Älyvalot (Smart Lights), Philips Hue, Ikea Trådfri yms.

Viestiketju alueella 'Elektroniikka, rakentelu ja muut DIY-projektit' , aloittaja vipe, 10.01.2019.

 1. vipe

  vipe

  Viestejä:
  608
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  YK:n Kotiautomaatio-threadissa ehdotettiin tämän siirtämistä omaksi topicikseen. Kannatan, sillä itseäni ei muu kotiautomaatio kiinnosta, mutta olkkari sekä makkari tuli taannoin valjastettua Huen piiriin.

  Mukavasti luo fiilistä nuo valot, otin kaikki vielä Color-versioina niin saa makkarin punaiseksi yms. TV-tason takareunaa koristaa LED-nauha, Philipsin LightStrips.

  Iski taas sama vanha efekti kuin monien muiden asioiden kohdalla, eli ihmetyttää miten aiemmin on pärjännyt ilman. Ei tarvitse edes huolehtia valojen sammutuksesta, kun hoituu kännykällä. :cigar2: Kovin halpojahan nuo lamput ei ole, n.50e/kpl, mutta eiköhän ne kestä kuitenkin pitkään. Kylppärin kohdalle pitäisi vielä yksi lamppu (tai koko valaisin) hommata liiketunnistimella varustettuna, ajastaa yön ajaksi yövalomoodiin, niin vessaan pääsisi koomassa sytyttämättä täysiä valoja.

  Tässä threadissa suotavaa toki keskustella myös halvemmista Kiinan virityksistä. :tup: Itse nyt vain päätin, etten jaksa tilata mistään, vaan mennään HUElla. Mitä ilmeisemmin nuo Ikean lamputkin on - ainakin jossain määrin - yhteensopivia HUEn kanssa? :vihellys:
   
 2. Stail

  Stail

  Viestejä:
  346
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Täältä löytyy kolme hue spottia olkkarista joita ohjaa ambilight telkkarista. Yksi tv:n päälle ja molemmille sivuille.
  Itse olen kyllä tykännyt ambilightista ja nuo hue valot vaan korostaa lisää sitä efektiä :)

  Se myös kiinnostaisi onko jotain halvempia kiinalaisia mitkä toimisi bridgen kanssa yhteen :)

  Leijonakuningasta katsottiin yksi kerta ja tämmösen efektin nuo luo :)

  77983FE1-14B2-4DB8-85AC-502E1BEEDF25.jpeg
   
 3. Rantakemisti

  Rantakemisti Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  2 742
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Laitetaas tämäkin ketju seurantaan. Meillä on ollut Huen valot pääasiallisina valoina jo vuodesta 2016 ja ei voi olla kuin tyytyväinen. Nykyään hinnatkin rupeavat olemaan kilpailukykyisemmät kun noita aloituspakkauksia irtoaa vähän väliä satasella.

  Koko homma oikeastaan lähti käyntiin Ambilight TV:n hankkimisesta ja sen jälkeen tuli hommattua pari lamppua makuuhuoneeseen toimimaan sarastusvaloina. Pikkuhiljaa on tullut ostettua lisää valoja ja tällä hetkellä lähes koko asunnon valaistus on toteutettu Hue-lampuilla. Vessat, suihkut ja sauna ainoina poikkeuksina ja niihinkin varmaan hommaan liiketunnistimet ja Huen GU10 valot.

  Hue-paletti koostuu nykyään viidestätoista värillisestä valosta, kahdesta Iris-valosta, yhdestä ledinauhasta ja neljästä Osramin Smart plugista joilla ohjataan parvekkeiden ja terassin ulkovaloja. Näiden lisäksi löytyy neljä Huen liiketunnistinta ja kahdeksasta Huen himmennintä.

  Noita liiketunnistimia kannattaa ehdottomasti hommata niin ei tarvitse räveltää kännykän kanssa ja yrittää opettaa kaikille vieraille miten lamppuja käytetään (puolisolla on vielä kolmenkin vuoden jälkeen vaikeuksia :lol:). Meillä koko alakerta pelaa liiketunnistimilla ja yläkerrassa portaikko sekä käytävä. Makuuhuoneissa nuo himmentimet ovat minusta parempi ratkaisu.
   
  vipe tykkää tästä.
 4. vipe

  vipe

  Viestejä:
  608
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Hyvä vinkki tuo Iris, pitää semmoinen hommata. Joku himo näihin tuli, ja huvittaa lähes kaikki valot/lamput nyt vaihtaa tämmöisiksi.

  Itekin aluksi sähläsin kännykän valossa pimeässä appsin kanssa (ei ole vielä tunnistimia tai himmentimiä), kunnes järkeilin, että joku keino on oltava ne sytyttää,. Sitten tuli se valokatkaisijan rämpytyskikka vastaan. :D
   
 5. Rantakemisti

  Rantakemisti Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  2 742
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tuosta Iriksestä sellainen juttu, että toinen meidän valoista alkoi joku kuukausi sitten temppuilemaan ja vilkkuu sinisenä aina kun sävy on lähellä sitä "night light"-sävyä. Googlailujen perusteella tuo on vissiin aika yleinen ongelma ja takuu on tietenkin juuri päättynyt. Tässä lähiaikoina on myös kuollut kaksi 2nd gen lamppua, mutta takuusta tuli uudet.

  Viimeaikoina olen miettinyt noita Philipsin valmiita valaisimia kuten Aurelle-paneelivaloja sellaisiin paikkoihin mihin ei riippuvalaisimet sovi (kuten käytävät sekä keittiö). Noissa vaan vähän jännittää valaisimen hajoaminen takuun jälkeen kun parisataa on vähän turhan paljon yhdestä valaisimesta.
   
 6. khaimera

  khaimera

  Viestejä:
  407
  Rekisteröitynyt:
  19.05.2017
  Itellä löytyy portaikosta huen ledinauhaa ja pääasiassa trådfri:tä lamppujen muodossa. Aikaisemmin ohjasin noita ikealaisia huen apilla mutta esm keittiön pöydän päällä missä oli kaksi lamppua oli sellainen ärsyttävä seikka et n. 15min sytytyksen jälkeen aina saman puolen lamppu räpsähti kylmän sävyiseksi (pääasiassa käytössä lämpimät sävyt tuossa valaisimessa), korjaantu kun otin ikean apin käyttöön...

  Makkarissa sängyn vierellä trådfri color lamput ja sieltäkin on paljastunu sellaimen hauskuus kun vaihdan väriä niin yksi napautus 8/10 tapauksesta vaihtaa vain toisen lampun värin ja kun toisen kerran napauttaa samaa väriä, vaihtuu toinenkin lamppu oikeaan väriin..

  Muuten olen ikealaisiin ollu tyytyväinen, harjoitellaan harjoitellaan...
   
 7. khaimera

  khaimera

  Viestejä:
  407
  Rekisteröitynyt:
  19.05.2017
  Voiko/saako tuota hue ledinauhaa valjastettua tietokoneen kautta amblight ominaisuuteen telkkarille???

  e: ilman siis hilipsin töllöä
  ee: itselle vastaten, saa hue syncillä näköjään toimimaan...
   
  Viimeksi muokattu: 11.01.2019
 8. marsep

  marsep

  Viestejä:
  68
  Rekisteröitynyt:
  12.11.2016
  Mitäs kaikkea tuommoinen pc ambilight vaatii?
   
 9. khaimera

  khaimera

  Viestejä:
  407
  Rekisteröitynyt:
  19.05.2017
  Pc:n jonka kautta videota/musiikkia pyöritetään, hue sopiva lamppu/nauha ja se philips hue sync softa koneelle + hue silta...
   
  Viimeksi muokattu: 11.01.2019
  marsep tykkää tästä.
 10. Rantakemisti

  Rantakemisti Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  2 742
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tuohon homemade PC Ambilight -tarkoitukseen Philips julkaisi Hue Play -valot jotka voi vaikka kiinnittää monitorin taakse. Lopputulos ei ole yhtä hieno kuin varsinaisella Ambilight-töllöllä mutta sinne päin. https://huehomelighting.com/philips-hue-play-review/
   
 11. khaimera

  khaimera

  Viestejä:
  407
  Rekisteröitynyt:
  19.05.2017
  Ainakin omaan budjettiin nuo on överikalliita... Eikös tuon nauhan pitäisi toimia täysin samalla tavalla kun itse amblight?

  Pitääpäs ottaa vkl aikana tuo testiin...
   
 12. marsep

  marsep

  Viestejä:
  68
  Rekisteröitynyt:
  12.11.2016

  Eikö tuo tarvitse vielä sen hue sillan?
   
 13. khaimera

  khaimera

  Viestejä:
  407
  Rekisteröitynyt:
  19.05.2017
  Äh se unehtu...

  e: miten tuolle hue syncille kerrotaan miten tuo nauha on siellä töllön takan...?
   
 14. Vaateri

  Vaateri

  Viestejä:
  257
  Rekisteröitynyt:
  05.05.2017
  Hue-valoja on katossa ja jalkalampuissa, mutta nyt tekisi mieli virittää myös tiskipöydän päälle, tiskikaapin alle, ledinauha. Tarvitseekohan tuohon sen ulkoilma-version vai käykö tavallinen? Tavallinen varmaan helpommin taivuteltavissa, mutta väistämäträhän tuossa roiskevettä nauhalle pääsee.

  Noihin kiinteän valonlähteen sisältäviin valaisimiin muuten sellainen pointti, että niitähän ollaan mahdollisesti kieltämässä 2021. Tuo varmaan vaikuttaa Philipsin tuotevalikoimaan jo lähiaikoina, mikäli direktiivin toteutumista pidetään todennäköisenä.
   
 15. Rantakemisti

  Rantakemisti Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  2 742
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Hue Syncissä määritetään käytettävät valot ja niiden sijainnit. Ledinauha on vain yksi valo kun taas tuo Play koostuu kahdesta valosta. Jos käytät vain yhtä ledinauhaa niin saat kerralla vain yhtä värisävyä ulos.

  Ambilight taas koostuu useasta erikseen ohjattavasta ledistä ja lopputulos on huomattavasti monipuolisempi.

  Ambilight:
  [​IMG]

  Hue Play kahdella valolla:
  [​IMG]
   
 16. khaimera

  khaimera

  Viestejä:
  407
  Rekisteröitynyt:
  19.05.2017
  No mutta perkkale sithän tuo 2m nauha on ihan turhake tuohon käyttöön kun en ala 2m nauhaa laittamaan molemmille sivuille ja yläreunaan :darra::darra::darra:

  e: ymmärsin että sen olis voinu konffata juuri samalla lailla toimivaksi kun ambilightin...
   
 17. tomih

  tomih

  Viestejä:
  589
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Meillä on Sonyn telkkarin taakse liimattu hue lednauha, kun ei philipsin töllö merkkinä muutoin innosta. Vähän jää hörpötttämään 90 asteen mutkassa, mutta hyvin se on tuolla pysynyt. "Ambilight" toiminnallisuus tulee sitten telkkaan liitetyn mac minin kautta, jossa hue sync softa. Pääasiassa sitä kautta tulee katsottua, mutta alun jälkeen jäänyt hieman vähemmälle tuo synkkaus. Musavideoiden kanssa ehdottomasti paras ja joissain leffoissakin käytössä. Useinmiten kuitenkin tuomassa taustavaloa telkkarille vaaleana tai lämpimän keltaisena tilanteen mukaan.

  Muutoin kämpässä on reilu 20 hue/trådfri polttimoa, joista huet niissä, jota ohjataan dimmerillä tai liiketunnistimella ja trådfrit niissä, jotka ovat perinteisen valokatkaisijan kautta säädettäviä ja sammuessaan menevät offline tilaan täysin virrattomiksi. Tämä siitä syystä, että trådfri muistaa värisävynsä bootissa, mutta taisi tämä toiminto tulla hueenkin viime päivityksen myötä. Tähän mennessä älyvalaistukseen on mennyt n. 500e, mutta on kyllä ollut sen arvoistakin, kun muistelee millaisia tummuneita ja palavalle kärtsääviä siristäviä energiavaloja sieltä poistui älyvalojen tieltä. Kovasti on huesta tykätty ja vaimokin on sopeutunut näihin hyvin, kun liimatttiin lähes jokaisen perinteisen katkaisijan yhteyteen dimmeri, jolla valoja käytetään katkaisijan sijaan.

  Vielä olisi hieman päivitettävääkin, eli asuntoon kiinteästi kuuluvat valaisimet ovat vielä pääosin päivittämättä, eli portaikon valaisimet, kylppärin valaisimet ja saunan valaisimet yms. Yksi ulkovalo pitäisi vielä päivittää, sillä siinä on loisteputket ja sytyttimet, eli tarvitsee tilata sähkömies vaihtamaan perinteiset e27 kannat tilalle. Muutoin ulkovalot ovat jo huessa ja on mukava, kun ne saa toimimaan vuorokauden valoisuuden mukaan. Toistaiseksi ovat kestäneet pakkasta myös ulkokäytössä.

  Applen homekit on myös tullut integroitua huen rinnalle siitä syystä, että saa hälyytykset liiketunnistimista puhelimiin, jos kukaan perheenjäsen ei ole paikalla ja liikettä havaitaan. Toistaiseksi hälyytykset ovat olleet aiheellisia ja aiheutuneet huoltomiehen käynneistä. Homekit keskittimenä toimii toistaiseksi ipad. Itse tykkään myös huudella komentoja Sirin kautta. Esim autossa voi sanoa Carplayn kautta sirille, mitkä valot haluaa päälle saapuessaan kotipihaan.

  Mitä automaatioon muutoin tulee, niin valojen lisäksi kiinnostaisi ohjata ilmastointia ja saunan kiuasta jatkossa älylaitteella. Molemissa on jo jonkinlainen oma erillinen ohjauspaneeli/ajastustoiminto, mutta nämä olisi kiva saada myös online käytöön. Pitänee alkaa näitä tutkimaan kunhan valoproggis on ensin maalissa. Tietenkin, jos löytäisi jonkun asiaan vihkiytyneen sähkärin, jonka kautta noita voisi selvitellä niin sekin olisi plussaa.

  *edit* niin meinasi vielä unohtua hueen liitetyt osramin pistorasiaplugit, joita on kanssa läjä hoitamassa satunnaisia tarpeita, esim. nyt jouluvalot menee niillä ajastetusti päälle ja pois. Näitä on pari ulkokäyttöön soveltuvaa rasiaa ja sisälle useampi. Käyttökohteet vaihtelevat tarpeen mukaan.
   
  Viimeksi muokattu: 11.01.2019
 18. khaimera

  khaimera

  Viestejä:
  407
  Rekisteröitynyt:
  19.05.2017
  Toimiiko tuo sun nauha ns yhtenä valona vai eli yhtä ja samaa väriä toistaa joka puolelle vai ambilight tyyppisesti?
   
 19. marsep

  marsep

  Viestejä:
  68
  Rekisteröitynyt:
  12.11.2016
  Löytyykö näitä ulkomailta halvemmalla?
   
 20. tomih

  tomih

  Viestejä:
  589
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Yksi valo, eli samaa väriä koko mitalta, variaatioo tähän tuo toki vieressä oleva BoConceptin jalkalamppu missä monivärinen E27 kantainen hue lamppu. Ihan riittävä efekti, kun kuitenkin menee eri tahtiin led nauhan kanssa ja luo sellaisen isomman värillisen alueen telkan oikealle puolelle. Vasuriin pitäisi vielä löytää joku hyvä valaisin tekemään saman efektin sille puolen ja toimimaan nojatuolin lukuvalona, mutta ei ole vielä osunut silmiin sopiva valaisin, jonka voisi käännellä tarpeen mukaan lukuvalon virkaa tai hue syncciä tv:lle toimittamaan.
   
 21. khaimera

  khaimera

  Viestejä:
  407
  Rekisteröitynyt:
  19.05.2017
  Jeps, eli ei muutaaku metästään edukasta 2/3 lampun settiä minkä sais telkun taakse... Perkkale ku en bf tarjouksesta ostanu noita hue lamppuja...
   
 22. Rantakemisti

  Rantakemisti Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  2 742
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Saksan Amazonia kannattaa seurata ja tälläkin hetkellä Gigantin Outletista löytyy noita aloituspakkauksia satasella.
   
  starbatus ja khaimera tykkäävät tästä.
 23. khaimera

  khaimera

  Viestejä:
  407
  Rekisteröitynyt:
  19.05.2017
  Kiitokset vinkistä, nakkasin tarjousta sisään...
   
 24. Carlos

  Carlos

  Viestejä:
  900
  Rekisteröitynyt:
  10.07.2017
  Itsellä löytyy 5 e27 hue lamppua, kaksi sonoffin relettä olemassa olevien valojen kytkemiseen, hue liiketunnistin, nanoleaf. Näitä kaikkia komennetaan vanhalla nexus 7 tabletilla, joka on koko ajan virrassa kiinnitettynä seinälle. Ohjaus tapahtuu ihan vaan google homen kautta, johon nämä kaikki on linkitetty. Huen tarkempi käyttäytyminen liiketunnistimen osalta sitten konffattu hue apista. Huetkin nykyään onneksi muistaa tilansa virtakatkaisijan kautta käytettynä.

  Mitään kokoaikaista värisyncciä ei tässä kaipaakkaan, mutta esim kisastudiot sun muut illanistujaiset saa sitten konffattua sopivaan väriteemaan. Tässä hiljattain huono kuva NFL kisastudion väreistä. (vaikea saada oikeaa valotusta kännykkäkameralla ilman, että palaa valolähteet puhki)

  upload_2019-1-11_14-34-30.png
   
  Viimeksi muokattu: 11.01.2019
  moelanen ja khaimera tykkäävät tästä.
 25. Arttu

  Arttu

  Viestejä:
  7
  Rekisteröitynyt:
  12.01.2019
  Itsekkin tuohon Hueen tutustuin muutama kuukausi sitten kun etsin herätysvaloratkaisua makuuhuoneeseen. Ostin starttikitin valkoisilla valoilla jotka sijoitin makuuhuoneeseen lukuvaloihin.

  Toimivat erittäin hyvin makuuhuoneessa kun kirkkautta sai säädettyä sopivaksi mutta herätysvalona ne eivät toimineet hyvin: himmeimmilläänkin valot olivat liian kirkkaat ja varsinkin avovaimo heräsi heti kun valo syttyi aamulla. Tämä vei pohjan hankinnalta ja päädyin parin viikon päästä ostosta tuon setin sitten palauttamaan.

  Innostuskin heräsi vähän liian kovaa ja olisin halunnut laajentaa valaistusta mutta olisi vaatinut useamman sadan euron panostusta niin piti laittaa jarrut päälle :D Lisäksi kun asuu vuokralla ei valaistusta voi täysin itse määritellä, mutta täytyy oman asunnon oston jälkeen ottaa tämä uudestaan mietintään.

  Sen verran tuli googletelua että Kiinasta voi aika edullisesti hankkia ledinauhaa (ja parempaa kuin Philipsin oma?) jonka saa yhdistettyä Huehen: How to Make Your Own Philips Hue LightStrips for Cheap

  Laskeskelin että 5m nauhaa + ohjainyksikkö tulee maksamaan ~20e. Tähän kuitenkin täytyy ostaa sopiva virtalähde, mutta se on ihan oman turvallisuuden takia parempi hankkia suomesta. Nuo Ledit ei kuitenkaan toimi Hue Syncin kanssa.
   
 26. edup

  edup

  Viestejä:
  2 530
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Minkä setin tarkalleen ostit? Ne perus Whitet ei tosiaan mene riittävän himmeälle, mutta Ambiancet menee.
   
 27. Arttu

  Arttu

  Viestejä:
  7
  Rekisteröitynyt:
  12.01.2019
  Niin siis White Ambiance -setti oli käytössä, ei ihan perusvalkoisia. Itselle olisi toimineet vielä mutta ei avovaimolle.. :D

  Ilmeisesti Color Ambiance olisi toiminut paremmin herätysvalona, herätys syttyy punaisen värin kautta kirkkaammalle eli siihen ei niin herkästi heräisi kun valo syttyy.. Täytyy se varmaan vielä testata kun tulee sopiva tarjous vastaan.
   
 28. khaimera

  khaimera

  Viestejä:
  407
  Rekisteröitynyt:
  19.05.2017
  perkkales, kiinnostus heräsi kun osat ei juuri maksa mitään - laitetaampas muutama tilaukseen ja katotaan mitä niillä saa aikaan...
   
 29. zepi

  zepi

  Viestejä:
  5 517
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Minä en kyllä ole saanut Hue:a toimimaan järkevästi homekitin kanssa.

  Minulla on käytävässä kolme Philipsin alkuperäisellä liiketunnistimella käynnistyvää Ikean GU10-kantaista lamppua jotka toimivat hyvin, mutta nuo eivät näy homekitissä, enkä keksi miten ne saisi sinne lisättyä.

  Ikean e27 normaalilampun muotoinen näkyy kyllä homekitissä.

  Kaikki näkyvät normaalisti hue:n appsissa.
   
 30. user9999

  user9999 Platinum-jäsen

  Viestejä:
  1 396
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mulla näkyy ihan ok macOS/iOS Home softassa:
  1. Philips Hue E27 aloituspakkaus. Kolme noita E27 lamppuja
  2. Philips Hue valonauhat
  3. Philips Hue liiketunnistimet
  4. Eve Energy etäohjattavat pistorasiat
   
 31. Biin

  Biin

  Viestejä:
  139
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2016
  Ei niitä välttämättä saa edes homekittiin näkymään. Yhtälailla kun osramin smart+ pistorasiat näkyvät hue appissa, mutta ei homekitin puolella.
   
 32. user9999

  user9999 Platinum-jäsen

  Viestejä:
  1 396
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Näköjään noita Osram Smart+ pistorasioita kahta mallia.
  Verkkokauppa.com

  Homekit versio:
  Verkkokauppa.com
   
 33. Kiinteistönhoitaja

  Kiinteistönhoitaja

  Viestejä:
  210
  Rekisteröitynyt:
  23.12.2018
  Monesti lukenu kun vaihdetaan pihavaloiksi hue:t, ikeat ym. Meinasin myös itse vaihtaa kaikki mutta laskin tarpeeksi 14 kpl Gu10 ja 3 kpl e27 lamppuja, olisi hintalappu ollut melkoinen.

  Tein kompromissin ja ostin Xiaomin 2-os valokytkimen. 20e, tämä ohjaa ajastetusti pihavaloja kellon mukaan ja myös tuulikaapin valoa ovi tunnistimen kautta, normisti ne toimii kytkintä painamalla. Saa myös puhelimesta päälle. En tiedä onko paras mutta vaihtoehto. Pihavaloina normi ledit.

  Edit: Mallina se joka kattoo virtaa eli takana L, L1, L2
   
  Viimeksi muokattu: 14.01.2019
 34. khaimera

  khaimera

  Viestejä:
  407
  Rekisteröitynyt:
  19.05.2017
  Onkos näissä nauhoissa nyt sitten tärkeetä se RGB CCT vai miten? Tuossa olin jo tilaamassa tuota sun linkissä olevaa nauhaa nii se hinta oliki metrille - on ne kinkit ovelia... Olisko ehdottaa hyvää suht edukasta nauhaa kinkkilandiasta tuohon rojektiin?

  e: mitä noi eri vaihtoehdot meinaa tos alilla ->
  Number:
  • RGBCCT Controller
  • 1ID RGBW Controller
  • 2ID RGBW Controller
  • WWCW Controller
   
 35. Blas

  Blas

  Viestejä:
  21
  Rekisteröitynyt:
  15.01.2019
  Ite ainakin tilasin tuolla sivulla olevasta linkistä sen ledi nauhan. 5m pätkä 13,39e. Eikai tuo nyt niin pahan hintainen ole ? En tiedä mistä olet katsonut, että se olisi metrille se hinta.

  Ja käsittääkseni jos haluat sen white ja warm white värit ja ni pitäs olla juurikin tuota cct nauhaa.

  https://s.click.aliexpress.com/e/bUs0C57E

  Ja eiköhän tuo vaihtoehdot mene sen mukaan mille nauhalle tarvitset controllerin
   
 36. khaimera

  khaimera

  Viestejä:
  407
  Rekisteröitynyt:
  19.05.2017
  Tuosta mie sen päättelin että sieltä tulee metri sitä tavaraa...

  e: mitä noi 1ID ja 2ID meinaa?

  nimetön.jpg
   
 37. Kiinteistönhoitaja

  Kiinteistönhoitaja

  Viestejä:
  210
  Rekisteröitynyt:
  23.12.2018
  Size L500cm (5M) x W1.0cm x T0.2cm

  Eikös tuo ole tuossa pakkauskoko.

  5M / lot ja 1 lot on 13,37e

  Edit: kannattaa kysyä myyjältä jos mietityttää, itselle vastaus tullu 24h sisällä.
   
 38. Blas

  Blas

  Viestejä:
  21
  Rekisteröitynyt:
  15.01.2019
  5m/lot. Kyllä minä ainakin odotan 5m saavani. Eipä tuossa ole ainakaan mobiiliapissa valittavissa kuin 12/24 ja montako lottia tilaat.
   
 39. Blas

  Blas

  Viestejä:
  21
  Rekisteröitynyt:
  15.01.2019
  Saas nähdä minkälainen pää tuohon controlleriin sopii. Luulis tuosta bilteman muuntajasta sopiva löytyvän, ei ois pahan hintanen.

  Muuntaja 3–12 V

  Kellään kokemuksia pelaako tuo controlleri boksi jos pätkäsen tuon 5m nauhan kahtia ja survon molemmista päät sinne boksin sisään. Luulis ainakin toimivan ? Näin sais tv taakse nauhan ja sitten vielä tv pöydän takareunaan erikseen.?
   
  khaimera tykkää tästä.
 40. Arttu

  Arttu

  Viestejä:
  7
  Rekisteröitynyt:
  12.01.2019
  Kannattaa tsekata tarkemmin paljonko virtaa tuo sun nimenomainen led-nauha haukkaa. Pikaisella googletuksella 5m nauhaa syö 2-3A virtaa - > halvin jännitelähde jää auttamatta liian pieneksi (1A).
   
  khaimera tykkää tästä.
 41. psinis

  psinis

  Viestejä:
  25
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2017
  Tätäkö valokytkintä tarkoitit?

  US $12.83 5% OFF|original Xiaomi Aqara Mijia Smart home Light Control Single Fire wire ZigBee Wireless Key Wall Switch Via Smartphone APP Remote-in Smart Remote Control from Consumer Electronics on Aliexpress.com | Alibaba Group

  Toimiiko tuo siis normaalina valokytkimenä ja samalla sitä voi ohjata gatewayn kautta kytkimien asennosta riippumatta?
  Sähkökytkennöistä en ymmärrä, mutta tuollaisetko voisi vaihtaa normaalien valokytkimien tilalle?
   
 42. Blas

  Blas

  Viestejä:
  21
  Rekisteröitynyt:
  15.01.2019
  Hyvä huomio, empäs ollut ajatellutkaan, että nuin pitkä pätkä tosiaan haukkaa virtaa vähä enemmän. No verkkokaupp.comissa näyttäs olevan 16,90 12v 3a virtalähde vaihtopäillä.
   
 43. Blas

  Blas

  Viestejä:
  21
  Rekisteröitynyt:
  15.01.2019
  Onko kukaan keksinyt mitään järkevää tapaa korvata alkuperäinen valokatkaisia kokonaan tuolla huen dimmerillä. Mitä googlailin niin porukka 3d tulostellut seinään koteloa tuolle dimmerille, mutta ei auta oikein itseä kun ei kyseistä tulostinta löydy. Tuo huen magneetti teline ei peitä alkuperäisen katkaisian reikää seinästä. Eihän siihen periaatteessa tarvis ku joku nätti valkoinen muovinen peitelevy päälle ja siihen dimmerin telinen kiinni.
   
 44. Daatta

  Daatta

  Viestejä:
  126
  Rekisteröitynyt:
  10.01.2017
  Amazon.uk:ssa törmäsin tuollaiseen sikäläisen valokytkimen päälle asennettavaan telineeseen. On toinenkin vaihtoehto, loppu varastosta kylläkin. Ainakin ensiksi mainittu voisi sopia meikäläisiin kalusteisiin jos poistaa kytkimestä muovikannen. Ei ole vielä tullut kokeiltua, nyt Hue kaukosäätimet on liimattu valokatkaisijan yläpuolelle.
   
 45. Kiinteistönhoitaja

  Kiinteistönhoitaja

  Viestejä:
  210
  Rekisteröitynyt:
  23.12.2018
  Kyllä, oikea kytkin (single fire wire , 21,48e). Kytkin ei jää ns. pohjaan, eli kytkin palautuu alku asentoon, vaikea selittää kun ei tiedä oikeaa termistöä. Mutta jos esim. sormella painat valon päälle, niin voit sen aplikaatiosta sammuttaa. Eli toimii erilailla mitä esim. HUE. Hue:han ei toimi enää aplikaatiosta jos kytkin on OFF asennossa. Jos luottaa nuohon Xiaomin vehkeisiin kovalla virralla niin voi laittaa, ainahan voi miettiä mitäs sitten jos sattuu jotain kun kärähtää ym halipusijeetä

  Minulle soveltui tuo koska valorasiassa ei ole kuin (L) eli virta, sinun pitäisi katsoa omasta kytkimen rasiasta onko siellä myös nolla (N). Foorumin sähkömiehet osaa selostaa tämän asian paremmin. Minulla on hyllyssä ylimääräisen tälläinen kytkin, 2-os, missä takana N - L - L1 - L2.
   
  Viimeksi muokattu: 16.01.2019
 46. Blas

  Blas

  Viestejä:
  21
  Rekisteröitynyt:
  15.01.2019
  Tuo vaikuttais ihan hyvältä ratkaisulta jos vain sopii. Eivät vaan näytä lähettävän suomeen niin ei pysty tilaan testiin.

  Meiltä löytyy vielä pari ns.tupla katkaisiaa, eli päällekkäin 2 eri katkaisijaa saman kehyksen sisässä. Sellaiseen voi ollakkon vähä hankalampi löytyy vastaavaa tellinkiä.

  Kyllä ois nyt 3d-tulostin kova sana
   
 47. Lars_A

  Lars_A

  Viestejä:
  204
  Rekisteröitynyt:
  08.11.2018
  Itsellä on tälläinen pöydällä mutta en saanut sitä mahtumaan seinärasiaan, miten ratkaisit sen? Xiaomin takaosa on neliskulmainen ja ei mene normaaliin suomalaiseen pyöreään kojerasiaan.
   
 48. Kiinteistönhoitaja

  Kiinteistönhoitaja

  Viestejä:
  210
  Rekisteröitynyt:
  23.12.2018
  En ihan saanutkaan, itsellä jäi ns. kantamaan. Olisko joku 5mm rako ympäriinsä. Toki itsellä tuulikaapissa kytkin, joten ei sinänsä haittaa, mutta jos olohuoneessa tai muualla näkyvällä paikalla voisi ottaa silmään. Mutta kuningas laite pihavalojen ohjaukseen.
   
 49. moelanen

  moelanen

  Viestejä:
  84
  Rekisteröitynyt:
  03.11.2016
 50. khaimera

  khaimera

  Viestejä:
  407
  Rekisteröitynyt:
  19.05.2017