Aaltoliike
Alkuperäinen jäsen
- Liittynyt
- 19.10.2016
- Viestejä
- 1 350
Itsellä katosi 4k 60hz tila kokonaan. Ei löytynyt asetuksista ja vasta tehdasasetukset palauttamalla ilmestyi takas valikkoon.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Minulla oli pätkimisongelmia MPEG-TS MPEG2/4 SD/HD TV-striimien ja -tallenteiden kanssa CCwGTV HD-versiossa Kodin kautta kun niitä katselin. En saanut mitenkään asetuksia rukkaamalla ongelmaa eliminoitua ja hankin testiksi yhden CCwGTV 4K-version ja sen kanssa samojen tallenteiden ja striimien kanssa ei ollut minkäänlaista vastaavaa pätkimisongelmaa. Tämän seurauksena hankkiuduin eroon HD-versioistani ja hankin tilalle pelkkää 4K-versiota, vaikka esim. yksi televisoista on vain HD-tarkkuudella toimiva (eli 4K-ominaisuudesta siinä CCwGTV-laitteessa ei käytännössä ole "hyötyä", mutta eipähän striimit pätki)Onkos jollakulla käytössä hd sekä 4k versio tai kokemusta molemmista? Onko 4k miten paljon tehokkaampi?
Omat on hd-versioita ja ongelmana on iptv puolella pätkiminen. Välillä pätkii koko ajan, välillä näkyy pitkään hyvin ja sit alkaa.
On kokeiltu eri apit, kiinteä ethernet, liittymän vaihto jne. En keksi enää muuta kuin että tuossa hd-versiossa loppuisi paukut kesken tai sitten vika on palvelussa.
Töllöt on fullhd joten tarvetta muuten ei 4k:lle ole.
Ennen luovuttamista voisin silti vielä kokeilla ostaa 4k-version jos siitä voisi olla apua?
Suoratoistopalvelut ei pätki yhtään, paitsi nyt viime päivinä mtv katsomo on vähän tökitellyt mutta sen arvelisin johtuvan palvelusta, ehkä.
Tiettävästi toimivalla USB hubin perässä olevat näppikest toimii, ja sillä ei väliä onko langaton jos näkyy USB HID laitteena.Onko teillä kokemusta langattomista näppäimistöistä, muodostuuko yhteys automaattisesti vai pitääkö aina asetusten kautta käydä yhdistämässä uudestaan?
Itsellä oli käytössä Airmouse/näppis Shield TV:ssä, mutta aika nopeasti sen käyttö jäi pois kun lopulta kirjoittelua vaatii niin harvoin tehdä ja kun tarvitsee, puhelimen virtuaalinen näppis hoitaa homman hyvin eikä airmouse-ominaisuutta juurikaan tarvitse eikä jaksa heilutella kakea (tyyliin LG Magic remote). Shield TV:ssä on vieläpä oma remote-appi puhelimelle joka mielestäni vielä parempi kuin Googlen oma Google TV-appi puhelimessa, vaikka ei jälkimmäisessäkään mitään erityistä vikaa ole.Itsellä käytössä Chromecast 4K with Google TV, 4. sukupolvi. Joskus tuli Lidlistä hankittua langaton bluetooth-näppäimistö, mutta se pitää rasittavasti joka kerta asetusten kautta yhdistää uudestaan, kun aion käyttää sitä. Sammutan näppäimistön aina käytön jälkeen ja Chromecastkin on joskus ilman virtaa, mikä saattaa aiheuttaa ongelmia. Onko teillä kokemusta langattomista näppäimistöistä, muodostuuko yhteys automaattisesti vai pitääkö aina asetusten kautta käydä yhdistämässä uudestaan? Nyt olen sitten vain kaukosäätimellä ja ruudulla olevalla näppäimistöllä kirjoitellut hakusanoja jne., kun en ole jaksanut aina yhdistää näppäimistöä uudestaan.
Ite tulee käytettyä puhelimen/tabletin Google TV appin virtuaalikaukosäädintä ja -näppistä, eikä kyllä ainakaan fyysiselle näppikselle oo tarvetta enkä kyllä fyysistä kaukosäädintäkään ole jaksanu käyttää. Kannattaa kokeilla, jos ne riittää omaan käyttöön.
Kullakin omat tapansa, mutta korostan että ainakin omassa käytössä tulee harvemmin kirjoitettua niin paljoa että siihen tarvitsisi erillistä näppistä, mutta toki jos kirjoittelee enemmän niin helpottaahan se huomattavasti, mutta yleensä riittää kun kirjoittaa Netflixiin leffan 3 ekaa kirjainta niin oikea leffa löytyy, tuohon käyttöön riittää kake, mutta jokainen arvioikoon oman käyttötapansa ja tarpeensa mukaan. Joskus jos esim. joutuu tunnuksia syöttämään johonkin appiin, niin siihen harvinaiseen käyttöön puhelimen virtuaalinen näppis oikein oiva kampe.Toimii varmaan sellaisille joille se kännykkä on kasvanut käteen kiinni. Itselle ei ole joten kännykkä tulee laitettua tuohon pöydälle ja siinä se käytännössä on kunnes lähtee jonnekin niin sitten ottaa taas mukaan.
Mutta kun menen töllötintä katsomaan niin EN ota puhelinta siihen viereen. Muutenkin itse paljon mieluummin käytän tuota kaukosäädintä kuin lääpin jotain näyttöä.
Perheellisenä se puhelin nyt sattuu olemaan aika usein lähettyvillä, jos sattuu jälkipolvi laittamaan viestiä niin kuulee tarvittaessa heti, keittiöstä sitä kun ei leffaa katsoessa kuule, mutta en puhuisi että "käteen kasvanut kiinni" kuitenkaan.
Google TV-appi.Mites kännykkää voi käyttää näppiksenä?
Ei taida kuitenkaan toimia kuten Applella?Google TV-appi.
Miten se Applellä toimii, mennyt kokoaan ohi että silläkin toimii (Iphone?), kuvakaappaus olisi kiva, vai mitä tuolla tarkoitat ?Ei taida kuitenkaan toimia kuten Applella?
Tästä tuli mieleen onko kukaan asentanut otsikon pailikkaan näitä salasana hoviohjelmia, miten toimii.vaikka noita nyt harvemmin alku setupin jälkeen tarvitsee.
Niin tuo kännykän käyttö näppiksenä antaa sen edun myös, että saa käyttää noita kännykän salasanamanager sovelluksia kirjautumisessa.
Miten se Applellä toimii, mennyt kokoaan ohi että silläkin toimii (Iphone?), kuvakaappaus olisi kiva, vai mitä tuolla tarkoitat ?
Siis tarkoitat nyt Apple TV softaa Google TV mokkulassa, -> niin lähistön iPhoneissa pomsahtaa näppis esiin, vai vaihtuko nyt rautakin AppleTV mokkulaan.AppleTV:ssä alat kirjottamaan jotain niin avautuu iPhonessa näppäimistö. Noi toimii tuolleen saumattomasti yhteen, itsellä ei ole, vaan lähinnä vierestä seurannut.
Joissain tilanteissa näppärrä, mutta voi olla myös todella ärsyttävä, varsinkin silloin jos se perinteinen kirjatuminen on vaikeaa, tai jopa puuttuu kokonaan (pakotetaan käyttää toista laitetta). Osaan liittyy vielä se että ohjelma/palvelu vaatii sitä uudelleen kirjatumista satunnaisesti.Moni appi tarjoaa QR koodin millä voi kirjautua.
Ei taida kuitenkaan toimia kuten Applella?
Uusimman päivityksen myötä minulla on alkanut toimia laite vähän hassusti. Ainakin Yle Areena, Ruutu ja TiviMate toistaa ohjelmia jonkin random-ajan (= en ole mitannut) ja sitten laite hyppää sinne alkuperäiseen Chromecast-näkymään. Sitten pitää näpäyttää paluunappia ja toisto jatkuu taas normaalisti.
Voiko tätä laitetta käyttää itsenäisesti, ilman älypuhelinta?
Wifi on.
Tarvitsiko käyttöönottoon kuitenkin jotain älypuhelinta tai tablettia? Jotenkin olisi sellainen mielikuva. Mutta itse käyttöön ei ainakaan tarvitse mitään muuta kuin laitteelle nettiyhteyden, mukana tulevalla kaukosäätimellä voi tehdä kaiken.Kyllä, Google TV-versiota nimenomaan voi käyttää television kautta suoraan.
Tarvitsiko käyttöönottoon kuitenkin jotain älypuhelinta tai tablettia? Jotenkin olisi sellainen mielikuva. Mutta itse käyttöön ei ainakaan tarvitse mitään muuta kuin laitteelle nettiyhteyden, mukana tulevalla kaukosäätimellä voi tehdä kaiken.
Puhelinta voi tarvita tilinvahvistamiseen, jos jotain sellaista tiliä sinne tunkee missä vaaditaan puhelinta.Tarvitsiko käyttöönottoon kuitenkin jotain älypuhelinta tai tablettia? Jotenkin olisi sellainen mielikuva. Mutta itse käyttöön ei ainakaan tarvitse mitään muuta kuin laitteelle nettiyhteyden, mukana tulevalla kaukosäätimellä voi tehdä kaiken.
Ainakin kännyköiden ja tablettien Androideihin saa etäkäyttöohjelmia, esimerkiksi Teamviewer. En sitten tiedä saisiko Android-telkkareihinkin. Itse olen joskus vuosia sitten etäkäyttänyt omaa tablettia Teamviewerillä joten ihan en enää muista miten tuo toimi ja voiko tuota soveltaa telkkareihin.Vanhemmilla on toisessa telkkarissa Chromecast palikka ja toinen ihan Android töllö. Voiko näitä käyttää jotenkin etänä? Ihan sillä ettei tarvitse ajaa 100km ratkomaan jotain "mihin se YLE Areena taas katosi" ongelmia.
Mulla oli ostohetkestä lähtien (tänä vuonna) bluetooth-äänien kanssa kauheaa pätkimistä. Sain ongelman korjattua kun asetuksista laitoin monikanavaäänet kokonaan pois käytöstä (advanced sound settings, automatic -> manual ja sit dolby+ jne ruksit pois)Pätkiikö muilla Chromecast HD, perkeleen nykimistä streamit kokoajan. Kokeillut vähä kaikkea jo ja mikään tunnu auttavan..
Oston jälkeen laite pelasi hyvin smoothisti, kunnes tuli joku päivitys siihen palikkaan ja nyt viimeisen päivityksen jälkeen alko vielä Bluetooth äänikin pätkimään samaan tahtiin.
Yrittääkö ne Googlella saada tälleen uudempia kaupaksi ku ensin paskotaan päivityksellä vanhat käyttökelvottomiksi..
Toivottavasti se pitkulainen nappi kuvassa ei ollut volumen säätö (joo, toki ne saa remapattua), mutta lähinnä sitä, että se on just hyvä siellä missä se nykyäänkin on eli sivussa. Toki valmistaminen vaikeutuu pykälällä, mutta en kyllä soisi sitä tuotavan tuohon etupuolelle tilaa viemään.Tuosta 2020 vuoden 4K versiosta on tulossa kohta päivitetty versio uudella kapulalla ja tehokkaammalla raudalla mikä tukee AV1 kuten 2022 vuoden halvempi versio.
Paljastus: Googlelta tulossa pian seuraaja 4K-tarkkuuden Chromecast with Google TV:lle – mukana uusi kaukosäädin
Maaliskuun kuultiin Google Home -sovelluksesta löytyneen tietoa Googlen kehittämästä uudesta Chromecast with Google TV -laitteesta. Nyt uudesta Chromobiili.fi
En tiedä miksi mielestäsi se on parempi siellä sivulla. Kun otat sen kapulan normaalisti käteen niin voluuminappeja on vaikea painaa. Vaatii kapulan kääntämistä tai kikkailua sormilla. Edessä niitä nappeja on helppo painaa, kuten muitakin nappeja.Toivottavasti se pitkulainen nappi kuvassa ei ollut volumen säätö (joo, toki ne saa remapattua), mutta lähinnä sitä, että se on just hyvä siellä missä se nykyäänkin on eli sivussa. Toki valmistaminen vaikeutuu pykälällä, mutta en kyllä soisi sitä tuotavan tuohon etupuolelle tilaa viemään.
Mielestäni nykyisen kaukosäätimen volume-napit ovat hyvässä paikassa. Itse olen vasenkätinen niin volume-nappi on sopivasti etusormella, tosin eipä tuo ole tuottanut haasteita oikealla kädellä käytettäessäkään. Lisäksi volume-napit löytyvät helposti katsomatta koko kakea, tuossa muiden nappien joukossa päällä joutuisi joko katsomaan tai tunnustelemaan missä napit on (kunnes ne rupeaa jossain vaiheessa löytämään lihasmuistin avulla).En tiedä miksi mielestäsi se on parempi siellä sivulla. Kun otat sen kapulan normaalisti käteen niin voluuminappeja on vaikea painaa. Vaatii kapulan kääntämistä tai kikkailua sormilla. Edessä niitä nappeja on helppo painaa, kuten muitakin nappeja.
Vielä näyttäsi saavan 55€ hintaan, vaikka loggasin ulos omalta Gigantin käyttäjätililtä.Hitto, tuo Gigantin tarjous meni ohi, pitäisi toiseen telkkuun hankkia kanssa Chromecast with GoogeTV. No, kaipa noita tarjouksia tulee lisääkin eikä tuo edellinen normaalihintaankaan hankittuna ole tuntunut kalliilta hankinnalta.
Hienoa, pistin heti tilaukseen. Nyt saa toisenkin telkkarin (wanha "äly"telkkari joka on ihan älytön) nykyaikaan. Verkkopankkimaksu ei toiminut (jäi vaan lataamaan sivua odota hetki -tekstin kera mutta luottokorttimaksu sentään meni läpi. Tyypillistä Gigantin nettisivujen/verkkokaupan toimimattomuutta...Vielä näyttäsi saavan 55€ hintaan, vaikka loggasin ulos omalta Gigantin käyttäjätililtä.
itsellä tuosta philipsistä 50 tuuman malli makkarissa ja tuo 2020 Chromecast with google tv 4K palikka toimii hyvin sen kaverina.Laitoin tilaukseen Google Chromecast + Google TV:n, kun sitä saa nyt 55€ hintaan glubilaisena Gigantin tarjousten yöstä vielä aamuun kello 8 saakka.
Telkkarina Philips 55" PUS6754 4K UHD Smart TV 55PUS6754/12 ja sen kökkö Saphi käyttöjärjestelmä, joka vetää vähän väliä telkkarin totaalijumiin esim. Netflixissä kun alkaa selamaan tarjontaa.Google Chromecast + Google TV - Gigantti verkkokauppa
Google Chromecast ja Google TV avaavat rajattoman viihdemaailman. Suoratoista tuhansia videoita ja elokuvia, miljoonia kappaleita ja pelaa jännittäviä pelejä. Sen asentaminen on helppoa ja ohjaus on vaivatonta Google TV -kaukosäätimellä.www.gigantti.fi
Jumista ei pääse eroon kuin irroittamalla telkkarin töpselistä hetkeksi aikaa.
Toivottavasti pääsen ainakin tästä eroon Google Chromecastin ansiosta.
Käsittääkseni tuon Chromecastin voi kytkeä mihin tahansa vapaaseen HDMI-porttiin. HDMI ARC taisi olla se, että pystyy siirtämään ääntä ja kuvaa eri suuntiin samaan aikaan ja Chromecastin tapauksessa samasta laitteesta tulee sekä ääni että kuva telkkarille päin. HDMI CEC (tai eri valmistajilla tuo menee eri nimillä, LG:llä esim Simplink) on taas se kaukosäädinohjausten kuljettaminen HDMI:n läpi ja ainakin omassa LG:n telkkarissa pystyy valitsemaan missä liittimissä tuo toiminto on käytössä. Chromecastin tapauksessa tuolla saa esimerkiksi Chromecast-kaukosäätimellä laitettua telkkarin päälle ja pois tai säädettyä telkkarin äänenvoimakkuutta tai toisinpäin, miten nyt itse asetukset laittaa.@Taker
Itselläni tilaus vielä vasta sisällä Gigantissa ja arvioitu toimitus vasta viikon päästä, niin täytyykö tuo chromecast kytkeä television ARC HDMI-liitäntään?
Lähinnä ajattelin sitä, että sitten varmaan televisioon kytketty Klipsch Bar 40 Soundbar ei enää toimi suoraan television omasta kaukosäätimestä, vaan joutuu ottamaan sen oman kaken takaisin käyttöön.
Jos chromecastin voi kytkeä ihan mihin tahansa muuhun vapaaseen HDMI-liitäntään, tätä ongelmaa ei tule vastaan.
Vaikka täällä keskustellaan Chromecast with Google TV:stä, niin pakko on samaan hengenvetoon kertoa etten ihan helpolla vaihtaisi Philipsin telkkarista mihinkään muuhun valmistajaan, koska ambilight on niin toimiva järjestelmä ja varsinkin kun sen kytkee tilaan "Seuraa videota -> Peli", silloin ambilight valot toimivat salamannopeasti muun tv-kuvan kanssa.
Tästä televisiosta hajosi reilu kuukausi sitten sisällä olevat led-taustavalot viiden vuoden käytön jälkeen, mutta sain korjattua kuntoon 17€ hinnalla vaihtamalla uudet led-nauhat ja taas mennään toivottavasti useampi vuosi eteenpäin
Juu tuolla Chromecastin kytkentään käytettävällä hdmi portilla ei pitäisi olla väliä.@Taker
Itselläni tilaus vielä vasta sisällä Gigantissa ja arvioitu toimitus vasta viikon päästä, niin täytyykö tuo chromecast kytkeä television ARC HDMI-liitäntään?
Lähinnä ajattelin sitä, että sitten varmaan televisioon kytketty Klipsch Bar 40 Soundbar ei enää toimi suoraan television omasta kaukosäätimestä, vaan joutuu ottamaan sen oman kaken takaisin käyttöön.
Jos chromecastin voi kytkeä ihan mihin tahansa muuhun vapaaseen HDMI-liitäntään, tätä ongelmaa ei tule vastaan.
Vaikka täällä keskustellaan Chromecast with Google TV:stä, niin pakko on samaan hengenvetoon kertoa etten ihan helpolla vaihtaisi Philipsin telkkarista mihinkään muuhun valmistajaan, koska ambilight on niin toimiva järjestelmä ja varsinkin kun sen kytkee tilaan "Seuraa videota -> Peli", silloin ambilight valot toimivat salamannopeasti muun tv-kuvan kanssa.
Tästä televisiosta hajosi reilu kuukausi sitten sisällä olevat led-taustavalot viiden vuoden käytön jälkeen, mutta sain korjattua kuntoon 17€ hinnalla vaihtamalla uudet led-nauhat ja taas mennään toivottavasti useampi vuosi eteenpäin
Tähän vielä semmoinen lisähuomio, että wlanin pitää olla myös 5GHz. 2,4GHz taajuutta käyttäessä bluetooth-äänet pätkivät pahasti. Tätäkin kokeilin kolmella eri wlan-laitteella, kaikilla sama ongelma.Mulla oli ostohetkestä lähtien (tänä vuonna) bluetooth-äänien kanssa kauheaa pätkimistä. Sain ongelman korjattua kun asetuksista laitoin monikanavaäänet kokonaan pois käytöstä (advanced sound settings, automatic -> manual ja sit dolby+ jne ruksit pois)