Joo, ei hienopesu välttämättä riitä, kun mafiakamut ovat käyneet yöllä vierailemassa ja herää hevosenpää sängyssä.Ainoastaan jos on todella verisiä lakanoita tms., käytän puuvillaohjelmaa.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Joo, ei hienopesu välttämättä riitä, kun mafiakamut ovat käyneet yöllä vierailemassa ja herää hevosenpää sängyssä.Ainoastaan jos on todella verisiä lakanoita tms., käytän puuvillaohjelmaa.
Joo, ei hienopesu välttämättä riitä, kun mafiakamut ovat käyneet yöllä vierailemassa ja herää hevosenpää sängyssä.
Karpalomehua se "oikeasti" vain on...Joo, ei hienopesu välttämättä riitä, kun mafiakamut ovat käyneet yöllä vierailemassa ja herää hevosenpää sängyssä.
Taitaa olla ehkä ennemmiki niin, että hänen pakastin ei oo niin kylmä ku joskus ollut. Esim. 38% viina jäätyy vasta -21C ja 32% jo -16C. Kun taas 45% tarttee jo -27C.
Vissii tota jäätislausta nimenomaan esim. oluiden kans käytetään. Meneekö kaiketi niin, että ensin jäädytetään ja sit annetaan sulaa toiseen astiaan ja poistetaan jääpalikka sit, ku siitä on alkoholit tippunu pois. Oluthan jäätyessään ei ole iha tiivis jääköntti vaa semmonen hauras?
Jatkan offtopicii. Meillä oli ollessani lapsi jää/kylmähuone. Termari sekosi. Mentiin siskon ja veljen kanssa hakee maitoo. Se oli jäässä. Siis maito ja kaikki muutkinOfftopicia. Ekaan omaan kämppään kun aikoinaan muutin. Juoppo setäukko opetti muistisäännön, että pakastimen lämpötila on ~sopiva, kun leijona vetää kunnolla jäähän. Mutta Kossu pysyy ~sulana. Eli pakastin on siinä -17 - -20C (suositeltu on vähintään -18C)
Edit: Lämpömittari tottakai olisi ollut halvempi. Mutta ei niin hauska.
Onko siitä, että lämpötila on alle tuon, esim. -25 tai -30, mitään muuta haittaa kuin korkeampi energiankulutus? Pakasteleipä halkeilee ja mitä vielä?Offtopicia. Ekaan omaan kämppään kun aikoinaan muutin. Juoppo setäukko opetti muistisäännön, että pakastimen lämpötila on ~sopiva, kun leijona vetää kunnolla jäähän. Mutta Kossu pysyy ~sulana. Eli pakastin on siinä -17 - -20C (suositeltu on vähintään -18C)
Edit: Lämpömittari tottakai olisi ollut halvempi. Mutta ei niin hauska.
Onko siitä, että lämpötila on alle tuon, esim. -25 tai -30, mitään muuta haittaa kuin korkeampi energiankulutus? Pakasteleipä halkeilee ja mitä vielä?
UPO nofrost pakastimeni ainakin väittää pyrkivänsä ekotilassa juuri tuohon -18. En vain tiedä onko edessä näytössä näkyvä -18 pakastimen tahtotila vai todellinen lämpötila. Todellisuus selviäisi ilmeisesti Alkossa käymällä.
Lapsuudenkodissa (omakotitalo) rakennettiin pihalle ihan perinteinen maakellari, ehkä 2-3 neliötä. Hyvin sai täyteen kun syksyllä sinne vietiin perunat, porkkanat, mehut, hillot, säilötyt sienet ja vaikka mitä. Eivät ehkä olisi jääkaappiin sopineet.Sehän oli vähän ko kellari, ja vältis rakennusaikaan ei edes jääkaappeja viellä ollut, varsinkaan maaseudulla senkäänvertaan.. et kaikki hillot mehut, vihannekset yms yms siellä säilyi pitkään
No kylmiöön mahtuu moninkertainen määrä tavaraa jääkaappiin verrattuna. Vielä 60-80 -luvulla vihannesten ym itse säilöminen talven varalle oli paljon yleisempää kuin nykyään. Lisäksi tuon ajan jääkaapit oli pienempiä tilavuudeltaan. Ja se kylmiön viileys saatiin talviaikaan vaan ihan ulkolämpöä hyödyntäen luotua. Erilliset kellarit on sitten toki vielä asia erikseen. Mutta kyllä noille kylmiöillekin ihan looginen käyttötarve on ollut, ja miksei vieläkin voisi olla, jos tarrvitsee enemmän kylmäsäilytystilaa.Monissa vanhoissa taloissa on ollut aikoinaan "kylmiö". Mitä ihmettä siellä säilytettiin ja miksi jääkaappi ei ole riittänyt kun nykyäänkin riittää?
Monissa vanhoissa taloissa on ollut aikoinaan "kylmiö". Mitä ihmettä siellä säilytettiin ja miksi jääkaappi ei ole riittänyt kun nykyäänkin riittää?
No kylmiöön mahtuu moninkertainen määrä tavaraa jääkaappiin verrattuna. Vielä 60-80 -luvulla vihannesten ym itse säilöminen talven varalle oli paljon yleisempää kuin nykyään. Lisäksi tuon ajan jääkaapit oli pienempiä tilavuudeltaan. Ja se kylmiön viileys saatiin talviaikaan vaan ihan ulkolämpöä hyödyntäen luotua. Erilliset kellarit on sitten toki vielä asia erikseen. Mutta kyllä noille kylmiöillekin ihan looginen käyttötarve on ollut, ja miksei vieläkin voisi olla, jos tarrvitsee enemmän kylmäsäilytystilaa.
Toisaalta ovathan talviurheiluvarusteet ihan samanlaisia, tai oikeastaan jopa pahempia kausileluja kuin moottoripyörät, joista nyt ainakin osaa voi ympäri vuoden käyttää, jos haluaa.Jos Suomessa olisi Espanjan tai Kalifornian kelit, ehkä sitten voisin moottoripyörän hankkiakin, voisihan sitä käyttää ympäri vuoden. Silti ehkä miettisin kuinka paljon sitä oikeasti "tarvitsisin", ja mihin tarkoitukseen. Kaupassakäyntiin? Jos jonnekin kauemmas olisin menossa, yleensä olisi vaimo ja muksutkin mukana.
Jos Suomessa olisi Espanjan tai Kalifornian kelit, ehkä sitten voisin moottoripyörän hankkiakin, voisihan sitä käyttää ympäri vuoden. Silti ehkä miettisin kuinka paljon sitä oikeasti "tarvitsisin", ja mihin tarkoitukseen. Kaupassakäyntiin? Jos jonnekin kauemmas olisin menossa, yleensä olisi vaimo ja muksutkin mukana.
Työpaikan kaksi moottoripyöräilijää puolestaan ovat yli 190cm hujoppeja (toinen laiheliini koipeliini, toinen iso korsto joka voisi hyvin liittyä Cannonballsseihin tms. ulkonäkönsä puolesta). Niin ja oli kolmaskin motoristi, kai hän oli jotain 185cm.
Sitä en tiedä miksi moottoripyöriä hankitaan, oletan että osaltaan oman miehisyyden korostamista (soyboyt ja simpit eivät yleensä tunnu moottoripyöriä hankkivan). Joku sanoi että sillä kokee vapautta jota esim. autolla ajaessa ei tunne, heitin vastapalloon että eikö polkupyörä tuo samaa vapauden tunnetta halvemmalla?
Muistan ysäriltä erään pahemman krapula-aamun kun kaveri meni kylmiöön tasaamaan tuskaista oloaanMonissa vanhoissa taloissa on ollut aikoinaan "kylmiö". Mitä ihmettä siellä säilytettiin ja miksi jääkaappi ei ole riittänyt kun nykyäänkin riittää?
Taisivat monet sen ajan jääkaapit olla pieniä, perheet suuria ja marjojen ym. säilöminen yleistä.Monissa vanhoissa taloissa on ollut aikoinaan "kylmiö". Mitä ihmettä siellä säilytettiin ja miksi jääkaappi ei ole riittänyt kun nykyäänkin riittää?
Meillä oli vielä muutama vuosi sitten 80-luvun taloyhtiössämme kellarissa sellainen, jokaisella oma lukittava puuhäkki ja huoneessa oli suht viileää, mutta ei ihan jääkaappilämpötilaa. Varmaan jotain +5 +10 välillä, eli en olisi siellä maitoja, juustoja tai lihoja pitkiä aikoja säilyttänyt.Monissa vanhoissa taloissa on ollut aikoinaan "kylmiö". Mitä ihmettä siellä säilytettiin ja miksi jääkaappi ei ole riittänyt kun nykyäänkin riittää?
Meillä oli vielä muutama vuosi sitten 80-luvun taloyhtiössämme kellarissa sellainen, jokaisella oma lukittava puuhäkki ja huoneessa oli suht viileää, mutta ei ihan jääkaappilämpötilaa. Varmaan jotain +5 +10 välillä, eli en olisi siellä maitoja, juustoja tai lihoja pitkiä aikoja säilyttänyt.
Monet vanhemman polven henkilöt tuntuivat siellä pitävän mitä lie itse tölkittämiään luonnonantimia, toivottavasti muistivat välillä käyttääkin. Meille sen tarve oli vain ajoittaista mutta joskus se tuli tarpeeseen, esim. kun meille oli kuumana kesänä tulossa jotkut isommat kutsut niin kun jääkaapistamme loppui tila (joka silloin oli sellainen puolijääkaappi eli alaosa oli pakastin ja yläosa jääkaappi eli aika pieni neljän hengen perheelle), vietiin sinnekin tavaraa viileään odottamaan juhlia. Taisi siellä olla jopa joku iso synttärikakku tms. kuvun alla, ja tietty jotain juomia.
Sen kompressori alkoi kuitenkin vedellä viimeisiään ja olisi tarvinnut ison huollon joten taloyhtiössä päätettiin luopua siitä koska käyttö oli kuitenkin suht vähäistä, ja purettiin puuhäkit sekä kylmälaitteet sieltä kellaritilasta pois. Nyt se huone on ollut vuosia käyttämättömänä, minä ja muutama muu toivoisia siitä jotain kerhohuonetta ja punttisalia mutta se ei ole edennyt koska joidenkin säädösten mukaan sellaiseen tilaan (jossa ihmiset viettävät aikaansa) pitää nykyisin olla kaksi sisäänkäyntiä, joten jouduttaisiin leikkaamaan johonkin seinään toinenkin ovi joka ei ihan halvimpia juttuja ole... Sääli, kävisin siellä mielelläni vähän nostelemassa kahvakuulia ja hikoilemassa aerobisen laitteeni ja hiekkasäkkini kanssa jotka olisin valmis lahjoittamaan sinne kaikkien käyttöön.
Kun tuosta luovuttiin niin luovuimme sitten jääkaappi-pakastinyhdistelmästämme ja ostimme erilliset täyskorkeat jääkaapin ja pakastimen vierekkäin. Viehän ne nyt enemmän tilaa ja pakastimen vieressä oleva jääkaappi on keittiön oven edessä estäen siitä kulun, mutta onneksi keittiöön pääsee toistakin kautta olohuoneen puolelta. Nyt riittää jääkaappitilaa ilman erillistä kylmähuonetta, tosin jotenkin vaimoni onnistuu välillä täyttämään tuon nykyisenkin ison jääkaapin...
Yksi täyskorkea pakastin ei sen sijaan itseasissa riittänytkään kun vaimo alkoi tehdä tiettyjä kokkailuja sivubisneksenä. Niihin tarvittavaa raaka-ainetta, jotka tuuppaamme pakastimeen odottamaan käyttöä, tulee kerralla niin paljon että jouduimme ostamaan toisenkin täyskorkean pakastimen. Vanhaa pakastinta käytetään niille raaka-aineille ja välillä kun on tyhjä, sulatan sen ja pidän virrattomana sen aikaa (vanhalla jääkaapilla kun on taipumus huurtua tosi nopeasti varsinkin kesällä, jos lapset hakevat jatkuvasti sieltä jäätelöitä jne.).
Uusi pakastin ruokahuoneessa sitten on noille jätskeille ja muille usein käytettäville pakasteille, on nofrost joten ei huurru kesälläkään vaikka availlaan useita kertoja päivässä (tykkään pakastaa ruokani töitäni varten jotta säilyy useampia päiviä tarvittaessa).
Raaka-aineita varten oli välillä pieni arkkupakastin mutta sen käyttäminen oli kyllä ihan arsesta. Sulana tuodut raaka-aineet pakkautuivat sinne herkästi niin että pakastuttuaan niitä ei saanut sieltä enää irti ja ulos muuten kuin sulattamalla koko pakastimen pari päivää, ja puhtaanapitokin oli erinomaisen hankalaa. Onneksi se kuitenkin alkoi rikkoutua (ei enää kylmentynyt kovin hyvin, ehkä kylmäainevuoto sitten) joten oli helppo päätös korvata se uudella täyskorkealla pystypakastimella (nofrost).
Miltä vuosikymmeneltä lähtien nuo ovat teillä olleet, ja onko niissä kaksi sisäänkäyntiä?Tosin meillä on "kerhohuone" ja "punttisali" jo olemassa.
Mikä se ero on jääkaappiin verrattuna? Koko?Otsikkoon liittyen.. Tiesittekö että nykyään myydään myös kylmiöitä? Eli kaikki eivät ole jääkaappeja.
![]()
Festivo kylmiö 100CM0445 (valkoinen)
Kaksiovinen Festivon 100 cm leveä kylmiö yhtenäisellä sisätilalla, jonka lämpötila on säädettävissä +2…+7 asteeseen. Tehokas LED-valaistus ja lasihyllyt sekä välipohjan alapuolella kaksi HEVI-vetolaatikkoa, joiden lämpötila on +8…+12 astetta.www.gigantti.fi
Mun mielestä tuo menee juuri päinvastoin, eli auto hankitaan sen takia että sillä viitsii käydä kaupassa ja muuallakin loskakeleilläkin, ja mahtuu tarvittaessa koko perhe mukaan. Mukavuus- ja käytännöllisyystekijä.polkupyörällä ajaessa tulee hiki, ja puuttuu se V moottorin murina. sama kuin sanoisi että miksi ostaa auto kun maitokärryilläkin saa perheen ja kauppakassit kulkemaan halvemmalla.
Tässä kerrottu eroja..Mikä se ero on jääkaappiin verrattuna? Koko?
Tattis, eli rakenteellisena erona lähinnä että kylmiössä se kylmyyttä tekevä "höyrystin" on kaapin yläosassa mistä kylmä laskeutuu alas, ja kylmiön ilma on jääkaappia kosteampaa.Tässä kerrottu eroja..
![]()
Nyt ottelevat kylmiö ja jääkaappi – nämä seikat on syytä huomioida valintaa tehdessään
Kylmiöt ottavat jääkaapin paikkaa yhä useammin kuluttajien valinnoissa. Mutta mikä ero niillä on?www.uusilahti.fi
Kuka noita valvoo? Vie sinne vaa ne punttivehkeet ja sillä sipuliMiltä vuosikymmeneltä lähtien nuo ovat teillä olleet, ja onko niissä kaksi sisäänkäyntiä?
Kun käsitin että se vaatimus kahdesta sisäänkäynnistä tuollaiseen tilaan saattaa olla aika uusi. Hyvä tsäkä niille jotka tuollaisia rakentelivat ennen tuollaisia säädöksiä. Me emme nyt saa entistä kylmäkellaria (aika iso huone) mihinkään aktiiviseen hyötykäyttöön, tyhjänä möllöttää.
Tilahan voi toimia punttivehkeiden "varastona"..Kuka noita valvoo? Vie sinne vaa ne punttivehkeet ja sillä sipuliÄitini taloyhtiössä on tommonen tyhjä huone, jossa on punttivehkeitä ja jossa pitävät kokoukset.
-78. Eli kun talo on rakennettu. Molemmat täysin käyttämättönä olleet vähintään vuosikymmenen. Asukkaiden keski-ikä huitelee jossain ~50v paikkeilla. Vuokralaisissa nuorempaa väkeä, mutta niitä ei kiinnosta senkään vertaa.Miltä vuosikymmeneltä lähtien nuo ovat teillä olleet, ja onko niissä kaksi sisäänkäyntiä?
Kun käsitin että se vaatimus kahdesta sisäänkäynnistä tuollaiseen tilaan saattaa olla aika uusi. Hyvä tsäkä niille jotka tuollaisia rakentelivat ennen tuollaisia säädöksiä. Me emme nyt saa entistä kylmäkellaria (aika iso huone) mihinkään aktiiviseen hyötykäyttöön, tyhjänä möllöttää.
Mietin esim. entisen työpaikkani (iso työnantaja Suomessa) kellarissa olleita pukuhuoneita ja punttisalia. Ei niihinkään mielestäni ollut kuin yksi sisäänpääsy, isot raskaat rautaovet, joten hieman tuntuu epäreilulta ettei meidän taloyhtiö nyt sitten saa punttisaliaan ja/tai kerhohuonettaan jonkun tuollaisen säännön takia... Svidun sääntösuomi, vai EU:stako tuollainen vaatimus tulee?
Lisää häkkikellaritilaa ei tarvita, vähän mietittiin tuonne sitten seinälle muutama iso lukittava jääkaappi joita "säilöilijät" voisivat käyttää pientä maksua vasten, mutta ei sillekään juurikaan kannatusta tuntunut enää olevan, kai ihmiset sitten vaan hankkivat koteihinsa tarpeeksi isot jääkaapit kuten me teimme. Toinen mitä mietin olisi uusi kuivaushuone vanhan pienemmän tilalle tai rinnalle kun se pienempi on usein aika täynnä ihmisten pyykkejä (itse kuivaan siellä isoimmat lakanat ja peitot joita en kovin helposti saa kuivattua kylppärissämme katonrajaan ripustettuina), mutta taisi sitten olla niin ettei tuossa kellaritilassa vastaavasti ole lattiakaivoa sellaisen kuivaimen kondenssivesiä varten.
Olen miettinyt, mutta kyllä se huone pitäisi siistiä ja tuulettaa. Asbestit sieltä onneksi jo taidettiin siivoa pois ammattilaisten toimesta. Aika hämäräkin on kun on yksi pieni tuikku jollain seinällä.Kuka noita valvoo? Vie sinne vaa ne punttivehkeet ja sillä sipuliÄitini taloyhtiössä on tommonen tyhjä huone, jossa on punttivehkeitä ja jossa pitävät kokoukset.
Joo jotain tollasta siinä äidinki taloyhtiössä on. Iha vaa asukkaiden ite tuomia juttuja. En tiiä, mut jos pitäis veikata, nii ei oo ees mitää virallisesti päätetty.Toinen oli jokin kummallinen luulo että sinne pitäisi muka tilata jotkut superkalliit ammattilaistason kuntohärvelit jotka menevät rikki vaijereineen ja niille pitäisi tilava kallis huolto. Mitvit? Irtopainoja, paksu matto lattialle, ehkä säädeltävä vinopenkki, minun lahjoittamani aerobinen laite ja hiekkasäkki kattoon kiinni (en veloita mitään jos menevät rikki), ja ehkä vielä seinään tai kattoon leuanvetotanko.
Mä lukitsin pikkuveljeni sinneMuistan ysäriltä erään pahemman krapula-aamun kun kaveri meni kylmiöön tasaamaan tuskaista oloaan![]()