Asioita joita et ole huomannut

Joo, ei hienopesu välttämättä riitä, kun mafiakamut ovat käyneet yöllä vierailemassa ja herää hevosenpää sängyssä.

Juu, tai ollut vähän riemukkaampi ”koti-ilta” Roten, Peran ja Japen kanssa kun heräsi epäilys, että Rote on varastanut röökit.
 
Taitaa olla ehkä ennemmiki niin, että hänen pakastin ei oo niin kylmä ku joskus ollut. Esim. 38% viina jäätyy vasta -21C ja 32% jo -16C. Kun taas 45% tarttee jo -27C.



Vissii tota jäätislausta nimenomaan esim. oluiden kans käytetään. Meneekö kaiketi niin, että ensin jäädytetään ja sit annetaan sulaa toiseen astiaan ja poistetaan jääpalikka sit, ku siitä on alkoholit tippunu pois. Oluthan jäätyessään ei ole iha tiivis jääköntti vaa semmonen hauras?

Offtopicia. Ekaan omaan kämppään kun aikoinaan muutin. Juoppo setäukko opetti muistisäännön, että pakastimen lämpötila on ~sopiva, kun leijona vetää kunnolla jäähän. Mutta Kossu pysyy ~sulana. Eli pakastin on siinä -17 - -20C (suositeltu on vähintään -18C) :love:

Edit: Lämpömittari tottakai olisi ollut halvempi. Mutta ei niin hauska.
 
Offtopicia. Ekaan omaan kämppään kun aikoinaan muutin. Juoppo setäukko opetti muistisäännön, että pakastimen lämpötila on ~sopiva, kun leijona vetää kunnolla jäähän. Mutta Kossu pysyy ~sulana. Eli pakastin on siinä -17 - -20C (suositeltu on vähintään -18C) :love:

Edit: Lämpömittari tottakai olisi ollut halvempi. Mutta ei niin hauska.
Jatkan offtopicii. Meillä oli ollessani lapsi jää/kylmähuone. Termari sekosi. Mentiin siskon ja veljen kanssa hakee maitoo. Se oli jäässä. Siis maito ja kaikki muutkin :rofl:
 
Offtopicia. Ekaan omaan kämppään kun aikoinaan muutin. Juoppo setäukko opetti muistisäännön, että pakastimen lämpötila on ~sopiva, kun leijona vetää kunnolla jäähän. Mutta Kossu pysyy ~sulana. Eli pakastin on siinä -17 - -20C (suositeltu on vähintään -18C) :love:

Edit: Lämpömittari tottakai olisi ollut halvempi. Mutta ei niin hauska.
Onko siitä, että lämpötila on alle tuon, esim. -25 tai -30, mitään muuta haittaa kuin korkeampi energiankulutus? Pakasteleipä halkeilee ja mitä vielä?

UPO nofrost pakastimeni ainakin väittää pyrkivänsä ekotilassa juuri tuohon -18. En vain tiedä onko edessä näytössä näkyvä -18 pakastimen tahtotila vai todellinen lämpötila. Todellisuus selviäisi ilmeisesti Alkossa käymällä.
 
Onko siitä, että lämpötila on alle tuon, esim. -25 tai -30, mitään muuta haittaa kuin korkeampi energiankulutus? Pakasteleipä halkeilee ja mitä vielä?

UPO nofrost pakastimeni ainakin väittää pyrkivänsä ekotilassa juuri tuohon -18. En vain tiedä onko edessä näytössä näkyvä -18 pakastimen tahtotila vai todellinen lämpötila. Todellisuus selviäisi ilmeisesti Alkossa käymällä.

Eipä siitä muuta haittaa ole tosiaan kuin korkeampi energiankulutus. Tosin oletettavasti kompressorin käyttöikä melko varmasti lyhenee. Muistelisin jonkun kironneen varsinkin R600 (butaani) käyttävät heikoiksi. Mikä taitaa olla nykyisin kaikissa kylmäaineena, autoja myöden.
 
Monissa vanhoissa taloissa on ollut aikoinaan "kylmiö". Mitä ihmettä siellä säilytettiin ja miksi jääkaappi ei ole riittänyt kun nykyäänkin riittää?
 
Sehän oli vähän ko kellari, ja vältis rakennusaikaan ei edes jääkaappeja viellä ollut, varsinkaan maaseudulla senkäänvertaan.. et kaikki hillot mehut, vihannekset yms yms siellä säilyi pitkään
 
Sehän oli vähän ko kellari, ja vältis rakennusaikaan ei edes jääkaappeja viellä ollut, varsinkaan maaseudulla senkäänvertaan.. et kaikki hillot mehut, vihannekset yms yms siellä säilyi pitkään
Lapsuudenkodissa (omakotitalo) rakennettiin pihalle ihan perinteinen maakellari, ehkä 2-3 neliötä. Hyvin sai täyteen kun syksyllä sinne vietiin perunat, porkkanat, mehut, hillot, säilötyt sienet ja vaikka mitä. Eivät ehkä olisi jääkaappiin sopineet.
 
Monissa vanhoissa taloissa on ollut aikoinaan "kylmiö". Mitä ihmettä siellä säilytettiin ja miksi jääkaappi ei ole riittänyt kun nykyäänkin riittää?
No kylmiöön mahtuu moninkertainen määrä tavaraa jääkaappiin verrattuna. Vielä 60-80 -luvulla vihannesten ym itse säilöminen talven varalle oli paljon yleisempää kuin nykyään. Lisäksi tuon ajan jääkaapit oli pienempiä tilavuudeltaan. Ja se kylmiön viileys saatiin talviaikaan vaan ihan ulkolämpöä hyödyntäen luotua. Erilliset kellarit on sitten toki vielä asia erikseen. Mutta kyllä noille kylmiöillekin ihan looginen käyttötarve on ollut, ja miksei vieläkin voisi olla, jos tarrvitsee enemmän kylmäsäilytystilaa.
 
Monissa vanhoissa taloissa on ollut aikoinaan "kylmiö". Mitä ihmettä siellä säilytettiin ja miksi jääkaappi ei ole riittänyt kun nykyäänkin riittää?

Jos tarkoitat seitkytlukua, niin se oli muotia. Oli tasakatot ja kattoikkunat, jotka vuoti. Uima-altaita ja takkahuoneita kellareissa. Joka huoneessa kokolattiamatto ja sitten noita walk in kylmiöitä. Oli ne vaan lapselle ainakin jänniä, ettei sisko vaan ovea sabotoinut niin ettei sieltä ulos pääse. Se avausmekanismikin niin pelottava kuin ruumishuoneen salainen hauta.

Joo, olihan se täynnä kamaa syksyisin. Silloin tehtiin/saatiin valtavia määriä puna ja valkoviinimarjamehua. Oli kaikenlaista oma tekemää hilloa. Molemmilla isovanhemmilla monen kymmenentuhannen neliön pihat täynnä omenapuita, kirsikkapuita, luumupuita, mustaviinimarjapensaita, valkoviinimarjapensaita, karviaisia, mansikkamaa ja perunapellot. Ja töihin niille sinne joutu...

+eikä niitä jätetty maahan mätänemään, niin kuin nykyisin lähes joka pihassa täällä Helsingissä. Välillä oikein miettii, että miksi te ette kaada noita omenapuita ja hedelmäpuita? Ensinnäkin niitä ei ole leikattu kahteenkymmeneen vuoteen ja sitten ne ruokkii paikallisia jyrsiöitä? Ja näyttää karsealta sellainen hiljaista kuolemaa tekevä hoitamaton puu?
 
Viimeksi muokattu:
No kylmiöön mahtuu moninkertainen määrä tavaraa jääkaappiin verrattuna. Vielä 60-80 -luvulla vihannesten ym itse säilöminen talven varalle oli paljon yleisempää kuin nykyään. Lisäksi tuon ajan jääkaapit oli pienempiä tilavuudeltaan. Ja se kylmiön viileys saatiin talviaikaan vaan ihan ulkolämpöä hyödyntäen luotua. Erilliset kellarit on sitten toki vielä asia erikseen. Mutta kyllä noille kylmiöillekin ihan looginen käyttötarve on ollut, ja miksei vieläkin voisi olla, jos tarrvitsee enemmän kylmäsäilytystilaa.

Juu. Ja kylmiössä on paljon paremmat säilytysolosuhteet kuin jääkaapissa. Kylmiössä on ilma kosteaa, kun jääkaapissa vastavasti melko kuivaa.. Useammat noista vanhoista kylmiöistä olivat vaan väärin tehtyjä ja aiheuttivat kosteusvaurioita, kun peltiseinien ulkopuolellekin tuli kosteutta.

Lisäksi ennen vanhaan vielä lähes joka suvussa oli maatila, josta saatiin isoja määriä säilöttävää talven varalle. Ja mahtoikohan 60-70 -luvulla olla kaikkia hedelmiä/vihanneksia edes saatavilla keskellä talvea? Ja vaikka olisikin ollut saatavilla, niin niiden hinnat olivat ihan pilvissä talvella. Nykyään on helppoa, kun hintaerot kesä vs talvi ovat melko maltillisia.

Otsikkoon liittyen.. Tiesittekö että nykyään myydään myös kylmiöitä? Eli kaikki eivät ole jääkaappeja.

 
Jos Suomessa olisi Espanjan tai Kalifornian kelit, ehkä sitten voisin moottoripyörän hankkiakin, voisihan sitä käyttää ympäri vuoden. Silti ehkä miettisin kuinka paljon sitä oikeasti "tarvitsisin", ja mihin tarkoitukseen. Kaupassakäyntiin? Jos jonnekin kauemmas olisin menossa, yleensä olisi vaimo ja muksutkin mukana.
Toisaalta ovathan talviurheiluvarusteet ihan samanlaisia, tai oikeastaan jopa pahempia kausileluja kuin moottoripyörät, joista nyt ainakin osaa voi ympäri vuoden käyttää, jos haluaa.

Aktiivisella talviurheilijalla on umpihanki-, latu- ja mäkisukset, lauta ja vielä pikaluistimetkin, jolloin niissä on rahaakin kiinni vähintään siinä missä mopossakin.. Kumpikaan ei hanki noita mihinkään varsinaiseen tarpeeseen, ellei liikkumisen kaipuuta katso tarpeeksi.
 
Jos Suomessa olisi Espanjan tai Kalifornian kelit, ehkä sitten voisin moottoripyörän hankkiakin, voisihan sitä käyttää ympäri vuoden. Silti ehkä miettisin kuinka paljon sitä oikeasti "tarvitsisin", ja mihin tarkoitukseen. Kaupassakäyntiin? Jos jonnekin kauemmas olisin menossa, yleensä olisi vaimo ja muksutkin mukana.

Työpaikan kaksi moottoripyöräilijää puolestaan ovat yli 190cm hujoppeja (toinen laiheliini koipeliini, toinen iso korsto joka voisi hyvin liittyä Cannonballsseihin tms. ulkonäkönsä puolesta). Niin ja oli kolmaskin motoristi, kai hän oli jotain 185cm.


Sitä en tiedä miksi moottoripyöriä hankitaan, oletan että osaltaan oman miehisyyden korostamista (soyboyt ja simpit eivät yleensä tunnu moottoripyöriä hankkivan). Joku sanoi että sillä kokee vapautta jota esim. autolla ajaessa ei tunne, heitin vastapalloon että eikö polkupyörä tuo samaa vapauden tunnetta halvemmalla?




Itselläni mittaa vähän alle 190cm ja pyörä löytyy pihasta. ollut jo varmaan yli 25v sama pyörä. Ei ole siksi että sille olisi tarvetta vaan sen takia että onpahan kiva olla jos haluaa ajella. Kesällä vakuutukset maksaa sen reilun pari kymppiä kuussa ja ajelulla voi käydä jos siltä tuntuu. maksoi aikoinaan muistaakseni 2000€. 81 vuoden kardaanivetoinen custom. ei kaipaa paljonkaan huoltoa. Eli harrastusväline voisi sanoa. Ja tottakai miehellä pitää moottoripyörä olla, ja parta. Myös V8 jenkkiauto löytyy lojumasta sen takia että voi sellaisen sanoa omistavansa jos joku kysyy. Ajopäivä pyörällä kyllä tulee todella vähän koska vain hyvällä kelillä tulee ajeltua.

polkupyörällä ajaessa tulee hiki, ja puuttuu se V moottorin murina. sama kuin sanoisi että miksi ostaa auto kun maitokärryilläkin saa perheen ja kauppakassit kulkemaan halvemmalla.
 
Monissa vanhoissa taloissa on ollut aikoinaan "kylmiö". Mitä ihmettä siellä säilytettiin ja miksi jääkaappi ei ole riittänyt kun nykyäänkin riittää?
Meillä oli vielä muutama vuosi sitten 80-luvun taloyhtiössämme kellarissa sellainen, jokaisella oma lukittava puuhäkki ja huoneessa oli suht viileää, mutta ei ihan jääkaappilämpötilaa. Varmaan jotain +5 +10 välillä, eli en olisi siellä maitoja, juustoja tai lihoja pitkiä aikoja säilyttänyt.

Monet vanhemman polven henkilöt tuntuivat siellä pitävän mitä lie itse tölkittämiään luonnonantimia, toivottavasti muistivat välillä käyttääkin. Meille sen tarve oli vain ajoittaista mutta joskus se tuli tarpeeseen, esim. kun meille oli kuumana kesänä tulossa jotkut isommat kutsut niin kun jääkaapistamme loppui tila (joka silloin oli sellainen puolijääkaappi eli alaosa oli pakastin ja yläosa jääkaappi eli aika pieni neljän hengen perheelle), vietiin sinnekin tavaraa viileään odottamaan juhlia. Taisi siellä olla jopa joku iso synttärikakku tms. kuvun alla, ja tietty jotain juomia.

Sen kompressori alkoi kuitenkin vedellä viimeisiään ja olisi tarvinnut ison huollon joten taloyhtiössä päätettiin luopua siitä koska käyttö oli kuitenkin suht vähäistä, ja purettiin puuhäkit sekä kylmälaitteet sieltä kellaritilasta pois. Nyt se huone on ollut vuosia käyttämättömänä, minä ja muutama muu toivoisi siitä jotain kerhohuonetta ja punttisalia mutta se ei ole edennyt koska joidenkin säädösten mukaan sellaiseen tilaan (jossa ihmiset viettävät aikaansa) pitää nykyisin olla kaksi sisäänkäyntiä, joten jouduttaisiin leikkaamaan johonkin seinään toinenkin ovi joka ei ihan halvimpia juttuja ole... Sääli, kävisin siellä mielelläni vähän nostelemassa kahvakuulia ja hikoilemassa aerobisen laitteeni ja hiekkasäkkini kanssa jotka olisin valmis lahjoittamaan sinne kaikkien käyttöön.

Kun tuosta luovuttiin niin luovuimme sitten jääkaappi-pakastinyhdistelmästämme ja ostimme erilliset täyskorkeat jääkaapin ja pakastimen vierekkäin. Viehän ne nyt enemmän tilaa ja pakastimen vieressä oleva jääkaappi on keittiön oven edessä estäen siitä kulun, mutta onneksi keittiöön pääsee toistakin kautta olohuoneen puolelta. Nyt riittää jääkaappitilaa ilman erillistä kylmähuonetta, tosin jotenkin vaimoni onnistuu välillä täyttämään tuon nykyisenkin ison jääkaapin...

Yksi täyskorkea pakastin ei sen sijaan itseasissa riittänytkään kun vaimo alkoi tehdä tiettyjä kokkailuja sivubisneksenä. Niihin tarvittavaa raaka-ainetta, jotka tuuppaamme pakastimeen odottamaan käyttöä, tulee kerralla niin paljon että jouduimme ostamaan toisenkin täyskorkean pakastimen. Vanhaa pakastinta käytetään niille raaka-aineille ja välillä kun on tyhjä, sulatan sen ja pidän virrattomana sen aikaa (vanhalla jääkaapilla kun on taipumus huurtua tosi nopeasti varsinkin kesällä, jos lapset hakevat jatkuvasti sieltä jäätelöitä jne.).

Uusi pakastin ruokahuoneessa sitten on noille jätskeille ja muille usein käytettäville pakasteille, on nofrost joten ei huurru kesälläkään vaikka availlaan useita kertoja päivässä (tykkään pakastaa ruokani töitäni varten jotta säilyy useampia päiviä tarvittaessa).

Raaka-aineita varten oli välillä pieni arkkupakastin mutta sen käyttäminen oli kyllä ihan arsesta. Sulana tuodut raaka-aineet pakkautuivat sinne herkästi niin että pakastuttuaan niitä ei saanut sieltä enää irti ja ulos muuten kuin sulattamalla koko pakastimen pari päivää, ja puhtaanapitokin oli erinomaisen hankalaa. Onneksi se kuitenkin alkoi rikkoutua (ei enää kylmentynyt kovin hyvin, ehkä kylmäainevuoto sitten) joten oli helppo päätös korvata se uudella täyskorkealla pystypakastimella (nofrost).
 
Viimeksi muokattu:
Meillä oli vielä muutama vuosi sitten 80-luvun taloyhtiössämme kellarissa sellainen, jokaisella oma lukittava puuhäkki ja huoneessa oli suht viileää, mutta ei ihan jääkaappilämpötilaa. Varmaan jotain +5 +10 välillä, eli en olisi siellä maitoja, juustoja tai lihoja pitkiä aikoja säilyttänyt.

Monet vanhemman polven henkilöt tuntuivat siellä pitävän mitä lie itse tölkittämiään luonnonantimia, toivottavasti muistivat välillä käyttääkin. Meille sen tarve oli vain ajoittaista mutta joskus se tuli tarpeeseen, esim. kun meille oli kuumana kesänä tulossa jotkut isommat kutsut niin kun jääkaapistamme loppui tila (joka silloin oli sellainen puolijääkaappi eli alaosa oli pakastin ja yläosa jääkaappi eli aika pieni neljän hengen perheelle), vietiin sinnekin tavaraa viileään odottamaan juhlia. Taisi siellä olla jopa joku iso synttärikakku tms. kuvun alla, ja tietty jotain juomia.

Sen kompressori alkoi kuitenkin vedellä viimeisiään ja olisi tarvinnut ison huollon joten taloyhtiössä päätettiin luopua siitä koska käyttö oli kuitenkin suht vähäistä, ja purettiin puuhäkit sekä kylmälaitteet sieltä kellaritilasta pois. Nyt se huone on ollut vuosia käyttämättömänä, minä ja muutama muu toivoisia siitä jotain kerhohuonetta ja punttisalia mutta se ei ole edennyt koska joidenkin säädösten mukaan sellaiseen tilaan (jossa ihmiset viettävät aikaansa) pitää nykyisin olla kaksi sisäänkäyntiä, joten jouduttaisiin leikkaamaan johonkin seinään toinenkin ovi joka ei ihan halvimpia juttuja ole... Sääli, kävisin siellä mielelläni vähän nostelemassa kahvakuulia ja hikoilemassa aerobisen laitteeni ja hiekkasäkkini kanssa jotka olisin valmis lahjoittamaan sinne kaikkien käyttöön.

Kun tuosta luovuttiin niin luovuimme sitten jääkaappi-pakastinyhdistelmästämme ja ostimme erilliset täyskorkeat jääkaapin ja pakastimen vierekkäin. Viehän ne nyt enemmän tilaa ja pakastimen vieressä oleva jääkaappi on keittiön oven edessä estäen siitä kulun, mutta onneksi keittiöön pääsee toistakin kautta olohuoneen puolelta. Nyt riittää jääkaappitilaa ilman erillistä kylmähuonetta, tosin jotenkin vaimoni onnistuu välillä täyttämään tuon nykyisenkin ison jääkaapin...

Yksi täyskorkea pakastin ei sen sijaan itseasissa riittänytkään kun vaimo alkoi tehdä tiettyjä kokkailuja sivubisneksenä. Niihin tarvittavaa raaka-ainetta, jotka tuuppaamme pakastimeen odottamaan käyttöä, tulee kerralla niin paljon että jouduimme ostamaan toisenkin täyskorkean pakastimen. Vanhaa pakastinta käytetään niille raaka-aineille ja välillä kun on tyhjä, sulatan sen ja pidän virrattomana sen aikaa (vanhalla jääkaapilla kun on taipumus huurtua tosi nopeasti varsinkin kesällä, jos lapset hakevat jatkuvasti sieltä jäätelöitä jne.).

Uusi pakastin ruokahuoneessa sitten on noille jätskeille ja muille usein käytettäville pakasteille, on nofrost joten ei huurru kesälläkään vaikka availlaan useita kertoja päivässä (tykkään pakastaa ruokani töitäni varten jotta säilyy useampia päiviä tarvittaessa).

Raaka-aineita varten oli välillä pieni arkkupakastin mutta sen käyttäminen oli kyllä ihan arsesta. Sulana tuodut raaka-aineet pakkautuivat sinne herkästi niin että pakastuttuaan niitä ei saanut sieltä enää irti ja ulos muuten kuin sulattamalla koko pakastimen pari päivää, ja puhtaanapitokin oli erinomaisen hankalaa. Onneksi se kuitenkin alkoi rikkoutua (ei enää kylmentynyt kovin hyvin, ehkä kylmäainevuoto sitten) joten oli helppo päätös korvata se uudella täyskorkealla pystypakastimella (nofrost).

Meillä oli taloyhtiössä täysin sama tilanne ~4-5vuotta sitten. Tilaa ei myöskään saanut tuosta vain muuttaa muuhun käyttöön. Tosin meillä on "kerhohuone" ja "punttisali" jo olemassa.

Päätettiin purkaa koko tila. Rakennettiin sitten uudet perus verkkokomerot tilalle ja jokaiseen pistorasia. Tilaan pitää kuitata erillinen avain. Ja sinne saa täyskorkean pakastimen (tai sen kylmäkaapin) itselleen laittaa hurisemaan. Ei olla alettu perimään edes sähköstä maksua toistaiseksi. Taitaa huimat kaksi pientä pakastinta siellä olla tällä hetkellä.
 
Tosin meillä on "kerhohuone" ja "punttisali" jo olemassa.
Miltä vuosikymmeneltä lähtien nuo ovat teillä olleet, ja onko niissä kaksi sisäänkäyntiä?

Kun käsitin että se vaatimus kahdesta sisäänkäynnistä tuollaiseen tilaan saattaa olla aika uusi. Hyvä tsäkä niille jotka tuollaisia rakentelivat ennen tuollaisia säädöksiä. Me emme nyt saa entistä kylmäkellaria (aika iso huone) mihinkään aktiiviseen hyötykäyttöön, tyhjänä möllöttää.

Mietin esim. entisen työpaikkani (iso työnantaja Suomessa) kellarissa olleita pukuhuoneita ja punttisalia. Ei niihinkään mielestäni ollut kuin yksi sisäänpääsy, isot raskaat rautaovet, joten hieman tuntuu epäreilulta ettei meidän taloyhtiö nyt sitten saa punttisaliaan ja/tai kerhohuonettaan jonkun tuollaisen säännön takia... Svidun sääntösuomi, vai EU:stako tuollainen vaatimus tulee?

Lisää häkkikellaritilaa ei tarvita, vähän mietittiin tuonne sitten seinälle muutama iso lukittava jääkaappi joita "säilöilijät" voisivat käyttää pientä maksua vasten, mutta ei sillekään juurikaan kannatusta tuntunut enää olevan, kai ihmiset sitten vaan hankkivat koteihinsa tarpeeksi isot jääkaapit kuten me teimme. Toinen mitä mietin olisi uusi kuivaushuone vanhan pienemmän tilalle tai rinnalle kun se pienempi on usein aika täynnä ihmisten pyykkejä (itse kuivaan siellä isoimmat lakanat ja peitot joita en kovin helposti saa kuivattua kylppärissämme katonrajaan ripustettuina), mutta taisi sitten olla niin ettei tuossa kellaritilassa vastaavasti ole lattiakaivoa sellaisen kuivaimen kondenssivesiä varten.
 
Viimeksi muokattu:
Otsikkoon liittyen.. Tiesittekö että nykyään myydään myös kylmiöitä? Eli kaikki eivät ole jääkaappeja.

Mikä se ero on jääkaappiin verrattuna? Koko?

Nuoruudenkodissani oli aivan älyttömän iso jääkaappi (leveä myös) josta pidin tosi paljon koska siinä ei tila loppunut koskaan. Ehkä se sitten olikin kylmiö eikä jääkaappi... Varmaan jotain tuon kylmiön kokoluokkaakin se oli, tosin oli yksiovinen, yksi leveä ovi.
 
polkupyörällä ajaessa tulee hiki, ja puuttuu se V moottorin murina. sama kuin sanoisi että miksi ostaa auto kun maitokärryilläkin saa perheen ja kauppakassit kulkemaan halvemmalla.
Mun mielestä tuo menee juuri päinvastoin, eli auto hankitaan sen takia että sillä viitsii käydä kaupassa ja muuallakin loskakeleilläkin, ja mahtuu tarvittaessa koko perhe mukaan. Mukavuus- ja käytännöllisyystekijä.

Pitkillä 60km työmatkoilla jotkut työkaverini kyllä säästivät bensakuluissa ajaessaan sen mp:llä auton sijaan, minä puolestani päädyin ostamaan pienehkön sähköauton säästääkseni bensakuluissa, kun oli vanha bensa-auto joka tapauksesssa menossa vaihtoon. Varsinkin kun työpaikalla saa ladata ilmaiseksi. Ei kuulu V8 murinaa tästä sähköautosta, toisaalta minun mielestäni auton paras ääni onkin täydellinen hiljaisuus.

Mutta juu, ymmärrän jos nimenomaan moottoripyörällä ajamisesta tulee jotain eri kiksejä kuin autolla ajelusta ja siksi haluaa sellaista pitää ja ajella kesäisin. Itse en usko sellaisia kiksejä siitä saavani joten en ole sellaista hankkinut, jokainen tavallaan. Autokin on minulla ihan käyttöä varten, jotta pääsee joko itse tai perheen kanssa eri paikkoihin vaivattomasti.
 
Tässä kerrottu eroja..

Tattis, eli rakenteellisena erona lähinnä että kylmiössä se kylmyyttä tekevä "höyrystin" on kaapin yläosassa mistä kylmä laskeutuu alas, ja kylmiön ilma on jääkaappia kosteampaa.

Kyllä se lapsuudenkotini "iso jääkaappi" taisi sitten tosiaan olla kylmiö. Sellainen kylmäritilä tms. siellä yläosassa oli josta kylmä laskeutui alas. Tuollaisessa pitää vaan sitten muista kai pitää maidot ja lihat ylhäällä kun siellä on kylmempää, ja alimmalla tasolla vihannekset jne. kun siellä on 5 astetta lämpimämpää.
 
Miltä vuosikymmeneltä lähtien nuo ovat teillä olleet, ja onko niissä kaksi sisäänkäyntiä?

Kun käsitin että se vaatimus kahdesta sisäänkäynnistä tuollaiseen tilaan saattaa olla aika uusi. Hyvä tsäkä niille jotka tuollaisia rakentelivat ennen tuollaisia säädöksiä. Me emme nyt saa entistä kylmäkellaria (aika iso huone) mihinkään aktiiviseen hyötykäyttöön, tyhjänä möllöttää.
Kuka noita valvoo? Vie sinne vaa ne punttivehkeet ja sillä sipuli :D Äitini taloyhtiössä on tommonen tyhjä huone, jossa on punttivehkeitä ja jossa pitävät kokoukset.
 
Miltä vuosikymmeneltä lähtien nuo ovat teillä olleet, ja onko niissä kaksi sisäänkäyntiä?

Kun käsitin että se vaatimus kahdesta sisäänkäynnistä tuollaiseen tilaan saattaa olla aika uusi. Hyvä tsäkä niille jotka tuollaisia rakentelivat ennen tuollaisia säädöksiä. Me emme nyt saa entistä kylmäkellaria (aika iso huone) mihinkään aktiiviseen hyötykäyttöön, tyhjänä möllöttää.

Mietin esim. entisen työpaikkani (iso työnantaja Suomessa) kellarissa olleita pukuhuoneita ja punttisalia. Ei niihinkään mielestäni ollut kuin yksi sisäänpääsy, isot raskaat rautaovet, joten hieman tuntuu epäreilulta ettei meidän taloyhtiö nyt sitten saa punttisaliaan ja/tai kerhohuonettaan jonkun tuollaisen säännön takia... Svidun sääntösuomi, vai EU:stako tuollainen vaatimus tulee?

Lisää häkkikellaritilaa ei tarvita, vähän mietittiin tuonne sitten seinälle muutama iso lukittava jääkaappi joita "säilöilijät" voisivat käyttää pientä maksua vasten, mutta ei sillekään juurikaan kannatusta tuntunut enää olevan, kai ihmiset sitten vaan hankkivat koteihinsa tarpeeksi isot jääkaapit kuten me teimme. Toinen mitä mietin olisi uusi kuivaushuone vanhan pienemmän tilalle tai rinnalle kun se pienempi on usein aika täynnä ihmisten pyykkejä (itse kuivaan siellä isoimmat lakanat ja peitot joita en kovin helposti saa kuivattua kylppärissämme katonrajaan ripustettuina), mutta taisi sitten olla niin ettei tuossa kellaritilassa vastaavasti ole lattiakaivoa sellaisen kuivaimen kondenssivesiä varten.
-78. Eli kun talo on rakennettu. Molemmat täysin käyttämättönä olleet vähintään vuosikymmenen. Asukkaiden keski-ikä huitelee jossain ~50v paikkeilla. Vuokralaisissa nuorempaa väkeä, mutta niitä ei kiinnosta senkään vertaa.

Putkiremppa valmistui ~kuukausi sitten. Silloin olisi voinut tilan kayttöä muuttaa. Mutta kun ei oikein mitään järkevää keksitty.

Edit: Yhdellä ovella kaikki tilat (pl. varastoihin pääsee ulkoa/sisältä).
 
Kuka noita valvoo? Vie sinne vaa ne punttivehkeet ja sillä sipuli :D Äitini taloyhtiössä on tommonen tyhjä huone, jossa on punttivehkeitä ja jossa pitävät kokoukset.
Olen miettinyt, mutta kyllä se huone pitäisi siistiä ja tuulettaa. Asbestit sieltä onneksi jo taidettiin siivoa pois ammattilaisten toimesta. Aika hämäräkin on kun on yksi pieni tuikku jollain seinällä.

Kummallista oli aiemmin keskustelu siitä kuntosalista parissa yhtiökokouksessa. Vastaväitteitä riitti, kuten että jos siellä kuntosalissa joku teloo itsensä niin taloyhtiö joutuisi vastuuseen ja suuriin korvauksiin tai sitten pitäisi olla joku superkallis vakuutus salin varalta.

Heitin yhtiökokouksessa vastapalloon että kevättalkoissakin joku saattaisi astua haravaan joka puhkaisee hänen silmänsä joten eiköhän lopeteta kevättalkoot liian vaarallisina, ja pyykkien kuivatushuoneessa joku parka saattaa vahingossa hirttäytyä pyykkinaruihin ja sitten vasta kusessa ollaankin ihan kaikki ja jokaikinen.

Toinen oli jokin kummallinen luulo että sinne pitäisi muka tilata jotkut superkalliit ammattilaistason kuntohärvelit jotka menevät rikki vaijereineen ja niille pitäisi tilava kallis huolto. Mitvit? Irtopainoja, paksu matto lattialle, ehkä säädeltävä vinopenkki, minun lahjoittamani aerobinen laite ja hiekkasäkki kattoon kiinni (en veloita mitään jos menevät rikki), ja ehkä vielä seinään tai kattoon leuanvetotanko.

Muuta ei tarvita, noilla pääsee hyvin alkuun ja hikeen. Voin lainata halukkaille myös nahkaista hyppynaruani niin varmasti tulee hiki.
 
Toinen oli jokin kummallinen luulo että sinne pitäisi muka tilata jotkut superkalliit ammattilaistason kuntohärvelit jotka menevät rikki vaijereineen ja niille pitäisi tilava kallis huolto. Mitvit? Irtopainoja, paksu matto lattialle, ehkä säädeltävä vinopenkki, minun lahjoittamani aerobinen laite ja hiekkasäkki kattoon kiinni (en veloita mitään jos menevät rikki), ja ehkä vielä seinään tai kattoon leuanvetotanko.
Joo jotain tollasta siinä äidinki taloyhtiössä on. Iha vaa asukkaiden ite tuomia juttuja. En tiiä, mut jos pitäis veikata, nii ei oo ees mitää virallisesti päätetty.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
268 249
Viestejä
4 640 306
Jäsenet
76 176
Uusin jäsen
Hirvosen_Tiina77

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom