Valmisteverolaki on periaatteessa selvää pässinlihaa, mutta kun katsot kansallisia säädöksiä veroasiamiehen vaatimuksista joita Suomi vaatii valmisteveron kantamiseksi niin asia ei (ainakaan omasta mielestäni) olekaan niin selvä...Jos Suomi tässä asiassa toimisi täysin poikkeuksellisesti ja yhteisesti sovitusta poiketen, ja/tai jos sen valmisteverotuslaki tai sen tulkinta olisi selkeästi direktiivin vastainen, niin asian voisi EU tuomioistuimeen viedä ainakin komissio tai toinen EU-maa. Kansalainen taas voi tehdä komissiolle valituksen tai kantelun. "Voit ottaa yhteyttä Euroopan komissioon mistä tahansa laista, asetuksesta tai hallinnollisesta määräyksestä tai sellaisen puutteesta tai EU-maan toiminnasta, joka mielestäsi rikkoo EU-lainsäädäntöä. ". Myös @jinx1980 tiedoksi, tämä ei tosiaan vaadi että sinua olisi kairattu Suomen toimesta kakkoseen vaan riittää että jokin säädös tai tulkinta ei ole yhteneväinen Suomea velvoittavien EU sopimusten/säädösten kanssa .
Ihmettelen että miksi et sitten jo ole tehnyt kantelua tullin ohjeista vuosia sitten tai nykyisellään verottajan jos mielestäsi Suomea velvoittava päätös alkoholituonnista näin helposti syntyy?
Älä sekoita matkustajatuontia tähän keskusteluun, se ei liity mitenkään topikin aiheeseen ja on 100% varmasti hyväksyttävää.Matkustajatuonti on juuri se poikkeus tuossa kulutusmaaperiaatteessa ja siitä on erikseen säädetty tuossa mainitsemassani direktiivissä. Mutta jos ei matkusta ja kuljeta tavaraa itse niin et myöskään tätä periaatetta hyödyntää. "32 artikla 1. Yksityishenkilön omaan käyttöönsä hankkimien ja yhdestä jäsenvaltiosta toiseen itse kuljettamien valmisteveron alaisten tavaroiden valmistevero kannetaan ainoastaan jäsenvaltiossa, josta valmisteveron alaiset tavarat hankitaan."
Kuten yllä mainitsin niin tämä vaatii vastapuolena olevan valtion hyvin vahvaa suostumusta. Toisin sanoen Suomen verottaja ei peri mitään rajojen ulkopuolelta ellei sitä toisen maan viranomaiset hyväksy. Ja mitäs luulet että on merkkelin motiivi kun verottaja pyytää AG:lta rahaa (joka ei voi suomessa suomen lainsäädönnön mukaan toimia, jolloin sitä ei de-facto voine edes syyttää kuten jo kerroin)?@jinx1980 sinulle myös lisäksi tiedoksi että verottajan koura ei pysähdy EU:ssa rajalle.
Tämä ALVkin on käsittääkseni puoliksi kuollut lain kirjain, koska ei ole mitään tapaa valvoa sitä. Periaatteessa säännös on hyvin selvä, mutta jos ulkomaalainen firma ei jaksa sitä noudattaa ja maksaa ALVinsa kotimaansa niin vaikea sitä on tilille saada toisessa maassa koska ensinnäkin merkel joutuisi taas antamaan jo saamansa rahat (alvit) toisaalle. Lisäksi tuossa on hyvin hankala näyttötaakka toisen maan viranomaisella että myynti on ylittänyt (oliko se 50ke), toisin kuin valmisteverossa ei tartte näyttää mitään sillä kaikki kuuluu EU sopparissa sille toiselle maalle (ellei se ole heittänyt liikaa kapuloita rattaisiin)...Kertomasi mukaan jos mentäisiin niin yhdenkään ulkomaisen yrityksen ei tarvitsisi myöskään välittää ulkomailla semmoisesta melko yleisestä verosta kuin arvonlisävero jota kannetaan nykyään myynnin kohdemaahan kohdemaan prosenteilla tietyn vuosittaisen rajan ylittyessä.