Miten kämppä viileämmäksi?

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 442
Hain tommoisen melkein 15 vuotta vanhan Argo Ulissen testiin. Jos toi nyt 1-2 kesää kestää ehjänä niin riittää mulle. Ja jos on hyvä niin voin hyvin ostaa uudenkin samanlaisen.

Kylmäaineita ei ole kuulemma koskaan vaihdettu, mutta hyvin puskee kylmää. Ei ole kuulemma koskaan irrotettu letkuja, siinä irrottelussa ilmeisesti aina karkaa vähän ainetta ja siksi tota tarvii joskus täyttää? En itekään lähtenyt irrottelemaan, kun ton ulkoyksikön saa just eikä melkeen nostettua tuuletusikkunasta pihalle ja sitten finnfoamista levyä perään.

Ei se edellinen 12 000 BTU pingviinikään huono ollut, sillä sai makkarin illalla kylmäksi. Mutta nyt pystyy pitämään koko huoneiston viileänä 24/7 (toki yöllä suuntaa makkariin ja päivisin laittaa ajastuksen töihinpaluuseen) ja on mukava olla.

Se mitä ihmettelen, on että miksi näitä ei myydä Suomessa paljon yhtään? Onko Scanofficella joku haistapaskamonopoli noiden suhteen? Maailmalla on aivan taatusti tuhansia eri mallisia vastaavia vekottimia, ja ei noin yksinkertainen laite nyt voi maksaa lähes 2000 euroa. Onko se vaan taas se, että kun suomalaisille on ennenkin kelvannut paska niin kukaan ei lähde yrittämään muutakaan? Melkeen tekis mieli alkaa ite maahantuomaan jotain vastaavia kikkareita, mutta siinä kävis kuitenkin ns. Mikkolat. :think:

Edit: ja sama pätee pingviineihin. Miksi helvetissä tänne ei tuoda kaksiputkisia malleja...
Ilmeisesti et lukenut:

Ulisseakaan en ole kertaakaan ottanut auki. Jumppaan sen ulkoyksikön tuuletusikkunasta sisälle ja ulos. Ekan kerran jälkeen olin ottamassa, mutta kun vääntelin auki niin alkoi pihisimeään ja äkkiä kiinni. Myyjältä tätä ihmettelin niin sano, että normaalia ja pitäisi kopauttaa jakarilla jos tulee ainetta pihalle. No kun tuossa laitoksessa ei edes ole kylmäaineen täyttöventtiiliä niin mä varmaan otan sen riskin, kun mahtuu ikkunastakin. Tuossa ei ole mitään pikaliittimiä vaan kahdella kiinto/jako-avaimella pitää avata. Ja sellasta ohkasta kupariputkea mikä taipuu melkein katseesta niin en ole uskaltanut koskea. Kait se siitä voisi toimiakkin ihan ok, mutta jos tulee aineet pihalle niin sen jälkeen jonkun pitäisi tuohon kolvata täyttöliitin ja pistää aineet takaisin.
Eli täyttö ei ole mikään naamankääntötemppu. Tuohonkin saa modattua jälkeenpäin sen täyttöventtiilin. e: Olisiko murossa joku mainostanut tehneensä niin kun tuli aineet pihalle.

Onhan tuo hyvä kun vertaa pingviineihin, mutta ei vedä mitenkään vertoja ilppiin. Äidin äidille tuon ostin ja siellä on puolet kämpästä suljettuna ja tuo on ok, mutta ei riitä koko kämpään. Joku 80m2+ läpitalon kerrostalo neliö missä tehty ikkuna remppa 10v sitten ja yhteenkään makkariin ei tullut tuuletusikkunaa :O. Korkea verenpaine ja tälläset ilmat niin ennen tuota laitetta oli kyllä oikeasti hunot olot.

Mutta joo 3v vai 4v sitten kun tuon ostin niin ihmettelin ihan samaa. Ei mitään kilpailua, eikä kyllä ebaystakaan löytynyt oikein mitään. Siellä oli 600€ pingviini ennen tuota ja ihan turha laita tuohon verrattuna.

Jos asuisin kerrostalossa ja parveke löytyisi niin edelleen ostaisin sen ilmalämpöpumpun (ja ei kiinteä asennus jos se kielletty). En keksi siitä mitään muuta huonoa kuin, että vesi pitäisi saada ulkoa pumpattua pois. Nuo uudet on vielä todella hiljaisia ettei pitäisi häiritä kyllä yhtään ketään.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 855
. En keksi siitä mitään muuta huonoa kuin, että vesi pitäisi saada ulkoa pumpattua pois. Nuo uudet on vielä todella hiljaisia ettei pitäisi häiritä kyllä yhtään ketään.
Unohdit kateelliset naapurit ja reiän poraamisen osakeyhtiön omistamaan seinään ja sitä kautta kosteusvaurio mayhemin.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 442
Jep ei mitään reikiä kun ei ole kiinteä asennus. Ulissen asensin niin, että finfoamista tein sopivan kokosen sapluunan ja nostin ikkunan pois. Laite jäi itseasiassa viime talveksi parvekkeelle, mutta oli hyvä vaan kun helteet tuli jo toukokuussa. Jäi se foami vielä maalaamatta, mutta on verhon takana piilossa eikä ole valituksia tullut...

e: Tuolla aikasemmin oli kuva fiksummasta asennuksesta missä mahtu ikkunakin olemaan paikalla. Eli pleksistä vaan sopiva levy ja letkut kulmasta pihalle.

Siinä vielä ulkoyksikkö

Mikä olisi esteenä, että tuossa olisi normi ulkoyksikkö?
 

Japa

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
128
Jeps, tuossakin on toi ihana porsaanreikä eli sisällä saa olla keskitalven pakkasillakin se 26-27 astetta ja mitään et voi. Täytyy "toivoa" että edes toi syksyn lukema nousisi pahemmaksi kun toi. Itsehän olen vuokralla niin ihan sama, mutta kämppä on muuten jees eikä jaksais taas muuttaa. Ja eniten surullista on se, että ihmiset oikeasti asuu tässäkin hemmetin talossa. Varmaan pankillekin kiva ostaa rakennusyhtiöltä valmiiksi paskana oleva talo joka just ja just täyttää määräykset.

Toi talven 26-27 on oikeasti semmoinen lukema, että pelkästään pikkusormea nostamalla nousee tuskanhiki otsalle. Ihan naurettavaa paskaa että tommoista sallitaan tämmöisessä sivistysmaassa.
Jep kyllä tuo kannattaisi selvittää, kun jostain sitä lämpökuormaa tulee enemmän kuin tarvetta kesät/talvet.

s2_tavoitearvot.jpg

Tuossa uusimmassa on annettu tavoitearvoille rajat minkä sisällä eri ulkolämpötiloilla pyritään olemaan. Meneekö noissa rajoissa?

Ota yhteyttä tuonne sisäilmayhdistykseen ja kysäse sieltä mielipidettä ja mitä voi tehdä. Luultavasti saat sieltä parhaat asiantuntijat ja vinkit.
 

Liitteet

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 855
Rakentaa nätin sapluunan tuuletusikkunaan niin ei tarvii porailla.
Tarkoitin täysveristä ILPiä. Ja senkin jälkeen käsittääksen pitää vielä kysyä lupa taloyhtiöltä ulkoyksikölle vaikka ei olisi kiinteä sekä selvitys minne kondensio vedet menee.
Mutta tosiaan en tiiä voiko tota kiertää jos vetää normi ILPin sapluunalla..? Kukahan korvaa jos käy joku vahinko? Plus että homma muuttuu astetta vaikeemmaks jos partsilla ei ole maadoitettua pistorasiaa..
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 442
Ihan samalla tavalla noista Ulisseista tulee kondensiovettä. Normisti se pumppaa sen lauhduttimen päälle ja haihtuu siitä, mutta jos on kosteeta niin tuuletin plätkyttää vettä ympäriinsä ja sitä valuu partsille...

Sähköt voi ottaa sisältä vaikka kone olisi mallia sähköt ulkoyksikölle. Mulla molemmat ilpit mallia sähköt sisäyksikölle ja toisen töpselin vein välikattoon ja toisen turvakytkimelle ulos.

Tai no niin vähän mennyt sekaisin tosiaan se vesihän tulee sisälle eikä ulos jäähdyttäessä. Eli partsille ei tule edes vettä. Itsellä menee suoraan viemäriin niin ei ole sitä niin havainnollistanut ja tuo Ulisse tosiaan pumppaa sisäyksikön veden ulos. Ulkoyksiköstä ei tule pisaraakaan kesällä. e: Eli vielä jää tuo kuka korvaa. Tää on paha kyllä... Ja ajatteleeko kukaan lapsia :O

e2: Kuten alunperin sanoin ei sovi kaikille, mutta jos tekee jo jotain virityksiä asian suhteen niin eikö sitten kannattaisi tehdä kunnon viritykset. Eihän sitä tiedä kuka korvaa jos se teipattu 2-putki pingviini syttyy tuleen kun ei sekään ole valmistajan sille tarkoitetussa käytössä.
 
Liittynyt
04.12.2016
Viestejä
1 652
Nyt tässä vk stalkkaillu Argo uliseen toimintaa, niin pyyntö on nyt ollut 24 astetta ja tuon se pitää. Välillä komrupa päällä ja välillä ei. Saatampa siihen mittarin lyödä väliin, että kuinka monta Wh menee vuorokaudessa. Kämppä kuuma yläkerros, ilman ulissea lämmöt olivat 26-29 tasolla.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 442
Ilpithän on tarkoitettu kiinteästi asennettaviksi, joten se varmaan jo vesittää kikkailun. Sähkön syöttö tulee useimmiten sisäyksikön kautta.
Pointti olikin se, että ei asenna sitä kiinteäksi. Mikään ei pakota ruuvaamaan seinään kiinni ulko tai sisäyksikköä. Vedet tulee sisälle niin sieltä hoitaa ne jotain reittiä pois. Siitä en tiedä miten sen sisäyksikön saa nätisti jos ei laita seinään, mutta jos kait hätä keinot keksii. Ja setin voi roudata tarvittaessa pois nostamalla sisäyksikön ensin partsin puolelle tuuletusikkunasta.

Ainut ongelma mitä tuossa nyt tulee mieleen on mistä saa kylmäputkea joka olisi samanmoinen kuin Ulissessa, eli taipuu. Jolloin nuo olisi täysin siirreltäväissä.

Asennusohjeissa käsketään asentamaan sisäyksikkö seinälle ja ulkoyksikkö pulttaamaan telineelle. Eiköhän tuo tee siitä kiinteästi asennettavan.
Mitä sanoo pingviinin asennusohje sen teippailusta 2 putkiseksi?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 442
Kait voi kieltää, mutta jos ympäristö olisi tuollainen kun Niksulla ylempänä kuvassa niin oletettavasti tuossa parvekkeella on näkösuojia ainakin alhaalla samoin tuohon ulkoyksikön päälle voi laitta pöydän tai mitä vaan. Jos suurin pelko on se, että taloyhtiö voi kieltää. Sekin vaatisi, että joku kateellinen naapuri ensin bustaisi sut.
 
Liittynyt
16.12.2016
Viestejä
656
Ihan samalla tavalla noista Ulisseista tulee kondensiovettä. Normisti se pumppaa sen lauhduttimen päälle ja haihtuu siitä, mutta jos on kosteeta niin tuuletin plätkyttää vettä ympäriinsä ja sitä valuu partsille...
Itse modasin ulkoyksikköä kun alkoi ärsyttää se "läpsytys", näillä keleillä sitä vettä tulee monia litroja päivässä (5-10l helposti). Joten lauhdutin ei kyennyt haihduttamaan kaikkea vettä, vaan sitä kerääntyi sinne laitteen pohjalle "altaaseen", johon tuulettin osui ja "läpsytti" vettä.

Avasin yksikön ja porasin kylkeen reijän josta vedin tuon vesiletkun ulos. Aiemmassa kämpässä parvekkeeni alla ei ollut muita parvekkeita, vaan suoraan puskia / nurmikkoa, joten vedin letkun tylysti ulkoyksiköltä siihen parvekkeen vedenpoistokoloon. Sai valua vedet sinne pusikkoon. Hienosti toimi monta kesää.

Nyt tässä kämpässä ei sama onnistu, alla on naapurin terassi, joten letku poikki sopivasta kohtaa ja ulkoyksikön viereen astia minne kondensiovedet valuvat. Tuossa ylempänä olevassa kuvassa näkyykin sininen astia. Mutta nyt vaihdettu sen tilalle n 10l vetoinen lasiastia / "pullo" Tuon sitten tyhjentää aina välillä. Toki ikävää tuossa on juuri tuo tyhjentäminen, mutta minkäs teet.

Tuo laite on minulla ollut jo ainakin 8 vuotta, ja hyvin toimii edelleen. Kerran onnistuin letkuja irrottaessa päästämään kylmäaineet pihalle (näpeille), joten vajausta oli niin paljon, että piti täyttää härveli uudelleen. Toki ammattimies hoiti tuon puolen.

Eräs kesä avasin sisäyksikön ja modasin sitä hieman. Laitoin sisällä äänenvaimennusmattoa ja retkipatjaa :D vaimentaakseni kompuran ääniä. Ja hyvin vaimeni / on toiminut sen jälkeen ainakin 3 kesää.

2014-04-22 15.05.20.jpg

2014-04-22 15.07.18.jpg

2014-04-22 15.09.25.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
22 118
Ostin tuollaisen siirreltävän ilmastointilaitteen 321€, kun makkarissa on 30 astetta. Niistä ei ollut mitään testejä, eikä youtube-videoita, niin sokkona ostin Klarsteinin.

Liikuteltava ilmastointilaite

Toivotaan, että tulee vielä helteiden aikana. Tämä eteisen seinältä, johon ei osu aurinko..

upload_2018-7-16_3-40-24.png
 
Viimeksi muokattu:

Dr. Who

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 894
Ostin tuollaisen siirreltävän ilmastointilaitteen 321€, kun makkarissa on 30 astetta. Niistä ei ollut mitään testejä, eikä youtube-videoita, niin sokkona ostin Klarsteinin.

Liikuteltava ilmastointilaite

Toivotaan, että tulee vielä helteiden aikana. Tämä eteisen seinältä, johon ei osu aurinko..

Ja noilla 300 euron siirettävillä ei sitten tee mitään, kauhea meteli vain
 

GJ

Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
380
Alakerrassa jo ilmalämpöpumppu, mutta yläkerrassa missä makuuhuoneet ovat, ei ole. Nyt ollut 27-30c lämpötiloja ja nukkuminen on mahdotonta. Pakko käydä tänään tilaamassa Bauhausin 1500e lämpöpumppu, ei asennus taida ihan näihin helteisiin ehtiä, mutta seuraaviin.
 
Liittynyt
23.02.2017
Viestejä
1 833
Kuten moneen kertaan todettu, sitä lämpöä ei voi sisältä vain kadottaa kuin tuhkaa tuuleen vaan se pitää saada sieltä ulos.
Näin ollen ainut vaihtoehto on laite jossa a) on ulkona toinen yksikkö ja näiden sisä/ulkoyksiköiden välissä menee kylmäaineputket b) laite josta menee ainakin yksi ilmapiiri ulos asunnosta

Muunlaiselle "ilmastointi" laitteelle en näe järkeä kun tehot ovat luokkaa 1c/vrk vaan sitten kannattaa mennä ihan tuulettimilla ja arvailla ikkunoita/ovia kun ulkona viileämpää.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
657
Piirsin suurinpiirtein viime talven ja tämän kevään setit tuohon kuvaan:


Semmosta. Tämä on toki 2016 valmistunut että uudet määräyksethän ei varmaan päde.
Näistä määräyksistä kun täällä puhutaan niin Sisäilmastoluokitukseen on sinänsä turhaa viitata, kun ei ole tiedossa onko sen laatutaso ollut tavoitteena lainkaan. Tuo ei siis ole määräys vaan lisädokumentti, jonka S1/S2/S3 - tasoa voidaan käyttää rakentamisessa ohjaavana tekijänä, ja jota tilaaja voi siis hankkeessa käyttää lähtötietona. S3-taso vastaa rakentamismääräysten tasoa. Rakentamismääräyksissä on näihin lämpötila-asioihin huomattavasti vähemmän selviä ohjeita ja arvoja kuin tuossa Sisäilmastoluokituksessa.

Yleensä Sisäilmastoluokituksen jokin luokka asetetaan tavoitetasoksi kun rakennushanketta aloitetaan, mutta tässä tapauksessa, kun ei ole tiedossa enemmän kohteesta, on tähän viittaamisessa (varsinkin paremman laatutason S2-luokkaan) riski väärän tiedon levittämisessä faktana.
 
  • Tykkää
Reactions: GJ

kromo

Make ATK Great Again
Team Linux
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
191
Jos suurin pelko on se, että taloyhtiö voi kieltää. Sekin vaatisi, että joku kateellinen naapuri ensin bustaisi sut.
No ei kait tälläistä voi suomessa tapahtua? Kateellinen naapuri, joulupukkiin verrattavissa oleva taruolento... :rolleyes:
 
Liittynyt
02.02.2017
Viestejä
1 655
Ja noilla 300 euron siirettävillä ei sitten tee mitään, kauhea meteli vain
Ostin Gigantista Sandströmin ja se ainakin jäähdyttää makuuhuonetta useammalla asteella. Monien siirrettävien kommenteissa on kehuttu näitä laitteita varsin toimiviksi, joten kaippa niillä jotain tekee. Jos sen ostaa johonkin muuhun tarkoitukseen kuin lämpötilan alentamiseen niin sitten ei välttämättä tee mitään.
 

Dr. Who

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 894
Ostin Gigantista Sandströmin ja se ainakin jäähdyttää makuuhuonetta useammalla asteella. Monien siirrettävien kommenteissa on kehuttu näitä laitteita varsin toimiviksi, joten kaippa niillä jotain tekee. Jos sen ostaa johonkin muuhun tarkoitukseen kuin lämpötilan alentamiseen niin sitten ei välttämättä tee mitään.
Jos se käy täydellä teholla niin ei siinä metelissä kukaan nuku, toinen on se että jos tuollainen jaksaa pudottaa lämpötilan 30->28 niin hyöty aika minimaalinen.

Omassa kämpässä oli eilen 26 kun ulkona tosiaan +30 ja illalla kun ilma alkoi viilenemään niin avasin kaikki ikkunat että läpiveto tuulettaa ja illalla 10 aikaan oli enää 24 mitä ulkonakin ja aamulla 20 eli sama mitä ulkona, toi kämppä on kyllä taivaanlahja kun ilman ilmastointia pysyy viileänä.
 

Japa

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
128
Jos se käy täydellä teholla niin ei siinä metelissä kukaan nuku, toinen on se että jos tuollainen jaksaa pudottaa lämpötilan 30->28 niin hyöty aika minimaalinen.

Omassa kämpässä oli eilen 26 kun ulkona tosiaan +30 ja illalla kun ilma alkoi viilenemään niin avasin kaikki ikkunat että läpiveto tuulettaa ja illalla 10 aikaan oli enää 24 mitä ulkonakin ja aamulla 20 eli sama mitä ulkona, toi kämppä on kyllä taivaanlahja kun ilman ilmastointia pysyy viileänä.
Poistaa myös kosteutta tehokkaasti nuo siirreltävätkin ja ei ne kaikki nyt älyttömän äänekkäitä ole. Näissä lämpötiloissa tosiaan unohdetaan todella monesti tuo ilmankosteuden vaikutus, sekun tuppaa olemaan huomattavasti tärkeämpi seikka. esim. 26'C 40% on huomattavasti mukavampi kuin 24'C 60%.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
22 118
Ostin Gigantista Sandströmin ja se ainakin jäähdyttää makuuhuonetta useammalla asteella. Monien siirrettävien kommenteissa on kehuttu näitä laitteita varsin toimiviksi, joten kaippa niillä jotain tekee. Jos sen ostaa johonkin muuhun tarkoitukseen kuin lämpötilan alentamiseen niin sitten ei välttämättä tee mitään.
Verkkokaupan jäähdyttimiä saa seuraavan kerran 2019 ja Gigantilla on hitaat postit, enkä käy hakemassa 30kg laitetta kaupasta.

Jos se käy täydellä teholla niin ei siinä metelissä kukaan nuku, toinen on se että jos tuollainen jaksaa pudottaa lämpötilan 30->28 niin hyöty aika minimaalinen.
Se on totuttelukysymys. Nukun viileässä huoneessa hyvin, vaikka olisi melua. Lämpötila voi tippua paljon enemmän.. Yöllä on ulkona 20 astetta, niin jos saisi saman sisälle, niin olo olisi taivaallinen.

Tosiaan, ostamani Klarsteinin ilmanpuhdistin on kaikkialla haukuttu meluisaksi. Sitä se on. Mutta se on myös tehokas, ja ymmärrän, että [hyvä, halpa, hiljainen]-kolmikosta voi valita vain kaksi. Jos olisi sitä rahaa, minulla olisi kaksi ulkoyksikköä ja mahdollinen taistelu niistä taloyhtiön kanssa (kun ei ole parveketta)..

edit: siis ilmanpuhdistin minulla on jo, nyt hankkimassa ilmastointilaitetta ihan arpapelillä samalta valmistajalta.

Poistaa myös kosteutta tehokkaasti nuo siirreltävätkin ja ei ne kaikki nyt älyttömän äänekkäitä ole. Näissä lämpötiloissa tosiaan unohdetaan todella monesti tuo ilmankosteuden vaikutus, sekun tuppaa olemaan huomattavasti tärkeämpi seikka. esim. 26'C 40% on huomattavasti mukavampi kuin 24'C 60%.
Tämä oli yksi kriteeri. Valitsemaani tuotettava voi käyttää myös pelkästään kosteudenpoistoon..

--

Täytyy nyt katsella.. Kysymys on, että pitääkö tuolla max. 350€ budjetilla tyytyä vaan pariin tuulettimeen ja kärvistelemään helteillä? Toivottavasti ei. Väsymys/huonot unet vaikuttaa vireystilaan ja nyt en ole ihan 100%.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 289
Vaimon työpaikalla eilen todettiin että ei kestä enään kärvistellä +30 asteen lämpötilassa ja +50% ilmankosteudessa. Kyseessä siis pieni +20m2 liikehuoneisto jossa ilmanvaihto todella huonosti toteutettu. Ensin kokeiltiin vanhaa ilmankuivainta tuolla ja vaikka se selvästi keräsi vettä niin ilmankosteutta ei saatu sillä tippumaan ja sen lisäksi laite nosti vain tilan lämpötilaa hönkimällä lisää lämmintä ilmaa. Hobby Hallissa näytti olevan DeLonghi AN112 Silent -ilmastointilaite hyvällä alennuksella 370e, mutta pian tilauksen jälkeen sieltä tuli viesti että tuotteen hinta on hyvitetty takaisin, eli taisi olla jokin sivustolla kummitteleva tuote mitä ei todellisuudessa enään varastossa ollut. Siitä sitten muita kauppoja selaamaan ja toteamaan että kaikissa on suurin osa laitteista myyty loppuun ja jäljellä on enään tuntemattomammilta merkeiltä koneita, mistä ei löydä edes mitään arvioita onko niistä mihinkään. Taloon.comissa, Netraudassa ja Euronicsillä näytti kaikilla olevan samoja Electroluxin ilmastointilaitteita vielä varastossa niin laitettiin EXP34U338HW -malli suolaisella 599 euron hinnalla tulemaan. Jos edes sen muutaman asteen lämpötilaa saisi pudotettua + ilmankosteutta pienemmäksi niin olisi jo varmasti parempi työskennellä tuossa tilassa. Pitää katsoa jaksaako lomalla sitten raahata tuota 30kg:n laitetta kotia mikä sekin on kuin pätsi näillä helteillä.
 
Liittynyt
21.11.2016
Viestejä
6 163
Kuinkahan kämppä oikeesti mahtaa homehtua niiden parin viikon aikana mitä vuodessa oikeasti on tälläista keliä.. en tiiä, kysyn vaan.
Eihän se varmaan helposti homehdukaan, mutta täälläkin kun lukee joidenkin nakuttavan koko kesän ajan kämpän johonkin 20 asteeseen, mikä ainakin omassa kotona tarkoittaisi jatkuvaa ilpillä jäähdyttämistä ainakin kesä-heinä ja ehkä elokuun ajan, niin silloin riski on varmaan jo ihan todellinen.
 

Edqar

Tukijäsen
Liittynyt
22.11.2016
Viestejä
2 342
Itellä Domeston (9000 pro) pömpeli, maksoi verkkiksestä jonku 400-500 3-4v sitten.
Kyllähän se oli nyt pakko kaivaa esiin.
Hyvin jäähdyttää työ/pelihuoneen, mutta ääntä on. Puhallin pidettävä low:lla.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 873
Ei nyt tietysti asuntoa viilennä, mutta nukkumista helpottaa. Laitan tyynyliinan sisään kylmäkallen ja sen jalkojen alle ja puhaltimen puhaltamaan hiljaisimmalla asetuksella yöksi niin saa joten kuten nukuttua. Joku oikea ilmastointihan olisi paras, mutta hankala ellei mahdoton laittaa näin kerrostalossa.
 
Liittynyt
29.09.2017
Viestejä
2 288
Gigantista joskus 5 vuotta sitten hankittu pingviini pitää hyvin makkarin viileänä 28 --> 23 astetta, mutta ei se ihan hiljainen ole.
 
Liittynyt
29.09.2017
Viestejä
2 288
Gigantista joskus 5 vuotta sitten hankittu valko-musta, kahdella putkella oleva pingviini pitää hyvin makkarin viileänä 28 --> 23 astetta, mutta ei se ihan hiljainen ole.
 

Ggg

Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
161
Tehokas 24000 BTU:n ilmalämpöpumppu tuli hankittua tuossa n. kuukausi sitten ja on kyllä jokaisen euron arvoinen ollut nyt. 7 kw jäähdytystehoa viilentää tämän rivitalokolmion oikein mukavasti.
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 692
Nuo karminravistajat on helvetin hyviä kapineita, jos vain viitsii moisen pultata ikkuna aukkoon. Siisti asennushan se käytännössä on, kun ulkopuolelle tulee asennusteline, minkä varassa se makaa. Syksyllä voi kantaa varastoon ja keväällä takaisin paikalleen.
Miten nuo on tarkoitus tiivistää siihen ikkuna-aukkoon?

Ja siistiys niistä on ainakin minun mielestäni aika kaukana, ainakin siltä pohjalta kun ajattelee millaisia hirvityksiä maailmalla on näkynyt. Tuskin ovat sallittuja täällä monessakaan taloyhtiössä jos ja kun laite asennetaan niin että se näkyy ulospäin. Useimmiten kerrostaloyhtiöissä ilmalämpöpumppujenkin asennuksessa on määräys, että ulkoyksikkö pitää asentaa parvekkeen kaiteen alapuolelle tms.
 
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
3 097
Täällä mitattiin kesän lämpöennätyskin tänään. 33 oli jo lähellä. Sisällä pauhaa ilppi niin että olohuone on 24c, kun kaihtimet on koko päivän kiinni. makuuhuoneisiin on hankala saada tuo ilma kiertämään kun on vanha sokkeloinen talo. Lattialle laitoin pöytätuulettimia liikuttamaan ilmaa edes hiukan sinne suuntaan.
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 692
Vaikka finfoamilla ja polykarbonaatilla, uusissa laitteissa tulee kyllä usein peitepalojakin mukana. Jenkeissähän nuo istuu hyvin, kun niillä usein on niitä ylösnousevia ikkunoita ja taitavat olla melko standardikokoisia, niin käyvät siihen reikään justiinsa.

Kyllähän tuommoisen saa aika siististi asennettua vaikka siten, ettei se näy ulkopuolelle juuri yhtään, kun asentaa telineen sisäpuolelle ja vähän rakentelee lauhduttimen ilmanohjauksia ulospäin ja kerää vedet sisäpuolelle kanisteriin. Nikkaroi vaikka jollekin rullattavalle alustalle moisen, niin on helppo tyrkätä ikkunaan kiinni, kun viilennystä tarvitsee.
Tuommoisestahan voi modata suht helposti semmoisen kaksiputkisen pingviinin ja ovat paljon hiljaisempiakin.
Siisti asennus julkisivulla ja Finnfoam harvoin kuuluvat samaan lauseeseen ja kun meillä harvemmin on niitä nostettavia ikkunoitakaan, niin melkoisen savotan noilla vehkeillä saa itselleen.

En väitä, etteikö näistä olisi hyötyä, tai etteikö asennusta voisi missään yhteydessä toteuttaa tyylikkäästi/toimivasti, mutta ihan joka paikan ratkaisuksi noista ei ole.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
937
Kello yli kymmenen ja vielä 25 astetta ulkona. Kämpän jäähdytysratkaisut jää kyllä toiseksi, mutta ei tässä viitsi olla edes vittuuntunut kun on niin selkeät "kerran vuosikymmenessä"-kelit.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 212
Onko kenelläkään kokemusta huoneistokohtaisen ilmanvaihtokoneen yhteyteen asennettavista jäähdyttimistä.

- Muuttuuko ilmanvaihtokoneen meteli pahasti, kun pitää sen jäähdyttimen lauhdutusilma puhaltaa ulos?
- Onko suuri haitta sille tilalle (pesuhuone) jossa se iv-kone sijaitsee.
- Onko kuinka suuri pömpeli sen itse ilmanvaihtokoneen lisäksi.
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
969
Jos se käy täydellä teholla niin ei siinä metelissä kukaan nuku, toinen on se että jos tuollainen jaksaa pudottaa lämpötilan 30->28 niin hyöty aika minimaalinen.

Omassa kämpässä oli eilen 26 kun ulkona tosiaan +30 ja illalla kun ilma alkoi viilenemään niin avasin kaikki ikkunat että läpiveto tuulettaa ja illalla 10 aikaan oli enää 24 mitä ulkonakin ja aamulla 20 eli sama mitä ulkona, toi kämppä on kyllä taivaanlahja kun ilman ilmastointia pysyy viileänä.
Itse kävin hakemassa tuollaisen Sandströmin ja kyllähän se aikamoista meteliä pitää mutta sen verran tasainen ääni kuitenkin että ite pystyn siinä ihan hyvin nukkumaan. Oman pienen yksiön tuo jäähdyttää todella tehokkaasti sinne 20 asteen tuntumaan joten ihan tyytyväinen olen tuohon itse ollut.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
11 399
Itsellä ei Argo, missä ~3kw se, ainakin ilmoitettu teho, viilennä yksiötä(ja silloinkin vain yhden "huoneen" näilä ilmoilla muutaman asteen. Ilman ehkä olisi 28-30 tms niin 25-26:een saa alimmilleen kun ollut tyyliin 4-5h päällä. Ei puhettakaan mistään 20 asteesta. Ja tosiaan se yli 60 desibelin jyrinä(markkinoija lupailee 50:tä...). Muutamia vuosia sitten(3-4?) hankittu.

Yöllä nyt hullukaan pysty pitämään päällä, kokeillut laittaa korviin tulpat ja kuulokkeet päälle niin silti se matala jyrinä tulee läpi. Varmaan naapuriinkin mutta se minun ongelmani tietenkään ole.

 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
548
Asentelin onneksi kesäksi tuon pingviinin.
Eilen oli tosiaan se 31°c ja kun piti konetta jyristelemässä niin sisällä oli 24°c.
Jytinäähän toi pitää mutta oon niin tottunu jo, joskus pitelen päällä läpi yön ja korvatulpat korvissa menee ihan kivuttomasti.
Puhalluksen läpiviennin olen askarrellut tollaisella eristyslevyllä tuuletusikkunaan, reikä putkelle mattopuukolla yms.. Kilikalilla maalia vaan pintaan niin ei satu ulkopuolelta niin silmään.

Ikkunoihin alkaa paistaa arska heti aamusta mutta niihin olen vedellyt lämpösuojakalvot. Samantyyppistä tavaraa kun auton tummennuskalvot, hopeaisempi vaan se pinta.
Katossa pyörii läpi vuorokauden valaisintuuletin, sehän on äänetön kun pitää pienimmällä nopeudella.
Eilen kävin nukkumaan niin sammutin ton pingviinin mutta jätin kattoflektin pyörimään, nyt on sisällä 26°c.....
Karmeeta olis ilman tota pömpeliä, sen kanssa selviää öistä että saa nukuttua hyvin.
 

a85

Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
1 010
Kaksiputkisia pingviinejä ei taida saada suomesta mistään? Noita erillisellä ulkoyksiköllä oleviakin löytyy vain muutamasta alan liikkeestä, rapiaan ~2000€ hintaan...

Itsellänikin on tuollainen halpislaite jossa mökä on suuri ja jäähdytysteho pieni. Oon koittanut sitä ilmankiertoa parannella virittämällä letkun pingulta katonrajaan, kun muutenhan tuo puhaltaa jossain polven korkeudella.
 

neko

ᓚᘏᗢ
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 752
Pakko paljastaa tietämättömyyteni, mutta mikä laite on edellä usein mainittu "pingviini"?
 

tunke

Villi kuski
NOSTO
Liittynyt
19.04.2017
Viestejä
420
Pakko paljastaa tietämättömyyteni, mutta mikä laite on edellä usein mainittu "pingviini"?
Pingviinillä tarkoitetaan siirrettäviä ilmastointilaitteita. Eli niitä joista johdetaan haitariputkella kuumailma ulos.
 

tunke

Villi kuski
NOSTO
Liittynyt
19.04.2017
Viestejä
420
Ok. Kiitos. Eli niitä jotka ovat ilmeisen heikkotasoisia?
Moni saattaa pitää niitä heikkotehoisina, mutta ei ne minusta sitä ole. Ainakaan kaikki. Ääntä niistä lähtee kyllä.
Pitää ostaa riittävän tehokas laite ja ei pidä yrittää liian isoa tilaa niillä jäähdyttää.
Toki lähes kaikki myytävät laitteet ovat yksi putkisia. Eli kun ne puhaltaa lämpimän ilman ulos, pitää jostain tulla korvausilmaa takaisin sisään. Ja jostain raosta tulee siis lämmintä ulkoilmaa takaisin asuntoon. Sen lisäksi se poistoputki pitää eristää todella hyvin koska se hohkaa tosi kuumana.

Ja itsellä on 15000btu tehoinen laite nyt omakotitalossa lähes 90m2 tilassa mikä on aivan liian suuri pinta-ala tuommoiseen käyttöön, mutta saa tuolla sisäilman ihan siedettävälle tasolle. (Pari makuuhuonetta ja pesuhuone jää ovien taakse).
Tuo kone jäi siis aikoinaan 60m2 asunnosta mukaan ja en saanut sitä myytyä.
 
Liittynyt
16.12.2016
Viestejä
656
Moni saattaa pitää niitä heikkotehoisina, mutta ei ne minusta sitä ole. Ainakaan kaikki. Ääntä niistä lähtee kyllä.
Pitää ostaa riittävän tehokas laite ja ei pidä yrittää liian isoa tilaa niillä jäähdyttää.
Toki lähes kaikki myytävät laitteet ovat yksi putkisia. Eli kun ne puhaltaa lämpimän ilman ulos, pitää jostain tulla korvausilmaa takaisin sisään. Ja jostain raosta tulee siis lämmintä ulkoilmaa takaisin asuntoon. Sen lisäksi se poistoputki pitää eristää todella hyvin koska se hohkaa tosi kuumana.
Tuossa se suurin ongelma. Ei kauhean kiva, että ulkoolta tms virtaa sitä kuumaa ilmaa asuntoon kaiken aikaa. Kun taas ilmalämpöpumpulla / kaksiosaisella laitteella ilmaa ei puhalleta ulos, joten ei tule kuumaa korvausilmaa. Toki kaksiputkiseksi modaaminenkin poistaa tuon ikävän ominaisuuden.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 855
Moni saattaa pitää niitä heikkotehoisina, mutta ei ne minusta sitä ole. Ainakaan kaikki. Ääntä niistä lähtee kyllä.
Pitää ostaa riittävän tehokas laite ja ei pidä yrittää liian isoa tilaa niillä jäähdyttää.
Toki lähes kaikki myytävät laitteet ovat yksi putkisia. Eli kun ne puhaltaa lämpimän ilman ulos, pitää jostain tulla korvausilmaa takaisin sisään. Ja jostain raosta tulee siis lämmintä ulkoilmaa takaisin asuntoon. Sen lisäksi se poistoputki pitää eristää todella hyvin koska se hohkaa tosi kuumana.

Ja itsellä on 15000btu tehoinen laite nyt omakotitalossa lähes 90m2 tilassa mikä on aivan liian suuri pinta-ala tuommoiseen käyttöön, mutta saa tuolla sisäilman ihan siedettävälle tasolle. (Pari makuuhuonetta ja pesuhuone jää ovien taakse).
Tuo kone jäi siis aikoinaan 60m2 asunnosta mukaan ja en saanut sitä myytyä.
Kokeileppas nyt myydä uudestaan :D
 
Liittynyt
10.12.2016
Viestejä
176
Mä peitin olohuoneessa muovi- ja teippivirityksellä parvekkeen oviaukosta kaiken muun paitsi lattiatasolta suunnilleen tuon pingviinini kokoisen aukon. Kun kaikki muut lävet on kämpästä tukittuna, niin periaatteessa kaikki sisään tuleva korvausilma kulkee nyt tuon aukossa istuvan laitteen läpi ja kuuman ilman se puhaltaa sen verran kauas ja sivulle, ettei se käytännössä ime sitä takaisin sisään. Työmäärään nähden ihan toimiva viritys noinkin.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 442
No ei kait tälläistä voi suomessa tapahtua? Kateellinen naapuri, joulupukkiin verrattavissa oleva taruolento... :rolleyes:
Voin vaan kuvitella sitä fiilistä kun kun puolen kesää hikoillut kalsareilla ja nukkunut huonosti. Sitten menee partsille notkumaan jossain vaiheessa illalla kun on viileämpää ja onnistuu bongaamaan jostain alempaa tollasen ulkoyksikön parvekkeelta. Kyllä siinä varmaan perkeleet ja saatanat lentää ja isännöitsijän numeroon soitellaan tai vähintään päivytysnumeroon ja kerrotaan tästä vääryydestä ja vaaditaan sen korjaamista heti eikä kolmas päivä.



Noin muuten on vähän kornia kun himassa on pelit ja vehkeet, mutta töissä täällä on sellanen 30C. On vähän siinä ja siinä kehtaanko tilata itselleni mitään jäähdytintä. Naiset on sellasia, että ne alkaa aina seläntakana jupisemaan. Tosin siinähän vaan pahottelisivat mieltään.... Onko jollakulla noista Onnisen Online vehkeistä kokemusta?
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 583
Kolmas kesä tässä nykyisessä asunnossa, ja toinen kesä jolloin säsälämpötila lähentelee 30c°, ja nyt alkaa mitta olemaan täysi.

Muuttaessa oli hallituksen puheenjohtajan kanssa puhetta, että ilmalämpöpumpun laitatuttaminen olisi "läpihuuto juttu, koska taloyhtiössä on jo ainakin yhdelle osakkaalle annettu lupa". Eli ei pitäisi olla täysin mahdoton ainakaan ajatustasolla.

Eli jos lomien jälkeen alkaisi tutkimaan mitä tuollainen tulisi asenettuna maksamaan ja mitä taloyhtiö vaatii laitteelta. Onko kokemuksia mitä sudenkuoppia tuossa voi tulla eteen ja mitä olisi hyvä ottaa huomioon ennen ensimmäisenkään päätöksen tekoa.

Asunto on 70-luvun neukkukuutio, joka on siunattu suurilla ikkunoilla etelää kohti, joihin paistaa aurinko käytännössä suurimman osaa päivää. Tarkoitus olisi laittaa vain jäähdytys, lämmitys hoidetaan taloyhtiön puolesta joten siihen on turha varautua.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 855
Kolmas kesä tässä nykyisessä asunnossa, ja toinen kesä jolloin säsälämpötila lähentelee 30c°, ja nyt alkaa mitta olemaan täysi.

Muuttaessa oli hallituksen puheenjohtajan kanssa puhetta, että ilmalämpöpumpun laitatuttaminen olisi "läpihuuto juttu, koska taloyhtiössä on jo ainakin yhdelle osakkaalle annettu lupa". Eli ei pitäisi olla täysin mahdoton ainakaan ajatustasolla.

Eli jos lomien jälkeen alkaisi tutkimaan mitä tuollainen tulisi asenettuna maksamaan ja mitä taloyhtiö vaatii laitteelta. Onko kokemuksia mitä sudenkuoppia tuossa voi tulla eteen ja mitä olisi hyvä ottaa huomioon ennen ensimmäisenkään päätöksen tekoa.

Asunto on 70-luvun neukkukuutio, joka on siunattu suurilla ikkunoilla etelää kohti, joihin paistaa aurinko käytännössä suurimman osaa päivää. Tarkoitus olisi laittaa vain jäähdytys, lämmitys hoidetaan taloyhtiön puolesta joten siihen on turha varautua.
HILJAINEN laite, muuten tulee takuuvarmasti sanomista. Kysy ammattilaiselta. Yleensä halvimmat ja varsinkin pelkkään jäähdytykseen tarkoitetut on helvetin äänekkäitä ja resonoi todella paljon. Satsaa LAATUUN.
Ulkoyksikkö ei yleensä saa näkyä parevekkeelta. Selvitys myös vaaditaan miten kondensivedet hoidetaan, sitä nimittäin tulee PALJON.
Vaatii maadoitetun pistorasian. Jos partsilla on pistorasia niin problem solved.
Jos betoniseinät, vaatii läpivientiin timanttiporauksen, joka EI KUULU näihin "avaimet käteen" asennuksiin. Siitä tulee n.400-500e lisäkustannuksia.
Meluarvot pitää olla tarpeeksi matalat, kysy ennen asennusta isännöitsijältä tarkemmat ohjeet saako ja minne saa ulkoyksikän laittaa. Jos vieressä on suoraan naapurin makkari voi se olla kerrasta game over sillä naapurit alkaa takuuvarmasti valittaa ulkoyksikön huminasta. Paitti jos ne ei tiedä että sellainen teillä on.

Sitten vain oottelemaan kateellisten naapurien uikutuksia..
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
240 268
Viestejä
4 192 792
Jäsenet
70 895
Uusin jäsen
olsteri

Hinta.fi

Ylös Bottom