Apple on aloittanut tarvikeakkujen toiminnan rajoittamisen iPhone XR- ja XS-malleissa

Viestiketju alueella 'Uutisia lyhyesti' , aloittaja Juha Kokkonen, 09.08.2019.

Tagit:
 1. Kizmo

  Kizmo

  Viestejä:
  1 436
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei vaihdettavissa oleva akku lippulaiva älypuhelimessa (2007 iphone )

  Kuulokeliitännän poistaminen lippulaiva älypuhelimesta (iphone 7)

  Lovi näytössä (iphone x)


  Apple oli tietääkseni näissä kaikissa ensimmäinen. Ja näitä ominaisuuksiahan on kopioitu, jopa haukuttu ja myöhemmin kopioitu :D
   
 2. edup

  edup

  Viestejä:
  2 384
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No ei nyt menny arvailusi ihan kohdilleen. LG V10:ssä oli näyttölovi kauan ennen iPhoneja. Kuulokeliitännättömiä Androideja on ollut Oppolla Finder ja R5 ikuisuuksia ennen iPhonea.

  Yllättäen Apple on sitten plagioinut nämäkin, vaikka ovatkin hieman kyseenalaisia ominaisuuksia.
   
  Shikanjyo tykkää tästä.
 3. smb

  smb

  Viestejä:
  256
  Rekisteröitynyt:
  09.11.2016
  Tuopa lähteet että Apple on tahallisesti hidastanut puhelimia eikä niin että syy oli Applen ilmoittama?

  Miksi muuten Apple tukee puhelimiaan niin auliisti softapäivityksillä, huomattavasti kauemmin kuin Android-leiri? Eikö olisi järkevämpää tarjota vain maks kolmeksi vuodeksi tai 1-2 vuotta päivitykset jos tämä suunniteltu vanheneminen olisi se juttu? Tietysti voi spekuloida että Apple muka tukee laitteitaan, mutta tahallaan salassa vanhentaa. Toisaalta mitä tahansa salaliittoteorioita voidaan väittää, mutta usein sun kaltaiset tyypit huutelee sit niiden todisteiden perään.
   
 4. smb

  smb

  Viestejä:
  256
  Rekisteröitynyt:
  09.11.2016
  Muissa firmoissa selkeesti Applea tyhmempi johto?
   
 5. Kizmo

  Kizmo

  Viestejä:
  1 436
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nuo ei ole kyllä mitenkään mainstream lippulaiva malleja. Minä lähinnä vertasin applea oikeasti isosti myyviin tapauksiin. Ei se että keksii jotain mutta se että uskaltaa implementoida sen johonkin hullun suuren voluumin tuotteeseen. Ja fanit ostaa.
   
 6. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  9 553
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Näitä on lisääkin:
  Apple admitted it’s slowing down certain iPhones
   
 7. smb

  smb

  Viestejä:
  256
  Rekisteröitynyt:
  09.11.2016
  Apple menee omia polkujaan, eikä välttämättä ole plagioinut ketään. Kyllä se niin on mennyt, että sitten iPhonen julkaisun on Apple määritellyt ne trendit minkä mukaan mennään. En tiedä olisiko Android-käyttäjät sit onnellisia kun sillä alustalla olisi 100% markkinaosuus... Suurta nerd ragea android-käyttäjissä Apple aina herättää. Joku psykologi osaisi ehkä arvioida miksi.
   
  Latvus tykkää tästä.
 8. smb

  smb

  Viestejä:
  256
  Rekisteröitynyt:
  09.11.2016
  Olisit nyt edes vaivautunut lukemaan oman lähteesi.

  To many, Apple’s admission seemed like proof of the company’s grand conspiracy to force people to keep buying new phones. But Apple’s explanation, and Poole’s, suggests the opposite — a slower phone is better than a glitchy one that suddenly shuts down. It’s more likely that people would end up replacing a phone that constantly shut down than a phone that’s a little slow.

  :facepalm:
   
 9. Kizmo

  Kizmo

  Viestejä:
  1 436
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mulla on työpuhelimena 64GB iphone 5S eikä mitään syytä edelleenkään vaihtaa uudempaan :D

  Mutta joo, vähän semmosen kuvan tyypillisistä apple käyttäjistä saa että siellä otetaan vastaan kaikki sonta ja tekosyyt ilman pienintäkään kyseenalaistusta tai edes kiinnostuneisuutta siihen oikeaan teknologiaan tuotteissa ja mitä pinnan alla tapahtuu. Tärkeintä tuntuu olevan ettei itse jumalaa saa haukkua.

  On muuten TOSI paljon yhtäläisyyksiä Apple uskovaisissa ja Tesla uskovaisissa. Juurihan tuolla viimeisten Model 3 maaliongelmien uutisten kommenteissa sanotaan että maali on oikeasti ihan hyvä ja täällä vain ajetaan väärin (hiekoitetuilla teillä liian lähellä muita autoja)

  Tuli heti mieleen iphone mitä voi pitää väärin kädessä :D
   
  Wibe tykkää tästä.
 10. edup

  edup

  Viestejä:
  2 384
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Näinhän se menee. Mutta toisaalta sitten tässäkin ketjussa on nähty sitä toista ääripäätä missä Apple-vihaajat bashaa aivan tarpeettomasti, vaikka on täysin järkeenkäypää ettei sitä kuntoraporttia anneta.
   
 11. Kizmo

  Kizmo

  Viestejä:
  1 436
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Minusta taas tälleen elektroniikkahörhön vinkkelistä on aivan käsittämätöntä että miksei sitä kuntoraporttia voi antaa. Nehän ei ole joko tai että huomautetaan että akku ei ole aito tai sitten näytetään akun tiedot mitä siitä saadan laskettua. Applen akut ei ole mitään jeesusteknologiaa.
   
 12. smb

  smb

  Viestejä:
  256
  Rekisteröitynyt:
  09.11.2016
  Applessa on selkeesti kritisoitavaa ja olen itse mm. tälle foorumille kritisoinut sitä. Tästä uutisesta en vaan sellaista löydä.

  Mulla oli iPhone 4 eikä ollut ongelmia sen kanssa, toki sen signaalin sai hävitettyä kun keskittyi painamaan tietyistä kohdista luuria tietyllä tavalla. Teslan maaleista en osaa sanoa, mutta monesti näissä jutuissa lähtee mopo käsistä ainakin Applen kohdalla ja esim. 1% käyttäjiä koskettaneet ongelmat yleistetään kaikkiin laitteisiin kohdistuviksi. Oon aika varma, että jossain Lenovon läppäreissä on monenlaisia ongelmia, joita osa käyttäjistä kohtaa, mutta niistä ei nyt vaan juuri kirjoiteta. Osaksi varmaan sen takia, että tuotepaletti on niin sekava ettei niistä ota kukaan selvää ja käyttäjiä per laite on suht vähän, mutta suurempi syy on varmaan se että ei saa niin myyviä otsikoita niistä tehtyä.
   
 13. Juha Uotila

  Juha Uotila Mobiilimiäs vol.2 Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  3 344
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Jos nyt kuitenkin jätettäisiin se mutuilu ja valheellisen "faktojen" levittely. Kuten jo on selvää niin valtuutettu huolto veloittaa 69-99€ uudesta akusta joka ei ole lähelläkään edes tuota 50% puhelimen hinnasta kuten välität.
   
 14. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  9 553
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Valitan, ei ollut akuista kysymys, vaan näytöstä tässä tapauksessa ja lasku oli luokkaa 360€, samaan aikaan kun samaa mallia myytiin poistomyynnissä 399€.. Lauseyhteys oli epäselvä, mutta olen nähnyt hinta-arvion ja vakuutusyhtiökin on sen hyväksynyt..

  Akkuja saa halvalla vaihdettua, kun se on halvempaa kuin ryhmäoikeudenkäynnit (class action lawsuit) ja parempi imagolle myöntää, kuin tahallinen puhelinten hidastaminen.
   
 15. smb

  smb

  Viestejä:
  256
  Rekisteröitynyt:
  09.11.2016
  En ole enää ihan varma, että kummat on kovempia uskovaisia, nämä apple-uskovaiset vai anti-apple-uskovaiset. Usko näyttää olevan kova kummallakin ryhmällä ja faktathan ei siinä sit paljon paina ja uskovaisen esittämät lähteet, jotka todistavat päinvastaista mitä uskovainen väitti, on kätevintä vain ohittaa nopeasti ja jatkaa vahvalla uskon tiellä :kahvi:
   
 16. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  9 553
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Juu, en minä tähän niin kovasti usko, että soittaisin kaverille ja pyytäisin todisteet.. Saattoi olla kokolasipuhelin vielä, tästä on jo pari vuotta :)
  Tosiuskovaisen tunnistaa siitä, että kaikki selitykset Applelta uppoaa ja mitä vaan saa tehdä kuluttajien kiusaamiseksi, kunhan se selitetään niin, että se on hyvä asia. Et hyödy tästä(kään) muutoksesta mitenkään, mutta olet barrikaadeilla puolustamassa sitä, koska Apple..
   
 17. smb

  smb

  Viestejä:
  256
  Rekisteröitynyt:
  09.11.2016
  Sä väitit että Apple tahallaan hidastanut puhelimiaan, koska suunniteltu vanheneminen ja toit lähteen jossa väitettiin päinvastaista suunnitellun vanhenemisen suhteen. Ota tästä vastuu ja myönnä että olit vääräss.
   
 18. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  9 553
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei kai nyt Apple niiiin tyhmä ole, että sanoo sen suoraan.. Siellä on lakimiehet sanoneet, että fiksuin ja halvin tapa päästä tästä kiipelistä on laittaa noita akkukorjauksia halvalla.

  ..mutta et osaa lukea rivien välistä tai olet niin vahva uskossasi, että sinulle se virallinen tiedote on Totuus ja Elämä.
   
 19. smb

  smb

  Viestejä:
  256
  Rekisteröitynyt:
  09.11.2016
  Omasta lähteestäsi

  Poole said the battery explanation is legitimate. Lithium-ion batteries age over time. That wear and tear makes them less capable of meeting the power and processing demands in the same way as a youthful iPhone. This is also intensified with the iPhone, which has a particularly speedy processor — which puts even more stress on the batteries.

  “I have a feeling this is a weird confluence of Apple’s desire to have very thin, very sleek phones coupled with also having the fastest processors in the industry,” Poole explained.

  “The fact that Apple is using these very fast, very high-end processors that they design — whereas Android phones might use slower processors — these fast processors are putting a greater demand on the battery,” he added. “I think that’s why it’s a problem that’s particularly unique to the iPhone.”


  Mutta ei uskottava on varmaan salaliittoteoriaasi koska sinun mutusi on uskottavinta.
   
 20. aatu89

  aatu89

  Viestejä:
  413
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2017
  Mitä sitten PITÄISI ostaa? Aivan, sullakin on joku tietty merkki, malli, käyttöjärjestelmä, väri, ominaisuudet mitä pidät muita parempana. Ei se nyt ihan noinkaan mene, että pysytään poissa tietystä ekosysteemistä tai valmistajasta ja maailmasta tulee automaattisesti taas parempi paikka.
   
 21. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  9 553
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuo casehan päättyi kuluttajan kannalta hyvin: he saivat uuden akun pilkkahintaan ja Apple joutui palauttamaan suorituskyvyn normaalitasolle. Kuluttaja voitti, Apple hävisi. Joudut luottamaan sanaani tai googlettamaan itse, mutta se akkuvaihto-ohjelma tuotti Applelle pelkkää tappiota.

  Salaliittoteoriani tästä on, että Apple yrittää uudelleen, tällä kertaa nerokkaammin ja ei jää seuraavalla kerralla kiinni :)
   
 22. HornyHernandez

  HornyHernandez

  Viestejä:
  42
  Rekisteröitynyt:
  10.11.2018
  Ei kai olisi Applelle ollut temppu eikä mikään tehdä sellaista virransäästöominaisuutta puhelimiin, että käyttäjä itse olisi voinut päättää, kuinka paljon tehoja kännyssä on ja kuinka paljon se kuluttaa akkua, sen sijaan, että olisi salaa vain hidastanut käyttäjien puhelimia. Ei olisi tarvinnut selitellä jälkikäteen, miksi ne hidastaa niitä vanhoja malleja tarkoituksella.
   
 23. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  9 553
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Paras tapaushan olisi, että käyttäisit Apple-laitettasi 5 vuotta. Tämä on se oikeutesi, jonka puolesta kannattaa taistella. Kolmannen osapuolen akkuvaihdon rajoittaminen on tätä rajoittava toimenpide -> oikeutesi vähenevät. Niitä oikeuksia on hyvä olla, vaikka niitä ei ikinä tule käyttämään.
   
 24. selectamatic

  selectamatic

  Viestejä:
  1 109
  Rekisteröitynyt:
  23.04.2019
  Ja millä tavalla nämä oli asiakkaille negatiivisia asioita? Lähinnä luonnollista kehitystä ja jos joku haluaa jossain muotoilussa toista apinoida, niin mitä sitten?

  apple faneille varmaan voi tulla yllärinä, etten ole tietotekniikassa merkkiuskollinen mihinkään suuntaan. Pidän tärkeänä, etten mitään applen, microsoftin ja googlen kaltaisia kusipääyhtiöitä kannata. googlea on vaikea vältellä ilman kuluja ja työtä, mutta parhaani mukaan sitä välttelen.
   
 25. Juha Uotila

  Juha Uotila Mobiilimiäs vol.2 Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  3 344
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Onneksi teille foliohatuille löytyy niitä loistavia Linux vehkeitä niin kovasti. Eikun jaa ei löydy eikä ole tulossa kauan yhtäkään järkevää vehkeitä.
   
  nuusk1s, Zetbo, makke95 ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 26. selectamatic

  selectamatic

  Viestejä:
  1 109
  Rekisteröitynyt:
  23.04.2019
  Mikään Android laiteko ei ole loistava, kun apple logo puuttuu? Muita Linux vaihtoehtoja on UBports, Librem ja Sailfish, jos Androidista eroon haluaa. Kiinan kommunismia kannattaville sitten HarmonyOS.
   
 27. Nightuser

  Nightuser

  Viestejä:
  1 741
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Minkä ihmeen takia sitä pitäisi vältellä?
   
  Latezki tykkää tästä.
 28. selectamatic

  selectamatic

  Viestejä:
  1 109
  Rekisteröitynyt:
  23.04.2019
  Onhan se yksi suurimmista saatanoista, mitkä IT alalla vaikuttaa.
   
 29. Nightuser

  Nightuser

  Viestejä:
  1 741
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Ai, miksi?
   
 30. selectamatic

  selectamatic

  Viestejä:
  1 109
  Rekisteröitynyt:
  23.04.2019
 31. Nightuser

  Nightuser

  Viestejä:
  1 741
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  En näe että Googlessa olisi mitään pahaa mikä vaikuttaisi omaan elämääni mitenkään.
   
 32. Ponsu

  Ponsu

  Viestejä:
  1 371
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  On tämä väärä ketju salaliittoteorioillekin, vaikka sellaisesta olet jauhanut koko ajan.
   
  Latezki, Nightuser ja Eore tykkäävät tästä.
 33. Juha Uotila

  Juha Uotila Mobiilimiäs vol.2 Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  3 344
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  On useita loistavia Android laitteita, missään ei ole muuta väitettykään. Itselläkin on ihan päivittäisessä käytössä.
   
 34. Clarenz

  Clarenz

  Viestejä:
  635
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Klassinen Apple-uutisten keskustelu. Apple evää yhden akunseuranta ominaisuuden tarvikeakuilta, joka ei vaikuta mitenkään tarvikeakkujen toimintaan iPhonessa. Täällä keskustelut menee aivan tolkuttomaan vänkäämiseen mikä on paras merkki ja miksi pitää tai ei pidä iPhonea ostaa ja tietenkin mukaan otetaan myös eri kansainvälisiin yhtiöihin liittyvät salaliittoteoriat. Ei mitään, jatkakaa :D
   
  Tuomas K, Zetbo, Ponsu ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 35. Nightuser

  Nightuser

  Viestejä:
  1 741
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Eiks se silloin ole ihan perus meininkiä täällä :tup::lol:
   
 36. miika-

  miika- Tukijäsen

  Viestejä:
  21
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Offtopic, mutta aletaan macbook-puolella olla jännän äärellä. Virallinen huolto väittää massiiviseksi vesivahingoksi, eli takuuta ei ole. T2-piirissä todellisuudessa vika mitä ei "epävirallinen" huolto voi korjata. Eipä tarvi enää itselle macbookkia ostella
   
  MasaA, drealz, lxmo ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 37. zepi

  zepi

  Viestejä:
  5 136
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Aiheeseen liittyen, Apple näyttäisi olevan käynnistämässä 3rd-party korjauspajoille ohjelmaa, jonka avulla ne voivat päästä käsiksi virallisiin varaosiin, diagnostiikkatyökaluihin, dokumentaatioon ja huoltotyökaluihin.

  Ohjelmaan osallistuminen ei ole ihan triviaalia, koska vaatimuksena on se, että osallistuvalla firmalla on sertifioituja apple teknikoita palkkalistoillaan ja tuon statuksen saaminen vaatii joidenkin online kurssien ja kokeiden suorittamista.

  Independent Repair Provider Program - Official Apple Support

  Apple gives third-party repair shops more access to authorized parts
   
  Ponsu tykkää tästä.
 38. Ponsu

  Ponsu

  Viestejä:
  1 371
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Ei nyt ole aikaa lukea linkin takaa, mutta oliko mainintaa osien jälleenmyynnistä? Olisin enemmän kuin iloinen , jos saisi ostaa esim. Macbookin orkkis akkuja nyrkkipajalta.
   
 39. zepi

  zepi

  Viestejä:
  5 136
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Hetki, puhut osien jälleenmyynnistä. Se on varmasti kielletyy.

  Koko homman idea on yrittää varmistaa, että satunnaiset tunarit eivät huolla iphoneja ja macbookkeja (ja apple saa rahaa siinä sivussa).