- Liittynyt
- 18.10.2016
- Viestejä
- 12 656
Tällaista asetta pitäisi muutenkin myydä varoitustekstein jossain sipsien ja hapansilakan välillä. On kauheaa rojua.Maustetut juotavat jogurtit ovat jotakuinkin maustettua piimää.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Tällaista asetta pitäisi muutenkin myydä varoitustekstein jossain sipsien ja hapansilakan välillä. On kauheaa rojua.Maustetut juotavat jogurtit ovat jotakuinkin maustettua piimää.
juu, ja tää oli jokotai kysymyksiin kun vastauis on jo selvä mutta jos onnistut silti arvaan väärin niin ei pitäis enää toisella mennä hutiMeillä päin kyllä sanottiin juurikin "arvaappas kaks kertaa".
juu, ja tää oli jokotai kysymyksiin kun vastauis on jo selvä mutta jos onnistut silti arvaan väärin niin ei pitäis enää toisella mennä huti
USB-A sanoo moi.
Kyllä se täälläkin on ollut (ja vieläkin) se kaksi kertaa.
Ainakin mun mielestä tuo kolmesti arvaaminen oli siksi että kysymys/kysyjä on niin tyhmä ettei vielä välttämättä toisellakaan arvauksella osaa keksiä oikeaa vastausta.Kun olin lapsi/teini, niin itsestäänselvään kyllä-ei-kysymykseen saatettiin kaverien kesken vastata ivallisesti "arvaa kolme kertaa". Vitsi oli tietenkin siinä, että arvauskertoja oli enemmän kuin tarpeeksi.
Mutta vitsi toimisi periaatteessa myös muodossa "arvaa kaksi kertaa", koska silloinkin arvauskertoja on enemmän kuin tarvitaan asian selvittämiseksi.
Minusta tuo ei ole vitsi muttei myöskään mitenkään ilkeämielinen. Sillä lähinnä vahvistetaan kysyjän olettama johonkin itsestään selvänä pidettävään kysymykseen/vastaukseen.Ainakin mun mielestä tuo kolmesti arvaaminen oli siksi että kysymys/kysyjä on niin tyhmä ettei vielä välttämättä toisellakaan arvauksella osaa keksiä oikeaa vastausta.
Mutta miksi juuri kolme, jos kaksikin arvausta riittää tyhmäksi leimautumiseen? Kolmehan on yliampuvaa. Miksei saman tien vaikka neljä tai viisi tai kahdeksan, jotta yliampuvuus olisi selvää?Ainakin mun mielestä tuo kolmesti arvaaminen oli siksi että kysymys/kysyjä on niin tyhmä ettei vielä välttämättä toisellakaan arvauksella osaa keksiä oikeaa vastausta.
Ensimmäistä kertaa elämässäni ainakaan että olen huomannut, salamoinut niin kaukana että sitä ei kuule mutta sen kuitenkin näkee. Kahdesti tällä viikolla luullut että salama on vain laiska silmänräpäys kunnes vieressä ollut kaverikin huomasi sen.
Nyt räiskyy aika usein ja kirkkaasti, E-Pohjanmaalla olen. Silti en kuule kun niin kaukana. Voiko salama rikkoa ikkunoita, kyllä kai?
Tästä on nyt jokunen vuosi sitten ihmettelin, että onpas viime aikoina ollut paljon elosalamointia.Ensimmäistä kertaa elämässäni ainakaan että olen huomannut, salamoinut niin kaukana että sitä ei kuule mutta sen kuitenkin näkee.
Luin kaksi kertaa ennen kun tajusin että saman asian olisi voinut sanoa että paineaalto voi rikkoaSalama ei itsessään pysty rikkomaan ikkunoita, vaan sen seuraus, eli salamaa ympäröivän ilman äkillinen laajeminen (paine nousee) salaman aiheuttaman yhtäkkisen lämpötilan nousun vuoksi. Se paine kuitenkin laskee nopeasti, jonka vuoksi salaman pitäisi iskeä todella lähellä ikkunaa, että se paineisku olisi tarpeeksi voimakas rikkomaan ikkunan. Ilma välittää painetta todella heikosti...
Toki. Mutta että paineella? Lienee harvinaista. Salaman iskemissä rakennuksissakin on kuvamateriaalin perusteella ollut usein ikkunat ehjän näköisinä, siis sikäli kun eivät ole palaneet kivijalkaan asti ennen kuvien ottamista vaan kärsineet vain vähän tai keskisuuresti.Voiko salama rikkoa ikkunoita, kyllä kai?
Luin kaksi kertaa ennen kun tajusin että saman asian olisi voinut sanoa että paineaalto voi rikkoa
Toki. Mutta että paineella? Lienee harvinaista. Salaman iskemissä rakennuksissakin on kuvamateriaalin perusteella ollut usein ikkunat ehjän näköisinä, siis sikäli kun eivät ole palaneet kivijalkaan asti ennen kuvien ottamista vaan kärsineet vain vähän tai keskisuuresti.
Sen sijaan ei ole mikään ihme, jos ukkosella pahasta osumasta hajoaa ikkunoita. Keittiössä räjähtävä sähkölaite? Helposti tulee sirpaleita. Osuma pihapuuhun, joka on iskusta kuin sodan jäljiltä? Helposti menee lasiakin samalla.
Aivan, ja epäilemättä muutenkin mekaanisesti. Ainakin vanhat lasit voivat hajota jos katsoo pahasti tai kehys vääntyy kosteuden vaihtelun ja lämpölaajenemisen vaikutuksesta. Kai siinä salaman vaurio rakennukseenkin voi olla viimeinen korsi.Ikkunat voi myös toki hajota sen maan kautta tulevan täräyksen vuoksi, jos ne ovat jotain vanhaa lasia ja/tai vanhoissa kehyksissä, joissa ei ole otettu huomioon tuollaista.
Minä taas noin vuosi sitten meinasin paskoa alleni valonvälähdyksestä. Yleensä säätilaa tulee seurattua sen verran tarkasti ettei ukonilma yllätä. Eihän nyt hyvää showta pidä missata mutta olin jo aika pitkälti syystalvifiiliksessä enkä odottanut ukkosia. Ääntä ei kuulunut lähiaikoina eikä lopulta ollenkaan. Tarkastuskierros pihalla vakuutti myös siitä ettei läheinen seuraavien liittymien muuntaja ollut räjähtänyt. Vasta Blitzortungin katsottuani olin varma ettei se ollut myöskään strateginen ensi-isku vaan tavallinen salama.Tästä on nyt jokunen vuosi sitten ihmettelin, että onpas viime aikoina ollut paljon elosalamointia.
Jonkin aikaa myöhemmin tajusin, että välähdyksillä ei ollut mitään tekemistä salamoinnin kanssa. Syyllinen oli muutaman sadan metrin päässä oleva ylinopeus kamera, johon joku sattui ajamaan juuri kun olin parvekkeella raitisilmaharjoitiksissa.
Ja Virossa se on naisen nimi.Supisuomalaisena pitämäni etunimi Janne onkin ruotsalaista perua.
Edit: Tai siis ei pelkästään ruotsalaista perua, vaan ihan sellaisenaan Ruotsissa käytettävä ja Ruotsissa keksitty nimi.
Ja Virossa se on naisen nimi.
Anne on hyvin kansainvälinen nimi ja Janne on varmaan jonkinlainen muunnos siitä, ja pääasiassa kytkeytynee naissukupuoleen...
wikipedia sanoi:Janne-nimi on alun perin ruotsalainen puhuttelumuoto Johannes-nimen vanhasta muunnoksesta Jahan.
Wikipedia sanoi:Janne is a common given name in the Nordic countries. In Denmark, Norway and Estonia it is considered a feminine name, while in Sweden and Finland it is considered masculine. In Sweden and Finland it is often used as a nickname for people with related (male) names such as Jan, Jean or Johan.
The name's origins lie in the ancient Hebrew names Yohanah/Yohanan (feminine/masculine), meaning "Yahweh (God) is gracious". The name spread to Greece along with Christianity, and became Ioanna/Ioannes. In the original, Greek version of the Bible both John the Baptist and John the apostle are referred to as "Ioannes", and the feminine version of the name appears in "Ioanna, the wife of Chuza". The names then, through Latin Vulgate, became Joanna/Johanna/Johanne (feminine), and Johannes (masculine).
As the names spread through Europe along with Christianity, a number of simplified derivatives appeared, resulting in the large family of names to which Janne belongs: Johanna, John, Jan, Joan, Jahn, Johan, Juan, Jane, Jean (male) and Jean (female), Jeanne, Jonas, Janusz, Hannes, Hans and so forth.
Oon kirjautunut, mut sillä nyt lähinnä ehkä tietyt asiat korostuu. Ei selitä noita hakutuloksia muuten. Toistan nyt itseäni, että ihmettelin itsekkin aiemmin, ku joku asiasta avautu, mut ihan lähiaikoina on muutos tapahtunut itselläkin. Ennen kyl löysi täsmähauilla (termi1 termi2 termi3 jne) sen mitä haki eikä menny harhateille. Vaikee selittää. Pitänee esimerkkiä tehdä myöhemmin.Oletko käyttämässä google tillillä vai igcognito vai ilma tiliä?
Olikohan se tämä ketju, jossa joku mainitsi googlen haun huonontumisen. En silloin ymmärtänyt, mut tässä viimeaikoina itselläkin alkanut tuleen selkeesti "tekoälymäisiä" tuloksia, ku AI on selkeesti koittanut arvailla mitä haen "oikeasti". Todella huonoin tuloksin. Ei oikee enää toimi pelkkä termien heitto, ku pitää varoa, että ei AI kuvittele olevansa fiksumpi mitä onkaan.
--
Joo tuokin on tuttua ja sen kanssa oppinut jotenkuten pelaan, mut nyt tuntuu, että ei vanhat opit enää toimi vaa mennää siltiki asian vierestä ihan kontekstitasolla. Ehkä google ajaa pikkuhiljaa uutta tekoälyänsä, nii tota on vähä vaikee vertailla ja ehkä testatakkaan. Itselläki on vaa tuntuma viime viikoilta -tarkkuudella.Olen itse huomannut saman muutoksen viime vuosien aikana. Mitä tarkempaa tietoa yrittää etsiä, niin sitä huonommin löytyy. Google tuntuu ihan ite päättävän, mitä haluaa sinulle näyttää ja mitä ei. Esimerkiksi yritin kerran etsiä uutista, jonka otsikon muistin lähes täydellisesti oikein. Silti Google ei meinannut muka löytää sitä ollenkaan. Lainausmerkitkään eivät tunnu enää merkitsevän paljon mitään. Esimerkiksi, kun etsin tietoa RTX 4070, niin sain hakutuloksiin pääasiassa RTX 4070 TI -tuloksia. Voi tosin olla etten osannut hakea oikein, ehkä lainausmerkit eivät toimi tuossa, kun molemmat sisältävät sen kokonaan?
Esimerkiksi, kun etsin tietoa RTX 4070, niin sain hakutuloksiin pääasiassa RTX 4070 TI -tuloksia. Voi tosin olla etten osannut hakea oikein, ehkä lainausmerkit eivät toimi tuossa, kun molemmat sisältävät sen kokonaan?
en ole huomannut ennen kuin nyt että selaimella voi kopioida kuvista sen pelkän tekstin leikepöydälle
en ole huomannut ennen kuin nyt että selaimella voi kopioida kuvista sen pelkän tekstin leikepöydälle
Ainaki kohtalaisen tuoreilla safareilla iosissa ja macosissa + kuvan katseluohjelmassa jne. Suoraan ilman ylimääräisiä klikkejä ja vaiheita.Millä selaimella tämä onnistuu? En ainakaan chromesta löytäny tätä
Windows 11: Windows+Shift+s maalaa kuvan alue, avaa kuvankaappaustyökalu:
Nobody:
Wikipedia editors waiting for people to die
so they can update "is" to "was":
Avaa Kuvakaappaustyökalu ja ota näyttökuva - Microsoft-tukiTyhmä kysymys, mitta mikä työkalu tämä on? Mulla tulee win+shift+s yläreunaan 4 kuvaketta "Suorakulmainen tila, vapaamuotoinen tila, ikkunatila ja koko näytön tila", eikä tuommosta valikkoa missä on ilmeisesti myös mahdollista tallentaa ruutua