Yrittäjyys ja oma firma

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Taika-Jim, 16.12.2016.

 1. VladZ

  VladZ

  Viestejä:
  5
  Rekisteröitynyt:
  17.01.2019
  Mitä tuo valvontaraja siis tarkoittaa konkreettisesti? Ilmeisesti juuri sitä, että selvityspyyntö tulee pakosta, jos tuloja yli sen?
   
 2. Sonic Empire

  Sonic Empire

  Viestejä:
  319
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  ETK valvoo vahvistetun verotuksen myötä ja heillä on vuosittain vaihtuva valvontaraja. Mikäli tulot yrittäjätoiminnasta ylittää tuon rajan, lähtee heiltä yrittäjälle selvityspyyntö automaattisesti.
   
 3. valexi

  valexi

  Viestejä:
  586
  Rekisteröitynyt:
  10.07.2017
  Neuvoista huolimatta päätin kuitenkin perustaa toiminimen. En vaan käsittänyt, että miten Ukko.fi tai Op kevytyrittäjyys voi olla halvempi. Molemmissa laskutuksesta otetaan se 5% siivu, joka on tonnista se 50e. Tmin perustaminen maksaa 60e netissä, jolloin 1100e liikevaihdolla pääset jo "omillesi" ja tämä yhtenä vuonna.

  Lisäksi koska kyse on harrastuksesta, harrastuksena aion hoitaa myös kirjanpidon ja veroilmoituksen, koska nämä asiat eivät ole pois "tuottavasta" työstä. Esimerkiksi kirjanpitolain tunteminen toiminnan vaatimassa laajuudessa lienee hyödyllistä jokaiselle yrittäjälle.
   
  hmb, Taika-Jim ja Gize tykkäävät tästä.
 4. Zigh

  Zigh

  Viestejä:
  786
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ja jos ei tarvitse erillistä toiminimeä, niin pelkkä y-tunnuksen hakeminen ennakkoperintärekisteriin ilmoittautumalla ei maksa mitään.
   
  hmb, Taika-Jim ja valexi tykkäävät tästä.
 5. J45U

  J45U

  Viestejä:
  273
  Rekisteröitynyt:
  20.04.2017
  Tämä olikin täysin uusi näkökulma. En ole koskaan kuullut kenenkään edes sivuavan tällaista mahdollisuutta.
  Uusi vai vanha juttu?
   
 6. Zigh

  Zigh

  Viestejä:
  786
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No eiköhän se ole ollut mahdollista ainakin sieltä 1995 kun ko. rekisteri on perustettu.
  Ennakkoperintärekisteri – Wikipedia
   
 7. VladZ

  VladZ

  Viestejä:
  5
  Rekisteröitynyt:
  17.01.2019
  Onko täällä ihmisillä tullut ETK:lta selvityspyyntöjä YEL-vakuutuksesta, kun tienestejä on ollut reippaasti yli rajojen, ja kuinka hyvin tällaiset laskelmat heille menee läpi?

  Esim. 12k€ yrittäjätuloa vuodessa, meneekö läpi jos heittää laskelmiin, että on tehnyt sivutoimisena ja omien laskelmien mukaan työpanosta on 300h, jonka olisi saanut teetettyä 20€/h eli 6k€:llä?
   
 8. J45U

  J45U

  Viestejä:
  273
  Rekisteröitynyt:
  20.04.2017
  Tiedän ainakin yhden tapauksen, joka tienasi huomattavasti tuota enemmän, mutta ei maksanut vakuutuksia.
  Sai sitten ilmoituksen, että hänen pitää muuttaa ilmoitustaan. Ei koskaan muuttanut ilmoitustaan eikä koskaan saanut mitään sanktioita.

  Tässähän on kyse nimenomaan työpanoksesta ja hänellä se oli käytännössä laskujen lähetys, joka sekin pitkälle automatisoitu.
  Käytännössä häneltä vaadittiin sitä, että olisi pitänyt valehdella ja antaa uusi selvitys, jossa arvioi työpanoksen sekä arvon erilaiseksi.
  Heidän byrokratia ei siis lähtökohtaisesti taivu sellaiseen bisnekseen esim. "alustabisnekseen", joka voi toimia (ja toimiikin) ns. omalla painollaan.
  Etenkään, kun on kyse isommista rahoista ts. maksuista.
   
  hmb ja Mechanical Man tykkäävät tästä.
 9. Gize

  Gize

  Viestejä:
  1 122
  Rekisteröitynyt:
  18.12.2016
  Kysyt nyt sellaisia asioita joihin ei voi vastata varmaksi kuin tuo selvityspyynnön tekijä loppukädessä. Jos muistan oikein ei tuo sinun tulosi edes kovin "reippaasti" paukkunut yli 11ke tarkistusrajasta. Toisekseen, mitä todistusta sinulla on sivutoimisesta toiminnasta, ts. onko palkkatuloa muualta?

  Aikoinaan en edes itse saanut tuota kyselyä, vaikka nuo tarkistusrajat paukkuikin. Olin yhtäaikaa palkkatöissä 8-11kk vuodessa, ilmeisesti se jo riitti osoittamaan toiminnan sivutoimisuuden. YELin otin sitten kun jätin vakipalkkaduuniin kokonaan.
   
 10. Jebaus

  Jebaus

  Viestejä:
  610
  Rekisteröitynyt:
  23.02.2017
  Ei se halvempi/kannattavampi olekkaan millään tavalla. Ainoastaan nämä tukijaisvenkoilijat sitä suosii, kun on tukien saaminen sitten helpompaa (tai ainakin nopeampaa) kuin jos on oma toiminimi.

  Itse en ymmärrä miksei jokaisella ihmisellä ole omaa toiminimeä. Kyllä itse ainakin näen sen tuomat verohyödyt jo suuremmiksi kuin kirjanpitoon/ilmoituksiin menevä aika, eikä se vaadi edes mitään laskutettavaa että voi puhelimen, tietokoneen, kaikenlaisia alaan liittyviä tarvikkeita yms hankkia joka vuosi ja saada niistä alvit palautuksina.

  Tuo YEL-systeemi on kyllä tavallaan mätä. Itsekkin muistan alkuaikoina paljonko se vitutti maksaa se 150€/kk täysin turhasta, kun välillä tulot jäivät sinne tuhanteen-kahteen kuukaudessa. Sensijaan tänäpäivänä kun laskutus huutelee siellä 300t€ vuodessa, maksan yeliä yhä tuon saman mukaan 16x€/kk niin ei sitä edes huomaa. Kaiken lisäksi nyt kun on 7v tuota maksellut, niin se on täysin turhaan kun tuo minimi ei kasvata mitään maksuja tulevaisuudelle.
   
  hmb tykkää tästä.
 11. Suvakki

  Suvakki BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  197
  Rekisteröitynyt:
  22.11.2018
  Niin vertailussa pitäisi sinun hinnoitella omat tuntisi, jotka tulet käyttämään taloushallintoon/kirjanpitoon. Tietysti asiat on halvempia jos ei laske omalle työpanokselle hintaa. Hieman kuten talon tekeminen itselleen.

  Itse en ymmärrä ollenkaan, että miksi yrittäjän pitäisi opetella toisen asiat. Sitä vartenhan tilitoimistot ovat, että ei tartte itse pähkäillä. Ihan tarpeeksi siinä on kommunikaatiota tilitoimisto-yrittäjä-tilitoimisto välillä joka kuukausi ja jokainen lappu kulkee aina yrittäjän kautta, oli tilitoimisto niitä niputtamassa yhteen tai ei. Vuosi-ilmoitukset, tulorekisteri, alv-laskennat, vakuutusilmoitukset ja mitä näitä nyt onkaan. Ei paljon nappaa selvitellä iltaisin itse epävarmana, että mitähän nyt jäänyt tekemättä tai tulikohan täytettyä ilmoitukset oikein. Taas tammikuussa huomaa miten tuolta pukkaa kaikenlaista "palauta ilmoitus 31.1.2019 mennessä" ja mitään hajua mitä siihen pitäisi raapia kasaan. Helpompi skannata tilitoimistolle tai antaa valtuudet sähköiseen ilmoittamiseen. Voi sen ajan vaikka jauhaa pas*** täällä :vihellys:
  Yrittäjänä oma tonttini on hankkia rahaa ja katsoa mihin se menee. Muu jääköön tilitoimiston tehtäväksi. Jos alkaa mietityttää asia, niin laittaa mailia ja seuraavana aamuna varmasti faktaa pöydällä. Toinen vaihtoehto etsiä googlesta ja kysellä foorumilla, että mitenhän tämä nyt menee ja silti ei välttämättä kovinkaan varma asian suhteen.

  Enemmän siis opin, kun kyselen tilitoimistolta tarvittaessa ja muuten seuraan rahavirran kulkua. Yrittäjä on väkisinkin kärryillä isosta kuvasta, vaikka taustalla olisi tilitoimisto auttamassa. Olettaen toki, että he hoitavat oman tonttinsa ja lähettävät sinulle kuukausittain raportit ym.
   
 12. Suvakki

  Suvakki BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  197
  Rekisteröitynyt:
  22.11.2018
  Älä nyt sano, että 300t€ liikevaihto ja edelleen toiminimellä vetelet?
   
 13. Taika-Jim

  Taika-Jim

  Viestejä:
  548
  Rekisteröitynyt:
  01.12.2016
  Nyt tuli kiinnostava kommentti. Miksi ei? Missä kohtaa kannattaa tehä oy? Tai jotain muuta, missä lompsaan jää muutakin, kuin kuitteja.

  Oikeasti kiinnostaa, oma toiminta ei ole lähellekkään tuota, mutta mitä, miten ja miksi?
   
 14. valexi

  valexi

  Viestejä:
  586
  Rekisteröitynyt:
  10.07.2017
  Riippuu varmaan vähän alasta. 400ke liikevaihtoon pääsee nyt "helposti" vaikka jobbaamalla autoja. Eikä tarvi tehdä kuin harrastuksina. Esim 1-2 30ke autoa kuukaudessa, niin saa jo aika messevän liikevaihdon verrattuna vaikka putkariin tai sähkömieheen, joka myy itseään (omaa työtään).
   
 15. Suvakki

  Suvakki BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  197
  Rekisteröitynyt:
  22.11.2018
  Tokihan tässä on huomioitava kulurakennekin, mutta kyllä noissa summissa alkaa olla tapausta tuntematta aina kannattavaa. Jo vastuun siirtäminen yritykselle tulee noissa summissa olennaiseksi. Tuossa nyt vähän kuvaa milloin verotusetu suosii osakeyhtiötä ja ei edes oikeastaan huomioi muuta kuin yrittäjän henkilökohtaisen palkan vasta tässä vaiheessa.

  Lyhyesti: Toiminimellä kaikki tulo on joka vuosi "nostettava" itselleen eli maksettava veroja se 50% jos isoa tiliä tekee. Osakeyhtiöllä nostat sen mitä tarvitsee palkkana, lisäksi edullista osinkoa tai laitat rahat yrityksen omaisuutena tuottamaan lisää yritykselle varoja. +10 vuoden päästä sitten lakkautat tai myyt yrityksen ja kaikki yrityksen omaisuus muuttuu pääomatuloksi varsin kivalla verotuksella..
  [​IMG]
   
  hmb, nsda ja Taika-Jim tykkäävät tästä.
 16. Rozor

  Rozor

  Viestejä:
  1 360
  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Mielenkiintoista tämä uuden yrityksen luoton saanti.
  Kaikkealta muualta olen saanut tuhansien eurojen luottoja (maksu laskulla), mutta puhelinliittymässä menee raja.
  Elisa, jossa nykyinen liittymäni on, vaati 300€ panttia vuodeksi kun Telia taas laittoi liittymän yrityksen nimiin ilman lisäselvityksiä.
  Toi 300€ ei tunnu millään tavalla kohtuulliselta, jos liittymän kk hinta olisi ollut 20e/kk. Helppo päätös vaihtaa palveluntarjoajaa.
   
 17. Monologi

  Monologi

  Viestejä:
  2 222
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Pystyykö nykyään verottajan nettisivuilta suoraan rekisteröitymään ammattiharjoittajaksi?
  Ennen piti käydä paikan päällä, mutta siellä on yleensä pirusti ruuhkaa ja nämä yrityspuolen verovirkailijatkin kortilla.
   
 18. J45U

  J45U

  Viestejä:
  273
  Rekisteröitynyt:
  20.04.2017
  Saakohan jostain verotoimiston päätteltä tulostettua esim. vanhoja veroilmoituksia?
  Vai pitääkö ne tilata? Tai kenteis pyytää joltain virkailijalta?
  Varmaan maksua vastaan kuitenkin? Eihän nykyisen kannetun veron puitteissa voida kustantaa sähköisiä otteita, paperisista puhumattakaan.
   
 19. Muumi

  Muumi

  Viestejä:
  49
  Rekisteröitynyt:
  24.12.2016
  Nimellistä maksua vastaan saa uuden.
   
 20. Coanda

  Coanda Tulinen kastike

  Viestejä:
  69
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jos en aivan väärin muista, about 10 euroa maksoi moinen lysti.
   
 21. yksvaan

  yksvaan

  Viestejä:
  22
  Rekisteröitynyt:
  26.11.2018
  Millaisia sopimuksia teillä on ollut firmojen kanssa? Itse haluaisin siirtyä tekemään oman firman kautta IT-hommia, mutta sopimusbyrokratia vähän mietityttää. Just näitä ettå pitää käydä läpi miljoona paperia että pääsee yrityksen tietojärjestelmiin yms.
   
 22. J45U

  J45U

  Viestejä:
  273
  Rekisteröitynyt:
  20.04.2017
  IT2018 ehdoista apua?
   
 23. aaqee

  aaqee

  Viestejä:
  68
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Millaisiin firmoihin meinasit? Minä teen IT-hommia eri alojen yrityksille eikä ole kuin yhdenkanssa kirjalliset sopimukset että mitä tehdään ja miksi. Muualla homma toimii maalaisjärjellä ja yleisesti vaitiolovelvollisena asioista, pääsyt on järjestelmiin, softiin ja rekistereihin.
   
 24. yksvaan

  yksvaan

  Viestejä:
  22
  Rekisteröitynyt:
  26.11.2018
  Näin mäkin sen oletan ja tosiasn IT2018 mukaiset pohjat. Palkkkatöissä vaan eräässä hyvin byrokraattisessa firmassa on ollut aika vääntöä, mutta jos saa firmalta koneen, jota käyttää niin tuon pitäisi kelvata, kun dataa ei liiku omiin laitteisiin.

  Palkkaaminen on ko. firmassa niin kankeaa, että pieniin alle kk tai kahden projekteihin ei kannata lähteä edes palkkaamaan ketään. Yrittäjänä pitäis olla helpompaa. :)
   
 25. suppah

  suppah

  Viestejä:
  13
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Esimerkkejä asiakirjojen luovutuksista perittävistä maksuista
   
 26. Monologi

  Monologi

  Viestejä:
  2 222
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  YTJ:n sivuilta näyttäisi onnistuvan ja ei maksa mitään. Toki ennestään Y-tunnus valmiina ja täysin nyypän ei ehkä kannattaisi sähköisesti tehdä rekisteröitymistä, jos ei tiedä kirjanpidossa ja mihin rekistereihin täytyy pakosti rekisteröityä.

  Verotoimistossa olisi hyvä tietää yrityksen päätoimiala numeroineen, kun se joutuu kuitenkin sen rustaamaan sinne lomakkeeseen. Pientä vinkkiä nyypille.
   
  Viimeksi muokattu: 01.02.2019
 27. J45U

  J45U

  Viestejä:
  273
  Rekisteröitynyt:
  20.04.2017
  Ja palvelussa, jossa ilmoitukset tehdään/tehtiin, tiedot säilyy kaksi vuotta. Rehellisesti sanottuna en ymmärrä, että miksei kpl mukaista 6+1 vuotta.
  Sama pankeilla, kun yritystilien tiliotteet ovat vain 18 kk maksutta saatavilla, kun taas yksiyistilien 6 vuotta.
  Asiahan ei sinällään ole ongelma, mutta ihmetyttää vain...Ja raha toki selittää monet asiat :)
   
 28. Monologi

  Monologi

  Viestejä:
  2 222
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Lähdeverotilit on silkkaa ahneutta ja vittuilua.:darra:
   
 29. J45U

  J45U

  Viestejä:
  273
  Rekisteröitynyt:
  20.04.2017
  Vakuuttaminen - kannattaako keskittäminen aloittaa jo YELiä valittaessa?
  Vai onko esim. helpoin ja kustannustehokas tapa käyttää vakuutusmeklaria?
  Kuten vuokra-asunnoissa,niin toimitiloihin pitää varmaan joku vakuutus?
  Vuokranantajan ei tosin ole maininnut mitään.
   
 30. Sonic Empire

  Sonic Empire

  Viestejä:
  319
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  YEL:ssä keskittämisessä ei ole hyötyä, koska vakuutus on täysin lakisääteinen eikä siitä voi antaa etuja tai alennuksia. Kaikilla yhtiöillä on samat maksuprosentit ja ehdot.

  Työeläkevakuutuksia hoitaa keskinäiset työeläkeyhtiöt, joiden toimintaa sääntelee laki. Työeläkeyhtiö ei saa hoitaa muita vakuutuksia. Myöskään muut vahinkovakuutusyhtiöt eivät saa hoitaa työeläkevakuutuksia.
   
 31. Atlantean

  Atlantean

  Viestejä:
  360
  Rekisteröitynyt:
  30.07.2017
  Tyhmä kysymys:

  Tmi. Mikäli toiminimellä on oma rekisteröity nimensä, sanotaan nyt XXX tmi ja haluaa laskuttaa omalle henkilökohtaiselle tilille, niin voiko laskun luoda esimerkiksi näin: Oma nimi + (xxx tmi) alle tai xxx tmi co. oma nimi ja sitten tietysti muut tiedot ja y-tunnus. Sitten maksajan tiedot ja pankki- ja maksutietoihin oma nimi ja tilinumero.

  Pankista kun sanoivat, että maksu saattaa jumahtaa jos nimi ja tilinumero ei täsmää. Eli laskuun olisi hyvä laittaa oma nimi ja tilinumero, eikä toiminimen nimeä + tilinumero. Miten tekisitte laskun tämmöisessä tilanteessa. Ei ole syytä avata erikseen tiliä tälle tmi:lle juuri nyt ja muutama lasku pitäisi kuitenkin nyt pistää eteen päin.

  Kiitos jo etukäteen mahdollisesta vastauksesta! :)
   
 32. SweeneyTodd

  SweeneyTodd Smooth Operator Tukijäsen

  Viestejä:
  925
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No, eikö siihen laskuun voi laittaa yrityksen tiedot erikseen ja sitten siellä maksutiedoissa siihen maksun saaja kohtaan oman nimesi, kuten pankki suositteli. Mikä siinä oli ongelmallista? Jos imagokysymys, niin sitten käyt avaamassa yritykselle sen oman pankkitilin. Ei tuo paljoa aikaa vievä operaatio ole.
   
  Atlantean tykkää tästä.
 33. Atlantean

  Atlantean

  Viestejä:
  360
  Rekisteröitynyt:
  30.07.2017
  Ei ole imago kysymys. Lähinnä mietin, että onko maksun maksajalle tuossa mitään ropleemaa. Mikäli laskun lähettäjänä eri nimi, kun maksun saajana, eli lähettäjänä XXX tmi ja maksun saajana onkin sitten yksityishenkilön nimi. Mutta kuten sanoit, eipä tolla varmasti joo ole merkitystä vaikka noin laittaa. Sanoinkin heti, että oli tyhmä kysymys :)
   
 34. SweeneyTodd

  SweeneyTodd Smooth Operator Tukijäsen

  Viestejä:
  925
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei se tyhmä kysymys ollut. Ei maksajalle kuitenkaan pitäisi tulla ongelmia, kun siinä saapuneessa laskussa lukee samat tiedot, millä maksu on maksettukin.
   
  Atlantean tykkää tästä.
 35. Atlantean

  Atlantean

  Viestejä:
  360
  Rekisteröitynyt:
  30.07.2017
  Toinen tyhmä tai ei niin tyhmä kysymys. Voiko laittaa viitenumeron vaikka maksutietoihin laittaa oman henkilökohtaisen tilin ja nimen? Tällä ei varmasti ole merkitystä kuvittelisin, mutta kysytään nyt kuitenki. :)
   
 36. aaqee

  aaqee

  Viestejä:
  68
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Voi laittaa viitenumeron. Nyt kuulostaa että teet asiasta liian hankalan. Itse avasin aikoinaan tmi:lle oman henkilökohtaisen verkkopankin kautta yhden tilin ja laskuissa oli aina yrityksen nimi, viitenro ja kyseinen tilinro. 100% tulleet maksut läpi vaikka omaa nimeäni ei käyteä maksuliikenteessä.
   
  hmb ja Atlantean tykkäävät tästä.
 37. valexi

  valexi

  Viestejä:
  586
  Rekisteröitynyt:
  10.07.2017
  Voi laittaa viitenumeron. Eikä se maksun saajakaan kerro muuta, kun että kelle maksu on osoitettu. Vaikka käyttäisitkin omaa tilinumeroakin, niin voit tietysti laittaa maksun saajaksi toiminimen.

  Sittenhän se on helppo kirjanpidossa eritellä, kun tiliotteelta näät suoraan toiminimelle tulleet maksut.

  EDIT: @aaqee oli nopeampi. Tuollein juurikin tein itse, että verkkopankissa (S-Pankki) uusi ilmainen tili ja tilin nimeksi toiminimi. Sitten kaikki laskut vaan toiminimellä ja tilinumero em. tili.
   
  hmb ja Atlantean tykkäävät tästä.
 38. Atlantean

  Atlantean

  Viestejä:
  360
  Rekisteröitynyt:
  30.07.2017
  Näin toisiaan haluisinkin tehdä. Minulla on siis ylinmääräinen tili minkä halusin valjastaa tätä varten. Kun kysyin pankista, että mitä jos haluan laskuttaa tmi:llä , niin onko tuosta tmi nimestä haittaa laskussa, niin he vastasi, että raha ei välttämättä ohjaudu sinne koska nimet ei silloin täsmää maksutiedoissa. Kysyin myös olisiko tilinnimeä voinut muttaa, mutta ilmeisesti ei. Ei tosiaan nyt ole tarvetta yritystilille erikseen ja halusin vain saada pikaisesti pari laskua hoidettua. Sitten tuli vain mieleen tämä nimi kuvio, että mitenhän menee kun ei täsmääkkää tilin kanssa, mikäli ei pistä siis laskuun sitä omaa nimeä.

  Tiedä sitten osasiko pankin chätissä asiakaspalvelija vastata ihan oikein tai itse esittää ymmärrettävästi kysymystä.

  Eli ilmeisesti verkkopankista voi avata henkilökohtaisentilin ja antaa sille nimen x sekä tämän jälkeen käyttää sitä tällä kyseisellä nimellä? Jos näin, niin tietysti teen niin, mutta ajattelin että se ei onnistu vaan pakko ottaa siinä tapauksessa maksullinen yritystili, jos siis haluaa sen nimetä erikseen. Tämä varmaan tosin riippuu pankista, itse käytän tässä Nordeaa.
   
 39. aaqee

  aaqee

  Viestejä:
  68
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Ei tarvitse yritystiliä. Toiminimelle ei edes velvoiteta hankkimaan uutta erillistä tiliä vaan oma henkilökohtainen käyttötili kelpaa. Kirjanpidon kannalta se ei ole suositeltavaa. Eli koitas nyt avata verkkopankista uusi tili. Oletko ottamassa jotain vanhaa toiminimeä käyttöön vai miten?
   
  Atlantean tykkää tästä.
 40. kjns

  kjns

  Viestejä:
  1 789
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2016
  Tilisiirrot on tehty jo aika päivää vain ja ainoastaan tilinumeron perusteella. Sillä ei ole tietääkseni mitään väliä mitä maksaja sinne nimikentään kirjoittelee, maksu menee perille ihan puhtaasti tilinumeron perusteella.
   
 41. Atlantean

  Atlantean

  Viestejä:
  360
  Rekisteröitynyt:
  30.07.2017
  Uusi tmi joka juuri avattu, mutta vanha tili jolla ei oikeastaan ole ollut käyttöä niin siksi ajattelin että se olisi ollut kätevä jos olisi voinut vaan käyttää sitä. Mutta tuli tosiaan tuo nimi juttu mieleen, että mitä jos ne ei täsmää... Voisi tietysti avata henkilökohtaisentilin ja nimetä sen tmi:nen nimellä jos se kerran onnistuu.  Pankin chat-neuvonnassa sanoivat, että maksu ei välttämättä tule perille jos nimitiedot ei täsmää? Itsekin olin siinä uskossa että tulisi ja siksi olin laskuun laittamassa saaja kohtaan vain toiminimen nimeä ja tilitietoihin oman tilinumeron. Rupesin kuitenkin tosiaan epäilee, että voiko tästä seurata se, että maksu ei tulekkaan perille kun ei täsmää tiedot. Mitenhän tämä oikeasti on....
   
 42. aaqee

  aaqee

  Viestejä:
  68
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Väittäisin että Vastaanottajan nimellä ei ole väliä. En ole koskaan kuullut että jäisi siirrot jumiin sen takia. Voit kyllä käyttää vanhaakin tiliä mutta selkeintähän se olisi tehdä uusi jossa näkyy ainoastaan firman rahaliikenne. Niin ja onnea siihen alkutaipaleelle toivottavasti keikkaa riittää
   
  Atlantean tykkää tästä.
 43. kjns

  kjns

  Viestejä:
  1 789
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2016
  Chat-neuvoja luultavasti on läpissyt vahvalla mutulla ihan omiaan :)
  Ainakin Nordean omissa maksunvälityksen ehdoissa lukee näin
  Edit: samanlainen kohta löytyy myös OP:lta ja Danskelta ehdoista
   
  hmb ja Atlantean tykkäävät tästä.
 44. valexi

  valexi

  Viestejä:
  586
  Rekisteröitynyt:
  10.07.2017
  Kyllä näin on. Itsekin joskus kavereille maksaessani laittanut vastaanottajaksi huumorimielessä vaikka mitä Mustaa Pekkaa ja Seppo Ilmarista. Eikä koskaan ole ollut mitään ongelmia.

  Pankin mielestähän tuo on melkein rikollista toimintaa ja haluavat tietenkin myydä sinulle sen maksullisen yritystilin, edulliseen asevelihintaan tietenkin, että maksut menisivät sitten jouhevasti perille :D
   
  hmb ja Atlantean tykkäävät tästä.
 45. janne

  janne Team R&T

  Viestejä:
  47
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  En tiedä miten Nordeassa, mutta ainakin OP:ssä nuo tilien nimet voi käydä verkkopankissa itse vaihtamassa haluamikseen. Mulla oli aikanaan sama tilanne, eli joku vanha vuokravakuustili seisoi käyttämättömänä jonka sitten valjastin toiminimen käyttöön. Helpottaa maksuliikenteen seurantaa kun ei ole sekaisin käyttötilin kanssa.
   
  Atlantean tykkää tästä.
 46. Jebaus

  Jebaus

  Viestejä:
  610
  Rekisteröitynyt:
  23.02.2017
  Noin 400 laskun kokemuksella voin sanoa että jokainen lasku tullut perille toiminimen nimellä ja omalla henk.koht tilillä joten ei ongelmaa.

  Ainut asia mikä kannattaa huomata, että jos maksaja maksaa laskua samasta pankista missä oma tilisi on, hakee pankki maksun vahvistukseen automaattisesti sen tilin omistajan oikean nimen. Tästä on itselle tullut pari soittoa maksuvaiheessa että "meneehän tämä oikein vaikka menee sinun henkilökohtaiselle tilille pankin mukaan".

  Ja viitenumerosta kannattaa muistaa että se koostuu tietystä kaavasta joten sitä EI voi keksiä itse. Laskutusohjelmat sen tekee automaattisesti, tai netistä löytyy kymmenittäin laskureita joilla sen voi tehdä itse. Yksi tapa on myös laittaa laskulle viitenumeron sijaan viesti jossa voi lukea sitten mitä vaan, mutta tätä en suosittele koska se ei sitten taas ole viivakoodien kanssa yhteensopiva (jos käytössä) eikä kaikissa pankeissa tulostus tiliotteelle.
   
  hmb ja Atlantean tykkäävät tästä.
 47. Gize

  Gize

  Viestejä:
  1 122
  Rekisteröitynyt:
  18.12.2016
  Juuri näin, ja tässäpä tuo viitenumeron kaavakin exceliin, jos sitä joku tarvitsee:

  =IF(ISNUMBER(AG9);(10*AG9+RIGHT(10-RIGHT(7*MID(10000000000+AG9;2;1)+1*MID(10000000000+AG9;3;1)+3*MID(10000000000+AG9;4;1)+(7*MID(10000000000+AG9;5;1))+(1*MID(10000000000+AG9;6;1))+(3*MID(10000000000+AG9;7;1))+(7*MID(10000000000+AG9;8;1))+(1*MID(10000000000+AG9;9;1))+(3*MID(10000000000+AG9;10;1))+(7*MID(10000000000+AG9;11;1));1);1));"")

  Tämä laskee solusta AG9, jossa voi olla esim. laskun tai asiakkaan numero, muokatkaa tarpeen mukaan omaan käyttöön :tup:
   
  hmb, adhocz ja kjns tykkäävät tästä.
 48. adhocz

  adhocz Premium-jäsen

  Viestejä:
  188
  Rekisteröitynyt:
  03.11.2016
  Itsellä myös oma tili, joka pyhitetty toiminimelle. Laskut teen Isolta.fi -palvelulla, joka antaa alkuun myös ilmaisia laskuja /vuosi tietyn määrän eikä maksa mitään verkkolaskut tuohon rajaan asti. Hienosti toiminut. Tuota käyttöön ottaessa tarkistin kyllä onko esim pankin kautta helpompaa tapaa lähteä laskuttamaan, mutta tämä vaikutti yksinkertaisimmalta. Mitään ongelmia ei ole tullut ja palvelu toiminut hienosti aina hyvityslaskuja myöten. Ehdottakaa alle, jos on fiksumpia palveluja tarjolla.

  Reffillä saa uusi liittyjä sekä minä 5 ilmaista lisälaskua. En äkkiseltään muista oliko tämänkaltaiset reffit sallittuja, joten laitan spoilereihin tässä vaiheessa.
  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
   
 49. janne

  janne Team R&T

  Viestejä:
  47
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Tällä on muutama sata laskua tullut väännettyä. Kerran täyttää omat tiedot niin jää näppärästi selaimen muistiin. Printtaus pdf:ksi ja sähköpostilla eteenpäin. Tai tulostus ja etanapostilla jos joku vielä niin haluaa. Helppo ja simppeli, kaiken lisäksi vielä ilmainen. Ja itsellä ei ole mitään siteitä tuohon sivuun jos joku sitä epäilee. :D
   
 50. adhocz

  adhocz Premium-jäsen

  Viestejä:
  188
  Rekisteröitynyt:
  03.11.2016
  Tuolla ei taida saada tehtyä verkkolaskuja?