Ärsyttävät muotisanat, -sanonnat ja -hokemat

Liittynyt
30.11.2016
Viestejä
1 943
Itseä ei tuo "ketä" niinkään ärsytä (johtuu varmaan turkulaisuudesta) mutta välillä tulee vastaan kun käytetään sanaa "entä" sanan "kuin" tilalla. Esimerkiksi "norsu on suurempi entä hiiri". Särähtää korvaan erittäin paljon. Onko tämä joku paikkakuntakohtainen juttu vai mistä juontaa juurensa?
Ketjussa on muuten todella monta "hyvää" pointtia ja verenpaine nousee.

Ketä on sellainen puoliärsyttävä muttei varsinainen muotisana ainakaan omasta mielestäni. En oikein osaa, mistä murteesta tulee mutta osa käyttää todella ärsyttävään tapaan, osaan ei huomiota kiinnitä. Omaan suuhun ei sovi, oikeastaan ainoa mieleen tuleva on "ketäs noi o?" ja sekin lähinnä jos olet alueella jossa joka toisella on ketä joka välissä.

En huomannut oliko jo listattu juurisyy. Pää sanoo poks nykyään aina kun tuon kuulee. Paikassaan kävisi mutta kun sitä tungetaan joka ainoaan paikkaan.
Jonkin pitkän tapahtumaketjun kohdalla menettelee ja sellaisiin sentään sopii. Mutta kun puhutaan yksittäisen henkilön yksittäisestä hommasta joka menee käsille niin ei! Siinä ei tarvita mitään juurisyytä kun oikea vastaus on väsytti/vtuttu/en huomannut/naputtelin vahingossa väärin tms. Ja vielä oikeampi on, ettei ihminen ole täydellinen.

Yleensä kaikkein innokkain koko sanan käyttäjä on se nuori, yli-innokas laadun valvoja tms.

Monta muutakin on mutta yllättävän monessa asianyhteys vaikuttaa.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
243 252
Viestejä
4 242 957
Jäsenet
71 326
Uusin jäsen
attemoooh

Hinta.fi

Ylös Bottom