AMD Ryzen -prosessori (Summit Ridge)

Viestiketju alueella 'io-tech.fi artikkelit' , aloittaja Sampsa, 13.12.2016.

 1. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream Team H2O

  Viestejä:
  7 891
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  [​IMG]

  AMD kertoi viime viikolla medialle lisää yksityiskohtia uudesta Zen-koodinimellisestä x86-arkkitehtuuristaan ja ensi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä eli tammi-maaliskuussa virallisesti julkaistavasta Summit Ridge -koodinimellisestä työpöytäprosessorista. io-tech.fi vieraili San Franciscon kupeessa järjestetyssä AMD Tech Summit -tapahtumassa ottamassa omin käsin ensituntumat uutuusprosessorista.

  [​IMG]

  Uusi kilpailukykyinen x86-arkkitehtuuri on ollut valtava neljän vuoden projekti AMD:lta ja projektin parissa on työskennellyt samanaikaisesti parhaimmillaan 300 insinööriä. Toimitusjohtaja Lisa Sun mukaan yrityksen oli pakko kehittää suorituskykyinen arkkitehtuuri, jotta sen heterogeeniseen laskentaan eli prosessori- ja grafiikkaytimien yhdistämiseen nojautuva strategia onnistuu kääntämään yrityksen kurssin voitolliseksi seuraavan viiden vuoden aikana.

  [​IMG]

  Suurin uutinen on, että AMD:n Summit Ridge -koodinimellisen työpöytäprosessorin virallinen nimi tulee olemaan Ryzen. Huhut nimen ympärillä alkoivat liikkua hiljattain, kun netissä paljastui yrityksen hakeneen 28. heinäkuuta Ryzen-tavaramerkkiä. Vaihtoehtoiseksi kirjoitusasuksi hakemukseen on merkitty ”Risen”. Ryzen on uutuusprosessoreiden brändinimi ja lopullisessa tuotenimessä on todennäköisesti lisäksi mukana tunniste ja mallinumero. AMD tulee käyttämään Ryzen-nimeä työpöytäprosessoreissaan ainakin seuraavan viiden vuoden ajan.

  AMD on toistaiseksi kertonut yksityiskohtia vain 8-ytimisestä ja 16 säiettä tukevasta prosessorista, mutta kun aika koittaa, markkinoille julkaistaan todennäköisesti myös 4- ja 6-ytimisiä Ryzen-prosessoreita. Suorituskykyisin 8-ytiminen malli toimii 3,4 GHz:n perustaajuudella, mutta rasituksessa Boost-ominaisuus tulee nostamaan ytimien kellotaajuuden korkeammalle. AMD ei ole toistaiseksi paljastanut, kuinka korkealle se aikoo Boost-kellotaajuuden virittää.

  Välimuistihierarkia on uudistettu Zenissä täysin ja 8-ytimisessä Ryzenissä sitä on yhteensä 20 megatavua, josta L3-välimuistia on 16 megatavua ja L2-välimuistia neljä megatavua. L3-välimuisti on jaettu kahdeksi kahdeksan megatavun lohkoksi, joihin kumpaankin on yhteydessä neljä ydintä. Jokaisella ytimellä on oma 512 kilotavun L2-välimuisti.

  Päivitys: Lisa Su kertoi tiistaina järjestetyssä New Horizon -livestreamissa, että Globalfoundersin 14 nanometrin FinFet-prosessilla valmistettavan 8-ytimisen Ryzen-prosessorin TDP-arvo on 95 wattia.  AMD SenseMI -tekniikka

  [​IMG]
  "SenseMI, a set of sensing and adapting technologies, including an artificial network inside every “Zen” processor to anticipate future decision, preload instructions, and choose the best path through the CPU"

  Uusien teknisten yksityiskohtien lisäksi AMD esitteli SenseMI-tekniikan, joka käsittää joukon prosessorin suorituskykyyn ja toimintaan liittyviä ominaisuuksia. Vähemmän yllättäen jokaisella SenseMI-tekniikan ominaisuudella on oma markkinointinimensä, joten uusista termeistä ei tule olemaan pulaa.

  [gallery link="file" size="medium" ids="359,360,361,362,363,364"]

  Virransäästöstä on vastuussa Pure Power -ominaisuus, joka tarkkailee prosessorin lämpötilaa, kellotaajuutta ja käyttöjännitettä. Jos mahdollista, Pure Power optimoi reaaliajassa prosessorin parametrejä alhaisemman virrankulutuksen saavuttamiseksi ylläpitäen tarvittavan suorituskyvyn.

  Precision Boost on AMD:n uusi markkinointinimi perinteiselle Turbo-ominaisuudelle ja kellotaajuutta pystytään säätämään rasituksessa huomattavasti aiempaa tarkemmin. Precision Boost toimii rinnakkain Pure Power -ominaisuuden kanssa eli lämpötila, kellotaajuus ja käyttöjännite ovat jatkuvasti tarkkailtavana. Tarpeen ja mahdollisuuksien mukaan prosessorin kellotaajuutta voidaan säätää 25 MHz:n askelin tuhat kertaa sekunnissa, kun perinteisesti prosessoreissa Turbo-tasot ovat olleet minimissään 100 MHz:n välein.

  Extended Frequency Range eli XFR mahdollistaa prosessorin kellotaajuuden nostamisen automaattisesti yli maksimiksi määritellyn Precision Boost -taajuuden, jos prosessorin jäähdytys on kunnossa ja lämpötila riittävän alhainen. Käytännössä tämä tarkoittaa, että kellotaajuus skaalautuu korkeammalle, mitä parempaa jäähdytystä prosessorilla käytetään. Esimerkkigraafissa punainen viiva eli Precision Boost -maksimitaajuus on asetettu neljännelle tasolle, joka voidaan tulkita 4 GHz:ksi. XFR:n avulla ja hyvällä jäähdytyksellä kellotaajuus nousee graafissa hetkellisesti 4,5 GHz:iin.  AMD Ryzen vs Intel Core i7-6900K  AMD tarjoili median edustajille tuoreen katsauksen Zenin suorituskykyyn ja demossa vastakkain olivat 3,4 GHz:n kellotaajuudella toiminut Ryzen-prosessori ja Intelin vakiona toiminut Broadwell-E-koodinimellinen Core i7-6900K -prosessori. AMD:n Ryzen-prosessorissa ei ollut vielä Precision Boost -ominaisuus käytössä, vaan se toimi 3,4 GHz:n perustaajuudella. Intelin 6900K toimii vakiona 3,2 GHz:n perustaajuudella, mutta rasituksessa 3,7 GHz:n Turbo-taajuudella.

  Molemmat prosessorit ovat 8-ytimisiä ja kykenevät käsittelemään samanaikaisesti 16 säiettä. AMD ei ole paljastanut 8-ytimisen Ryzenin TDP-arvoa, mutta Core i7-6900K:lla se on 140 wattia. Intelin Core i7-6900K julkaistiin toukokuun lopulla ja sen hintataso Suomessa on tällä hetkellä alkaen 1150 euroa.

  [​IMG]

  Ensimmäisenä ajettiin Handbrake-testi ja videon enkoodaus, jossa kokonaislukuyksiköt pääsevät tositoimiin. Ryzen-kokoonpano oli Handbrake-testissä noin 3-4 sekuntia suorituskykyisempi kuin Core i7-6900K-kokoonpano. Tehonkulutusmittauksissa Blender-renderöintiohjelmistolla mallinnettiin 3D-grafiikkaa ja Ryzen -kokoonpanolla tehonkulutus oli rasituksessa noin 5 wattia alhaisempi kuin 6900K-kokoonpanolla.

  Lisa Su kertoi testien lopuksi, että Ryzeniä viilataan vielä kohti julkaisua ja suorituskyky paranee ainakin vielä, kun Precision Boost -ominaisuus kytketään käyttöön. Kannattaa kuitenkin huomioida, että lopullisia johtopäätöksiä AMD:n omista testeistä ei kannata vetää, vaan odottaa puoleettomia testejä. io-tech.fi tulee testaamaan ja ylikellottamaan Ryzen-prosessorin heti julkaisun yhteydessä, joten pysykää kanavalla.  AM4-emolevyt

  [​IMG]

  Ryzen-prosessoreissa on 1331 liitäntäpinniä ja ne sopivat uuteen AM4-prosessorikantaan, joka on käytössä myös Bristol Ridge -koodinimellisissä 7. sukupolven APU-piireissä. Muistiohjain tukee DDR4-muisteja ja PCI Express -ohjain 3.0 -standardia.

  Emolevyvalmistajilta on ensi vuonna luvassa runsaasti AM4-kantaisia emolevyjä, jotka pohjautuvat uuteen X370-piirisarjaan. Tuettuna ovat kaikki nykypäivän ominaisuudet, kuten USB 3.1 (Gen 2), M.2-formaatin SSD-asemat, NVMe-protokolla ja SATA Express -liitäntä.
  Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)
   
  Viimeksi muokattu: 07.01.2017
  blu3tron, leripe, Zaiffa ja 14 muuta tykkäävät tästä.
 2. Steakki

  Steakki tymä

  Viestejä:
  298
  Rekisteröitynyt:
  04.11.2016
  :rage::rage:
   
  nassi tykkää tästä.
 3. Dudem

  Dudem

  Viestejä:
  965
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kuulostaa kiinnostavalta ja niitä testejä odotellessa. Niin ei tässä vaiheessa varmaan vielä ole minkäänlaista tietoa miten tuo uusi alusta tulee Linux puolella toimimaan? Entäs onko tämä sellainen alusta että vähintään Windows 10?
   
 4. BryciFani

  BryciFani

  Viestejä:
  1 415
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Voi juma! Kunnon jytky. :) AMD for the win. <3
   
 5. CalEpitan

  CalEpitan BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  1 704
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2016
  Hyvältä kuulostaa.
  Hinnasta ei tietoa? 500€ huhuiltu tuolle 8c/16t mallille. Ei voi pitää paikkaansa? :eek:
   
 6. raulibadding

  raulibadding

  Viestejä:
  307
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Ihan kuin tässä olisi syntymässä kunnon kilpailuasetelma taas pitkästä aikaa. :eek:
   
 7. Tup3x

  Tup3x

  Viestejä:
  1 375
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Vaikuttaa varsin lupaavalta.
   
 8. abish

  abish Ryzen FTW

  Viestejä:
  127
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  8c/16t, 95W. Ei paha. Toivottavasti hinta on siedettävä. Saa 3570K olla tarpeeksi vanha jo, jos tässä ei mitään suuria ikäviä yllätyksiä ole luvassa.
   
 9. Tege

  Tege

  Viestejä:
  2 085
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Ehkä 500€ ilman veroja.
   
 10. Chosen4

  Chosen4

  Viestejä:
  85
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Olisiko tuo oikeasti mahdollista että AMD pysyisi näinkin onnistuneesti hyökkäämään? Tällä hetkellä kaikki näyttää vaan liian hyvältä. Mutta yllätykseltä tämä vaikuttaa joka tapauksessa tähän mennessä :) Toki saatavuuden ja hinnan pitää asettua kohdalleen että näillä rahaa aletaan tekemään.
   
 11. Smanci

  Smanci

  Viestejä:
  709
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Vähemmän yllättäen valitsivat Blenderin.
   
 12. Rames

  Rames

  Viestejä:
  197
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Taisin aavistksen pettyä tuosta esitettävien demojen määrästä, muuten ihan positiivinen uutinen.
   
 13. Delarent

  Delarent

  Viestejä:
  751
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ajoivat myös handbrakea
   
 14. tle88

  tle88

  Viestejä:
  907
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Veroton hinta (?) 350 kertaa 1.24 on 434 ja suomilisät vielä siihen päälle, niin 500:n pitäisi kuitenkin lähteä. Kyllähän tuo alkaa tietenkin houkuttelemaan, jos oikein hyvän emon tuohon päälle saa vielä alle 200 eurolla. Muisteihin sitten vähintään se 300... tonnin päivitys. Per kone. Pakko on seurailla tilannetta ensi alkuun ja toivoa, etteivät hinnat ala hiipimään ylöspäin. Minkälainen käskykantavalikoima tuollaisessa on, ja miten ne tulevat suhtautumaan Intelin vastaaviin ? Eivätköhän nuo tietty ajan kanssa selviä nuokin...
   
 15. varakreivi de Valmont

  varakreivi de Valmont cunning linguist

  Viestejä:
  836
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Ei tullut pelkästään kilpailua vaan ilmeisesti kärkipaikka. Hinta olisi vielä kiva tietää.
   
 16. Steakki

  Steakki tymä

  Viestejä:
  298
  Rekisteröitynyt:
  04.11.2016
  En kyllä rupeis voittajaksi vielä sanomaan, katsotaan kunhan oikeat kattavat revikat tulee julki niin sitten nähdään niitä oikeita lukuja. :btooth:
   
 17. rlame

  rlame

  Viestejä:
  467
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Kyllähän tuosta jo selviää, että jytky tulloo. Pakottaako ihan intelin reagoimaan?
   
 18. Urpola77

  Urpola77

  Viestejä:
  479
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Kylläpäs meneekin jännäksi :geek:
   
 19. abish

  abish Ryzen FTW

  Viestejä:
  127
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016


  Paulin raudalla juttua aiheesta
   
 20. CalEpitan

  CalEpitan BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  1 704
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2016
  Zen on rusina siis
  toivottavasti hinnoitellaan agressiivisesti
   
 21. Jallu

  Jallu

  Viestejä:
  2
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Just kun siirryin intelin leiriin, tässähän pitää ilmeisesti hipsiä takaisin tuttuun ja turvalliseen
  JOS testit pitää lähellekkään kutiansa puolueettomissa testeissä.
   
 22. hkultala

  hkultala

  Viestejä:
  5 651
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Kyllähän tämä laittaa intelille selvää painetta noiden >4-ytimisten e-mallien hinnanalennuksille. Tähän mennessä intel on voinut pyytää niistä ihan mitä tahansa kun kilpailua ei ole ollut.
   
 23. Urpola77

  Urpola77

  Viestejä:
  479
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Pisti videolla silmää tuo scary smart prediction :eek:
   
 24. OneWhoLived

  OneWhoLived

  Viestejä:
  55
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Mikä on arvio siitä, että milloin näitä oikeita testejä sivustot pääsevät tekemään?
   
 25. PietroMennea

  PietroMennea

  Viestejä:
  233
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  :MAD: nousee kuolleista haastamaan Intelin, loistava uutinen. :tup:

  Jos AMD ottaa selkeän kärkipaikan on Ryzenin hinnoittelu todennäköisesti sen mukainen. Odottelenkin mielenkiinnolla uutisia kuluttajaluokan budjettiversioista.
   
 26. IcePen

  IcePen Typo Generaatroti ;-)

  Viestejä:
  5 446
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  En tykkää

  https://www.io-tech.fi/wp-content/uploads/2016/12/amd-ryzen-07.jpg

  AMD vie haskuuden ylikellottamisesta, kun se tekee sen vakiona out of boxs ;-p
   
  Jahve3 tykkää tästä.
 27. Jahve3

  Jahve3

  Viestejä:
  1 213
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Onkos tämä nyt sitten älyprosessori, kun osaa oppia asioita? :think:
   
  Ѕampsa, ⠀⠀⠀, P0rtier ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 28. Lagittaja

  Lagittaja

  Viestejä:
  2 083
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Hyvältä näyttää mutta pakko tietenkin odotella ne puolueettomat testit ensin.
  "Casual" ylikellottajan silmin nuo PP, PB ja XFR ominaisuudet näin niinkuin kokonaisuutena helvetin hieno jos toimivatkin niinkuin pitää. Varsinkin tuo kellotaajuuden hienosäätö: 25Mhz jaottelu 100Mhz sijaan sekä ät 1000Hz pollaus. Muy bueno.
  Milläs tahdilla Intelin uusimmat harrastaa tuota?


  Hakeneen?

  SenseMI

  Tuossa nyt ei sinällään mitään vikaa ole mutta Turbo-kellotaajuuksista ja siitä miten se toimii tietävänä 3.7Ghz on tietenkin vain se maksimi ja kellotaajuus jolle prosessori boostaa riippuu siitä kuormasta, onko AVX vai ei jne. Asiasta vähemmän tietävä voisi helposti olettaa "okei missä tahansa rasituksessa kyseinen Intel kivi tikittää 3.7Ghz" tai että AMD:n 3.4Ghz 8C16T kivi on "parempi" kuin Intelin "3.7Ghz" 8C16T kivi kun suorittavat Blender kuorman suunnilleen yhtä nopeasti.

  Mukaan?

  Olisko protokolla?

  Pahoittelut nitsin nypläämisestä.

  Psst, jos on oikolukijan paikka auki niin..
   
  Viimeksi muokattu: 14.12.2016
 29. Urpola77

  Urpola77

  Viestejä:
  479
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Uskoisin, että pystyy itse ottamaan mehuja lisää samoilla keinoilla kuten näytönohjaimissakin. power limit 95W->175W ja jännää lisää nii kellotkin nousee kivasti.
  Siitähän kellottamisessa on kyse (talon lämmitys)
   
 30. Shades

  Shades Soon™

  Viestejä:
  16
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Loistavaa! Viimeinki MAD pystyy kilpailemaan Intelin kanssa, jos se vaikka vaikuttas intelin hinnotteluun.
  no saa nähdä miten tämä Ryzen kilpailee Kaby Laken kanssa
   
 31. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream Team H2O

  Viestejä:
  7 891
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Kiitos, korjattu.. nämä ovat enemmän kuin tervetulleita, kiiressä joutuu tämänkaltaisia katsauksia tekemään valmiiksi.
   
  Lagittaja tykkää tästä.
 32. Kekeplasteri

  Kekeplasteri

  Viestejä:
  570
  Rekisteröitynyt:
  01.12.2016
  Eipä ole omissa koneissani amd:tä ollutkaan sitten athlon64 3500+ :n. Ihan alkaa wanhaakin partaa jänskättää.
   
  Suippokorva tykkää tästä.
 33. Puurokulho

  Puurokulho

  Viestejä:
  273
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Alkaa tässä kyllä pikkuhiljaa oleen sellanen kutina, että mikäli hintataso prossuilla pysyy maltillisena, seuraavat palikat mitä koneeseen ostetaan tulee punasesta leiristä. Kiinnostais kyllä hieman tietää lisää tuosta automaattisesti ylikellotuksesta, onko käyttäjän ite mahdollista säätää raja-arvoja samaan tapaan ku näytönohjaimilla (power target, maks lämpötila, voltit jne). Presiksessä puhuttiin ainoostaan AIO-coolereista, mutta uskoisin et ns ihanvitunjäreellä ilmajäähyllä (ks sigu) vois olla melko hyviä tuloksia myös saatavissa. Mielenkiinnolla odotan varsinaisia testejä, toivotaan että saapuisivat hyvissä ajoin ennen kun kalikat eksyy kauppojen hyllyille.
   
 34. Rantakemisti

  Rantakemisti Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  2 738
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Oho, näyttää ihan siltä että voidaan saada todellista hintakilpailua pelikentälle.
   
 35. patteli

  patteli

  Viestejä:
  460
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Vaikuttaa jopa hyvältä tuotteelta. Olen yllättynyt.
   
 36. Nerkoon

  Nerkoon Se ainoa oikea Platinum-jäsen

  Viestejä:
  3 723
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Jäähyn tehon mukaan itseään automaattisesti kellottava prosessori? Jäähyvalmistajat tulevat siunaamaan AMD:tä iltarukouksissaan ja julistamaan kilpaa AM4 yhteensopivuutta.

  Noilla tiedoilla kuulostaa kovasti, että seuraava oma pelikone ei tule olemaan Intel pohjainen. Itse asiassa houkuttaisi heittää i7 5820k mäkeen ja ostaa Ryzen tilalle.
   
 37. Delarent

  Delarent

  Viestejä:
  751
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Oli todellakin pitkässä juoksussa hyvä juttu että olen vuosien kuluessa satsannut vesijäähdytykseen. Voi olla että "maksaa" itsensä takaisin Zen:in kaverina. Saa nähdä tuleeko Ek:n blokkeihin jälkeenpäin saataville am4 kiinnikeet.
   
 38. CalEpitan

  CalEpitan BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  1 704
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2016

  Ei se kai vissiin toimi lainkaan Linuxissa toi prossu, valitettavasti :(

  /s
   
 39. jsa

  jsa

  Viestejä:
  284
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Mielenkiintoiselta näyttää, mutta ujosti kiinnostelee tietää tarkemmin mitä ja miten ennen kuin pukee ostohousut jalkaan.
   
 40. CalEpitan

  CalEpitan BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  1 704
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2016
  monta kertaa demossa muistettiin mainita että Intel 6900K maksaa 1100 dollaria, mutta ei kerrottu sitten Rusinan hintaa kuitenkaan...
   
 41. abish

  abish Ryzen FTW

  Viestejä:
  127
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Etsi Muron Ryzen-uutisesta x virhettä...
   
  Sargo tykkää tästä.
 42. novoiperkele

  novoiperkele

  Viestejä:
  999
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jos ei ole mitään sanottavaa, niin eikö olisi parempi olla hiljaa?
   
 43. P c L A Y E R

  P c L A Y E R Tukijäsen

  Viestejä:
  1 563
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  On kyllä hienoa nähdä, että AMD vihdoin saanut edes jossain määrin Intelin etumatkaa kiinni ja kenties päässyt ehkä hitusen edellekin. :kippis:

  Noh odotellaan nyt kunnon pelitestejä ennen kun liikaa aletaan hehkutella, mutta itselläkin semmonen kutina, että vuoden sisällä saattaapi olla punaista aika lailla kopan sisuksissa, mikäli Vegakin osoittautuu hyväksi. :)
   
  Maissinaama tykkää tästä.
 44. Goingdown

  Goingdown

  Viestejä:
  178
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Mattersstrom, tle88, Dudem ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 45. -SD-

  -SD-

  Viestejä:
  2 117
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Hintaluokkaa ei mainittu... jos se tulisi olemaan paljon vähemmän kuin Intelin vastaava niin sitä olisi kyllä hehkutettu joka välissä, mikä taitaa tarkoittaa sitä, että Ryzen tulee maksamaan maltaita, mikä taas tarkoittaa sitä, että kyseessä ei ole jytky.
   
 46. Raivo

  Raivo

  Viestejä:
  278
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  2017 piti muutenkin olla päivitysvuosi. Nytpä on sitten vaihtoehtoja.
   
 47. CalEpitan

  CalEpitan BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  1 704
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2016
  laitoin sen sarkasmi /s siihen perään juuri sen vuoksi etten nyt ihan tosissaan ollut, vaan että tyhmään kysymykseen tyhmä vastaus.

  mutta olihan tuo tyhmää, myönnän. Ei toistu!

  kysymys oli nyt vaan mielestäni yhtä tyhmä että toimiikohan uusi Intel Kabylake prosessori linuxilla.
   
 48. CalEpitan

  CalEpitan BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  1 704
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2016

  No "maltaita" todnäk tarkoittanee tässä tapauksessa jotain 699€ - 799€ hintaluokkaa.. Mikäli Rusina käy esim huomattavasti viileämpänä niin silloin jää kuitenkin vielä valttikortteja. 6900K maksaa sen 1150€

  Enivei, tähän astiset vuodot/huhut vahvistettiin eilen aika pitkälti kaikinpuolin paitsi sen hinnan suhteen. Viimeisin vuoto/huhu on ollut että tehokkaimman 8-core Rusinan hinta on 500 dollaria.
   
 49. DarkWing

  DarkWing 12/99

  Viestejä:
  138
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Xeon E3-1230v2:n päivitys on tässä poltellut jo jonku aikaa, odotellaanpa tätäkin sitten. Toivottavasti AMD saa ihan oikeastikin kilpailukykyisen prosessorin maailmalle eikä toista Bulldozeria (suurehko ennakkohype, tulikin tuhnu), Intelillä kun tuntuvat hinnat karanneen kokonaan käsistä.
   
 50. mRkukov

  mRkukov Hrrrr...

  Viestejä:
  5 383
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tämä on kyllä hyvin mielenkiintoinen ratkaisu. Jos tulee oikeasti toimimaan kunnolla niin eiköhän jäähyvalmistajilta ala tulla jotain "up to x.xGHz" mainontaa. Sinänsä todella hauska kun suurin osa käyttäjistä ajelee prossuja vakiona. Nyt sitten kaikkien boostien yms. avulla saavat myös taviskäyttäjät piireistään hukkatehoja käyttöön. AMD ei siis turhaan joskus mainostanut että täysin uudenlainen tapa kellottaa.

  Meille vanhoille kellottelijoille varmaan tulee lisäsäätöjä. Voltteja, temp target, power target (jne?) ja toki vesijäähyt. :D

  Ihan mielenkiintoista kun nuo tulee arvostelijoille. Testataan "vakiona" avoimessa testipenkissä? Zen boostailee sitten ties mihin ja testitulokset sen mukaiset. :tup: