Alkoholin tilaaminen ulkomailta netin kautta

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 727
EU:n säännökset ovat melko yksiselitteisen sen suhteen että veronkantoon on oikeus sillä valtiolla jonka alueelle tuotteet tulevat kulutukseen, tapauksesta riippuen vain verovelvollinen vaihtuu myyjän ja ostajan välillä. Erityisen selkeä verojen kantamisen suhteen se on etämyynnin tapauksessa kun myyjällä olisi velvollisuus järjestää veroedustaja kohdemaihin joihin käy kauppaa. Valmisteveron kohdalla on siis kyse siitä että tavara kyllä liikkuu vapaasti (lue: etämyyntikielto on laiton), mutta verotusoikeus on sielä missä tuote kulutetaan ja tämän veron määrä on valtioiden omassa päätäntävallassa (EU asettaa minimitason). Verottajan ongelma vaan on että verovelvollisen määrittäminen on hankalaa ja tapauskohtaista.

Jos tuo valmisteverojen kanto-oikeus määränpäässä olisi laiton niin silloin olisi korkean verotuksen maiden tapauksessa kyse hieman isommasta veromenetyksestä kuin "jotain prosentin luokkaa". Jos tämä Suomen verottajankin noudattama ja EU viranomaisen nettisivulta löytyvä veroperiaate olisikin EU:n mielestä lähtökohtaisesti täysin väärä/laiton niin ei ole mitään järjellistä syytä miksei komissio olisi siihen puuttunut omatoimisesti jo aikoja sitten tai miksei siitä olisi edes (julkisesti) annettu painetta komissiolle aloittaa tutkimus.
Periatteessa näin, mutta veroedustajaksi ei käsittääkseni kelpaa kuin suomalainen yritys eli OY eli ”viinaa saksasta AG” ei niin vain veroedustajaa voi pystyttää, josta seuraa se että _oletettavasti_ tuokin pykälä rikkoo vapaata liikkuvuutta. Vapaa liikkuvuus on näennäisesti sallittu, mutta tehty niin että tosiasiassa se ei ole mahdollista (vrt. Eu kauppa myy elikaikana 1 pullon viinaa suomeen niin sitä varten sen olisi perustettava suomalainen yritys - ou jee).

Toisekseen kun saksalainen yritys on maksanut verot saksaan ja suomi päättää hakea firmaa tilille suomessa niin ketä kiinnostaa vaikka langettava tuomio tulisikin, vuodin käsi ei suomen rajojen ulkopuolelle ylety ellei ko. maan viranomaiset ole suopeita asialle.

Mitä luulet siis että käy kun "viinaa saksasta AG" saisi haasteen tilanteessa jossa AG itse ei voi veroedustajaa asettaa ja tilanne on muutenkin aivan vitun sekava niin kiinnostaako merkeliä vuodin lähettämänä ulosottovaatimus AG:lle (joka kaiketi ei voi olla osallinen suomessa käydyssä oikeudenkäynnissä, koska se ei voi toimia veroedustajana joten AG:ta ei voi edes todellisuudessa syyttää mistään)? Tästä syystä on haastettu käsittääkseni henkilöitä yrityksen sijaan, kiinnostaako merkeliä että suomi on haastanut AG:n _saksalaisen_ omistajan ja tuominnut yksipuolisesti keksityssä rosiksessa tahon joka ei ole oikea oikeushenkilö tapauksessa? Homma muuttuu paljon ”mielenkiintoisemmaksi” siinä vaiheessa kun nostetaan kanne suomalaista kaupan pitäjää vastaan (vrt. Viron viinakaupat) niin suomalaiseenhan tuo osuu joko nyt tai myöhemmin eli sinusta tulee ”personal non grata”.
Siis kansalaisen tai muun instanssin pyynnöllä selvittää asiaa ei ole mitään tekemistä yksittäisen oikeustapauksen kanssa. Sen voi tehdä kuka vaan eikä silloin puhuta mistään hallintoasiasta tai -toimesta joita on suoritettu tai jätetty suorittamatta. Tuolla logiikalla suomalainen viranomainen voisi virallisissa kanavissaan ohjeistaa (EU) kansalaista voimassa olevista laeista ja direktiiveistä täysin poikkeavasti, kunhan asiasta ei tulisi oikeustapausta. Sanotaan vaikkapa että viranomaisnen ohjestaisi että Suomeen matkustaessa on oltava kaikilla passi vaikka EU säädöksen mukaan henkilökortti riittää. Eikö kukaan voisi asiaan puuttua jos kyseistä viranomaisen ohjetta ei vain kertaakaan laitettaisi käytäntöön eli todellisuudessa henkilökortillakin pääsettäisiin maahan?
Et vissiin muista että keväällä ”puuhanaiset viisikko” ohjeisti että Ruotsin vastainen raja on suljettu? Tai että sakkoja ihan oikeasti jaettiin*** (yrittäessä) ylittäessä uudenmaan sulussa laitettu blokki joka ei ollutkaan rajalla vaan vielä uudellamaalla (jolloin puhutaan yrityksestä - joka ei ole/ollut) rangaistavaa). Newsflash: ruotsin rajasta pääsi läpi kun vain meni ja uudenmaan sulusta jos kiellosta huolimatta (ehkä sakon ohella) jatkoit matkaa ylittämättä varsinaista rajaa niin sen isompaa paskaa viranomaiset ei olisi saanut sinun kohdistettua (hetkellisesti ehkä joo mutta se olisi muodostanut korvausvaatimuksen perusteen), ilman että sinulla ikinä olisi ollut mahdollisuus valittaa EU:hun kun asia on jo (viimeistään kansallisessa istuimessa sinun eduksi ratkaistu).

***) nämä kaikki sakot korjattiin viranomaispäätöksellä automaattsiesti kysymättä henkilöiltä mitäänn. Joten miten ajattelit pyytää EU:ta apuun päätöksessä joka on sinulle suosiollinen? Toimivaltainen viranomainen/taho väärästä päätöksesta ja sen korvauksista on taas vaihteeksi ***drum roll*** kansallinenviranomainen, jos päätös ei mielytä niin siitä _ehkä_ voisi hakea EU:sta päätöstä...

Et sä noista EU:hun pääse valittamaan mitenkään, etkä myöskään voi valittaa niistä _muiden_ puolesta (kts. edeltävä linkattu laki). Voit valittaa vain jos sinua estettiin menemästä Ruotsiin (ei tapahtunut) tai sait sakot ylittäessä kuvitellun uudenmaan rajan mutta et fyysistä/oikeaa rajaa eli et voi valittaa jos naapurillesi kirjattiin sakko (koska kyseessä on rikoslaki etkä myöskään voi valittaa että torniolainen ei mennyt ruotsiin ellei se ollut tyyliin sun alaikäinen lapsi, koska hallintoasiassa tapauksen pitää jollain (järkevällä) tavalla liittyä sinuun. Molemmissa on se vika että on kirkkaasti syyllistytty virka-virheeseen joten asia perutaan valittaessa per heti viranomaisen toimesta virkavastuulla joten et pääse edes käräjä/hallinto-oikeuteen. Ja koska asiaa ei ole käsitelty kansallisessa tuomioistuimessa niin et pääse myöskään EU-oikeuteen - shit happens...

Ps. Kelvi = kevyenliikenteen väylä
Pps. Olet aivan liian naivi, valtio voi vedättää niin monella tapaa niin monessa tapauksessa ja toimia vastoin lakia, koska korkenitaan korvattavaksi tulee todellinen vahinko joka poikkeuksetta on pieni koska ei tavallinen kansalainen tee rosiskelpoista isoa laskua jos oikeustila on epäselvä odottaessaan rosiksen päätöstä.

Ppps. olisin yksityishenkilönä vähän tarkka että mistä tilaisin viinaa suomeen, toisin sanoen mistä tahansa kaupasta sitä ei kannata tilata....
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 123
Tämä sivusto meni taas tähän verokeskusteluun, eikö vois avata oman palstan näille verojutuille.
Henkilökohtaisesti ennemmin luen vaikka tätä verokeskustelua kun kolmetoista sivua "tilasin 12.12. pißwaßer-zu-hause.www.fi.ttu:sta, jo 13.12. lähti paketti tulemaan ja hetikohta 6.1. n. 173cm pitkä siniseen työasuun pukeutunut, valkoisella pakettiautolla ajanut Janne-niminen kuski soitti ovikelloa paketti kainalossa"-lätinää.
 
Liittynyt
04.01.2021
Viestejä
213
Henkilökohtaisesti ennemmin luen vaikka tätä verokeskustelua kun kolmetoista sivua "tilasin 12.12. pißwaßer-zu-hause.www.fi.ttu:sta, jo 13.12. lähti paketti tulemaan ja hetikohta 6.1. n. 173cm pitkä siniseen työasuun pukeutunut, valkoisella pakettiautolla ajanut Janne-niminen kuski soitti ovikelloa paketti kainalossa"-lätinää.
Heh, kyllähän tämä veroasia on olennainen osa tätä koko kuviota. Ulkomailta tilataan koska ei haluta tukea valtion monopolia ja valikoimakin on kohdallaan.

Itse huomasin tuossa joulun pyhinä että edes tavallista kotikaljaa ei ruokakaupat saa myydä verkkokaupan kautta kotiin kuljetettuna. Hullua touhua.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
70
Heh, kyllähän tämä veroasia on olennainen osa tätä koko kuviota. Ulkomailta tilataan koska ei haluta tukea valtion monopolia ja valikoimakin on kohdallaan.
Veroasia vaan vähän turhaa vänkäämistä ja mutuilua, kun samat säännöt valmisteverosta koskevat kaikkia EU-maita, EU:ssakun ollaan (toki voi olla erillisiä maiden välisiä sopimuksia, ja on poikkeuksia kuten Ahvenanmaa).
Eli ihan sama sekava kuvio, kun myydään valmisteveron alaisia tuotteita Suomesta Saksaan, Saksasta Suomeen tai Ranskasta Irlantiin.
Suomessa vaan valmisteverojen osuus on huomattavasti muita maita korkeampi, niin virallisilla tahoilla on ehkä enemmän intressejä hommaa yrittää valvoa. Eli pitäisi keskittyä ajamaan valmisteverotuksen alentamista. Eli jos etämyydään niiden EU-sääntöjen mukaan, niin Valtion veropotti ei muutu mihinkään.
Noille autoverokuviolle varmasti löytyy joku oma ketjunsa.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
04.01.2021
Viestejä
213
Ei se mitään turhaa keskustelua ole, kokoajan tapahtuu tämän ympärillä Suomessa. Verottaja on aktivoitunut ja EU-komissio tutkii Suomen etämyyntiä. Kyllä mielestäni tänne mahtuu tämä verokeskustelu ja eri tulkintakysymykset. Kokoomuskin on jättänyt aiheesta useamman kirjallisen kysymyksen hallitukselle joka ei halua niihin vastata tai vastaa myöhässä. Itsellekin selvinnyt uusia juttuja, esim. nuo tarrajutut ja niiden tarkoitus.:thumbsup:
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 727
Suomessa vaan valmisteverojen osuus on huomattavasti muita maita korkeampi, niin virallisilla tahoilla on ehkä enemmän intressejä hommaa yrittää valvoa. Eli pitäisi keskittyä ajamaan valmisteverotuksen alentamista. Eli jos etämyydään niiden EU-sääntöjen mukaan, niin Valtion veropotti ei muutu mihinkään.
Valmisteveron (kuten autoveron) määrä on kansillisessa määrysvallassa, joten ei EU voi tuohon puuttua, sen sijaan se voi puuttua tavaran vapaaseen liikkuvuuteen jota nuo "verot" voivat haitata... Eli kyseessä on täysin naurettava poliittinen peli jotta kenenkään ei tarvitsisi menettää kasvojaan. Esim. suomeen voit laillisesti tuoda saksassa arvonlisäverotetun lamborghinin joka on 6kk vanha, mutta jos auto on -1 päivä (5kk 29 päivää) vanha niin arvonlisäoikeus putoaa suomeen. Erona on se että myyjän ei tartte perustaa "myyn autoja OY:n" suomeen vaan "bilar AG" voi myydä auton suoraan ilman ALVia jos ostaja tekee selväksi että vie auton pois saksasta (mitäs jos se ei vie sitä heti eli auto on vielä pari päivää saksassa?). Tuossa oli myös joku ajettu km-rajakin ja olettavasti molemmat on enemmän ja vähemmän koeponnistamattomia rajoja että mikä se oikea raja todellisuudessa on....
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
19.11.2018
Viestejä
1 257
Vituttaa toi belgiuminaboxin konkurssi niin perkeleen paljon. Kiitos, kun tutustutit mut maailman parhaisiin oluisiin. Olisko jotain vastaavaa edes olemassa?
Sanoppa muuta. Toi oli oikeastaan kaikkien olutkauppojen äiti. Maailman parhaat oluet, käytännössä rajaton valikoima ja huomattavasti kilpailijoita halvemmat hinnat. Palvelukin pelasi. Yrittivät laajentaa samalla kun korona löi Belgiaa isolla kädellä on voinut vaikuttaa.


Hollannissa on vielä kauppoja jotka toimittavat Suomeen, moni kehuu että toimii. Ketjusta löytyy, en muista mikä oli paikan nimi, pitää itesekin kaivella jos ei ala kuulua. Kuvetta joutuu kaivamaan enemmän ja valikoima oli heikompi kun about vuosi sitten vertailin.

Lebensmittel (vai mikä market24 se nykyään onkaan) ei myy Belgiolutta, mutta muissa Saksalaisissa on yksittäisiä peruspulloja tullut vastaan. Tramuntanankin ostivat Suomalaiset tyhjäksi sinkkupäivän tarjouksessa ja sieltäkin saa muutamaa perusbelgiä.
 
Liittynyt
05.10.2020
Viestejä
228
Sanoppa muuta. Toi oli oikeastaan kaikkien olutkauppojen äiti. Maailman parhaat oluet, käytännössä rajaton valikoima ja huomattavasti kilpailijoita halvemmat hinnat. Palvelukin pelasi. Yrittivät laajentaa samalla kun korona löi Belgiaa isolla kädellä on voinut vaikuttaa.


Hollannissa on vielä kauppoja jotka toimittavat Suomeen, moni kehuu että toimii. Ketjusta löytyy, en muista mikä oli paikan nimi, pitää itesekin kaivella jos ei ala kuulua. Kuvetta joutuu kaivamaan enemmän ja valikoima oli heikompi kun about vuosi sitten vertailin.

Lebensmittel (vai mikä market24 se nykyään onkaan) ei myy Belgiolutta, mutta muissa Saksalaisissa on yksittäisiä peruspulloja tullut vastaan. Tramuntanankin ostivat Suomalaiset tyhjäksi sinkkupäivän tarjouksessa ja sieltäkin saa muutamaa perusbelgiä.
Johan tuolla pari sivua takaperin vinkattiin yksi toimivaksi todettu kauppa, Belgian happiness.

Itse laitoin tilauksen vetämään Beergiumiin viime ke myöhään illalla ja tilaus oli käsitelty & Postnordin seurannassa torstaina puolenpäivän aikoihin, eli toimii ainakin sähäkästi. Postikulut 26kg paketille 22,5€ eli hitusen korkeammat kuin BIABin vastaavalle olisi ollut. Valikoima näissä molemmissa (ja muissa mitä katselin kuukelista) on tosiaan pienempi kuin BIABissa, mutta ainakin vaihtoehtoja vielä löytyy.
 
Liittynyt
19.11.2018
Viestejä
1 257
Johan tuolla pari sivua takaperin vinkattiin yksi toimivaksi todettu kauppa, Belgian happiness.

Itse laitoin tilauksen vetämään Beergiumiin viime ke myöhään illalla ja tilaus oli käsitelty & Postnordin seurannassa torstaina puolenpäivän aikoihin, eli toimii ainakin sähäkästi. Postikulut 26kg paketille 22,5€ eli hitusen korkeammat kuin BIABin vastaavalle olisi ollut. Valikoima näissä molemmissa (ja muissa mitä katselin kuukelista) on tosiaan pienempi kuin BIABissa, mutta ainakin vaihtoehtoja vielä löytyy.
Toi happines jäi hintojen vuoksi mainitsematta. Yli euro pullolta ylimääräistä tekee kipurajan, kun on tottunut maksamaan 2-2.5 euroa perusalesta, kirpaisee liikaa jos joutuisi maksamaan 4 euroa. Liika nuukuus.:redface:
 
Liittynyt
21.08.2019
Viestejä
390
Jos oheista rommia löytyy Suomeen toimittavalta taholta, olisin vinkistä hyvin kiitollinen! Kyseessä Wood's 100 proof navy rum. Kerran onnistuin Vinosonlinesta tätä herkkua tilaamaan, jonka jälkeen "sold out".

 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
381
Tästä eri mieltä, kansalainenhan voi vapaasti matkustaa esim. Viroon, ostaa sieltä oluttölkin, tuoda sen Suomeen ja vasta siellä juoda sen. Valmisteveroa ei tarvitse maksaa tässäkään tapauksessa. Tämä siis EU-alueella jossa on (pitäisi olla) tavaroiden ja henkilöiden vapaa liikkuvuus. Valtiolla on verotusoikeus, mutta se ei saa olla syrjivä tai kilpailua vääristävä. Tätä ei ole virkamiestasolla haluttu ymmärtää. EU-perussopimus ei erittele tavaroiden kohdalla onko kyseessä käytetty auto, akvaario tai viinapullo.

Jos valtio haluaisi ongelmitta jatkaa kansalaisten kurittamista ja mielivaltaista verotusta, suosittelisin EU:sta eroamista. Sen jälkeen voisivat tehdä mitä huvittaa.

Julkisuuteen tulleiden tapausten vähyys johtuu yksinkertaisesti siitä että verottajaa ei ole aikaisemmin kiinnostanut pienen porukan harrastama etämyynti. Ei ole tehty veropäätöksiä tai valvontaa. Matkustajatuonti kun on ollut valtiolle paljon isompi ongelma. Nyt on sattuneista syistä jälkimmäinen jäänyt kokonaan pois ja on siirrytty ensin mainitun kanssa painimiseen.

Näillä mennään.:tup:
On siis tosiaan se kuuluisa tavaroiden ja henkilöiden vapaa liikkuvuus, mutta se ei tarkoita että se kattaisi ihan kaikkea ja etteivätkö EU maat voisi asioista keskenään toisin sopia. Vapaa liikkuvuus on siis oletusarvo muttei ehdoton. Kannattaa tarkistaa semmoinen säädös kuin "NEUVOSTON DIREKTIIVI 2008/118/EY, annettu 16 päivänä joulukuuta 2008, valmisteveroja koskevasta yleisestä järjestelmästä ja direktiivin 92/12/ETY kumoamisesta". Valmisteverotuksesta on siis olemassa ihan oma direktiivinsä, jota Suomen tulee noudattaa. Jos Suomi tässä asiassa toimisi täysin poikkeuksellisesti ja yhteisesti sovitusta poiketen, ja/tai jos sen valmisteverotuslaki tai sen tulkinta olisi selkeästi direktiivin vastainen, niin asian voisi EU tuomioistuimeen viedä ainakin komissio tai toinen EU-maa. Kansalainen taas voi tehdä komissiolle valituksen tai kantelun. "Voit ottaa yhteyttä Euroopan komissioon mistä tahansa laista, asetuksesta tai hallinnollisesta määräyksestä tai sellaisen puutteesta tai EU-maan toiminnasta, joka mielestäsi rikkoo EU-lainsäädäntöä. ". Myös @jinx1980 tiedoksi, tämä ei tosiaan vaadi että sinua olisi kairattu Suomen toimesta kakkoseen vaan riittää että jokin säädös tai tulkinta ei ole yhteneväinen Suomea velvoittavien EU sopimusten/säädösten kanssa . Tuohon syrjivyyteen voi todeta, että eihän se syrji ketään toimijaa kun kaikkialta ostetusta alkoholista peritään saman suuruinen vero. Toki suomessa joutuu maksamaan eri määrän veroa kuin toisessa maassa, mutta niin on kaikkien muidenkin verojen kohdalla. Ainoastaan valmisteveron vähimmäismäärä on asetettu direktiivillä, eikä eri alkoholivalmisteiden keskinäinen verotus saa olla huomattavan syrjivää. Britit yrittivät aikanaan verottaa viinejä ikäänkuin tullina, itse kun valmistavat miedoista vain olutta ja siideriä. Saivat nenilleen. Jos taas mielestäsi koko valmisteverodirektiivi on "laiton" niin en oikein tiedä kenen suuntaan sinun pitäisi asiassa kääntyä.

Matkustajatuonti on juuri se poikkeus tuossa kulutusmaaperiaatteessa ja siitä on erikseen säädetty tuossa mainitsemassani direktiivissä. Mutta jos ei matkusta ja kuljeta tavaraa itse niin et myöskään tätä periaatetta hyödyntää. "32 artikla 1. Yksityishenkilön omaan käyttöönsä hankkimien ja yhdestä jäsenvaltiosta toiseen itse kuljettamien valmisteveron alaisten tavaroiden valmistevero kannetaan ainoastaan jäsenvaltiossa, josta valmisteveron alaiset tavarat hankitaan."

@jinx1980 sinulle myös lisäksi tiedoksi että verottajan koura ei pysähdy EU:ssa rajalle. Kertomasi mukaan jos mentäisiin niin yhdenkään ulkomaisen yrityksen ei tarvitsisi myöskään välittää ulkomailla semmoisesta melko yleisestä verosta kuin arvonlisävero jota kannetaan nykyään myynnin kohdemaahan kohdemaan prosenteilla tietyn vuosittaisen rajan ylittyessä. Lisäksi tuohon vetoamiseen kevään koronasekoiluihin totean vain, että kyllä joo viranomainen ja/tai päättäjä voi puhua tai toimia lakien ja asetusten vastaisesti muttei yleensä kovin kauaa ilman että asiaan joku puuttuu mediassa tai oikeustoimin. Jos Suomi olisi täysin laittomasti ja oikeudettomasti kerännyt vuodesta 1995 alkaen valmisteveroja erittäin merkittävän summan, olisi se varmasti kiinnostanut komissiota joko omatoimisesti tai kansalaisten tekemien kanteluiden kautta.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 727
Jos Suomi tässä asiassa toimisi täysin poikkeuksellisesti ja yhteisesti sovitusta poiketen, ja/tai jos sen valmisteverotuslaki tai sen tulkinta olisi selkeästi direktiivin vastainen, niin asian voisi EU tuomioistuimeen viedä ainakin komissio tai toinen EU-maa. Kansalainen taas voi tehdä komissiolle valituksen tai kantelun. "Voit ottaa yhteyttä Euroopan komissioon mistä tahansa laista, asetuksesta tai hallinnollisesta määräyksestä tai sellaisen puutteesta tai EU-maan toiminnasta, joka mielestäsi rikkoo EU-lainsäädäntöä. ". Myös @jinx1980 tiedoksi, tämä ei tosiaan vaadi että sinua olisi kairattu Suomen toimesta kakkoseen vaan riittää että jokin säädös tai tulkinta ei ole yhteneväinen Suomea velvoittavien EU sopimusten/säädösten kanssa .
Valmisteverolaki on periaatteessa selvää pässinlihaa, mutta kun katsot kansallisia säädöksiä veroasiamiehen vaatimuksista joita Suomi vaatii valmisteveron kantamiseksi niin asia ei (ainakaan omasta mielestäni) olekaan niin selvä...

Ihmettelen että miksi et sitten jo ole tehnyt kantelua tullin ohjeista vuosia sitten tai nykyisellään verottajan jos mielestäsi Suomea velvoittava päätös alkoholituonnista näin helposti syntyy?
Matkustajatuonti on juuri se poikkeus tuossa kulutusmaaperiaatteessa ja siitä on erikseen säädetty tuossa mainitsemassani direktiivissä. Mutta jos ei matkusta ja kuljeta tavaraa itse niin et myöskään tätä periaatetta hyödyntää. "32 artikla 1. Yksityishenkilön omaan käyttöönsä hankkimien ja yhdestä jäsenvaltiosta toiseen itse kuljettamien valmisteveron alaisten tavaroiden valmistevero kannetaan ainoastaan jäsenvaltiossa, josta valmisteveron alaiset tavarat hankitaan."
Älä sekoita matkustajatuontia tähän keskusteluun, se ei liity mitenkään topikin aiheeseen ja on 100% varmasti hyväksyttävää.
@jinx1980 sinulle myös lisäksi tiedoksi että verottajan koura ei pysähdy EU:ssa rajalle.
Kuten yllä mainitsin niin tämä vaatii vastapuolena olevan valtion hyvin vahvaa suostumusta. Toisin sanoen Suomen verottaja ei peri mitään rajojen ulkopuolelta ellei sitä toisen maan viranomaiset hyväksy. Ja mitäs luulet että on merkkelin motiivi kun verottaja pyytää AG:lta rahaa (joka ei voi suomessa suomen lainsäädönnön mukaan toimia, jolloin sitä ei de-facto voine edes syyttää kuten jo kerroin)?
Kertomasi mukaan jos mentäisiin niin yhdenkään ulkomaisen yrityksen ei tarvitsisi myöskään välittää ulkomailla semmoisesta melko yleisestä verosta kuin arvonlisävero jota kannetaan nykyään myynnin kohdemaahan kohdemaan prosenteilla tietyn vuosittaisen rajan ylittyessä.
Tämä ALVkin on käsittääkseni puoliksi kuollut lain kirjain, koska ei ole mitään tapaa valvoa sitä. Periaatteessa säännös on hyvin selvä, mutta jos ulkomaalainen firma ei jaksa sitä noudattaa ja maksaa ALVinsa kotimaansa niin vaikea sitä on tilille saada toisessa maassa koska ensinnäkin merkel joutuisi taas antamaan jo saamansa rahat (alvit) toisaalle. Lisäksi tuossa on hyvin hankala näyttötaakka toisen maan viranomaisella että myynti on ylittänyt (oliko se 50ke), toisin kuin valmisteverossa ei tartte näyttää mitään sillä kaikki kuuluu EU sopparissa sille toiselle maalle (ellei se ole heittänyt liikaa kapuloita rattaisiin)...
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
381
Valmisteverolaki on periaatteessa selvää pässinlihaa, mutta kun katsot kansallisia säädöksiä veroasiamiehen vaatimuksista joita Suomi vaatii valmisteveron kantamiseksi niin asia ei (ainakaan omasta mielestäni) olekaan niin selvä...

Ihmettelen että miksi et sitten jo ole tehnyt kantelua tullin ohjeista vuosia sitten tai nykyisellään verottajan jos mielestäsi Suomea velvoittava päätös alkoholituonnista näin helposti syntyy?
Miksi minä tekisin valituksen kun nimenomaan minun mielestäni valtiolla ON säädösten valossa se oikeus veronkantoon jommalta kummalta osapuolelta, itsehän ainoastaan otan hyödyn irti tästä epäselvästä tilanteesta jossa tavaraa voi saada käsiinsä ilman suomalaista verotusta.

Älä sekoita matkustajatuontia tähän keskusteluun, se ei liity mitenkään topikin aiheeseen ja on 100% varmasti hyväksyttävää.
Tuo toinen osapuoli jolle vastasin (ja jota lainasin) oli se joka vetosi siihen kun voi matkustajatuontinakin tuoda maksamatta veroa niin täytyy voida myös ostamalla netistä... Ei liittynyt sinun kirjoittamaasi. Kai nyt on pakko vastata täysin päättömään väitteeseen, kun matkustajatuonti tosiaan on aivan erillinen asia joka on erikseen direktiiviin kirjattu.

Kuten yllä mainitsin niin tämä vaatii vastapuolena olevan valtion hyvin vahvaa suostumusta. Toisin sanoen Suomen verottaja ei peri mitään rajojen ulkopuolelta ellei sitä toisen maan viranomaiset hyväksy. Ja mitäs luulet että on merkkelin motiivi kun verottaja pyytää AG:lta rahaa (joka ei voi suomessa suomen lainsäädönnön mukaan toimia, jolloin sitä ei de-facto voine edes syyttää kuten jo kerroin)?
Tämä ALVkin on käsittääkseni puoliksi kuollut lain kirjain, koska ei ole mitään tapaa valvoa sitä. Periaatteessa säännös on hyvin selvä, mutta jos ulkomaalainen firma ei jaksa sitä noudattaa ja maksaa ALVinsa kotimaansa niin vaikea sitä on tilille saada toisessa maassa koska ensinnäkin merkel joutuisi taas antamaan jo saamansa rahat (alvit) toisaalle. Lisäksi tuossa on hyvin hankala näyttötaakka toisen maan viranomaisella että myynti on ylittänyt (oliko se 50ke), toisin kuin valmisteverossa ei tartte näyttää mitään sillä kaikki kuuluu EU sopparissa sille toiselle maalle (ellei se ole heittänyt liikaa kapuloita rattaisiin)...
Se onko veron periminen helppoa vai vaikeaa on aivan eri kysymys kuin se onko valtiolla oikeus siihen. "Merkkeli" tai muu poliitikko tuskin ottaa kantaa siihen mitä veroja perivät virka-apuna vaan homma menee puhtaasti virkamiesten välisenä toimintana jota säätelee, yllätys yllätys, jälleen oma direktiivinsä. Jos sielä kuitenkin oltaisiin sitä mieltä että Suomella ei ole oikeutta ko. veron kantamiseen niin silloin he varmaankin tekisivät Suomen EU-sopimusten vastaisesta toiminnasta sen valituksen sinne EU tuomioistuimeen...
 
Liittynyt
28.12.2020
Viestejä
6
Onkos jollakin viimeaikaisia kokemuksia tuosta 1aWhisky - Ihr Whisky, Rum, Vodka Online Shop rund um die Spirituose. kaupasta? kuukauden toimitus aikaan saa ilmeisesti varautua mutta onko tullut oikeat tuotteet ja ovatko ilmoitelleet mitään jos jotain tuotetta ei olekaan ollut varastossa? DHL/posti ilmeisesti kuskaa nämä paketit?
Marraskuun lopussa tilasin, kaikki tuli mitä piti, tilisiirrolla muistaakseni maksoin s.postissa, paketille sai seuranta koodin, tuli ilman postimaksuja kotiovelle asti
 
Liittynyt
24.06.2020
Viestejä
44
Onko joku viinikaupasta tilannut nyt? Lueskelin aikaisemmat keskustelut, mutta monta eri mielipidettä, että joutuuko maksamaan juomaverot yms jälkikäteen. Siellä olisi vain 4€/24pack olutta. Sen takia kysyn.
 
Liittynyt
21.08.2019
Viestejä
390
Oiskoha ollu joku 170e pullojen arvo, en tiedä onko siinä mitää rajaa edes sitten
Ei riitä. Itse tilasin lokakuussa n. 250€:lla ja postimaksut meni ihan normaalisti, olisikohan ollut jotain 30€ luokkaa. Eri asia sitten, jos siellä on ollut joku erikoiskamppis.
 
Liittynyt
10.09.2017
Viestejä
585
Onko joku viinikaupasta tilannut nyt? Lueskelin aikaisemmat keskustelut, mutta monta eri mielipidettä, että joutuuko maksamaan juomaverot yms jälkikäteen. Siellä olisi vain 4€/24pack olutta. Sen takia kysyn.
Mitä olutta sieltä 4e saa?
En ainakaan minä löydä, halvin olut 8.88e!
 
Liittynyt
29.01.2020
Viestejä
225
Onko kellää kokemuksia alkokauppa.shop/Nordikwein UG (haftungsbeschränkt) ? Hyvän näköset olis hinnat, mutta muuten sivusto vaikuttaa vähä jännälle ku ei tunnu oikee mitää tietoa siitä löytyvän netist.
Hinnat vaikuttaa normaaleilta/normaalia kalliimmilta omissa referenssi tuotteissa. Kolmen laatikon postikulut ovat 45€, kaks laatikkoa 25€. Suomalainen yhteysnumero. Osto melko riskitön koska voi maksaa ilmeisesti PayPalilla

Et sattuis olemaan töissä tuossa mestassa ja teit nyt ton tilin että pääsit mainostaa tänne? Pistäs tänne jotain alennuskoodia tai kampanjaa niin joku saattaa jopa tilata sieltä jotain, tällä hetkellä näyttää siltä että ainakaan oluen takia ei kannata noilla hinnoilla vaivautua.
 
Liittynyt
02.01.2017
Viestejä
11
Hinnat vaikuttaa normaaleilta/normaalia kalliimmilta omissa referenssi tuotteissa. Kolmen laatikon postikulut ovat 45€, kaks laatikkoa 25€. Suomalainen yhteysnumero. Osto melko riskitön koska voi maksaa ilmeisesti PayPalilla

Et sattuis olemaan töissä tuossa mestassa ja teit nyt ton tilin että pääsit mainostaa tänne? Pistäs tänne jotain alennuskoodia tai kampanjaa niin joku saattaa jopa tilata sieltä jotain, tällä hetkellä näyttää siltä että ainakaan oluen takia ei kannata noilla hinnoilla vaivautua.
En oo töissä tuolla. Olin vaan tyhmä ja en verrannut muihi sivuihi hintoi ja päädyin jo Willkommen bei BerlinBottle ?? Spirituosen für die Welt und für Dich..

Tili tehty aikoja sitten lol.
 

jll

Liittynyt
21.02.2020
Viestejä
372
Viinivodka vaihtanut postin matkahuollon toimituksiin :hmm:

A) Kaikista Matkahuollon palvelupisteistä voidaan valita paketit 18,95 / 35 kg;
B) Matkahuolto toimitus ovelle klo 8-16, toimitusaikaa ei sovita erikseen hintaan 29,90 / 35 kg;
C) Matkahuolto toimitus ovelle, toimitusaika sovitaan erikseen 32,90 / 35 kg;
 
Liittynyt
02.11.2018
Viestejä
266
Toi kyllä jännä, et miksi norrloggi/posti lopetti kotiovelle tuomisen (ilman kuittausta eli kotona ei tarvinnut olla ja näin riski jäi ostajalle, mutta koskaan ei pakettia ole viety), tänään tuli toinen sb:n paketti ~300metrin päähän supermarkettiin.. Äsken kävin sitten hakemassa ja PULKALLA (kätevä vehje tälläin kun on lunta jopa pirkanmaalla talvella, hienoa tuo valkoinen aine) :D muttajoo, onneksi asun lähellä pakettiautomaattia, vituttais sitä vetää tommosta jollain hiekotuksella absilta 3km päästä tai lainata auto ihan vaan sitä varten et saan haettua paketin joka oli ennen kotiokuljetus, nykyään samalla hinnalla ei näköjään sitten ole.
 
Liittynyt
29.01.2020
Viestejä
225
Päivän mietteitä ja tapahtumia:
ALKC:stä tekemäni tilaus saapui tänään, 5 pahviloodaa juomia (noin 125kg), olin tilannut ne 30.12.2020, elikkäs ALKC:n mittapuulla pitkähkö toimitusaika, mutta ymmärrettävästi syistä. Tilaus piti kutinsa täsmälleen ja kaikki tulivat ehjänä perille. Paikallisen logistiikka firman auto toi loodat perille, en muistanut kysyä hemmon nimeä mutta oli pukeutunut työvaatteisiin. Viiden loodaan kotiinkuljetus oli halvempaa mitä olisi ollut hakea ne matkahuollon toimipisteestä. Onneksi olin tilannut ennen uutta vuotta koska Kuljetus EU on nostanut hintoja kautta linjan täksi vuodeksi. Hallituksen kekseliäs veropolitiikka nostaa siis jatkossakin kuljetusten hintaa vaikka juomien hinnat pysyisivät kohtuu vakaina.

Mietteitä herätti tänään toi energiajuomien hinnoittelu, ymmärrän että olut maksaa Suomes verotuksen takia aikas sikana mutta miks Energiajuomissakin on noin selkeä hintaero? Ei sillä oikeestaan mulle oo väliä kun en sitä kissan kusta itse juo.

Norrlog kuvio herättää edelleen mietteitä että miksi ei sitten edes tarjota kalliimmalla kotiinkuljetusta mutta onneksi tähän sitten on se helppo ratkaisu että tilaa sitten sieltä suoraan Eurolavallisen juomia, ne todennäköisesti toimitetaan edelleen kotiin.

Alkojuomista tuli tehtyä jonkun tarjouskampanjan johdosta tilaus 22.12.2020, se tilaus on 07.01.2021 selviytynyt Liettuaan asti elikkäs ehkä se yksinäinen paketti eksyy viellä tällä viikolla uuteen kotiinsa.

PS: Pakkasten on luvattu jatkuvan ja kiristyvän heti kun on selvitty lähestyvistä lumipyryistä, tästä johtuen suosittelen varautumaan normaaliin talvisäähän ja sähkökatkoihin hyvällä varmuusvarastolla Rommia ja Vodkaa omien mieltymysten mukaan.
 
Liittynyt
13.02.2017
Viestejä
1 672
Toi kyllä jännä, et miksi norrloggi/posti lopetti kotiovelle tuomisen (ilman kuittausta eli kotona ei tarvinnut olla ja näin riski jäi ostajalle, mutta koskaan ei pakettia ole viety), tänään tuli toinen sb:n paketti ~300metrin päähän supermarkettiin.. Äsken kävin sitten hakemassa ja PULKALLA (kätevä vehje tälläin kun on lunta jopa pirkanmaalla talvella, hienoa tuo valkoinen aine) :D muttajoo, onneksi asun lähellä pakettiautomaattia, vituttais sitä vetää tommosta jollain hiekotuksella absilta 3km päästä tai lainata auto ihan vaan sitä varten et saan haettua paketin joka oli ennen kotiokuljetus, nykyään samalla hinnalla ei näköjään sitten ole.
Ihmettelin tätä itsekin. Itseltä nyt sentään auto löytyy, mutta on se vähän outoa käydä 170kg alkoholia hakemassa postin tiskiltä. Tällä hetkellä 6/10 pakettia alkostoresta odottaa postissa noutoa, 2 pakettia kävi lajitteluvirheen myötä lappeenrannassa kääntymässä ja 2 pakettia on vielä keskuksessa vantaalla. Ehkä siis huomenna kaikki postilla ja voisi noutaa nuo pois. Ikävä se on postinkin noita säilöä.
 
Liittynyt
07.02.2017
Viestejä
2 005
Vai pisti Norrlog kotiinkuljetukselle stopin. Mistähän sitä jatkossa tilaisi edulliset viiniboxit? Ei ole vuosiin tullut vilkuiltua muita kauppoja kuin nämä muutamat Norrlogin puljut. Autottomana armoton matka postiin kun paikallinen konttorikin lopetti. Tai ei matka muuten ole mahdoton, mutta pitäisi mennä metrolla muutama pysäkki jne. Pakettiautomaatitkin tällä suunnalla ihan sekaisin. Naapurille tuli saapumisilmoitus ja noutopaikkana Suomenlinnan pakettipiste :lol: Tästä on kauppatorillekin ja lautalle useampi kilometri. Menishän se toki risteilystä kaljakärrien kanssa...
 

trk

Liittynyt
12.01.2021
Viestejä
15
Tilauksesta eikä aspasta ikinä kuulunut mitään. Paypalit palautti rahat.
Hieman vanhaan viestiin vastaus, mutta sama kuvio. Tuli tartuttua Alko24plus:n Black Friday tarjoukseen. Paypal-maksun jälkeen ei tullut minkäänlaista tilausvahvistuspostia tai kuljetuksen järkkäykseen liittyvää postia. Lähetin muutaman sähköpostikyselyn joihin ei vastattu, eikä vastattu myöskään webbisivun ota yhteyttä -lomakkeen kautta lähetettyyn kyselyyn.

Laitoin lopulta disputea paypalin kautta, mutta firmahan aktivoitui heti liittämällä dispute-vastineeseen jonkin muun tilauksen seurantanumeron, josta ilmenee jonkin tilauksen toimitus ja vastaanottaminen jossain aivan toisessa kaupungissa. Disputeen kun ei näköjään voi antaa enää vastailla, niin lähetin sitten lisäinfoa paypalin aspalle. Saapa nähdä miten tämä päättyy, vai pitääkö olla seuraavaksi luottokuntaan yhteydessä.

Tällä yhden tilauksen kokemuksella voisin sanoa, että välttäkää ko. firmaa.
 
Liittynyt
10.09.2017
Viestejä
585
Tuli tartuttua Alko24plus:n Black Friday tarjoukseen. Paypal-maksun jälkeen ei tullut minkäänlaista tilausvahvistuspostia tai kuljetuksen järkkäykseen liittyvää postia. Lähetin muutaman sähköpostikyselyn joihin ei vastattu, eikä vastattu myöskään webbisivun ota yhteyttä -lomakkeen kautta lähetettyyn kyselyyn.
Tällä yhden tilauksen kokemuksella voisin sanoa, että välttäkää ko. firmaa.
Pari kertaa tarjouksia sieltä tilanneena, ei valittamista. Hyvin on Alko24+ toiminut.
Toivottavasti saat tilauksesi vielä tai ainakin rahasi takaisin.
 
Liittynyt
06.04.2020
Viestejä
50
drinksut.com...rahtitarjous yli 500 kg...rahti 69,00...max 600 kilova...eli 72 koppaa tulis tolla rahtilla...onko kokemusta...laitan kylläkin sposti kyselyn ja tarkastan rahtihomman...jos oukei niin lonkerova ja kaljakkia pikaisesti tulemaan...
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
951
drinksut.com...rahtitarjous yli 500 kg...rahti 69,00...max 600 kilova...eli 72 koppaa tulis tolla rahtilla...onko kokemusta...laitan kylläkin sposti kyselyn ja tarkastan rahtihomman...jos oukei niin lonkerova ja kaljakkia pikaisesti tulemaan...
Kerro miten kävi... Mieluiten kuvien kera!
 
Liittynyt
25.11.2020
Viestejä
46
Tuo Norrlogin kotiinkuljetusten loppuminen on hyvä esimerkki sellaisesta ns. hiljaisesta tiedosta ja arvokkaista käyttäjäkokemuksista, joita itse ainakin tästä ketjusta luen erittäin mielelläni. Autottoman voi olla todella vittumaista hakea suuria määriä paketteja jostain hevonkuusesta.

Kyllä sekä näille "raporteille" että yleisemmälle verokeskustelulle on mielestäni täällä paikkansa :thumbsup:

---

Testasin nyt jouluruuhkan jälkeen tilata neljä keissiä (24 x 0,33 l) olutta Netprisistä ja kuljetusfirmana oli jälleen Budbee (18,99 € tälle satsille, kuljettaa pk-seudulle, Turkuun, Tampereelle ja Ouluun, selvästi halvin vaihtoehto, muistakaa seurata kuljetushintalaskuria). Hinnaksi muodostui 15,51 €/keissi. Halvemmallakin olisi saanut edellisen tilaukseni tapaan, mutta otin tällä kertaa hieman "hintavampia" oluita.

3.1. sunnuntaina myöhään illalla laitoin tilauksen sisään. 4.1. alkuillasta tuli ilmoitus, että tilaus valmis eli tuotteet pakattu ja siirtymässä kuljetusfirmalle.

Tänään 12.1. tuli sitten puolenpäivän jälkeen tekstiviesti, että toimitus tulossa illalla, myöhemmin tarkentui tunnin aikaikkuna tuttuun tapaan jne.

Tuotteet olivat taas kunnossa ja kaikki toimi erinomaisesti (lukuunottamatta edelleen puuttuvaa seurantaa välillä Saksa-Suomi)! :kippis:

Ceres Royal Export 5,8 %: Tätä otin kolme keissiä (9,99 €/keissi). Muistaakseni tässäkin ketjussa joku oli maininnut, että varsin mainio olut. No ei tarvinnut pettyä, sillä mielestäni tämä on oikeinkin maukasta juotavaa! Halvimmasta nelosoluesta ikään kuin askel ylöspäin, sanoisin. Sellainen kevyt "makeus" tässä ei välttämättä kaikkia miellytä, mutta jos on tottunut tämäntyylisiin tanskalaisiin/ruotsalaisiin oluisiin, niin no problem.

Harboe Bjørne Bryg 7,7 %: Kokeilumielessä vähän vahvempaakin piti ottaa mukaan, kun oli sopuhintaista (tilatessani 10,49 €/keissi, nyt tarjouksessa 8,99 €). Yllättävän pehmeää tämän vahvuiseksi olueksi ja oikeastaan erittäin hyvää. Jos miettii vaikka jotain Olvin Tuplapukkia, niin tässä ei ole sellaista samanlaista "kitkerää" makua... tai miten sen nyt selittäisi. Hinta-laatu-vahvuus -suhde kohdallaan.

Molemmat pitää laittaa kyllä korvan taakse jatkoa ajatellen.


Vertailu:

Jouluruuhkan aikaan tilauksen tekemisen jälkeen kesti 15 vuorokautta, että tuotteet olivat kotiovella (ei mikään mahdoton aika sekään, 26.11. - 11.12.2020).

Tällä kertaa tilauksesta meni toimitukseen vähän alle 9 vuorokautta, mikä on mielestäni jo todella hyvin, kun tuotteet tulevat kuitenkin Saksasta asti.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
12.01.2021
Viestejä
1
Täytyi itsekin tehdä tunnukset ja liittyä keskusteluun.

Ennen aina tilannut Alkostore24 puolelta, mutta ilmeisesti kotiovelle ei enää juomia toimiteta, täten ainoat vaihtoehdot ovat Discandoo sekä Netpris.
Katselin juuri noita Netprisin toimitusvaihtoehtoja ja en oikein ymmärrä minkä takia tuo PostNord Home delivery on noin helvetin paljon kalliimpi kuin
DHL Home Delivery? Onko kenelläkään kokemuksia tuosta DHL Home Deliverystä?

Punaviinejä sekä viinaa lähinnä tarkoitus tilata, sillä oluen tilaamisella en näe järkeä ainakaa Netprisin kautta.

Kumpaa sivustoa suosittelisitte: Netpris vai Discandoo?
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 360
DHL Home delivery on varmaan vain perinteinen Saksan postin prioroty -paketti, jonka Suomen posti tuo kotiin randomisti.
 
Liittynyt
26.04.2017
Viestejä
375
kyl see näin vaan on 69 ekeä kattaa koko Suomen...
Aika sekavat ohjeet tuolla sivuilla.
Ensin lukee näin:
"Meidän kumppanimme toimitta tilaukst nopeasti ja turvallisesti."

Ja sitten kun lukee tilausohjetta eteenpäin niin sanotaan seuraavasti:
"Kassalla annat yhteystietojesi lisäksi tiedon, mita kuljetusyhtiötä aiot käyttää tilauksen kuljettamiseen. Kuljetustilauksen teet kuljetusyhtiölle erikseen."
 

Zat

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 083
Katselin juuri noita Netprisin toimitusvaihtoehtoja ja en oikein ymmärrä minkä takia tuo PostNord Home delivery on noin helvetin paljon kalliimpi kuin
DHL Home Delivery? Onko kenelläkään kokemuksia tuosta DHL Home Deliverystä?
Viime kesään asti PostNord oli ainoa vaihtoehto. Sen hinta oli kuitenkin ajan myötä noussut pilviin, ja toivat sitten tuon DHL:n halvemmaksi vaihtoehdoksi.

Kaksi tilausta olen DHL Home Deliveryllä tilannut, viimeksi marraskuussa. Molemmilla kerroilla sen toimitti Suomen päässä Posti niin, että tekstarina tuli automaattinen kysely, tuodaanko paketit ovelle ja saako jättää jos et ole paikalla vai viedäänkö noutopisteeseen.

PostNordin toimitus toimii ihan yhtä pätevästi ja PostNord toimittaa kotiin asti, mutta nykyisellä hinnalla siinä ei ole järkeä.
 
Liittynyt
12.01.2021
Viestejä
4
Olen tekemässä ensimmäistä tilaustani spritboxista ja huomasin sivuilla että "Valitsemasi kuljetusyrityksen on pakattava ja lähetettävä tavarat"
Onko se aina ollut noin vai just muuttunut? rahdin hinta ainakin näyttäisi palkissa olevan entisellään :hmm:
 
Liittynyt
25.11.2020
Viestejä
46
Olen tekemässä ensimmäistä tilaustani spritboxista ja huomasin sivuilla että "Valitsemasi kuljetusyrityksen on pakattava ja lähetettävä tavarat"
Onko se aina ollut noin vai just muuttunut? rahdin hinta ainakin näyttäisi palkissa olevan entisellään :hmm:
En osaa itse tuohon kysymykseesi vastata, kun en ole Spritboxista aiemmin tilannut, mutta huomioithan tuon mistä täällä on hetken aikaa puhuttu eli Norrlogin (joka on myös Spritboxin luottokuljetusfirma Suomeen päin) kautta ei enää mitä ilmeisimmin saa kuljetusta kotiovelle saakka.

Ihan näin varmistukseksi vain, ettei tule ikäviä ullatuksia.
 
Liittynyt
12.01.2021
Viestejä
4
En osaa itse tuohon kysymykseesi vastata, kun en ole Spritboxista aiemmin tilannut, mutta huomioithan tuon mistä täällä on hetken aikaa puhuttu eli Norrlogin (joka on myös Spritboxin luottokuljetusfirma Suomeen päin) kautta ei enää mitä ilmeisimmin saa kuljetusta kotiovelle saakka.

Ihan näin varmistukseksi vain, ettei tule ikäviä ullatuksia.
Kiitos vastauksestasi, ei haittaa voin kyllä noutaa postista tai automaatista tuotteet.
 
Liittynyt
26.10.2016
Viestejä
708
1610515128231.png


Jet Expressillä ollut tilaus jumissa nyt kohta viikon. Saapahan nähdä mikä tämän touhun end game tulee olemaan. Ensimmäinen tilaus Virosta ikinä.
 

jll

Liittynyt
21.02.2020
Viestejä
372
Taas kerran tuli joku uusi viron suunnilta oleva kauppa vastaan, toki alkuun täälläkään ei ole vielä kuin tilisiirto maksuvaihtoehtona... ja heidän mainostama kuljetus törky kallis. :hmm:

 
Viimeksi muokattu:
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
240 174
Viestejä
4 193 815
Jäsenet
70 869
Uusin jäsen
Arttu1345

Hinta.fi

Ylös Bottom