Apple on aloittanut tarvikeakkujen toiminnan rajoittamisen iPhone XR- ja XS-malleissa

Viestiketju alueella 'Uutisia lyhyesti' , aloittaja Juha Kokkonen, 09.08.2019.

Tagit:
 1. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 673
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016


  Applen raportoidaan aloittaneen kolmansien osapuolien tarvikeakkujen toimintojen osittaisen rajoittamisen iPhone XR, XS ja XS Max -malleissa. Kun kyseisiin puhelimiin asennetaan tarvikeakku, puhelin antaa virheviestin, jossa se kertoo, ettei akun aitoutta pystytä varmistamaan. Siitä johtuen akun kunnon seurantaominaisuudet rajoittuvat pois käytöstä. Akku toimii muutoin normaalisti.

  Sama virheviesti tulee ilmeisesti myös silloin, jos aito Applen akku vaihdetaan puhelimesta toiseen. Akussa on autentikointisiru, joka paritetaan valmistajan toimesta puhelimen piirilevyn kanssa. Uuden akun autentikoinnin voi tehdä vain valtuutetussa Apple-huollossa alkuperäiselle akulle.

  Lähde: Apple Is Locking iPhone Batteries to Discourage Repair
   
 2. zepi

  zepi

  Viestejä:
  4 495
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Luvassa mielenkiintoisia ennakkotapauksia kun tästä väännetään kättä jenkkien right-to-repair lakien kirjoittamisen yhteydessä.

  Vaikea sanoa miten suomen ja eu:n lainsäädäntötoimi pysyy perässä.
   
  demo69, Fozyzy, Himmler ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 3. Dudem

  Dudem

  Viestejä:
  865
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Eipä voi muuta toivoa kuin Applen tästä saavan näpeilleen ja oikeus korjata heidän laitteitaan säilyy muillakin kuin vain heillä. Jos tällainen sallitaan, niin ei kyllä hyvältä näytä tulevaisuus. :facepalm:
   
  The Oath, demo69, Himmler ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 4. mmst1

  mmst1

  Viestejä:
  297
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2019
  Toisaalta palovaarallisia tarvikeakkuja on ollut vaikka miten kauan eikä se näy päällepäin että onko tämä nyt hyvä vai ei. En näe tätä erityisenä ongelmana. Applen motiiveista en sitten osaa sanoa.

  En kyllä myöskään vaihda näyttöä paskempaan tarvikenäyttöön. Jotkut vaihtaa keitä ei kiinnosta, että sikäli saisi ehkä olla vapaasti valittavissa haluaako tehdä puhelimestaan huonomman.
   
  tsönäri tykkää tästä.
 5. Clarenz

  Clarenz

  Viestejä:
  553
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kyllähän tuon mukaan edelleen voi tarvikeakun asentaa, mutta se vain rajaa nuo akun seurantaominaisuudet pois. Puhelin huononee, mutta vaihto edullisempaa. (luin vaan Kokkosen tiivistelmän, en katsonut videota)
   
  mmst1 tykkää tästä.
 6. mmst1

  mmst1

  Viestejä:
  297
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2019
  Joo, juurikin näin, ihmetyttää tuo ihmisten negatiivinen kulma.

  Itse meinasin siis lähinnä sitä että käytännössä yhdeksän kymmenestä tarvikeakusta, näytöstä, mistä tahansa on laadultaan aika kauheaa romua.
   
 7. Clarenz

  Clarenz

  Viestejä:
  553
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Negatiivinen kulma tulee siitä, kun tämä on taas yksi askel kohti monopolia näiden korjausten osalta. Ymmärrän valmistajankin näkökulman, että eihän he voi tukea samalla tavalla niitä laitteita joita on rävelletty omatoimisesti tai jossain pajalla, mutta kyllä se valinnan vapaus pitää olla olemassa (joka siis tässä vielä jää toki olemaankin).
   
  maila, Tonnin Seteli ja mmst1 tykkäävät tästä.
 8. Fenotype

  Fenotype Tukijäsen

  Viestejä:
  971
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ongelmahan on siinä että vaikka ihme puhelimeen asentaa aidon applen akun, ei puhelin näytä akun health tietoja, vaikka akku olisi aito applen akku.
   
  The Oath, maila, demo69 ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 9. mmst1

  mmst1

  Viestejä:
  297
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2019
  Kappas, toi on vähän kyllä huono juttu. Ongelma tosin on onneksi aika pieni... jos kukaan muistaa niin akun kuntoahan ei aikaisemmin voinut tarkastella ollenkaan muutenkaan. Että sikäli.
   
 10. Zetteri

  Zetteri

  Viestejä:
  1 183
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  Eiköhän tässä ole pelko että Apple tuntien tulevat tuota vaikutusta lisäämään tulevaisuudessa.
  Muutenkin Apple tuntuu tykkäävän tehdä laitteistaan kertakäyttöisiä että saadaan ihmiset ostamaan mielummin uusia laitteita.
   
  Tonnin Seteli tykkää tästä.
 11. selectamatic

  selectamatic

  Viestejä:
  971
  Rekisteröitynyt:
  23.04.2019
  Niin kauan, kun lampaat näitä applen romuja ostelee, niin apple tekee mitä tykkää. Pysykää erossa applesta, niin ei ole ongelmia.

   
  Tonnin Seteli, DeeGee ja halcyon tykkäävät tästä.
 12. Mika__

  Mika__ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 133
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2019
  Hyvähän tuo on monelta osaa, paskoja akkuja vaihtavat nyrkkipajat eivät voi enää kusettaa myyvänsä orkkisakkuja (joita eivät ole koskaan myyneet). Ihmiset ehkä tajuavat myös, että tuohan ei ole huvikseen laitettu, vaan kuten joku jo mainitsi, suurin osa tarvikeosista on paskaa.

  Ah, odotinkin jo, että joku postaa tuon keharin videoita tänne + perusvalitukset perään. :D

  Yksi syy miksi tuota tehdään on myös Applen halu vaalia käyttäjäkokemusta, osaan laitettu paskoja akkuja ja näyttöjä, joku köyhemmällä tajunnalla rakentaa siitä kuvan laitteista. Osa ei tietty tarvitse edes sitä, perusteetonta valitusta ja sama levy päällä aina vaan.
   
  Zetbo tykkää tästä.
 13. Nerkoon

  Nerkoon Se ainoa oikea Platinum-jäsen

  Viestejä:
  3 471
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Muuten hyvä, mutta efekti on sama vaikka se nyrkkipaja laittaisi sinne Applen alkuperäisen varaosa-akun eli taas kustaan kuluttajaa silmään.
   
 14. selectamatic

  selectamatic

  Viestejä:
  971
  Rekisteröitynyt:
  23.04.2019
  • Käyttäjälle annettu varoitus tai huomautus: Huomautus - jätä nämä nimittely pois keskustelusta
  Ensimmäinen lammas ilmoittautui.

  Eikö se pitäisi olla kuluttajan oma valinta haluaako käyttää halpaa kiinalaista vaiko orginellia? Kuten jo mainittiin, niin tällä taas haitataan epävirallisten korjaamoiden toimintaa vaikka alkuperäistä osaa olisikin tarjolla.
   
 15. Mika__

  Mika__ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 133
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2019
  Eipä nuo nyrkkipajat käytä järjestään ikinä orkkisakkuja, tuo on täysin teoreettinen ’ongelma’.

  Sulla on kyllä monesti kova hinku henkilöityä kommenteissasi, et osaa keskustella aiheesta kovinkaan usein. Esim. Apple -ketjuissa vakiovieras ja aina sama rikkinäinen lammaslevy päällä. Olisi mielenkiintoista tietää mitä puhelinta herra (?) käyttää?

  Mikä niiden paskojen varaosien käytön nyt estää? Siihenhän tulee ruutuun vain ilmoitus.
   
 16. Kizmo

  Kizmo

  Viestejä:
  1 215
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mielestäni Apple teki tämän vähän epätyylikkäästi.

  Tuohan suoraan nakertaa 3. osapuolen tarvikeosilla tehtävien huoltojen uskottavuutta. Kuitenkin kuluttaja saa ihan itse valita missä ja miten laitteensa korjauttaa.

  Entäpä sitten kun apple ei enää osia puhelimeen tarjoa ja haluat kuitenkin pitää sen hengissä?

  Sinänsä maininta ei aidoista komponenteista puhelimen softassa on ihan ok mutta voisi sen tehdä vähän vähemmän näkyvästi ja vähemmän keinotekoisesti karsimalla toiminnallisuuksia. Vaikkapa ekan kerran bootissa pois kuitattava ilmoitus puhelimen ei-oem konfiguraatiosta. Ja sama ilmo kun puhelimeen liittää uuden apple tilin.

  Ja voisi se asetuksissa näkyä puhelimen tiedoissa myös.
   
 17. scented

  scented

  Viestejä:
  160
  Rekisteröitynyt:
  21.01.2017
  Applellahan on yllättävä halpa akunvaihto, joten ei kuluttajan kannalta iso asia. Uusissa 69 egee ja vanhoissa 49 egee. Hinnat siis takuun ulkopuolella.
   
  mmst1 tykkää tästä.
 18. Mrmister

  Mrmister Team Stream

  Viestejä:
  374
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  samalla kun nyrkkipaja ostaa applelta huoltoon viralliset varaosat, niin ostaa se varmasti myös tarvittavat huoltotyökalut jotta vaihto saadaan tehtyä oikein. miksihän nyrkkipajat ei näin tee, voit miettiä.

  lipo-akku on kyllä sellainen tulipaloriski että ei tulis mieleen laittaa tarviketta sisään. ketään et varmasti saa vastuuseen vahingon sattuessa, vaikka kuinka ois itapsan kuitit taskussa vaihdosta.
   
 19. Kizmo

  Kizmo

  Viestejä:
  1 215
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Voin kertoa miksei: Applen viralliseksi huolloksi ryhtyminen on todella kallis ja byrokraattinen prosessi. Apple on aivan uskomattoman tiukka ja tarkka esimerkiksi varaosien hankinnasta. Yrittäjä ei voi esimerkiksi ostaa hyllyyn yleisiä osia vaan jokaista osatilausta vastaan täytyy olla laitteen sarjanumerolla eritelty huoltotilaus.

  Ja ei, et voi ostaa applelta osia ellet ole sertifioitu huolto.

  Ja jos jostain syystä moista huoltoa ei tehdä syystä tai toisesta niin uhkasakot on melkoiset jos tilattuja osia ei palauta määräajassa.
   
  DeeGee, HiTec ja Dudem tykkäävät tästä.
 20. selectamatic

  selectamatic

  Viestejä:
  971
  Rekisteröitynyt:
  23.04.2019
  Mihin perustat tämän väitteen?

  En ainakaan applea, se on varma.

  Tuskin kukaan haluaa moista ilmoitusta ruudulle pyörimään.

  Johtuisikohan ehkä siitä, että apple ei kusipäisen politiikkansa takia anna moisia työkaluja ja varaosia kuin valtuutetuille korjaamoille, joilla ei sitten käytännössä mitään muuta saa korjatakaan, kuin applen romuja.

  Akkujen räjähtely on niin harvinaista, että riski on aivan olematon. Aika paljon tuolla ihmisillä on kiinalaisia ping pong puhelimia taskussa muista epämääräisistä laitteista puhumattakaan ja hyvin harvoin ne paukkuu ilman ulkoista syytä.

  Eiköhän se korjaamo helposti maksajaksi päädy, jos viallisia akkuja korjauksissa käyttää.
   
 21. selectamatic

  selectamatic

  Viestejä:
  971
  Rekisteröitynyt:
  23.04.2019
  Aika moni asuu kaukana applehuolloista, kun taas puhelinkorjaamoita löytyy melkein joka kylästä.
   
 22. Nerkoon

  Nerkoon Se ainoa oikea Platinum-jäsen

  Viestejä:
  3 471
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Silti tuollainen softapelleily on aivan perseestä. Tuo homma alkaa kohta mennä yhtä hulluksi kuin amerikassa jossa John Deeren traktorien ja muiden maatalouskoneiden omistajat piratisoivat Deeren softat. Jaa miksikö? Siksi, että Deere on rakentanut niihin systeemin, jossa jokainen varaosa on auktorisoitava käyttöön tai koko paska ei edes käynnisty. Juu, et saa omaa traktoriasi käyntiin ennenkuin Deere on siunannut sen. Farmarin vaihtoehdot ovat siis joko odotella pari päivää, että auktorisoitu huolto vaihtaa sen varaosan perkeleelliseen hintaan tai pari tuntia kun paikallinen pikkupaja tekee saman puoleen hintaan samoilla osilla ja hoitaa auktorisoinnin waresoftalla. Ja jokainen luppopäivä kylvö- tai korjuuaikaan maksaa järjettömästi.

  Arvaapa kertaalleen mitä mieltä farmarit ovat John Deeren toiminnasta? Nyt Apple yrittää käytännössä samanlaista paskaa puhelimien kanssa
   
  drealz, omegasupreme, Zydenius ja 9 muuta tykkäävät tästä.
 23. Kizmo

  Kizmo

  Viestejä:
  1 215
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ai niin ja yksi syy lisää olla olematta applen virallinen huolto:

  Apple sanelee mitä palveluita saat asiakkaille tarjota. Jos esimerkiksi sulla on alihankkija joka pystyy korjaamaan piirilevytason vikoja tai korjaat niitä itse niin sen touhun saat sitten unohtaa kokonaan.
   
  demo69, DeeGee, HiTec ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 24. mmst1

  mmst1

  Viestejä:
  297
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2019
  Pelko ja pelko. Vaihtaa sitten toiseen valmistajaan. Itsekin valkkaan aina sen mikä itelle sopii. Älypuhelimen elinikä on sen verran lyhyt ettei tarvi loppuelämäänsä kumminkaan katua :)
   
 25. Mika__

  Mika__ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 133
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2019
  Siihen, että ne eivät käytä. Jopa Fonumin kaltainen, vähän perushikipajaa parempi käyttää mitälietarvikkeita.

  Ilmoituksesta pääsee kätevästi eroon, pitää sisällä orkkiskamaa oikeiden huoltojen vaihtamana, tai sit ostaa jotain muuta. Eihän noita nyt kovin usein tarvitse vaihtaa, olen yhden vaihdattanut 7 Plussaan kun oli vaihto-ohjelma käynnissä, vuoden vanhan akun sai uudeksi kolmella kympillä.

  Muuten tarvinnut vielä ikinä vaihtaa mitään osaa yhteenkään iPhoneen ja niitä on ollut vuodesta 2008.
   
 26. Kizmo

  Kizmo

  Viestejä:
  1 215
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ja tämä on täysin Applen syytä.
   
 27. Mika__

  Mika__ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 133
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2019
  Eli eivät halua sertifioitua viralliseksi huoltopajaksi ja laittaa laitteisiin orkkisosia? Mun on hyvin vaikea uskoa, että heitä estettäisiin nousemasta seuraavalle tasolle Applen toimesta. Kyse on 99,99% varmuudella heidän omasta valinnasta missä on todettu kannattavammaksi laittaa asiakkaille noname -akkuja koska parempi kate mahdollisesti eikä tarvitse samoja diagnostiikkapenkkejä tms.
   
 28. realistic

  realistic

  Viestejä:
  101
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kyllähän tuo nyt lähtökohtaisesti taitaa olla eniten Applen laadunvarmistusta. Jos akku ei ole alkuperäinen ja vaihtaja toimi Applen pilkuntarkan ohjeistuksen ( ja sertifiointi- sekä koulutusputken ) mukaan, puhelin huomauttaa omistajalleen / ei mutuile akun kuntoa. Tosin mielestäni pelkkä huomio / vastuuvapaustekst voisi olla toimivampi ratkaisu.

  Jos itsekin pyrkisin tuottamaan erittäin korkeaa laatua, pyrkisin vastaavaan prosessiin ( tarkka ohjeistus, koulutus, työkalut ja sertifionti ), joskin todetusti keinovalikoima voisi olla hillitympi.

  Mielestäni kokonaan toinen kysymys on, että miksi puhelimet / elektroniset laitteet ylipäätään suunnitellaan nykyisen kaltaisesti lähes korjauskelvottomiksi ja miksi korjausprosessit tehdään tarkoituksenomaisesti vaikeaksi ( tai tuottaako Apple tavoitteellisesti korkeaa laatua ). Toivottavasti EU puuttuu ainakin akkujen vaihdon osalta tähän isompien ja pidempi-ikäisten laitteiden, kuten puhelinten ja tietokoneiden osalta. Jatkossa laskentatehon kehityksen hidastuessa näiden laitteiden käyttöiät voivat olla kymmeniä vuosia, joten akun vaihdon olisi suotavaa olla helppo toimenpide.
   
  mmst1 tykkää tästä.
 29. edup

  edup

  Viestejä:
  2 043
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mielestäni on ihan ymmärrettävää että valmistaja ei halua lähteä raportoimaan jonkun ihan täysin satunnaisen akun kunnosta jotain. Mistäs Applekaan sitä tietää miten joku halpa kiinalaisessa hikipajassa (siis eri kuin Applen itsensä käyttämä hikipaja) tehty tarvikeakku käyttäytyy lataussyklien ym. kanssa?

  Eri asia sitten on tuo että omista akuistakaan ei sitä suostuta kertomaan, sikäli kun joku sellaisen nyt ylipäätään saisi käsiinsä ilman valtuutetussa Apple-rahastamossa vierailua.

  EDIT: Itseasiassa samahan toki tietyin ehdoin pätee noihin Applen omiinkin akkuihin. Jos akussa itsessään ei ole mitään piiriä mikä kertoo lataussyklien määrää ym., niin mistäpä se puhelin osaisi oikein sen akun kuntoa raportoida jos siihen on vaihdettu jostain toisesta iPhonen raadosta joku loppuunraiskattu akku?
   
  mmst1 tykkää tästä.
 30. Kizmo

  Kizmo

  Viestejä:
  1 215
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Lue ajatuksella nuo aikaisemmat viestini ja mieti sitten miksei kovin moni yritys koko Suomen maassa (nappikauppaa) edes realistisesti harkitse alkamista applen sertifioimaksi orjaksi.

  Ja mitään muuta tapaa ei ole ostaa alkuperäisiä osia applelta.
   
 31. Juha Uotila

  Juha Uotila Mobiilimiäs vol.2 Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  3 018
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Jos ei osaa keskustella asiallisesti niin ei kannata sitten myös kommentoida. Ne lammasjutut voi jättää sinne eskariin, vaikka kuinka toisen henkilön viestit olisikin omasta mielestä kirjoitettu vahvojen lasien takaa.

  Mitään ilmoitustahan ei tule pyörimään näytölle vaan se löytyy vain tuolta Akun kunto -osiosta.
   
  Latezki, Juha Kokkonen ja mmst1 tykkäävät tästä.
 32. Baldrick

  Baldrick

  Viestejä:
  2 207
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Kyseessähän ei ole se ettei annettaisi infoa akusta, vaan softa väittää sen kaipaavan vaihtoa. Antaa siis väärää tietoa ja koittaa syödä uskottavuutta sen vaihtaneen tahon työltä.
   
 33. halcyon

  halcyon

  Viestejä:
  698
  Rekisteröitynyt:
  09.07.2017
  Mielestäni tässä on kyse perustavanlaatuisista ongelmista:

  1. Kuka puhelimen omistaa : Apple vai sen ostaja? Mikä on puhelimen omistajan oikeus? Mihin se rajoitetaan?

  2. Onko Apple se taho, joka osaa/haluaa neutraalisti määrittää, mikä akku on hyvä/luotettava/tarkka/turvallinen? Kuka valvoo, että Apple tekee näin? (nythän markkinoilta voi ostaa Applen orkkisakkuja turvallisempia ja parempia akkuja. Pitäisikö Apple pakottaa näyttämään Battery Health -osiossa näille teksti "Superior! Good choice")?

  3. Mikä taloudellinen kannustin Applella on olla pakottamasta kaikkia ostamaan Applen virallisia varaosia JA vaihdattamaan ne Applen virallisissa työpajoissa ja keräämästä tästä voitot (vertaa: autoa saisi huoltaa vain ja ainoastaan automerkin virallisessa huoltamossa ja sen virallisilla varaosilla)?

  Itseäni ihmetyttää näissä asioissa Applen puolustelijat. Se mitä puolustelijat eivät itse olisi varmasti valmiita hyväksymään jääkaapin, auton tai asunnon korjauksessa, he ovat valmiita hyväksymään Applelle iPhonejen korjauksessa. Aivan kuin Apple ja iPhone olisivat jotenkin poikkeus arkijärkevyyden, taloudellisen kilpailun, hintaohjauksen ja monopolien estämisen logiikkoihin.

  Jotain outoa tuossa ajattelussa on, en vain tiedä mihin taustalla oleviin oletuksiin se perustuu?

  Itsekin penninlaskijoita elämässäni 30+v nähneenä ja matkapuhelinfirmassa töitä tehneenä voin sanoa, että tässä on takana ihan puhtaasti ahneus ja halu heikentää iPhone-puhelinten kierrätystä ja elinkaarta, jotta laskeva iPhone-myynti saataisiin takaisin nousuun, kun elinkaarta saataisiin lyhennettyä.

  Kyse on puhtaasti rahasta ja voiton tavoittelusta. Kaikki muu löpinä turvallisuudesta ja käyttökokemuksen varjelusta on PR-potaskaa, jota markkinointiosasto spinnaa työkseen 24/7.

  Kaikki tuo on nähty ja koettu, ihan teollisuuden sisältä. Ei mitään uutta, eikä Apple ole tässä ainoa, eikä asialle muita enempää immuuni.
   
  drealz, demo69, _nigge_ ja 11 muuta tykkäävät tästä.
 34. edup

  edup

  Viestejä:
  2 043
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Eipäs sano.

  Ja sitten kun katsot sen videon, niin siinäkin näkyy se virheviesti: "Unable to verify this phone has genuine Apple battery. Health information not available for this battery."

  Siinä kaikki. Ei ole mitään viestiä siitä että akku pitäisi vaihtaa.

  Apple ei millään tavalla rajoita sen akun käyttöä, pelkästään ilmoittavat että eivät anna sille mitään kuntoraporttia. Ja se on täysin ymmärrettävää, koska mistä helvetistä joku valmistaja voisi tietää jonkun satunnaisen toisen valmistajan akun vanhenemiskäyttäytymisestä yhtään mitään. Eri asia itse valmistetuilla akuilla, joiden kuviot on varmasti selvillä paremmin kuin hyvin. Mutta kuten todettua, niiden itse valmistettujenkin akkujen kohdalla voi mennä vaikeaksi sen kuntoraportin antaminen mikäli historiadataa akun aiemmasta käytöstä ei voida lukea siitä akusta itsestään.
   
  Zetbo, Clarenz, mmst1 ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 35. selectamatic

  selectamatic

  Viestejä:
  971
  Rekisteröitynyt:
  23.04.2019
  Jännä, kun se on tähän asti onnistunut, mutta nyt sitten ei onnistukaan :vihellys:
   
 36. edup

  edup

  Viestejä:
  2 043
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ja sen luotettavuus on ollut mikä? Oletettavasti täysi nolla, ja akulle kuin akulle on annettu kuntoraporttia sen mukaan miten normaali Applen akku toimisi vastaavalla jännitekäyttäytymisellä.
   
 37. Baldrick

  Baldrick

  Viestejä:
  2 207
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Valehtelee se silti, jos kerran aitoa akkua ei tunnista ilman paritusta virallisessa huollossa. "Akkua ei ole vaihdettu meidän huollossa, piilotamme akun kuntotiedot" olisi totuudenmukainen ilmoitus ruudulle.
   
 38. selectamatic

  selectamatic

  Viestejä:
  971
  Rekisteröitynyt:
  23.04.2019
  Ja mitä väliä sillä on? Siellä voi yhtä hyvin olla aito akku sisällä, jolloin raportti pitäisi paikkansa.
   
 39. edup

  edup

  Viestejä:
  2 043
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mutta kun Apple ei voi taata että se pitäisi paikkaansa. Siitähän se haloo vasta nousisi kun ties mitkä tarvikeakut poksuu vaikka kuntoraportti sanoo että akku on ihan priimakamaa.

  Ja sitä paitsi tällaset ongelmat nyt on ylipäätään sellaisten ihmisten ongelma jotka sortuu Applen roskapuhelimia ostamaan. Jos ei oo varaa huollattaa statussymbolia statussymbolin vaatimalla tavalla niin ne on parempi jättää kauppaan.
   
  HiTec tykkää tästä.
 40. Baldrick

  Baldrick

  Viestejä:
  2 207
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Laadukkaat tarvikeakut ovat myös kennotettu samalla tavalla kuin alkuperäiset jolloin jännitteistä saa ihan samat infot.
   
 41. selectamatic

  selectamatic

  Viestejä:
  971
  Rekisteröitynyt:
  23.04.2019
  Sehän on puhelimen omistajan ongelma, jos on sinne tarvikeakun asentanut.
   
 42. edup

  edup

  Viestejä:
  2 043
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tietenkin sen on kuntoraportin antajan ongelma. Et sä saa antaa kuntoraporttia jostain skeidasta minkä kuntoa et oikeasti pysty riittävällä luotettavuudella toteamaan.
   
  Zetbo tykkää tästä.
 43. Eore

  Eore

  Viestejä:
  175
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Vai voisiko olla ettei diagnostiikka ole pitänyt millään tavalla paikkaansa näissä akuissa? Sitten ne tyhmät poraa jossain foorumeilla kun akku kuolee välittömästi 20% kohdalla jne. Vaihteeksi aihe josta itkijät itkee vaan koska apple.
   
  Zetbo, Clarenz, Ponsu ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 44. Kizmo

  Kizmo

  Viestejä:
  1 215
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Oli akku kuin akku niin sen kunnon pystyy kyllä softalla laskemaan varsin hyvin. Olen tehnyt aiheesta hieman omaa tutkimusta ja suorastaan huomattavan tarkasti android luurien akkumittarit saa pmic:n raportoiman kulutustiedon perusteella laskettua akun todellisen kapasiteetin.

  Aivan täyttä hevonsontaa ettei apple halutessaan voisi tehdä samaa, senkus vain kusettavat kuluttajaa.
   
  Wibe ja HiTec tykkäävät tästä.
 45. selectamatic

  selectamatic

  Viestejä:
  971
  Rekisteröitynyt:
  23.04.2019
  Mutta jos siellä on alkuperäinen tai sitä vastaava akku, niin tottakai se voi sen luotettavasti näyttää. Eiköhän nuo paremmat huollot kunnon akkuja käytä, niin mitään ongelmaa ei esiinny.

  Jokainen tekee puhelimellaan mitä haluaa, mutta apple pyrkii tämän estämään fanilauman hurratessa :facepalm:
   
  Tonnin Seteli tykkää tästä.
 46. Baldrick

  Baldrick

  Viestejä:
  2 207
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Meinaat, että poksuva tarvikeakku antaa samat arvot mittauksissa kuin alkuperäinen?
   
 47. edup

  edup

  Viestejä:
  2 043
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ja mikään ei edelleenkään estä jokaista tekemään iPaskeillaan mitä haluavat. Ne akut edelleen toimii. Apple vaan ei anna niille jotain kuntoraporttia minkä luotettavuus on tasolla "heitettiin kolikkoa, saattaa räjähtää tai kuolla minä hetkenä hyvänsä, tai sit olla ihan ok, ei voi tietää".
   
 48. mmst1

  mmst1

  Viestejä:
  297
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2019
  Eikös se kapasiteetti ole vain yksi osa akun kuntoa?
   
 49. selectamatic

  selectamatic

  Viestejä:
  971
  Rekisteröitynyt:
  23.04.2019
  Nimenomaan. Tämä on silkkaa vittuilua asiakkaille ja huoltoliikkeille.
   
 50. Kizmo

  Kizmo

  Viestejä:
  1 215
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  About ainut asia mitä voi mistään laitteeseen rakennetusta akusta mitenkään mitata.

  Voit softalla valvoa suhteellisen vaivatta myös sitä että jos akkuun varataan pmic:n mittaamana vaikka 10 Wh edestä energiaa niin saadaanko sieltä takaisin. Resut akut yleensä käyttäytyy juuri niin että niistä ei saa purkaessa ulos juuri mitään vaikka vaikuttaisivat latauksessa suhteellisen normaaleilta.

  Jossain vaiheessa sitten alkaa sellainen napajännitteen jojottelu että alta pois.
   
  HiTec tykkää tästä.