- Liittynyt
- 17.10.2016
- Viestejä
- 1 840
Voisin luulla 3G-verkon sulkemisen liittyvän etäisesti tuohon... Tulee sitten vapaata 900 MHz kaista.... n8 käyttöön, ehkä.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
@olkitu Koskahan operaattorit mahtaa ottaa käyttöön 5G SA-moodin + puhelut 5G SA-verkossa?
Olisiko asiantuntijoilla antaa mielipiteitä, minkälainen 5G-puhelin kannattaisi hankkia ensi kesän Suomen Cellmapper-kartoituksiin? Puhelin tulisi ainoastaan satunnaiseen Cellmapper-käyttöön ja silloin tällöin kesämökille wifi-tukiasemaksi. Lähinnä, että kannattaako suosia/vältellä joitain merkkejä ja onko sillä väliä, onko puhelin Qualcommin Snapdragonilla vaiko Mediatekin Dimensityllä. Jonkun näyttönaarmuisen, mutta toimivan, koitan metsästää.
Mikäs on hintahaarukka? Jos vielä Xiaomi Mi 11 Lite 5G (ei NE) löytää on aika hyvä luuri Snapdragon X53:sella.
Edulliset Dimensityissä esim 700 on 4G-combot aika huonot että sitä en suosittele - kesämökille voi kuitenkin kuulua useampi 4G-taajuus.
Yleisesti suosin Qualcomm koska tuntee parhaiten mutta kyllä Dimensitytkin toimii. Sen verran kannattaa kurkata tuettuja comboja puhelimesta täältä: 4G/5G Bands & Combos .
Pystyykö Samsung A52s 5G ja Xiaomi Mi 11 Lite 5G lukitsemaan taajuuksia Engineermoden avulla? Onko Xiaomilla mitään Samsungin service modea vastaavaa valikkoa mistä näkisi mm. CA:n käyttämät taajuudet vai onko sitä edes enää A52s 5G:ssäkään?
Ei pysty taajuuksia oikein lukitsemaan ilman roottia varmaan. Samsungista taitaa nähdä *#0011# soittamalla.
Ei pysty taajuuksia oikein lukitsemaan ilman roottia varmaan. Samsungista taitaa nähdä *#0011# soittamalla.
Vanhemmissa Samsungin puhelimessa pystyi lukitsemaan taajuuksia ilman roottia
Ainakin Samsung S8 pystyy lukitsemaan ilman roottia, tiedätkö missä mallissa muuttunut? Vai toimiikohan vain Exynos tai Mediatek puhelimilla
Voisko joku ystävällisesti selittää miten Cellmapperin karttaa pitäisi tulkita? Yritän selvittää miten omalla alueella 4G ja 5G kuuluvuutta eri operaattoreilla, mutten oikein ymmärrä mitä tuosta kartasta näkee.
Tässä joku random-alue, jossa valittuna 4G ja DNA. Android ja Firefox, cellmapper.net (ei siis appi).
1. Ymmärrän sen verran, että tuo vihreä pallero on DNA:n masto ja lähinnä katujen varsilta on mittaustuloksia (pienet neliöt) eri vihreän sävyinä, vai onko niin?
2. Entä mitä ovat nuo erivärisillä viivoilla rajatut alueet? Mitä värit symboloivat ja miksi osa on sisäkkäisiä? Mitä eroa näillä viivalla rajatuilla alueilla ja pienillä neliöillä merkatuilla väreillä on?
3. Miksi aivan maston vieressä osa alueista on kokonaan näiden rajattujen alueiden ulkopuolella? Tarkoittaako se että masto antaa kovin suunnatun signaalin ja nämä ovat katvealueita?
4. Mitä ovat nuo CELL-merkinnät numeroineen? Onko yhden maston alueella noin monta solua vierekkäin?
5. Toimiiko kartta samalla tavalla, jos valitsen 5G:n?
6. Cellmapper herjaa että mulla on joku adblokeri päällä (vaikkei tietääkseni ole). Jääkö jotain oleellista sen vuoksi näkemättä?
Vihreistä toteutuneista mittauspisteistä lasketaan solun peittoalue, joka näkyy kartalla viivoina. Yleensä tukiasemassa on kolme antennia, jotka yhteensä peittävät 360 astetta tukiaseman ympäriltä. Cellmapperissa siis näkyy vain käyttäjien mittaukset, kuuluvuutta voi hyvin olla paljon enemmänkin. Soluja voi olla monta samaan suuntaan, yksi per käytössä oleva taajuus.
5G NSA käyttää vielä 4G verkkoa, joten tukiaseman tietoja ei laitteelta näe, eikä sen takia Cellmapperissakaan. 5G SA toimii itsenäisesti, jolloin tukiaseman tiedotkin saa kartalle. Ei kuitenkaan ole vielä kunnolla käytössä, joten aika vähän on mittaustietoa kartalla.
Kiitos vastauksista! Mutta mites esim. tässä kuvassa on maastosta vasemmalle (länteen) paljon vihreänä loistavia katuja, muttei tuommoista viivoilla erotettua aluetta? Onko ne vihreät jonkun toisen maston alueella?Vihreistä toteutuneista mittauspisteistä lasketaan solun peittoalue, joka näkyy kartalla viivoina. Yleensä tukiasemassa on kolme antennia, jotka yhteensä peittävät 360 astetta tukiaseman ympäriltä. Cellmapperissa siis näkyy vain käyttäjien mittaukset, kuuluvuutta voi hyvin olla paljon enemmänkin. Soluja voi olla monta samaan suuntaan, yksi per käytössä oleva taajuus.
5G NSA käyttää vielä 4G verkkoa, joten tukiaseman tietoja ei laitteelta näe, eikä sen takia Cellmapperissakaan. 5G SA toimii itsenäisesti, jolloin tukiaseman tiedotkin saa kartalle. Ei kuitenkaan ole vielä kunnolla käytössä, joten aika vähän on mittaustietoa kartalla.
Solujen värit erottelee taajuudet toisistaan. Ja tosiaan ne neliöt kartalla on vain yleinen kuuluvuus mistä tahansa tukiasemasta, tukiasemaa painamalla näkee nuo solut tarkemmin.Kiitos vastauksista! Mutta mites esim. tässä kuvassa on maastosta vasemmalle (länteen) paljon vihreänä loistavia katuja, muttei tuommoista viivoilla erotettua aluetta? Onko ne vihreät jonkun toisen maston alueella?
Ja jos vielä sallitte: onko noilla viivojen väreillä joku infoarvo?
Siellä tukiaseman länsipuolella ei todennäköisesti ole kukaan käynyt kartoittamassa vielä kuuluvuuksia sen jälkeen, kun DNA on päivittänyt sen tukiaseman Ericssonista Huaweihin, jolloin sen tukiaseman tunnus muuttunut tässä tapauksessa 8XXX alkuiseksi. Eli siksi näyttää, että ne solut "ei kuulu" sinne tukiaseman länsipuolelle, mutta ne vihreät neliöt on voitu kartoittaa jo vanhan tukiaseman aikana, jolloin sillä on ollut eri tunnus.Kiitos vastauksista! Mutta mites esim. tässä kuvassa on maastosta vasemmalle (länteen) paljon vihreänä loistavia katuja, muttei tuommoista viivoilla erotettua aluetta? Onko ne vihreät jonkun toisen maston alueella?
Tukiasemat päivittyvät nopeammin kuin ne vihreät jäljet kartalla. Jäljissä voi kestää kauan, koska ne on kuvatiedostoja, jotka generoitava jokaiselle maailman operaattorille, jokaiselle verkkotekniikalle, jokaiselle taajuuskaistalle ja vielä jokaiselle zoomaustasolle erikseen. Datamäärä on valtava.Täällä kun ollut puhetta tuosta merkintöjen kartalle ilmestymisen hitaudesta niin mikä sen aiheuttaa? yli viikko sitten kävin kartoittamassa Jyväskylän lähiseudulla muunmuassa yhden tien joka oli Elisan osalta täysin skannaamatta niin näkyy edelleen kartalla skannaamattomana.
Täällä kun ollut puhetta tuosta merkintöjen kartalle ilmestymisen hitaudesta niin mikä sen aiheuttaa? yli viikko sitten kävin kartoittamassa Jyväskylän lähiseudulla muunmuassa yhden tien joka oli Elisan osalta täysin skannaamatta niin näkyy edelleen kartalla skannaamattomana.
"signal trails not included" eikös tuo juuri tarkoita sitä että kartoittaminen ei kuulu tuohon pakettiin ainoastaan tukiaseman tiedot käsitellään silloin nopeammin.Tiilien prosessointi on tosiaan erittäin hidas ja raskas prosessi, joten siinä kestää. Jos sitä haluaa nopeuttaa (ja muutenkin tukea Cellmapperia) niin kannattaa liittyä premium jäseneksi. Premiumeilla on omat dedikoidut palvelimet, joissa on vähemmän kuormaa.
"signal trails not included" eikös tuo juuri tarkoita sitä että kartoittaminen ei kuulu tuohon pakettiin ainoastaan tukiaseman tiedot käsitellään silloin nopeammin.
Tukiasema merkitään karttaan siihen kohtaan, missä se on - oli karttapohja oikein tai ei. Esim. ilmakuvaa on hyvä käyttää karttapohjana myös, näkee mastotkin. CellMapper BETA kartassa on sitten valittavana esim. MML ja Esri karttapohjat.@olkitu Mites sellaisessa tapauksessa pitäisi toimia kun tukiasema sijaitsee kauppakeskuksen katolla mutta itse keskus puuttuu kartalta täysin. Tai no periaatteessa löytyy mutta vain murto/osa sen nykyisestä koosta näkyy kartalla ja itse tukiasema merkattu "tyhjään" kohtaan kartalle jota se ei todellisuudessa ole.
@olkitu Mites sellaisessa tapauksessa pitäisi toimia kun tukiasema sijaitsee kauppakeskuksen katolla mutta itse keskus puuttuu kartalta täysin. Tai no periaatteessa löytyy mutta vain murto/osa sen nykyisestä koosta näkyy kartalla ja itse tukiasema merkattu "tyhjään" kohtaan kartalle jota se ei todellisuudessa ole.
Onkos täällä myös joku aktiivinen cellmapperin ylläpitäjä. Vois tarkistaa yhden maston. Yksi keila kait skannailussa joko itsellä tai jollain muulla bugannut (asun maston lähellä niin annan tiedot mielummin privana)
Cellmapper vetäissyt yhden solun keilan kantaman melkein 9 kilometrin pituiseksi. Tiedän suoraan että millään teorialla tuo ei ole mahdollista jo maaston että rakenne-esteiden (talot yms) puolesta (kylän ja kaupungin rajalta vetää kaupungin keskustan vastakkaiselle puolelle asti keilan) tuon maston ja solun keilan lopun välillä xx määrä tukiasemia niin joku bugi käynyt kai Cellmapperissa niin saisiko tuota etäisyyden määrittänyttä tietoa jotenkin tietokannasta pois että näyttäisi taas realistisempaa kantamaa maston solulle.
Se vielä että oli muuten taskussa vesisateella vahingossa näyttö sekoillut ja meni siirtää maston x sijaintia muutamalla metrillä väärään kohtaan. Täytyy maston vieressä käydessä siirtää se takaisin oikealle paikalleen vai korjautuuko sen sijainti itsestään skannailujen perusteella? Liikuin tuolloin mönkijällä ja luuri oli taskussa skannaamassa. Painoin kyllä peruutusta siirrolle asian huomattuani kun otti puhelimen pois taskusta mutta näytön pinnan ollessa kostea se ilmeisesti sittenkin valitsi siirron päälle.
Juu laitoin deleteä tuolle virheelliselle solulle. Näköjään tietokoneella cellmapperia katsoessa olikin restore calculated location nappi. Jos ei sillä sijainti korjaannu oikeaan paikkaan niin täytyy käydä siirtää se oikeaan kohtaan paikan päällä kun satelliittikuvassa ei näy tuo masto, kuvat iältään sen verta vanhoja.Jos yksi solu on mennyt ylipitkäksi niin voit poistaa sen Cellmapperissa Details välilehdellä valitsemalla delete:
Solu sitten piirtyy uudestaan järkevämmän näköiseksi sitten kun sitä taas uudestaan on mapattu. Voit myös siirtää tukiasemaa parempaan paikkaan vaikka se olisi jo vihreänä. Muutaman metrin heitto nyt ei haittaa tosin.
Ei kannata 2G/GSM ja 3G/UMTS katsoa edes. Tukiasemien ryhmittely ei edes toimi niissä, joten yhden täpän alla saattaa olla soluja monesta mastosta.Mites onko muuten tuo GSM-puoli juuri enää aktiivisena? Niin paljon kartalla kotikulmilla ja ympäri muuta Suomea jo selvästi päivitysvuosien perusteella kuolleita tukiasemia. Ottaisiko itse projektiksi niiden deletoimisen vai katoaako tukiasema ajan myötä itsestään jos on liian pitkään "mykkä"? Mietin vaan jos alkaa poistaa isompaa määrää kuolleita tukareita ettei banhammer iske.
Juu laitoin deleteä tuolle virheelliselle solulle. Näköjään tietokoneella cellmapperia katsoessa olikin restore calculated location nappi. Jos ei sillä sijainti korjaannu oikeaan paikkaan niin täytyy käydä siirtää se oikeaan kohtaan paikan päällä kun satelliittikuvassa ei näy tuo masto, kuvat iältään sen verta vanhoja.
Okei eli turha nähdä vaivaa niiden suhteen.Ei kannata 2G/GSM ja 3G/UMTS katsoa edes. Tukiasemien ryhmittely ei edes toimi niissä, joten yhden täpän alla saattaa olla soluja monesta mastosta.
Okei eli turha nähdä vaivaa niiden suhteen.
Mites sellainen tapaus kun vanhan maston rojut luultavasti sammutettu, uus korkeampi masto rakennettu aivan vanhan viereen joka juuri nyt viime kuussa aktivoitu? Odottaako vaan että tiedot päivittyy ajan myötä vai pistäisikö suoraan mastolle deleteä ja kävisi skannaa tuon uuden kartalle?
Kävin aiemmin jo skannailemassa maston seutua mutta kaikki tukiasemat unknown ja vanhan maston roippeet vielä näkyy kartalla muttei uusia. Itse lähtisin sillä liikkeelle omasta mielestä että vanhalle poisto.
Jotain pientä bugia ilmeisesti Cellmapperissa ainakin ollut jossain vaiheessa kun Uudellamaalla näkyy Yhteisverkon layerilla Signal Traileja vaikka SYV ei pitäisi ulottua tänne asti. Mielestäni tuolla näkyi tukareitakin vielä muutama päivä sitten mutta niissä näytti olevan DNA:n numero. Enää noita tukareita ei näy mutta trailit näkyvät.
Näyttäisi myös tilejen piirrossa olevan tällä hetkellä melkoinen viive, varmaan noin 2vk luokkaa ainakin, koska omat pyörähtelyni sellaisilla alueilla missä traileja ei ennen ollut ei ole vieläkään ilmaantunut. Sinänsä ei tuo viive yleensä haittaa mutta nyt näkisin jäljestä missä kohti mä oikein olin kartalla kun tuli vähän harhailtua
Ihan virallisesti tukari avattu ainaskin Elisan kartalla ja kaikki solut mitkä cellmapper näytti ympäri maston aluetta oli unknown eli aika vahva veikkaus sille että vanhasta on elossapito irroitettu. Taidan tehdä tuolle vanhalle deleten ja käydä tänään seudulla käydessäni skannaamassa maston uudestaan kartalle.Makuasia, itse olen tehnyt yleensä niin että kun uusi korvaava tukiasema ilmestyy kartalle niin sijoitan sen ja poistan vanhan. Monesti vanhat saattavat olla vielä päällä vaikka uusi päällisin puolin näyttäisikin valmiilta. Joskus voi olla niin, että käyttöönotossa kestää kauankin uuden osalta.
Samsungin joissain luureissa Android 12 on sotkenut TAC-tunnukset, joihin tuo SYV-jaottelu on perustunut. Muutettiin vaatimaan lisäksi oikean alueen eNB-tunnuksen, itse bugia ei ole korjattu eli nämä samat laitteet tulevat sotkemaan SYV-aluetta vastaavasti Telian ja DNA:n karttatasoilla.Jotain pientä bugia ilmeisesti Cellmapperissa ainakin ollut jossain vaiheessa kun Uudellamaalla näkyy Yhteisverkon layerilla Signal Traileja vaikka SYV ei pitäisi ulottua tänne asti. Mielestäni tuolla näkyi tukareitakin vielä muutama päivä sitten mutta niissä näytti olevan DNA:n numero. Enää noita tukareita ei näy mutta trailit näkyvät.
Näyttäisi myös tilejen piirrossa olevan tällä hetkellä melkoinen viive, varmaan noin 2vk luokkaa ainakin, koska omat pyörähtelyni sellaisilla alueilla missä traileja ei ennen ollut ei ole vieläkään ilmaantunut. Sinänsä ei tuo viive yleensä haittaa mutta nyt näkisin jäljestä missä kohti mä oikein olin kartalla kun tuli vähän harhailtua
Unknown-solu tarkoittaa sellaista, johon puhelin ei ole yhdistänyt mutta kuulee.Ihan virallisesti tukari avattu ainaskin Elisan kartalla ja kaikki solut mitkä cellmapper näytti ympäri maston aluetta oli unknown eli aika vahva veikkaus sille että vanhasta on elossapito irroitettu. Taidan tehdä tuolle vanhalle deleten ja käydä tänään seudulla käydessäni skannaamassa maston uudestaan kartalle.
Erikoista koska tuo masto on jo ihan virallisesti käytössä. Mutta tuossa on sen verta paljon rojua jotka ollut viimeksi aktiivisena yli vuosi sitten niin helpompi aloittaa puhtaalta pohjalta.Unknown-solu tarkoittaa sellaista, johon puhelin ei ole yhdistänyt mutta kuulee.
Jännä homma... Onko varmasti nyt noin koska hieman alkoi epäilyttämään tämä väitteesi. Tuo masto mille pistin kaluston uusinnan vuoksi deleteä koska myös itse masto myös uusittu ja fyysisesti sijaitsee hieman eri kohdassa kuin vanha (siirto toki olis voinu myös mennä mutta oli sen verta paljon tietokannassa jo käytöstä poistunutta solua niin helpompi oli aloittaa tyhjältä pöydältä). Kävin skannaamassa lähikadut ja itseasiassa olen tälläkin hetkellä maston juurella niin puhelin on yhdistäneenä kyseiseen mastoon mutta cellmapper tiedot kaikki unknown, tottakai koska masto deletoitu tietokannasta. Sama homma oli toisen maston kanssa aikanaan joka juuri päivitetty että uusitut solut oli unknown statuksella.Unknown-solu tarkoittaa sellaista, johon puhelin ei ole yhdistänyt mutta kuulee.
Kyllä on, unknown on naapurisolu ja se ylin, missä on ne ID:t on puhelimen yhdistetty solu. Naapurisolujen mittaustiedot eivät ole yhtä tarkkoja kuin yhdistetyn solun ja naapurisolujen puutteellisia tietoja ei CellMapperin kartalle täten laiteta.Jännä homma... Onko varmasti nyt noin koska hieman alkoi epäilyttämään tämä väitteesi. Tuo masto mille pistin kaluston uusinnan vuoksi deleteä koska myös itse masto myös uusittu ja fyysisesti sijaitsee hieman eri kohdassa kuin vanha (siirto toki olis voinu myös mennä mutta oli sen verta paljon tietokannassa jo käytöstä poistunutta solua niin helpompi oli aloittaa tyhjältä pöydältä). Kävin skannaamassa lähikadut ja itseasiassa olen tälläkin hetkellä maston juurella niin puhelin on yhdistäneenä kyseiseen mastoon mutta cellmapper tiedot kaikki unknown, tottakai koska masto deletoitu tietokannasta. Sama homma oli toisen maston kanssa aikanaan joka juuri päivitetty että uusitut solut oli unknown statuksella.
Okei no sitten. Eiköhän tuo ajan myötä ilmesty uudestaan kartalle ja vaihtuu punaisesta vihreäksi kun skannailu tarkentaa keilat tuolle mastolle. Kävin kyllä aika kattavasti lähitienoon kadut skannaamassa että on jo vähäsen pohjatietoa keiloista nyt alkuun.Kyllä on, unknown on naapurisolu ja se ylin, missä on ne ID:t on puhelimen yhdistetty solu. Naapurisolujen mittaustiedot eivät ole yhtä tarkkoja kuin yhdistetyn solun ja naapurisolujen puutteellisia tietoja ei CellMapperin kartalle täten laiteta.
Okei no sitten. Eiköhän tuo ajan myötä ilmesty uudestaan kartalle ja vaihtuu punaisesta vihreäksi kun skannailu tarkentaa keilat tuolle mastolle. Kävin kyllä aika kattavasti lähitienoon kadut skannaamassa että on jo vähäsen pohjatietoa keiloista nyt alkuun.
Täytyy tehdä sit näköjään tuolle poistetulle mastolle se homma kun ilmestyy kartalle takaisin että pystyy siirtää. Sama täytyy näköjään tehdä tuolle mastolle jonka puhelin oli mennyt taskussa siirtämään. Pistin sivuilta sille että restore calculated location niin on nyt punaisella. Kylällä käydessä pääsen maston luo (kaupan katolla, ei näy satelliittikuvissa masto) niin kaupassa käydessä samalla siirtää maston oikealle paikalleen.Tukiasema pitää jonkun käyttäjän siirtää kartalla oikealle paikalle, vasta sen jälkeen se muuttuu vihreäksi.
Täytyy vielä muistuttaa, että Elisan ja Telian tapauksessa muistakaa palauttaa laskettu sijainti ja sitten poistaa solut yksitellen ennen kuin poistatte tukiaseman. Tämä toimenpide siitä syystä, että Elisa ja Telia kierrättää tukiaseman tunnuksia paikasta toiseen. Jos tuota ei tee, niin se tukiasema ilmestyy uudelleen vihreänä vanhaan paikkaan (ellei ole palauttanut tukiaseman sijaintia) tai jonnekin vanhan ja uuden paikan välille (ellei ole poistanut vanhoja soluja), jos joku kartoittaa sen jossain muualla päin Suomea. Ikävä alkaa sitten metsästämään, mihin se kierrätetyllä tunnuksella ollut tukiasema ilmestyykään kartalle.Makuasia, itse olen tehnyt yleensä niin että kun uusi korvaava tukiasema ilmestyy kartalle niin sijoitan sen ja poistan vanhan. Monesti vanhat saattavat olla vielä päällä vaikka uusi päällisin puolin näyttäisikin valmiilta. Joskus voi olla niin, että käyttöönotossa kestää kauankin uuden osalta.
Useimmiten tällaisissa tapauksissa, missä aivan vanhan maston viereen ilmestyy uusi masto, käytössä on edelleen sama tukiasema (eli sama tunnus), mutta uudet antennit ja radiot ovat vain hieman eri paikassa eli uudessa mastossa. Tällaisissa tapauksissa ei siis kannata tehdä välttämättä mitään ellei se tukiaseman tunnus ole oikeasti muuttunut, kuten esim. DNA:lla Ericsson --> Huawei päivityksissä tai Yhteisverkon laajennuksissa tai päivityksissä. Joskus toki voi Elisalla ja Teliallakin muuttua tukiaseman tunnus, mutta harvemmin.Mites sellainen tapaus kun vanhan maston rojut luultavasti sammutettu, uus korkeampi masto rakennettu aivan vanhan viereen joka juuri nyt viime kuussa aktivoitu? Odottaako vaan että tiedot päivittyy ajan myötä vai pistäisikö suoraan mastolle deleteä ja kävisi skannaa tuon uuden kartalle?
Tämäkin totta mutta oli sen verta monta muuttujaa tuon maston tapauksessa että päätin tehdä tuon puhtaalta pöydältä. Äsken tuli myös siivoiltua hieman lähiseudun tolppien tiedoista jo aikaa sitten käytöstä poistuneita soluja. Saa vähän noita vanhoja keiloja siivottua kartalta pois joita ei ole enää vähintään alle vuoden sisään ollut enää aktiivisena.Useimmiten tällaisissa tapauksissa, missä aivan vanhan maston viereen ilmestyy uusi masto, käytössä on edelleen sama tukiasema (eli sama tunnus), mutta uudet antennit ja radiot ovat vain hieman eri paikassa eli uudessa mastossa. Tällaisissa tapauksissa ei siis kannata tehdä välttämättä mitään ellei se tukiaseman tunnus ole oikeasti muuttunut, kuten esim. DNA:lla Ericsson --> Huawei päivityksissä.
Pelkkä detele piilottaa vain sen tukiaseman siihen asti, kunnes joku kartoittaa sen uudelleen, jolloin se palautuu kartalle vanhoine tietoineen.
Onkos muuten tietoa milloin Elisalta tulee lopultakin SA kaupalliseen käyttöön koko valtakuntaan niihin tolppiin mitkä sen käyttöönoton teknisesti mahdollistaa?