Siirretty muualta...
Niin en suosittelekaan sitä tekemään raketein, vaan eiköhän tuohonkin ole kehitetty jotain muita ratkaisuja tulevaisuudessa. Siis yleisesti tavaran nostamiseen radoille.
Ei moneen sataan vuoteen.
Lähinnä kehitetään parempia enemmän uudelleenkäytettäviä ja isompia raketteja, joiden käyttö on paljon halvempaa kuin nykyraketit, ja ehkä myös yksivaiheisia avaruuslentokoneita, mutta nekin suurimman osan lennostaan toimivat rakettiperiaatteella.
Avaruushissi on aivan liian ongelmallinen monesta syystä, ja sen valmistamiseksi pitäisi roudata todella tähtitieteellinen määrä tavaraa geostationääriselle kiertoradalle. (joka on itseasiassa melko hankala kiertorata, sieltä on esim. vaikeaa/kallista päästä takaisin alas jos sitä avaruushissin rakentamiseksi käytettävää kamaa kuskattaisiin sinne uudellenkäytettävällä raketilla)
Lisäksi avaruushissi vie aivan väärälle kiertoradalle jos halutaan päästä jonnekin muualle kuin geostationääriselle kiertoradalle.
Jollain tykillä/massakiihdyttimellä voidaan ehkä kätevämmin joskus (paljon aiemmin ennenkuin mitään avaruushissiä aletaan rakentamaan) korvata pienen raketin ykkösvaihe, mutta rakettimoottorilla toimiva kakkosvaihe tarvitaan silti, koska vaikka kiertoratanopeus saavutettaisiin pelkällä tykillä, se rata kulkisi laukaisupaikan eli maanpinnan kautta, ja toisekseen, ilmanvastuksen takia käytännössä ei voida ampua mitään läheskään kiertoratanopeuksiin maan pinnalta.
Tätä ideaa itseasiassa kehitteli aikoinaan herra nimeltä Gerard Bull, hän sai käyttöön vanhoja toisen maailmansodan aikaisia laivastotykkejä, joita hän viritti paljon tehokkaammiksi ja ammuskeli niillä ilmakehän yläosiin, mutta valitettavasti hänen tukimukseltaan pohjois-Amerikassa lopetettiin rahoitus, minkä takia hän lähti kehittelemään perinteisempiä ja enemmän sotilaskäyttöön tarkoitettuja tykkejä sellaisille maihin, jotka hänen työtään arvostivat, ja päätyi lopulta mm. Saddam Husseinin palvelukseen, suunnittelemaan tykkiä jolla voisi ampua irakista israeliin,ja myös auttamaan Scud-ohjusten virittämisessä. Eräänä aamuna oli sitten Mossadin miehet ovella pistoolin kanssa ja Bullin taru loppui siihen.
Tosin avaruushissin ja massakiihdyttimen yhdistelmällä voisi päästä kätevämmän sellaisille kiertoradoille, jonne avaruushissi yksinään on epäkätevä; Avaruushissiin jonnekin 300km korkeuteen asennettaisiin massakiihdytin, jolla asioita voi ampua halutulle radalle. Tosin mitään kovin isoakaan sillä ei voisi ampua, koska avaruushissiin kohdistuisi suuri vastavoima päinvastaiseen suuntaan ja avaruushissistä pitäsi tehdä todella järeä että se kestäisi tätä edes melko pienille ammuttaville asioille.
Perinteinen kemiallisia polttoaineita käyttävä raketti voitaisiin ehkä joskus korvata ydinvoimalla toimivalla raketilla, jolla ominaisimpulssi(taloudellisuus ajoaineen määrän suhteen) on parempi, mutta mikä tahansa tekniikka joka parantaa raketin ominaisimpulssia nostaa samalla sen energiankulutusta selvästi, tämä tulee ihan törmäysfysiikasta; suurempi ominaisimpulssi tarkoittaa, että raketti ampuu ajoaineensa suuremmalla nopeudella taaksepäin, ja tällöin se joutuu antamaan ajoaineelleen suuremman kineettisen energian, ja kineettinen energia skaalautuu nopeuteen nähden toiseen potenssiin, mutta liikemäärä(työntövoima) lineaarisesti.
Tällä hetkellä tosin näyttäisi siltä, että ydinvoimalla toimien rakettien työntövoima-paino-suhde on sen verran huono että ne soveltuvat erittäin huonosti maan pinnalta nousemiseen; Sen sijaan niitä voisi kätevästi käyttää esim. matkaan maan kiertoradalta marsiin lähtemiseen.