Apple yleisesti

Laitas lähde miten kaikki puhelimet vuotavat tietonsa noita kiinalaisia vastaavasti. Kun tuota pidetään ihan oikeana tietoturvaongelmana niin sinun mielestäsi se ei sellainen ole koska "musta tuntuu"?
Näitä arveluita on esitetty vuosia, vaikka varmaankaan aukottomia todisteita ei löydykään mistään. Googlella löytää kuitenkin ihan riittävästi artikkeleita kaikkien suurimpien alan yritysten ja vaikkapa NSA:n mahdollisista suhteista. Mielestäni pitää siis olla poikkeuksellisen naiivi kuvitellakseen, etteivät hallitukset käytä mobiililaitteista saatavaa tiedustelutietoa hyväkseen kaikin keinoin. Eikä tässä edes tarvitse nykyään päästä suoraan laitteelle, kun lähes kaikki tiedot menevät joka tapauksessa pilveen käyttäjän suostumuksella...
 
Jollakin Android-fanilla taisi ottaa viestini pannuun, kun nyt pukkaa varoitusta asiattomasta käytöksestä. Herkkähipiäistä porukkaa. Mun mielestä disinformaation levittämisen sanominen "paskaksi" ei ole asiatonta, mutta ihan miten vaan. Taidankin jättää teidät taputtelemaan selkään ja onnittelemaan hyvistä kiinalaisista hankinnoista toisianne.

:rofl:
 
Lopeta paskan kirjoittaminen

Jollakin Android-fanilla taisi ottaa viestini pannuun, kun nyt pukkaa varoitusta asiattomasta käytöksestä. Herkkähipiäistä porukkaa. Mun mielestä disinformaation levittämisen sanominen "paskaksi" ei ole asiatonta, mutta ihan miten vaan. Taidankin jättää teidät taputtelemaan selkään ja onnittelemaan hyvistä kiinalaisista hankinnoista toisianne.

:rofl:

Parempi näin jos ei muuta irtoa asia-alueilla kuin nollapostaus
 
No olihan toi Kuningashillon viesti täysin foliohattuiluja ilman minkäänlaista pohjaa, luokittelen sen yhtälailla "nollapostaukseksi"
 
Testeissä näkee aina ihan ihmeellisiä lukemia android-vehkeille. Jotain testilooppia saatu pyörimään vaikka kuinka monta tuntia, mutta käytännön lukemat ovat omassa käytössä olleet vain murto-osan noista.

GSMarenan testien arvo on ainakin minulle täysin nolla. Ne kun eivät yksinkertaisesti kerro yhtään mitään puhelimen akun kestosta minun käytössäni.
"The web browsing test is performed using an automated script which reloads a webpage every ten seconds. There are no flash elements on the web pages, so the playing field is even. The brightness of the phones' displays is set to 50% and we use a 802.11n access point placed a few meters away to get full connectivity bars."
Ovat päivittäneet sentään vakiokirkkaudella testaamiseen, joten jotain tolkkua sentään löytyy vuoden 2016 mittauksissa...

Veikkaisin, että valtaosalle ihmisistä käyttö on paljon vaihtelevampaa, ollaan huonoissa wifeissä, 4g:ssä jne. Basebandin tehokkuus yms. vaikuttaa paljon enemmän.

Muut testit ovat vielä naurattavampia:
"In our video playback test we measure how long it takes for a device to run its fully charged battery down to 10%, while looping a standard-definition video. We stop at 10% since most devices shut their video players at this point. The display is again set to 50%, and all radios on the device are switched off (Airplane mode)."

Kuka katselee lokaalia videota puhelimella airplane moodissa jokapäiväisessä käytössä? Kyseinen testi mittaa tasan yhtä skenaariota: juurikin sitä lentokoneessa leffan katsomista luurista. Kyllähän sekin jotain kertoo, mutta ainakin minulle se on hyödytön tieto. En ole ikinä katsonut puhelimillani vuosien aikana lokaalisti sijaitsevia videoita muutamien itse nauhoitettujen klippien lisäksi.

Puhelimella jos videota katson, katson sitä youtubesta, wifi / 4G yhteydellä ja kaikki google now:t, push-sähköpostit ja chat-clientit taustalla juosten.

Tai puheaikatesti:
"The first test is the talk time test, which measures how long it takes to deplete the battery by making voice calls. Bearing in mind that most screens automatically turn off during a call, we've made sure our set up accounts for this. We close all applications which may further strain the battery, too."

En tiedä yhtäkään ihmistä, joka erikseen sulkee taustalta softat kun alkaa puhua luuriin.

Pelkästään omilal androideilla (defaulttina päällä oleva) Google Now aiheutti aivan valtavan eron akun kulutukseen. Pelkästään luuria ympäri kaupunkia taskussa kantamalla kulutus oli monta kymmentä prosenttia korkeampi päivässä, kuin google now pois päältä.

Default batteryendurance tulos on sitten yhdistelmä jossa luurilla tehdään 1h tuota reaalimaailmassa ikinä tapahtumatonta puhetta, 1h kevennetty webbisurffausta ja 1h minulle hyödytöntä lokaalivideon katsomista päivässä.

Jonkun muun käytössä tilanne voi olla eri, mutta minulle tuo "endurance rating" on täysin merkityksetön ja keinotekoinen lukema, enkä arvosta sitä lainkaan.

Ainoa mikä ratkaisee on oma kokemus. Meidän perheen käytöstä IPhonen akusta on jäljellä vielä 50% kun nexuksesta on akku jo punaisella. Ja viimeksi perjantaina kun tultiin kaupungista kotiin, nexuksen akku hyytyi kotimatkalla kun itse surffasin iphonella vielä koko junamatkan ja akku jaksoi yöhön saakka.

Varmaan kaikki ominaisuudet android-luureista tappamalla sen akun saa kestämään samat kuin iPhonen, mutta ei se silloin mikään älypuhelinkaan enää ole.

Ehkä Galaxy S7 tai muut vastaavat premium-luurit olisivat jo paranteet tilannetta, mutta esim. Sonyn surkea päivitysperinne ei kannusta lainkaan investoimaan heidän taskuun mahtuviin luureihinsa.
Vähän vaikea rankata tiettyjä ominaisuuksia puhelimille, jos siellä on muita vaikuttavia tekijöitä taustalla. Eri malleilla vielä erilaisia asioita.

Esim videon soitto. Siinä vaikka testataan, piirin kykyä purkaa videonpakkausta sekä videosoittimen tehokkuutta siinä hommassa.
Mielestäni ihan hyvä juttu, koska samat asiat saattavat vaikuttaa muissakin sovelluksissa.. vaikka jopa youtubessa. Tuolla testillä saadaan se raaka-arvo.

Puheaikatesti on puheaikatesti. Edelleen vaikea verrata eri puhelimien kykyä suoriutua siitä, jos taustalla on ties mitä palvelua päällä.

Pitäisikö nämä testit räätälöidä jokaisen yksilön käyttötavan mukaan? Ei.. ne antaa vaan suuntaa. Niistä voi jokainen sitten itse päätellä vähän. "puhun paljon, en tee juuri muuta." jne.

Endurance rating on kuitenkin kaikille puhelimille täysin sama.. sama testi joka puhelimelle. Miten tuo testi ei olisi pätevä kertomaan mikä puhelin suoriutuu noista testeistä parhaiten?

Tutulla oli Iphone 5S .. sai kokoajan ladata ja usein kun soitti niin sillä oli akku loppunut. Se vaihtoi Huawein P9 ja on kehunut akkukestoa, riittää reilusti koko päivän. Toki akkukin on isompi. Serkku valitteli myös samaa iphone5s. Onko sitten uudemmissa selkeästi isommat akut?
 
No olihan toi Kuningashillon viesti täysin foliohattuiluja ilman minkäänlaista pohjaa, luokittelen sen yhtälailla "nollapostaukseksi"

Eipä tämä ylläpitoon kuulumattomana foorumipoliisina toimimisesi varsinaisesti edistä keskustelua sekään. Johan FlyingAntero laittoi muutamia hyviä linkkejä mukaan lukien mm. artikkelin Prism-ohjelmasta. En ala tässä topicissa asiasta enempää vänkäämään, koska asia ei varsinaisesti topicciin kuulu.
 
Eipä tämä ylläpitoon kuulumattomana foorumipoliisina toimimisesi varsinaisesti edistä keskustelua sekään. Johan FlyingAntero laittoi muutamia hyviä linkkejä mukaan lukien mm. artikkelin Prism-ohjelmasta. En ala tässä topicissa asiasta enempää vänkäämään, koska asia ei varsinaisesti topicciin kuulu.
Et ala enempää vänkäämään mutta vänkäät kuitenkin, mitäs sviddua? Muiden kyseenalaistaminen on mielestäsi foorumipoliisina toimimista?
 
Miten minusta tuntuu että suurin osa kutankin valmistajaa vastaan olevista henkilöistä, ei ole koskaan omistanut yhtään kyseisen valmistajan laitetta? Tämä on havaittavissa erityisesti "Apple vihaajissa."
Itse en fanita mitään valmistajaa. Mielestäni fanittaminen vain sulkee silmät vioilta ja heikkouksilta. Aina Samsung, Apple, yms kiinamallien -fanien kanssa keskustellessa huomaa, että laite on täydellinen ja siinä ei ikinä ole mitään vikaa. Kas kun kaksi fania keskustelee keskenään, niin ärräpäät lentelee kun "taas meni jumiin kun vähä räpelsi" "akku loppuu kokoajan" ja "sammui pakkasella" yms.

Toinen mitä en ymmärrä on specseihin tuijottaminen. Usein kuulee puhetta kun joku on ostanut vaikka sen macbookin ja on siitä syystä idiootti, koska samoilla specseillä olevan windows läppärin olisi saanut tonnin halvemmalla. Kuitenkin käyttökokemus henkilön mielestä on usein ihan eri luokkaa. Eikö ennemmin pitäsi keskittyä käyttökokemukseen kuin pelkästään siihen rautaan koneen sisällä? Itselleni ainakin se on pääasia, kun puhutaan elektronisista laitteista. Varsinkin jos verrataan Apple vs Antero, tietokoneissa Windows vs macOS. Koneessa voi olla vaikka minkälaista palikkaa, mutta se miten käyttöliittymä pystyy koneen kapasiteetin hyödyntämään onkin eri asia. Mielestäni Applessa on se hyvää, että rauta ja softa tehdään käsikädessä eikä niin, että laitteilla on miljoona eri valmistajaa. Käyttökokemus voi jäädä hyvinkin kököksi, jos laite ei pyöri sulavasti.

Puhelimena Sonyn Z3 ja itse siirryin Samsungista tähän. Aluksi kokemus oli, että aivan loistava vaihto, koska pidän käyttöliittymästä ja käytettävyydestä. Myös akku kesti vanhaa Samppaa tuplasti pidempään. Nyt kun laitteella jo pari vuotta ikää, päivitettiin laite viimeisimmässä softapäivityksessä bugisemmaksi kuin koskaan. Samalla ilmoitetaan että päivitystuki päättyy. Ei voi muuta todeta kuin että Well done Sony. Sama homma noissa Applen tuotteissa, lyödään uutta käyttistä niin kauan, kunnes todetaan että enää ei voi päivittää ja nyt ollaan jo menty liian pitkälle, koska suorituskyky ei riitä. Tiedä sitten onko tämä osa myyntistrategiaa vai kättökokemuksen parannusyrityksiä. Huonon asiakaskokemuksen se ainakin jätti minulle.

Sitten tabletteihin ja kannettaviin. Oli tuossa Sampan tabu käytössä, kun firman myyntikisasta sattui voitto napsahtamaan. Iha käytettävä laite, mutta käyttökokemus ja hieman tahmea tuntu androidissa ei miellytä. Kokemuksia eri laitteista runsaasti, johtuen matkapuhelinoperaattorin palkkalistoilla työskentelystä. Uutta tablettia hommatessa ei ollut epäselvää minkä haluan itselleni, ehdottomasti Applen Ipad Air 2 black friday -tarjouksella. Käyttökokemus aivan toista luokkaa, kuin yhdessäkään omaan käteen osuneessa Android -laitteessa. Merkillä ei tässä ole mitään merkitystä, kunhan käyttö on mukavaa ja sulavaa. Ei ne Antero tabit huonoja ole, mutta käyttökokemus ja mm. äänenlaatu ovat aika paljon mielestäni perässä. Kannettavana Windowsilla toimiva kone, muutama vuosi sitten maksoi sekin reilu 8hunttia. Ei sitä tee enää mieli käyttää ennen, kuin winukan asentanut uudelleen ja formatoinut kaiken pois. Touchpadi emännän macbook airissa käyttökokemuksen ihan eri tasolle siinäkin. Itse en pidä macOS -käyttöliittymästä ja siksi ei ole tullut moista hommattua. Peruskäyttöön tulevasta kannettavasta ja pelkästä touch padista ei tosin tee mieli maksaa toista tonnia, kuitenkin PC:nä sitten harrastus ja pelikäytössä tehokkaampi mylly.

Ei kaikkien tule pitää kaikesta, mutta turha haukkuminen tai ihmisten syyllistäminen on mielestäni typerää. Jos joku on valmis maksamaan käyttökokemuksesta josta pitää tai status symbolista, (oli syy sitten mikä tahansa) enemmän niin mitäs siinä sitten. Eri asia onkin mitä mieltä on eri valmistajien liiketoimintamalleista. Se onkin asia erikseen.

Oma suositukseni: Tarkastele käyttömukavuutta/-kokemusta. Älä tuijjota benchmarkkeja, koska yleensä aina toinen toimii toisessa ja toinen toisessa paremmin, jos kyseessä eri käyttöliittymät.

(huomaa mielipidekirjoitus, joka ei välttämättä täytä äidinkielen -oppiaineen vaatimuksia mielipidekirjoituksesta)

Onneksi kohta on viikonloppu:kippis:
 
Et ala enempää vänkäämään mutta vänkäät kuitenkin, mitäs sviddua? Muiden kyseenalaistaminen on mielestäsi foorumipoliisina toimimista?
Kannattaa varmaan mennä ulos hengittämään vähän raikasta ilmaa. Näkyy pipo olevan sen verran tiukalla. Muiden postausten luokittelu nollapostaukseksi vastineena ylläpidon ratkaisuun on nimen omaan sitä kuuluisaa foorumipoliisina toimimista. Jos taas haluat kyseenalaistaa jotain niin tee se vaikka privalla topiccia enempää sotkematta.
 
Sama homma noissa Applen tuotteissa, lyödään uutta käyttistä niin kauan, kunnes todetaan että enää ei voi päivittää ja nyt ollaan jo menty liian pitkälle, koska suorituskyky ei riitä.

Samaa mieltä kutakuinkin kaikesta mitä kirjoitit, mutta tuohon sivuhuomautuksena, ettei taida mikään valmistaja tukea puhelimiaan pitempään kuin Apple. IOS 10 toimii yli neljä vuotta vanhassa iPhone 5:ssä.
 
Pidetäänpäs keskustelu asiallisena niin ei tarvitse käskeä banhammeria paikalle. Muutin myös keskustelun aiheen, sillä se varmasti jo itsessään herättää ristiriitaisia ajatuksia, ja tuohan on muutenkin vain AP:n mielipide.:kahvi:
 
Minulla on tuossa iPad 4 joka tunnistuu tietokoneessa mutta kuvaa ei tule. Kannattaako tuota korjata?
 
Miten minusta tuntuu että suurin osa kutankin valmistajaa vastaan olevista henkilöistä, ei ole koskaan omistanut yhtään kyseisen valmistajan laitetta?"

Noin se taitaa olla paljonkin. Muistan itsekin nuorempana kuinka olin yhdelle "kaverille" että: sulla on ooppeli, mikset osta autoa, jne. muuta ilkeilyä siitä kuinka paska auto B-Vectra täytyy olla. Sitten uskaltauduin itse testaamaan sitä ja olin aika otettu miten hyvät kyydit sillä sai. Sen jälkeen onkin ollut meidän taloudessa useampiakin Opeleita. Hintaansa nähden loistavat kyydit, saksalaista kansanautonlaatua, ilman VW:n vikoja.

Opel-vertaus ei vaan toimi Applen kanssa, koska Apple edustaa sitä ylihinnoittelua. Kovin moni ei sitä tavis 1.6-litraista Astraa ostaisi jos se olisi samoissa hinnoissa jokin V8-Bentleyn kanssa.




Takaisin tietokoneisiin. Applea en ole ikinä omistanut. Monesti olen harkinnut, mutta se on kaatunut erinäisiin syihin:

Miksi ei Mac-tietokonetta:

Ennen OSX aikaa Apple oli oikeasti mätä omena, Mac OS oli yksi kaatuileva romu ja ainoastaan sateenkaariporukan ja muiden erilaisuutta tavoittelevien hippien lelu jolle ei ollut paljoa ohjelmia. UNIX pohjainen OSX ja Intelin prossut teki Applen koneista taas kelvollisia. Silti jotenkin olen aina onnistunut ne skippaamaan.

Aina ekana kun kaupassa tökkii Makkia niin totean etten pidä käyttöliittymästä. Se tyhmä jokaisen ohjelman yhteinen valikkorivi ruudun ylälaidalla. Jokainen kaverini toteaa saman. Tämän on varmasti tottumis kysymys, joten Windows käyttäjä varmasti pienten vieroitusoireiden jälkeen siihen oppisi.

Suurempi ongelma on se hinta vastaan rauta, aina saa latoa vähintään tuplahinnan vertaa vastaava PC. Aina välillä on Giganteissa näkynyt oikein hyviä Macbook tarjouksia, mutta ne ovat niitä neekerivarusteltuja koneita, ei ole kuin 128GB SSD, vain 4GB muistia ja Macbookin huono TN-näyttö jollakin aivan paskalla resoluutiolla. Kun on tottunut loistavaan IPS tekniikkaan halvoissakin PC-läppäreissä, niin ei voi edes harkita muita kuin parempia retina näytöllisiä Appleja ja sitten hinta karkaa huomattavasti perusmallien yli.

Tietokoneen näyttö ja kuvanlaatu on minulle se tärkein ominaisuus koneessa, sitä näyttöä kuitenkin katsotaan koko ajan, sen täytyy olla hyvä. Se on aivan sama mitä koneella tekee, pelaa, surffaa, facebookia, kuvia, leffaa, näyttö on AINA tärkeä. Uskomatonta että Apple viivytteli niin pitkään Retina-IPS tekniikan tuomisessa läppäreihinsä, eikä se edelleenkään ole vakiovaruste vaan hinnat-alkaen MacBookit on aivan katselukelvotonta kuraa.

Rautapuoli on tietty aivan onnetonta halvoissa Appleissa, kaikkea on vähän ja se on useita sukupolvia vanhaa arkkitehtuuria. Benchmarkkeja en katso kuin pelikoneissa, mutta jos haluaisin ajaa vaikka virtuaalimasiinassa Linuxia/Windowsia, niin siitä vaan ei tule mitään 4GB rammilla. Hyvä kun 8GB riittää. Samoin 128GB SSD ei mahdollista kovin kummoisia asennuksia.

Nyt kun kosketusnäyttöön Windowsissa tottunut, niin en voisi enää siirtyä siitä pois. Kosketusnäyttö ei korvaa kosketustasoa, mutta tietyissä tilanteissa se on mukava ja hyödyllinen lisä, siihen kun tottuu niin ei halua pois vaihtaa.

Viimeinen niitti Mac-käyttäjäksi siirtymisessä taitaa olla tämä niiden trendi jättää kaikki liitännät pois. Aivan järjetöntä kantaa mukana repullista erilaisia piuhoja, adaptereita, USB-hubeja ja SD-lukioita.

Ainii, iskepä jokin USB-tallennusväline Mäkkiin kiinni, niin se tekee automaattisesti USB-median jokaiseen hakemistoon omat indeksointi tiedostonsa. Voi hitto niitä on kiva sieltä jälkeenpäin poistaa :(
Windows ja Linux eivät onneksi tuollaista paskaa suolla vierasta tallennusmediaa täyteen.




Miksi ei iPhonea:

Voisi sanoa että iPhone on kallis, mutta ei tuo ole sen kalliimpi kuin esim. Googlen Pixel. Silti moninverroin kalliimpi kuin monet muut huippuluurit, kuten Oneplus3. Android on kuitenkin avoin käyttis ja muokattavissa oman maun mukaan. Sitä joko arvostaa tai sitten ei. Siinävaiheessa kun viralliset päivitystiet on loppu, niin suosittuu Android puhelimeen saa edelleen custom rommeja. Aivan kuten se iPhonekin kyykkää uusilla käyttöjärjestelmillä ja on mahdottoman hidas, niin samoin ne Androiditkin hidastuu uusilla päivityksillä. Eka Nexus 7 on hyvä esimerkki tuosta, se ehti saada monta virallista käyttispäivitystä ja lopulta Lollipopin kanssa oli aivan mahdoton käyttää. Ainahan sinne pystyi laittamaan jonkin ikivanhan Jelly Beanin tai KitKatin, mutta niiden tietoturva-aukot voi olla melkoinen riski. Avoin Android tekniikka tarjosi tuohon apua kun harrastelijat tekevät niihin Rommeja, sillä ko. laitteeseen on paljon "vanhoja" Android 4 ROM:meja joihin oli patchattu uusimmat tietoturvapäivitykset kuten esim. surullisen kuuluisa Stagefright aukko. Minäkin nautin edelleen ikivanhasta Nexus 7 (2012) tabletista päivitetyllä Android KitKatilla eikä hidastele.

En ole iPhonea omistanut mutta suurin syy iPhonen haukkumiselle on kokemukset kavereiden puhelimista. Akkukesto on näköjään kaikin puolin paska. Kokoajan on kavereiden luurit piuhanpäässä. Kun lähdemme talvella ulos pakkaseen kuvaamaan, niin ylläripylläri iPhone ei ota kovinkaan monta kuvaa niin jo laite sammuu. Sitten ihmetellään suureen ääneen että miten se nyt noin teki, ja ostetaan seuraavana keväänä uusi iPhone, joka jälleen sammuu pakkasessa. Ei ole ikinä minun Android ja WP luurit pakkasessa temppuilleet.

Sitten se iOS käyttis, ihme rajoituksia täynnä. Kerran muistan kun yritettiin bluetooth tiedonsiirtoa, niin kaverin iPhone ilmoitti että tätä toimintoa ei tueta. Androidiin ja Lumiaan bluetooth tiedostot siirtyivät ongelmitta.

Sama liitännöistä luopuminen iPhonen kanssa tekee siitä hyvin vastenmielisen tuoteen. Täytyy olla oudot prioriteetit kännykän valinnalle jos tuosta saa esim. Oneplussaa houkuttelevamman.
 
Sitten se iOS käyttis, ihme rajoituksia täynnä. Kerran muistan kun yritettiin bluetooth tiedonsiirtoa, niin kaverin iPhone ilmoitti että tätä toimintoa ei tueta. Androidiin ja Lumiaan bluetooth tiedostot siirtyivät ongelmitta.
.

Tästä on itselläkin aika paljon kokemuksia, kun on pitänyt siirrellä kuvia mobiililaitteiden (Android puhelin ja tabletti) sekä imacin välillä WLANin yli. Melkoinen soppahan se on, johon joutuu latailemaan ja asentelemaan kolmannen osapuolen ohjelmia ja siltikään ei meinaa toimia. Loppujen lopuksi olen saanut kuvat siirtymään android-laitteilta imacciin, mutta toisin päin ei tahdo toimia. iCloud puolestaan toimii ihan hyvin pöytä-PC:llä, mutta yrittäppäs saada se auki mobiililaitteella: tuloksena urputusta tukemattomasta laitteesta. Tokihan tämänkin saa kierrettyä kertomalla iCloudille olevansa työpöytäselain jolloin, hokkus pokkus, kaikki toimiikin yllättäen. Ärsyttävää säätämistä ja kikkailua joka tapauksessa.

Applen tavoite toki on selvästi pakottaa käyttäjät kokonaan omaan ekosysteeminsä ja se ei olekaan mitään halpaa leikkiä. Jos hankkii koko setin (iMac, iPad, iPhone, Macbook) niin hintaa tulee kuin pienelle henkilöautolle. Toki silloin kaikki varmaan toimisi ongelmitta. Aika harvalla tähän vain lienee varaa.
 
Aina ekana kun kaupassa tökkii Makkia niin totean etten pidä käyttöliittymästä. Se tyhmä jokaisen ohjelman yhteinen valikkorivi ruudun ylälaidalla. Jokainen kaverini toteaa saman. Tämän on varmasti tottumis kysymys, joten Windows käyttäjä varmasti pienten vieroitusoireiden jälkeen siihen oppisi.

Luultavasti siihen tottuu kun aika paljon sitä samaa logiikkaa on kopioitu myös Windowsiin... :)

Itse taas pitäisin siitä käyttöliittymästä, mutta pidän niitä koneita vähän kalliin puoleisina ja toisaalta ne eivät ole välttämättä kovin kummoisia pelialustoja.

Uskomatonta että Apple viivytteli niin pitkään Retina-IPS tekniikan tuomisessa läppäreihinsä, eikä se edelleenkään ole vakiovaruste vaan hinnat-alkaen MacBookit on aivan katselukelvotonta kuraa.

mm.... eikös siihen aikaan pääsääntö PC-kannettavissa ollut se 1366x800 ja joissain paljon kalliimissa saattoi nähdä 1600x900 resoja. Noita ison resoluution näyttöjä nimenomaan Apple alkoi tuoda kannettaviin ja PC-puolella vastaavia saatiin odottaa aika kauan.

Siinävaiheessa kun viralliset päivitystiet on loppu, niin suosittuu Android puhelimeen saa edelleen custom rommeja.

Saa, mutta se tietysti vaatii vähän harrastuneisuutta ja toisaalta, miten paljon uskaltaa luottaa johonkin epäviralliseen rommiin.

Aivan kuten se iPhonekin kyykkää uusilla käyttöjärjestelmillä ja on mahdottoman hidas, niin samoin ne Androiditkin hidastuu uusilla päivityksillä.

En nyt tiedä mihin tässä tarkelleen ottaen viitataan, onko kyseessä joku iso päivitys mikä teki iPhone 4/4S:n alkuun kovin hitaaksi, mitä sitten korjattiin myöhemmissä iteraatioissa. Meillä nuo päivitykset ovat menneet ihan hyvin, joskin meillä 5S onkin vanhin talossa oleva Apple. Se on edelleen ihan hyvin käytettävä ja mieluummin otan pienen hidastumisen kuin laitteen täynnä tunnnettuja haavoittuvuuksia.

En ole iPhonea omistanut mutta suurin syy iPhonen haukkumiselle on kokemukset kavereiden puhelimista. Akkukesto on näköjään kaikin puolin paska.

Tämä on mielenkiintoinen, koska omat kokemukset ovat täsmälleen päinvastaisia. Yleisesti ottaen nimenomaan kaverien droidilaisille kaivetaan varavirtalähdettä tai laturia reissussa, siinä missä iPhonella pärjää melkolailla pitkään.

Sama liitännöistä luopuminen iPhonen kanssa tekee siitä hyvin vastenmielisen tuoteen. Täytyy olla oudot prioriteetit kännykän valinnalle jos tuosta saa esim. Oneplussaa houkuttelevamman.

Tässä varmaan viitataan iPhone 7:aan ja siihen täysin välttämättömään plugiliittimeen mitä kaikki eivät suinkaan käytä tai tarvitse. Itse tarvitsen, mutta minulla onkin 6S... En tiedä mihin Oneplussaan viittaat, mutta silloin kun olin omaa puhelinta valitsemassa niin Oneplus putosi pois ihan sen takia että se on niin jumalattoman iso ettei se ole käytännöllinen minulle. Oneplus X oli harkintalistalla mutta eihän sillä ollut hinnan lisäksi oikein mitään myyntiargumenttia iPhonea vastaan. Päädyin iPhoneen siksi, että 6S on kohtalaisen kompakti, kestävä, suorituskykyinen ja toimiva kokonaisuus, mille on odotettavissa melkolailla pitkä ohjelmistotuki. Ilmeisesti ne ovat outoja prioriteetteja? :)
 
mm.... eikös siihen aikaan pääsääntö PC-kannettavissa ollut se 1366x800 ja joissain paljon kalliimissa saattoi nähdä 1600x900 resoja. Noita ison resoluution näyttöjä nimenomaan Apple alkoi tuoda kannettaviin ja PC-puolella vastaavia saatiin odottaa aika kauan.


Ei pidä paikkaansa. Macbook Pro-malleissa tarkkuudeltaan kunnolliset näytöt tulivat vasta 2012 alkaen ja siihen asti 15" kokoluokassa mentiin surkealla 1440x900 resoluutiolla. PC-puolen business-koneissa taas oli 1600x1200 IPS-paneeleja 2000-luvun alusta lähtien (ja 16:10-kuvasuhteen myötä myöhemmin 1920x1200). Toki markettiläppärit on sitten erikseen, mutta sellaisiin ei kai Macbook pro:ta kannata verrata?

ps. Minulla oli 2003 A31p 15" 1600x1200 IPS UXGA:lla. Mitäs silloin sai Applelta? ;) (vastaus: jonkun vga-resoisen powerbookin)
 
Viimeksi muokattu:
Ei pidä paikkaansa. Macbook Pro-malleissa tarkkuudeltaan kunnolliset näytöt tulivat vasta 2012 alkaen ja siihen asti 15" kokoluokassa mentiin surkealla 1440x900 resoluutiolla. PC-puolen business-koneissa taas oli 1600x1200 IPS-paneeleja 2000-luvun alusta lähtien (ja 16:10-kuvasuhteen myötä myöhemmin 1920x1200). Toki markettiläppärit on sitten erikseen, mutta sellaisiin ei kai Macbook pro:ta kannata verrata?

Kyllä niitä pikku-HD näyttöjä oli aika paljon ihan business-läppäreissäkin ellei mallivalikoimasta ja sielläkin lisävarustelistalta erikseen hakemalla hakenut niitä tarkempia näyttöjä ja maksanut siitä tukevaa premiumia. Läheskään kaikkialla sitä premiumia ei haluttu maksaa ja kuluttajapuolella pääsäätö oli myös pikku-HD:ta. Retinan tultua pc-puoli tuntui jässähtävän enemmän tai vähemmän paikalleen, ennen kuin qhd-näyttöjä alkoi jonkin verran tulla. Osin varmaan senkin takia ettei Windows ja sille tehdyt ohjelmat aina oikein soveltuneet niin korkeille tarkkuuksille. Näin siis puhtaasti pc-käyttäjän silmin.
 
Olen aina ollut sitä mieltä, että applen tuotteet ovat ylihinnoiteltuja laitteita, ja pc:tä/android-laitteita saa huomattavasti halvemmalla tehokkaampina. Nyt olen 2 vuotta omistanut macbook airin ja hankin ipad air 2:sen. Edelliset omistukset nexus 7 googlelta ja lukuisia pc-läppäreitä.
Nykyään voin todeta, että kyllä nuo pc/android laitteet vaan kiistatta ovat olleet huonompia käytettäviä/pienemmällä akunkestolla ja huomattavasti painavampia kuin applen vastaavat. Macbook on myös täyttä alumiinia, eikä mitään muovisekoitusta, niinkuin suuri osa pc-läppäreistä.

Seuraavaksi voisikin siirtyä myös pöytäkoneen suhteen iMaciin, koska ei tule pelattua, niin turhaa sitä windowsia enää käyttää. Puhumattakaan siitä, ettei tarvitse erillistä laatikkoa pöydälle/lattialle.
 
Seuraavaksi voisikin siirtyä myös pöytäkoneen suhteen iMaciin, koska ei tule pelattua, niin turhaa sitä windowsia enää käyttää. Puhumattakaan siitä, ettei tarvitse erillistä laatikkoa pöydälle/lattialle.
Tein taman peliliikkeen pari vuotta sitten, kun Retina 5K 27" iMac julkaistiin enka ole katunut. Pelitarjonta tosin suppenee huomattavasti mutta minulle riittaa klassikkopelit nykyaan (Half-Life, Deus Ex, Grim Fandango, yms).
 
Kyllä niitä pikku-HD näyttöjä oli aika paljon ihan business-läppäreissäkin ellei mallivalikoimasta ja sielläkin lisävarustelistalta erikseen hakemalla hakenut niitä tarkempia näyttöjä ja maksanut siitä tukevaa premiumia. Läheskään kaikkialla sitä premiumia ei haluttu maksaa ja kuluttajapuolella pääsäätö oli myös pikku-HD:ta. Retinan tultua pc-puoli tuntui jässähtävän enemmän tai vähemmän paikalleen, ennen kuin qhd-näyttöjä alkoi jonkin verran tulla. Osin varmaan senkin takia ettei Windows ja sille tehdyt ohjelmat aina oikein soveltuneet niin korkeille tarkkuuksille. Näin siis puhtaasti pc-käyttäjän silmin.

Tämä on osaltaan ihan totta, että Apple yllätti PC-markkinat tuomalla kerralla paljon suuremmalla tarkkuudella olevat näytöt. Se ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että yhtään paremmat PC-kannettavat (eli MBP:n hintaluokassa olevat) oli jo yli vuosikymmenen ajan saanut asiallisilla paneeleilla Applen kyntäessä ns. pohjamudissa.
 
Macbook Pro-malleissa tarkkuudeltaan kunnolliset näytöt tulivat vasta 2012 alkaen ja siihen asti 15" kokoluokassa mentiin surkealla 1440x900 resoluutiolla.
Johtuikohan tuo osittain siitä, että macbook pro mallista oli 17” versiot. Early 2009 mallissa oli 1920x1200 resoluutio.
http://www.everymac.com/systems/app....93-aluminum-17-early-2009-unibody-specs.html

Viimeiseksi 17” jäi late 2011.
http://www.everymac.com/systems/app...5-17-late-2011-unibody-thunderbolt-specs.html

Edit: Tai vuoden 2007 mallit:
*A higher-resolution 1920x1200 display also was available by custom order.
http://www.everymac.com/systems/app...k-pro-core-2-duo-2.6-17-santa-rosa-specs.html
 
Viimeksi muokattu:
Hyvä muutos ketjun topikkiin.

Ehkä läppärikeskustelu voitaisiin kuitenkin pitää läppäripuolella?
Jaa, mikä tuossa Sonyssa sitten on pielessä? Päivitykset ovat tulleet hitaasti mutta varmasti (linkki). Sony on myös julkaissut Android N Developer version Xperia Z3:lle, vaikka Qualcomm tai Google tilannetta hankkaloittaakin (linkki).
Sony on näköjään skarpannut, iso peukku siitä. Qualcomm ja Google toki tuhonneet tuonkin normaalikäyttäjän kannalta.

Tuollainen developer preview kun on vielä kaukana normaalin käyttäjän arjesta, vaikka toki mahdollisuus meikäläiselle onkin. Marshmallow on sentään saatu ulos, mistä iso peukku Sonylle.

Jos kerron äidilleni, että käyttöjärjestelmän päivitys puhelimeen on vaikeampaa kuin ok:n painaminen ruudulla, niin hän toteaa, ettei jaksa ja jättää homman sikseen...

Viimeksi kun mietin Nexus 5:sesta eteenpäin siirtymistä, vaihtoehtolistalla olivat Z3 compact ja iPhone. Z3 compactin sen hetkinen softatukitaso + SOC:n vanhanaikaisuus johtivat iPhonen valintaan. Apple on ollut ajoittain massiivisesti edellä SOC:eissa. Sittemmin tilanne on vähän tasottunut kun muutkin valmistajat ovat siirtyneet Krait- ja 50-sarjalaisista Armeista eteenpäin ja alkuaikojen Snapdragon 810-fiasko on ohitettu pienemmillä viivaleveyksillä. Z5c tuli oikeasti saataville aika paljon myöhemmin vaikka toki parempi verrokki olisikin.

Kun kesällä 2015 mietin, että mihin vaihdan, niin tämänkaltainen uutisointi oli lähinnä muistissa:
http://www.forbes.com/sites/ewanspe...rates-androids-fundamental-flaw/#26a2668227c3

Nyt Nexus 5:sen lyhyeksi jäänyt softatuki aiheuttaa harmitusta.
 
Asenna Xcode mäkkiin ja kytke vehje siihen kiinni ja yritä selvittää, että mikä siinä toimii ja mikä ei.

Kun vehje on päällä, niin voit myös koittaa taskulampulla / tjsp valolähteellä osoitella näyttöä ja yrittää keksiä, josko heijastuksista näkisi että itse LCD-paneeli toimii ja rikki on pelkkä taustavalo.
 
Mulla ei ole mäkkiä. Ja tuo tabu on jotenkin jumissa palautustilassa. PC:llä itunesilla yritän palauttaa.
 
Mulla ei ole mäkkiä. Ja tuo tabu on jotenkin jumissa palautustilassa. PC:llä itunesilla yritän palauttaa.
Oletan viestistäsi, että iTunesin kautta tehty palautus ei tuota tulosta vaan laite pysyy pimeänä? Palautustilassa pitäisi silti tulla näytölle itunes logo ja johdon kytkemis kuva http://www.imore.com/how-to-iphone-ipad-recovery-mode

Koska sen tarkemmin ei voi tietää, että missä vika on sekä kuinka paljon uusi osa maksaa, on hankala sanoa kannattaako korjata. Uudempiakin ipadeja löytyy varmasti jo kohtuu halvalla. Jos vika on emolevyllä, voi korjaaminen olla yllättävänkin hankalaa/kallista.
 
Oletan viestistäsi, että iTunesin kautta tehty palautus ei tuota tulosta vaan laite pysyy pimeänä? Palautustilassa pitäisi silti tulla näytölle itunes logo ja johdon kytkemis kuva http://www.imore.com/how-to-iphone-ipad-recovery-mode

Koska sen tarkemmin ei voi tietää, että missä vika on sekä kuinka paljon uusi osa maksaa, on hankala sanoa kannattaako korjata. Uudempiakin ipadeja löytyy varmasti jo kohtuu halvalla. Jos vika on emolevyllä, voi korjaaminen olla yllättävänkin hankalaa/kallista.
Juu laite pysyy pimeänä ja itunes ei tee mitään. Yrittää palauttaa mutta palkki pysyy paikoillaan.

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk
 
Oletan viestistäsi, että iTunesin kautta tehty palautus ei tuota tulosta vaan laite pysyy pimeänä? Palautustilassa pitäisi silti tulla näytölle itunes logo ja johdon kytkemis kuva http://www.imore.com/how-to-iphone-ipad-recovery-mode

Koska sen tarkemmin ei voi tietää, että missä vika on sekä kuinka paljon uusi osa maksaa, on hankala sanoa kannattaako korjata. Uudempiakin ipadeja löytyy varmasti jo kohtuu halvalla. Jos vika on emolevyllä, voi korjaaminen olla yllättävänkin hankalaa/kallista.
Juu laite pysyy pimeänä ja itunes ei tee mitään. Yrittää palauttaa mutta palkki pysyy paikoillaan.

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk
 
Tein taman peliliikkeen pari vuotta sitten, kun Retina 5K 27" iMac julkaistiin enka ole katunut.
iMac Retina 5K:sta (late 2014) puheenollen otin juuri yhteytta supporttiin, kun naytosta loytyi omituisia jalkia alalaidasta kahdesta kohtaa. Apple Care voimassa niin lupasivat tulla viela tanaan arvioimaan tilanteen kotona paikan paalla.

IMG_2065.JPG
 
Viimeksi muokattu:
Vaihdoin Lumiasta iPhone SE:hen ja järkytyin. Eikö iPhonen ruutua todellakaan voi lukita vaakaan? :jd: Miten on tarkoitus vaikkapa katsella Youtubea kun makaa kyljellään? Puhelinhan kääntää näytön oikein päin, mikä on makaavalle ihmiselle poikittain :rage:
 
Voi lukita. Ruudun alareunasta sipaiset valikon auki ja sielä kaikkein oikeanpuoleisin ikoni.
 
Vaihdoin Lumiasta iPhone SE:hen ja järkytyin. Eikö iPhonen ruutua todellakaan voi lukita vaakaan? :jd: Miten on tarkoitus vaikkapa katsella Youtubea kun makaa kyljellään? Puhelinhan kääntää näytön oikein päin, mikä on makaavalle ihmiselle poikittain :rage:
iPhonea ei enää ole, mutta muistaakseni oikea taktiikka on pitää puhelinta siten, että yläosa osoittaa alaspäin. Silloin kuva pysyy oikein.
 
Unicode viestibugi sai jatkoa (iOS 8 - 10.2.1):

vincedes3 sanoi:
How it's work?

It’s lot of text loaded by iOS and crash the app. When you click, iOS want to read the text, the text in the file is very complicated for the system and cause a CPU average: the app freeze. You close the app, want to reopen but iOS want to reload the previous message but can’t because it’s the vcf file.
Joten olkaapa varovaisia.
 
Käyttänyt itse tässä nyt 3kk rinnakkain iPhone 6S ja Moto G4 Plus luureja kun työnantaja tarjosi tuon iLuurin, niin löytyy vertailupohjaa:
-Apple on yksinkertaisempi käyttää
-Androidissa paremmin erilaisia kikkailuja, Fonecta Caller 'Kuka Soittaa', Chromecast koko ruudun jakaminen, Dropsyncillä kansioiden automaattinen synkronointi jne
-Apple on alkanut jäämään Androidin jalkoihin, coolit uutuudet tulee ennemmin Androidille kuin Applelle.
-Moto G4 Plussassa on paljon parempi kamera kuin iPhonessa. Kuvat pimeässä, laajakulmaisuus jne

Sinänsä harmi, Applessa olisi hyvä käyttötuntuma mutta Android vie vaan pidemmän korren
 
Yksi asia mitä aina jaksetaan kehua on, että Apple on muka jotenkin ylimaallisen helppo käyttää. Äidille annettiin miniän vanha Apple ja se nyt on selvää ettei tuollainen henkilö, joka ei osaa käyttää mitään älyluuria mitenkään sitä osaisi käyttää. Minun on sitten pitänyt yrittää jotain ongelmia aina ratkoa.
Minä en ole ikinä käyttänyt muuta kuin Androidia enkä väitä siinäkään olevani mestari, mutta kyllä mä siinä nyt osaan perushommat tehdä.

Kokemukset siitä kun yritän Applella jotain tehdä, niin ihan samalla tavalla siinä pitää mennä asetuksiin ja yrittää löytää oikea kohta ja vaikeuksia toki lisää, että Apple ja Android eivät käytä samoja termejä. Sitten seuraava vaikeus on, että Applessa ei ole kuin yksi koti-näppäin ja sillä pääsee vain kokonaan pois ohjelmasta takaisin työpöydälle. Androidissa on niin tottunut siihen, että nuoli takaisin ja pääset siihen kohtaan missä olit ennen edellistä temppuasi. Applessa pitää keksiä, että miten itse ohjelmasta tai valikosta pääsee takaisin ja välillä käy todella niin, että enpä keksi. Joskus se takaisin juttu löytyy ylälaidasta, joskus alalaidasta, joten ei todellakaan ole mikään yhteneväinen standardi, että tästä pääset aina takaisin.

Sama se on kaikkialla muuallakin, kun jotain yrittää tehdä, niin eipä Apple todellakaan ole keksinyt mitään viisastenkiveä, että jokainen käyttäjä vaistomaisesti osaa tehdä aina oikein. Eli kyllä Apple on minun ensimmäisten käyttökokemusten perusteella ihan samalla tasolla käytettävyyden kanssa kuin Android. Kun tietää mitä tehdä, niin pirun helppoa, mutta jos ei tiedä, niin välillä saa kokeilla ja ihmetellä, että mites tästä nyt pääsee eteenpäin.

Yksi asia myös tuossa kyseisessä luurissa on, että tuntuu ettei se aina ota kosketuksia vastaan. Välillä sitä naputtelee ja ihmettelee, että menikö tämä jumiin, mutta kyllä se muuten tuntuu toimivan, mutta ei reagoi johonkin tietyn kohdan painamiseen, mistä pitäisi tapahtua jotain. Sitten kun testailin, niin pitää ilmeisesti olla hieman pitempi kosketus eikä pelkkä napsu riitä, kuten Androidissa. Ehkä tällä on ajateltu ehkäistävän virhepainalluksia, mutta minulla ei tullut välillä mitään painalluksia ja ehkä vika oli käyttäjässä, mutta eipä tuokaan helpottanut käyttöä.

Eli summattuna, minun henkilökohtainen mielipiteeni, Apple vaatii käytön opettelemista ihan siinä kuin Android ja turha luulla, että jos et osaa säätää Androidia, niin jotenkin automaagisesti Apple olisi sinulla helpompi.
 
Sitten seuraava vaikeus on, että Applessa ei ole kuin yksi koti-näppäin ja sillä pääsee vain kokonaan pois ohjelmasta takaisin työpöydälle. Androidissa on niin tottunut siihen, että nuoli takaisin ja pääset siihen kohtaan missä olit ennen edellistä temppuasi. Applessa pitää keksiä, että miten itse ohjelmasta tai valikosta pääsee takaisin ja välillä käy todella niin, että enpä keksi. Joskus se takaisin juttu löytyy ylälaidasta, joskus alalaidasta, joten ei todellakaan ole mikään yhteneväinen standardi, että tästä pääset aina takaisin.

Kyllähän tuo pyyhkäisy vasemmalta oikealle toimii takaisin pääsemiseen lähes kaikissa ohjelmissa.
 
Kyllähän tuo pyyhkäisy vasemmalta oikealle toimii takaisin pääsemiseen lähes kaikissa ohjelmissa.
Toisin kuin androidin takaisin nappi joka pysyy paikoillaan koko sen ajan kun käytät samaa puhelinta, tuo Applen sivulle pyyhkäisy vaatii erillisen tuen ohjelmilta.
 
Toisin kuin androidin takaisin nappi joka pysyy paikoillaan koko sen ajan kun käytät samaa puhelinta, tuo Applen sivulle pyyhkäisy vaatii erillisen tuen ohjelmilta.
Itseasiassa äiti osasi ton paremmin kuin mä, kun sille oli neuvottu pyyhkäisy. Mähän en käytä sitä mihinkään, kun olen niin tottunut takaisin nappiin ja sille se menee nopeammin ja helpommin. Toimiihan se näköjään androidissakin.

Mutta Androidissa ainakin käy välillä niin, kun klikkaa vaikka naamakirjassa jotain linkkiä, niin se avataan luonnollisesti selaimella tai avataan youtuubi. Noissa tilanteissa ei ainakaan mun Androidilla pääse takaisin kuin takaisin painikkeella. Ehkä Apple osaa ton paremmin.

Mutta pointti kuitenkin oli, että jos et osaa, niin ei Apple sinua kädestä pitäen opeta, että tee näin. Siinä olet ja ihmettelet ennenkuin vaikka joku foorumilla neuvoo mitä tehdä.
 
Applella noissa tulee sinne vasempaan yläkulmaan "linkki" jolla päässee siihen softaan mistä linkki avattiin takaisin
 
Viimeksi muokattu:
Yksi asia myös tuossa kyseisessä luurissa on, että tuntuu ettei se aina ota kosketuksia vastaan. Välillä sitä naputtelee ja ihmettelee, että menikö tämä jumiin, mutta kyllä se muuten tuntuu toimivan, mutta ei reagoi johonkin tietyn kohdan painamiseen, mistä pitäisi tapahtua jotain. Sitten kun testailin, niin pitää ilmeisesti olla hieman pitempi kosketus eikä pelkkä napsu riitä, kuten Androidissa. Ehkä tällä on ajateltu ehkäistävän virhepainalluksia, mutta minulla ei tullut välillä mitään painalluksia ja ehkä vika oli käyttäjässä, mutta eipä tuokaan helpottanut käyttöä.
Kuulostaa kummalliselta, yleensä (omilla sormilla) kosketustun istus on niin herkällä, että ruutua ei tarvitse kuin aivan hipaista. Luuri rikki?
 
Kuulostaa kummalliselta, yleensä (omilla sormilla) kosketustun istus on niin herkällä, että ruutua ei tarvitse kuin aivan hipaista. Luuri rikki?

Kehtaat väittää julkisesti, että Applessa olisi jotain vikaa? Ei se kyllä mitenkään kunnolla ole rikki, koska kyllähän se nyt tuntuu toimivan. Ei kai vaan Applessa voi sellaista vikaa olla, että se on hidastunut kun on tullut tauhkaa käytön myötä ja se itseasiassa vain tahmailee, kun tekee jotain muuta eikä ehdi ottaa käskyjä vastaan?

Tuohan on muka Androidin vika ja Apple on siitä täysin vapaa. Näin myös omin silmin arvioituna, niin onhan tuo Applen käyttöliittymä aika lailla samanlainen, mitä on mun Androidissakin. Samalla lailla sitä halutessaan on asetusten helvetissä yrittäen löytää sitä kohtaa, mistä saisi säädettyä sitä mitä etsii.
 
Toisin kuin androidin takaisin nappi joka pysyy paikoillaan koko sen ajan kun käytät samaa puhelinta, tuo Applen sivulle pyyhkäisy vaatii erillisen tuen ohjelmilta.

Tuo pyyhkäisy on käyttöjärjestelmän ominaisuus, joka on käytössä, jollei sitä ole erikseen ohjelman puolesta estetty.

Kehtaat väittää julkisesti, että Applessa olisi jotain vikaa? Ei se kyllä mitenkään kunnolla ole rikki, koska kyllähän se nyt tuntuu toimivan. Ei kai vaan Applessa voi sellaista vikaa olla, että se on hidastunut kun on tullut tauhkaa käytön myötä ja se itseasiassa vain tahmailee, kun tekee jotain muuta eikä ehdi ottaa käskyjä vastaan?

Tuohan on muka Androidin vika ja Apple on siitä täysin vapaa.

Huono trollausyritys. Applen puhelimet vikaantuvat siinä missä muittenkin valmistajien puhelimet: yleensä käyttäjän virheestä. iOS ei kerää tauhkaa ympärilleen, joten se ei hidastu vanhetessaan. Vanhemmalle puhelimelle tosin uudet ohjelmat saattavat olla vähän raskaita pyörittää.

Näin myös omin silmin arvioituna, niin onhan tuo Applen käyttöliittymä aika lailla samanlainen, mitä on mun Androidissakin. Samalla lailla sitä halutessaan on asetusten helvetissä yrittäen löytää sitä kohtaa, mistä saisi säädettyä sitä mitä etsii.

Tästä ihan samaa mieltä.
 
Mites nää iphonet ja pakkanen. Vaimolla 5S ja kun lämpötila lähenee nollaa niin puhelin sammuu :) Hienoja laitteita. Onkos muilla samaa? Olen lukenut että kaikilla ei tätä tapahdu, myöskään veljelläni, jolla sama malli ei puhelin sammu. Onko tuossa nyt sitten joku vika ? Akku vaihtoon tms?
 
Mites nää iphonet ja pakkanen. Vaimolla 5S ja kun lämpötila lähenee nollaa niin puhelin sammuu :) Hienoja laitteita. Onkos muilla samaa? Olen lukenut että kaikilla ei tätä tapahdu, myöskään veljelläni, jolla sama malli ei puhelin sammu. Onko tuossa nyt sitten joku vika ? Akku vaihtoon tms?
Akkuvika taitaa olla jos alhaisissa lämpötiloissa sammuu.
 
Itsellä 6S, eikä ole ollut mitään sammumis tms ongelmia. Ronskisti olen ottanut lenkillekkin mukaan
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 693
Viestejä
4 496 103
Jäsenet
74 271
Uusin jäsen
Esa.

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom