Alkoholin tilaaminen ulkomailta netin kautta

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
586
Tänään todennäköiseti oma paketti perillä. Toivottavasti olisi Faxea täälläkin, hyvin erinomainen saunaolut nimittäin.:cool:
Kappas vaan, näin muutaman pikkutölkin Faxea nauttineena, niin tämähän on ihan hyvää keppanaa. Aiemmat kokemukset Faxesta oli niistä laivalta ostetuista litran tölkeistä, ne ei toimineet, vaikka kuinka nopeasti ryysti :shifty:
 
Liittynyt
26.01.2018
Viestejä
167
Nonnii.. Täällä eka käsi ylhäällä,(onko muita ? ) jonka tilaus toimittajan mukaan "Tullin käsittelyssä".
Ollut tämän viikon alusta alkaen. MH odottaa kuljetusta..joten etämyynnistä kyse.
Myyjä VK.com, toimittaja heidän oma Nk, (tietäjät tietää), jonka tilaussivulla ei kysytä kauppaa, vain ainoastaan kaupan tilausnumeroa, painoa ja sp-osoitetta. Taitaa mennä juomat viemäristä alas, klarna oottelee VK maksua..täytyy kait maksaa. Löytyykö kanssa surijoita ?
Eipä mitään, uutta tilausta kokeiluun Alks.Croatia halvat vodkat ja siideri ja sakulaatikko mukaan Fransberg kautta, Klarna mukana. Tuli laitettua ym.. tilauksesta Klarnalle seisakkipyyntö, saas nähdä mitä sanovat tulliseisahduksesta...kerron täällä kyllä.
 
Liittynyt
19.06.2018
Viestejä
640
Kappas vaan, näin muutaman pikkutölkin Faxea nauttineena, niin tämähän on ihan hyvää keppanaa. Aiemmat kokemukset Faxesta oli niistä laivalta ostetuista litran tölkeistä, ne ei toimineet, vaikka kuinka nopeasti ryysti :shifty:
Joskus maistanut Faxen sitä tuhtia..oliko 10%? Litran tölkistä. Se on ihan hyvä jos menee sillä "vain yksi tölkki"-linjalla :)

Itse sain tehtyä tilaukset tuossa syksyllä ennen tätä Tullin tehovalvontaa (tai viimeinen meni juuri marraskuun puolelle, pieni tilaus) ja seuraava tilaus pitäisi tehdä joskus tammi/helmikuussa. Saapa nähdä nyt sitten että miten tavarat liikkuu ja miten jää tulliin. Kiitokset ketjuun aktiivisesti päivittäville!
 

ESB

Liittynyt
24.09.2020
Viestejä
12
Tein keskiviikkona 16.11. kainon alle kymmenen pullon tilauksen Berlin Bottlelta Shippii/UPS-kuljetuksella. Tilaus lähti liikkeelle seuraavana päivänä ja saapui jo tän viikon tiistaina läheiseen K-markettiin. Kuusi päivää on ennätys, mitä olen Berlin Bottlesta tilannut. UPSin kotiinkuljetukset ovat joskus jumittaneet Vantaan varastolla pitkäänkin, mutta kun tilasin kerrankin suoraan tonne markettiin, niin paketti liikahti sinne heti kun tuli Suomeen.

Plussaa myös siitä, että UPSin pahviloota oli muutettu diskreetimmäksi: ei enää pullon kuvia kyljessä vaan normaalit "särkyvää"-varoitukset. Toki lähetystarrassa lukee vanhaan malliin alcohol.
 
  • Tykkää
Reactions: SK.
Liittynyt
09.11.2016
Viestejä
287
Jaa, onkohan sitten jäänyt tulliin tämä. Moneen kertaan oon jo kysellyt tilauksen perään. Netprisillä sanovat vaan että 1.11 on ollut valmis noudettavaksi ja samaa copypastea vastaavat kun kysyn onko jo noudettu. Shippiitä olen pommittanut samalla kysymyksellä vailla vastausta. Budbeellehan toi siirtyy vasta suomen puolella, joten jossain Netprisin varaston ja tullin välillä toi taitaa olla :D

Edit. Olikin eilen illalla budbeen appiin tullut ilmoitus että ovat saaneet tilauksen. Kuulemma viimeksi tanskassa rekisteröity. Mä kun luulin että budbee saa paketin vasta suomen puolella ja kerkesin jo tuulettaa..
Nyt on paketti suomessa budbeen terminaalissa tullin paremmalla puolella. Paketin pitäis saapua illalla :cool::thumbsup:

Mikä olisi muuten tämän hetken paras nettikaupan + rahtifirman combo jos tilaa pk-seudulle?
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
838
11.10 tehty Alksin tilaus (kolme pahvilaatikkoa Kroatiasta) tuli tänään noudettavaksi. Ei jälkiä Tullin käsittelystä.
 
Liittynyt
30.06.2018
Viestejä
107
Onko Alksista (saksan varasto) tilanneet käyttänyt mitään muuta kuljetuspalvelua kuin Fransberg? Suosituksia?

Tilasin Fransberg kautta kahdesti mutta voisi kokeilla jotain vähemmän Tullin silmiinpistävää
 
Liittynyt
11.09.2021
Viestejä
22
Olutta tulossa (ehkä), palataan asiaan. *edit* :<
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
28.08.2019
Viestejä
366
11.10 tehty Alksin tilaus (kolme pahvilaatikkoa Kroatiasta) tuli tänään noudettavaksi. Ei jälkiä Tullin käsittelystä.
Onko pvm. oikein vai pitäiskö olla 10.11? Itsellä 7.11 Alks Saksa ja rekka pysäytetty tullissa franssin mukaan kun kyselin jokunen päivä sitten
 
Liittynyt
12.09.2019
Viestejä
24
Otinpa testimielessä Alko23Plussan tarjouksesta pari Norrlands Guldia ja pari punkkupänikkää + Norrlogin kuljetuksen. Koko setti kuljetuksineen 54 €.
Katsotaanpa tuleeko läpi kiltisti. Kertoilen tänne sitten miten käy.
Ja tasan viikon päästä tilauksesta tuli postista tieto että laatikko noudettavissa. Nopeasti tuli, eikä tullia. Nyt on mukissa mukavat perjantaijuomat.
 
Liittynyt
23.09.2019
Viestejä
6
Voi sekoittaa ihan huoletta, kunhan pitää huolen, että paino pysyy sallituissa rajoissa ja pitää huolen, että ne tilatut tavarat sinne mahtuu.
Mulla ei mennyt lävitse aiemmin, kun kolmen olutlaatikon setistä yritin korvata yhden parilla viinitonkalla. Olisi painanut pari kiloa vähemmänkin, mutta Shippii ei ottanut kuljetusta vastaan. Ensimmäinen tilaus oli 78,99 kg ja toinen 80,991 kg.

Voihan sitä tosiaan yrittää ja jossei mene läpi, niin peruu vanhan tilauksen ja tekee uuden.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 722
Oma tilaus on myös superalko.de shippii+ budbee, 13.10.2022 tehty tilaus ja se oli shipped tilassa 24.10.2022.
Ja kun noin viikko sitten kyselin shippiiltä et missä paketti luuraa niin seuraavana päivänä vastasivat että nyt se on lähetetty. Eli 16.11.2022 olisi sitten lähtenyt shippiin mukaan kohti suomea ja se budbee päivitys tosiaan tuli 21.11.2022 illalla.
Hidasta hommaa on, ja saa jännittää tulliin jäämisen puolesta.
Tänään tuli sitten vihdoin toi tilaus himaan. Eihän siinä mennytkään kuin yli 6 viikkoa :). Ei oltu avattu pakettia, eli meni tehovalvonnan ohi sitten. Nyt vois ehkä uskaltaa laittaa uuttakin tilausta BF tarjous hinnoilla tulemaan.
 
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
2 114
Hmm. Tein nyt Alks:lta tilauksen.
Ei mitään kyselyä kuljetuksesta tms.
Mit vit?

Ok, menen vaan Fransbergille noiden tietojen kanssa...
 
Liittynyt
02.11.2018
Viestejä
266
Olipas pitkä tauko tilauksista. Nyt illalla lähti SB+Norrlog laatikko 4 litraa jäykkiä ja pari keissiä bishee. Toivotaan et tulee normaalisti, varmaan jo ihan perus jouluruuhkat alkaa oleen.. mut eiköhän ne edelleen parissa viikossa ovella ole..
 

ses

Liittynyt
25.11.2022
Viestejä
27
"Postnor
08 marrask. 00:10
Olemme vastaanottaneet lähetystiedot lähettäjältä ja odotamme lähetystä kuljetukseen. Seurantatiedot päivittyvät, kun lähetys on saapunut PostNordille."

Ekaa kertaa tilasin vuoteen alkoholia. Viimevuonna tuli kahdessa viikossa ovelle ja nyt mennyt 2.5viikkoo eikä ole näkynyt.
 

ses

Liittynyt
25.11.2022
Viestejä
27
Varmaan siellä tullissa jumissa joko tulee tai ei tule

Tuleekohan siitä sit postissa kirje et maksa verot? Onko kellekkään tullut
 
Liittynyt
19.11.2018
Viestejä
1 257
Voi sekoittaa ihan huoletta, kunhan pitää huolen, että paino pysyy sallituissa rajoissa ja pitää huolen, että ne tilatut tavarat sinne mahtuu.
Tämä on nettikauppakohtaista toimiiko sääntöjen kiertäminen. Koko Big Bucksin ideahan on nimeonomaan pakkauskoko, eikä painolla ole mitään merkitystä. Shippiin ohjetta noudattamalla toimii kaikilla kaupoilla.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 692
Jotenkin ihmetyttää kuluttajansuojan poissaolo tässä mallissa. Eikö etämyynnin tapauksessa juurikin myyjä ole vastuussa veroista. Miksi ihmeessä kuluttajaa rankaistaan tapauksessa, jossa myyjä on lain mukaan toiminut väärin? Tulli vie tuotteet välistä ja kuluttajalta meni rahat. Osaako joku valveutuneempi valottaa tämän kuvion logiikkaa? Ei meinaa mennä omaan jakeluun.
Mikä kuluttajansuoja jos esim. saksalainen myyjä myy saksalaisen lainsäädännön mukaisesti tavarat vapaasti varastosta noudettavaksi. Eihän myyjä lähtökohtaisesti edes tiedä ajatko itse autolla pihaan vai tilaatko jonkun muun noutamaan tuotteet puolestasi.

Se että Suomen verottaja keksii jotain omia sääntöjä (yrittäen olla räjäyttämättä patjatsoa omille näpeilleen) ei vaikuta saksalaiseen lainsäädäntöön mitään. Itse asiasiassa verottajahan on ajanut tilanteen siihen että tehty kauppa on enenevissä määrin maan sisäistä jolloin edes ALV tilitysvelvollisuus Suomeen ei täyty - koska ALV tilitetään vain Suomeen myytyyn kamaan ja nyt tavara myydäänkin noudettavaksi lähtömaahan. Sehän ei myyjälle kuulu eikä myyjä edes teoriassa sitä tiedä että minne tavara menee kun joku valtakirjalla lähetyksen hakee, olethan sä voinut tilata rahdin rostokista berliiniin tjsp.
 
Liittynyt
08.03.2017
Viestejä
88
1.11 tilattu netprisiltä 6 laatikkoa pilsneriä ja ei ole liikkunut vieläkään joten otin yhteyttä shippiille ja sieltä tuli tämmöinen vastaus
Thank you for reaching out to Shippii.

Due to more intensified focus from the Finnish tax regulations in Finland for private import of alcohol, measures are being taken by the customs at the Finnish boarder.

This means that the truck transporting your goods have been stopped for inspection.

Unfortunately, this is out of Shippii’s control, but we have received attached file from the Finnish state that explains how you should proceed from here:

Shippii
Please also feel free to contact the Finnish customs who currently is in possession of your goods.

Meritull / Hangon liikkuva ryhmä

Puh: +358 (0) 295527002

hanko.valvonta@fulli.fi

We apologize for the inconvenience.
Shippii Customer Service
Feldstraße 2
24983 Handewitt
Deutschland
 
Liittynyt
14.02.2017
Viestejä
119
Kannattaa varmaan ihan jo riskienhallinta syistä alkaa jakamaan isompia tilauksia useampaan pienempään erään. Voisi muutenkin kuvitella, että tavara tulee näin helpommin läpi.
 
Liittynyt
26.11.2020
Viestejä
403
Isä-ukko pisti klarnalle valituksen, jännityksellä kyllä odotan että mikä on Klarnan reaktio asiaan.
 
Liittynyt
26.11.2020
Viestejä
403
Veikaan että oma vika, rahoja ei palauteta.
Rahojahan ei tarvitse palauttaa kun laskua ei ole maksettu. Mutta siitähän se vääntö sitten lähtee jos yrittävät kuitenkin periä. Onko se mahdollisesti KKV mihin ottaa yhteyttä vai kuuluuko ulkomaan kaupat jonkun muun viraston piiriin? Itse en ole asiaan vielä tarkemmin perehtynyt.
 
Liittynyt
26.11.2022
Viestejä
2
Kun olisikin tullut tännekin. Mutta ei. Ainut oma tämän Tullin uhkailun aikaan toimitettu tilaukseni, joka oli tilattunakin jo ennen asian julkaisemista. Seurannan mukaan ollut Turussa tullissa 22. päivä lähtien. Sama juttu saman tuotteen kanssa kahdella kalenterin tilanneella kaverillanikin, ja muualta bongattuna useilla muillakin on Suomessa ollut juuri tämän kalenterin kanssa huono tuuri. Ja silti osa näistä kalentereista on tullut tosiaan läpi. Joku oli fb-ryhmässä jo lähestynyt Beer Republicia asialla ja heidän mukaansa ei ole heidän ongelmansa, vaan maksut kuuluvat vastaanottajalle. Mikä taas ei se Suomen tullin tulkinta etämyynnistä ja -ostosta kyllä ole. Joten kiinni jääneet paketit eivät taida liikkua tuolta mihinkään.
Itsellä sama tilanne Beer Republicin kalenterin suhteen. Ei taida mikään auttaa, verot voisin maksaa, että saisin juomat mutta ei taida tullille käydä, kun verovastuu on myyjän?
 

BiB

Liittynyt
18.11.2022
Viestejä
21
Tietääkö joku kuinka kauan tulli saa säilyttää nämä tilaukset? Fransbergin mukaan Alksin tilaukseni jäi tullin 15.11. ja "Unfortunately, Fransberg can't do anything about it." Jouluglögit jäivät tulematta ja voisin kyllä maksaa ne hemmetin verot, mutta miten???
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
828
Tietääkö joku kuinka kauan tulli saa säilyttää nämä tilaukset? Fransbergin mukaan Alksin tilaukseni jäi tullin 15.11. ja "Unfortunately, Fransberg can't do anything about it." Jouluglögit jäivät tulematta ja voisin kyllä maksaa ne hemmetin verot, mutta miten???
Muistaisin, että 6kk olisi säilytysika.
 
Liittynyt
29.06.2017
Viestejä
897
Muistaisin, että 6kk olisi säilytysika.
Tämä koskee tapauksia, joissa kauppa tulkitaan etämyynniksi ja myyjältä yritetään periä veroja. Jos myyjätaho ei maksa, alkoholit tuhotaan kieltolain ajalta tuttuun malliin. Jos taas kyse on tullin mielestä etäostosta, juomat saavat jatkaa matkaansa, mutta sinulle tulee veroseuraamuksia. Veron laskeminen vie resursseja eikä tapahtune ihan hetkessä. Kenellekään ei taida vielä olla tullut laskua veroista?
 
Liittynyt
06.05.2021
Viestejä
5
10.11 tilasin A24+ 2 x yllätyssetin. Norrlogilta kotiinkuljetus, kun ei-autoilevana olisi aika hankala kantaa 50kg jostain noutopisteestä. Otin siis kumpaankin yllätyssettiin laatikon täytteeks yhden lisäsalkun, jotta pakkauslaatikot olisi täynnä. Oli muuten virheellisesti AS24+ tilausvahvistuksessa tiedot. Siihen oli merkitty 49.8kg ja pakkausyksiköt 10. Kun koitin sylöttää Norrlogin tilaukseen nuo, niin eihän ne tietty kelvannut. Ihmettelin kyl itekin että miksi tilausvahvituksessa on noin, kun 2 pakkauslaatikkoa on 24 pakkausyksikköä. No kirjoitin Norrlogin tilaukseen painon ja 24 yksikköä ja jo kelpasi.

No 16.11 ilmestyi OmaPostiin tieto että viedään asuntoa lähinnä olevaan noutopaikkaan. No ajattelin että vielä tässä kohtaa se muuttuu.

18.11 OmaPosti kilahti että lähetys saapunut Suomeen ja edelleen luki että viedään noudettavaksi. Avasin heti asiakaspalvelun chatin että tilasin kotiinkuljetuksena että miksi menossa noudettavaksi jostain. No asiakaspalvelu vastasi että heillä ei ole tietoa kotiinkuljetuksesta että voit kysyä lähettäjältä asiasta. Hän ei voi nyt tehdä mitään, kun pakettia ei ole lajiteltu.

No myöhemmin samana päivänä tilaksi päivittyi lajiteltu. Avasin jälleen chatin asiakaspalveluun, että nyt on lajiteltu että haluan paketin kotiin ja jos siinä on nyt virhe, nin voinko sitten vaikka ostaa kotiinkuljetuksen, koska en ala niitä kantamaan ilman autoa. Nyt asiakaspalvelija vastasi, että et voi ostaa kotiinkuljetusta vielä, että sitten kun se on noudettavissa, nin voit ostaa sen.

OK. no odotellaan.

21.11 päivittyi OmaPostiin tieto, että viety pakettiautomaattiin. Avasin taas chatin asiakaspalveluun, että nyt paketit on automaatissa, mutta en löydä OmaPostista valintaa ostaa kotiinkuljetus. Sain vastauksena, että joo automaattiin vietyä ei voi ostaa, että myyjän pitäisi tehdä muutos lähetykseen, mutta vaihtoehtona on että siirretään se Postin noutopisteeseen, jolloin voin ostaa kotiinkuljetuksen. Ok. No sitten siirretään jos näin on.

23.11 paketti noudettavissa Postin noutopisteeltä. En edelleenkään löydä sitä painiketta OmaPostista että osta kotiinkuljetus. Chatti numero 4 auki asiakaspalveluun. Joka kerralla oli muuten eri niminen henkilö chatissä, ettei osunut samaa kertaakaan. No nyt kyselin että mulle on nyt jo useampi asiakaspalvelija luvannut että kun se on noudettavissa, niin voin ostaa kotiinkuljetuksen, mutta ei vaan näy. Alkoi jo hieman sarvi kasvaa otsaan. No asiakaspalvelija sanoi, että selvittää ja palaa sähköpostilla asiaan vähän ajan päästä. No ei mennytkään kauaa, niin tämä chatin asiakaspalvelija soitti, että joo tässä on nyt tällainen tilanne, että kaikki pakettityypit ei ole kotiinkuljetuksen piirissä ja tämä on nyt juuri sellainen paketti, jota ei saa kotiinkuljetuksena, mutta hän keskusteli tässä kollegan kanssa että kun mulle on jo nyt luvattu tuo kotiinkuljetus, niin tullaan sen verran vastaan että saat nyt tällä kertaa nämä ilmaiseksi kotiin ilman lisämaksuja. Pahoitteli vielä, että hänkin on uusi työntekijä ja täällä moni muukin on juuri aloittanut. No ei mitään. Propsit tälle viimeiselle asiakaspalvelijalle. hoiti homman ja otti selvää eikä vaan geneerisiä vastauksia.

Perjantaina 25.11 laatikot tuotiin kotiovelle. Viikko siinä meni Postin kanssa vääntäessä siitä kun laatikot saapui Suomeen. Loppu hyvin, vaikka Norrlog kusi. Veloitus kotiinkuljetuksesta kelpasi, mutta sitten ei laiteta sitä paketin tietoihin.

Ja 2 x yllätystilauksen sisältönä oli 2 x Harboe IPA salkkua, 1 x Faxe Premium salkku ja 1 x Harboe Pilsner salkku.

Eikä oltu availtu paketteja, ei tullin teippejä eikä mitään lappuja.
 
Liittynyt
01.06.2022
Viestejä
29
Mitenköhän tuo 3miljoonaa on laskettu, kun kymmenen työntekijää ja 14kk. Saako noi työntekijät rapiat 21tonnia kuussa tosta työstä liksaa. Vai mitenkä toi 3 miltsiä on laskettu?
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
2 365
Mitkäs poliitikot on laittanut tämän kolmemiljoonaa liikenteeseen, niin tietää sitten äänestää kevään vaaleissa?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
21 885
Virkamiehet päättää nämä asiat. Äänestämällä ole mitään vaikututusta. Vanhat virkamiehet pysyvät.
Jos vaalitentteihin saadaan nämä alholiasiat: eli etämyynti Suomeen, panimojen oikeus myydä omia tuotteitaan mm. postitse (!!) ja voimakkaampien alkoholijuomien ja viinin myyminen ruokakauppoihin - niin eiköhän siitä oma ehdokas löydy, joka tarpeeksi suurella kannatuksella pistää nämä asiat kuntoon.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
586
Viini marketteihin on ehkä vahvin aihetta sivuava vaaliteema tulevaisuudessa, muut parannukset alkoholipolitiikkaan on sitä diibadaabata, jonka varaan mikään puolue ei viitsi kannatuksensa nostoa edes yrittää.
 
Liittynyt
04.01.2018
Viestejä
253
Budbee oli nostanut edellisestä samankokoisesta tilauksesta huimasti hintoja noin 16€. UPS home-palvelua olen käyttänyt vain kerran. Nyt tuli tenkkapoo!
1669610945450.png
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
21 885
Budbee oli nostanut edellisestä samankokoisesta tilauksesta huimasti hintoja noin 16€. UPS home-palvelua olen käyttänyt vain kerran. Nyt tuli tenkkapoo!
UPS Home ajaa autolla kotisi ohi ja sitten samalla sekunnilla tulee viesti "ei voitu toimittaa" ja pari tuntia myöhemmin lähetys on noudettavissa jostain etnisestä marketista ja/tai parin kilometrin päästä.
 
Liittynyt
04.01.2018
Viestejä
253
Ehkä Budbee edelleen paras, mutta pitää tilata yli puolet pienempi määrä uuden hinnoittelun takia.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
237 528
Viestejä
4 165 592
Jäsenet
70 422
Uusin jäsen
Minibee

Hinta.fi

Ylös Bottom