Älyvalot (Smart Lights), Philips Hue, Ikea Trådfri yms.

Viestiketju alueella 'Elektroniikka, rakentelu ja muut DIY-projektit' , aloittaja vipe, 10.01.2019.

 1. kurwaslobo

  kurwaslobo

  Viestejä:
  62
  Rekisteröitynyt:
  01.12.2017
  Mitkäs kaikki edullisemmat lamput (GU10 ja E14) toimii Philips Hue-sillan kanssa? Apple Homekit tuki myös plussaa.
   
  Resetor tykkää tästä.
 2. Datsyuk13

  Datsyuk13

  Viestejä:
  880
  Rekisteröitynyt:
  02.02.2017
  Siis onko niin, ettei Huen Lightstrip Plussaa (tai normaaleja värivaloja) saa synkronoitua TV:n kanssa ilman jotain 250e:n HDMI Sync Boxia? Ihan käsittämätöntä. Sen jotenkin ymmärrän, että valot maksaa maltaita, mutta lisävarusteiden hinnat menee yli ymmärryksen. Onnistuin synkronoimaan musat ja leffat tietokoneelta Huen virallisella sovelluksella. Eikö synkronointia voi suorittaa millään keinolla edes puhelimesta soitettaessa? Alkaa tuntua, ettei tuossa ole mitään muuta syytä kuin rahastus. Ei luulis olevan mahdottomuus tehdä softia Androidille ja esim LG:n telkkareihin, joilla pystyis myös synkkaamaan sisältöä. Luulisi näillä valojärjestelmien hinnoilla saavan ominaisuuksia, jotka tuntuvat tässä hintaluokassa peruskauralta.
   
  kurwaslobo tykkää tästä.
 3. Wilbo

  Wilbo

  Viestejä:
  14
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Sync boxilla synknoroidaan valot videokuvan sisältöön eikä suinkaan laiteta valoja vaan vilkkumaan äänen tahtiin. Tämä tarkoittaa sitä, että jos videossa kuvan oikeassa laidassa on punaista ja vasemalla vihreää niin telkun oikealla puolella oleva valo palaa punaisena ja vasemmalla oleva vihreänä ja värit seuraavat ruudun sisältöä reaaliajassa. Toki vastaavanlainen ohjelma olisi mahdollista rakentaa puhelimeenkin, mutta tällöin video pitäisi syöttää telkkariin puhelimesta.
   
 4. Datsyuk13

  Datsyuk13

  Viestejä:
  880
  Rekisteröitynyt:
  02.02.2017
  Juu tuo on toki tiedossa, mutta kyrpii kun valoja ei saa synkronoitua leffan mukaan ilman kallista lisälaitetta eikä valoja saa vilkkumaan kun soittaa musiikkia puhelimesta. Oletin noitten olevan perusominaisuuksia kun ostin valot.
   
 5. väkisin halaaja

  väkisin halaaja

  Viestejä:
  81
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Onko android tv? jos ei niin tarvitsee Chromecastin,että toimii töllön sammutus/päälle laitto.
   
 6. SShadow

  SShadow

  Viestejä:
  471
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Ostin Black Fridaysta Amazon Echo Dotin Philips Huen kaveriksi. Toimii vallan mainiosti puheohjaukset englanniksi, saa olla suomi-murretta enemmän kuin Googlen puheentunnistuksessa. Eli kun huoneiden nimet laittaa Hue-asetuksissa englannin kielellä, saa homman toimimaan huonekohtaisesti aika kivasti.

  Nyt kuitenkin mietin kun sanoin keinoälylle "Alexa, when I leave home, turn off lights" ja Alexa vastaa että kaikki lamppuni ei tue tätä ominaisuutta.
  Mietin että toimisiko valojen sammutus automaattisesti jos Hue-siltaan olisi kytketty vain Philipsin lamppuja? Nyt seassa siis Airamin lamppuja.
   
 7. Tiihokatti

  Tiihokatti

  Viestejä:
  1 370
  Rekisteröitynyt:
  13.01.2017
  Ööh... Miksi helvetissä Philips menisi kilpailijan telkkuun tekemään softan joka tappaisi heidän oman Hue+Ambilight ekosysteeminsä? Ambilight telkut kun saa todellakin sellaisenaan liitettyä olemassa olevaan Hue-ekosysteemiin jos sellainen on kotona käytössä. Eli kaikki kodin valot saa säätymään Ambilightin mukaan, ja lisäksi voit määritellä töllön kuvan alueet minkä mukaan yksittäiset Lamput vaihtavat väriään.

  PC käytössä on tuo ilmainen Hue-softa, mutta sen ulkopuolella olevaan ekosysteemiin tarvitset sen sikakalliin HDMI ambilight-boxin.

  Ja tämä asia täytyy nyt oikeasti vääntää rautalangasta: perus TV prosessori ja käyttöjärjestelmä ei todellakaan riitä prosessoimaan ambilightia kuvan mukaan telkun sisäisesti. Se on täysin mahdotonta älytöllöjen käyttiksillä ja prosessoreilla, Philipsin ambilight töllöt käyttävät erillistä erikoistunutta piirisarjaa toimiakseen kuten ilmeisesti tuo kallis ambilight-boxi.
  Jotain DIY-ambilight softaa on androidille, mutta itse ei ole niistä kokemusta ja tässäkin tapauksessa ne ovat käyttöjärjestelmän takia hyvin rajoittuneita toiminnaltaan, eli edes perus TV-lähetyksiä et saa synkattua valoihin mitenkään ellet katso sitä Androidin sisällä streamista (ja siltikään Netflix/yms jossa suojatut kuvamateriaalit eivät toimi).

  Mm. I5-3570k + DIY-ambilight esimerkiksi imaisee kolmasosan prosessorin tehoista toimiakseen, se on paljon prosessoitavaa mobiiliprosessorille...

  Ja näin pitkälle täytyy mennä että saisit ambilightin telkkuun kuin telkkuun: Forget Philips Ambilight: iHoment Retrofit TV Backlight Does The Job For $60
  Kamera joka kuvaa telkun tuottamaa kuvaa...
   
  Viimeksi muokattu: 12.12.2019
 8. HengaHox

  HengaHox

  Viestejä:
  253
  Rekisteröitynyt:
  10.11.2018
  Onko tiedossa mitään alennuksia tähän väliin? Lähinnä E14 ja E27 polttimot kiinnostaa + himmenninkytkin
   
 9. vasu

  vasu

  Viestejä:
  74
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  Clasohlsonilta saa noin puoleen hintaan, kun käyttää muutaman koodin:

  Itse tilasin himmentimen ja yhden lampun 40 eurolla
  Philips Hue White and Color Ambiance 9 W E27, Bluetooth | Clas Ohlson
  Langaton himmennin ja kaukosäädin Philips Hue Dim | Clas Ohlson
   
  HengaHox tykkää tästä.
 10. HengaHox

  HengaHox

  Viestejä:
  253
  Rekisteröitynyt:
  10.11.2018
 11. Eldmor

  Eldmor

  Viestejä:
  1 128
  Rekisteröitynyt:
  02.12.2016
  Tuohan oli selvä hintavirhe kun sai yhdistettyä monta alekoodia.
   
 12. vasu

  vasu

  Viestejä:
  74
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  Useiden koodien yhdistely ei ilmeisesti ollut toivottua. Olihan tuo itselläkin tiedossa ja lähin heti hakemaan pakettia kun sain noutoilmoituksen ja sen mukisematta antoivat. Tarjousketjussa muutamille ei oltu luovutettu tavaroita, kun olivat vihdoin mokan tajunneet clasulla.
   
 13. HengaHox

  HengaHox

  Viestejä:
  253
  Rekisteröitynyt:
  10.11.2018
  No perhana :D Jäi sitten ostamatta
   
 14. frostis

  frostis

  Viestejä:
  4
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2019
  Tokmannin yötarjouksesta tilattu Hue Ensis valaisin toimitettu viimeinkin. Ja rikkihän se on, ylempi valo vain vilkuttaa vihreätä, mitään yhteyttä ei saa eikä tietenkään tottele ohjausta. Alempi toimii normisti. Hoh hoijaa, toivottavasti saa uuden eikä rahoja takaisin.
   
 15. LD60

  LD60

  Viestejä:
  38
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Riippuu miten vanhoin mennään. Vaihtoehtoisista sovelluskaupoista löytyi jollekin android neloselle (joka omassa tabletissa). Myös Sailfishille löytyy pari sovellusta, jos vanha Jolla löytyy kaapista.
   
 16. julli100

  julli100

  Viestejä:
  35
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Xiaomi Meteorite on samantyyppinen valaisin, jos ei tarvitse olla Hue.
   
 17. frostis

  frostis

  Viestejä:
  4
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2019
  Enpä ollut tiennyt tästä! Kiitos, nyt tietää mitä tilata jos ei uutta Ensis:tä saa. Normihinnalla en Ensis:tä olisi ostanutkaan.
   
  julli100 tykkää tästä.
 18. crushed

  crushed

  Viestejä:
  6
  Rekisteröitynyt:
  20.08.2018
  Piti uusia parit GU10-lamput ja päätin ottaa huvikseni testiin pari älyvaloa. Nooh, philipsin hue-sarja aiheuttaa lähinnä puistatusta hinnoiltaan, joten hain powerista Calex-merkkiset smart RGB-lamput black friday tarjouksesta -40%.

  Lamput yhdistetään wifin kautta ja itsellä yksi syy näiden hankintaan edullisen hinnan lisäksi oli se ettei erillistä hubia tarvita. Toki sekin puolsi ostopäätöstä, että nämä saisi palautettua jos olisi upottanut kätensä sontaan ja näillä ei olisi tehnytkään mitään.

  Mutta nämähän toimii juuri niinku pitää. Valon sävyn/värin saa mieleisekseen ja ryhmien sekä erilaisten automaatioiden teko onnistuu suht helposti kännykällä. Tuli noiden parin testilampun jälkeen haettua useampi lamppu lisää ja nyt on ympäri taloa valoja ja väriä tarvittaessa.

  Tulee edelleen käytettyä valaisimia myös normaaliin tapaan katkaisijasta ja lamput muistaa edellisen asetuksen. Toki tuonkin voi säätää niin halutessaan.
   
 19. Datsyuk13

  Datsyuk13

  Viestejä:
  880
  Rekisteröitynyt:
  02.02.2017
  Tokmannilla Huet - 25% koodilla JOULU19

  PHILIPS HUE
  Dim Kit -himmennyspaketti E27 9 W
  17,93e

  Tilasin noita kaksi. Taitaa olla ihan hyvä hinta. Melko vähän aikaa olen näitä seurannut, mutta käytännössä kahden lampun setin hintaan kun lisää noin 5e niin saa kaks kytkintä kaupan päälle.

  Oisko kellään suositella hyvää hintalaatusuhteen Hue-tuotetta tuolta? Hue GO olis ihan kiinnostava, mutta on se kyllä helvetin tyyris pöytävalo 78,90e:n normihinnalla ainakin. Onko tuota myyty ennen missään alle tuon alennetun hinnan eli 59,17e?
   
 20. vipe

  vipe

  Viestejä:
  606
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Täällä oli pari kuukautta sitten tuosta GO-lampusta juttua, ja hain silloin Gigantista 54e ja risat hintaan. Ei ollut edes mikään tarjous. Olisko hinnat sitten nousseet jouluksi tms. :tdown:

  Ihan hyvin ajanut asiansa kylppärin ajastettuna yövalona, ei tarvi loisteputkea sytytellä. :D
   
  Datsyuk13 ja HeEBELI tykkäävät tästä.
 21. Datsyuk13

  Datsyuk13

  Viestejä:
  880
  Rekisteröitynyt:
  02.02.2017
  Hetihän tuo löytyi paremmin Hinta.fi:stä kun tietokoneelle pääsi. Näyttää olleen 55e:n tietämillä elokuun lopusta joulukuun alkuun (ja sitä ennen normihinta n. 65e), joten jääköönpä moinen "tarjous" hyödyntämättä. Peruslamppuja ja kytkimiä tuskin tuon halvemmalla tulee saamaan ihan lähiaikoina, joten niitten tilausta ei tarvitse katua.
   
 22. Rantakemisti

  Rantakemisti Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  2 740
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Nuo ovat sitten niitä pissankeltaisia lamppuja, eli niihin ei saa muita värisävyjä. Jos haluaa pelata pelkästään valkoisen sävyillä niin kannattaa mieluummin ostaa White Ambience - lamppuja (Light Recipe Kit -valoreseptipakkaus E27 8,5 W ~25 € kytkimen kanssa).
   
  Datsyuk13 tykkää tästä.
 23. Xiph

  Xiph

  Viestejä:
  159
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Voisin myös ehkä ostaa tuolla tarjouksella yhden hue:n koekäyttöön HA/zigbee2mqtt setuppiin.
  Miten tämä eroaa tuosta "Light Recipe Kit -valoreseptipakkaus":sta: White Ambiance valoreseptipakkaus ?

  EDIT: Tarjous olikin jo loppunut, mutta silti kiinnostaa noiden kahden paketin ero.
   
  Viimeksi muokattu: 17.12.2019
 24. Barbarossa

  Barbarossa

  Viestejä:
  484
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Taitaapa tuo minkä @Rantakemisti linkkasi olla uudempi versio jossa on Zigbeen lisäksi BT.
   
 25. Rantakemisti

  Rantakemisti Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  2 740
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tämä on ihan mutuilua, mutta olisiko tuo kalliimpi 9,5 W lampuilla?
   
 26. iltanen

  iltanen

  Viestejä:
  725
  Rekisteröitynyt:
  14.08.2017
  Onko olemassa kapeampia e27 Hue-yhteensopivia lamppuja? Pitäisi saada ulkolamppuun, mutta hemmetti kun 2. gen on millin pari liian iso ja ei mahdu. Normaali led-lamppu mahtuu, mutta pitäisi olla ajastettava.
  Löysin monen vuoden etsimisen jälkeen 10w, 4000k, valotunnistimella ja ilman liiketunnistinta olevan lampun, mutta näillä keleillä ja valaisimen sisällä olettaa ulkona olevan pimeämpää kuin oikeasti on.
   
 27. fang

  fang

  Viestejä:
  30
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tuli ratkaistua samanlainen ongelma hue e14 lampulla ja e27-e14 adapterilla. IP-luokitus varmaan olematon mutta tämä oli sisäkäyttöön...
   
 28. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  7 295
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Onko ihan normaalia, että uuden Philips Hue setin eri komponenttien päivitysten lataaminen kestää helkutin pitkään? Tällä hetkellä bridge ja sen mukana tulleet kolme lamppua ovat ok, mutta yksi smart button ja kaksi ledinauhaa ovat olleet "downloading update" -tilassa jo toista tuntia? Toinen smart button on vaihtunut jossakin välissä "ready to update" -tilaan, mutta sillekään ei ilmeisesti voi itse tehdä mitään, vaan pitää vain odotella?

  Nuo uudet smart buttonit ovat vähän erikoisia, kun niihin on vissiin pakko määritellä 5 eri tilaa? Jos tarvitsen lampuissa vain kahta tilaa, niin tarpeettoman hankalaksi menee, jos niiden välillä pitää vaihdella naksuttelemalla kytkintä noiden kaikkien tilojen läpi. Toivottavasti tuo vielä kesken oleva päivitys antaa tähän lisää mahdollisuuksia.
   
 29. zepi

  zepi

  Viestejä:
  5 510
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuo 5 ohjelmoitavaa tilaa on kyllä vähän hassu.

  Kytkin kuitenkin tuntuu aloittavan tilojen kelaamisen alusta aina kun sen jättää hetkeksi rauhaan, joten niitä kolmea viimeistä ei tarvitse koskaan käytännössä kelata läpi.
   
 30. Viliz03

  Viliz03

  Viestejä:
  526
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Päivityksen lataaminen kestää hemmetin kauan. Ei auta kuin odotella.
   
 31. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  7 295
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Joo, tuo olikin seuraava ihmettelyn aihe, kun ei siinä tuntunut olevan oikein mitään selvää logiikkaa, että milloin se vaihtaa mihinkin niistä viidestä asetuksesta. Samaten vähän epäselvää on, että millä tavalla lamppu on tarkoitus sammuttaa siitä smart buttonista. Vissiin idea on painaa ensin hetken aikaa ja sitten uudestaan lyhyesti? Ei ehkä ihan loogisin laite tällaisenaan.

  Näin vissiin. Onneksi tuota ei tarvitse tehdä jatkuvasti.

  Asentaako systeemi päivitykset kerralla vasta sitten kun kaikki liitetyt laitteet ovat "ready to update" -tilassa, vai miksi nuo muutamat lamput eivät päivity siitä tilasta edelleen?
   
 32. zepi

  zepi

  Viestejä:
  5 510
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Minulla ei ole sammuttamisen kanssa mitään ongelmia. Klikkaan off ja kaikki sammuvat.

  Sen sijaan jos skenessä koitan sammuttaa lamppuja, niin ainakaan Ikean lamput eivät aina tunnu reagoivan 110% varmuudella.
   
 33. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  7 295
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Kännykästä toki näin, mutta siinä Smart buttonissa ei ole kuin yksi painike. Jos sitä klikkaa lyhyesti, niin se vaihtaa seuraavaan tilaan ja pitkällä painalluksella käytetään himmennystä. Pitkän painalluksen voi vaihtaa asetuksista off-toiminnoksi, mutta sitten taas ei voi käyttää himmennystä lainkaan.
   
 34. Viliz03

  Viliz03

  Viestejä:
  526
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Lataa eka kaikkiin ja vasta sen jälkeen asentaa.
   
 35. zepi

  zepi

  Viestejä:
  5 510
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Eipä tullut mieleenkään tuo smart button. Miksi tuollaisia hommaisi kun voi ostaa sen kunnon dimmer-switchin?
   
 36. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  7 295
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Niitä tuli kaksi kappaletta uuden starter kitin mukana. Ovat pienikokoisia ja muuten käteviä, mutta tuo toimintalogiikka on vähän hassu.

   
 37. neaa82

  neaa82

  Viestejä:
  233
  Rekisteröitynyt:
  29.04.2019
  Logiikkaahan saa ihan itse muuttaa esim hue essentialssilla
   
 38. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  7 295
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Jaa, mikäs se sellainen on? Saako sillä tehtyä noihin sisäänrakennettuihin toimintoihin jotain sellaista, jota ei muuten pysty toteuttamaan?

  Edit.
  Ilmeisesti tästä on kyse? --> Hue Essentials

  Ei oikein ainakaan tuolta sivulta aukea miten tuolla voi poistaa noista uusista Smart buttoneista niitä painallusten välivaiheita. Lisäksi sivuilla on vaikka mitä vanhaa tietoa. Ei herätä luottamusta.
   
  Viimeksi muokattu: 29.12.2019
 39. väkisin halaaja

  väkisin halaaja

  Viestejä:
  81
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No ei kyllä pysty mitnkään.
   
 40. neaa82

  neaa82

  Viestejä:
  233
  Rekisteröitynyt:
  29.04.2019
  No esim kaukosäätimen logiikkoja voi aika paljon säätää tuolla essentialssilla versus huen oma. Vaikka juuri niitä painallusten määriä. Häivytysaikaa, ehtoja ym ym. Nuppeja ei ole joten en niiden kanssa ole kokeillut
   
 41. neaa82

  neaa82

  Viestejä:
  233
  Rekisteröitynyt:
  29.04.2019
  Ja olet kokeillut niinkö
   
 42. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  7 295
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  No nyt on kokeiltu, eikä onnistu. Ehkä joskus tulevaisuudessa, mutta ainakaan tällä hetkellä tuolla Essentialsilla ei voi tehdä niille Smart Buttoneille yhtään mitään.
   
 43. eza90

  eza90

  Viestejä:
  5
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2019
  Ainakin dimmeriä saa all 4 hue -appilla ohjelmoitua oman mielensä mukaiseksi, mutta vaatii jonkin verran opiskelua luoda yksinkertainenkin sääntö. En toki osaa sanoa saako sillä Smart Buttoneita ohjelmoitua, mutta uskoisin että onnistuu. Ilmaisversiolla voi muokata jo olemassa olevia sääntöjä, joten pystyt testaamaan onnistuuko.
   
 44. Sulevi

  Sulevi

  Viestejä:
  13
  Rekisteröitynyt:
  15.07.2019
  Softan kehittäjä ilmoitti 10.12 että on tulossa tuki Smart Buttoneille lähiaikoina. Jos joku seuraa Xda-foorumia, niin sieltä löytyy kyseisen ohjelman ketju.
   
 45. Ggg

  Ggg

  Viestejä:
  61
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
 46. HikinenM

  HikinenM

  Viestejä:
  291
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tuo on ihan tavallinen Led-lamppu ilman älyominaisuuksia.
   
 47. Ggg

  Ggg

  Viestejä:
  61
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Aah tosiaan, hyvä huomio. Katselin noita muita Yeelight-lamppuja, mutta tuo tarttui linkkiin. Googlella löysin kuitenkin että ilmeisesti eivät toimi hue-sillan nuo Xiaomin älylamput. Ehkä pitää pari Ikean lamppua käydä hakemassa, ne kun ilmeisesti toimivat.
   
 48. Resetor

  Resetor

  Viestejä:
  972
  Rekisteröitynyt:
  18.12.2016
  Onko mitään relettä, jonka saisi laitettua tuonne kattorasiaan lampun johtojen väliin ja toimisi Hue:n kanssa yhteen?
   
 49. Carlos

  Carlos

  Viestejä:
  896
  Rekisteröitynyt:
  10.07.2017
  Ostaa vaikka smart plugin ja purkaa sen :)
   
 50. Viliz03

  Viliz03

  Viestejä:
  526
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016