Älyvalot (Smart Lights), Philips Hue, Ikea Trådfri yms.

Viestiketju alueella 'Elektroniikka, rakentelu ja muut DIY-projektit' , aloittaja vipe, 10.01.2019.

 1. Mika__

  Mika__ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 349
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2019
  No niin, ei mikään ihme, että kestää ensin ikuisuuden itse päivityspaketin haku ja sitten vielä asennus. Onneksi päivityksiä ei kauhean usein tule. :dead:
   
 2. Dalle

  Dalle

  Viestejä:
  220
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kiitos, koitin vielä näin, mutta ei löytynyt. Vanha firmis siis tod näk sisällä.

  Jooh, itse saan kaverin avulla päivitettyä firmiksen niin ei tarvii palauttaa :) Raisiossa siis varmaankin vielä vanhalla firmwarella olevia pistorasioita.
   
 3. JaySon

  JaySon

  Viestejä:
  768
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kylläpä kesti päivittää eilen muutama hikinen hue-lamppu! Selkeästi muillakin vähän samaa fiilistä ilmoilla. :D

  Mutta oli mulla oikein ongelmakin jos joku osaa auttaa. Jostain helvetin syystä kun olkkarin värillisiin hue-valoihin laittaa scenen Concentrate niin se kestää päällä noin 10sek ja muuttaa joko kahdelle tai huoneen kaikille valoille (3 lappua ja yksi ledinauha) aina saman lämpimämmän sävyn. Kohtalaisen ärsyttävää!

  Ei auttanut uuden huoneen luominen eikä käsin mahdollisimaan samansävyisen scenen luominen vaan aina sama juttu. En ymmärrä mikä tuossa voi kusta. Mielestäni aluksi se toimikin jonkin tovin ihan oikein - tai sit vaan en huomannut tuota alkuinnostuksessa.

  Uusissa White Ambient-lampuissa tuota ei toki ole ilmennyt mutta nuo aiemmin hankitut värilliset jotain bugaa. Ajattelin aluksi että hukkaa yhteyden ja laittaa Coming homen päälle mutta ei se niinkään tee kun sävy on aivan eri, aina sama tosin.

  Miten tätä voisi vielä alkaa purkamaan? Jotenkin ounastelisin vikaa appin päässä tai yhteydessä, itse lamput tuskin on paskana sillä välillä tuio vaikuttaa kahteen lappuun ja välillä kaikkiin huoneen lamppuihin eli kolmeen värilliseen ja yhteen värilliseeen ledinauhaan.

  Onko muilla vastaavaa ja mistä perhanasta mahtaisi johtua? Kvg ei oikein tuottanut tulosta.
   
 4. Farlink

  Farlink

  Viestejä:
  7
  Rekisteröitynyt:
  19.08.2019
  Mulla on käytössä raspberry pi:ssä raspbee zigbee "tikku" ja kaikki laitteet liitetty nyt hass.io ja sieltä ton raspbee "tikun" deconz/phoscon lisäosan kautta. Aiemmin oli kaikki lamput Hue sillassa ja muut vermeet Xiaomin gatewayssä. Kun autokatoksen Ikea lamput alko elämään ihan omaa elämäänsä, eli syttymään ilman käskyjä ja vähän milloin sattuu, niin se kirvoitti vaihtamaan kaikki kotiautomaatiolaitteet deconziin. Nyt kaikki lamput ja sensorit tottelee ja tekee sitä mitä pyydetään ja plussana tekevät oikein kattavan mesh-verkon. Rajoitteena on vain oma ohjelmointitaito, eli että osaa tehdä Node-Red:llä loogiset käskytykset. Ainakin mulle Node-Red on huomattavasti helpompi kuin kirjoittaa koodia yaml -tiedostoihin.

  Vastaten kysymykseesi, niin paritin periaatteessa kaikki lamput ja sensorit kerralla tuohon raspbee/deconz yhdistelmään. Deconz:n kautta näkee zigbee laitteiden mesh -verkon ja viivoista päätellen aika hyvä verkosto näyttää olevan, kun viestit kulkee tarvittaessa useamman lampun tai Osramin pistorasian kautta. Itte en siis ole valinnut, mitä kautta nuo uudet laitteet reitittyvät, vaan Phoscon hoitaa sen automaattisesti parituksen yhteydessä.

  Xiaomin vuotoanturin parittamisen kanssa oli aluksi ongelmia, että ei löytynyt deconzin Phoscon verkkoapissa sitten millään. Foorumeilta löytyi kuitenkin ohjeistusta, että ennen paritusta tuo raspbee lisäosa pitää bootata, eli ei riitä home assistantin uudelleenkäynnistys, vaan ihan fyysisesti töpseli irti raspberry pi:stä. Tämän jälkeen raspbee parittaa kaikenlaisia laitteita n. 5 minuutin aikaikkunassa helposti. Sama päti tuohon Xiaomi vuotosensoriin, eli boottauksen jälkeen välittömästi pariutui.
   
 5. Mika__

  Mika__ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 349
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2019
  Ei tuonut nyt normaalilta kuulosta, concentrate on mukavan kylmä sävy, käytän yleensä sitä tai energize päivällä kun tekee duunia. Itsellä se kyllä pysyy päällä ihan normaalisti.

  Tuo ledinauha on vielä sijoituspaikkaa vailla, olen miettinyt eri paikkoja missä siitä olisi eniten iloa, pähkäily jatkuu. Mutta noin muuten, se valaisee kyllä yllättävän hyvin. Ehkä laitan sen sohvan tai sängyn alle tuottamaan jotain efektiä/ambienttia.
   
 6. Valoa kotiin

  Valoa kotiin

  Viestejä:
  1
  Rekisteröitynyt:
  20.08.2019
  Kiitos valaisevista kommenteista. Olen uusi foorumilla ja minulla olisi ensimmäinen kysymys. Oletteko saaneet toimimaan Hue Sync- apissa Ikean valoja? En pysty lisäämään Huen Android apin kautta " entertainment areaan" Ikean lamppuja. Play valot TV:n taakse tein Huen E14 kantaisista lampuista.
   
 7. JaySon

  JaySon

  Viestejä:
  768
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Soitinkin tuossa Huen aspaan ja sieltä neuvottiin ensin himmentimellä palauttamaan bugailevat valot tehdasasetuksiin, sen jälkeen luurin appi uusiksi.

  Jos ne ei auta niin sitten joutuu bridgen vetämään tehdasasetuksiin. Ja jos sekään ei auta niin halauvat lamput ja sillan heille tutkittavaksi. Oli hyvää palvelua ja ihan asiantuntevan oloinen jamppa langoilla vaikkei ollutkaan teknisen puolen janari.

  Mennään noilla ja testataan mitä tapahtuu..

  @Mika__ , mulla on sellainen 2+1m ledpötkö kulmasohvan takana. antaa mukavasti valoa kulmauksen seinälle ja lisää tilantuntua. Pakko hakea siihen vielä 1m lisää niin saan katettua kulmasohvan takaosan täysin. :)
   
  Viimeksi muokattu: 20.08.2019
  Mika__ tykkää tästä.
 8. Mika__

  Mika__ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 349
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2019
  Perkules, tuo voisi olla hyvä idea puskea valoa seinää vasten sohvan takana. :tup:
   
  JaySon tykkää tästä.
 9. Raitlin

  Raitlin

  Viestejä:
  63
  Rekisteröitynyt:
  16.11.2016
  Tekeekö se ton siis pelkästään tuolla yhdellä Scenellä? Ei oo mitään Labsista laitettu mikä vois vaikuttaa?
   
  JaySon tykkää tästä.
 10. JaySon

  JaySon

  Viestejä:
  768
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Labsitkin on poistettu käytöstä ja sama homma jatkuu. Ajattelin myös että jos tuo pätkisi yhteyttä ja asettaisi Coming homen päälle mutta sekään ei ollut syynä sillä arpoo väärän sävyn joko kahteen tai neljään valonlähteeseen - lisäksi sävy on eri.

  Ainoastaan tuolla yhdellä scenellä olen tuon toistaiseksi havainnut, ja selvästi. Se mikä tekee hommasta hämärää on että jos luon tyhjästä uuden scenen jossa väri on hyvin vastaava kuin tuossa Concentrate scenessä, sama saakelin sävynvaihtobugi tapahtuu silloinkin.

  Todella hämmentävää.
   
 11. Raitlin

  Raitlin

  Viestejä:
  63
  Rekisteröitynyt:
  16.11.2016
  Varmaan kannattaa edetä noilla aspan ohjeilla. Kerro toki sitten auttoiko resetoinnit. :)
   
  JaySon tykkää tästä.
 12. JaySon

  JaySon

  Viestejä:
  768
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Joo huutelen täällä miten kävi, siitä voit olla varma :D Tänään tai huomenna en ehkä vielä ehdi noiden parissa tusaamaan mutta tulokset saatte ykllä tietoonne. Vähän jo valmiiksi ärsyttää jos Bridgen joutuu nollaamaan, silloin menee niin sanotusti homma kokonaan uusiksi.. :D
   
 13. IcePen

  IcePen Typo Generaatroti ;-)

  Viestejä:
  5 303
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Korjaus

  ... lamput lataa dataa n. 300bps ZigBee vauhdilla...

  Se sillan ja lampun välinen ZigBee yhteys on hitain lenkki tuossa touhussa.

  ZigBeetä ei ole tarkoitettu tiedostojen lataukseen vaan lyhyiden komentojen lähetykseen/vastaanotoon joten päivitykset on hitaita.
   
  JaySon tykkää tästä.
 14. jjs

  jjs

  Viestejä:
  163
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2016
  Ikean katkaisijat ja liiketunnistimet linkittyy lampun kanssa, ei sillan. Mutta toimii siis siltä huen lamppujen kanssa.
   
 15. spede

  spede Köyhä

  Viestejä:
  2 078
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Ostin yhden Ikean liiketunnistimen testiin kun virittelin valoja. Kohtuu susihan tuo on, reagoi todella hitaasti verrattuna Huen omaan tunnistimeen. Ei pysty konffaamaan Hue sovelluksessa mitenkään jne. Ajossa nyt muutama Huen tunnistin ja tuo Ikean vehjes tyhjänpanttina. Juuri ja juuri vaatehuoneeseen kelpuuttaisin tuon. Tuntui, että välillä piti mennä tunnistimen eteen vetämään jotain sadetanssia ennen kuin se reagoi mitenkään siinä, missä Philipsin sensoreiden herkkyttää täytyy vääntää pienemmälle.

  Niin ja kiinnitys myös Philipsin tunnistimessa todella järkevästi suunniteltu kun sen saa magneetilla väännettyä vaikka minkälaiseen kulmaan.
   
  JaySon tykkää tästä.
 16. Barbarossa

  Barbarossa

  Viestejä:
  420
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Postipate kävi tuomassa ProShopin ostokset. Nyt on Hue Dimmer Switch yhdistetty Home Assistantiin Zigbee2MQTT:n kautta, vaati vähän värkkäämistä HA:n puolella mutta saa sillä sytytettyä ja sammutettua makuuhuoneesta kattovalon, jopa karkea kirkkaussäätökin toimii. Samalla kaavalla sitten lisää kunhan ehtii.

  Vielä niitä SamoTech kansia katkaisijoille :tup:
   
 17. zepi

  zepi

  Viestejä:
  4 604
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mitä hue-yhteensopivia valaisimia suosittelisitte olkkariin ja/tai työhuoneeseen kun tavoitteena olisi saada reilusti enemmän valoa kuin nykyinen about tuhanteen lumeniin taipuva ikean tädfri-lamppu perus e27 kannassa varjostimella?

  Katselin noita Hue-kattovalaisimia ja erityisesti kiinnostavat kokemukset malleista joista irtoaisi epäsuoraa valoa valkoisen katon kautta.

  Tai muita suosituksia kattovalaisimesta johon voi iskeä esim. kolme E27 ikeaa / Huea kiinni.

  Esim. tämänkaltaisia on muutama erilainen:
  https://www.amazon.com/Philips-Hue-Ambiance-Suspension-Assistant/dp/B072P1D6B1/

  Muutamien kymppien tai satasenkaan hintaero ei ole kynnyskysymys, vaan valon määrä, laatu ja ulkonäkö.
   
 18. jjs

  jjs

  Viestejä:
  163
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2016
  Vaimon työpöydän päälle kattoon laitettiin tämä. Hue-yhteensopiva ja 2200 lumenia. Kirkkautta ja sävyä voi säätää.
   
 19. spede

  spede Köyhä

  Viestejä:
  2 078
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Kiinnostaisi nuo kyllä, mutta mielestäni lopputulos on aika ruma noiden Amazonin arvostelujen perusteella:  joo2.jpg
   
  KukkeliQ tykkää tästä.
 20. Barbarossa

  Barbarossa

  Viestejä:
  420
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
 21. Eldmor

  Eldmor

  Viestejä:
  827
  Rekisteröitynyt:
  02.12.2016
 22. JaySon

  JaySon

  Viestejä:
  768
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  @spede , näkisitkö että tuollainen Ikean tunnistin voisi mennä kylppärin valoja ohjaamassa? Mietin jos sellaisen laittaisi kylppärin oven sisäpuolelle niin se kattaisi suht hyvin koko kylppärin. Ja ainakin ovenavausvaiheessa sen luulisi tunnistavan liikettä kun avaa oven niin tunnistimen "maisema vaihtuu" aika tavalla :D

  Toki jos se ei osaa hahmottaa kunnolla kylppärissä olevaa liikettä kun esim käy suihkussa suihkuverho kiinni niin sitten tuosta muodostuu selkeä ongelma..

  Pystytkö avaamaan tuota siis vähän lisää? :)
   
 23. miksa82

  miksa82

  Viestejä:
  49
  Rekisteröitynyt:
  23.09.2017
  Miten sait nämä paritettua? Suoraan Huen appin kautta vai onko Home Assist käytössä? Ainakaan itsellä tuo Huen app ei tunnu löytävän kun pääsin tänään ensimmäistä kokeilemaan.

  Entä onko sinulla Airamin katkaisimia käytössä Huen Bridgen kautta?
   
 24. Mika__

  Mika__ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 349
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2019
  Eilen sekosi Hue kokonaan, silta näytti olevan ihan ok, mutta appi vain kellottaa connectingia.

  Sillasta virrat pois, ei vaikutusta, reitittimen toiseen porttiin, ei vaikutusta, puhelimen restart, ei vaikutusta.

  Lopulta appi helvettiin puhelimesta ja uudelleenasennus, kas kun lähti taas toimimaan. Pelkäsin jo, että joutuu kaikki valot määrittelemään, mutta siellähän ne oli valmiina.
   
 25. juhaa

  juhaa

  Viestejä:
  506
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
 26. Racle90

  Racle90

  Viestejä:
  54
  Rekisteröitynyt:
  05.01.2018
  Kiitoksia tästä :D

  Täs vie odotellaan cc2531 tarvittavia kaapeleita itte ku tuli se tilattua.
  Huomasi vasta jälkikätee että deconz vois olla kans iha toimiva. Katotaa ny mite tää menee. Enemmä rajotuksia täs omalla mallilla o, mut jotai softaa pitäs ol mil sitä mesh verkkoo kattelee tässäkin ratkasussa.

  Sais ny romppeet vaa kotio ni pääsis virittelee kuntoo..

  Ja kiitos tuosta node-red vinkistä, täytyy laittaa asentumaan. Vaikka koodarin työ on alla, niin siltikin mielummin conffailee muutakuin yaml filua kuntoo :D
   
 27. foba

  foba

  Viestejä:
  113
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2018
  Miten käytännössä toimii Hue Bridgellä noiden Ikean Trådfri väri-lamppujen ohjaus? Onko värisäätö rajoitetumpaa, portaittaista? Pystyykö kuitenkin himmentämään portaattomasti?

  Muita sudenkuoppia joista hyvä tietää?
   
 28. spede

  spede Köyhä

  Viestejä:
  2 078
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  En ihan täysin hiffaa mitä nuo entertainment arean valojen korkeudet pitäisi tehdä. Ei tunnu tekevän paljon mitään. Katossa 2x e27, joille asetettu ceiling height ja eivät tunnu hirveästi tekevän.

  Testailin synkin kera pelata metroa:

   
 29. neaa82

  neaa82

  Viestejä:
  144
  Rekisteröitynyt:
  29.04.2019
  Hyi hemmetti, onpas ärsyttävää ja häiritsevää välkkymistä. Jos valot ei olisi näkyvillä niin olisi ehkä sinne päin mut ei noin. Noh, makunsa kullakin.
   
 30. Kullervo

  Kullervo

  Viestejä:
  545
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itse en kestänyt katsella välkkymistä juurikin siitä syystä, että valot olivat näkyvillä. Hiton häiritsevää, iskevät suoraan silmään. Ongelma ratkesi heijastamalla valo telkkarin takana olevalle seinälle. Tällaiset löytyy IKEA PS 2017 Pöytävalaisin - kullanruskea - IKEA ja onhan noita muitakin vastaavia SKURUP Pöytä-/seinävalaisin ylösp val - musta - IKEA sekä myös lattiamalleina.
   
 31. JaySon

  JaySon

  Viestejä:
  768
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Joo nuo näkyvät valonlähteet kyllä hämää itseä ainakin ja huomio keskittyy niihin.
   
 32. Barbarossa

  Barbarossa

  Viestejä:
  420
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No niin. Postipate toi parit SamoTechin kannet.

  Onhan nuo ehkä vähän brittiläisen kolhot, mutta toiminee kunnes keksii jotakin parempaa.

  Ainut ongelma heti kärkeen että mukana tulevat pidemmät kiinnitysruuvit on melkoisen hienokierteiset eikä oikein passaa noihin kojerasian ruuvinreikiin. Lienee helpointa käydä metsästämässä pidempiä kojerasiaruuveja, tyyliin: Kiinnitysruuvi ABB 3 x 29 mm 100 kpl | bauhaus.fi

  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
   
  Racle90 tykkää tästä.
 33. Tommy Goldfish

  Tommy Goldfish

  Viestejä:
  2 764
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Onko kukaan laittanut lightstrippiä jalkalistaan? Itselle heräsi ajatus etsiä jalkalistat joihin ledivalonauha menisi sisälle piiloon ja loistaisi vain suoraan ylöspäin seiniin.
   
 34. Barbarossa

  Barbarossa

  Viestejä:
  420
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Minulla ollut mielessä korvata asunnon läpi kulkevan käytävän kattovalo ledinauhoilla varustetuilla kattolistoilla joissa ledit olisi jonkinlaisen diffuusorin alla. Luonnollisesti Zigbee-ohjaimen perässä.

  Toistaiseksi vaan jäänyt idea-asteelle kun ollut muutakin ja hieman tarpeellisempaa värkättävää.
   
 35. Racle90

  Racle90

  Viestejä:
  54
  Rekisteröitynyt:
  05.01.2018
  Postipate on näköjää nopeempi sielläpäin. Mulla lähti tänään vasta liikenteeseen.. tilattu kuitenki jo 15. päivä :)
   
 36. Barbarossa

  Barbarossa

  Viestejä:
  420
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  16. päivä tilasin nuo, piti muuta kampetta tilata Amazon.de:stä niin otin nuo kaksi bonuksena että saa loppusumman ylittämään ilmaisen postimaksun rajan :) Yllätyin kyllä itsekin toimituksen nopeudesta, kuitenkin Brexitlandiasta lähetetty. Yleensä kanaalin takaa ei saa mitään alta kahden viikon ja sekin nopeus on jo tavatonta.
   
 37. JaySon

  JaySon

  Viestejä:
  768
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Hitto eilen taas ei toiminut tuo Coming home -toiminto Huella. Saa nähdä miten tänään käy kun kotiudun.

  JA: Kun täällä aiemmin ihmettelin sitä miksi jokin scene ei pysy tietyissä valoissa päällä niin nyt sama kävi toisenkin scenen kanssa eli ilmeisesti jonkinmoinen softavika sillä vaikuttaa joko kahteen tai 4 lamppuun mitä kyseisessä huoneessa on. Pakko tänään yrittää nollata nuo lamput ja sen jälkeen appi uusiksi.

  Jos se ei tosiaan toimi niin sitten nuo lamput lähtenee suoraan Philipsille tutkittavaksi. Hyviä hommia.
   
 38. Mika__

  Mika__ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 349
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2019
  ^ Pystytkö kokeilemaan toisella laitteella missä on Hue appi asennettuna, että onko käytös samaa?

  Suosittelen ennen kaiken resetointia vain poistamaan apin puhelimesta (ja kokeilemaan toista laitetta), koska se apin poistaminen ei tuhonnut tehtyä setuppia, jos sekään ei auta, niin totaaliresetti kaikelle.
   
 39. JaySon

  JaySon

  Viestejä:
  768
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nyt kun tuumasin tuota niin teenkin ensin niin että poistan omasta luurista tuon appin ja asennan uusiksi.

  Jos se ei vaikuta niin nollaan nuo lamput missä tuon feelu tapahtuu. Toisena olisi toki ennen nollausta luoda 4 huonetta ja katsoa josko joku yksittäinen lamppu tuon aiheuttaa.

  Tuon jälkeen jos vieläkään ei ole syys elvillä niin jaksaessaan voisi resetoida koko hubin ja askarrella kaiken uusiksi. Ellen sitten huomenna mimmin luuriin asenna appia ja testaa sillä.

  Kiitos, tuo neuvosi toisella luurilla kokeilemisesta oli hyvä.
   
 40. LD60

  LD60

  Viestejä:
  27
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tyhmä kysymys, mutta onko itse lampussa tallennettuna jotain dataa? Vai tuleeko kaikki sillasta? Ja jos on, niin säilyvätkö tiedot sillassa/(lampussa) kesäkauden yli jos ja kun varmaan tulee otettua virrat pois kesäksi.
   
 41. Testoman

  Testoman

  Viestejä:
  5
  Rekisteröitynyt:
  23.08.2019
  Tuli itselläkin tarjous hyödynnettyä ja tilattua se setti jossa silta + 2 värilamppua. Ainakin näin alkuhuumassa tuntuu parhaalta ostokselta hetkeen, värit mitä noista lampuista lähtee pihalle paljon mukavampia kuin kaupan halvoissa paskaledeissä. Nyt meneekin ilta nätisti kun pitää APIn kanssa kikkailla ja koodata jotakin mukavaa..
   
  foba tykkää tästä.
 42. Barbarossa

  Barbarossa

  Viestejä:
  420
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nyt on yksi SM200 seinässä. Vähän ghetolta näytää mutta saa kelvata toistaiseksi :vihellys:

  Kuvat sötöstyksestä: SM200
   
 43. colaton

  colaton

  Viestejä:
  88
  Rekisteröitynyt:
  20.01.2018
 44. Yeenoghu

  Yeenoghu Neighbour of the beast

  Viestejä:
  361
  Rekisteröitynyt:
  07.11.2016
  Nopeana huomiona mahdollisille Vivaldin käyttäjille: Vivaldiin on tullut tuki Huelle. Älkää kokeilko, sillä se toimii päin helvettiä.

  Vivaldi löytää max 5 Hue-lamppua ja ihan random-lamput, eli jos sinulla on enemmän lamppuja niin se valitsee itselleen stetson-harrison -menetelmällä lamput. Eikä siinä vielä kaikki, vaan asetus pysyy voimassa kuin purkka tukassa, eli vaikka disabloit Vivaldista yhteyden Hueen, niin Vivaldi kontrolloi siitä huolimatta lamppuja aina kun selain on päällä. :rage:

  Ainoastaan koko Vivaldin profiilin poisto Windowsista katkaisi yhteyden Hueen. Vaihtoehtoisesti myös jonkun konffisfailin manuaalinen räknääminen voi auttaa, mutta itse en jaksanut perehtyä moiseen.
   
 45. Mysticization

  Mysticization

  Viestejä:
  5
  Rekisteröitynyt:
  24.08.2019
  Olen lukenut vähän ristiriitaista infoa asiasta, kysytään siis täällä. Onko kenelläkään kokemusta, saako Philips Hue systeemiin nykyään liitettyä noita Ikean Trådfri lamppuja niin, että näkyvät myös Applen Homekitissä?
  Muuten menisin kyllä Huen lampuilla, mutta pariin paikkaan tarvitsisin noita Ikean 1000 lumenin tehoisia lamppuja, eikä vastaavia löydy Philipsiltä..
   
 46. Viliz03

  Viliz03

  Viestejä:
  384
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Trådfri lamput toimii huessa niin en keksi syytä miksi ne ei näkyisi homekitissä. Eikä kokeilu maksa kuin 10e.
   
 47. Mysticization

  Mysticization

  Viestejä:
  5
  Rekisteröitynyt:
  24.08.2019
 48. juhaa

  juhaa

  Viestejä:
  506
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  @Mysticization Ikeoita ei ole, mutta ei ainakaan Osramin Lightifyt/smart+:t tule näkyviin.
   
 49. miksa82

  miksa82

  Viestejä:
  49
  Rekisteröitynyt:
  23.09.2017
  Vastaan aiemmin itse kysymääni Airam polttimoiden yhdistämistä koskevaan ongelmaan.

  Yhdistäminen kyllä onnistuu Philips Hue bridgeen, joskin sekään ei ollut ongelmatonta. Polttimoiden piti olla todella lähellä bridgeä, ja yhdistäminen tapahtui Hue Essential sovelluksen avulla. Polttimot piti ensin resetoida kytkemällä niiden virta katkaisimesta 6 kertaa päälle ja pois, jolloin ne välkähtävät. Tämän jälkeen virta pois ja päälle laittaessa välittömästi Touchlink painikkeella Hue Essentialsista yhdistäminen, jolloin polttimon valo välähtää. Välittömästi tämän jälkeen sovelluksesta polttimon etsiminen päälle, jolloin polttimon löytyy.

  Minulla oli vaihteleva kokemus kuitenkin Airamin polttimoiden ohjaamisesta Huen kautta. Kahta polttimoa kokeilin, joista kumpikin kyllä löytyi Huesta, mutta vain toista sai ohjattua. Myöskään mukana tullutta himmennintä en saanut lukuisista yrityksistä huolimatta toimimaan polttimoiden kanssa Huen kautta. Philipsin omilla himmentimillä ohjaus tosin onnistui.

  Lopputuloksena nämä Airamin polttimot lähtevät palautukseen, enkä näitä kelpuuttanut edes jalkalamppuihin, joka minulla oli varasuunnitelmana.

  Zigbee yhteensopivuus ei siis välttämättä takaa hyvää toimivuutta. Ikean lamppuja pitää jossain vaiheessa kokeilla miten ne toimivat yhteen Huen kanssa käytännössä.

  Toisena asiana, onko normaalia että tavallisesta valokatkaisimesta jos ottaa valot kiinni ja takaisin päälle, ei Huen polttimot syty lainkaan? Vaatiiko usean painalluksen vai resetoiko tämä yhteyden kuten Airameissa? Joudun kesällä ottamaan usein virtajohdot ukkosten takia pistorasioista irti, enkä silloin pysty lainkaan käynnistämään Huen valoja, koska sekä wifi että bridge ovat offline tilassa. Teenkö tässä jotakin väärin, vai onko tämä ominaisuus?
   
 50. spede

  spede Köyhä

  Viestejä:
  2 078
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Jos on lamppujen firmware päivitetty niin sovelluksesta voi konffata power-on asetuksen, eli syttyykö täyteen kirkkauteen, edelliseen muistettuun tilaan vai kiinni.
   
  foba tykkää tästä.