Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Hyvää joulua!
Osallistu io-techin piparikakkutalokilpailuun 2024 Linkki osallistumisketjuun >>>
SER-huutokaupat hyväntekeväisyyteen käynnissä! Linkki huutokauppaan >>>
Luulen että noin pienessä Loopissa ei juurikaan huomaa varmaan mitään eroa. Tietenkin on varalla se että jos sattuu toinen pumppu hajoamaan.. Niin ei lämpene koko mylly.
Nyt on äänettömällä n. 105 litraa tunnissa kun yhdellä pumpulla se oli vajaa 60. Hyvin tuntuu tuo toinen pumppu mahtuvat koteloon, niin antaa olla siellä.Luulen että noin pienessä Loopissa ei juurikaan huomaa varmaan mitään eroa. Tietenkin on varalla se että jos sattuu toinen pumppu hajoamaan.. Niin ei lämpene koko mylly.
Joo ei todellakaan haittaa ole siitä, että siellä on. Pidä ihmeessä kun hyvin mahtuukin..
Aika jännä. Onkohan tuo monoblokki sitten niin virtausta rajoittava että 50% ei omassa loopissa yhdellä EKn pumpulla riittänyt ollenkaan. Saman verran radeja kuitenkin.Joo ei todellakaan haittaa ole siitä, että siellä on. Pidä ihmeessä kun hyvin mahtuukin..
Jotkut vaan laittaa toisen Pumpun jossain lämpöjen toivossa vaikka todellisuudessa 1-2c on ero.
Itselläni on siis EK TBE 200 D5 mikä on todella tehokas yksinään jo, 2x XE480+1x CE420, EK Vector Strix Blokilla 3080ti + 12900K Velocity2 EK Blokillahyvin on pyörittänyt 50% teholla koko loopin.
Vedenlämpö 24-25c, kovassa rasituksessa taitaa 30-31c ottaa.
Radi kpl määrät meillä onkin samat mutta mulla on 2x 480x60mm ja 1x 420x45mm.Aika jännä. Onkohan tuo monoblokki sitten niin virtausta rajoittava että 50% ei omassa loopissa yhdellä EKn pumpulla riittänyt ollenkaan. Saman verran radeja kuitenkin.
Radiaattorien välillä on myös aika isoja eroja virtausvastuksessa - siis samankokoistenkin, mutta eri mallisten.Radi kpl määrät meillä onkin samat mutta mulla on 2x 480x60mm ja 1x 420x45mm.
Monoblokissa on tietysti virtausvastusta jonkun verran enemmän..
Kannattaa laittaa kauppa-alueelle myös Ostoilmoitus ja selvittää millä piirilevyllä tuo on, eli käykö muiden mallien blokit tuohon myös.Kysytään täältä ketjusta, olisiko jäänyt kellään ylimääräistä blokkia Kfa2 rtx 2070 super ex-1 click oc malliin? Harvoin toki ovat ylimääräisiä, mutta jos olet myynyt kortin ilmajäähyllä eteenpäin.
Paiskaa yv:tä jos löytyy.
Kannattaa laittaa kauppa-alueelle myös Ostoilmoitus ja selvittää millä piirilevyllä tuo on, eli käykö muiden mallien blokit tuohon myös.
Voi olla todella vaikeaa löytää yhtäkään blokkia tuolle kortille, ilmeisesti PCB on referenssiä mutta kortti käyttää epästandardin korkuisia kondensaattoreita joka sotkee yhteensopivuudet referenssiblokkien kanssa.Kysytään täältä ketjusta, olisiko jäänyt kellään ylimääräistä blokkia Kfa2 rtx 2070 super ex-1 click oc malliin? Harvoin toki ovat ylimääräisiä, mutta jos olet myynyt kortin ilmajäähyllä eteenpäin.
Paiskaa yv:tä jos löytyy.
Vain tuo ylempi käy, siellä on linkki listaan yhteensopivuudesta myynti sivulla.Jos EK blokkia näyttikselle meinaa niin sopiiko ASUS 3090 TUF Gaming OC (O24G) nämä molemmat mallit, Vector ja perus?
EK-Quantum Vector TUF RTX 3080/3090 D-RGB - Nickel + Plexi
This is the 2nd generation Vector GPU water block from the EK® Quantum Line, designed for graphics cards based on the latest NVIDIA® Ampere™ architecture. For a precise compatibility match of this water block, we recommend you refer to the EK Cooling Configurator.www.ekwb.com
EK-Classic GPU Water Block RTX 3080/3090 D-RGB
EK-Classic GPU Water Block RTX 3080/3090 D-RGB is a high-performance full-cover water block for graphics cards based on the latest NVIDIA® Ampere™ architecture. The water block comes with a pre-installed 4-pin 12V RGB LED strip. EK® Classic - Efficient & Timeless This product is a part of the EK...www.ekwb.com
Näissä oli jo nuo lämpötyynyt oikean paksuiset vai pitääkö niitäkin modailla?
Classicin ja Quantum Vectorin välillä ei ole kummoisia eroja, tosin toinen linkkaamistasi blokista ei ole tuffille.Jos EK blokkia näyttikselle meinaa niin sopiiko ASUS 3090 TUF Gaming OC (O24G) nämä molemmat mallit, Vector ja perus?
EK-Quantum Vector TUF RTX 3080/3090 D-RGB - Nickel + Plexi
This is the 2nd generation Vector GPU water block from the EK® Quantum Line, designed for graphics cards based on the latest NVIDIA® Ampere™ architecture. For a precise compatibility match of this water block, we recommend you refer to the EK Cooling Configurator.www.ekwb.com
EK-Classic GPU Water Block RTX 3080/3090 D-RGB
EK-Classic GPU Water Block RTX 3080/3090 D-RGB is a high-performance full-cover water block for graphics cards based on the latest NVIDIA® Ampere™ architecture. The water block comes with a pre-installed 4-pin 12V RGB LED strip. EK® Classic - Efficient & Timeless This product is a part of the EK...www.ekwb.com
Näissä oli jo nuo lämpötyynyt oikean paksuiset vai pitääkö niitäkin modailla?
Joo kiitti infosta!
Eipä ollutkaan klassisella tota TUF mainintaa joten Quantum Vector se sitten olis.
Manuaalissa näköjään 1mm paksuiset tyynyt mainittu.
EDIT:
"Gelid Solutions GP-Extreme Thermal Pad - 120x120x1.0mm" - lienee pätevä siis. Ja löytyykin yhdestä liikkeestä mistä meinasin muita rojuja tilata, niin ei tarvi erikseen toiselta puolelta maapalloa
Olen myös kuullut että olisi huonoja, mutta itselläni kyllä on ollut hyvät lämmöt EK Blokin mukana tulevilla tyynyillä. Alunperin näytönohjain on siis AIO Asus Strix 3080ti LC OC. Lämmöt olivat silloin 50-54c Core / 74-80c Memory.Classicin ja Quantum Vectorin välillä ei ole kummoisia eroja, tosin toinen linkkaamistasi blokista ei ole tuffille.
EK blokeissa on mukana oikean paksuiset tyynyt, mutta ne ovat luokattoman huonoja lämmönsiirtokyvyltään. 20 asteen ero muistilämmöissä kun pisti millistä Thermalright Odysseytä, jopa Arcticin siniset tyynyt ovat tuplasti parempia lämmönsiirtokyvyltään kuin EK:n tyynyt.
Kaikki blokki valmistajat käyttää luokattomia tyynyjä. Ne ovat käyttäneet samoja tyynyjä vuosikymmenen ajan, nyt vaan on ensimmäistä kertaa GDDR6X kiukaita markkinoilla mihin nuo ikivanhat tyynyt eivät enää riitä.Kuullostaa kyllä naurettavalta että EK munailisi noin massiivisesti blokkiensa jäähytehon sillä ettei vaihtaisi tyynyjään toisiin. Mutta jos mokoma riski on olemassa niin mielummin ottaa varmemmat tyynyt tilalle.
Aktiivista Backplatea en ajatellut laittaa, mutta varmaan olis ihan ok laittaa passiivinen "EK-Quantum Vector TUF RTX 3080/3090 Backplate" kuitenkin paljaan piirilevyn suojaksi?
Laita suoraan se aktiivinen backplate jos lompakko kestää kun on tosiaan niitä muistipiirejä myös takapuolellakin ja normaali backplate kun ei ole blokkiin yhteydessä niin lämmöt tulevat olemaan korkeat noilla takapuolen piireillä.Perhana empä tajunnut että backplate on pakollinen 3090 kanssa, nyt kun muistelee niin voi olla että olen siitä lukaissut mutta ei ollut aiheellinen niin meni toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.
Laitan saman sarjan backplaten tilaukseen sitten myös
....ja tuollekin parempaa tyynyä sitten...
Kuullostaa kyllä naurettavalta että EK munailisi noin massiivisesti blokkiensa jäähytehon sillä ettei vaihtaisi tyynyjään toisiin. Mutta jos mokoma riski on olemassa niin mielummin ottaa varmemmat tyynyt tilalle.
Aktiivista Backplatea en ajatellut laittaa, mutta varmaan olis ihan ok laittaa passiivinen "EK-Quantum Vector TUF RTX 3080/3090 Backplate" kuitenkin paljaan piirilevyn suojaksi?
Vakiocoolerin backplatet eivät usein käy vesiblokin kanssa.Eipä tuossa mitään ihmeellistä, ek omat pädit hoitaa asiansa tarpeeksi hyvin. Ei nuo paremmat pädit tuo muuta kuin alhasemman lämmön muisteille mutta ei ne tarjoa mitään eroa suorituskykyyn. Eikä tuo aktivebackplate myöskään paranna suorituskykyä, voi olla että pärjäisit jo kortin mukana tulevalla backplatella jos muuten ilmanvaihto kunnossa.
Custom loopissa hyöty tulee minusta juuri näyttiksen jäähdyttämisestä. Prossulle saa laitettua vaikka Noctua D15:n, joka on varmasti hiljainen. Näyttikselle taas on paljon vähemmän vaihtoehtoja hiljentämiselle ja se pelatessa pitää yleensä vähintään jonkin verran ääntä. Sen vesille laittamisella saavutetaan ei ainoastaan paremmat lämmöt vaan huomattavasti tasaisempi ja hiljaisempi äänimaisema jos/kun tuulettimia ohjataan vedenlämmön mukaan.Joo näin vähän meinasinkin että jos olen tähän asti pärjännyt normi backplatella niin ei se varmaan huonommaksi muutu vaikka muutoin vesille meneekin.
Toki se kuuluisi olla aktiivinen, mutta täytyy hiukan koittaa hillitä kuluja näiden kanssa.
Sen vuoksi jättänyt aiemmin näyttiksen pois kierrosta kun ei ole jaksanut alkaa säätämään enempiä kiertoa rakennellessa, ja laittamaan taas näytönohjaimeen sitä 250€ vielä lisää hintaan, eteenkin kun tuppaa vaihtumaan heti kun uutta mallia tulee. Tuo Nvidian 4000 sarja nyt ei ihan vielä ole hyllyihin vissiinkään tulossa että sen puolen nykyinen kortti samalla kiertoon mukaan. Ja kun 4000 sarja tulee niin mitä hinnat on, jos haluaa 4080 / 4090 niin onko jo heti julkaisuun hinnoiteltu pilalle :/
Custom loopissa hyöty tulee minusta juuri näyttiksen jäähdyttämisestä. Prossulle saa laitettua vaikka Noctua D15:n, joka on varmasti hiljainen. Näyttikselle taas on paljon vähemmän vaihtoehtoja hiljentämiselle ja se pelatessa pitää yleensä vähintään jonkin verran ääntä. Sen vesille laittamisella saavutetaan ei ainoastaan paremmat lämmöt vaan huomattavasti tasaisempi ja hiljaisempi äänimaisema jos/kun tuulettimia ohjataan vedenlämmön mukaan.
Esimerkiksi omassa kokoonpanossa R5 3600 prossun jäähyä Cooler Master Hyper 212 EVOa tuskin kuulee vaikka se ei mikään tehokas ole, mutta näyttiksen eli Powercolor RX 5700 XT Red Dragon pöhinän kuulee todellakin selvästi.
Omalla refulla on ollut kans max tuo 56 louhiessa. Ei nuo muistit pelatessa ota lämpöä juuri ollenkaan.Itse en myöskään EK:n omista pädeistä valittamista löydä, mutta kai niitäkin sitten on erilaisia?
6900xt Red devilin muistilämmöt luohiessa maksimissaan 56 astetta ja pelatessa alle tuon.
Tiedä sitten kuinka paljon alemmas lämmöt menisivät joillain "paremmilla" pädeillä, kun kuitenkin vedenlämpökin kierrossani lähentelee 40 astetta.
Itse en myöskään EK:n omista pädeistä valittamista löydä, mutta kai niitäkin sitten on erilaisia?
6900xt Red devilin muistilämmöt luohiessa maksimissaan 56 astetta ja pelatessa alle tuon.
Tiedä sitten kuinka paljon alemmas lämmöt menisivät joillain "paremmilla" pädeillä, kun kuitenkin vedenlämpökin kierrossani lähentelee 40 astetta.
Ongelma on lähinnä GDDR6X muisteilla.Omalla refulla on ollut kans max tuo 56 louhiessa. Ei nuo muistit pelatessa ota lämpöä juuri ollenkaan.
Pumppu täysille ja annat vaan veden virrata, itselläni tuollaiset ilmataskut ovat yleensä hävinneet yön aikana jos päivällä loopin kasannut ja jättää yöksi rullaamaan.Mahtaisiko kukaan tietää vinkkiä miten ihmeessä tosta GPU:n loopissa olevasta ilmataskusta pääsis eroon?
Juuri laitoin kortin pystyyn ja uudet nesteet sisään, eli ilmausta jonkun verran? Konetta käännelty joka suuntaan mutta ei tunnu auttavan…..
Kyllä itsellä tippui järkyttävästi muistien lämmöt, kun vaihdoin lämpötyynyt parempiin. Saisivat 3090 kanssa laittaa mukaan paremmat tyynyt, kun muutenkin jo blokki kallis.Kuullostaa kyllä naurettavalta että EK munailisi noin massiivisesti blokkiensa jäähytehon sillä ettei vaihtaisi tyynyjään toisiin. Mutta jos mokoma riski on olemassa niin mielummin ottaa varmemmat tyynyt tilalle.
Aktiivista Backplatea en ajatellut laittaa, mutta varmaan olis ihan ok laittaa passiivinen "EK-Quantum Vector TUF RTX 3080/3090 Backplate" kuitenkin paljaan piirilevyn suojaksi?
Täytyy kokeilla, kiitos!Pumppu täysille ja annat vaan veden virrata, itselläni tuollaiset ilmataskut ovat yleensä hävinneet yön aikana jos päivällä loopin kasannut ja jättää yöksi rullaamaan.
Kyllä itsellä tippui järkyttävästi muistien lämmöt, kun vaihdoin lämpötyynyt parempiin. Saisivat 3090 kanssa laittaa mukaan paremmat tyynyt, kun muutenkin jo blokki kallis.
Gelid extremet ovat kuulema vähän huonoja tuonne backplaten puolelle. Ei ole omaa kokemusta, mutta käyttäjät valittivat kuivumisesta pitemmällä aika välillä. Yleinen suositus taitaa olla käyttää ultimateja takana ja extremejä blokin puolella. Itse laitoin kaikkialle Thermalright Odyssey tyynyt.Okei, laitoin tilaukseen mukaan noita Gelid GP extreme lämpötyynyjä niin vaihtaa niihin sitte samalla.
Sama juttu ollut intelin prossujen kanssa aiemmin kuin näiden näyttisten, jos valmistaja olis tehtaalla jo laittanut paremmat tahnat / nestemetallit / tyynyt ja nostanut tuotteen hintaa muutaman euron niin olis ollut lämpöjen suhteen ylivoimainen muihin nähden… näissä varmaan pari muuttujaa ja erilaatuista tyynyä yms liikenteessä, muutoin kuullostaa aivan älyttömältä ratkaisulta.
Pumpun rassaaminen päälle ja pois. Tekee paineimpulsseja. Letkujen puristelu tekee myös samaa ja on nopeampi, mutta haastavaa kovilla putkilla...Mahtaisiko kukaan tietää vinkkiä miten ihmeessä tosta GPU:n loopissa olevasta ilmataskusta pääsis eroon?
Juuri laitoin kortin pystyyn ja uudet nesteet sisään, eli ilmausta jonkun verran? Konetta käännelty joka suuntaan mutta ei tunnu auttavan…..
Jassoo, täytyy katsoa jos sais tilattua (jostain muualta kuin toiselta puolelta planeettaa) sinne sellaset. Tai Odysseyt.Gelid extremet ovat kuulema vähän huonoja tuonne backplaten puolelle. Ei ole omaa kokemusta, mutta käyttäjät valittivat kuivumisesta pitemmällä aika välillä. Yleinen suositus taitaa olla käyttää ultimateja takana ja extremejä blokin puolella. Itse laitoin kaikkialle Thermalright Odyssey tyynyt.
Thermal grizzlyn minus pad 8:t myös paljon EK padeja paremmat. RTX 3080 kanssa muistien lämmöt putosi n. 20°C verrattuna EK Vector blokin mukana tulleisiin vakiotyynyihin.
Blokin puolelle, mutta varmasti toimivat hyvin myös 3090 kanssa PCB:n ja backplaten välissä.Näitä näyttäis olevan Jimmsillä, pitää laittaa myöh tilaukseen kun kuitenkin jotain liitintä tms. tulee tarve.
Ja nimenomaan backplatelle?
Niin kuin moni jo sanoi, niin yleensä ne lähtee ajan myötä tai noilla listatuilla tempuilla. Itellä oli kuitenkin Alphacoolin blokissa niin sitkeä kupla just tuossa samassa paikassa että jouduin toteamaan että olkoon. Ei lähtenyt kallistelemalla, impulssihoidolla, 200+ lph virtauksella...Mahtaisiko kukaan tietää vinkkiä miten ihmeessä tosta GPU:n loopissa olevasta ilmataskusta pääsis eroon?
Juuri laitoin kortin pystyyn ja uudet nesteet sisään, eli ilmausta jonkun verran? Konetta käännelty joka suuntaan mutta ei tunnu auttavan…..
Onks sulla ne pumput sarjassa?Radiaattorien välillä on myös aika isoja eroja virtausvastuksessa - siis samankokoistenkin, mutta eri mallisten.
2xD5, toinen 60% PWM, toinen ~40% tehoilla oleva vario, kumpikaan ei kuulu:
Loopissa kaikki allekirjoituksen roju.