Alkoholin tilaaminen ulkomailta netin kautta

Liittynyt
13.12.2021
Viestejä
555
Jaa-a. Marraskuun alussa tuli teipattu paketti. Ei toistaiseksi mitään seurausta. Paremmin tietävä voisi kertoa kuinka kauan voi kerätä "pinkkaa" ennenkuin lähtee lasku? Voisin osallistua kyllä porukkaan joka palkkaisi asianosaavan lakimiehen...
Kuinka pitkä aika on verotuksen vanhentumisen ?
 
Liittynyt
04.01.2018
Viestejä
253
Alkaa jo epäilyttämään että lähetys olisikin kadonnut. Tänään tuli taas viesti. Tilanne tuntuu junnaavan paikallaan.

Customer service (Kundeservice)
Mar 16, 2023, 08:39 GMT+1

Hei,
kiitos yhteydenotosta.

Tilanne tullin pysäyttämien tilauksien kanssa on hyvin vaikea tällä hetkellä. Heidän uudelleenohjaukset kestävät todella pitkä tovin. Me emme pysty asiaan vaikuttamaan, olemme kyllä yrittäneet.

Ystävällisin terveisin,

Teemu Leino

Customer Service

BrandHouse UG
Apenrader Strasse 41 -45
24939 Flensburg
Germany
Register court : Flensburg
Commercial register number: HRB 14683 FL
Tilanne 16.1 lähetyksen suhteen on kinkkinen.
Netprisin viimeisin viesti: Valitettavasti meillä ei ole tarkempaa listaa mitkä tilaukset tulli on pysäyttänyt , toimituspalvelu pystyy tämän asian selvittää, joten ota heihin yhteyttä. Muussa tapauksessa odottamaan.
Toimituspalvelu Shippii taas ainoassa kommentissaan kehoittaa ottamaan suoraan tulliin.

Tullin etusivulla lukee selvästi: Huomioi, että viipyvistä alkoholitilauksista on kysyttävä suoraan myyjältä.
 
Liittynyt
03.06.2022
Viestejä
7
Onko muita vastaavassa tilanteessa olevia Netprisiltä tilanneita tämän vuoden puolella, jossa myyjä tulkitaan etämyyjäksi? Netprisiltä häipyi sivuiltaan klikkauslinkit jo viime vuoden puolella.
Mä odotan 17.1.2023 tehtyä lähetystä. Ei näy seurannassa ja samat syyt oon saanu Shippiiltä ku sinäkin.
 

Ploro

Tukijäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
481
Ajatus sinällään ihan kutkuttavan houkutteleva, mutta en oikein näe että maksaisi vaivaa. Voitto kun on käytännössä mahdoton vaikka olisikin oikeassa, parhaimmassakin tapauksessa tuommoisesta väännetään vuosikausia. Vastine on tosiaan jo kirjoitettu, ja nyt tuli päätös, josta voisi kirjoittaa oikaisuvaatimuksen. Jonka läpimenemiselle on häviävän pieni todennäköisyys, ihan vastustajankin takia, mutta myös monitulkinnallisten pykälien takia. Eikä yhden laatikon verojen kanssa kannata liikoja riskeerata.

Kolehtiajatus on kyllä kaunis, jos jollain on taisteltavissa oleva keissi ja intoa, niin kyllä minäkin kilkun tai kaksi kassaan luovutan.
Meinasin lakimiestä siis vain tuon oikaisuvaatimuksen rustaamiseen, olisi sitten sekin kortti käytetty.
 
Liittynyt
07.03.2023
Viestejä
10
Ei millään pahalla, mutta minusta täällä on teille vaan kerrottu itsestäänselvyyksiä. Tietenkin tulli iskee isompiin lähetyksiin mieluummin. Tietenkin niistä tulee isommat maksut ja mahdollinen sakko on suurempi. Ja tietenkin tullin resurssit eivät riitä kaikkien lähetysten seulontaan.

Voi vielä olla , että nykyinen lainsäädäntö kieltää esiintymästä täällä yksityishenkilönä, varsinkin jos virantoimituksessa katselee.

Jos tulli on palkannut jotain henkilöitä foorumeita seuraamaan ja niissä riehumaan, niin kyllä olisin ensimmäisenä valittamassa verorahojen tuhlauksesta tämmöiseen täysin turhaan toimintaan.
Ei tullin tarvitse sitä tehdä vaan muun viranomaisen tai viraston jne. Mielipidevaikutus on kuitenkin nykyajan internet maailmassa arkipäivää ja kaikkein halvin keinohan on muuttaa ihmisen mieltä siitä tilaamisesta. Kun ihminen ei tee enää jotain, kun kirjaimellisesti pelkää on se täydellinen lopputulos tahoille, jotka haluaa lopettaa alkoholin laillisen tuonnin EU:sta koska ovat itse niin korruptoituneita roistoja täällä.

Tuskin kukaan edes jaksaisi tilailla, jos täällä saisi kohtuudella tuotetta.
 
Liittynyt
13.12.2021
Viestejä
555
Itellä kaks kertaa jääny auto matkanvarrelle; eka kerralla maantien reunaan (ei keltasta viivaa) ja siirrettiin vkl:n aikana pois ja tuli Lapin ELY-keskukselta lasku, toisella kerralla auto oli kärryllä, joka hajosi ja jätin auton P-alueelle, joka on maantiestä penkereellä erotettu, siirrettiin reilu viikon kuluttua ja taas tuli samasta paikasta lasku. Jälkimmäisestä valitin hallinto-oikeuteen saakka, mutta hävisin ja siten tuli uusi ja isompi lasku. Auto ei ollut liikennekäytössä, jolloin se ei saa olla P-paikalla pysäköitynä. Nyt tammikuussa ostin auton, myyjä laittoi sen heti minun nimiini, mutta hain auton vasta myöhemmin, jolloin vasta tein sille liikennevakuutuksen. Liikennevakuutuskeskukselta 105 euron lasku. Myyjä lupasi maksaa myyntihetkellä erääntyvän veron, muutama kymppi, ei maksanut. Penniäkään en saa mistään. Ihminen häviää aina.

P.S. Tuosta nyt muutoin puheena olevasta lakimiehen palkkaamisesta olisi lähinnä / eniten hyötyä, jos joku valittaisi verottajan päätöksestä hallinto-oikeuteen.
Hallinto- oikeus lähinnä viranomaisten leimaus yksikkö. Ei velvoita ketään mihinkään, eikä noudata oikein mitään pelisääntöjä. Lähinnä hylsyjä satelee. Ajan tuhlausta. Tulli ja muut viranomaiset pyyhkivät perseensä noihin päätöksiin.
 
Liittynyt
23.11.2022
Viestejä
66
Tulipa tuossa isukin verotuspäätös, tilaushan oli alks&fransberg kombolla, silloin juuri "kyttäyskauden" alkaessa. Kirjoitin vastineen jossa perustelin tapausta etämyynniksi mm.Alksin ja fransbergin samanperheen omistajilla, yhteneväisellä hinnoittelupolitiikalla, jossa kun toisella pakkauskulut laskee, niin toisella samaan aikaa nousee, hinnoittelulla siis ohjataan asiakasta käyttämään tiettyä palvelua sekä Fransbergin työntekijä määrällä (1) on selvää että Fransbergilla, joka pitää toimistoa Virossa, Alkostarilla(toimipiste Saksassa) sekä Alksilla (toimipiste Saksassa ja Kroatiassa) on jonkin sorttinen keskinäinen puitesopimus, jonka olemassaolon pitäisi riittää etämyynniksi annettujen ohjeistusten mukaan.

Niin, nyt siis tuli asiasta päätös ja Verohallinto toteaa:
"Verohallinto on selvittänyt Alks.fi -verkkosivuston toimintaa. Alks.fi -verkkosivuilta on havaittu, että myyjä ei ohjaa verkkosivuillaan ostajaa kuljetusliikkeen valinnassa. Verohallinnon selvitysten perusteella Alks.fi -sivustolla ei myöskään ole mainostettu kuljetusyritystä eikä verkkosivuilla ole tarjottu linkkiä, joka ohjaisi ostajaa valitsemaan kuljetusyrityksen. Verohallinto katsoo, ettei vastineessa esitetyllä seikalla omistussuhteista ole ratkaisevaa merkitystä asiassa, kun myyjä ei osallistu kuljetuksen järjestämiseen tai ohjaa verkkosivuillaan ostajaa kuljetusliikkeen valinnassa. Yritysten pakkaus- ja toimituskulujen muutoksia koskevalle väitteelle ei Verohallinnon näkemyksen mukaan voida antaa ratkaisevaa merkitystä kuljetuksen järjestämiseen liittyvän asian arvioinnissa."

ja puitesopimuksesta erikseen:
" Verohallinto toteaa, ettei kyseisellä ohjeen kohdalla ole merkitystä asiassa, koska Alks.fi ei ohjaa ostajaa käyttämään tiettyä kuljetusliikettä vaan ostajan on järjestänyt kuljetuksen tilaamilleen tuotteille itsenäisesti. "

Itse kyllä nyt näkisin että Verohallinto edelleen tulkitsee lakikiemurat haluamallaan tavalla ja jättää täysin huomioimatta esimerkiksi nuo puitesopimus-osuuden takertuen pelkästään yksipuolisesti "nettisivulla on/ei ole linkkiä" kohtaan. Missään ei ole ollut mainintaa että puitesopimus olisi millään tavalla riippuvainen nettisivujen linkistä. Mutta eipä tässä ole enempää henkisiä tai taloudellisia paukkuja pullikoida vastaankaan. Ehkä joku asianajaja osaisi poimia kunnon pointit aiheesta ja todentaa etämyynnin, ehkä ei. Nyt vaan on nojattava siihen lohdutukseen että aikaisemmilla tilauksilla on ainakin noiden verojen ja sakkomaksujen verran jo säästettykin.
Samaa mieltä olen tuosta puitesopimuksesta heidän välillään. Koskaan ei ole erikseen tarvinnut alksille ilmoittaa kuka noutaa lähetyksen jos se on ollut Fransberg. Piruuttani kokeilin juuri reilu viikko sitten Alks+Norrlog yhdistelmää. Jouduin Norrlogin sivuilla valitsemaan anderer shop ja lisäämään kaikki weblinkit ym. Tämän jälkeen piti erikseen ilmoittaa alksille kuka noutaa. Heti vastasivat että pyydä lähettämään postitustarrat, Fransun kohdalla ei koskaan ole ollut näin. Mitään en ole koskaan ilmoittanut ja tieto liikkuu. Näkisin, että tuossa mun Alks &Norrlog kombossa on kyseessä aito etäosto, koska jouduin näkemään vaivaa homman eteen.
 
Liittynyt
28.06.2017
Viestejä
1 070
Näistä paikoista jos limukkaa tilaa niin tuleeno hyvin säästöjä vai meneekö posteihin niin paljon ettei kannata? Mikä olisi paras paikka? Eritoten kiinnostaa dr pepper zero
 
Liittynyt
26.11.2020
Viestejä
410
Meinasin lakimiestä siis vain tuon oikaisuvaatimuksen rustaamiseen, olisi sitten sekin kortti käytetty.
Niin ymmärsin kyllä, mutta en oikein vaivan/rahan arvoisena, tuommoisen vaatimuksen kunnolla teettättäminen tulisi varmasti maksamaan vähintään sen verolaskun verran, luultavasti tuplaten. Ja tuskin se siellä päässä paljoa sen enempää työtäkään tuottaa, "ei linkkiä, ei päde pykälät"-vastaus kuitenkin ja verot maksuun. Tai itseasiassa verot on nyt maksettava joka tapauksessa eräpäivään mennessä, oikaisuvaatimuksen voi tehdä vielä kolmen vuoden ajan. Kai ne sitten palauttaisi rahat jos se menisi jotenkin lävitse. Voihan se olla että jonain päivänä vielä kyhäelmän sinne rustaan ihan piruuttani, oispahan niillä edes se vähäinen vastauksen kirjoittamisen vaiva. Hitto kun olisi rahaa kuin roskaa, niin palkkais jonkun oikein vänkeemään viimeiseen asti vaikka oikeusteitse, tappiohan siitäkin varmasti lopulta tulisi, mutta saisivat edes vähän enemmän tehdä töitä ja perustella omia tulkintojansa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
22 052
Ei tullin tarvitse sitä tehdä vaan muun viranomaisen tai viraston jne. Mielipidevaikutus on kuitenkin nykyajan internet maailmassa arkipäivää ja kaikkein halvin keinohan on muuttaa ihmisen mieltä siitä tilaamisesta. Kun ihminen ei tee enää jotain, kun kirjaimellisesti pelkää on se täydellinen lopputulos tahoille, jotka haluaa lopettaa alkoholin laillisen tuonnin EU:sta koska ovat itse niin korruptoituneita roistoja täällä.

Tuskin kukaan edes jaksaisi tilailla, jos täällä saisi kohtuudella tuotetta.
Sitähän se Sami Rakshit pyrkii tekemään tiedottamisella. Siellä on aina kolme teemaa, jota lehdet tyhmänä suoraan lainaavat:
"Alkoholin tilaus ulkomailta on laitonta." -> Ei ole. Siitä on helmikuulta lakipäätöskin, jonka jälkeen on vähemmän tätä väläytetty.
"Myyjät kiertävät veroja ja maksuja." -> Taas ei. Myyjä maksaa verot ja maksut omaan maahansa. Tietenkin "oikein" asioiden kanssa tehdessä myyjä ottaa nuo oman maan verot pois ja maksetaan vain Suomeen verot, mutta yksikään lehti ei ole kysynyt Samilta, miksi verot pitää maksaa kahteen kertaan? Lisäksi myyjille on sen veron maksusta tehty hankalaa, niin ei niitä kiinnosta.
"Ostajat kiertävät veroja ja maksuja." -> Ihan niinkuin tuossa yllä, Sami sanoo vaan, että tehkää se ennakkoilmoitus, maksakaa rahat ja ei ota yhtään kantaa siihen, että myyjät ovat ne verot makselleet. Tämä on sentään tehty helpoksi, mutta siinä maksetaan ylimääräistä ja maksamisen ilosta.
"En ole täällä lehdissä julkisuuden takia." -> Sanoo Sami, kun hänestä on kirjoitettu lähemmäs kymmenen artikkelia.

Lisäksi koko homma edelleen häiritsee tavaroiden vapaata liikkumista EU:n sisällä.
 
Liittynyt
04.01.2018
Viestejä
253
Sitähän se Sami Rakshit pyrkii tekemään tiedottamisella. Siellä on aina kolme teemaa, jota lehdet tyhmänä suoraan lainaavat:
"Alkoholin tilaus ulkomailta on laitonta." -> Ei ole. Siitä on helmikuulta lakipäätöskin, jonka jälkeen on vähemmän tätä väläytetty.
"Myyjät kiertävät veroja ja maksuja." -> Taas ei. Myyjä maksaa verot ja maksut omaan maahansa. Tietenkin "oikein" asioiden kanssa tehdessä myyjä ottaa nuo oman maan verot pois ja maksetaan vain Suomeen verot, mutta yksikään lehti ei ole kysynyt Samilta, miksi verot pitää maksaa kahteen kertaan? Lisäksi myyjille on sen veron maksusta tehty hankalaa, niin ei niitä kiinnosta.
"Ostajat kiertävät veroja ja maksuja." -> Ihan niinkuin tuossa yllä, Sami sanoo vaan, että tehkää se ennakkoilmoitus, maksakaa rahat ja ei ota yhtään kantaa siihen, että myyjät ovat ne verot makselleet. Tämä on sentään tehty helpoksi, mutta siinä maksetaan ylimääräistä ja maksamisen ilosta.
"En ole täällä lehdissä julkisuuden takia." -> Sanoo Sami, kun hänestä on kirjoitettu lähemmäs kymmenen artikkelia.

Lisäksi koko homma edelleen häiritsee tavaroiden vapaata liikkumista EU:n sisällä.
Niin kauan kun ostajan näkökulmaa ei käsitellä lehtijutuissa, homma jatkuu entisellään myötätunnon sataessa tullin laariin. Jutun toimittajalle voisi pistää aihe-ehdotus laajemmasta näkökulmasta alkoholin verkko-ostamisesta. Joskus oli itselläni vielä energiaa ihan toisen asian tiimoilta ehdottaa jonkin epäkohdan käsittelyä, joka meni läpi ja julkaistiin. Vieläkin saa huomiota juttu lehden paperiversiona, mutta digitaalisuus toki tukee jutun voimaa.
 
Liittynyt
29.06.2017
Viestejä
897
Sitähän se Sami Rakshit pyrkii tekemään tiedottamisella. Siellä on aina kolme teemaa, jota lehdet tyhmänä suoraan lainaavat:
"Alkoholin tilaus ulkomailta on laitonta." -> Ei ole. Siitä on helmikuulta lakipäätöskin, jonka jälkeen on vähemmän tätä väläytetty.
"Myyjät kiertävät veroja ja maksuja." -> Taas ei. Myyjä maksaa verot ja maksut omaan maahansa. Tietenkin "oikein" asioiden kanssa tehdessä myyjä ottaa nuo oman maan verot pois ja maksetaan vain Suomeen verot, mutta yksikään lehti ei ole kysynyt Samilta, miksi verot pitää maksaa kahteen kertaan? Lisäksi myyjille on sen veron maksusta tehty hankalaa, niin ei niitä kiinnosta.
"Ostajat kiertävät veroja ja maksuja." -> Ihan niinkuin tuossa yllä, Sami sanoo vaan, että tehkää se ennakkoilmoitus, maksakaa rahat ja ei ota yhtään kantaa siihen, että myyjät ovat ne verot makselleet. Tämä on sentään tehty helpoksi, mutta siinä maksetaan ylimääräistä ja maksamisen ilosta.
"En ole täällä lehdissä julkisuuden takia." -> Sanoo Sami, kun hänestä on kirjoitettu lähemmäs kymmenen artikkelia.

Lisäksi koko homma edelleen häiritsee tavaroiden vapaata liikkumista EU:n sisällä.
Lain mukaan alkoholin valmistevero on maksettava kohdemaahan. Jos sitä ei tee myyjä eikä ostaja, niin minun logiikkani mukaan jompi kumpi jättää verot maksamatta täysin riippumatta siitä, mitä muita veroja tai maksuja hän maksaa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
22 052
Lain mukaan alkoholin valmistevero on maksettava kohdemaahan. Jos sitä ei tee myyjä eikä ostaja, niin minun logiikkani mukaan jompi kumpi jättää verot maksamatta täysin riippumatta siitä, mitä muita veroja tai maksuja hän maksaa.
Tämä on se näkökulma, jossa totaalisesti edelleen jätetään "ostajan ongelmaksi" se, että valmistevero maksetaan kahteen kertaan. "Ei ole meidän ongelma." Lisäksi ei edes informoida ostajaa siitä, että lain ja säädösten mukaan se menisi oikein niin, että myyjä vähentäisi sen paikallisen valmisteveron summasta ja jompikumpi (myyjä tai ostaja) maksaisi sen Suomeen (ja sama muille veroille/maksuille, jotka ovat maakohtaisia).

Tässä siis rangaistusluonteisesti saa maksaa lisää. Myyjille vielä annetaan hirveän huonosti mahdollisuudet maksaa noita veroja/maksuja Suomeen, niin koko järjestelmä on epäoikeudenmukainen ja odottaa sitä lain tulkinnan tarkastusta vähintään.
 
Liittynyt
12.01.2022
Viestejä
224
Tämä on se näkökulma, jossa totaalisesti edelleen jätetään "ostajan ongelmaksi" se, että valmistevero maksetaan kahteen kertaan. "Ei ole meidän ongelma." Lisäksi ei edes informoida ostajaa siitä, että lain ja säädösten mukaan se menisi oikein niin, että myyjä vähentäisi sen paikallisen valmisteveron summasta ja jompikumpi (myyjä tai ostaja) maksaisi sen Suomeen (ja sama muille veroille/maksuille, jotka ovat maakohtaisia).
Myyjä ei voi jättää veroja omaan maahansa maksamatta muutoin kuin silloin kun myyjä maksaa ne kohdemaahan. Asiakasta ei sinänsä tarvitse sen osalta informoida. Myyjät yrittää viimeiseen saakka maksaa verot omaan maahansa, koska se on helpointa ja halvinta, ja muihin maihin veroedustajan nimeäminen ja byrokraattinen selvittely on työlästä. Työläys ei kuitenkaan ole peruste verojen maksamatta jättämiselle.

Jos taas myyjä myy ne omaan maahansa (etäosto) ei ole mitään vähennettävää, vaan paikalliset verot kuuluukin maksaa. Jos taas (yksityinen) ostaja tästä tehdystä kaupasta erillään päättää kuljetuttaa alkoholin toiseen maahan kuin mihin se on myyty, maksaa kuljetuttaja sen maan verot johon alkoholi viedään. Jos tämä päättää lähettää alkoholin vielä myöhemmin uuteen EU-maahan, joutuu tämä taas maksamaan uuden kohdemaan verot. Ja niin edelleen. Kyse on tällöin omasta valinnasta, eikä mitään jo maksettuja veroja voi vähentää sen enempää Suomessa kuin muissakaan EU-maissa.
 
Liittynyt
02.03.2023
Viestejä
11
Odottavan aika on tosiaan pitkä:


23.02.2023
12:00
Matkalla
Pakettisi odottaa viraston luovutusta. Heti kun paketti luovutetaan, se kuljetetaan perille.
23.02.2023
10:30
Paketti siirretään määränpääkaupungin UPS:n toimipaikkaan.
Tampere, Finland
23.02.2023
7:39
Tuontiskannaus
Helsinki, Finland
22.02.2023
23:29
Tuontiskannaus
Helsinki, Finland
22.02.2023
23:00
Saapunut toimipaikkaan
Helsinki, Finland
 
Liittynyt
04.01.2018
Viestejä
253
Tuommoinen hämärä ilmoitus on tullut jonkun kerran meiliin, jonka oon aina pistänyt roskikseen. Tuo on vain kuvakaappaustallenne. Joku kiihkeästi lähetystä odottava saattaa klikata harkitsematta.
1679320424967.png
 
Liittynyt
25.01.2023
Viestejä
52
On aika nopeaa toimintaa nyt, 13.3 maanantai iltana tilasin alksilta saksasta neipaa ja kroatiasta lonkeroa niin tänä aamuna postin seurannan mukaan jo molemmat tulossa. Fransberg toi
Äsken hain postista. Kaikki ok ja suurin osa tuotteista pitkällä päiväyksellä.
 
Liittynyt
28.06.2017
Viestejä
1 070
Tuliko tähän hommaan nyt jotain muutoksia vain vieläkö onnistuu Netprisistä tilaaminen ja tulee läpi tullista?
 
Liittynyt
28.06.2017
Viestejä
1 070
Näistä paikoista jos limukkaa tilaa niin tuleeno hyvin säästöjä vai meneekö posteihin niin paljon ettei kannata? Mikä olisi paras paikka? Eritoten kiinnostaa dr pepper zero
Netpris ja Discandoo tutkittuna Pepsi Maxeja jos 6 keissiä ottaa niin postikulut 45e jolloin jää yhelle keissille hintaa 18e. Dr Pepper Zeroa ei valitettavasti löydy. Eli ei nyt aivan ilmaista mutta on tuo 9e halvempi kuin Verkkokaupasta. Näistä ei taida saada pantteja?
 
Liittynyt
02.01.2017
Viestejä
865
Netpris ja Discandoo tutkittuna Pepsi Maxeja jos 6 keissiä ottaa niin postikulut 45e jolloin jää yhelle keissille hintaa 18e. Dr Pepper Zeroa ei valitettavasti löydy. Eli ei nyt aivan ilmaista mutta on tuo 9e halvempi kuin Verkkokaupasta. Näistä ei taida saada pantteja?
Eikös jollain veroseuraamuksia saaneella ollut jokunen laatikko limpparia, näistäkin juomapakkausverot ja virvoitusjuomavero lätkäistiin korotuksineen. Kannattaa selata muutama sivu taaksepäin ja etsiä kyseinen postaus.
 
Liittynyt
17.02.2023
Viestejä
40
Kyselin eilen Reneltä whatsapissa viikkorapsaa. Taas on kaljat paketissa ja kohta lähtee. Rene kirjoitti, että se on ollut "overwhelmed". Pitääkö olla huolissaan?
 
Liittynyt
19.10.2017
Viestejä
15
Kyselin eilen Reneltä whatsapissa viikkorapsaa. Taas on kaljat paketissa ja kohta lähtee. Rene kirjoitti, että se on ollut "overwhelmed". Pitääkö olla huolissaan?
Minä ilmoitin sähköpostilla että haluan perua tammikuussa tehdyn tilauksen ja tästä 5pv viiveellä tuli vastaus että miten haluan maksun palautuksen. Nyt on mennyt siitä 4pv ja suoritus ei näy vielä tilillä. En suosittele tällä hetkellä ko. puljusta tilaamista. Ainakaan ennen kuin mies toipuu revähdyksistä..
 
Liittynyt
03.02.2023
Viestejä
17
Eikös jollain veroseuraamuksia saaneella ollut jokunen laatikko limpparia, näistäkin juomapakkausverot ja virvoitusjuomavero lätkäistiin korotuksineen. Kannattaa selata muutama sivu taaksepäin ja etsiä kyseinen postaus.
Juuri näinhän siinä kävi. Virvoitusjuomista kanssa valmiste- ja pakkausverot maksettava
 
Liittynyt
15.03.2021
Viestejä
19
Mitenkäs tuo valmiste ja pakkausvero menisi jos tilaisi saksasta tai eestistä suomessa valmistettua lonkkua tai esim. lapparia
eikös ne verot ole täälä jo kerran pyöräytetty vai lähtevätkö täältä verottomina
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
1 516
Mitenkäs tuo valmiste ja pakkausvero menisi jos tilaisi saksasta tai eestistä suomessa valmistettua lonkkua tai esim. lapparia
eikös ne verot ole täälä jo kerran pyöräytetty vai lähtevätkö täältä verottomina
Verottomia ja pantittomia ovat.
 
Liittynyt
18.11.2020
Viestejä
13
Kiinnostelee itseänikin berlin bottle kokemukset, pitäisi pahvilaatikollinen viskiä tilata, alkaa olla hylly aika tyhjä, ja parivuotta itsellänikin viime tilauskesta
Itsellä jäi juuri Berlinbottlen tilaus tullin haaviin.. Ainakin niin ups tiesi kertoa. Saa nähdä mitä sanktioita tulee. BB kyllä lähettää spostissa linkin kuljetuksen tilaukseen, sitä miten verottaja sen tulkitsee, en tiedä.
 
  • Tykkää
Reactions: |le
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
22 052
Itsellä jäi juuri Berlinbottlen tilaus tullin haaviin.. Ainakin niin ups tiesi kertoa. Saa nähdä mitä sanktioita tulee. BB kyllä lähettää spostissa linkin kuljetuksen tilaukseen, sitä miten verottaja sen tulkitsee, en tiedä.
..mutta jos BerlinBottle on järjestänyt kuljetuksen, BerlinBottle on verovelvollinen - et sinä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
22 052
Mitenkäs tuo valmiste ja pakkausvero menisi jos tilaisi saksasta tai eestistä suomessa valmistettua lonkkua tai esim. lapparia
eikös ne verot ole täälä jo kerran pyöräytetty vai lähtevätkö täältä verottomina
Verot pitää maksaa kahteen kertaan. Se on velvollisuutesi. Ja varmasti Sami pistää sinut näin tekemään, jos jäät kiinni.

@ddude vahvasti mutuilee, eikä tiedä näitä asioita.

edit: poikkeuksena tietenkin samat kuin laissa.. tietyt tuotteet on vapautettu juomapakkausverosta..
 
Liittynyt
18.11.2020
Viestejä
13
..mutta jos BerlinBottle on järjestänyt kuljetuksen, BerlinBottle on verovelvollinen - et sinä.
Olin tulliinkin em aiheesta yhteydessä. Aspan kanssa käytiin tämä samainen asia lävitse. Hänkin oli sitä mieltä, että mikäli linkki tulee, myyjäliike on vastuussa. Sanoi kuitenkin ettei tullilla ole mitään valtaa verotuspäätöksiin ja että verottaja voi etsiä pienenkin porsaanreiän, jotta saadaan rahat suomeen. Saas nähdä. Lopputulos kertoo vain sen, onko enää yhtään luottamista verottajan julkisiin ohjeisiin etämyyntiin liittyen.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 818
Olin tulliinkin em aiheesta yhteydessä. Aspan kanssa käytiin tämä samainen asia lävitse. Hänkin oli sitä mieltä, että mikäli linkki tulee, myyjäliike on vastuussa. Sanoi kuitenkin ettei tullilla ole mitään valtaa verotuspäätöksiin ja että verottaja voi etsiä pienenkin porsaanreiän, jotta saadaan rahat suomeen. Saas nähdä. Lopputulos kertoo vain sen, onko enää yhtään luottamista verottajan julkisiin ohjeisiin etämyyntiin liittyen.
"Enää"? Onko tän koko hömpötyksen aikana ollut yleensäkkään mitään luottoa tulliin ja verottaan?
 
Liittynyt
04.01.2018
Viestejä
253
Tänään tuli jo kliseiseksi muodostunut viesti eri sanamuodoin Netprisin edustajalta 16.1 jälkeen jähmettyneeseen tilaan juuttuneeseen lähetykseeni siellä jossain:

kiitos yhteydenotosta.

Tulli ei meihin ole erikseen yhteydessä pysäytetyistä tilauksista, sillä kyse on etäostosta. Ei auta muu kuin odottaa, että he tekevät selvitykset ja laittavat tilauksen takaisin kuljetukseen.
 
Liittynyt
04.01.2018
Viestejä
253
Tänään tuli jo kliseiseksi muodostunut viesti eri sanamuodoin Netprisin edustajalta 16.1 jälkeen jähmettyneeseen tilaan juuttuneeseen lähetykseeni siellä jossain:

kiitos yhteydenotosta.

Tulli ei meihin ole erikseen yhteydessä pysäytetyistä tilauksista, sillä kyse on etäostosta. Ei auta muu kuin odottaa, että he tekevät selvitykset ja laittavat tilauksen takaisin kuljetukseen.
Shippiiltä kysyin, missä nuo kaksi pakettia nyt ovat? Siihen eivät ole vastanneet.
 
Liittynyt
15.03.2023
Viestejä
20
Sain myös tänään Netprisiltä viestin:

"Odota vastausta Shippiiltä, heidän tulee ilmoittaa sinulle koska tilaus on tarkalleen noudettu ja missä se tarkalleen on.
Saattaa hyvin olla, että tulli on pysäyttänyt kuorman ja tämä tulee viivästyttämään kuljetuksia aina 0 - 2 kuukauteen.
Mikäli tulli on pysäyttänyt tilauksen, tulee heidän katsoa tilaus etäostoksi. Tullin ei pitäisi säilyttää tilausta, vaan laittaa se takaisin kuljetukseen selvitysten jälkeen
Todennäköisesti tullilla on aikamoinen kiire tällä hetkellä ja yhteydenotot / pakettien uudelleenohjaukset kestävät todella pitkiä aikoja. Sinun tulee nyt vain odottaa, että tämä tapahtuu ja tulet sitten vastaanottamaan tilauksesi."

Shippii vaan kun ei vastaa yhtään mitään ja viivästys alkaa kohta olemaan sen 2kk...

Voikohan tullille lähettää laskun viivästyttämisestä? :D
 
Liittynyt
04.11.2018
Viestejä
54
Viinalähetys meni lähetyskelvottomasti rikki matkalla ja Fransberg/Alks maksoi kaikki takas tilille kun vaan asiasta laittoi viestiä fransbergille, hyvä firma kyllä.
 
Liittynyt
29.01.2017
Viestejä
963
Liittynyt
14.10.2018
Viestejä
2 676
Joo, kaikihan meille aina yllätyksenä tulee. Ikinä ei olla kuultu.
Sinänsä keskimääräisen suomalaisen eduksi on mainittava suoraselkäisyys ja vastuuntunto, jos ajaa monttuun autonsa, on syy jonkun muun, ja jos ostaa alkoholia, verot pitäisi maksaa jonkun muun. Ei silti, ei ole harvinaista että huudetaan että joku muu maksamaan mun palkkavero ja autovero ja polttoaineverokin, kun ne on kuitenkin korruptoituneita ;-)
 
Liittynyt
04.01.2018
Viestejä
253
Informoikaa muutkin, jos ootte samassa tilanteessa lähetysten jumiutumisessa Netpris/Shippiin kanssa. Olisi mukava kuulla jos joku on jopa vastaanottanut lähetyksen vielä usean kuukauden jälkeen. En itsekään riskeeraa Shippiin kanssa enää, vaikka olikin ainoa kielteinen kokemus kohdallani.
 
Liittynyt
28.02.2023
Viestejä
63
Informoikaa muutkin, jos ootte samassa tilanteessa lähetysten jumiutumisessa Netpris/Shippiin kanssa. Olisi mukava kuulla jos joku on jopa vastaanottanut lähetyksen vielä usean kuukauden jälkeen. En itsekään riskeeraa Shippiin kanssa enää, vaikka olikin ainoa kielteinen kokemus kohdallani.
Juuri tänään tuli perille Shippii/Budbee -lähetys Nielsenin shopista. 2kk sitten tilattu. Oli ollut Tullissa, jota tosin kukaan ei informoinut eikä vastannut. Siniset teipit olivat ympärillä saapuessa, alle 20kg laatikko. Onneksi muut toimitukset ovat tulleet nopeasti ja ilman käpälöintejä eli lisää tilauksia ja paljon mutta ei Shippiillä.
 
Liittynyt
29.01.2020
Viestejä
225
Shippii on ihan shittii, ainakin sen perusteella mitä täällä kirjoitettu viimeisen muutaman kuukauden aikana.
 
Liittynyt
19.01.2018
Viestejä
779
Shippii on verottajan ja tullin oma peitepulju. Ainakin siltä vaikuttaa kun täällä kokemuksia lukee, tyyliin 90% shippiin lähetyksistä tullissa :DDD
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
239 664
Viestejä
4 187 927
Jäsenet
70 776
Uusin jäsen
Fancy

Hinta.fi

Ylös Bottom