9 custom romeista.
TWRP pitää luonnollisesti päivittää ensin tukemaan Pie 9 romia. Romin asennuksen jälkeen voi sitten asentaa custom kernelin.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 112
Custom kernel asennetaan vasta romin päivittämisen jälkeen. Jos sinulla on tuo Snapdragon variantti Redmi Note 3:sta (Kenzo), niin voit asentaa siihen jonkin noista Pie 9 custom romeista.
TWRP pitää luonnollisesti päivittää ensin tukemaan Pie 9 romia. Romin asennuksen jälkeen voi sitten asentaa custom kernelin.
TWRP:n päivitin ilmeisesti uusimpaan. Note 3 Kenzo tosiaan on. Pari eri Kerneliä asensin, mutta 8:lle tehty.

Noita kahta ylempää romia kokeilin myös. Ensin Wipe ja sitten asennus. Joko tuli 4 numeroinen koodi, joka menee aina väärin ja käynnistyy aina bootloaderiin uudestaan. Tai kuvio koodi joka menee väärin myös. Bootloaderissa on myös kuvio, mutta se kyllä aina menee oikein. Ja kun en ole mitään muuta kuviota käyttänyt. Se jumittava kuvio tulee siis uudelleenkäynnistyksen jälkeen.

Tuo on nykyinen kernel ja varmaankin ihan hyvä.
[KERNEL][LOS-N/O] 28-06-2018 AGNi pureLOS-N/O v13.0

Täytyy kyllä kehua sulavuutta ja toimivuutta. Voisi ysi andrdoidia myös kokeilla, mutta varmaan joku pikku kämmäys on mulla tapahtunut asennuksessa? Ei vaan keksi mikä.
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 092
TWRP:n päivitin ilmeisesti uusimpaan. Note 3 Kenzo tosiaan on. Pari eri Kerneliä asensin, mutta 8:lle tehty.

Noita kahta ylempää romia kokeilin myös. Ensin Wipe ja sitten asennus. Joko tuli 4 numeroinen koodi, joka menee aina väärin ja käynnistyy aina bootloaderiin uudestaan. Tai kuvio koodi joka menee väärin myös. Bootloaderissa on myös kuvio, mutta se kyllä aina menee oikein. Ja kun en ole mitään muuta kuviota käyttänyt. Se jumittava kuvio tulee siis uudelleenkäynnistyksen jälkeen.

Tuo on nykyinen kernel ja varmaankin ihan hyvä.
[KERNEL][LOS-N/O] 28-06-2018 AGNi pureLOS-N/O v13.0

Täytyy kyllä kehua sulavuutta ja toimivuutta. Voisi ysi andrdoidia myös kokeilla, mutta varmaan joku pikku kämmäys on mulla tapahtunut asennuksessa? Ei vaan keksi mikä.
Nopeasti selasin noita xda ketjuja, niin jossain buildissa oli ilmeisesti korruptoitunut tiedosto. Ehkä ongelma omi siinä? Mitä erroria se TWRP tarkalleen ottaen pukkaa?
can't flash todays update with any recovery, giving me error 7 (effectively, system image is corrupted and can't boot after it). September 15 build flashes without problem.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 112
Nopeasti selasin noita xda ketjuja, niin jossain buildissa oli ilmeisesti korruptoitunut tiedosto. Ehkä ongelma omi siinä? Mitä erroria se TWRP tarkalleen ottaen pukkaa?
Jossain tuli tosiaan tuo error 7. Mutta useassa ei tullut mitään erroria. Kun luuri käynnistyi uudelleen, niin sitten jumittui kuvio koodiin tai "pin"-koodiin. Ja jumittaa tosiaan vain android 9 versiot, eli johtuu jostain syystä siitä. Eli joku salasana, jota en saa oikein ja lukee jotain, että vioittunut asennus. Käynnistyy sitten Recoveryyn uudelleen.
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 092
Jossain tuli tosiaan tuo error 7. Mutta useassa ei tullut mitään erroria. Kun luuri käynnistyi uudelleen, niin sitten jumittui kuvio koodiin tai "pin"-koodiin. Ja jumittaa tosiaan vain android 9 versiot, eli johtuu jostain syystä siitä. Eli joku salasana, jota en saa oikein ja lukee jotain, että vioittunut asennus. Käynnistyy sitten Recoveryyn uudelleen.
Sun pitää wipettää formatoida data osio, sillä toistaiseksi Pie ei tue encryptionia noissa Kenzon custom romeissa.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 112
Sun pitää wipettää formatoida data osio, sillä toistaiseksi Pie ei tue encryptionia noissa Kenzon custom romeissa.
Pitänee ihan formatoida, ei wipe riitä ainakaan Note4:lla
Format Data nappi olikin siinä Wipe napin vieressä. Jotain herjasi että kaikki ei lähtenyt, mutta nyt käynnistyi heti normaalisti :)

Tuli Arrow OS 9 valittua ja siinä asetukset vaikuttaa heti olevan sopivat. Eli android 9.0, jee.
[ROM]]PIE - 9.x] OFFICIAL ArrowOS 9.x [Redmi Note 3] [KENZO] Xiaomi Redmi Note 3

Voi olla että säätää näytön kirkkautta vähän pieleen. Paitsi nyt näyttö pysyy sopivan kirkkaana taas. Kiitoksia kovasti vinkistä. Tää rom luultavasti jää nyt käyttöön.
 
Liittynyt
28.01.2017
Viestejä
126
Tuolla xda foorumilla kehutaan paljon googlen kamerasovellusta, jonka voi asentaa puhelimeen avaamalla bootloaderin. Mitä kaikkea plussaa siinä kamerasovelluksessa on? Tota bootloaderiin en jaksaisi koskea jos mobiilipankki sovellukset vaatii pientä lisäkikkailua toimiakseen.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 112
Tuolla xda foorumilla kehutaan paljon googlen kamerasovellusta, jonka voi asentaa puhelimeen avaamalla bootloaderin. Mitä kaikkea plussaa siinä kamerasovelluksessa on? Tota bootloaderiin en jaksaisi koskea jos mobiilipankki sovellukset vaatii pientä lisäkikkailua toimiakseen.
Bootloaderia saa räpeltää ja pankki toimii silti. Jos taas roottaa, niin sitten pankki ja muut lakkaa toimimasta.
 

Juha Uotila

Mobiilimiäs vol.2
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 291
Bootloaderia saa räpeltää ja pankki toimii silti. Jos taas roottaa, niin sitten pankki ja muut lakkaa toimimasta.
Riippuu pankista toimiiko vai ei. Nordea ja OP taitaa tuota taistella, danskella ei mitään noottia.

Magisk Hidellä saa noista aika pitkälti piilotettua ja taas toimii
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 112
Riippuu pankista toimiiko vai ei. Nordea ja OP taitaa tuota taistella, danskella ei mitään noottia.

Magisk Hidellä saa noista aika pitkälti piilotettua ja taas toimii
Jep. Siis Bootloaderin saa muuttaa. Rootin taas täytyy Nordea ja OP pankeilta piilottaa.

Nordea ainakin toimii, kun juuri testailin. Roottia ei ole, koska harvemmin tarvitsee.
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 092
Tuolla xda foorumilla kehutaan paljon googlen kamerasovellusta, jonka voi asentaa puhelimeen avaamalla bootloaderin. Mitä kaikkea plussaa siinä kamerasovelluksessa on? Tota bootloaderiin en jaksaisi koskea jos mobiilipankki sovellukset vaatii pientä lisäkikkailua toimiakseen.
Google Kamera on periaatteessa samanlainen kamerasovellus kuin valmistajien omatkin sovellukset. Monien mielestä Google Kameran algoritmit tekevät kuitenkin erinomaista jälkeä, minkä vuoksi sitä usein suositellaan. Lisäksi HDR+ ominaisuutta kehutaan. Periaatteessa Google Kameran voi asentaa apk-tiedostona mihin tahansa puhelimeen mutta sovellus vaatii kunnolla toimiakseen Camera2API tuen. Jossain puhelimissa Camera2API voidaan aktivoida ADB:n kautta ilman roottia mutta useimmiten se pitää aktivoida rootin avulla.
Sen lisäksi, että Google Kamera tarvitsee Camera2API tuen, niin sovellus on tiukasti sidottu käytettävissä olevaan rautaan. Tämän vuoksi Google ei ole laittanut sovellusta yleiseen jakeluun Play Kauppaan. Sen takia Google Kamerasta on useita porttauksia, kun se yritetään sovittaa uuteen rautaan. Useimmiten kaikkia ominaisuuksia ei kuitenkaan saada toimimaan. Lisää infoa löytyy alla olevista linkeistä:
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 112
Tuolla xda foorumilla kehutaan paljon googlen kamerasovellusta, jonka voi asentaa puhelimeen avaamalla bootloaderin. Mitä kaikkea plussaa siinä kamerasovelluksessa on? Tota bootloaderiin en jaksaisi koskea jos mobiilipankki sovellukset vaatii pientä lisäkikkailua toimiakseen.
Riippuu pankista toimiiko vai ei. Nordea ja OP taitaa tuota taistella, danskella ei mitään noottia.

Magisk Hidellä saa noista aika pitkälti piilotettua ja taas toimii
Voin sanoa että eipä juuri kikkailua vaadi ja pankki taas toimii. Eli siis Roottauksen piilotus.

Asensin Syberia rom:in ja siinä samassa asensin vahingossa Magisk ohjelman. Tuolta saa asennettua toisen ohjelman:
Download Magisk Manager Latest Version 5.8.3 For Android 2018
Magidisk Hide komentoa tai valikkoa on tosi helppo käyttää ja taas toimii Tunnusluvut sovellus nordealta.

Toimii hyvin ja ripeästi Xiaomi Redmi Note 3 luurilla. [ROM][KENZO][9.0] Syberia Project [OFFICIAL]
 

epv

Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
29
Mitäs ihmettä. Yritin asentaa Havocia ja puhelin jäi fastboot/bootloaderin looppiin. Aina palaa samaan ruutuun, vaikka yrittäisi sammuttaa puhelimen. Fastbootista ei pääse käskemään boottausta twrp:hen. :think:
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 112
Mitäs ihmettä. Yritin asentaa Havocia ja puhelin jäi fastboot/bootloaderin looppiin. Aina palaa samaan ruutuun, vaikka yrittäisi sammuttaa puhelimen. Fastbootista ei pääse käskemään boottausta twrp:hen. :think:
Mikä puhelin? Pitäisi sammua kun pitää virtanappia pitkään painettuna. Ja volume+ nappia pohjassa pitämällä pitäisi mennä TWRP:hen.

Note 3 on aina twrp valikkoon kyllä päässyt. Outoa siis. Syberia rom vaikuttaa erittäin vakaalta. Jää nyt käyttöön, koska ei taida parempaakaan olla :) Havoc jäi testaamatta.
 

epv

Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
29
Mikä puhelin? Pitäisi sammua kun pitää virtanappia pitkään painettuna. Ja volume+ nappia pohjassa pitämällä pitäisi mennä TWRP:hen.

Note 3 on aina twrp valikkoon kyllä päässyt. Outoa siis. Syberia rom vaikuttaa erittäin vakaalta. Jää nyt käyttöön, koska ei taida parempaakaan olla :) Havoc jäi testaamatta.
Oneplus 6. Asensin fastbootilla ladattavan vakiorommin niin heräsi. :tup: Jostain syystä Havoc ei asentunut oikein. :hmm:
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 112
Tuolla xda foorumilla kehutaan paljon googlen kamerasovellusta, jonka voi asentaa puhelimeen avaamalla bootloaderin. Mitä kaikkea plussaa siinä kamerasovelluksessa on? Tota bootloaderiin en jaksaisi koskea jos mobiilipankki sovellukset vaatii pientä lisäkikkailua toimiakseen.
Asensin nyt google cameran ja kyllä tuo mielestäni ottaa parempia kuvia Xiaomi Note 3:lla. En sitten tiedä täytyisikö jotain muutakin muuttaa. Tällä luurilla sai suoraan asenneltua tuon cameran ja vanhan kameran poistin kokonaan käytöstä.

Syberia v1.2, android v9.
Screenshot_2018-10-11_120341.jpg
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 092
The Unlegacy Android Projectia on tullut tässä nyt jonkin aikaa testailtua. PCMarkin akkutestissä näyttää tulevan jäätävän hyviä tuloksia verrattuna Oreoon. AEX Oreolla vakiona tuli noin 2h niin UAP Pie:llä noin 3h (eli sama mitä sain Franco kernelillä ja alivoltitettuna). Sitten jos kytken Adaptive Batteryn päälle niin tuohon saa vielä vartin lisää :eek:. Adaptive Display on kytketty pois päältä, että näytön kirkkaus pysyy 50%:ssa. Pitää vielä pyöritellä GFXBench ja YouTube akkutestiä lisäksi.
 
Liittynyt
01.10.2017
Viestejä
249
Google Kamera on periaatteessa samanlainen kamerasovellus kuin valmistajien omatkin sovellukset. Monien mielestä Google Kameran algoritmit tekevät kuitenkin erinomaista jälkeä, minkä vuoksi sitä usein suositellaan. Lisäksi HDR+ ominaisuutta kehutaan. Periaatteessa Google Kameran voi asentaa apk-tiedostona mihin tahansa puhelimeen mutta sovellus vaatii kunnolla toimiakseen Camera2API tuen. Jossain puhelimissa Camera2API voidaan aktivoida ADB:n kautta ilman roottia mutta useimmiten se pitää aktivoida rootin avulla.
Sen lisäksi, että Google Kamera tarvitsee Camera2API tuen, niin sovellus on tiukasti sidottu käytettävissä olevaan rautaan. Tämän vuoksi Google ei ole laittanut sovellusta yleiseen jakeluun Play Kauppaan. Sen takia Google Kamerasta on useita porttauksia, kun se yritetään sovittaa uuteen rautaan. Useimmiten kaikkia ominaisuuksia ei kuitenkaan saada toimimaan. Lisää infoa löytyy alla olevista linkeistä:
Kokeilin myös Google-kameraa Asus Zenfone 5Z:aan. Oli vielä elo-syyskuun kamerasoftalla hiukan parempi, mutta ihan syyskuun lopulla tullut päivitys teki puhelimen kamerasta niin hyvän, että G kamera siirtyi APK-'pankkiin'.
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 092
The Unlegacy Android Project

Johdanto
The Unlegacy Android Project (UAP) perustettiin vuonnna 2015 OMAP4-AOSP projektin jatkumona, minkä tarkoituksena oli rakentaa AOSP –päivitysrunko OMAP4 –alustan laitteille kuten Galaxy Nexukselle. UAP:n myötä laitekirjoa kuitenkin laajennettiin muihinkin laitteisiin. Perusajatuksena on tarjota tuorein Android AOSP versio sellaisille laitteille, joille valmistaja ei enää tarjoa päivityksiä.
 • "Here, at Unlegacy Android, we unlegacify your device, buying a new one is now the legacy way of do things."
UAP:iin ei lisätä AOSP:n ulkopuolisia ominaisuuksia, vaan kyseessä on hyvin pelkistetty Android. Sen sijaan UAP:n kehittäjät kehottavat muita kehittäjiä rakentamaan UAP:n pohjalta lisäominaisuuksilla varustettuja custom romeja keskittyen itse korjaamaan yhteensopivuusongelmia vanhan uuden Android version välillä. UAP voidaankin nähdä eräänlaisena perusrunkona, jonka päälle voidaan rakentaa lisäominaisuuksia.

Ulkonäkö ja sovellukset
Koska UAP perustuu täysin AOSP:iin, ei siinä ole muutoksia vakio Androidiin nähden. Tämän vuoksi UAP:n läpikäyminen on enemmänkin vakio Android 9.0 Pie:n esittelyä. Käynnistysohjelmana on AOSP:n uusi Quickstep (ent. Launcher3), joka eroaa ulkoasultaan jonkin verran Googlen puhelimien Pixel-käynnistysohjelmasta. Esimerkiksi Google hakupalkki on vanhaan tapaan laitteen ylä- eikä alalaidassa. Quickstep tukee näytön kiertämistä ja Android Pie:n pisteilmoituksia sovelluskuvakkeiden oikeassa ylälaidassa. Pistemerkki kertoo saapuneesta ilmoituksesta kyseisen sovelluksen kohdalla mutta ominaisuuden voi halutessaan kytkeä pois päältä Quickstepin asetuksista.

Android Pie:n tuomia uudistuksia ovat ilmoitus- ja pikavalikkojen pyöristetyt kulmat aiempiin Android versioihin nähden. Sama tyylisuunta näkyy myös äänenvoimakkuuden säätövalikossa ja virtapainikkeen laajennetussa valikossa. Jälkimmäiseen valikkoon on tuotu myös painike kuvakaappausten ottamiselle mutta Pixel puhelimissa nähtyä kuvankaappausten muokkaustyökalua ei ole. Viimeisimmät sovellukset valikko pyörii nyt vaakatasossa ja näkymän yläpuolella on sovelluskuvake, jota painamalla voi avata sovelluksen tiedot asetuksista tai aktivoida jaetun näytön. Sovellusvalikko noudattelee hyvin pitkälti Oreossa nähtyä linjaa, joskin sovelluksien hakukenttä on uuden Material Design 2.0 tyylisuunnan mukaisesti pyöristetty.

Asetukset valikkoon siirryttäessä huomio keskittyy uusiin pirteisiin kuvakkeisiin. Vaikka käyttöjärjestelmän tehosteväri on pysynyt syaanin vihreänä, niin kuvakkeet ovat Pie:ssä värikkäitä palluroita. Google on myös vihdoin lisännyt manuaalisen valinnan vaalean ja tumman teeman välille. Android Oreo 8.1 versiosta lähtien käyttöjärjestelmän teemaa on voinut vaihtaa taustakuvan mukaan mutta nyt käyttäjä voi valita teeman myös itse taustakuvasta riippumatta.

Esiasennettuja sovelluksia on 18 kappaletta: Android-näppäimistö (AOSP), Asetukset, Digitaalinen hyvinvointi, Galleria, Kalenteri, Kamera, Kello, Laskin, Musiikki, Puhelin, Quickstep, Selain, SIM Toolkit, Sähköposti, Tiedostot, Tiedostot, Viestit ja Yhteystiedot. Kaikki sovellukset ovat luonnollisesti AOSP:n vakiosovelluksia ja Pie:n uutuutena mukana on Digitaalinen hyvinvointi. Kyseinen sovellus näyttää kootusti yksityiskohtaista tietoa puhelimen käytöstä. Lisäksi käyttäjä voi asettaa rajoituksia omalle käytölleen sovelluskohtaisesti tai esimerkiksi uniajastimen muodossa. Kun uniajastin on aktivoitu, puhelin muuttaa automaattisesti ruudun mustavalkoiseksi ennalta määriteltyyn aikaan samalla, kun Älä häiritse –tila kytkeytyy päälle. Tarkemmin voit lukea uudesta ominaisuudesta io-techin ”Kokeiltua: Android P beetan uudet ominaisuudet” –artikkelista.

Kamera
AUP:n kamerasovellus sama kuin aiemmin testaamassani AEX romissa. Se on hyvin pelkistetty ja asetukset ovat todella suppeat. Valittavana on vain valo- ja videokuvaustila mutta esimerkiksi panoraamatila loistaa poissaolollaan. Käyttäjä voi asettaa etsinkuvaan kuvausta helpottavan ruudukon sekä säätää salaman toimintaa (automaatti tai kokonaan pois päältä). Lisäksi itselaukaisun ajastimen voi asettaa joko 3 tai 10 sekuntiin. Manuaalinen valkotasapainon säädin voidaan ottaa käyttää asetuksista. Asetuksista voidaan myös valita kameran ja videokuvauksen resoluutio molemmille kameroille ja kytkeä sijainnin tallennus päälle. Alla on muutama kuvakaappaus säädöistä ja pari esimerkkikuvaa.

Ominaisuudet
Kuten johdannossa mainittiin, UAP ei sisällä muista custom romeista tuttuja lisäomainaisuuksia. Kaikki UAP:n ominaisuudet ovat siis Android 9.0 Pie:stä (AOSP) peräisin ja isossa mittakaavassa mikään ei ole muuttunut radikaalisti verrattuna aiempiin Android versioihin. Yksi merkittävimmistä muutoksista on uusi virranhallinta ominaisuus (Adaptive Battery), joka pyrkii vähentämään akun kulutusta koneoppimisen avulla. Käytännössä kyseinen ominaisuus priorisoi laitteen resursseja käyttäjän tarpeiden mukaan. Teoriassa ominaisuuden pitäisi toimia sitä paremmin, mitä enemmän se oppii tunnistamaan käyttäjää.

Toinen akun kulutusta vähentävä ominaisuus on niin ikään koneoppimiseen nojautuva automaattinen kirkkauden säätö (Adaptive Display). Siinä missä aiempi automaattinen kirkkauden säätö luotti vain valoisuusanturiin, turvautuu koneoppimiseen perustava kirkkauden säätö valoisuusanturin ohella myös käyttäjän tapoihin. Jos käyttäjä säätää näytön kirkkautta manuaalisesti tietyissä tilanteissa, oppii puhelin tunnistamaan tällaisia tilanteita ja säätää kirkkauden kyseiseen asentoon, vaikka valoisuusanturin perusteella puhelin toimisi toisin.

Pien myötä Androidiin on tullut myös muutamia käyttöä helpottavia ominaisuuksia. Kun puhelimen kääntää vaakatasoon automaattisen kierron ollessa pois päältä, ilmestyy navigointipalkin oikeaan reunaan näytön kääntämisen painike. Painikkeen avulla näytön voi asettaa vaaka-asentoon mutta jos painikkeeseen ei reagoi, se häviää hetken kuluttua näkyvistä. Sama ominaisuus toimii luonnollisesti myös toiseen suunta (vaakasta pystyasentoon). Toinen mielenkiintoinen uutuus on Eleet valikosta löytyvä ”Estä soittoääni” ominaisuus. Kyseisen virta- ja äänenvoimakkuuspainike eleen avulla käyttäjä voi nopeasti asettaa puhelimen reagoimaan saapuvaan puheluun haluamallaan tavalla. Vaihtoehtoina on laittaa puhelin värinälle, mykistykselle tai kytkeä ele pois päältä. Eleet valikosta löytyy myös kameraan siirtymisen pikaele virtapainikkeen tuplaklikkauksella mutta puhelun katkaisu virtapainikkeella toiminto löytyy Esteettömyys valikosta.

Android Pie:n myötä System UI Tuner on piilotettu mutta siihen pääsee edelleen käsiksi toiminto widgeteillä kolmannen osapuolen sovelluksia hyödyntäen (esim. Nova Launcher). System UI Tuner -valikosta voi säätää tilapalkissa näkyviä kuvakkeita ja lukitusnäytön reunimmaisia oikopolkuja. Lisäksi navigointipalkkiin voi lisätä sekä oikealle että vasemmalla lisäpainikkeet ja painottaa navigointipalkin asettelua jompaankumpaan reunaan. Älä häiritse tilan käyttöönotto ei kuitenkaan onnistu äänenvoimakkuuspainikkeita hyödyntäen, sillä Pie:ssä äänien hallinta on uudistunut. Huomionarvoisena seikkana UAP:n ominaisuuksiin ei jostain syystä lukeudu Android Pie:n uusi eleisiin perustuva navigointitapa vaan käytettävissä on ainoastaan perinteinen navigointipalkki.

Suorituskyky ja huomiot
Testijaksoa varten laitteeseen asennettiin viimeisin The Unlegacy Android Project 9.0.0 beta versio (Pie 9.0.0, tietoturvataso 5. lokakuuta 2018). Lisäksi laitteeseen asennettiin OpenGAPPS:n pienin GAPPS paketti (pico) Play Kauppaa varten. Ensimmäisellä käynnistyksellä tallennuskapasiteetista oli käytetty 3,80/16 Gt ja järjestelmä -osio vei tallennustilasta 3,3 Gt.

Beta versiosta huolimatta UAP 9.0 vaikutti suhteellisen toimivalta julkaisulta ja sopivalta jopa päivittäiseen käyttöön pienin varauksin. Kehittäjän mukaan ainoa selkeä bugi beta versiossa on Bluetooth HFP-kaiutin (mono / SCO) -lähdön vaillinainen toiminta. Lisäksi huomasin navigointipalkin kärsivän ajoittain kosmeettisesta kuvakkeiden ”viiruuntumisesta”, mikä näkyy esimerkiksi selaimesta otetuista kuvakaappauksista. Käytön kannalta kyseisellä bugilla ei ollut juurikaan merkitystä mutta ongelmia aiheutti kahden sovelluksen kaatuilu testijaksolla. Jostain syystä vakio selain ja Twitter sovellus jumittavat välillä aiheuttaen niiden kaatumisen. Muilla sovelluksilla vastaavia kaatumisia ei kuitenkaan havaittu ja esimerkiksi Chrome selain toimi moitteetta.

Suorituskyvyn suhteen UAP 9.0:ssa ei ollut valittamista, vaan puhelin reagoi kosketuksiin viiveettä ja toimi muutenkin jouhevasti. Sama havainto toistui myös suorituskykytestien valossa, sillä tulokset olivat linjassa aiempiin tuloksiin eri custom romeilla päivittyneestä Android versiosta huolimatta. Merkittävin muutos AEX Oreo testeihin nähden ilmeni akun keston osalta. UAP 9.0:lla varustettu Nexus 5 selviytyi kaikista akkutesteistä huomattavasti paremmin kuin AEX Oreolla. Osasyynä parantuneeseen akun kestoon saattaa olla UAP:n kehittäjän tekemillä muutoksilla LCD-näytön ”taustavalokarttaan”, jonka avulla kyetään saavuttamaan alhaisempia näytön kirkkaus tasoja. Tällöin asettamani 50%:n kirkkaus taso ei välttämättä vastaa aiempien romien 50% tasoa, jolloin suora vertailu ei ole mahdollista.

Laitteen käyttäminen koostui pääosin nettiselailusta, videopalveluiden katsomisesta (YouTube ja Twitch) ja pikaviestittelystä mm. WhatsAppilla. Päivittäinen Screen-On-Time (SOT) vaihteli kahden tunnin molemmin puolin ollen parhaimmillaan yli kolme tuntia. Akun varaus oli jokaisen päivän päätteeksi alle 50% vakioasetuksilla, joten toista päivää laitetta ei uskaltanut käyttää ilman latausta. Testijaksolla Adaptive Battery ja Display oli asetettu päälle, mitkä vaikuttivat parantaneen akun kestoa verrattuna Oreoon. Akkutesteissä Adaptive Battery oli kytketty päälle mutta Adaptive Display pois päältä.

upload_2018-10-13_18-12-18.png

PCMark Work 2.0 battery life: 3h 12min
GFXBench Battery lifetime T-Rex: 109 min
YouTube-video WiFi 1h 1080p: 24 %AnTuTu (v7.1.0): 51676
 • 3D (v7.0.6): 5541
  • Marooned: 2572
  • Garden: 2969
  • Refinery: Not Supported
 • UX: 16440
  • Data Secure: 1572
  • Data Processing: 2598
  • Image processing: 3366
  • User Experience: 8904
 • CPU: 25683
  • CPU Mathematics: 5013
  • CPU Common Use: 3462
  • CPU Multi-Core: 17208
 • MEM: 4012
  • RAM: 2063
  • ROM: 1949
GeekBench 4 (v4.3.0) LG Nexus 5 - Geekbench Browser
 • Single: 1005
 • Multi: 2254
PCMark (v2.0.3716): 3593 (Work 2.0 performance)
 • Web Browsing 2.0: 3858
 • Video Editing: 4841
 • Writing 2.0: 3063
 • Photo Editing 2.0: 3400
 • Data Manipulation: 3077

3DMark (v2.0.4580): 1049 (Sling Shot)
 • Grafiikkatestien tulos: 1075
  • Grafiikkatesti 1: 6,80 FPS
  • Grafiikkatesti 1: 3,60 FPS
 • Fysiikkatestin tulos: 968
  • Fysiikkatestin 1. osa: 18,50 FPS
  • Fysiikkatestin 2. osa: 11,30 FPS
  • Fysiikkatestin 3. osa: 4,90 FPS
GFXBench (v5.0.0)
 • Mahattan: 713,7 Frames (12 Fps)
 • 1080p Manhattan Offscreen: 609,5 Frames (9,8 Fps)
 • T-Rex: 1364 Frames (24 Fps)
 • 1080p T-Rex Offscreen: 1253 Frames (22 Fps)
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
03.05.2017
Viestejä
32
Koko pirun päivän yrittäny tuota lineagea saada asennettua galaxy s7. Ei tuu lasta, ei paskaa. Lineagen omien sivujen ohjeiden mukaan menty, mutta tökkää tuohon pirun heimdall print-pit kohtaan.
"
Initialising connection...
Detecting device...
libusbx: error [init_device] device '\\.\USB#VID_041E&PID_3225&MI_03#6&37CBA87&0&0003' is no longer connected!
libusbx: error [init_device] device '\\.\USB#VID_046D&PID_C332&MI_01#6&324E0BA7&0&0001' is no longer connected!
ERROR: Failed to access device. libusb error: -12
"

Kuitenkin sen ajurin yms. suostu asentamaan.
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 092
Koko pirun päivän yrittäny tuota lineagea saada asennettua galaxy s7. Ei tuu lasta, ei paskaa. Lineagen omien sivujen ohjeiden mukaan menty, mutta tökkää tuohon pirun heimdall print-pit kohtaan.
"
Initialising connection...
Detecting device...
libusbx: error [init_device] device '\\.\USB#VID_041E&PID_3225&MI_03#6&37CBA87&0&0003' is no longer connected!
libusbx: error [init_device] device '\\.\USB#VID_046D&PID_C332&MI_01#6&324E0BA7&0&0001' is no longer connected!
ERROR: Failed to access device. libusb error: -12
"

Kuitenkin sen ajurin yms. suostu asentamaan.
Mitä Lineage OS versiota yrität asentaa? Oletettavasti sinulla on Exynos piirillä varustettu S7 (Suomesta ostettu). Windows kone? Lähtisikö näillä ohjeilla asentumaan?
You can verify Heimdall is working by opening a command prompt in that directory and typing heimdall version. If you receive an error, make sure you have the Microsoft Visual C++ 2012 Redistributable Package (x86) installed on your computer.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
106 248
Viestejä
2 139 467
Jäsenet
43 523
Uusin jäsen
Mikanord

Hinta.fi

Ylös Bottom