Miten kämppä viileämmäksi?

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Zyrppa, 06.05.2017.

 1. Zyrppa

  Zyrppa

  Viestejä:
  1 350
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Ehkä ne helteet jossain vaiheessa tänäkin vuonna tulee ja varsinkin kerrostalossa asuvat saavat kärsiä kuumuudesta.

  Mistä löytyy vielä kaksiputkisia siirrettäviä ilmastointilaitteita? Vuokra-asuntoon kun ei voi kiinteitä asennella, parveke tosin löytyy että joku puolikiinteäkin kävisi. Joskus oli kokeilussa joku ~500 euron siirreltävä yksiputkinen, mutta meteli oli sitä luokkaa että nukuttua ei saanut ja hyöty oli vähäinen kun imi pihalta kämpän läpi korvausilman.


  Mikä on pingviini?
  - Kodinkoneliikkeissä myytävän siirrettävän ilmastointilaitteen lempinimi.

  Yleisen mielipiteen perusteella pitää kovaa ääntä ja jäähdyttää heikohkosti verrattuna ilmalämpöpumppuihin tai split-laitteisiin eli kaksiosaisiin ilmastointilaitteisiin (esim. Argo Ulisse 13 tai Trotec PAC 4600).

  Lisäksi yksiputkinen pingviini imee korvausilmana kuumaa ilmaa ulkoa asuntoon mikä edelleen huonontaa jäähdytyksen vaikutusta.

  Kaksiputkisella pingviinillä tämä ei ole ongelma, sillä toisella putkella otetaan korvausilma ulkoa ja toisella siirretään kuuma ilma ulos. Kaksiputkiset ovat huomattavasti yksiputkisia harvinaisempia, mutta osasta yksiputkisia voidaan modata kaksiputkisia käyttämällä mielikuvitusta ja pahvia.

  Yleensä pingviinien dB-arvot on ilmoitettu alakanttiin siitä mitä ne todellisuudessa on, eli kannattaa varautua meteliin.
   
  Viimeksi muokattu: 08.06.2019
 2. Dragono

  Dragono

  Viestejä:
  251
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Pitäisi löytää siirrettävä ilmastointilaite joka olisi oikeasti hiljainen että voisi makuu huoneessa käyttää, mutta tuntuu että tämmöisiä ei ole?

  Kokemuksia, vinkkejä näistä laitteista otetaan vastaan, yhtään ilmastointilaitetta en ole ostanut/omistanut.
   
 3. neko

  neko Make ATK Great Again

  Viestejä:
  2 342
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kovat vaatimukset. Siirrettävyys tehnee hankalaksi (jos vielä pitäisi olla edullinen, niin Ullanlinnasta löytyy edullinen vuokrakämppäkin helpommin:rofl:). Se että toimisi kunnolla, kai vaatisi kosteuden siirtämistä jonnekin. On kai niitä sellaisia säiliöllä olevia, mutta jos toimivaa siis etsitään. ;) Mutta jään mielenkiinnolla odottamaan asiaan perehtyneiden kommentteja. En oikeasti tiedä näistä mitään, mutta kiinnostus on ollut kova (viime kesä oli ihana kun ei ollut sitä vtun hellettä).:vihellys:
   
 4. Dragono

  Dragono

  Viestejä:
  251
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016

  Siis näitä putki ulos malleja, kosteus menee niissä ulos?
  Eikä pidä olla edullinnen vaan hiljainen & toimiva.

  Esim tämä on siirrettävä ilmastointilaite jos eivät ole tutttuja: Electrolux EXP12HN1W6 ‐siirrettävä ilmastointilaite 599,90 €
   
 5. Resetor

  Resetor

  Viestejä:
  881
  Rekisteröitynyt:
  18.12.2016
  Se kosteus tiivistyy siihen viilennyselementtiin, sen vuoksi sitä on pakko tyhjäillä... Se ei me sitä ilmanvaihtoputkea ulos.
   
 6. Algron28

  Algron28

  Viestejä:
  1 483
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itsellä on kötöstettynä kans sellainen yksiputkinen laite ja muistelisin että käyttöohjeessa oli että vettä ei tarvitse normaali oloissa tyhjennellä vaan se höyrystetään poistoilman mukana. Olen kuitenkin pitänyt kannua letkun päässä ja kyllä sinne kesällä aina jotain tulee, varsinkin jos lattiat on just luutunnut.

  Muuten täytyy kyllä todeta että ainakin tuo oma vehje on melko surkea. Sen suurin hyöty onkin juuri tuulettamisessa. Eli silloin kuin laite vain puhalta ulos ilman että kompressori käy. Silloin kuin on niin kuuma että tarvitsisi oikeasti viilennystoimintoa niin tuon vaatima korvausilma määrä nollaa laitteen hyödyn sillä oikeasti tuo vaatii aivan hitosti korvausilmaa. Tuuletus tilassa laite on edes jollainlailla inhimillisen kuuloinen mutta jopa se hitain puhallinnopeus on aivan liian suuri.

  [​IMG]
   
  Dudem, Ihmemies ja Dragono tykkäävät tästä.
 7. Zyrppa

  Zyrppa

  Viestejä:
  1 350
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Tuosta syystä kaksiputkinen (valmis tai modattu) on ehdoton, toista putkea kuuma ulos ja toista pitkin korvausilma ulkoa koneeseen. Viileä sitten puhalletaan kämppään.
   
 8. Algron28

  Algron28

  Viestejä:
  1 483
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Noita kaksiputkisia vaan näkee harvoin myynnissä ja silloin kun niitä näkee niin todella kalliita ovat. Modaamalla tietenkin saisi ja mietin sitä itsekkin joskus (tuossa tuuletusluukku sovitteessa on toinen tulpattu reikä tuossa verhon taakse jäävässä kohtaa ja toisella puolen levyä "jaettu" tila kahtia). mutta ainakaan tuosta omasta mallista ei saisi mitenkään kaunista tai siroa kun se ulos imettävä ilma otetaan tuota koko alaosasta sivulta ja takaa.


  Ainakin tuolle omalle rutkulle paras käyttötapa on kesällä odottaa että ulkolämpötila tippuu alle huonelämpötilan (eli siis illalla) ja makuuhuoneesta ikkuna auki ja kone päälle. Näin saa hieman jäähdytettyä ennen yötä makuuhuonetta. Päivällä on aivan turha pitääkkään päällä.
   
 9. dragon age

  dragon age

  Viestejä:
  631
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Jos viileä ilma puhalletaan kämppään, niin kuinka kova puhalluksen ilmavirta on?
   
 10. Zyrppa

  Zyrppa

  Viestejä:
  1 350
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  No riippuu varmaan masiinasta mutta kyllä niillä yleensä tukan saa hulmuamaan
   
 11. ttjm

  ttjm

  Viestejä:
  5 100
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Onneksi vielä illemmalla viilenee, niin on voinut laittaa tuulettimen puskemaan ulkoilmaa parvekkeelta sisään ennen nukkumaan menoa. Päivällä kämpässä pimennysverhot ikkunoissa, niin pystyy vähän hillitsemään tätä pätsiä.
  Tähän kämppään en ala mitään isompaa hankintaa enää tekemään, mutta ilmastointi on kyllä ehdoton vaatimus seuraavaan asuntoon.
   
 12. kaarlos

  kaarlos

  Viestejä:
  319
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  Tuli viime keväänä ostettua nykyinen kerrostalokämppä ja täytyy sanoa, että edellisen asukkaan asennuttama ilmalämpöpumppu on tullut kyllä tarpeeseen. Parvekkeelle paistaa aurinko koko päivän, joten lämmöt nousevat siellä aivan tolkuttomiin lukemiin ja kaihdinten sekä pimennysverhojen kanssa sisätilan lämmöt nousevat 26 asteen kulmille. Auttaa huomattavasti kun voi jäähdyttää edes tuohon 23-24 asteeseen lämpötilan.
   
 13. living_death

  living_death ★ Still alive ™

  Viestejä:
  2 566
  Rekisteröitynyt:
  15.11.2016
  Samoilla mennään kuin viime kesänä, eli katossa on vispilä ja huoneen kulmassa suuri lattiatuuletin.

  Aurinko paistaa onneksi vain maksimissaan iltapäivä 14 saakka, joten illaksi/yöksi kämpän saa siedettäviin lukemiin, varsinkin jos jättää ikkunoita auki läpivetoon.
   
 14. helppo92

  helppo92

  Viestejä:
  311
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Oma vuokra-asuntoni on varmaan harvinaisuus Suomessa kun tähän on asennettu jo heti uutena ilmalämpöpumppu jäähdytystä varten. Näillä säillä sisälämpötila ei tosin ole noussut muutenkaan yli 24C ja liekkö tähän auttaa koneellinen tuloilma. Kämppä ei kuitenkaan ole katutasossa tai varjoisessa paikassa. Lasitettu parveke sen sijaan lämpenee kasvihuonemaisiin lukemiin.

  Aiemmin nämä kesän helteet ovat aina "pelottaneet" kämpän lämpiämisen takia. Nukkuminen liian lämpimässä on itsellä hyvin hankalaa ja näistä helle keleistä ei oikein pysty nauttimaan, jos nukkumisesta ei tule mitään. Nyt ei onneksi tuota tarvitse murehtia ja saisi Suomessa kaikki uudet kerrostaloasunnot olla varustettu jonkinlaisella toimivalla jäähdytysratkaisulla.
   
  Viimeksi muokattu: 14.05.2018
 15. Ihmemies

  Ihmemies

  Viestejä:
  549
  Rekisteröitynyt:
  27.12.2016
  Etenkin kun on koneellinen ilmanvaihto, niin on ihan helvetin namibiameininkiä jättää asentamatta myös jäähdytystä. Samalla vaivalla sen ilman viilentäisi kun putket ja kaikki on jo valmiina.
   
 16. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  3 021
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Ne tuloilmaputket pitää olla kondenssin vuoksi eristetty asunnon sisältä jos kylmää ilmaa meinaa sitä kautta pukata asuntoon. Maksaa helposti useamman tuhat euroa sellainen eristys jos uuteen rakenteilla olevaan omakotitaloon sellaisen tilaa. Vanhassa talossa maksaa taas todella paljon enemmän niiden putkien eristys rakenteiden sisästä.

  Toki siihen jäähdytykseen voi jonkun automatiikan rakennella joka pitää sen tuloilman viilennyksen muutamassa asteessa ja aina hieman sisäilman kastepisteen yläpuolella jolloin putkia ei tarvitse eristää sisältä. Tosin sillä viilennyksellä koko omakotitalon jäähdytysteho jää muutamaan sataan wattiin. Sillä saa sisäilman lämpöä laskettua ehkä yhden Celsiuksen.

  Ilmalämpöpumpulla tai konvektorilla lämpökaivotalossa saa taloa viilennettyä useamman kilowatin teholla. Äänettömät vaihtoehdot viilentämiseen ovat sitten kalliimpia.
   
 17. Tonnin Seteli

  Tonnin Seteli

  Viestejä:
  1 946
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ärsyttävää tällainen. Ihan samaan hintaan noista laitteista saisi tehtyä alunperin sellaisia, että ne olisivat heikohkoa hyötysuhdetta ja kovaa ääntä lukuun ottamatta ihan käyttökelpoisia. Joskus näkyi sellaisiakin yksiputkisia, joissa oli valmis tai lähes valmis sisääntuloputken paikka. Sillä setupilla pääsisi jo pitkälle, kunhan vielä poistoletku eristetään edes auttavasti.

  Investoin itsekin joskus muutamia vuosia sitten tuollaiseen yksiputkiseen pingviiniin. Diili oli kyllä mainio, kun ns. isomman kokoluokan mölypöntön sain muistaakseni peräti 300 eurolla. Helvetisti mölyä, viimaa ja alipainetta se teki, hetkellistä viilennystäkin kyllä mutta ei silloisen kerrostaloasunnon lämpötilaa oikeasti alas. Nukkumiseen ei ollut mitään apua.

  Oikeasti pahasta lämpöongelmasta kärsivissä kerrostaloissa pitäisi jäähdytyslaitteiston olla oikeasti tehokas ja hyvällä kokonaishyötysuhteella toimiva sekä hiljainen, jotta se voi käydä jatkuvasti. Mikään pieni hätäapu ei auta, kun tonnien edestä kuumaa kiveä hohkaa lämpöä ja käyttövesiputkien olematon eristys lämmittää kämppää. Parin tai kolmen kilowatin lämmönsiirtoteho joka pienestä tai isosta pingviinistä irtoaa riittäisi kyllä, ellei se menisi joka vaiheessa harakoille.
  Kuinkahan paljon lisää rautaa normaaliin maalämpösysteemiin tarvitaan jos halutaan myös viilentää? Toki lähdetään siitä oletuksesta, että peruskoneikko ohjauslaitteineen tukee viilennyskäyttöä.

  Ajattelemassani kohteessa jäähdytyksen tarve ei ole aivan huutava, joten suuri investointi ei tule kyseeseen. Olemassa oleva lämmönjako on toteutettu perinteisillä ikkunan alle sijoitetuilla seinäradiaattoreilla, putkisto kiertää koko talon kahtena haarana ja uusia elementtejä olisi verrattain helppo siihen lisätä.

  Entä toimiiko tasoon asennettu keräyspiiri viilennyskäytössä siinä missä kaivokin, jos ja kun se toimii lämmityskäytössä hyvän kaivon veroisesti? Putken tehollinen mitta maassa on muistaakseni noin 500 metriä.

  Se paras ratkaisu on tietysti aina paras. Jos on mahdollisuus ja tarve, ei muuta voi kerrostaloasuntoon suositella. :tup:

  Täytyy huomata, että tuohan ei ole vielä edes paha tilanne. Pahoissa taloissa kesäkauden sisälämpötila voi olla yli kolmenkympinkin, eikä edes läpitalon ikkunatuuletus öisin välttämättä auta. Eikä sillä että se olisi aina realistinen ratkaisu: sisäilman laadun kannalta monin paikoin katastrofi ja potentiaalisesti sotkee muidenkin asuntojen ilmanvaihdon rippeet. Voi myös vaatia tuuletusikkunoiden lisäksi isojen ikkunoiden selälleen avaamista, mikä ei aina ole ollenkaan hirveän turvallista tai mukavaa.
   
  Viimeksi muokattu: 15.05.2018
 18. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  3 021
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Maajäähdytys on ympäristöystävällinen jäähdytystapa

  Maapiiri + puhallinkonvektori

  Puhallinkonvektorit – Innoair Oy

  Tuollaisilla konvektoreilla se jäähdytys maalämpötalossa onnistuu. Lisäksi tarvii jonkun kiertovesipumpun.

  Maapiirin kanssa se jäähdytysteho suunnilleen romahtaa kesän edetessä. Maahaaleaksi ne leikkisästi kutsuvat sitä maapiirillä viilentämistä kun juhannuksen aikaan alkaa olla kenties jo +14C se maaputkistossa kiertävä vesi eikä se oikein jäähdytä. Tähän aikaan toukokuussa toiminee viilennys hyvin kun maapiirin neste on hieman nollan asteen yläpuolella lämpötilaltaan.

  Kannattaneekin suosiolla hommata ilmalämpöpumppu viilennykseen. Ilmalämpöpumpun sisäyksikköhän ei paljon poikkea konvektorista, mutta tehoa riittää läpi kesän. Paitsi hinnaltaan on halvempi. Vie sitten toki enemmän sähköä ilmalämpöpumppu ja ulos vaatii sen ruman äänekkään ulkoyksikön.

  Jos uutta taloa on joku rakentamassa niin sittenhän voi asentaa maalämpökaivollisessa talossa säteilylämmittimiä suunnilleen joka huoneeseen jäähdytyskäyttöä varten. Sehän on äänetön systeemi ja tehoa riittäisi. Toki uudessa talossa taloa voisi viilentää myös sillä kun vetäisi asuinhuoneisiin oman "lattialämmityspiirit" jäähdytyskäyttöä varten ja hommaisi sopivat termostaatit ja ajaisi lattiaan sen verran haaleaa vettä ettei se kuitenkaan missään olosuhteissa alkaisi kondensoida vettä lattiaan. Tehoa varmaan riittäisi hyvin, mutta jalalle kylmä lattia olisi sen verran ikävä että voisi tulla reinoja ikävä kesähelteellä.
   
  Ggg tykkää tästä.
 19. itarumaa

  itarumaa

  Viestejä:
  1 095
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Iso on ero kun on tälläinen uudempi yksiö, rakennettu 2011 ja aikaisemmin ollut noita vanhempia kämppiä. Uudempi yksiö on ihan hyvä helteelläkin ja vanha oli aivan karmea, lämpöä varmaan yli 30 astetta. Onkohan se koneellinen ilmanvaihto joka eron tekee vai jokin muu tekninen ratkaisu, siitä en ole varma mutta aika paljon miellyttävämpää asumista ainakin.
   
 20. bindi

  bindi

  Viestejä:
  247
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Uusi yksiö rakennettu 2013 ja sisällä 27,7C. Toisesta 2012 yksiöstä myös kokemusta, samanlaiset lämmöt. Pidettiin lanit viidestään ja lämpötila nousi 28C->31C.

  Nykyisessä asunnossa ei saa käytännössä auki kuin (lasitetun) parvekkeen oven, joka on kuin sauna kun sinne paistaa aurinko. Läpivetoa ei saa kun ainut pieni ikkuna on mallia "design" tai muuta paskaa, se rämähtää 180 astetta kokonaan auki eikä siinä ole mitään lukitusta tai vastaavaa, ja puu alkaa naksua kun painava ikkuna painaa listoja ja itseään. Kysyin isännöitsijältä niin ei voi puuttua mitään koska ikkuna toimitetaan elementtinä. VMP
   
  The Pallendaaler tykkää tästä.
 21. ttjm

  ttjm

  Viestejä:
  5 100
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Purjekankaiset pimennysverhot tuntuu auttavan aika paljon. Kunhan ikkunan puolelle jäävä puoli on valkoinen, niin ehkäisee kyllä kämpän muuttumista kasvihuoneeksi.
  Toisaalta sitten vituttaa näin kauniina kesäpäivänä pitää kämppää pimeänä, mutta illalla on sitten mukavampi mennä nukkumaan.
   
 22. Nizi

  Nizi

  Viestejä:
  59
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Ajastin nyt paria tuntia ennen töistä palaamista verkkokaupasta ostetun puhaltimen huutamaan. Katsotaan jos olisi vähän inhimillisempi lämpötila kämpässä.

  [​IMG]
   
 23. Mikkos

  Mikkos

  Viestejä:
  2 834
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mites meinasit että puhallin noin niinkuin jäähdyttää kun kaikki ilma sisällä ja ulkona on yhtä kuumaa..
   
 24. Nizi

  Nizi

  Viestejä:
  59
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Anteeksi en kirjottanu tarpeeksi tarkkaa kuvausta, kyseessä siis jäähdytinlaite eikä pelkkä puhallin. Poistoletku työnnetty ikkunasta kuten muutamassa kuvassa ylempänä. Päivän kun huutaa niin kyllä se asunnosta yhden huoneen viilentää 22 celsiukseen about.
   
 25. Svaiski

  Svaiski

  Viestejä:
  434
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Koneellinen ilmanvaihto auttaa kun ilma ei ole "seisovaa". Sama tuli huomattua kun muutettiin 2011 rakennetusta rivarista (koneellinen ilmanvaihto) 90-luvun tekeleeseen jossa on pelkkä poisto lieden yllä ja pesuhuoneessa.
   
 26. Iltalehti

  Iltalehti

  Viestejä:
  35
  Rekisteröitynyt:
  24.12.2016
  Itsellä paistaa koko iltapäivän aurinko suoraan isoihin ikkunoihin ja tehokkaasti lämpöä varaavaan seinään. Ikkunalasi hohtaa mittarin mukaan yli 40 asteisena vaikka sälekaihtimetkin löytyy. Kunnon laitteita ei tänne saa asentaa joten siirrettävään on pitänyt tyytyä. Pahvista saa helposti askarreltua adapterin millä tuohon kennon jäähdytysilman sisäänotosta saa tehtyä putkellisen. Edes teho ei laskenut juurikaan. Poistoilman lämpötila kyllä nousi noin 15 astetta. Miten nätin tuosta haluaa on sitten ihan itsestä kiinni, mutta omassa mallissa tuo tuli laitteen taakse täysin piiloon, joten ulkonäöllä ei ole väliä. Alipainetta tuo ei ainakaan mittarien perusteella tuota enää yhtään. Malli näyttäisi olevan Zibro p332, mutta ei taida olla enää edes myynissä.

  Reilusti ylimitoitettu teholtaan ja sen huomaa myös äänestä, mutta ennemmin kuuntelen vaikka suikumoottoria, kun nukun kuumassa.
  Miten lie onko uusimmissa koneissa saatu tuota äänentasoa laskettua? Tuossa mainitaan ääneksi 54 db(A). Tuskimpa noista tietysti erityisen hiljaisia saa kun ei saa kompuraa siirrettyä ulkopuolle, ellei sitten löydy jotain tuuletusikkunaan asennettavaa vaihtoehtoa.
  Seuraavassa asunnossa on kyllä lämpöpumppu pakollinen varuste
   
  Viimeksi muokattu: 17.05.2018
 27. PornReindeer

  PornReindeer

  Viestejä:
  447
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Oma vanha rivari on koneellisella poistolla (huippuimuri), kyllä se hieman auttaa kun pitää poistoa isommalla kuumaan aikaan. Hyvä puoli tuossa on se, että käytännössä äänetön. Alakerta kyllä muutenkin pysyy ihan mukavana, yläkerta (makkarit) sitten lämpimämpinä. Ei mitenkään paha kuitenkaan, ihan kattotuuletin on riittänyt yöuniin.

  Vanhemmilla "maakylmä", sitä ennen heidän alunperin vintistä tehty makuuhuone ei ollut kyllä helteillä ihmisten nukkumista varten :D
   
 28. Lare

  Lare Error 404

  Viestejä:
  1 268
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/cooltron-npa-09c-ilmastointilaite#spst

  Tuommoisen hommasin testiin.

  Nykyinen yksiö on järkyttävän kuuma vähänkään lämpöisemmillä keleillä ja helteitä tulossa. Uuteen yksiöön olisi tarkoitus muuttaa ensi kuussa ja siihen paistaa aurinko jatkuvasti, se on ylimmässä kerroksessa ja ilmanvaihto hoidetaan liesituulettimella, eli helpotusta tuskin tulossa.

  Ilmoitettu jäähdytysteho tuossa on 2400 wattia ja kyllä muuten jäähtyy. Ei tarvinnut kuin puolisen tuntia jäähdyttää ja lämpötila laski 25C -> 19C. Metelikään ei haittaa, kun riittää, että on vain vähän aikaa päällä ja yöllä voi nukkua ikkunat auki, ettei lämpö nouse. Sähköähän tuo vie, mutta se kuuluu uudessa asunnossa vuokraan, niin ei tunnu missään. Hyvä ostos ainakin lyhyen kokeilun perusteella :)
   
 29. Zelll

  Zelll

  Viestejä:
  404
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Ikkunat ja parveke länteen ja makuhuoneen ikkuna pohjoiseen on kyllä aika mukava. Eipä ennen ole näin viileää kesällä ollut. Työpäivän jälkeen ehtii vielä auringosta nauttimaan parvekkeella.
   
 30. neko

  neko Make ATK Great Again

  Viestejä:
  2 342
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Vtun helteet.:rage: Joku jos vielä tulee selittämään helteiden "nauttimisesta" päin naamaa, voi olla että tulla tupsahtaa ruma sana.:dead:
   
 31. Niksu

  Niksu

  Viestejä:
  166
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Itselläni on ollut tälläinen kaksiosainen siirrettävä ilmastointilaite käytössä jo monta kesää ja hyvin toimii jäähdytysyehoa tuossa oli muistaakseni 3.8kW, ja on tähän asti riittänyt hyvin meidän pikku kolmioon.

  Tuossa on about 4m pituinen kohtalaisen taipuisa letku jonka sisällä siis menee kylmäaine putket, kondensiovesi ja sähköt ulkoyksilölle. Letkut on toki irrotettavaa mallia, ja voi siis irrottaa ja kytkeä uudelleen niin ettei aineet karkaa

  Letku menee patterin takaa ulos ikkunan välistä parvekkeelle. Ikkunaan olen virittänyt pleksin jossa alakulmassa kolo letkulle. Pleksi vain puristuu karmeja vasten, joten ei ole kiinteästi tai ruuveilla tms kiinni.

  FB_IMG_1528072081438.jpg

  Siinä vielä ulkoyksikkö

  FB_IMG_1528072094514.jpg
   
  Lauantaimakkara, donpeksi, teppo mörkö ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 32. itarumaa

  itarumaa

  Viestejä:
  1 095
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Yllättävän suuri ilo oli jalallisesta tuulettimista, Tokmannista 25e. Senkun pisti avoimen ikkunan ääreen ja antaa pyöriä 24h ihan perusnopeudellakin, niin kämppä on paljon miellyttävämpi. Lisäksi ostin pimennysverhot, jotka nekin auttoivat osittain.

  Mutta ei nyt kauheasti ole helteet häirinneet enää. Toki asunnon koneellinen ilmanvaihtokin auttaa tässä kokonaisuudessa.
   
 33. iltanen

  iltanen

  Viestejä:
  510
  Rekisteröitynyt:
  14.08.2017
  Täällä alle 100m2 okt:ssa Nibe F470 PILP vailla jäähdytystä ja kyllä tuo jotain kaipailisi näihin kuumimpiin keleihin. Pitäisiköhän hankkia vain jokin ilmanviilennin makkariin?
  esim. Ilmanviilennin
   
 34. Tellervo

  Tellervo

  Viestejä:
  1 089
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Tuskin tuolla mitään merkityksellistä viilennystä saa aikaan
   
 35. Super Hessu

  Super Hessu

  Viestejä:
  575
  Rekisteröitynyt:
  29.09.2017
  Tarkoittaa mitä?
   
 36. Lagittaja

  Lagittaja

  Viestejä:
  2 006
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Sitä että se ilma viilenee kylmällä vedellä tai kylmävaraajalla eli joko kosteus kasvaa tai sitten asuntoa lämmitetään pakastimella kun pitää se kylmävaraaja jotenkin jäähdyttää.

  Suomeksi tuolla ei tee yhtään mitään täällä Suomessa. Ehkä jossain aavikolla voisi olla jokseenkin pätevä ratkaisu kun ilma on niin kuivaa että se ekstra kosteus ei haittaa niin pahasti.
   
 37. Awelonian

  Awelonian Residentti maahanmuuttaja

  Viestejä:
  1 347
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Sama PILP löytyy täällä 117 neliöisessä oma kodissa ja ei mitään ongelmia. Onhan yöjäähdytys aktivoituna? Meillä ainakin se puhaltelee iltaisin ja öisin käytännössä n. 17-19 asteista ilmaa koko yön ja aamun joten koko talo pysyy mukavan viileänä helteilläkin.
   
 38. iltanen

  iltanen

  Viestejä:
  510
  Rekisteröitynyt:
  14.08.2017
  Joo, on päällä, mutta ehkä kaipaisi vielä parempaa jäähdytystä.
  Millä yöjäähdytysasetuksilla tuo Nibe sinulla on?

  Lähetetty minun G8441 laitteesta Tapatalkilla
   
 39. Awelonian

  Awelonian Residentti maahanmuuttaja

  Viestejä:
  1 347
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Itse käytän et poistoilman käynnistys 25 astetta ja minimi ero ulko--ja poistoilmalla 6 astetta. Tälläkin hetkellä tuloilma on mukavat 17.9 astetta.
   
  iltanen tykkää tästä.
 40. Touhutippa

  Touhutippa

  Viestejä:
  334
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Mittari näyttää pihalle 28,8 ja sisälle 29,1 astetta. :dead: Vittu tätä ”ihanuutta”! :rage: Pelkät kalsarit jalassa ja tuuletin puhaltaa kohti 24/7 ja silti munat vaahdossa ja hikeä pukkaa. :beye:
   
 41. svk

  svk Apua, avatarini on sormi! Premium-jäsen Köyhä

  Viestejä:
  2 226
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Omalla vastuulla voi kokeilla, jos jonkinlainen tuuletin löytyy tällästä: laita vettä esim. jäätelörasiassa, tai vastaavassa pakastimeen ja anna jäätyä umpijäähän. pistä jääpala matalaan, mutta sen verta tilavaan astiaan, että ei valu vedet lattialle jään sulatessa. Pistä tuuletin puhaltamaan jääpalan kautta :D Ei toimitakuuta.
   
 42. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  6 531
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Pahoittelen jo etukäteen jos ja kun jollekin aiheutuu mielipahaa, mutta ajattelin vaan tulla kertomaan miten helvetin paljon elämänlaatu nousee ja miten paljon helteistä pystyy nauttimaan, kun hommaa kunnollisen ilmastointilaitteen/ilmalämpöpumpun. Omalla kohdalla tämä on ollut kunnossa jo vuosikausia ja se on itsestäänselvyys, jota ei osaa enää samalla tavalla edes arvostaa ennen kuin kuuntelee helteistä kärsivien kommentteja ja/tai käy kylässä jossakin sellaisessa asunnossa, jossa kärvistellään kosteassa 28-asteisessa pätsissä.

  Kaikkialla kiinteän järjestelmän asennus ei ole mahdollista, mutta jos se vain mitenkään onnistuu, niin sijoitettu rahasumma ei todellakaan mene hukkaan. Lisäksi useimpiin sellaisiinkin asuntoihin, minne ei voi syystä tai toisesta asentaa kiinteää järjestelmää, löytyy ratkaisuita siirrettävistä ulkoyksiköllisistä ilmastointilaitteista. Niissä on kompura yleensä sisäyksikössä, joten täysin äänettömiä ne eivät ole, mutta eivät ne mitään suihkumoottoreita kuitenkaan ole ja laatu on ylipäätään parantunut vuosi vuodelta.

  Omalla kohdalla on kokemuksia tällaisesta ja on kyllä loistava laite: Argo Ulisse 13 tehokkain siirrettävä jäähdytin
   
  thrill, demo69 ja Viliz03 tykkäävät tästä.
 43. vemkki

  vemkki

  Viestejä:
  3 267
  Rekisteröitynyt:
  05.02.2017
  Taloyhtiöön vaihdettiin uudet ikkunat ja samalla ikkunoihin tuli sälekaihtimet. Kämppä viileni kyllä rutkasti lämpimillä säillä. Aiemmin oli heijastavat pimennysverhot ikkunoiden edessä, ei kaihtimia. Tämä ei tosin ole ollut mikään "26 astetta talvella"-kämppä, mutta turhan lämmin keskikesällä kuitenkin.
   
 44. Niksu

  Niksu

  Viestejä:
  166
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Itsellä sama tilanne, kiinteään ei ole mahdollisuutta, joten käytössä 2 osainen siirrettävä ilmastointilaite. Ei Argo, mutta vastaava. Argossa jäähdytystehoa 3,98kW ja tuossa omassa 3.6kW. Argoa mietin aikanaan, mutta siinä oli vakiona "vain" 2m letku joten olisi pitänyt ostaa jatkopala. Tuossa Olimpia Splendid Silenclima mallissa se letkun pituus oli vakiona 3,5m joka ratkaisi asian.
   
 45. Luukkonen

  Luukkonen

  Viestejä:
  2 856
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tänään oli pihalla sen 26-27 ja sisällä 25 kun ikkunat kiinni ja sälekaihtimet kiinni, nyt ulkona 23 ja sisällä sama kun läpiveto hoitaa ilman vaihdosta.
   
 46. Mikkos

  Mikkos

  Viestejä:
  2 834
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Voi pojat, mikään ei voita tätä fiilistä kun teltta aamuauringon suuntaan ja klo 9 aamulla on teltassa on n.60c lämpöö. Onneks teltta myös viilenee aika nopeesti kun aurinko kääntyy.
   
 47. Jebaus

  Jebaus

  Viestejä:
  886
  Rekisteröitynyt:
  23.02.2017
  Koneellinen ilmanvaihto on näillä keleillä kova juttu. Täällä aamuisin se 21c ja tähän aikaan 23c ennenkö iv-kone taas yön aikana jäähdyttää talon.

  Kunhan muistaa pitää ovet ja ikkunat vaan visusti kiinni päiväsaikaan niin ei ongelmaa.
   
 48. taffeli

  taffeli

  Viestejä:
  219
  Rekisteröitynyt:
  04.12.2016
  Käsittämätön miten ylimmässä kerroksessa rakenteet varaavat lämpöä, sisällä 28, argo ulissella tunteja pauhaten saa laskemaan ad 24 mutta jos sammuttaa, niin heti palaa pari astetta. Ulkoilma nyt 20, joten ihan naurettavaa, ja kämpässä on koneellinen ilmanvaihto, mutta varmastikin jotenkin perseelleen säädetty.
   
 49. Mikkos

  Mikkos

  Viestejä:
  2 834
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  .. paitsi että tosta "vinkistä" ei oo paskaakaan hyötyä ennenkuin tietää miten kämppä on rakennettu.
   
 50. Jebaus

  Jebaus

  Viestejä:
  886
  Rekisteröitynyt:
  23.02.2017
  No aika erikoinen talo saa olla, jos sisältä lämpenee yli ulkolämpötilan jos ovet ja ikkunat kiinni?
  Käytännössä siis joku isoilla ikkunoilla varustettu pullo kyseessä ja eristeitä niin vähän että talvella sisälämpötila pakkasen tuntumassa?

  Ikkunathan ne suurin paha on, mutta jos on senverran vanha talo ettei ole selektiivilaseja niin tilaa vaikka sinne uloimman ruudun sisäpintaan selektiivikalvon asennettuna, tai asentaa itse.

  Ikkunan sisäpuolella olevat verhot, sälekaihtimet yms on melko turhia kun se lämpösäteily on silloin jos sisällä siellä asunnossa.