Käytän ihan stereota, ikinä ei ole mitkään surroundit tai vastaavat napannu. Eli siis kannattaisi sijoittaa parisen sataa euroa vaikkapa Sennheiserin HD599 kuulokkeisiin ja niihin modmikki? Syy miksi HD599 on juurikin tämä aivan ihana mukavuus näissä Sennheisereissä, mistä en missään nimessä halua luopua.
Stereo kuuluu musiikkiin, ei peleihin...
Ja oikeastaan musiikkikin olisi kuulokkeilla luonnollisempaa binaural-äänellä.
Diving into new sound dimensions with binaural recording
Ja jos stereo on muka hyvää peleihin niin kuuntelehan tuosta ja mene sen jälkeen alkuun:
Pelibrändien rihkamapaskeilla nyt ei varmaan paljoa eroa olisi, mutta luulisi tuon Senkun headsetin nyt jonkinlaiseen päässä olevaa ämpäriä isompaan äänikuvaan pystyvän.
HD59x:t ovat kyllä mukavuudeltaan todella hyviä ja äänikin on pelaamiseen paremmasta päästä. (ellei hae hauskaa/tunnelmallista bassoa)
Siihen nähden häpeällisesti rakenne vain on täysin muodikkuuden ehdoilla tehtyä Kiinarihkama-tasoa ja ironisesti nuo peliheadsetit ovat mekaanisesti paremmalla rakenteella.
Omat HD595:t alkoivat tarvita teippausta 2½ vuoden "vanhalla" iällä tämän suunnitellun heikon kohdan takia:
Sennheiser HD 598, starting to crack.
Jos valutoleranssit ja muoviseoksen laatu eivät ole täysin kohdallaan niin tuohon kohtaan keskittyvät rasitukset aiheuttavat tuon.
Ja asiakaspalvelu on tosiaan sen verran tasokasta, ettei Sennheiser Nordic tai pääosasto Saksassa edes vastannut sähköposteihin kun tuota kommentoin.
Eli kilpailulliseen pelaamiseen suosittelelisin AKG:n 701/702:hta. (702:ssa kaapeli kiinni liittimellä)
Pitäisi olla vielä Senkkujakin enemmän "pilkkua nussivia" ja aivan ehdotonta kärkeä kilpailulliseen pelaamiseen.
Ovat Senkkuja halvemmatkin.
Ja kuten rakenteestakin voi päätellä ovat päässä todella kevyet.
Käytetyt 702:t onnistuin löytämään hyvään hintaan, niin alkuviikosta pitäisi päästä vertaamaan Beyerin DT990:in ja niihin (teipillä osat kasassa pidettäviin) HD595:en.
"Fun factor"/tunnelmahan noissä neutraali/heikkobassoisissa taas on kovin aneeminen.
Jos haluaa tasapainon basson tunnun ja yksityiskohtien välillä, niin siihen löytyy joitakin avoimia ison äänikuvan luureja.
Beyerin DT990 on yksi niistä ja studiokäyttöön tarkoitettuna Pro-versiona melkoisen edullinen.
Siinä on tosin kierrekaapeli ja vähän enemmän puristusta pannassa...
Joka on kyllä jousiteräksestä ja siis vähän taivutettavissa ilman pelkoa muovipantojen lailla katkeamisesta.
Musiikkiin DT990:n melkolailla "loudness" tyyppinen taasjusvastekäyrä kyllä voi vaatia 8kHz:n taajuuskorjainta varsinkin Senkun tyypillisen vaimenevan diskantin jälkeen.
Kalliimpi AKG:n K712 olisi mahdollisesti jonkin verran Beyeriä parempi 701/2:n neutraaliuuteen hauskaa bassoa lisäävänä.
Ovat vain hankalahkot ajettavat: Vaativat saman verran voltteja per dB kuin 250 ohmin Beyerit imaisten nelinkertaisen virran ja tehon.