Apple vs. Android väittely-/vertailu-/vääntöketju

Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
1 846
Ip6-12 välillä en muista hotspotin kanssa olleen kertaakaan itselläni ongelmaa. Autossa ja reissussa jaan tenavien tablettiin yhteyttä ja aina se on mennyt mukisematta. Toisella muksulla on android tabletti ja sitähän pitää joskus käynnistellä tai räplätä lentotilaa että saa yhdistettyä. Mutta ipad on osannut kyllä joka kerta yhdistää ihan automaagisesti.
edellinen työpuhelin Ip11 katkoi hotspot yhteyttä jatkuvasti, pysyi max 15min. kerralla päällä. Sekä puhelin että, sama mikä laite oli yhdistettynä( läppäri, ipad, android tabletti ), näyttivät kyllä että yhteys on mutta dataa ei liikkunut. Piti aina laittaa hotspot pois päältä ja takaisin että toimi taas. Kävi huollossakin ja toimi muutaman kuukauden sen jälkeen, sitten alkoi samat oireet.
 
Liittynyt
06.01.2022
Viestejä
743
Yritin joskus elämää Galaxy S20:n kanssa ja sehän ei keskustele macOS:n kanssa yhteen niin, että olisi mahdollista siirtää Finderin kautta tiedostoja siihen. Galaxyn ja macOS kanssa oli pakotettu käyttämään Samsungin ”iTunesia” tiedostojen siirtoon. Hieman huvitti ja vitutti yhtä aikaa koko tilanteen absurdius.
Jep hankalaksi tehty kun Apple ei edelleenkään tue normaaleja MTP protokollia mitä laitteet yleisesti tiedonsiirrossa käyttävät. Typerää, mutta syyttävä sormi kannattaa suunnata suoraan Appleen ja macOS:ään.
 

jos

Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
563
Tein uudelleen täydellisen resetin iPhoneen ja kokeilin hotspotia toisen läppärin kanssa, mutta sama ongelma jatkuu. Voisi tuota Apple-huoltoa kokeilla kun vielä takuu on voimassa jos siitä sitten mitään apua on. Ilmeisesti yleisempikin ongelma @Emeron viestin perusteella.

Toinen totuttelemista aiheuttanut asia iPhonessa on ollut do not disturb -tilan toiminta ja tästä aiemmin mainitsinkin tuolla iOS-ketjussa, sillä ei-tähdellisille yhteystiedoille tuuttaa varattua kun kyseinen tila on päällä ja tämä johtaa siihen että ihmiset luulevat että puhut toista puhelua. On tietysti mielipidekysymys tykkääkö Androidin vai iOS:n toimintaperiaatteesta enemmän.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
09.01.2023
Viestejä
2
Ei helvetti tottuukohan tähän iphoneen oikeasti jossain vaiheessa...
Kesäkuun alusta saakka ollut nyt iphone 11 käytössä kun uusi työnantaja sellaisen kouraan antoi puhelinetuna. Jätin vanhan OnePlus 7:n laatikkoon kun ajattelin säästää puhelinkuluissa helpottaa elämääni, mutta en kyllä vieläkään ole ihan varma kestääkö mun kaali tätä iphonen kanssa elämistä vai pyydänkö muuttamaan puhelinedun työpuhelimeksi ja otan oman takaisin käyttöön. Tämä toki hankaloittais elämää töissä kun pitäis kantaa kahta luuria mukana, mutta mutta..

Pitkää softatukea ja face ID:tä lukuunottamatta en ole keksinyt oikeastaan mitään mikä iphonessa olisi nykyään paremmin kuin androidissa. Face ID:stäkään en ole ihan täysin varma vielä että käyttäisinkö mieluummin kuitenkin näyttöön integroitua sormenjälkilukijaa, mutta onhan tuo kasvontunnistus näppärä silloin kun se on näppärä.

Eniten mua häiritsee se, että minkä h**vetin takia niitä ikoneiden paikkoja ei voi itse vapaasti päättää? Miksi se täyttöjärjestys pitää pakottaa käyttöjärjestelmän puolesta? Itse tykkäisin järjestellä ikoneita (kohtuullisen pienen määrän) eri näytöille alalaitaan (jotta niihin yltää peukalolla kun puhelinta käyttää yhdellä kädellä), mutta eihän tämä toki onnistu iphonen kanssa. Puhumattakaan nyt siitä widgetien puutteesta, joka on lähinnä naurettavan ja surkuhupaisan puolella. Tähän tosin taitaa korjausta tulla seuraavan päivityksen myötä, viimeinkin.

Myös käyttöliittymän navigointi tuntuu kankealta, eleet toimii ihan yhtä paskasti kuin androidessakin, eli ei hyvin, koska ovat niin tarkkoja pyyhkäisyeleiden alkukohdista ja suunnista, että suurimman osan aikaa mulla ei ainakaan peukalolla vasemmasta reunasta sisäänpäin pyyhkäisy vie takaisinpäin, eikä sinne peukalolla meinaa millään yltääkään jos luuri on yhdessä kädessä. Androidin alalaidan back-napin sijasta käytössä on sitten vasemmassa ylälaidassa sijaitseva back-nappi joka käytännössä vaatii aina kahden käden käyttämistä navigointiin. Alkunäyttöön sentään pääsee helposti, ja sovelluksien välillä vaihtaminen sujuu hyvin alalaidasta pyyhkäisemällä.

Mekaanisesti tuo iphone 11 on kyllä kuin paluu johonkin 2010 vuoteen noiden jäätävien näytönreunojen kanssa. Saman fiiliksen myös nostattaa käyttöjärjestelmän joka paikassa vallitseva hitaus. Oneplussan kanssa kaikki vaan tuntuu tapahtuvan nopeammin ja sulavammin kuin iphonella. Etenkin kaikki käyttöjärjestelmän animaatiot on ihan raivostuttavan hitaita.

Henkilökohtaisesti ahdistaa myös yleensä kaikki mukautettavuuden puute. Systeemi on todella rajoittava kun kaikki pitää tehdä kuten Apple haluaa eikä käyttäjällä ole mitään sanottavaa mihinkään. Androidissa pystyy mukauttamaan todella monia asioita vaivattomasti. Joku taisi aiemmin mainitakin mm. siitä bluetoothin ja järjestelmän äänenvoimakkuuden säädöstä erikseen, se on yksi asia mitä itsekin käytän. Mikäli jollekulle jäi epäselväksi, niin se siis tarkoittaa sitä, että äänenvoimakkuusnapin painaminen viakka kuulokkeissa ei vaikuta puhelimen äänentoiston voimakkuuteen, vaan luurien oman. Tämä mahdollistaa huomattavasti tarkemman äänenvoimakkuuden säädön koska voit vielä "hienosäätää" äänenvoimakkuutta kuulokkeissa erikseen järjestelmästä. Nämä kun on naitettu yhteen niin mennään taas jollain valmiilla pykälillä, jotka ainakin mulle on yleensä liian suuria ja äänenvoimakkuudet menee todella nopeasti niin isolle etten ikinä käytä sellaisia voimakkuuksia vaikkapa kuulokkeissa. Tuntuu oudolta, että ainoat käyttökelpoiset äänenvoimakkuuden tasot on 30-pykäläisen asteikon pykälät 3-5 ja kaikki muu huutaa aivan liian lujaa mun korville... noissakin 3 on todella hiljainen, 4 vähän liian hiljainen ja 5 vähän liian kova niin siinä sitä sitten taas ollaan.

Hämmentävää on myös se, että miksi iphonen kanssa pitää erikseen "käynnistää" apple pay kaksoisklikkaamalla virtanappia vaikkei sen nfc:tä käytetä mihinkään muuhun kuin maksuihin. Androidissa riittää että näyttö on päällä kun vie luurin maksupäätteeseen niin maksu hoituu, yli 50€ maksuilla pitää lukituskin olla auki. Niin ja toki sieltä sai samalla vaikka plussapallot k-kaupan kassalta kun oli plussakortti asennettuna luuriin. Pikkuasia ehkä, mutta ihmetyttää kun on nähnyt että sen voi tehdä toisinkin, vaikka androidissa nfc:tä käytetään laajasta muuhunkin kuin vain maksuihin.

Carplay on ehkä se missä iphone vetää pidemmän korren. Android Auto on aika heikosti tuettu ja buginen, vaikkakin itselläni aina toiminut hyvin, ja kauhean tarkka kaapeleista ym. kun taas carplay toimii jokaisessa iphonessa (kai..) kunhan vaan sirin kytkee päälle.

Aikamoisia 1. maailman ongelmia, mutta jos vertaa fiilistä ja tuntumaa OP7 Androidin ja iphone 11 iOS:n välillä niin kyllä Oneplussa ja android vie.

Annetaan nyt iphonelle vielä aikaa jos siihen tottuisi ja jos uusi ios parantaisi tilannetta.
Postailetko tätä vanhentunutta tietoa muille palstoille yhtenään vai onko joku muu keksinyt käyttää viestiäsi joka ei pidä paikkaansa?
 
Liittynyt
21.11.2016
Viestejä
6 154
Postailetko tätä vanhentunutta tietoa muille palstoille yhtenään vai onko joku muu keksinyt käyttää viestiäsi joka ei pidä paikkaansa?
Oliko tässä mikä kaikki vanhentunutta silloin heinäkuussa 2020 kun kirjoitin tämän tekstin? Spesifioitko tarkemmin mikä tässä ei pidä paikkaansa niin käydään asia läpi, jos sellanen kiinnostaa eikä pelkkä onelinereiden kirjoittelu?

Edit: en kyllä muistaakseni ole tätä tekstiä muualle postannut, vaan vai tänne kirjoittanut tajunnanvirtaa ios turhautumisesta. Samoja asioita toki saattanut muuallakin tuoda esille.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
9 210
Oliko tässä mikä kaikki vanhentunutta silloin heinäkuussa 2020 kun kirjoitin tämän tekstin? Spesifioitko tarkemmin mikä tässä ei pidä paikkaansa niin käydään asia läpi, jos sellanen kiinnostaa eikä pelkkä onelinereiden kirjoittelu?

Edit: en kyllä muistaakseni ole tätä tekstiä muualle postannut, vaan vai tänne kirjoittanut tajunnanvirtaa ios turhautumisesta. Samoja asioita toki saattanut muuallakin tuoda esille.
Nojuu, kyllähän tuo sama tekstipätkä löytyy ainaki parista suomi24 ketjusta, joku kopsaillut koko tekstin täältä ja linkannut sun viestiin. Ei kyl tähän keskusteluun kuulu pätkääkään tuollaisen ruotiminen (eikä kyl mihinkään muuhunkaan ketjuun). Muutenki outoa nostaa yli kaks vuotta vanha viesti. Tervetuloa silti foorumille, @Vapushaukka. Täällä on eri säännöt kuin suomi24:ssä. Kantsii käydä läpi.
 
Liittynyt
21.11.2016
Viestejä
6 154
Nojuu, kyllähän tuo sama tekstipätkä löytyy ainaki parista suomi24 ketjusta, joku kopsaillut koko tekstin täältä ja linkannut sun viestiin.
Siis mitä helvettiä, ihan oikeasti? :D

Joo ei ole kyllä mun omia tekosia, en käytä ko. palvelua tai edes vieraile siellä...

**

Ettei mennä ihan offareille tässä ketjussa, niin muutama havainto näiden vuosien aikana
+ Androidin eleohjaus on saatu toimimaan (viimeinkin)
+/- Applen eleohjaus on muuten toimiva mutta edelleenkään ei pääse taaksepäin oikealta sivulta pyyhkäisemällä kuten Androidissa, eli eleohjauksenkin kanssa käyttäminen on aika heikkoa näin oikeakätiselle yhden käden käyttöä ajatellen, aina tarvitaan kahta käyttä jotta käyttäminen on sujuvaa
+ Apple on saanut tuen widgeteille (myös lukitusnäytöllä), helpottaa tuskaa ikoneiden järjestelyn kanssa
+ Apple on siirtänyt selainten välilehtien hallinnan alalaitaan, mikä on käytön kannalta järkevämpi paikka kuin ylälaita

Kesällä täyttäis firman puhelin 3 vuotta jonka jälkeen sais uuden, vaihtoehdot taitaa edelleenkin olla iPhonen tuoreehko versio tai Nokian halpis-Android. Ei pysty käsittämään miksei voi tarjota kunnon flagship anteroita jos kerran iphone on toinen vaihtoehto. Ei noi nykyiset noksutkaan paljoa houkuttele niin varmaan uusin sitten iphoneksi taas, pitää kattoa jos noi tuoreemmat mallit olis jotenkin tyydyttävämpiä kuin 11 aika kokonaisvaltainen pettymys, tyylikkäämpiä ja modernimman näköisiä/oloisia ainakin ovat. Kolme vuotta tässä mennyt kahden luurin taktiikalla kun ei kärsiny jättää omaa luuria pois ja heittäytyä pelkän iphonen käyttäjäksi...
 
Liittynyt
27.02.2022
Viestejä
687
+/- Applen eleohjaus on muuten toimiva mutta edelleenkään ei pääse taaksepäin oikealta sivulta pyyhkäisemällä kuten Androidissa, eli eleohjauksenkin kanssa käyttäminen on aika heikkoa näin oikeakätiselle yhden käden käyttöä ajatellen, aina tarvitaan
Saanko esimerkin? En nimittäin äkkiseltään löytänyt käyttämistäni sovelluksista sellaista, jossa pitäisi "takaisinpäin" nappia hakea jostain yläreunasta, vaan pyyhkäisyllä pääsee takaisin; mm. asetuksissa, safarissa ja mailissa. Toisin sanoen, käytän itse sujuvasti Pro Maxia yhdellä kädellä + jos jotain täytyy kurotella näytön yläreunasta, niin silloin voi kätevästi "vetää" näkymää alemmas pyyhkäisemällä alareunaa alaspäin (en muista mikä tämän ominaisuuden nimi taas olikaan).
 

Kasikaks

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.08.2022
Viestejä
789
Tota oikealle pyyhkäisemistä vaikea ymmärtää. Intuiviisesti mennään taaksepäin, kuten vaikka kirjaa lukiessa niin pyyhitään vasemmalta puolelta oikealle vetäen. Millä logiikalla mennään taaksepäin oikealta vasemmalle pyyhkien?

iPhone Mini on ainoa tosiallinen yhden käden puhelin, perusmallinkin kanssa menee helposti kurotteluksi.
 
Liittynyt
21.02.2019
Viestejä
1 965
Tota oikealle pyyhkäisemistä vaikea ymmärtää. Intuiviisesti mennään taaksepäin, kuten vaikka kirjaa lukiessa niin pyyhitään vasemmalta puolelta oikealle vetäen. Millä logiikalla mennään taaksepäin oikealta vasemmalle pyyhkien?
Hitsi, toihan toimii. Ei tartte enää safarissa hakea sitä nuolinäppäintä alhaalta. Taas opin uutta!
 
Liittynyt
09.01.2023
Viestejä
2
Oliko tässä mikä kaikki vanhentunutta silloin heinäkuussa 2020 kun kirjoitin tämän tekstin? Spesifioitko tarkemmin mikä tässä ei pidä paikkaansa niin käydään asia läpi, jos sellanen kiinnostaa eikä pelkkä onelinereiden kirjoittelu?

Edit: en kyllä muistaakseni ole tätä tekstiä muualle postannut, vaan vai tänne kirjoittanut tajunnanvirtaa ios turhautumisesta. Samoja asioita toki saattanut muuallakin tuoda esille.
Kaikki lähes tulkoon on vanhentunut, mutta oleellisinta on se että joku siis postaa s24 iPhone palstalle päivästätoiseen laittamalla sinun tekstiin linkin joka todellakin on jo vanhaa tietoa, mutta asia on loppuun käsitelty.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
20.10.2018
Viestejä
2 527
Millä logiikalla mennään taaksepäin oikealta vasemmalle pyyhkien?
Mennäänkö jossain näin päin? Eikö iPhoneissa ainakin nimenomaan pyyhkästä vasemmasta reunasta oikealle päin. Samalla tavalla kuin painaisi kirjaa vasemmasta sivusta ja pyyhkäisisi oikealle, niin pääsee edelliselle sivulle. Itse olen myös tykännyt Maceissä rullauksen ja touchbarin logiikasta eli kun rullaa/swaippaa ylöspäin, niin sivu menee alaspäin aivan kuin kosketusnäyttöä käyttäisi. Tuo on nyt alkanut tulla windows-läppäreihinkin, mutta ei ollut vielä muutama vuosi sitten.
 

Kasikaks

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.08.2022
Viestejä
789
Mennäänkö jossain näin päin? Eikö iPhoneissa ainakin nimenomaan pyyhkästä vasemmasta reunasta oikealle päin. Samalla tavalla kuin painaisi kirjaa vasemmasta sivusta ja pyyhkäisisi oikealle, niin pääsee edelliselle sivulle. Itse olen myös tykännyt Maceissä rullauksen ja touchbarin logiikasta eli kun rullaa/swaippaa ylöspäin, niin sivu menee alaspäin aivan kuin kosketusnäyttöä käyttäisi. Tuo on nyt alkanut tulla windows-läppäreihinkin, mutta ei ollut vielä muutama vuosi sitten.
Juu mennään, mutta kun Android-puolelta tulee monesti valitusta kun taaksepäin pitäisi mennä oikealta vasemmalle pyyhkien…
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Premium-jäsen
S Y N T H W A V E
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 113
Saanko esimerkin? En nimittäin äkkiseltään löytänyt käyttämistäni sovelluksista sellaista, jossa pitäisi "takaisinpäin" nappia hakea jostain yläreunasta, vaan pyyhkäisyllä pääsee takaisin; mm. asetuksissa, safarissa ja mailissa. Toisin sanoen, käytän itse sujuvasti Pro Maxia yhdellä kädellä + jos jotain täytyy kurotella näytön yläreunasta, niin silloin voi kätevästi "vetää" näkymää alemmas pyyhkäisemällä alareunaa alaspäin (en muista mikä tämän ominaisuuden nimi taas olikaan).
Alla olevassa artikkelissa on avattu aika hyvin takaisin pyyhkäisyn ongelmaa iOS:ssa. Vasemmalta oikealle pyyhkäisy on hankalampi suorittaa kuin oikealta vasemmalle ainakin oikeakätisille (tosin itse käytän vasurinakin puhelinta kuten oikeakätiset, kun joskus siihen oppinut nappien sijoittelun vuoksi). Lisäksi iOS:ssa pyyhkäisy ei toimi "universaalisti" vaan sovellusten sisällä.
Sekä Androidissa että iOS:ssa on kuitenkin pohjimmiltaan ongelmana, että käyttöliittymäsuunnittelu ei ole pysynyt perässä kasvaneiden näyttöjen kanssa. Vasta parin viime vuoden aikana on alkanut tapahtumaan muutosta parempaan. iOS:ssa Control Center tulee tuli kuitenkin fiksusti laitteen alareunasta (edit. muuttui iPhone X:n myötä).

[/S]
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
21.11.2016
Viestejä
6 154
Pistetään se disclaimer tähän heti alkuun, että mielipiteet on subjektiivisia eikä samat asiat välttämättä häiritse kaikkia samalla tavalla.

Saanko esimerkin? En nimittäin äkkiseltään löytänyt käyttämistäni sovelluksista sellaista, jossa pitäisi "takaisinpäin" nappia hakea jostain yläreunasta, vaan pyyhkäisyllä pääsee takaisin; mm. asetuksissa, safarissa ja mailissa. Toisin sanoen, käytän itse sujuvasti Pro Maxia yhdellä kädellä + jos jotain täytyy kurotella näytön yläreunasta, niin silloin voi kätevästi "vetää" näkymää alemmas pyyhkäisemällä alareunaa alaspäin (en muista mikä tämän ominaisuuden nimi taas olikaan).
Joo, pyyhkäisyllä pääsee, mutta ainoa tapa pyyhkäistä taaksepäin on vasemmasta reunasta oikealle päin, ja jos pidän puhelinta järkevästi oikeassa kädessä kuten varmaan useimmat oikeakätiset tekee, niin mun peukalo ei millään yllä vasempaan laitaan pyyhkäisemään sisäänpäin.

Näkymän "alasvetäminen" ja sieltä napin painaminen kun käytössä on eleohjaus ei mene kategoriaan sujuva käyttö vaan ennemminkin purkkaviritys verrattuna siihen että sen eleen voisi tehdä kummasta reunasta vain.

Tota oikealle pyyhkäisemistä vaikea ymmärtää. Intuiviisesti mennään taaksepäin, kuten vaikka kirjaa lukiessa niin pyyhitään vasemmalta puolelta oikealle vetäen. Millä logiikalla mennään taaksepäin oikealta vasemmalle pyyhkien?

iPhone Mini on ainoa tosiallinen yhden käden puhelin, perusmallinkin kanssa menee helposti kurotteluksi.
Androidissa pyyhkäisy takaisinpäin toimii yhtä lailla oikeasta reunasta vasemmalle kuin vasemmasta oikealle pyyhkäistessä. Toki näitä voi perustella käyttäjät itselleen ja suunnittelijat käyttäjille kaiken maailman "animaatiot menee tähän suuntaan niin siksi taaksepäin pääsee vain tästä reunasta" logiikoilla, mutta ei se poista sitä faktaa että pyyhkäisy molemmista reunoista poistais tämänkin ongelman ja sallisi käyttäjille suuremman vapauden käyttää laitetta kuten itse haluavat eikä niinkuin Apple haluaa. Päätellen siitä kuinka moni tätä asiaa kyselee netin keskustelupalstoilla en ole ihan yksin mielipiteeni kanssa että tämä toteutus ei ole paras mahdollinen.

Tätä samaa aivopierua viljellään siinä mielessä Androidissakin, että siellä oletuksena takaisin-nappi on vasemmassa alalaidassa, jolloin sen kanssa on ihan sama ongelma. Nykyään se ei ole isokaan ongelma kun napit tulee softan kautta, mutta joskus aikoinaan kun esim. Samsung teki puhelimia joissa oli kiinteät kapasitiiviset napit näytön alla niin niiden toimintaapa ei saanutkaan vaihdettua. Tosin eleitä käyttämällä tämäkin ongelma poistuu.

Kaikki lähes tulkoon on vanhentunut, mutta oleellisinta on se että joku siis postaa s24 iPhone palstalle päivästätoiseen laittamalla sinun tekstiin linkin joka todellakin on jo vanhaa tietoa, mutta asia on loppuun käsitelty.
Niin, elikkä mikään ei ollut vanhentunut tai väärin kirjoittamishetkellä, mutta mitäpä sille voi jos joku netissä lainailee mun vuosia vanhoja tekstejä täältä ja copy-pasteaa niitä muille foorumeille tuoreisiin ketjuihin.

Toki sinänsä nyt kun vääntöketjussa ollaan, niin voisit vaikka eritellä mikä noista asioista ei enää pidä paikkaansa, ainoa suurempi muutos tässä vuosien aikana on suunnilleen widgetien tuominen työpöydälle ja lukitusruutuun. Jos mun valituksen aiheet on korjattu niin mielellään kuulen siitä, kun itse en ole muita suurempia muutoksia huomannut softapäivitystenkään jälkeen.
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Premium-jäsen
S Y N T H W A V E
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 113
No ei mulla ainakaan tule vaan oikealta ylhäältä.
Eiku ai niin! Tämä muuttui iPhone X:n julkaisun myötä. Itsellä kun on Androidissa käytössä Bottom Quick Settings, niin jäänyt päälle muistikuva, että näinhän se oli iOS:ssa. Sehän siis muuttui iOS:ssakin huonoon suuntaan juuri, kun näytöt kasvoivat.
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
1 846
Pistetään se disclaimer tähän heti alkuun, että mielipiteet on subjektiivisia eikä samat asiat välttämättä häiritse kaikkia samalla tavalla.



Joo, pyyhkäisyllä pääsee, mutta ainoa tapa pyyhkäistä taaksepäin on vasemmasta reunasta oikealle päin, ja jos pidän puhelinta järkevästi oikeassa kädessä kuten varmaan useimmat oikeakätiset tekee, niin mun peukalo ei millään yllä vasempaan laitaan pyyhkäisemään sisäänpäin.

Näkymän "alasvetäminen" ja sieltä napin painaminen kun käytössä on eleohjaus ei mene kategoriaan sujuva käyttö vaan ennemminkin purkkaviritys verrattuna siihen että sen eleen voisi tehdä kummasta reunasta vain.



Androidissa pyyhkäisy takaisinpäin toimii yhtä lailla oikeasta reunasta vasemmalle kuin vasemmasta oikealle pyyhkäistessä. Toki näitä voi perustella käyttäjät itselleen ja suunnittelijat käyttäjille kaiken maailman "animaatiot menee tähän suuntaan niin siksi taaksepäin pääsee vain tästä reunasta" logiikoilla, mutta ei se poista sitä faktaa että pyyhkäisy molemmista reunoista poistais tämänkin ongelman ja sallisi käyttäjille suuremman vapauden käyttää laitetta kuten itse haluavat eikä niinkuin Apple haluaa. Päätellen siitä kuinka moni tätä asiaa kyselee netin keskustelupalstoilla en ole ihan yksin mielipiteeni kanssa että tämä toteutus ei ole paras mahdollinen.

Tätä samaa aivopierua viljellään siinä mielessä Androidissakin, että siellä oletuksena takaisin-nappi on vasemmassa alalaidassa, jolloin sen kanssa on ihan sama ongelma. Nykyään se ei ole isokaan ongelma kun napit tulee softan kautta, mutta joskus aikoinaan kun esim. Samsung teki puhelimia joissa oli kiinteät kapasitiiviset napit näytön alla niin niiden toimintaapa ei saanutkaan vaihdettua. Tosin eleitä käyttämällä tämäkin ongelma poistuu.
Androidissa siis mennään takaisin molempiin suuntiin pyyhkäisemällä? Miten sitten pääsee takaisin sinne ”eteenpäin”? IPssä oikealta vasemalle pyyhkäisyllä, mikä minusta ainakin ihan loogista.
 
Liittynyt
16.06.2017
Viestejä
65
Apple ei pääse koskaan eroon rajoitteistaan. Onneksi edes EU pakotti Type C liitännän standardiksi älypuhelimiin jolloin Applelaisten ei tarvitse ottaa omaa piuhaa mukaan tuttavien luokse:cool:. Parin Applen laitteen jälkeen oli taivaallista palata Androidiin ja tietokonepuolella Windowsiin.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
9 210
Onneksi edes EU pakotti Type C liitännän standardiksi älypuhelimiin:cool:.
Apple on itseasiassa niitä ainoita puhelinvalmistajia, jotka on about vuosikymmenen menneet samalla liitännällä ja latureilla. usb-c ollu "standardi" ehkä viimeiset 5 vuotta vasta muilla, jos sitäkään jos koko mallistoa aletaan tutkiin? usb-c standardi auttaa eniten tuolla muussa elektroniikassa, jossa on kaikki maholliset usb:t käytössä ja poropietariaki sen lisäksi. Jostain syystä tuosta on tehty joku Apple-ongelma.

e: ja pitää muistaa ,että samaa koitettiin micro-usbin kans. Olispaha hienoa, ku se ois standardi :poop: Lisäksi standardi ei koske pelkkää liitäntää, vaan lataustandardia, joka myöskin on Applella ollut käytössä jo vuosikymmenen? About mitä tahansa laturia voi ja on voinut käyttää about minkä laitteen lataukseen vain, kunhan piuhassa on oikeat liitännät. On tullut mm. mäkkiä ladattua iphonen laturilla ja päinvastoin :D Iphonen laturia jouduin kerran käyttään, ku ei ollut muutakaan. Saihan sillä yön aikana tarpeeksi virtaa läppäriin aamuksi...

Liitäntä on siis aikalailla sivuseikka, standardin tärkein juttu on noi laturit. Piuhat ei hirveenä serriä sisällä.
 
Viimeksi muokattu:

Kasikaks

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.08.2022
Viestejä
789
Apple ei pääse koskaan eroon rajoitteistaan. Onneksi edes EU pakotti Type C liitännän standardiksi älypuhelimiin jolloin Applelaisten ei tarvitse ottaa omaa piuhaa mukaan tuttavien luokse:cool:. Parin Applen laitteen jälkeen oli taivaallista palata Androidiin ja tietokonepuolella Windowsiin.
iPhonessa kestää akku kokopäivän niin ei tarvi mitään piuhoja kantaa mukana.

Voitko kertoa tuosta taivaasta seikkaperäisemmin?
 
Liittynyt
27.02.2022
Viestejä
687
Näkymän "alasvetäminen" ja sieltä napin painaminen kun käytössä on eleohjaus ei mene kategoriaan sujuva käyttö vaan ennemminkin purkkaviritys verrattuna siihen että sen eleen voisi tehdä kummasta reunasta vain.
Tätä en kyllä tarkoittanut, vaan jos siellä näytön yläreunassa on jotain, esim. ilmoitukset, niin ne saa ”vedettyä” tarvittaessa lähemmäksi. Eikös Androidissakin ole ilmoitukset näytön yläreunassa edelleen?

Vielä kun mietin tätä yhdellä kädellä tapahtuvaa käyttöä, niin itse näköjään pidän luuria siten, että mun peukalo ylettää jokapuolelle ruutua, mitä nyt vähän tiukkaa tekee venyä kellon päälle. :geek:
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
9 210
Tätä en kyllä tarkoittanut, vaan jos siellä näytön yläreunassa on jotain, esim. ilmoitukset, niin ne saa ”vedettyä” tarvittaessa lähemmäksi. Eikös Androidissakin ole ilmoitukset näytön yläreunassa edelleen?
Androidilla saa kyl "ylävalikon" yleensä helpommin vetäistyä kuin iossissa. Ei tarvi sieltä näytön yläreunasta vetää, vaa vaikka keskeltä kotinäkymää. Iosilla tulee joku hakupalkki sillälailla. Ja joo, iosissa saa alareunaa alaspäin vetäisemällä ruudun yläosan puoliväliin ja sit yltää paremmin "yläreunaan", mut aika purkka on.
 
Liittynyt
27.02.2022
Viestejä
687
Androidilla saa kyl "ylävalikon" yleensä helpommin vetäistyä kuin iossissa. Ei tarvi sieltä näytön yläreunasta vetää, vaa vaikka keskeltä kotinäkymää. Iosilla tulee joku hakupalkki sillälailla. Ja joo, iosissa saa alareunaa alaspäin vetäisemällä ruudun yläosan puoliväliin ja sit yltää paremmin "yläreunaan", mut aika purkka on.
No mutta eihän tuo ole ainoa käyttökohde, esim. selaat Techbbs ja haluat katsoa ilmoitukset, niin nehän löytyvät tuolta yläreunasta (olettaen että käyttää tätä normaalia selainversiota).
 
Liittynyt
21.11.2016
Viestejä
6 154
Androidissa siis mennään takaisin molempiin suuntiin pyyhkäisemällä? Miten sitten pääsee takaisin sinne ”eteenpäin”? IPssä oikealta vasemalle pyyhkäisyllä, mikä minusta ainakin ihan loogista.
En nyt ihan heti keksi missä muualla pitäis päästä ”eteenpäin” paitsi joskus nettiselaimessa jos vahingossa painaa backiä jossain vahvasti rendaavassa nettisivussa eikä linkki ole heti tyrkyllä takaisin, mutta sitä varten itse kaivan selaimen menusta/työkalurivistä ”eteenpäin-nuolen” ja käytän sitä.

Tää menee varmaan vahvasti user preference kategoriaan, itse kun selaan paljon välilehtiä/uusia ikkunoita käyttäen niin navigointinappien/eleiden merkitys siellä on vähäisempi kuin yleisessä UI:ssa.

Tätä en kyllä tarkoittanut, vaan jos siellä näytön yläreunassa on jotain, esim. ilmoitukset, niin ne saa ”vedettyä” tarvittaessa lähemmäksi. Eikös Androidissakin ole ilmoitukset näytön yläreunassa edelleen?

Vielä kun mietin tätä yhdellä kädellä tapahtuvaa käyttöä, niin itse näköjään pidän luuria siten, että mun peukalo ylettää jokapuolelle ruutua, mitä nyt vähän tiukkaa tekee venyä kellon päälle. :geek:
No juu siis jos sovellusten ilmoituksista puhutaan niin alas vetämällä aukeaa se joskus ”rullaverhoksi” kutsuttu asia missä on pika-asetukset ja ilmoitusalue. Tämä toimii siten että työpöydällä ollessa se aukeaa mistä tahansa kohdasta alas vetämällä, jos olet sovelluksessa niin pitää vetää näytön yläreunasta alas.

Muutoin eleohjaus toimii pääpiirteiltään siten, että näytön alalaidasta ylös vetämällä tullaan ”kotiin” eli työpöydän pääikkunaan, työpöydällä ollessa muualta kuin alalaidasta ylös vetämällä aukeaa sovellusluettelo. Jos ”vetää ja pitää” alalaidasta aukeaa moniajoikkuna josta voi vaihtaa sovelluksia, niiden välillä voi myös vaihtaa alalaidasta swaippaamalla, eli ei kovin suurta eroa iphonen navigointiin.

Itselle tuo takaisin-pyyhkäisy se suurin murhe jokapäiväisessä käytössä, kun yhdellä kädellä peukalolla hapuillessa ehkä kerta kymmenestä tai kahdestakymmenestä saan tehtyä puhelimelle kelpaavan eleen niin ei käytännössä voi käyttää yhdellä kädellä. Jos sais toimimaan molemmista laidoista niin elämä helpottuis kummasti.
 
Liittynyt
21.02.2019
Viestejä
1 965
Joo, pyyhkäisyllä pääsee, mutta ainoa tapa pyyhkäistä taaksepäin on vasemmasta reunasta oikealle päin, ja jos pidän puhelinta järkevästi oikeassa kädessä kuten varmaan useimmat oikeakätiset tekee, niin mun peukalo ei millään yllä vasempaan laitaan pyyhkäisemään sisäänpäin.
Olen oikeakätinen ja pidän puhelinta vasemmassa kädessä, koska räpelöin näyttöä sillä oikealla kädellä. Pelkästään yhden käden taktiikka nyt ei salli oikeastaan mitään muutakaan operointia nykyisillä luureilla.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
9 210
Olen oikeakätinen ja pidän puhelinta vasemmassa kädessä, koska räpelöin näyttöä sillä oikealla kädellä. Pelkästään yhden käden taktiikka nyt ei salli oikeastaan mitään muutakaan operointia nykyisillä luureilla.
Lähes kaiken teen vasenkätisenä oikealla kädellä puhelinta pitäen. Eikä ole iso tassu. Kai sitä on vuosien saatossa oppinu kännyä vähä "pyöritteleen" kädessä. e: paitsi, että puhelimeen puhun vasemmalla kädellä..
 
Liittynyt
21.02.2019
Viestejä
1 965
Lähes kaiken teen vasenkätisenä oikealla kädellä puhelinta pitäen. Eikä ole iso tassu. Kai sitä on vuosien saatossa oppinu kännyä vähä "pyöritteleen" kädessä. e: paitsi, että puhelimeen puhun vasemmalla kädellä..
Mulla toki vaikuttaa se, että käytän Waven kannellista suojakuorta. Se pitää toki aina avata kuten kirja, mutta siitä saa vastalahjaksi hyvän otteen. Takakansi kun on saranoitu about puolivälistä. En taida edes osata avata sitä pitäen puhelinta pelkästään oikeassa räpylässä :D
 
Liittynyt
21.11.2016
Viestejä
6 154
Olen oikeakätinen ja pidän puhelinta vasemmassa kädessä, koska räpelöin näyttöä sillä oikealla kädellä. Pelkästään yhden käden taktiikka nyt ei salli oikeastaan mitään muutakaan operointia nykyisillä luureilla.
Tässäpä se ongelma juuri onkin mulla, kun Androidin eleillä (ja sitä ennen navigointinäppäimillä kun ne oli käännetty että back-nappi oli oikealla reunalla) pystyn monissa tilanteissa selviytymään yhdellä kädellä aivan mainiosti, mutta iphonella sama ei yksinkertaisesti onnistu.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
672
Erittäin raivostuttava (uusi) ominaisuus applessa on kesken ohjelman X käyttämisen ylälaitaan tulevat notifikaatiot joita ei saa loogisesti pysyvästi pois swipe left/right eleillä. Ne pitää nostaa takaisin ylös josta ne jäävät vielä listalle. En halua myöskään klikata kesken hommien tietoja liikuntani määrästä tänään jne. Tämä toimi aiemmin oikein, mutta käsittääkseni testiryhmä valitti että ne häviää liian helposti.

Kertoo varmaan jonkinverran testiryhmästä.
 
Liittynyt
08.01.2023
Viestejä
1 969
Erittäin raivostuttava (uusi) ominaisuus applessa on kesken ohjelman X käyttämisen ylälaitaan tulevat notifikaatiot joita ei saa loogisesti pysyvästi pois swipe left/right eleillä. Ne pitää nostaa takaisin ylös josta ne jäävät vielä listalle. En halua myöskään klikata kesken hommien tietoja liikuntani määrästä tänään jne. Tämä toimi aiemmin oikein, mutta käsittääkseni testiryhmä valitti että ne häviää liian helposti.

Kertoo varmaan jonkinverran testiryhmästä.
Kyllä nuo edelleen häviää kun ihan hetken odottelee, ei se montaa sekunttia ole. Tietysti jos asetuksissa on laitettu päälle se että ne jäävät siihen näkyviin niin sitten ne kyllä näkyy.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
672
Kyllä nuo edelleen häviää kun ihan hetken odottelee, ei se montaa sekunttia ole. Tietysti jos asetuksissa on laitettu päälle se että ne jäävät siihen näkyviin niin sitten ne kyllä näkyy.
Tottakai ne häviää kun hetken odottelee, mutta jos olen just menossa painamaan jotain raivostuttavasti sijoittuvaa nappia (esim slack), niin nuo tulee tielle. Paskaa suunnittelua ja surkeiden käyttäjien mielistelyä tuo on, ei mikään parannus.
 
Liittynyt
16.10.2020
Viestejä
10
Pitkästä aikaa tällä foorumilla ja löysin tän ketjun. Piti lukea kerralla ja hitto sainkin hyvät naurut! Mä olen ollut überApple-fanboy yli 20 vuotta ja nyt sunnuntaina ostin Pixel 6a:n Gigantista 299€:lla. Nyt todellakin ymmärrän miksi ihmiset käyttävät Android-luureja. Todellakin. Uutuudenviehätys oli uskomaton, ja osasin käyttää käyttistä heti ilman ohjeita. Käyttöjärjestelmä oli kaikenkukkuraksi todella tyylikäs mikä on minulle yllättävän tärkeä ominaisuus. En tiedä miksi. Kolme päivää käytin pixeliä, mutta tänään kaivoin iPhonen kaapista. Kyllä iOS ja Applen design on lopulta mun juttu. Pointtini on, että ymmärrän molempia leirejä. Molemmissa on puolensa… :)
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
05.02.2018
Viestejä
222
Perhana, nopsaan tippuu android puhelimien arvo. Kuukauden käytössä ollut 300€ xiaomi puhelimesta ei tarjota enempää kuin max.130€..
 
Liittynyt
03.05.2018
Viestejä
3 187
Eikö tuosta applen jumalohjelmistosta edes näe montako kertaa tai minä päivinä olet soittanut mihinkin numeroon? Herra mun jesus. 2023.
 
Liittynyt
03.05.2018
Viestejä
3 187
Minkä malliset hakusanat siihen tarvitaan, että kyseisen listan löytää? @Humanoid Hain soitetuista puheluista mut .. ei tartu silmään (iphone 13). Haluaisin nähdä parin puhelinnumeron osalta milloin ja monestikko sinne on tullut soitettua. Kovin haastavan näköinen rasti löytää tämä tieto.
 
Liittynyt
06.11.2016
Viestejä
1 790
Minkä malliset hakusanat siihen tarvitaan, että kyseisen listan löytää? @Humanoid Hain soitetuista puheluista mut .. ei tartu silmään (iphone 13). Haluaisin nähdä parin puhelinnumeron osalta milloin ja monestikko sinne on tullut soitettua. Kovin haastavan näköinen rasti löytää tämä tieto.
Siis, puhelin ja sieltä äskeiset. Vai mitä tässä oikein haetaan?
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
9 210
Siellähän näkyy lista vaikka vuosien päähän, jos et tyhjennä sitä?
Juu, mut ei näy kuten androidilla, että ku klikkaa numeroa, nii se näyttää ko. numeron historian päivittäin ryhmitettynä. Iosilla on vain yks lista, eikä edes filtteriä. Aina joskus tarttis. "hmm, onkoha tuo numero ennenki soitellut"

e: pieni korjaus. Onhan tuossa iossilla filtteri; kaikki ja ei-vastatut :poop: Vissii jotenki oudosti haettu samaa logiikkaa, ku kaikki ja lukemattomat esim. mailissa :D


esim. näin (kuva googlesta):
Näyttökuva 2023-1-19 kello 22.47.06.png
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
03.05.2018
Viestejä
3 187
Juurikin tuollainen selkeä "yhden numeron soitetut" listaus olisi haussa. Valitset numeron/yhteystiedon jonka tiedot haluat nähdä ja sitten näkee vain sen yhden numeron osalta historian.
 
Liittynyt
05.01.2021
Viestejä
2 240
Pakko varmaan mennä johonkin liikkeeseen testailemaan, miltä iPhone intuitiivisesti tuntuu. Taas tuli jonkun videon katsottua yllätyksenä aika monta iPhonesta uupuvaa toimintoa, joihin taas Androidissa on tottunut. Kaikista ei tiedä, olisiko niiden menetys ainoastaan teoriassa kivuliasta vai myös käytännössä.

Näitä miinuksia oli edellisellä sivullakin käsitelty hotspotin toimimattomuus, back-nappulan sijainti sovelluksesta riippuen eri paikoissa, clipboardin puuttuminen tai ainakin erilainen toiminta, kirjoitus sekä natiivilla näppäimistöllä että ladatulla Googlen versiolla, videopuhelun tai videon pitäminen taustalla pienenä muita asioita hoitaessa onnistuu ehkä paremmin Androidilla, juuri tuo yllä käyty ihmettely siitä miten soittohistoriaa tongitaan, ja aika monen asian hoitaminen useamman lisäpainalluksen kautta Androidiin verrattuna (esim. usean valokuvan valitseminen ennen lähetystä).

En osaa tältä istumalta sanoa, kuinka moni näistä asioista on edelleen totta, kuinka moni muokattavissa ja kuinka moni väärin. Aina puhelinta vaihtaessa tulee harkittua iPhonea, kun hyvä akunkesto ja kamera olisi suuria plussia, mutta aina tällaisista eroavaisuuksista kuullessa tulee ainakin teoriassa sellainen olo, että vaihtaessa vaan pettyisi. Harvemmin kuitenkaan olen liikkeessä asti pidempään testaillut iPhonea.

Omassa kuplassa vaan sattuu olemaan muutama juuri tällainen Androidista iOS:iin vaihtanut, joiden kehujen mukaan "kaikki vaan toimii", mutta toisaalta tässäkin ketjussa on hyviä esimerkkejä siitä, miten kaikki ei välttämättä ihan toimikaan, joten ei ihme jos näiden välillä menee pää sekaisin.
 

Telaketju88

Tukijäsen
Liittynyt
27.02.2017
Viestejä
736
Pakko varmaan mennä johonkin liikkeeseen testailemaan, miltä iPhone intuitiivisesti tuntuu. Taas tuli jonkun videon katsottua yllätyksenä aika monta iPhonesta uupuvaa toimintoa, joihin taas Androidissa on tottunut. Kaikista ei tiedä, olisiko niiden menetys ainoastaan teoriassa kivuliasta vai myös käytännössä.

Näitä miinuksia oli edellisellä sivullakin käsitelty hotspotin toimimattomuus, back-nappulan sijainti sovelluksesta riippuen eri paikoissa, clipboardin puuttuminen tai ainakin erilainen toiminta, kirjoitus sekä natiivilla näppäimistöllä että ladatulla Googlen versiolla, videopuhelun tai videon pitäminen taustalla pienenä muita asioita hoitaessa onnistuu ehkä paremmin Androidilla, juuri tuo yllä käyty ihmettely siitä miten soittohistoriaa tongitaan, ja aika monen asian hoitaminen useamman lisäpainalluksen kautta Androidiin verrattuna (esim. usean valokuvan valitseminen ennen lähetystä).

En osaa tältä istumalta sanoa, kuinka moni näistä asioista on edelleen totta, kuinka moni muokattavissa ja kuinka moni väärin. Aina puhelinta vaihtaessa tulee harkittua iPhonea, kun hyvä akunkesto ja kamera olisi suuria plussia, mutta aina tällaisista eroavaisuuksista kuullessa tulee ainakin teoriassa sellainen olo, että vaihtaessa vaan pettyisi. Harvemmin kuitenkaan olen liikkeessä asti pidempään testaillut iPhonea.

Omassa kuplassa vaan sattuu olemaan muutama juuri tällainen Androidista iOS:iin vaihtanut, joiden kehujen mukaan "kaikki vaan toimii", mutta toisaalta tässäkin ketjussa on hyviä esimerkkejä siitä, miten kaikki ei välttämättä ihan toimikaan, joten ei ihme jos näiden välillä menee pää sekaisin.
Kyllähän androidissa yhä enemmän selviää vähemmillä painalluksilla vs iOS.
Kaikki tuntui olevan astetta hankalampaa. Jos olet käyttänyt iphonea 15vuotta sitten, niin se sama käyttäjäkokemus odottaa uuden 1400e iphonen myötä.
 
Liittynyt
27.02.2022
Viestejä
687
Kyllähän androidissa yhä enemmän selviää vähemmillä painalluksilla vs iOS.
Kaikki tuntui olevan astetta hankalampaa. Jos olet käyttänyt iphonea 15vuotta sitten, niin se sama käyttäjäkokemus odottaa uuden 1400e iphonen myötä.
Sama erittäin sulava ja saumaton ”kaikki vain toimii” käyttökokemus? Jos näin oli myös 15 vuotta sitten, niin nostan kyllä hattua. :thumbsup:
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
891
Sama erittäin sulava ja saumaton ”kaikki vain toimii” käyttökokemus? Jos näin oli myös 15 vuotta sitten, niin nostan kyllä hattua. :thumbsup:
Vastaavasti jos iOS ei toiminut silloin iPhone 3G aikaan, niin tuskin se toimii vielä tänä päivänäkään sen paremmin.
On toki iOS ottanut varovaisia askelia eteenpäinkin, mutta mitä itse olen videoista nähnyt ja sen "ilmaisen ATK-tuen" roolissa iOS laitteita käsissäni pyöritellyt.
Ei ne vieläkään pärjää Androidille käytettävyydessä, ainakaan omalla kohdallani.
 
Liittynyt
21.11.2016
Viestejä
6 154
Yhdessä asiassa Apple kyllä vie muita valmistajia kuin litran mittaa, ja se on softatuen pituus.
Julkaisivat juuri tietoturvapäivityksen 9 vuotta vanhoille i-laitteille (joita siis tänä päivänä on edelleen käytössä ihan määriä).

iOS ja iPadOS 15.7.3:n myötä haavoittuvuuksia paikattiin myös iPhone 6s ja 7 -malleista sekä 1. sukupolven iPhone SE:stä, iPad Air 2:sta, 4. sukupolven iPad ministä ja 7. sukupolven iPod touchista, joille ei ole saatavilla iOS tai iPadOS 16 -versioita. Mukana iOS ja iPadOS 15.7.3:ssa on viisi eri haavoittuvuuskorjausta.
Eihän nämä enää versiopäivityksiä saa (doh) eikä muutenkaan päivityksiä, mutta tietoturvaa paikataan vieläkin.
Pakko nostaa hattua ja pitääkin laittaa päivitykset latautumaan pöytälaatikosta löytyville 5S:lle, SE:lle ja 7:lle sekä muksun käytössä olevaan Air 2:een.

 

Kasikaks

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.08.2022
Viestejä
789
Androidille käytettävyydessä, ainakaan omalla kohdallani.
Mitä tämä tarkoittaa? Viimeisin Android mikä kädessä oli, oli Samsungin tabletti ja se oli sellainen sillisalaatti ettei hermo kestänyt sen kanssa kovinkaan kauaa. Pitäisi varmaan taas jotain Pixeliä kokeilla, mutta se että pitää olla jokaista appsia on 2, Google ja Samsung, Samsung-tili jne. niin ei kyllä itsellä järki kestä. Tiedän ettei Samsung ole yhtä kuin Android, mutta Samsung on kuitenkin se suosituin Android-leirin merkki.
 
Liittynyt
21.11.2016
Viestejä
6 154
Mitä tämä tarkoittaa? Viimeisin Android mikä kädessä oli, oli Samsungin tabletti ja se oli sellainen sillisalaatti ettei hermo kestänyt sen kanssa kovinkaan kauaa. Pitäisi varmaan taas jotain Pixeliä kokeilla, mutta se että pitää olla jokaista appsia on 2, Google ja Samsung, Samsung-tili jne. niin ei kyllä itsellä järki kestä. Tiedän ettei Samsung ole yhtä kuin Android, mutta Samsung on kuitenkin se suosituin Android-leirin merkki.
Samsung onkin niitä harvoja valmistajia jotka väkisin tekee omat (huonommat) versionsa asioista joihin Googlella on jo olemassa ja esiasennettuna paremmat versiot (maksusovellus, selain, muistikirja, avustaja yms jne) ja niiden poiskytkeminen/poistaminen ja Googlen palveluiden saaminen käyttöön on kyllä työn ja tuskan takana. Samsungilla on moni muitakin omia outouksia, kuten sormenjälkien rajoittaminen lukijassa maks. 3 sormenjälkeen.

Yhden Samsungin ostin tuossa vuosi sitten ja tykkäsin niin paljon että ostin puolen vuoden päästä Nothingin Phone (1):n tilalle, siinä taas on luuri joka on sitä ehtaa Androidia softaltaan eikä yritä tehdä uusiksi kaikkea sitä mikä Androidissa on hyvää. Samaa sarjaa kuin OnePlussat aikanaan oli, mutta eivät valitettavasti ole enää kun niissä pyörii vain Oppon kiina-ihmesofta nykyään OnePlussan väreillä...
 
Liittynyt
05.01.2021
Viestejä
2 240
Mitä tämä tarkoittaa? Viimeisin Android mikä kädessä oli, oli Samsungin tabletti ja se oli sellainen sillisalaatti ettei hermo kestänyt sen kanssa kovinkaan kauaa. Pitäisi varmaan taas jotain Pixeliä kokeilla, mutta se että pitää olla jokaista appsia on 2, Google ja Samsung, Samsung-tili jne. niin ei kyllä itsellä järki kestä. Tiedän ettei Samsung ole yhtä kuin Android, mutta Samsung on kuitenkin se suosituin Android-leirin merkki.
Toi on ihan hyvä pointti, ja alkujaan pyrin valitsemaan sen vähiten bloatia sisältävän puhelimen. Samsung on jo jonkin aikaa sitten siistinyt tuotteitaan, vaikka edelleen löytyy niitä Samsungin sovelluksia. Itse olen suurimman osan korvannut muiden valmistajien sovelluksilla.

Samsungin tabletit ei käsittääkseni ainakaan pari vuotta sitten saaneet kovin ylistäviä kehuja, muistaakseni joku niistä kalliimmista malleista on vasta nyt pärjännyt paremmin. Mutta joo en ihmettele, jos jonkun iPadin jälkeen Samsung-tabletti tuntuu sekavalta.

Noi listaamani "puutteet" iPhoneissa oli sellasia, jotka tulivat itselleni yllätyksenä, mutta joista en kuitenkaan kokeilematta voi tietää, kuinka paljon ne oikeasti häiritsee. Ja joidenkin kohdalla iOS:stä voi löytyä parempikin tapa tehdä asioita. Pitkä tietoturvatuki on kyllä iso juttu, eli siitä plussaa.
 
Liittynyt
16.10.2020
Viestejä
10
Nyt tuli vuosien Apple-lampaasta android-käyttäjä, kun iPhone vaihtui Pixel seiskaan ja Apple ja 6a menee myyntiin. En olisi uskonut, mutta on tää perkele hyvä luuri!
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
239 674
Viestejä
4 188 434
Jäsenet
70 778
Uusin jäsen
Heiniks

Hinta.fi

Ylös Bottom