Alkoholin tilaaminen ulkomailta netin kautta

Liittynyt
10.11.2021
Viestejä
318
En ymmärrä mitä tarkoitat että "vaikka olikin", Alks ja Fransberg olivat tuolloin saman perheen omistuksessa ja noiden firmojen välillä kulki asiakastiedot ja tiedot tilauksista ilman mitään ilmoitteluja tai erillisiä yhteydenottoja. Myös mainoksia toistensa sivuille oli vielä "tullikampanjan" alun aikaan löydettävissä. Aivan selvää etämyyntiä, ainoa ihmetyksen aihe että miten verottajalla meni vuosi se ymmärtää, eikä heille kirjoitettuja vastineita noteraattu minään. Lopulta hyvitykset maksettiin ihan oikeutetusti. En sitten tiedä saiko muut kuin Alks+Fransbergin asiakkaat palautuksia.
Itelle ei ole ihan selvää nuo kaikki yksityiskohdat, mitkä tekevät myynnistä etämyyntiä. Jotenkin lähtökohtaisesti ajattelen maalaisjärjellä, että taho X voi omistaa täysin tai osittain yrityksiä miten lystää, niin alkoholimyymälöitä kuin kuljetusyrityksiäkin, mutta se ei silti automaattisesti tee myynnistä etämyyntiä, kun ostajan pitää erikseen tilata kuljetus ja ostaja voi yhtä hyvin ja täysin samoin toimenpitein tilata kuljetuksen miltä tahansa kuriirilta. Ostajalle tuo näyttää 100% etäostamiselta.

Mutta kuitenkin, esitin tuon vain yhtenä mahdollisena vaihtoehtona verojen palautukselle. Verottaja on erittäin salamyhkäinen asian suhteen.
 
Liittynyt
11.09.2019
Viestejä
113
Mihin saakka tätä "v
Vähemmän tilauksia tai enemmän henkilökuntaa ilmeisesti Kroatiassa. Olisi pitänyt tilata sieltä siis
Joku kovin vanha muistikuva itsellä, että saksassa ainakin aikoinaan oli makeiden litkujen suhteen joku suomen kaltainen sokerivero, joten ronkelo ja siideri sinne kroatiaan siirretty pelkästään bisnestaloudellisista syistä.

Mutta tällä teorialla makiasuut saa tilaukset tällä hetkellä 2-3 viikkoa ennen eri viinojen ja olueiden kuluttajia. Kuulun itse jälkimmäisestä porukasta ensimmäiseen ja "jonot" on todella nyt aikamoiset. Tietysti se on hyvä bisnekselle kun tilauksia sataa, mutta alan ensimmäistä kertaa epäilemään alksin kyvykkyyttä palkata varastolle keräilijöitä, luulisi ainakin saksan varastolla olevan palkan kohdillaan näillä pelkästään suomen tilausmäärillä.
 
Liittynyt
10.12.2020
Viestejä
87
Alkuviikolla tuli Alkostar/Fransberg lähetys. Kolmatta viikkoa meni tilauksesta että kotiovella. Täytyy tarkkailla tilannetta kun varastot tyhjentyy..
 
Liittynyt
07.03.2023
Viestejä
25
Tilasin nyt kun muutkin. Tuun sit tänne valittamaan ja uhriutumaan jos käy paskat :(
Mitään väliä kun tyyliin paketin kerrallaan tilaa. Pääasia että tulli saa vastaedeskin juosta munaravia pitkin hallia. Ei ne sitä kauaa jaksa vaikka olisi joku "tehostus" taas tässä touhussa.
Sanoisin että kaikki tilaa jatkossakin ja näyttää keskaria näille pelotteluille, koska sitä ne ovat eli halpaa pelottelua.
 
Liittynyt
07.03.2023
Viestejä
25
Myyjä noudattaa sijoitusvaltionsa lakia ja ---> . (piste)
Kohdemaan lait eivät sido myyjää eikä kohdemaan viranomaisilla ole häneen toimivaltaa.

Tuo tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että Suomessa saadaan säätää vaikka mitä, niin saksalaisen viinakauppiaan ei tarvitse ottaa sitä huomioon.
Ei tarralappuja eikä veroja tarvitse ottaa huomioon.

[edit]
Juuri näin. Vahvistaa vain että tässä suomen viranomaiset taas bluffaa ja koittaa pelottelulla saada ihmiset vain lopettamaan toimet.
Ei miljoonia rahaa tekevä liike, joka myy täysin laillisesti tuotteitaan nakkaa paskaakaan tästä touhusta.

Suomen arvoisat viranomaiset ja muut hillotolppalaiset voisi korjata asian, mutta eivät sitä halua tehdä niin näin homma jatkuu...
Suorastaan parantaa makua, kun suomen roistot eivät saa latiakaan juomistani jatkossakaan. ♫ Living in the EU ♫
 
Liittynyt
11.07.2024
Viestejä
4
Piti itsekin laittaa 2 pahilootaa (16x3 litran tonkkia) alks+fransberg kombolla. On syksyn pimeisiin iltoihin juomaa. Useita kymmeniä tilauksia vuosien varrella eikä koskaan ole tarvinnut tapella tullien tai verovalttereiden kanssa. Eiköhän jatketa samaan malliin ja jätetään nuo uhkailut semmosille joita ne kiinnostaa.
 
Liittynyt
14.10.2018
Viestejä
2 922
Suorastaan parantaa makua, kun suomen roistot eivät saa latiakaan juomistani jatkossakaan. ♫ Living in the EU ♫
Ja ainahan voit maksaa verot jossain muussa muodossa! Vaikka jos vaikka alvina? Toki valtio säästää kun ottaa sairailta, köyhiltä ja eläkeläisiltä enemmän, mutta sinä tusin koskaan tulet olemaan mikään niistä.
 
Liittynyt
22.02.2024
Viestejä
15
Viimeisin hankinta, 18.8.2024 tilaus sisään Alksille ja vaihteen vuoksi toimitus Fransbergiltä ja paketti tuli ovelle eilen, täsmälleen samalla tavalla kuin OPOllakin, ei ole lafkojen välillä mitään eroa kuin välillä vähän hinnassa. Piti heti maistella viiniä niin jäi raportointi tälle päivälle.
 
Liittynyt
04.01.2018
Viestejä
263
Ei kuitenkaan jonoa sentään kuten aikanaan? ;)



Verotarkastaja kertoili että jos myyjä jättää verot maksamatta, niin sekä myyjälle että ostajalle lähetetään karhumakirje. Jos verot on esim. 100e, niin kummallekin lähetetään 50e lasku? Jos kumpikaan ei maksa, niin sitten koko summaa yritetään periä ensin toiselta? Ja sitten toiselta? Jos vain toinen maksaa sen 50e, niin häneltä yritetään myöhemmin periä se toinenkin 50e?

Ja kuten joku jo aiemmin mainitsikin, niin ei mitään sakkoja voi määrätä ostajalle jos etämyyjäksi katsottu, kuten esim. Alks jättää veronsa maksamatta. Ne sakot mitä aiemmin langetettiin koski etäostoa. Tuolloinhan Alksista tilaaminen katsottiin etäostoksi, virheellisesti.

Ruotsissa on ollut jo vuosia sama laki voimassa mikä tänne on nyt tulossa, ja edelleen Alks sun muut putiikit myyvät alkoholia länsinaapuriin, ja jättävät verionsa maksamatta. Samoin tulee Suomessa tapahtumaan. Asiakas sitten loppupeleissä ne verot joutuu koknaisuudessaan maksamaan jos tullin haaviin jää lasti jää.

Vielä ehtisi tilaamaan ilman pelkoa veroseuraamuksista. Taidenkin pistää vielä yhden satsin tulemaan, vaikka varastossa on jo about 300 tölkkiä olutta, ja lonkeroa. Eipä sitä ole koskaan liikaa.
Ennen 31.8.2024 tilaukset rekisterötyivät aikaa ennen 1.9.2024 päivityslakia.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
251 602
Viestejä
4 383 166
Jäsenet
72 789
Uusin jäsen
JOH0

Hinta.fi

Ylös Bottom