Auton pesu

Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
105
Onhan nää makuasioita toki, mutta on vaan tasapainoltaan paras vapaa epäkesko, mitä tullut vastaan ja samalla tosi kevyt ja tehokas. Rundit riittää salettiin kaikille alottelijoille leikkaaviinkin hommiin eli loistava yleismasiinakin ja riittää ns. ainoaksi koneeksikin. Veikkaan, että monella tulee pupu pöksyyn kun heittää täysille ton :D Sithän tossa pehmostartti, niin ei lennä mömmöt laikasta seinille...

Jos huonoa hakee niin kierteen kummallinen koko ja johdon jäykkyys ja lyhyys 5 m (pidempi toki ku Mätänetin koneessa).
Joo, itse vertasin tota motonettiläistä ja biltemaa. Shinematea en ole kokeillut, mutta uskon kyllä, että on paras noista kolmesta.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
479
Pitkä ketju ja paljon hyvää keskustelua. En kuitenkaan jaksa lukea kaikkia, joten josko saisi vinkkiä minkälaiset pesu/vahausvehkeet kannattaisi hankkia? Painepesuri löytyy, Pineline -tehopesua törppö. Loput pitäisi hankkia uutta, pesuharjasta lähtien.
 
Liittynyt
10.09.2017
Viestejä
199
Vaahdotin, mikrokuitu pesukinnas, mikrokuituliinoja, pari ämpäriä joista väh. toinen hiekan erottimella, vanneharja ja kuivauspyyhkeitä tai riittävän tehokas lehtipuhallin. Käytettävät aineet on sitten täysin mieltymyskysymyksiä mutta perus settiin kuuluu imo liuoitin, esipesuaine ja shampoo (Hiilivety- tai bioliukkari, BH autofoam ja Qyeon Bathe+ - nuo vaikka esimerkkinä). Nämä nyt nopeasti tuli mieleen, korjatkoon tai lisätköön muut sitten :)
 
Liittynyt
02.01.2017
Viestejä
279
Pitkä ketju ja paljon hyvää keskustelua. En kuitenkaan jaksa lukea kaikkia, joten josko saisi vinkkiä minkälaiset pesu/vahausvehkeet kannattaisi hankkia? Painepesuri löytyy, Pineline -tehopesua törppö. Loput pitäisi hankkia uutta, pesuharjasta lähtien.
Pesukinnas ehdottomasti huomattavasti harjaa ja sientä armollisempi pinnoille, mikokuituinen tai ns nuudelimalli alkuun sopiva. Pineline taitaa vahat syödä tehokkaasti joten normaalit esipesut esimerkiksi Bilt Hamber Auto Foam, pesuaineeksi esimerkiksi Gyeon Bathe, kuivaaminen tähän tarkotetulla pyyhkeellä ei lastalla tai säämiskällä. Autonhoitokaupan sivuilta kannattaa lukea heidän ohjeiden kautta.


E: @Hiivatti ehtikin näköjään ensin
 
Liittynyt
02.06.2017
Viestejä
76
kerrotaampa sitten tännekkin vähän tarinaa jos se ny jotain auttaisisi :D
tarinan alku lähtee siitä että helmikuussa 2020 tuli ajankohta jolloin sai uuden auton alle. tätä olin jo pohtinut pitkään että mitä uuden auton kanssa tekisi jotta maalipinta olisi hyvässä kunnossa vielä parinkin vuoden kuluttua tms.
mietin ja pohdin ensin koko auton yliteippaamista (hinta noin tonnin) mutta lukiessani nettiä ja kommentteja niin useimmat suosittelivat silti vain sitä että pinnoittaisi auton keraamisella pinnoitteella tms.

pinnoitteitakin on erilaisia joten sitten piti etsiä googlen yms avulla tietoa siitä mikä sopisi parhaiten ja mitä eroja niissä on. no kuitenkaan aikaa ei ollut paljon sillä halusin auton viedä mahdollisimman tuoreena käsiteltäväksi ennenkuin helmikuinen suolakakka jämähtää kiinni uuden auton maalipintaan kiinni.
system x oli ollut yksi vaihtoehto mutta kalliimpi täydellisenä käsittelynä (noin 700e) mutta google kommentteja lukemalla en huomannut eroa nanolexin vastaavaan suojaan joka oli hieman halvempi (nanolex si3d hd noin 500e)
molemmille luvataan noin kolmen vuoden suoja.
no sitten lyhykäisyydessään kävin laitattamassa aidossa suomalaisessa liikkeessä
nanolexit pintaan sekä ajovaloille että myös lasipinnoille sekä sisälle myös penkeille ja muille pinnoille (kustannus oli kaikkinensa kuitenkin sitten halpa vaikka mukana oli penkit yms lasipinnatkin : 600e).

kokemuksia tälläisistä keraamisista pinnoitteista minulla ei ole. eikä oikeastaan oikeen mistään koska ainuttakaan autoa ennen tätä en ole vahannut tms, vain käyttänyt niitä kuten autoa käytetään eli ajamiseen :D (kaikki aikaisemmat autot ovat olleet käytettyjä kun olen ne hommannut ja oma kokemattomuuteni autoiluun on sitten näkynyt siinä että pelkkä abc:n autopesu plus vaha on yleensä riittänyt)

sitten päästään varsinaiseen asiaan.
kuukausi meni ja auto rupesi näyttämään jo aika kakalle.. ensin aattelin että höh.. tähänkö nämä rahat nyt menivät että eikö se pinnoite nyt pidäkkään pintaa puhtaana niin että auto olisi pakasta vedetyn näköinen ilman hoitoa aina :D

no kerrostalo asujana minulla ei ole paikkaa päästä pesemään autoa millään tavalla ja mietinkin jo että menenkö sitten taas autopesuun tms mutta pinnoitteen tekijä varoitti että koska kyseessä on keraaminen pinnoite niin mitä tahansa pesua/aineita voi käyttää mutta vahaa tms ei saa olla sillä se vain sitten jää keraamisen pinnoitteen päälle ja pilaa sen.
kaikissa abc:n pesukaduissa ja vastaavissa laitoksissa näytti olevan aina peruspesun jälkeen joku "vahan kaltainen" loppukiiltoa hoitava aine mukana joten en mennyt niihin.

sitten onneksi sain idean että työpaikallani olikin syrjässä eräs yksi paikka jossa on vesipiste jota voisi kenties hyödyntää !

siitä se varustelu kierre sitten alkoi :D
koska siis ko paikassa on kyllä vettä mutta ei painepesuria tms niin ostin ensin kärkkäiseltä perus vesijohtoon liitettävän "snow lancen"
tuo osoittautui todella päteväksi. rakenne on paksua messinkiä sisältä, pesuaineen määrälle löytyy säätö ja tuosta saa pistooli osan erikseen irti joten myös huuhtelu on helppo tehdä samalla kahvalla ! huonona puolena se että pesuainetta kuluu reilusti miniasennossakin. noin 600ml per autopesu ja vaahto jää mielestäni ainakin vähän liian vetiseksi ?
pesuaineeksi valikoitui heti joka paikassa kehuttu bilt hamber auto foam.
harmillisesti turusta tai helsingistä tätä ei löydy yhdestäkään kivijalkaliikkeestä suoraan vaikka liike olisikin autoduden jälleenmyyjä tms joten tilasin sen kärkkäiseltä sitten postitse.

tämän avulla sainkin pestyä auton pahimmasta moskasta veke. sitten paria pesua myöhemmin rupesin huomaamaan että jotakin tavaraa jää silti kiinni oviin.. åerkle !!!
sitten piti siirtyä kovempiin aineesiin ja kokeeksi ostin puuilosta solmaster as40 tehopesu ainetta.
noniin.. taas vaikutti tulevan puhdasta jälkeä mutta kunhan auto kuivui niin harmaa pinta jäi silti oviin.
sormella vetämällä ko pinnalla pinnan sai kuitenkin puhtaaksi ja google taas avusti ja kertoi että kyseessä on niinsanottu "traffic film" joka vaatisi järeämpää käsittelyä tms :D
en kuitenkaan halunnut nyt monia sivuja autonhoidosta lukeneena koskea auton pintoihin millään tavalla vaan ajattelin että koska liuotin pesut olivat sallittuja keraamisella pinnoitteellakin niin siirrytään vaan kovimpiin aineisiin :D

sitten taas metsästämään bilt hamber surfex hd:tä
jota taaskaan ei saanut mistään turun taikka helsingin kivijalkaliikkestä (soitin kaikki paikat läpitte ja osassa jopa myös kävin) äorkele !!! on se kumma ettei autodude saa/halua myydä näihin paikkoihin kunnon pesuaineita ?? (liki jokapaikassa kuulin että autodude itse ei halua näihin liikkeisiin ko bilthambereita myydä ??? käsittämätöntä!)
no postimyynti taas pelasti ja tälläkertaa tilasin autodudelta (oululainen liike muuten) surfexia. jännä kyllä huomatakseni vain sen että jokin liike turussa sen pakkasi ja postitti turusta turun osoitteeseeni ??? mitä kettua ! ja yhdessäkään turussa olevassa liikkeessä ei sitä ollut ? :D no tuote saapui nopeasti ja eikun testiin.
taas kerran lupaavaa vaahtoa tuli ja maa oli ruskeana kaikesta moskasta mikä autosta irtosi... mutta ei.. parin tunnin kuivumisen jälkeen edelleen traffic film kiusaa!

no sitten varustelukierre jatkuikin siihen pisteeseen että näin ohittamattoman tarjouksen painepesurista (nilfisk 135.1-8)
mikä olisi taas lukuisi autopesu artikkeleita lueskeltuani juuri ja juuri ilmeisesti pätevä autopesuun (tarpeeksi paljon vedenvirtaamaa sekä myös painetta)
sitten piti hommata painepesurille sopivaa adapteria että saa lancen kiinni.
ai mutta nythän minulla sitten ei ollutkaan lancea kun vain vesijohtoverkko käyttöön joten sitten motonettiin ja mtx:n lance sieltä koriin.
samalla luin taas pesuohjeita ja selvisi että traffic fimin poistoon voi olla että ainoa keino on kinnastaa se joten ei muutakuin uudestaan kauppaan ja puuilosta tarttui mukavasti kungs nuudeli kinnasta yms mukaan.

nyt ollaan tässä päivässä (7.4.2020) ja odottelen edelleen postipatea tuomaan sen painepesurin jotta selviäisi ainakin itselleni että irtoaako traffic film pelkällä painepesurilla vai vaatiiko vielä tämän jälkeen kinnastuksen ?

kinnastusta varten puuilosta tarttui mukaani vielä meguiar's nxt carwash autoshamppoo
jotta bilthambereita ei sitten itse pesuun kuluisi niin paljoa. meguin hyvänä puolena on se että se on todella riittoisaa (4 korkillista 4 litraan vettä).

keraamisen pinnoitteen etu näkyy nyt ainakin siinä että autoon riittää aina pelkkä esipesu/pesu. ei tarvitse murehtia pesunjälkeen uudelleen vahaamisesta tms.

jälki edit. pro-kleeniltä löytyy erikseen traffic film remover ainetta... tätä olisikin mielenkiintoista päästä testaamaan myöskin...
jälki edit2 . tilattu testiin alla olevat aineet vielä...

tämä tarttui vain silmään että voisi olla hyvä. ei kokemuksia pro-kleen tuotteista aiemmin.
vanhakunnon pineline. tällä on tullut jotain pestyä aikaisemmin ajalta ennenkuin foam lance oli keksitty :D
tätä woimapesua on kehuttu että olisi vahvinta mitä myydään.. poistaa kuulemma varmuudella vahatkin pinnalta yhdellä pesukerralla !

aiheesta lisää kunhan tavaraa saapuu ja pääsee kokeilemaan :)

jatko 9.2.2020
ei auttanut mikään noista uusistakaan pesuaineista traffic filmin poistoon. ei edes painepesurilla. toki se pitää todeta että se on voinut myös aika piukassakin olla jo kun muutaman viikon/kuukauden siinä ollut. vasta kinnastamalla nuudeli mikrokuidulla niin lähti veke.
nyt on auto taas kuin pakasta vedetty mutta pitihän sitä autoa nyt sitten huolella halia kintaalla ympäriinsä! :D
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
09.11.2016
Viestejä
306
En osaa tällä foorum softalla etsiä ketjusta joten toivottavasti ei ihan äskettäin ole kysytty. Millähän tuon nahkaratin voisi puhdistaa/suojata? Ratti ei ole siis mitenkään rikki eikä kaipaa värjäävää korjaussarjaa tms. Löydän vaan noita värjäyksiä ja yleisiä nahkan käsittelyyn tarkoitettuja tuotteita, mutta esim. jossain liinoissa joita motonetissä oli maininta ettei sovi esim. ratille koska voi tehdä pinnasta liukkaan.

Ratti alkaa siis pikkuhiljaa vähän kiiltää ja sitä kiiltoa haluisin pois tuhoamatta rattia. Kyseessä siis 5v ja 77tkm ajettu auto.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 122
En osaa tällä foorum softalla etsiä ketjusta joten toivottavasti ei ihan äskettäin ole kysytty. Millähän tuon nahkaratin voisi puhdistaa/suojata? Ratti ei ole siis mitenkään rikki eikä kaipaa värjäävää korjaussarjaa tms. Löydän vaan noita värjäyksiä ja yleisiä nahkan käsittelyyn tarkoitettuja tuotteita, mutta esim. jossain liinoissa joita motonetissä oli maininta ettei sovi esim. ratille koska voi tehdä pinnasta liukkaan.

Ratti alkaa siis pikkuhiljaa vähän kiiltää ja sitä kiiltoa haluisin pois tuhoamatta rattia. Kyseessä siis 5v ja 77tkm ajettu auto.
Nahkarattia ja penkkejä olen pessyt kissa saippualla (Le chat saippua, saa vaikka tokmanni, Kärkkäinen tms) jonka jälkeen olen laittanut autoglym leather balmia. Jää mattapintaiseksi nahka.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
197
Onko toi autoglymin punainen ns.peittävä vaha? Suositelkaa muita(kin) peittäviä vahoja, ja sen päälle varsinainen vaha. Tarkoitus siis pistää isäukon avensis myyntiin. Maalipinta hyvässä kunnossa mutta iän tai oikeastaan konepesun tuottama pyörteet ja hiusnaarmut pitäis saada piiloon ja pinta kiiltäväksi.
 
Liittynyt
10.03.2017
Viestejä
2 222
Onko toi autoglymin punainen ns.peittävä vaha? Suositelkaa muita(kin) peittäviä vahoja, ja sen päälle varsinainen vaha. Tarkoitus siis pistää isäukon avensis myyntiin. Maalipinta hyvässä kunnossa mutta iän tai oikeastaan konepesun tuottama pyörteet ja hiusnaarmut pitäis saada piiloon ja pinta kiiltäväksi.
Myllytä se auto siinä oikea ratkaisu ongelmaan.
 
Liittynyt
01.01.2017
Viestejä
744
Mikä ois hyvä pesuaine ennen vahausta suoritettavaan pesuun? Noissa perus autoshampoissa taitaa olla jo itsessään jotain vahaa mukana, niin ei liene paras vaihtoehto?
 
Liittynyt
02.05.2017
Viestejä
576
Onko toi autoglymin punainen ns.peittävä vaha? Suositelkaa muita(kin) peittäviä vahoja, ja sen päälle varsinainen vaha. Tarkoitus siis pistää isäukon avensis myyntiin. Maalipinta hyvässä kunnossa mutta iän tai oikeastaan konepesun tuottama pyörteet ja hiusnaarmut pitäis saada piiloon ja pinta kiiltäväksi.
Erittäin fillaavia ovat Bilt Hamber Micro-fine tai Bilt Hamber Cleanser-polish. Ehkä pikaisin oikotie väliaikaiseen onneen. Pysyvät kyllä hyvän putsin päälle tehtynä hyvin luokkaa pari-kolme kk mutta päälle vielä Finis-wax niin pysyy naarmut ja pyörteet piilossa jopa 9 kk.
 
Liittynyt
02.05.2017
Viestejä
576
Jos ei haluu tärpättien kans lotraa niin Surfex Hd tai Solmaster AS 40 on ihmis- ja luontoystävällisempää (moninkertaiseen hintaan toki).
 
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
839
Hiilivetypohjainen liuotinpesuaine esim Polaric Polaric liuotinpesu 1L nox-wax vie mennessään vanhat vahat ja siinä on pienpoisto ja raudanpoisto samassa litkussa
Kiitos vinkistä, tuo täytyy ottaa testiin! Tyytyväisenä olen pari vuotta käytellyt Polaricin diesel-jäänestoa (Polaric Go) >99% IPAna. Mitään takeitahan ei ole että se sellaista on tai sellaisena pysyy, mutta toistaiseksi tuntuisi toimivan. Kyseessähän on suomalainen perheyhtiö. Motonetistä joutuu ostamaan liian usein muutenkin.
 
Liittynyt
02.06.2017
Viestejä
76
Jos ei haluu tärpättien kans lotraa niin Surfex Hd tai Solmaster AS 40 on ihmis- ja luontoystävällisempää (moninkertaiseen hintaan toki).
jeps.. polaricin pesuaineessa ei lue miten ainetta käytetään mutta oletan että samaan tapaan kuin muutkin eli painepesun yhteydessä pesuaineen ja veden seos ? (väärin.. ainetta ei lantrata vedellä vaan ruiskitaan suoraan pinnoille sellaisenaan.)
polaricin hinta 5l törpölle olisi noin 13,45e

motoxin pesuaineessakaan ei lue pesuohjeita mutta oletan että tässäkin se perus käyttö veden kanssa ?
motoxin hinta myös varsin edullinen 5L /14,95

itse ehkä käyttäisisin wurthin woimapesua joka olisi myöskin vielä halvempi
5litraa / 12,45e

myös hyvä pesuaine on solmasterin as 40
mutta hinta pomppaa melkoisesti 5litraa 26,90e

vanhakunnon pineline
5litran hintaan laskettuna 21.125e

villikortti sekaan.. ei kokemuksia että onko minkäänkään arvoinen... mutta "halpa" ainakin
5litran hintaan laskettuna 19,98e

yllä olevat olivat siis kaikki noudettavissa suoraan liikkeistä kun bilt hambereissa taas se huono että joutunee tilamaan postitse ?
bilt hamber surfex hd 5litraa 32,95

tai autofoam 5 litraa 24,90e
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
14.01.2017
Viestejä
142
Mikä nyt on tehokkain pesuaine foam lanceen, jos hiilivetyliukkaria ei pysty siinä käyttään?
 
Liittynyt
10.05.2019
Viestejä
6
Mikä nyt on tehokkain pesuaine foam lanceen, jos hiilivetyliukkaria ei pysty siinä käyttään?
Tossa yläpuolella niitä on esimerkiksi mainittu pinkeliviican postauksessa. Jokaisella on oma mielipide aineiden tehokkuudesta ja itse käytän normaalisti King Carthurin foamia Esipesuaine KC Control Snow Foam hiilivedyn jälkeen ja kesäisin pelkkää KC foamia.
Toki oman auton pinnassa on Stardust PCS5 pinnoitus niin ei tartte varoa et hiilivetyliukkarit veis vahan tai pinnoituksen.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 096
jeps.. polaricin pesuaineessa ei lue miten ainetta käytetään mutta oletan että samaan tapaan kuin muutkin eli painepesun yhteydessä pesuaineen ja veden seos ? (väärin.. ainetta ei lantrata vedellä vaan ruiskitaan suoraan pinnoille sellaisenaan.)
polaricin hinta 5l törpölle olisi noin 13,45e

motoxin pesuaineessakaan ei lue pesuohjeita mutta oletan että tässäkin se perus käyttö veden kanssa ?
motoxin hinta myös varsin edullinen 5L /14,95

itse ehkä käyttäisisin wurthin woimapesua joka olisi myöskin vielä halvempi
5litraa / 12,45e

myös hyvä pesuaine on solmasterin as 40
mutta hinta pomppaa melkoisesti 5litraa 26,90e

vanhakunnon pineline
5litran hintaan laskettuna 21.125e

villikortti sekaan.. ei kokemuksia että onko minkäänkään arvoinen... mutta "halpa" ainakin
5litran hintaan laskettuna 19,98e

yllä olevat olivat siis kaikki noudettavissa suoraan liikkeistä kun bilt hambereissa taas se huono että joutunee tilamaan postitse ?
bilt hamber surfex hd 5litraa 32,95

tai autofoam 5 litraa 24,90e
Bilt hambereita saa kärkkäiseltä jos on paikkakunnalla semmonen.


Löytyy myös korrosol raudanpoistoa ja auto-foamia.
 
Liittynyt
02.06.2017
Viestejä
76
Bilt hambereita saa kärkkäiseltä jos on paikkakunnalla semmonen.


Löytyy myös korrosol raudanpoistoa ja auto-foamia.
jep. kärkkäiset sijaitsevat Ii;ssä , Oulussa , Ylivieskassa , jyväskylässä ja lahdessa
 

OD.

Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
1 045
Noilla hiilivetyliukkareilla ei sitte saa pestä pihamaalla. Jos ei ole viemäröityä pesupaikkaa, niin käyttäkää bioliukkareita.
 
Liittynyt
01.01.2017
Viestejä
744
Noilla hiilivetyliukkareilla ei sitte saa pestä pihamaalla. Jos ei ole viemäröityä pesupaikkaa, niin käyttäkää bioliukkareita.
Näinhän tuo ohjeessa lukee. Onko joku testannut kasvaako pihalla nurmikko sen jälkeen jos menee takapihalla pesemään? :rolleyes: Itse en tietenkään tekisi niin, mutta JOS...
Ja itseasiassa kun ruvetaan oikein kunnolla pilkkua viilaamaan niin autoa ei saa pestä jatkuvasti pihamaalla millään muillakaan pesuaineilla. Vain "satunnainen" pesu on sallittu. Jatkuvaa pesua varten pitäisi löytyä hiekan ja öljynerotuskaivot pihalta.
 
Viimeksi muokattu:

Lare

Error 404
Liittynyt
13.11.2016
Viestejä
1 590
Kannattaako muovisen etupuskurin kiveniskemiä yrittää myllyttää piiloon? Paljon tuommoisia pieniä jälkiä, joita ei meinaa muuten saada piiloon.

Parin viikon sisällä olisi tarkoitus myllyttää koko auto. Maalipinta on kohtuullisen hyvässä kunnossa, eli harjapesussa ei ole hirveästi käyty, mutta joitakin naarmuja kertynyt muutamaan paikkaan kilometrien myötä. Suunnittelinkin, että vedän ensin isommat naarmut oranssilla laikalla ja leikkaavalla Farecla G3 tahnalla ja muuten koko auton läpi sinisellä laikalla ja Flexipadin hienommalla tahnalla ja lopuksi Collinite pintaan. Kiillotuskoneena joku Motonetista hankittu epäkesko. Tuskin noilla toimenpiteillä kovin pahasti voi mennä pieleen?
 
Liittynyt
02.05.2017
Viestejä
576
Saanko kysyä, että miten sä ne kiveniskemät oikein meinasit myllyttää piiloon? Pistä huvikseen kuvaa niistä, että mistä oikein on kyse niin saat parempia neuvoja. Perinteiset kiveniskemäthän tarvii maalata/hionta/lakkaus/hionta/myllytys jos hyvän haluaa. Tietty jos pelkässä lakassa hyvin pieniä jälkiä...
 

Lare

Error 404
Liittynyt
13.11.2016
Viestejä
1 590
Saanko kysyä, että miten sä ne kiveniskemät oikein meinasit myllyttää piiloon? Pistä huvikseen kuvaa niistä, että mistä oikein on kyse niin saat parempia neuvoja. Perinteiset kiveniskemäthän tarvii maalata/hionta/lakkaus/hionta/myllytys jos hyvän haluaa. Tietty jos pelkässä lakassa hyvin pieniä jälkiä...
WhatsApp Image 2020-04-09 at 15.32.06.jpeg


Tuollaisia ihan pieniä kiveniskuja koko keula täynnä. Etupuskuri tuntuu kädellä hiekkapuhalletulta, eli ei kovin sileältä ja tuosta päivävaloumpiosta näkee myös tilanteen. Toisaalta pienet yksittäiset iskemät eivät tunnu sormella, niin ei ole vielä tainnut mennä kokonaan lakkapinnasta läpi. Periaatteessa voisi koittaa leikkaavaa laikkaa tuohon, kun tuskin siitä haittaakaan on. Ajovaloumpiot olivat myös täynnä kiveniskuja, mutta niihin laikka tehosi todella hyvin ja kirkastuivat selvästi. Niiden myllytys toki eri asia kuin maalipinnan.
 
Liittynyt
10.03.2017
Viestejä
2 222
Ne pitää töpöttää paikkamaalilla piiloon ensin ja sen jälkeen myllyttää. Ihan selvästi näkyy pohjamaalit osassa kohtia ja ei se myllytys sitä maalia siihen tuo jos se siitä on hävinnyt.
 

Lare

Error 404
Liittynyt
13.11.2016
Viestejä
1 590
Ne pitää töpöttää paikkamaalilla piiloon ensin ja sen jälkeen myllyttää. Ihan selvästi näkyy pohjamaalit osassa kohtia ja ei se myllytys sitä maalia siihen tuo jos se siitä on hävinnyt.
Paikkamaalilla tosiaan isommat kiveniskut ajattelinkin piilottaa pesun jälkeen. Noita kiveniskuja on vaan niin paljon, että ei kyllä millään saa kaikkia peitettyä. Täytyy myös kokeilla, jos edes osaan pinnan kiveniskuihin auttaisi myllytys. Ainakin ehjään mutta hiekkapuhalletulta tuntuvaan maalipintaan luulisi saavan kiiltoa takaisin. Tumman auton täyteaineita löytyy myös paria erilaista ja voisi kokeilla, tekeekö niillä mitään.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 096
Millä lähtisi vanteesta kevyt overspray pois? Kyseessä opelin perus aluvanne. Kokeilin niin sormella tuntui ainakin osa lähtevän, niin luulisi savestamalla lähtevän?
 
Liittynyt
14.01.2017
Viestejä
142
Tossa yläpuolella niitä on esimerkiksi mainittu pinkeliviican postauksessa. Jokaisella on oma mielipide aineiden tehokkuudesta ja itse käytän normaalisti King Carthurin foamia Esipesuaine KC Control Snow Foam hiilivedyn jälkeen ja kesäisin pelkkää KC foamia.
Toki oman auton pinnassa on Stardust PCS5 pinnoitus niin ei tartte varoa et hiilivetyliukkarit veis vahan tai pinnoituksen.
Ok. On mulla BH auto-foamia, mutta siis mikä olis paras liuotinpesuaine mitä voisi käyttää foam lancessa? Toi KC control ja tämä BH auto-foam eivät ole liuottimia.
 
Liittynyt
10.05.2019
Viestejä
6
Ok. On mulla BH auto-foamia, mutta siis mikä olis paras liuotinpesuaine mitä voisi käyttää foam lancessa? Toi KC control ja tämä BH auto-foam eivät ole liuottimia.
AS40 ja BH Surfex HD on liuottimia ja niitä oon ite vaahdottimen läpi päästäny. Ihan ok tavaroita mut en tiedä et onko parhaita
 

OD.

Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
1 045
kerrotaampa sitten tännekkin vähän tarinaa jos se ny jotain auttaisisi :D


jatko 9.2.2020
ei auttanut mikään noista uusistakaan pesuaineista traffic filmin poistoon. ei edes painepesurilla. toki se pitää todeta että se on voinut myös aika piukassakin olla jo kun muutaman viikon/kuukauden siinä ollut. vasta kinnastamalla nuudeli mikrokuidulla niin lähti veke.
nyt on auto taas kuin pakasta vedetty mutta pitihän sitä autoa nyt sitten huolella halia kintaalla ympäriinsä! :D
Tervetuloa vaan kerhoon. :) Tossa lopussa olikin tärkeä havainto, eli pelkkä pesu ilman kinnastelua edes BH Auto-foamilla ei riitä, vaan muutaman pesun välein pitää kinnastella autoshamppoolla. Ajan myötä tarttuva lika lähtee yleensä vain mekaanisella poistolla. Koska sulla on keraaminen pinnoite, niin pesutahti voisi olla esim. viikon parin välein/kun jaksaa Auto foam+painepesu ja sitten yksi (bio)liukkari + autoshampoopesu. Auto foamin käyttö ennen shampoopesua on imo. tuhlausta kun voit halvempaa liuotinta esipesuun ilman pelkoa vahan kulumisesta.

Itse vedän bioliukkarin pintaan painepullolla. Ainakin omalla vaahdottimella sopivan seoksen arviominen on vaikeaa ja se tuppaa valumaan heti pois.

Autonhoitokaupassa on hyvät ohjeet erilaisiin pesuihin: Ohjeet ja vinkit - Autonhoitokauppa
 
Viimeksi muokattu:

OD.

Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
1 045
Näinhän tuo ohjeessa lukee. Onko joku testannut kasvaako pihalla nurmikko sen jälkeen jos menee takapihalla pesemään? :rolleyes: Itse en tietenkään tekisi niin, mutta JOS...
Ja itseasiassa kun ruvetaan oikein kunnolla pilkkua viilaamaan niin autoa ei saa pestä jatkuvasti pihamaalla millään muillakaan pesuaineilla. Vain "satunnainen" pesu on sallittu. Jatkuvaa pesua varten pitäisi löytyä hiekan ja öljynerotuskaivot pihalta.
Tuskin se kaikkea tappaa, mutta ainakin itselleni ajatus siitä, että kaataisin säännöllisin väliajoin muutaman desin tärpättiä omalle pihalle tuntuu vastenmieliseltä. Tosta kertyy helposti useampi litra vuodessa jos parin viikon välein pesee. Itse käytän hiilivetyä paikalliseen pienpoistoon, jos pinnalla näkyy pilkkuja pesun jälkeen.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 096
Millä lähtisi vanteesta kevyt overspray pois? Kyseessä opelin perus aluvanne. Kokeilin niin sormella tuntui ainakin osa lähtevän, niin luulisi savestamalla lähtevän?
Lisätään tähän vielä, että onko tullut jotain uusia ja upeita merkittävästi kestävämpiä vahoja kun colliniten 915? Tuota on vielä vanhassa purkissa puolet jäljellä, ei tunnu loppuvan ikinä, ja tuon ajattelin käytellä pois jos ei merkittävästi kestävämpiä ole.
 
Liittynyt
06.06.2018
Viestejä
467
Paikkamaalilla tosiaan isommat kiveniskut ajattelinkin piilottaa pesun jälkeen. Noita kiveniskuja on vaan niin paljon, että ei kyllä millään saa kaikkia peitettyä. Täytyy myös kokeilla, jos edes osaan pinnan kiveniskuihin auttaisi myllytys. Ainakin ehjään mutta hiekkapuhalletulta tuntuvaan maalipintaan luulisi saavan kiiltoa takaisin. Tumman auton täyteaineita löytyy myös paria erilaista ja voisi kokeilla, tekeekö niillä mitään.
Älä unohda lakkaa laittaa paikka maalin päälle, muuten ei myllytys kannata kun laikka hioo maalia eikä lakkaa :)
 

OD.

Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
1 045
Lisätään tähän vielä, että onko tullut jotain uusia ja upeita merkittävästi kestävämpiä vahoja kun colliniten 915? Tuota on vielä vanhassa purkissa puolet jäljellä, ei tunnu loppuvan ikinä, ja tuon ajattelin käytellä pois jos ei merkittävästi kestävämpiä ole.
Merkittävästä en tiedä, mutta esim. Fusso Coat ja BH double speed wax (tai finis wax) ovat kestävämpiä kuin 915. Muutaman lukemani kestotestin perusteella kestävät n. muutaman kuukauden pidempään. Fusson pitäisi kestää kemikaalejakin hyvin.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 396
Mistä saisi tommosia M14 adapterejä porakoneeseen? Mielellään vielä 10mm istukkaan, mutta 13mm kelpaa paremman puutteessa. Ei vaan tunnu irtotavarana löytyvän mistään, motonetissa on jonkun kulmahiomakone adapterin kanssa rapeaan 19,9e hintaan

no sitten varustelukierre jatkuikin siihen pisteeseen että näin ohittamattoman tarjouksen painepesurista (nilfisk 135.1-8)
mikä olisi taas lukuisi autopesu artikkeleita lueskeltuani juuri ja juuri ilmeisesti pätevä autopesuun (tarpeeksi paljon vedenvirtaamaa sekä myös painetta)
Henkilökohtainen mielipide että täysi lelu kuten kaikki muutkin tuon hintaluokan vehkeet. min 600L/h vettä (paine on sivuseikka) ja messinkipumpulla niin kestää vehje vielä lapsillekin, tuota nilfiskiä (ja muita muovi/aluromuja) saat rempata jo parin vuoden päästä kun joku liitos/osa antaa periksi.

Itse korjasin 'just' messinkipumpulla olevaa 30v vanhaa kärcheriä 60e:llä ja tuli "uutta vastaava", huoltomiestäkin asia oikeasti kiinnosti kun ei ollut mitään tusina kamaa, varaosakuvastoakaan ei löytynyt mistään (saksassa olisi pitänyt olla jossain kassakaapissa, mutta eivät halunneet lähteä etsimään), viidakkorummulla löytyi sitten hatarien speksien pohjalta kuukausien etsimisen jälkeen "uutta vastaava" purkuosa toiselta puolelta suomea... Eli firma jonka normaalilaskutus on 70e/alkava tunti, käytti aikaa osan etsimiseen "harrastuspohjalta" kohtuu reippaasti sekä teki työkalun että sai himmelin irti + osti osan muualta - sanoi vaan konetta hakiessa että näitä ropaa paljon mielummin kuin noita muovisia leluja ja hinta siksi sen mukainen - toivotteli hyviä ajoja ja sanoi että pitäisi kestää sen verran että ainakaan vuosikymmeneen ei tartte asiaan palata koneen kunnon perusteella.... Vastaa veden tuotolta nykyistä K7:aa... Kränzle 10/122 saksasta lienee nykyään ensimmäinen suositeltava vekotin, K7 lienee myös edelleen messinkipumpulla mutta kärcher tuntuu keksivän kaikkea epästandardia huoltoa hankaloittaakseen...
 
Liittynyt
02.06.2017
Viestejä
76
Henkilökohtainen mielipide että täysi lelu kuten kaikki muutkin tuon hintaluokan vehkeet. min 600L/h vettä (paine on sivuseikka) ja messinkipumpulla niin kestää vehje vielä lapsillekin, tuota nilfiskiä (ja muita muovi/aluromuja) saat rempata jo parin vuoden päästä kun joku liitos/osa antaa periksi.
no on mulla tossa myös vesijohto josta tulee sen 4000l/h vettä jos kerran paineella ei oo niin väliä ja palokunnan vesiposti josta tulee vieläkin enemmän :D
mihin tuo perustuu että rajana on juuri tuo 600l/h mutta sitten ei esim 595l/h ei taas kelpaakkaan ? ei kai raja ole niin veitsellä leikattu että toisella tekee jotain ja heti toisella ei tee mitään ?

kompromissin painepesurissa jouduin myös tekemään siksi että en halunnut mitään isoa konetta joten senpä takia purinkin tuon uuden pesurin ekana päivänä veke kuoristaan ja fixasin sen 28x18x16 muovilaatikkoon :D nyt se mahtuu takaboksiin sinne vararenkaan viereen kuitenkin normaalin pohjalevyn alle :)
( ja jos alumiiniblokkiin tulee joku vika niin laatikosta kansi auki ja eikun huoltamaan :) )
20200415_173514.jpg
kuvassa tulovedelle (ylhäällä) on nito liitin ja alempi tulpattu liitin on painelähtö puoli.
 
Viimeksi muokattu:

RieskaMies

Ketä tappaa prossut
Platinum-jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
274
no on mulla tossa myös vesijohto josta tulee sen 4000l/h vettä jos kerran paineella ei oo niin väliä ja palokunnan vesiposti josta tulee vieläkin enemmän :D
mihin tuo perustuu että rajana on juuri tuo 600l/h mutta sitten ei esim 595l/h ei taas kelpaakkaan ? ei kai raja ole niin veitsellä leikattu että toisella tekee jotain ja heti toisella ei tee mitään ?

kompromissin painepesurissa jouduin myös tekemään siksi että en halunnut mitään isoa konetta joten senpä takia purin tuon uudenkin kompuran ekana päivänä veke kuoristaan ja fixasin sen 28x18x16 muovilaatikkoon :D nyt se mahtuu takaboksiin sinne vararenkaan viereen kuitenkin normaalin pohjalevyn alle :)
Sellaista painepesuria ei saa kaupasta mikä ei riittävää painetta tuota, joku 80bar varmaan riittää jo ihan kaikkeen autohommissa mutta se halpispaskapesurien joku 300L/h tekee siitä pesemisestä todella työlästä hommaa. Eikä se 600L/h mikään kiveenhakattu lukema ole, siinä luokassa vaan alkaa yleensä ne oikeiden merkkien pesuritkin olemaan jotain muuta kuin lähes kokonaan muovista kertakäyttökamaa.
Hyvä jos tuollainen halpa nilfisk työntää kahvasta pihalle edes 400L/h, todennäköisesti ilmoitettu virtaus mitattu suoraan pumpulta paineettomana ja sekin vielä pyöristetty yläkanttiin. Kyllä tuollaisellakin pesee mutta aikaa kuluu enemmän ja meteliäkin lähtee pesutehoon nähden paljon.

Joskus kun noita automeikkaushommia tuli työkseen tehtyä niin siinä firmassa oli joku kiinteä iso pesuri joka antoi ~18L/min vettä ihan kahvanpäästä ulos, niin jäätävä ero sellaisen ja noitten halpislelujen välillä ettei ihan heti uskoisikaan.
Kränzlen hd 10/122 ts tuli sitten myöhemmin ostettua tallille ja se tuntuu jo suht asialliselta kamppeelta tuollaiseen omaan harrastekäyttöön, ei tarvi vuositolkulla huitoa että tulee tulosta. On myös varsin pienikokoinen ja suht hiljainenkin laitos.
 
Liittynyt
21.11.2016
Viestejä
2 731
Vaikea nähdä miksi satunnaisiin pesuhommiin kotipihassa tarttis jotain 600 litran virtaamia. Mun pesuri antaa speksin mukaan 450 l/h enkä ole kyllä omissa auton- ja terassinpesuissa osannut kovempaa virtaamaa kaivata. Kyllä tolla auto huuhtoutuu ihan hyvin ja nopeasti.

Että jos nyt ihan tosissaan autonpesuhommiin ja muuhun satunnaiseen käyttöön pesuria on ostamassa, niin kyllä noilla 400 litran vehkeilläkin ihan hyvin kotioloissa pärjää. Tietty hienot lelut on aina kivoja, ja ainahan parempi on parempi jos ei pinkka ahista.
 
Liittynyt
02.05.2017
Viestejä
576
^Juu polttomoottorikuumavesipesuri ja min. 200 bar se olla pitää, ja mielellään peräkärrymalli :D Hyvin on pärjänny 450-500 l/h E 140.2-9 car x-tra tjsp. Nilsulla jo 8 vuotta. Kahta autoo pesen minä ahkerasti (kesät talvet) + detailing-harrastetta ja naapuri pesee omaansa mun pesurilla + terassit, etupihan 110m2 laatat, takapihan 50m2 laatat, lasten kulkupelit, ajoleikkuri, puutarhakalusteet + foamitan kirvat omenapuista Tolulla jne.

Ja pesuri maksoi v. 2012 Talotarvikkeesta 359 € kotiin toimitettuna. Vaihdoin siihen heti kelaan pidemmän teräsvahvisteisen letkun heti hajonneen muovikoppuran tilalle ja siihen meni 75 €. Sen lisäksi ostettu kahva 39€ kerran ku halkes kun pesin liian kovalla pakkasella liian kuumalla vedellä. Sen lisäksi vaihdettu putkien/kahvapään o-renkaat 1-2 kertaa kohdasta riippuen + just nyt viikko sit vaihdoin kelan sisältä letkun alkupäänliitoksesta o-renkaan. Oiskohan o-renkaisiin menny 10€ vuosien saatossa (ostanut parempilaatuisia kuin alkup.).

Hyvin käy ja kukkuu, alkaa vaan suuttimet oleen niin ammuttuja, että roiskii jo vähän suuttimen juurilta mihin sattuu. Viilasin just autosuuttimen paremmaks.

Meillä on töissä paljon vähemmällä käytöllä tullut ja mennyt pesureita, monta Cleniä mahtuu tähän 8 vuoteen. Uusimpana nyt 7 kW DSPL 2880 1300 l/h. En nyt keksisi yhtään syytä, miks tarvisin kotona paitsi siihen vois tökätä tosi kuumaa vettä.
 

datahiiri

USS Extra Hard
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
132
Vaikea nähdä miksi satunnaisiin pesuhommiin kotipihassa tarttis jotain 600 litran virtaamia. Mun pesuri antaa speksin mukaan 450 l/h enkä ole kyllä omissa auton- ja terassinpesuissa osannut kovempaa virtaamaa kaivata. Kyllä tolla auto huuhtoutuu ihan hyvin ja nopeasti.

Että jos nyt ihan tosissaan autonpesuhommiin ja muuhun satunnaiseen käyttöön pesuria on ostamassa, niin kyllä noilla 400 litran vehkeilläkin ihan hyvin kotioloissa pärjää. Tietty hienot lelut on aina kivoja, ja ainahan parempi on parempi jos ei pinkka ahista.
^Juu polttomoottorikuumavesipesuri ja min. 200 bar se olla pitää, ja mielellään peräkärrymalli :D Hyvin on pärjänny 450-500 l/h E 140.2-9 car x-tra tjsp. Nilsulla jo 8 vuotta. Kahta autoo pesen minä ahkerasti (kesät talvet) + detailing-harrastetta ja naapuri pesee omaansa mun pesurilla + terassit, etupihan 110m2 laatat, takapihan 50m2 laatat, lasten kulkupelit, ajoleikkuri, puutarhakalusteet + foamitan kirvat omenapuista Tolulla jne.

Ja pesuri maksoi v. 2012 Talotarvikkeesta 359 € kotiin toimitettuna. Vaihdoin siihen heti kelaan pidemmän teräsvahvisteisen letkun heti hajonneen muovikoppuran tilalle ja siihen meni 75 €. Sen lisäksi ostettu kahva 39€ kerran ku halkes kun pesin liian kovalla pakkasella liian kuumalla vedellä. Sen lisäksi vaihdettu putkien/kahvapään o-renkaat 1-2 kertaa kohdasta riippuen + just nyt viikko sit vaihdoin kelan sisältä letkun alkupäänliitoksesta o-renkaan. Oiskohan o-renkaisiin menny 10€ vuosien saatossa (ostanut parempilaatuisia kuin alkup.).

Hyvin käy ja kukkuu, alkaa vaan suuttimet oleen niin ammuttuja, että roiskii jo vähän suuttimen juurilta mihin sattuu. Viilasin just autosuuttimen paremmaks.

Meillä on töissä paljon vähemmällä käytöllä tullut ja mennyt pesureita, monta Cleniä mahtuu tähän 8 vuoteen. Uusimpana nyt 7 kW DSPL 2880 1300 l/h. En nyt keksisi yhtään syytä, miks tarvisin kotona paitsi siihen vois tökätä tosi kuumaa vettä.
Tässä taitaa olla nyt sekin että kun ei ole kokeillut pidempää aikaa suurempaa litramäärää tunnissa niin ei sitä sitten osaa kaivatakaan. Sama juttu nettinopeuksien yms kanssa. "En mä ku satunnaisesti kumminkin vaan..."

Toki eihän sitä nyt mielellään rahojaan laittaisi kalliisiin vehkeisiin, mutta ne kalliit vehkeet sitten kyllä kestävät sitä käyttöäkin vaikka lopun elämää.
 
Liittynyt
02.01.2017
Viestejä
279
Painepesureista kun on puhe, osaako joku sanoa minkä verran huoltoasemien työntää vettä? Pääsääntöisesti tulee paikallisella Nesteellä käytyä, jossa letku tulee katosta L-muotoisesta telineestä ja kahvalle teline seinällä. Omasta mielestä vettä tulee aika reippaasti mutta onkohan kenelläkään parempaa tietoa. Kellolla ja ämpärillähän sen voisi selvittää kyllä.
 
Liittynyt
29.05.2018
Viestejä
203
Onkos kellään mitään kokemuksia vielä Pineline Active Foamista, aika tyyristä kyllä että haukkuukohan hintaansa
 
Liittynyt
02.06.2017
Viestejä
76
Onkos kellään mitään kokemuksia vielä Pineline Active Foamista, aika tyyristä kyllä että haukkuukohan hintaansa
suoranaisesti ei ole kokemusta kuin perinteisestä pinelinestä joka sekin vaahdottimella tuottaa myös hyvää vaahtoa ja on tietenkin halvempikin :)
29,95e / 4L
vs
16,89e / 4L
 
Liittynyt
21.11.2016
Viestejä
2 731
Tässä taitaa olla nyt sekin että kun ei ole kokeillut pidempää aikaa suurempaa litramäärää tunnissa niin ei sitä sitten osaa kaivatakaan. Sama juttu nettinopeuksien yms kanssa. "En mä ku satunnaisesti kumminkin vaan..."
No jaa, joskus on tullut ressutouhuissa huidottua maastoautoja kurasta puhtaaksi PV:n autovarikon pesuhallissa kiinteällä pesurilla, mutta en mä siitä mitään halleluja-kiksejä saanu millä olisin perustellu kotiin vastaavan tehoisen hankintaa pari kertaa kuussa kesäisin tapahtuvaan tarpeeseen. Enkä tosiaan ole pidempikestoisesti kokeillut edes tota litramäärää kun sen auton huuhtoo silläkin puhtaaksi muutamassa minuutissa. Pesuaineet ja paskat lähtee pinnasta ihan kertapyyhkäisyllä ja vaahdottimesta tulee tavaraa melkein liiankin nopeasti että joutuu tosissaan suunnittelemaan mihin sillä huitoo ettei koko lähitienoo ole autofoamissa.

Mä toki ymmärrän ammattilaiskamat ammattilaistarpeeseen, mutta Jouko Jokajätkän tarpeeseen pari kertaa kuussa pestä autoja sun muuta satunnaista kotipihan piirissä riittää noi vaatimattomammatkin vehkeet.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
89 795
Viestejä
1 837 137
Jäsenet
39 058
Uusin jäsen
Viral

Hinta.fi

Ylös Bottom