Sitten kiinnostaa tietää miksi uusi stepping on tehty, jonkun ongelman se korjaa.
Pieni viilaus kriittisiin polkuihin voi auttaa siihen, kuinka suuri osa valmistetuista piireistä voidaan myydä kalliimpana mallina, ja kuinka suuri pitää myydä halvempana mallina. Tai pieni viilaus virrankulutukseen voi auttaa siihen, kuinka usein voidaan käyttää nopeampia turbo-modeja, vaikka ne modejen nopeudet pysyisikin samoina.
Ja tyypillisesti prosessoreihin kyllä jää kymmeniä bugeja, jotka on niin pieniä ja merkityksettömiä, että prossua ei jätetä niiden takia tuomatta markkinoille koska kaikki normaali softa toimii oikein, mutta niiden korjaus viivästyttäisi prosessorin markkinoilletuloa kuukausilla. Esimerkiksi jotkut suorituskykylaskurit saattaa antaa outoja lukemia jossain hyvin harvinaisessa tilanteessa vaikka jonkun context switchin jälkeen tjsp.
Tällaisista on kuitenkin mahdollisimman moni kiva korjata.
Ja joskus tällaisten bugien suhteen toimitaan siten, että kuluttajille julkaistaan ensin malli, jossa näitä ei ole korjattu, ja sitten joitain kuukausia myöhemmin julkaistaan serverimallit/pro-mallit, jotka perustuu piirin uuteen steppingiin, joissa merkittävä osa näistä on korjattu.
Julkaistiinkos se EPYCin zen3-malli muuten vasta tämän vuoden puolella? Mitähän steppingiä ne on?
Ja sitten on niitä merkityksellisempiä bugeja, jotka on kierretty sillä, että bugaava rauta on kytketty pois päältä, joko siten että ominaisuus vaan puuttuu, tai jos kyse on jostain käskystä, niin siten että siitä käskystä on joku hidas mikrokoodiemulaatiototeutus.
Muistaakseni Zen3sta puuttui joku Zen2ssa ollut (suorituskykyä parantava, mutta ei toiminnallisuutta lisäävä) ominaisuus, taisi liittyä muistioperaatioiden uudelleenjärjestelyyn, mutta en muista yksityiskohtia. Voi olla että tässä huomattiin bugi juuri ennen julkaisua, jonka takia se disabloitiin. Jos esim. tämä on saatu korjattua ja enabloitua, voidaan tästä saada pari prosettia IPCtä lisää.
Eli mahdollisuuksia siihen mitä on ehkä muutettu on paljon.