Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Taitaa olla.Wow. Onko tuo wireguard-yhteys conffattavissa ihan hallintapaneelissa?
kauan se kesti, jostain luin, että kehittäjä alkaisi lopetella kehitystä, kiva, että ei vielä loppunut.
Nämä käyttää jotain alfaa tms. 386_55919 jossa tuo näköjään onnistuu. Tätä ei näyttänyt olevan vielä omalle reitittimelle beta listallakaan. Päivitin just oman AX88U:n uusimpaan stableen (386_4) ja siinä ei vielä hallintapaneelista onnistu wireguardin conffaus. Realease tälle sanoo:Taitaa olla.
We tested WireGuard VPN on ASUS official Asuswrt firmware
The Asuswrt firmware, incorporated into each and every one of the ASUS routers, is one of the most complete that currently exists, earlier in this article we have explained to you which are the most complete router firmwares on the market , and Asuswrt is the most complete of all. For several...itigic.com
Itsellä AC66U aktiivikäytöstä siirrettynä pois. Nyt pitänyt sitä varalla sitä ns. puuhaverkon tukariksi johon voi sit yhdistää vaikka kaverilta "huoltoon" tullutta konetta (tämä verkko erillään muusta verkosta). Toimii siis vaan access pointtina tällä hetkellä. Uusin orkkis firmware sisässä mutta olisiko tuosta Merlinistä silti hyötyä? Joskus tuota Googletin niin ilmeisesti tämän 66 mallin Merlinin kehitys lopetettu jo aiemmin kun vertaa 68 Merliniin.Päivitin tuon uuden Merlinin ikivanhaan AC68U laittteeseen. Ei ongelmia. Tuo laite ei ole mulla enää kaytössä vaan se on toisessa taloudessa.
Paljonkohan tuon concurrent sessions lukema on vai onko tuokin vaan joku perus pelireititin missä hemmetisti ilmaa hinnassa.Itsellä toiminut Asus Tuf 5400 tosi hyvin. Gigan kuitu ja näytti nytkin tulevan lähes samaa langattomasti kuin johdon kautta. 948 Mbps paras nopeus. Minusta tosi halpa laatuun nähden tuo laite.
Onko mahdollista sallia guest-wifissä olevien laitteiden käyttää varsinaisen wifiverkon Chromecastia? Reitittimenä Asus RT-AC66U B1
What is Guest Network?
The Guest Network provides temporary visitors with Internet connectivity via access to separate SSIDs or networks without providing access to your private network.
Sen voi laskea suoraan laitteen speksien perusteella. Tuossa Asuksen purkissa lienee 512Mt RAM:ia, eli teoriassa se pystyy käsittelemään yli 250 000 yhtäaikaista yhteyttä, yhden NAT-taulukon käyttäessä noin 1Kt RAM-muistia. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että laskelma perustuu teoreettiseen maksimimäärään, jossa koko RAM olisi pelkästään NAT:n käytettävissä. Tuossa Asuksessa näin ei kuitenkaan ole.Paljonkohan tuon concurrent sessions lukema on vai onko tuokin vaan joku perus pelireititin missä hemmetisti ilmaa hinnassa.
Asuksen huippumalleista löytyy 1024MB muistia eli se taitaa olla maksimi. Koteihin nuo on nyt ensisijaisesti tarkoitettu.Sen voi laskea suoraan laitteen speksien perusteella. Tuossa Asuksen purkissa lienee 512Mt RAM:ia, eli teoriassa se pystyy käsittelemään yli 250 000 yhtäaikaista yhteyttä, yhden NAT-taulukon käyttäessä noin 1Kt RAM-muistia. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että laskelma perustuu teoreettiseen maksimimäärään, jossa koko RAM olisi pelkästään NAT:n käytettävissä. Tuossa Asuksessa näin ei kuitenkaan ole.
Kotonahan niitä yhteyksiä saatetaankin tarvita, kun nuorison torrent-clientit haukkaavat 50 000 yhteyttä yksittäiseen lataukseen.Asuksen huippumalleista löytyy 1024MB muistia eli se taitaa olla maksimi. Koteihin nuo on nyt ensisijaisesti tarkoitettu.
Onko mahdollista sallia guest-wifissä olevien laitteiden käyttää varsinaisen wifiverkon Chromecastia? Reitittimenä Asus RT-AC66U B1
Tämä taitaa toimia vain Androideilla. Ainakin ohje alkaaHome-sovelluksesta guest mode päälle niin ei tarvitse edes olla wifissä kiinni?
Asuswrt-Merlin 386.5 beta julkaisu.Merlin alkanut testailemaan 386.5 alpha versiota.
go to Device Manager on your laptop and locate your WiFi device under Network Devices. In the Advanced tab, set Preferred Band to 5 BandOsaako joku sanoa miten saisin pakotettua pöytäkoneen Wi-Fi verkkokortin käyttämään Mesh purkin nopeampaa 5GHz kanavaa? Mulla Mesh pöntöt XT8 ja verkkokortti PCE-AX58BT. XT8 antaa hitaamman 5GHz taajuuden kanavalla 52 ja nopeamman kanavalla 100. Siellä siis kaksi 5GHz taajuutta saman verkon alla. Miten pakotan pöytäkoneen käyttämään tuota nopeampaa kanavaa?
Nope. Kyse on siitä, että siellä on kaksi erillistä 5GHz taajuutta eri kanavilla (5GHz_1 ja 5GHz_2). Pitäisi keksiä keino pakottaa yhteys tuohon nopeampaan kanavaan. Molempien pitää kuitenkin olla käytössä ja saman verkon sisällä. Ero on siinä että se nopeampi (100) kanava toimii 160MHz taajuudella. Yleensä se on dedikoitu purkkien väliseksi backhaul radioksi, mutta mulla linkki on kiinteä.go to Device Manager on your laptop and locate your WiFi device under Network Devices. In the Advanced tab, set Preferred Band to 5 Band
Laita reitittimestä pois päältä ne tuet sille että vaihdellaan taajuuksia. Sen jälkeen koneella yhteys siihen verkkoon mihin haluat.Nope. Kyse on siitä, että siellä on kaksi erillistä 5GHz taajuutta eri kanavilla (5GHz_1 ja 5GHz_2). Pitäisi keksiä keino pakottaa yhteys tuohon nopeampaan kanavaan. Molempien pitää kuitenkin olla käytössä ja saman verkon sisällä. Ero on siinä että se nopeampi (100) kanava toimii 160MHz taajuudella. Yleensä se on dedikoitu purkkien väliseksi backhaul radioksi, mutta mulla linkki on kiinteä.
Ihan ensimmäisenä green ethernet yms. virransäästöominaisuudet verkkokortin ajureista kannattaa kytkeä pois päältä.Osaako joku arvioida miten on mahdollista että puhelimella WLANissa upload on 60mpbs ja pöytäkoneella CAT6a 10m kaapelilla vain 30mbps? Modeemina Asus RT-AX86U. Kyllä kai piuhan pitäisi olla aina nopeampi kuin langattoman? Paska piuha tai modeemi tekee jotain tyhmää?
Deltaco Gaming Cat6a -laitekaapeli, U/UTP, 10m, 500 MHz, liitäntää suojaava jousimekanismi, musta - Jimms.fi
Testit:
Puhelin WLANissa 5G 400/60
Läppäri WLANissa 400/55
Pöytäkone CAT6a 10m johdolla 400/30
En oo koneen omiin verkkoajureihin koskenut ollenkaan. Tarvii niitäkin huomenna koittaa.Ihan ensimmäisenä green ethernet yms. virransäästöominaisuudet verkkokortin ajureista kannattaa kytkeä pois päältä.
Laitehallinnasta verkkokortin ominaisuudet hiiren oikean kautta, sitten lisäasetukset. Ainaskin nämä hyvä kytkeä pois:En oo koneen omiin verkkoajureihin koskenut ollenkaan. Tarvii niitäkin huomenna koittaa.
Näpräsin äsken modeemin asetuksista jotain QoS juttua ja upload tippui yhteen mbps. Sen sijaan Wlan toimii samoin kuten aiemmin ja modeemin oma speedtest näyttää tältä. Eli joko modeemin asetuksissa on vikaa, piuha on paska tai pöytäkoneen ajureissa/asetuksissa jotain vikaa.
qos pois päältä kokonaan. Aivan turha ominaisuus ellei ole pakko varata itselle osa kaistasta jos muksut vetää torskaa yms. kaistan täydeltä ja haluaa itse myös tehdä netillä jotain ilman että joutuu sivujen availua odottelemaan minuuttikaupalla.En oo koneen omiin verkkoajureihin koskenut ollenkaan. Tarvii niitäkin huomenna koittaa.
Näpräsin äsken modeemin asetuksista jotain QoS juttua ja upload tippui yhteen mbps. Sen sijaan Wlan toimii samoin kuten aiemmin ja modeemin oma speedtest näyttää tältä. Eli joko modeemin asetuksissa on vikaa, piuha on paska tai pöytäkoneen ajureissa/asetuksissa jotain vikaa.
Laitehallinnasta verkkokortin ominaisuudet hiiren oikean kautta, sitten lisäasetukset. Ainaskin nämä hyvä kytkeä pois:
-advanced EEE
-gigabit lite
-ota gigabit automaattisesti pois päältä
-vihreä ethernet/green ethernet
Edit. kaikkia noita ei välttämättä löydy mutta jos löytyy edes osa niin pois päältä.
Tukee useita eri palveluita. Asuksen oma on kai ilmainenSaako Asuswrtn tai Merlinin vpn-palvelimeen yhteyden ulkopuolelta ilman julkista ip:tä? Toisinsanoen onko niille olemassa uudelleenreitityspalvelua tyyliin quickconnect? Nopeasti en tällaista löytänyt.
Vastaan itselleni: Disabloin Large Send Offload ipv4 ja ipv6 niin upload nousi alle 1mbps nopeudesta takaisin 30mbps. Vielä on mysteeri miks se ei anna tuota täyttä 60mbps uploadi joka tulee saman piuhan päästä läppärillä.. emolevynä siis Asus X570-F jossa intel i211 verkkokortti.. Vika on siis tässä koneessa jotenkin kun kerran langattomasti laitteet toimii täydellä nopeudella ja saman ethernet piuhan päässä läppärikin toimii täysillä nopeuksilla.Energy Efficient Ethernet löytyi tuolta. Otin sen pois päältä kuten myös tuon gigabitin pois päältä kytkemisen. Otin myös modeemista QoS kokonaan pois päältä. Tarvii varmaan bootata kone ja kokeilla taas huomenna ja vaikka myös hard resettiä tohon modeemiin. Voin myös kokeilla eri kaapelia..
Jos siis oikein ymmärsin että Asus pyörittää verkkoa ja 801 on siltaavana niin johtuu siitä että tuo siltaus ei ole oikea siltaus vaan ip-passtrough eli mokkula jää omalla ip osoitteellaan väkisin näkymään tracertissa ekana hoppina Asuksen jälkeen. Tämä ei ole vika vaan mobiiliverkon tuoma ominaisuus. Suosittelen käyttää mokkkulan kerran reitittävänä ja varmistaa että ei ole sillä varmasti käytössä sama ip alue mitä Asuksessa ennen mokkulan siltaamista edellä mainitusta syystä. Esim. Asuksen ip osoiteeksi ja ip alueeksi 192.168.1.1/24 ja mokkulalle 192.168.0.1/24 koska jos molemmilla sama ip osoite käytössä niin tappelevat keskenään ja aivan varmana verkko sekoilee.Aina kun uusii tietoliikennettä, tulee ongelmaa , no ensin ensin tuo uusi Asus AC86U keksi että kyllähän meillä on DHCP servu jossain(WTF?) ja veti IP:n 192.168.100.104 (kun ei ole, tai sitten tuo ZTE MC801A paskantaa asioita asetuksia) ja sen jälkeen reititys menee vituralleen . No, päähän lyöntiä kaikille laitteille ja verkkojohdon siirto paikasta A paikkaan B ja Takaisin ja rupeaa maistumaan WAN IP operaattorin (Elisa) verkosta DHCP:ltä.
Eikä siinä kaikki, Kun elien katselin , niin kun katselin D+ palvelua ja sitten katsellaa mitä muualla tapahtuu, niin , ihan kuin DNS olisi kuollut kesken illan ja maallima kuollut.
Muka kun odotti n. 5-6 sec 5-6 niin ja kaikki on ok. Stream EI keskeytynyt missään vaiheessa, mutta kun yritti avata vaikkaa uutta selainlehteä, niin "Internet ,No Comprende" Stream vaan jatkaa kulkaan. Hämärää. Tarkkaillaan Ihmetellään.
Nyt on laitettu DSN via TLS service laitettu päällea tänään 9dns Googlenone a mitä tahahtuu Ja myöskin Kaikki Muut viv. estlesstetään sisääntulo.
Nyt
Kuulostaa oikeanlaiselta. Näköjään tämä Mobiilipuoli tuo omaa maustettaan keittoon.Jos siis oikein ymmärsin että Asus pyörittää verkkoa ja 801 on siltaavana niin johtuu siitä että tuo siltaus ei ole oikea siltaus vaan ip-passtrough eli mokkula jää omalla ip osoitteellaan väkisin näkymään tracertissa ekana hoppina Asuksen jälkeen. Tämä ei ole vika vaan mobiiliverkon tuoma ominaisuus. Suosittelen käyttää mokkkulan kerran reitittävänä ja varmistaa että ei ole sillä varmasti käytössä sama ip alue mitä Asuksessa ennen mokkulan siltaamista edellä mainitusta syystä. Esim. Asuksen ip osoiteeksi ja ip alueeksi 192.168.1.1/24 ja mokkulalle 192.168.0.1/24 koska jos molemmilla sama ip osoite käytössä niin tappelevat keskenään ja aivan varmana verkko sekoilee.
Tsekkaa ihan ekana nuo ip osoitteet oikeaksi jotka ei mene toistensa kanssa päällekkäin... aiheuttaa juurikin mm. pätkimistä.Träääää
Kuulostaa oikeanlaiselta. Näköjään tämä Mobiilipuoli tuo omaa maustettaan keittoon.
Sinänsä kumpikin laite käyttää jo vakiona paketista eri C-luokan verkkoa, mikä aiheutti hämmennystä, ihan kuin Asus olisi ottanut IP:n omasta DHCP poolistaan . Tuota ihme pätkimistä Wlan verkon osalta pitää tarkkailla, saattaa johtua tuosta ikivanhasta N sarjan Wlan kortistakin.
No nyt on tarkistettu tuorein silmin. 5G modeemi istuu 192.168.100.1 osoitteessa, DHCP on pois, kuten myös Wifi. Asus istuu 192.168.1.1 pallilla, kuten yleensäkin (Nyt jo 3. Asus, N56U rokkaa Äiteellä edelleen, vaatis kyllä vaihtoa.), joten ei pitäisi olla päällekkäisyyksiä, kaikki Maskilla 255.255.255.0. Edellinen Asus reititin toimi tässä samoilla IP-avaruuksilla aivan moitteetta. Modeemiin ei tehty muutoksia.Tsekkaa ihan ekana nuo ip osoitteet oikeaksi jotka ei mene toistensa kanssa päällekkäin... aiheuttaa juurikin mm. pätkimistä.
Kai mokkulasta on se siltaus päällä eikä vaan dhcp ja Wifi pois?No nyt on tarkistettu tuorein silmin. 5G modeemi istuu 192.168.100.1 osoitteessa, DHCP on pois, kuten myös Wifi. Asus istuu 192.168.1.1 pallilla, kuten yleensäkin (Nyt jo 3. Asus, N56U rokkaa Äiteellä edelleen, vaatis kyllä vaihtoa.), joten ei pitäisi olla päällekkäisyyksiä, kaikki Maskilla 255.255.255.0. Edellinen Asus reititin toimi tässä samoilla IP-avaruuksilla aivan moitteetta. Modeemiin ei tehty muutoksia.
Jos tämä ei ole joku Merlin buildin oma juttu, niin hankalaksi menee ja kun testaus vaatii tyyliin Stream katselua 30min+, että ongelma tulee edes esiin. Normaalisurffilla ei eilen pätkinyt.
No, Wlan korttiin löytyi uudemmat ajurit, loppuvuodelta 2017 , MS:n kama vuodelta 2016. Uudemmille ajureille maistui jopa ylemmät kanavat, MS:n jakelemille romuille ei käyneet muut kuin perinteiset 32-68 (tai mitkä Suomessa lieneekään)
Tässä on nyt sen verta monta muutosta tehty, että jos tästä virhematriisin tekee, niin Excelistä loppuu solut. Testataan lisää viikonlopun aikana, kuka tietää, jos noita vaikkapa ujostutti toisensa .
Ongelma on loppujen lopuksi niin pieni, ettei tuosta jaksa enempää marista. Jos 5-6 Sekuntia kestää uudelleen nappaus Wlan verkkoon 30/60 min. välein, niin "so what?". Muuten laitteen toiminnassa ei ole mitään moitittavaa ja uudet ominaisuudet, raaka teho ja tietoturvapäivitykset kyllä kääntää puntarin armotta 100%+ -puolelle.
Sitten voidaan jatkaa eteenpäin, koska muuten projekti pysähtyy ja paljon on vielä värkättävää:
Jos jollain kokemuksia, niin toimiiko tuo Merlinin DnsFilter myös näihin kovakoodattuihin Android laitteisiin, jotka yrittävät väkipakolla tunkea itsensä Googlen DNS osoitteisiin?
Vai onko vain pehmeä ehdotus, että ottaisitko nämä DNS asetukset käyttöösi?
Kyllä se on, koska Wan IP tulee Elisan verkosta saakka Asus reitittimeen ja se jakaa sitten IP:n tähän koneeseen. Sama WAN-IP toki näkyy myös Reitittimellä, koska kuten mainitsit niin tästä ei tule "Oikeaa" Siltaa koskaan vaan Passthrough.
Tämä ei ole ihan ensimmäinen siltaus jota teen, jos sitä ihmettelet . Ja KAIKKI IP-Liikenteen muuten toimii, joten otan varauken aikaa ja tektausta tutkailla , jos ongelmaa viikonloppuna esiintyy, niin reportoin kyllä Positiivisessa/Negaviivisessa pielessä.
No ei siinä mitään, Ihmetellä aina saa , mutta Varmuus on aina vara Karkki, näistä Operaattori pöntöistä, kun ei tiedä. Poistetaan Teoreettsesti yksi mahdollinen ongelma.
Eli tuon mukaan sillattu? jäi vaan ihmetyttämään tuo että erikseen vielä dhcp pois vaikka tuo siltaus tekee sen itse.
Osaako joku arvioida miten on mahdollista että puhelimella WLANissa upload on 60mpbs ja pöytäkoneella CAT6a 10m kaapelilla vain 30mbps? Modeemina Asus RT-AX86U. Kyllä kai piuhan pitäisi olla aina nopeampi kuin langattoman? Paska piuha tai modeemi tekee jotain tyhmää?
Deltaco Gaming Cat6a -laitekaapeli, U/UTP, 10m, 500 MHz, liitäntää suojaava jousimekanismi, musta - Jimms.fi
Testit:
Puhelin WLANissa 5G 400/60
Läppäri WLANissa 400/55
Pöytäkone CAT6a 10m johdolla 400/30