Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Sopinee tähän triidiin.
Mikä on paras budjetointi/kuluseuranta sovellus? Marttojen modatu excel käytössä on vähän liian työläs.
Mitä nuo palvelut tarjoaa mitä ei normi verkkopankeista jo suoraan löydy? Vai vieläkö on joku pankki joka ei tuollaisia laskelmia tarjoa?
Vai onko pointti just että pitää saada monesta pankista tapahtumat vedettyä yhteen?
Mulla on käytössä sun-tabletit, mutta käytän vain puolikkaan per kone. Hyvin toimii.
Menee nyt offtopikiksi, mutta oletteko huomanneet isoa eroa nestemäisellä konetiskiaineella ja tuolla jauheella? Olen itse mieltynyt Sunin jauhepesuaineeseen, pesutulos on hyvä ja tykkään siitä kun saa juuri laittaa haluamansa määrän pesuainetta sisään, toisin kuin esim näissä pesukapseleissa. Jos joku nestemäinen on parempaa niin voisihan tuon aina vaihtaa. Säästöjä ei taida tulla neste/jauhe-välillä kauheasti?Konetiskiaineista yksi parhaista (muttei halvimmista) on rainbown geelimäinen tiskiaine. Saa annlsteltua sopivasti ja pesee hyvin. Sunin vastaava (isommassa pullossa) on ihan vetistä lirua vrt tohon rainbown tuotteeseen.
Sun:han puolitti nämä tabletit joku 1-2v sitten.Mulla on käytössä sun-tabletit, mutta käytän vain puolikkaan per kone. Hyvin toimii.
Absurdia ylipäätään puhua jostain sniiduilusta kun käyttää astianpesukonetta.
Dansken versio näyttää hyvin samanlaiselta, ja kunkin tapahtumanhan saa itse asetettua haluamaansa kategoriaan käsin ja vielä lisäksi yksittäisen tapahtumaan voi jakaa osasiin, jos vaikka prismassa käytyään on samalla kerralla ostanut ruokaa, kodinkoneita ja harrastusvälineitä (tai käteisnoston käyttänyt viinaan ja harrastuksiinm jne...)
Kun tiskaa useammin kuin kerran viikossa, niin eipä tuo kummonen homma ole.Ei kukaan täysipäinen käsin jaksa tiskata.
Kun tiskaa useammin kuin kerran viikossa, niin eipä tuo kummonen homma ole.
Meillä neljän hengen taloudessa täysi astianpesukone käy kerran päivässä. Jos on vieraita niin käy useamminkin.On se, ainakin minulle. Tiskaaminen on yksi ikävimmistä kotitöistä, joita APK helpottaa kummasti.
Ainakin vettä kuluu kymmeniä litroja vähemmän kun pyörittää astiat pesukoneessa. Koneet kuluttaa vettä 6–17 litraa ja käsin tiskatessa vettä menee 35–140 litraa. Koneen käyttäminen tulee halvemmaksi ainakin alueilla, joissa vedestä saa maksaa enemmän. Sen takia astioiden esihuuhtomisessa ei ole mitään järkeä.Absurdia ylipäätään puhua jostain sniiduilusta kun käyttää astianpesukonetta.
Ei kukaan täysipäinen käsin jaksa tiskata.
Ei se hinta vaan sen pesuaineen vähentäminen. Käytössä on tuollainen kapea kone ja ajatus pesuainejäämistä astioissa ei oikein houkuttele.Aika paljon jengi vissiin käyttää astianpesukonetta kun pitää pesuaineissa sniinduilla..? Meillä kahden taloudessa kone käy 1-2 kertaa viikossa niin tiskiaineet ei kyllä konkursiin vie vaikka käyttäis kaupan kalleinta.
Varmaan tabletteja enemmän säästäis jos onnistuu harventamaan pesukertoja.
Menee nyt offtopikiksi, mutta oletteko huomanneet isoa eroa nestemäisellä konetiskiaineella ja tuolla jauheella? Olen itse mieltynyt Sunin jauhepesuaineeseen, pesutulos on hyvä ja tykkään siitä kun saa juuri laittaa haluamansa määrän pesuainetta sisään, toisin kuin esim näissä pesukapseleissa. Jos joku nestemäinen on parempaa niin voisihan tuon aina vaihtaa. Säästöjä ei taida tulla neste/jauhe-välillä kauheasti?
Ei se hinta vaan sen pesuaineen vähentäminen. Käytössä on tuollainen kapea kone ja ajatus pesuainejäämistä astioissa ei oikein houkuttele.
Mites sähkö?Mainittu jo, mutta kyllähän käsin tiskatessa menee vettä moninverroin vs. nykyaikainen astianpesukone. Aikaa ja vaivaakin säästyy, ja sen säästetyn ajan voi vaikka käyttää muuhun sniiduiluun
ps. minäkin tykkään puolittaa tiskiainetabletit. Lidlin toiseksi halvimmat todettu toimivaksi tähän. W5 -merkkisiä, 40 kpl pakkaus.
Mites sähkö?
Se parinkymmenen watin pumppu ei näy yhtään missään. Enemmän sitä kuumaa ja kallista vettä menee käsitiskissä.
Tämä. Toki jos käteistä käyttää ja on monta tiliä ja korttia nii ei sit, mutta ainaki itelle SPankki tarjoaa ihan riittävän tarkan kulunseurantasovelluksen.
Lisäsin tuohon aikaisempaan postauksen karkean arvion paljonko tuo pesukoneen käyttäminen maksaa. Sadan litran lotraaminen haaleaa vettä maksaa Jyväskylässä noin euron, kun taas astianpesukoneen vedenkulutus on karkeasti noin 10-20 senttiä. Sähköstä saa maksaa tuon lisäksi noin 10–20 senttiä per kerta. Pesutabletin hinta on varmaan jotain 10 senttiä? Jos tähän ei sotke mitään pesukoneen hankintahintoja, niin yhdelle käyttökerralle tulee hintaa noin 30-50 senttiä. Käsin saa pestä aika vähillä vesillä yhtä isoa astiamäärää, jos haluaa päästä yhtä halvalla.Mites sähkö?
Toimiiko tässä luottokortti hommat? Pivossa ongelmana, että luottokortilla käytetyt jutut niputtuu käytännössä yhteen, eli siihen kun maksat sen luottokorttilaskun pois. Tappaa tehokkaasti koko idean kun kumminkin tulee maksettua paljon juttuja luottokortilla ja sitten niitä ostoja ei voi mitenkään kohdistaa mihinkään ryhmään.Kiitos Nordea Wallet -suosituksesta! Näkyy kulut ihan hyvin ja eipä tarvitse omaa exceliä ylläpitää.
Toimiiko tässä luottokortti hommat? Pivossa ongelmana, että luottokortilla käytetyt jutut niputtuu käytännössä yhteen, eli siihen kun maksat sen luottokorttilaskun pois. Tappaa tehokkaasti koko idean kun kumminkin tulee maksettua paljon juttuja luottokortilla ja sitten niitä ostoja ei voi mitenkään kohdistaa mihinkään ryhmään.
Kyllähän tuo pesukoneen hinta pitää ehdottomasti laskea mukaan.Lisäsin tuohon aikaisempaan postauksen karkean arvion paljonko tuo pesukoneen käyttäminen maksaa. Sadan litran lotraaminen haaleaa vettä maksaa Jyväskylässä noin euron, kun taas astianpesukoneen vedenkulutus on karkeasti noin 10-20 senttiä. Sähköstä saa maksaa tuon lisäksi noin 10–20 senttiä per kerta. Pesutabletin hinta on varmaan jotain 10 senttiä? Jos tähän ei sotke mitään pesukoneen hankintahintoja, niin yhdelle käyttökerralle tulee hintaa noin 30-50 senttiä. Käsin saa pestä aika vähillä vesillä yhtä isoa astiamäärää, jos haluaa päästä yhtä halvalla.
Aiheesta löytyy paljon uutisjuttuja, miten astianpesukoneen käyttäminen on ekologisempaa kuin käsin tiskaaminen. Samanlainen hämmästyksen aihe on se, miten kuivausrummun tai kuivaavan pesukoneen käyttäminen kuluttaa vähemmän energiaa kuin sisällä narulla kuivaaminen.
Luokittelee kaikki maksut maksaa ne sitten debitillä tai creditillä. Tunnistaa kyllä hämmästyttävän hyvin mihin luokkaan maksun saaja kuuluu - esimerkkinä nyt vaikka yksi hyvin pieni korjaamo jossa käytin autoa rempassa viime viikolla tunnistui suoraan autoilu & liikenne kategoriaan. Vielä kun saisi myös tilisiirtoina menevät laskut tonne mukaan niin olisi aika täydellinen.Toimiiko tässä luottokortti hommat? Pivossa ongelmana, että luottokortilla käytetyt jutut niputtuu käytännössä yhteen, eli siihen kun maksat sen luottokorttilaskun pois. Tappaa tehokkaasti koko idean kun kumminkin tulee maksettua paljon juttuja luottokortilla ja sitten niitä ostoja ei voi mitenkään kohdistaa mihinkään ryhmään.
No joo, tutkimusten mukaan käytettävä vesimäärä vaihtelee 35–140 litran välillä. Sata litraa on varmaan aika lähellä sitä määrää mikä menee siihen kun pesee koneellisen verran astioita ja vaihtaa välillä veden sekä huuhtelee juoksevan veden alla. Joku vielä esihuuhtelee astiat ennen liotusta. Nämä nyt ovat vähän asuntokohtaisia juttuja, mutta meillä kuutio kuumaa vettä maksaa jotain 18 euroa ja näin pelkästään 50 litraa kuumaa vettä on melkein euron.Tuo 100 litraa käsintiskaukseen on kyllä aikamoista liioittelua. Laskettu ilmeisesti sillä oletuksella että vesihana juoksee koko toimituksen ajan . Kyllä meillä ainakin aikana ennen astianpesukoneita valutettiin kuuma vesi altaaseen ja pistettiin tulppa paikalleen. Huuhtelu sitten hanan alla.
Riippuu skenaariosta. Jos kyseessä on vuokralla asuva kitupiikki, koneelle ei voi laskea arvoa. Teoriassa voisi, jos asunto on valittu nimenomaan sillä perusteella, ettei pesukonetta ole. Sehän ei käytännössä vuokrassa näy, mutta toki oletuksena kitupiikin halvassa vanhassa vuokra-asunnossa ei tätä varustetta ole.Kyllähän tuo pesukoneen hinta pitää ehdottomasti laskea mukaan.
Aiheesta löytyy paljon uutisjuttuja, miten astianpesukoneen käyttäminen on ekologisempaa kuin käsin tiskaaminen. Samanlainen hämmästyksen aihe on se, miten kuivausrummun tai kuivaavan pesukoneen käyttäminen kuluttaa vähemmän energiaa kuin sisällä narulla kuivaaminen.
Hyvät pointit viestissäsi. Itse ajattelin juuri samoin eli vertailua siitä kannattaako pestä käsin vai koneella tilanteessa jossa kone jo on. Täysin eri asia miettiä tilannetta että konetta ei ole ja makustella sitten..silloin tuota hankintahintaa tulisi ajateltua. Eli miettiä että "jaksanko pestä käsin vai hommaanko jostain 300€ koneeseen".Koko vertailuhan tosin yleensä on mielekäs vain silloin, kun käyttökuntoinen kone on olemassa ja pohditaan, kannattaako sitä käyttää vai mieluummin tiskata käsin. Eli ei kannata laskea koneen arvoa.
Sniiduilijat kytkee apk:n kuumaan veteen, jolloin se ei vie käytännössä yhtään sähköä jos kuuma vesi tulee ilmaiseksi taloyhtiöltä. Kannattaa myös okt:ssä jossa esim. maalämpö.Tää vähän riippuu että haluaako sniiduilla muiden kustannuksella vai kokonaisvaltaisesti. Jos asuu kerrostalossa ja ei ole asuntokohtaista vesimittaria (kuten valtaisassa enemmistössä kerrostaloista), niin se vedenkulutus ei suoraan tule sun itsesi maksettavaksi. Sen astianpesukoneen syömä 0,6-1,6 kWh (lähde) sen sijaan tulee, maksaen siirtoineen (~8,5 senttiä/kWh) sen noin 5-14 senttiä. Sniiduilijalle siis hirmuinen summa.
Ei siis sillä ettäkö itsekään tällaisten summien takia tiskaisin käsin.
Ton Nordea Walletin kuluseuranta ei ainakaan itsellä ole riittävän tarkalle tasolle menevä - niputtaa esim ruokaravintolat baarien kanssa samaan joka ainakin itsellä pilaa jo homman kokonaan. Dansken versio huomattavasti parempi.Toimiiko tässä luottokortti hommat? Pivossa ongelmana, että luottokortilla käytetyt jutut niputtuu käytännössä yhteen, eli siihen kun maksat sen luottokorttilaskun pois. Tappaa tehokkaasti koko idean kun kumminkin tulee maksettua paljon juttuja luottokortilla ja sitten niitä ostoja ei voi mitenkään kohdistaa mihinkään ryhmään.
Omakotitalossa asuva arki-roope myös kuivaa lastalla lattian suihkun jälkeen. Sama periaate kuin siis tuossa pyykin kuivauksessa.
Kyllä mä ainakin lastaan ihan sen takia ettei kosteus jää muhimaan laittoille loppupäiväks.En tiedä mitä periaatetta tarkoitat, mutta luulisi arki-roopen ainoa ajatus kylppärin lattiaa lastatessa olevan se, ettei halua kastella sukkia kun seuraavan kerran tilaan on menemistä.
Kyllä mä ainakin lastaan ihan sen takia ettei kosteus jää muhimaan laittoille loppupäiväks.
Nojoo unohdin taas mikä säie kyseessä.Tuo nyt on vain välivaihe - joku syy siellä takana on sille, ettei halua kosteuden jäävän muhinoimaan lattioille loppupäiväksi. Kylpyhuoneen ollessa kyseessä harvempi pelkää kosteusvauriota ja epäilen, ettei sinullakaan ole mielessä se, että lastaamalla kuluttaa vähemmän energiaa kuin antamalla kuivua itsekseen. Tai muutakaan samaa periaatetta kuin pyykinkuivauksessa?